counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Андрій Блінов
Андрій Блінов

Особливого сенсу в створенні Служби фінансових розслідувань поки немає


Особливого сенсу в створенні нового відомства - Служби фінансових розслідувань, обіцяного прем'єром Арсенієм Яценюком, поки немає. Цими функціями могла займатися і Податкова міліція. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив експерт з економічних питань Андрій Блінов.

«Ситуація дуже складна - у всіх країнах, і Україна в тому числі, завжди було ключове питання того, де саме можуть існувати силові органи, зокрема, фінансові. Завжди, наприклад, гостра була боротьба за часів Януковича між Мінфіном та МВС та іншими структурами, кому повинна підкорятися і податкова міліція, і різні інші силові органи. Але тут прийнято рішення про передачу в пряме підпорядкування Міністерству фінансів.

Припустимо, ДФС буде суто економічною, за великим рахунком, далі. А якщо їй треба буде застосувати силу до неплатників податків, їй також треба буде звернутися в іншу структуру або мати при собі воєнізовані формування. Наскільки я розумію, у тому-то і була ідея, що воєнізовані формування не можуть перебувати де-небудь за межами СБУ, МВС і Міноборони. Незрозуміло, яким чином це буде здійснюватися», - розповів Блінов.

Економіст зазначив, що питання підпорядкування ДФС Мінфіну вже не є інтригою.

«Треба запитати у Яценюка, які він повноваження дасть новій службі. Я, відверто кажучи, не дуже розумію, навіщо потрібна служба фінансових розслідувань. Є Мінфін, у нього є ДФС. Вона відповідає за збір податків, включаючи відшкодування ПДВ тощо. Реєстри, контроль, податковий облік. Якщо Мінфін заявляє про виведення силовиків з цього органу, то я не зовсім розумію, навіщо ліквідовувати Податкову міліцію, створюючи Службу розслідувань. Це буде просто перейменування», - розповів Блінов.

Експерт зазначив, що, за ідеєю, має бути підрозділ ДФС, наприклад, служба виконання покарання або виконавча служба, яка пише в МВС запити. Вони стосуватимуться того, що хтось не платить податки і ховається, а тому в ДФС попросять допомоги співробітників.

«Якщо є служба фінансових розслідувань, чому цим не може займатися ДФС? Навіщо у нас плодять купу відомств і роблять дуже складною реформу? Дискредитують адмінреформу, метою якої було скоротити кількість відомств і співробітників, підняти фонд оплати співробітникам, що залишилися. Ось тільки тоді і можна боротися з корупцією», - розповів Блінов.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 42



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Правильна енергетична обстановка в будинку понад усе Якщо ви відчуваєте, що у вас починалися якісь проблеми з ....
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
більше матеріалів


/-0,95345211029053-/ /-pc-/
Top