counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Віталій Бала
Віталій Бала

Для реформи потрібна політична воля і кадровий склад, здатний її провести


Головними факторами в реформуванні судової системи є політична воля її проводити і людські ресурси, які зможуть це зробити. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Агентства моделювання ситуацій, політолог Віталій Бала.

«Питання не в тому, чи зможуть нардепи трьомастами голосів проголосувати, чи не зможуть. У нас дуже багато було проголосовано законів, а от у реальному житті вони істотно змінили ситуацію? - Ні. Які б закони не ухвалювалися, має бути дві складові: бажання це робити - так звана політична воля, і кадровий склад, конкретні люди, які здатні це зробити», - розповів експерт.

Бала переконаний, що дуже важливо, аби судова реформа підійшла до загальної моделі змін країни. Повинно бути уявлення про загальну картину, а не просто бездумне голосування, бо «так треба».

«Проголосувати за судову реформу, щоб поставити галочку, бо є зобов'язання і рекомендації з боку наших партнерів, - це не допоможе. Питання в тому, чи є системне бачення того, якою буде країна, або бачення судової реформи, чи підійде вона до загальної мозаїки. Ось що головне. Ми можемо прийняти: нагнати депутатів, щоб вони голосували, а потім усі хапаються за голову, що треба щось переробляти. Якщо немає спільного бачення в структурі економіки, державного управління, в формі правління, адміністративного устрою країни, в гуманітарній, соціальній політиці, в судовій сфері, то як можна зараз приймати якісь рішення? Тема порядку денного - це успішна Україна. Щоб її побудувати, складається план, в ньому вже йдуть вирішення всіх перелічених вище питань комплексом. Бо без успішної країни не буде вирішення ні питання Донбасу, ні Криму, ні військової агресії з боку РФ. Все, що сьогодні робиться, нагадує рефлекторні дії. Вони не є такими, які створюють майбутнє для держави. Крім того, все, про що зараз ідеться, ми повинні були зробити два роки тому», - резюмував політолог.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 26



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Кожному з нас необхідні успіх і життєва енергія для досягнення поставленої мети Заманити щастя та зберегти гар....
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Серед нас багато енергетичних вампірів Але хто ж вони і яку шкоду можуть завдати? Енергетичний вампір – це люд....
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
Гімнастика для очей: як покращити зір
Гімнастика для очей: як покращити зір
Очі  — це життєво важливий орган у людському організмі Зіпсувати зір можна кількома способами: читати погано н....
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Гормональна гімнастика використовується ченцями Тибету протягом багатьох століть Цей комплекс вправ простий у ....
більше матеріалів


/-0,19213199615479-/ /-pc-/
Top