counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Володимир Орлов
Володимир Орлов

Кадрова політика на митниці: підсумки року роботи керівництва ДФС


У переддень звіту про результати року перебування на своїй посаді Роман Насіров завів свій блог на одному з інтернет-ресурсів. Вважаючи, напевно, що найбільші успіхи Державної фіскальної служби за рік досягнуто саме в питаннях кадрової політики, голова ДФС почав свій звіт розповіддю про те, «Як змінилася ДФС: кадрова реформа».

Перше, що кидається в очі, так це вже знайома обіцянка, що у керівництва ДФС є «чіткий план і бачення кінцевого результату реформування служби». При тому, що цілий рік керівництва Романа Насірова вже минув. І настав час не тільки «мати план і бачення», а показати конкретні результати роботи. Хоча б кадрової.

Тим більше з огляду на те, що рік тому новопризначений керівник ДФС брався навести лад за три місяці. Принаймні на митниці. А також дав одну з гучних обіцянок - повністю змінити керівництво всіх митниць протягом трьох місяців. А що ми бачимо в реальності?
У реальності сьогодні половина посад начальників митниць (а це 13 з 26) - вакантна. Чи можна це назвати ефективною кадровою політикою?

Яких високих результатів можна вимагати від людей з приставкою «тимчасово виконуючий обов'язки», якими сьогодні є половина начальників митниць? Чи керівництво ДФС боїться втратити контроль над тими, хто буде повноцінно призначений на посаду?

Як це сталося у випадку, наприклад, з Юлією Марушевською. Днями, нагадаю, регіональний керівник фактично влаштувала істерику своєму безпосередньому начальнику. Публічне протистояння керівника служби і однієї з підлеглих, що вилилося фактично в поразку першого, остаточно підірвало авторитет пана Насірова і нівелювало його здатність забезпечувати управлінську вертикаль і субординацію.

Ті ж «передвиборні» обіцянки керівника служби про «запровадження системи мотивації працівників ДФС» через рік так і продовжують залишатися в стані «чіткого плану». Мотивація у більшої частини працівників ДФС відсутня, а професійні кадри продовжують залишати службу. Нагадаю, що зарплата митного інспектора залишається незмінною з 2005 року. Це приблизно 2,5 - 3 тисячі гривень. Тільки 10 років тому це було 500 доларів, а тепер - близько ста.

Про провали кадрової політики Романа Михайловича також красномовно говорить конфлікт на Волинській митниці. Та й останній скандал із «контрабандою лісу», порушений прем'єром Гройсманом, в кадрових питаннях дуже показовий - звільнено рядового інспектора, а начальник митниці, ніби нічого й не було, «сховався на лікарняному».

Трохи про широко рекламоване паном Насіровим тестування працівників ДФС. Бюджетні гроші були витрачені на передові системи тестування, а в результаті - нічого конкретного. Якщо ще в лютому керівництво ДФС голосно заявило, що тестування на благонадійність не пройшли 39% керівників ДФС, то зараз - скромно обмежується фразами про загальну кількість протестованих людей. Цікаво, яка все ж таки доля тих «неблагонадійних»?

І наостанок трохи про майстерність «скорочень» у центральному апараті ДФС. Як пише в своєму блозі Роман Насіров, «станом на сьогодні укомплектування штату відповідно до оновленої структури завершено на 91%».

Примітно, як проходило таке «укомплектування» минулого року. Як відомо, тоді в ДФС повідомили про скорочення штату в центральному апараті на 30%. Але до початку таких «скорочень» у керівництві ДФС спочатку потурбувалися про те, щоб штат центрального апарату максимально «роздути». Наприклад, для цього в штат центрального апарату ввели всіх працівників регіональних підрозділів внутрішньої безпеки, довівши чисельність цього Головного управління до 466 осіб.

Таким чином, при 30% скороченні апарату «в жертву» переважно і були принесені 376 осіб Головного управління внутрішньої безпеки, які так і не встигли насолодитися статусом «працівників центрального апарату». Пізніше працівники внутрішньої безпеки без труднощів знайшли собі місця в структурі регіональних органів ДФС.

Частково відсутність реформ у кадровій політиці також є фактором, через який митниця не демонструє особливих успіхів у роботі. І року було цілком достатньо, щоб навести в цій галузі лад. Хоча це - вже тема для іншої статті.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 51



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
більше матеріалів


/-0,3673951625824-/ /-pc-/
Top