counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Василь Горбач
Василь Горбач

Провал Луценка в ГПУ означатиме кінець його політичної кар'єри


Призначення Юрія Луценка - цілком політичне. В умовах розвиненої демократії такого не повинно було б відбутися, але на цьому етапі і відповідно до політичного моменту призначення абсолютно адекватне. На руку може зіграти саме те, що Луценко - політик і в разі його провалу в ГПУ це фактично буде кінець його політичної кар'єри, тому він намагатиметься проводити зміни і буде нести відповідальність.

Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

«Призначення Генерального прокурора - це кадрове питання, і це пов'язано з новою коаліцією, новим урядом. У переговорах між БПП і Народним фронтом щодо уряду обговорювалася і прокуратура. Інша справа - як це було процедурно зроблено. Прокуратура відставала на кілька тижнів від формування уряду. Це призначення - однозначно політичне, але, на мою думку, воно адекватне тому часу і політичному моменту. У нормальній, стабільній ситуації, у розвиненій демократії таких речей бути б не могло. Але в нашій ситуації - це, мабуть, єдиний вихід, який був у Президента, інших варіантів у нього просто не було. Чи буде від цього користь? Сподіваюся, що так. Сподіваюся на те, що саме стороння людина з самостійною політичною вагою і своїм політичним іміджем, репутацією на цій посаді зробить усе можливе, щоб реформувати систему прокуратури. На превеликий жаль, прокуратура є закритою від суспільства, так само як суддівська система. В принципі реформу прокуратури не можна робити руками самих прокурорів. Луценко на цій посаді несе відповідальність за результат як публічний політик. Провал його роботи в прокуратурі означатиме фактично кінець його політичної кар'єри, і він це розуміє. Це вселяє певну надію, що результат його роботи буде більше позитивним, ніж негативним», - зазначив політолог.

На думку Горбача, Луценко на посаді перебуватиме, як він сам говорив, максимум півтора року, можливо, два. Оскільки не завжди вдається провести швидко реформи.

«Думаю, що Юрій Луценко буде розглядати цю посаду насамперед як можливість для свого нового політичного старту як самостійного політика в публічній сфері. На превеликий жаль, так швидко, як призначити Луценка, провести реформи не вдасться, навіть якщо Порошенко цього захоче. Реформи дійсно не можна провести за один день. Це не ухвалення закону, це зміни в самій структурі, це зміни ідей, управлінських процедур. Будь-яка реформа триває від року до п'яти», - підсумував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 51



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Правильна енергетична обстановка в будинку понад усе Якщо ви відчуваєте, що у вас починалися якісь проблеми з ....
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
більше матеріалів


/-0,30939102172852-/ /-pc-/
Top