counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Максим Гольдарб
Максим Гольдарб

Потрібно навести лад у країні, щоб людям хотілося тут жити


Після анексії Криму Росією економічні показники України не дуже змінилися, проте ми втратили вихід до моря. При цьому окупація півострова стала поразкою в державному плані. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор громадської організації «Публічний аудит» Максим Гольдарб.

«У першу чергу, ми втратили в державному плані. Ми як держава не змогли відстояти свою територію. І сталося це не за жорстокої війни, а за неправильного керівництва. Що стосується економіки, то це апріорі вихід до моря. Можна, звісно, сказати, що є Миколаїв та Одеса. Є, але в Криму були Керч та Севастополь. Це люди, це землі. Деякі державні бонзи у 2014 році намагалися порахувати, у скільки Україні обходиться Крим і у скільки Донбас. Це те ж саме, що рахувати, у скільки батькові обходиться той чи інший член його сім'ї. Всі, хто заявляв у 2014 році, що нам не потрібні Крим і Донбас, - це не державні діячі. Це наша біда, яка залізла у державні крісла. Якщо ми говоримо про прив'язку до конкретних цифр, то частка кримської економіки у ВВП не була дуже великою. Це 5-7% від загального валового продукту. Але анексія - це перш за все удар по державності, ідентичності, по міжнародному становищу країни та її прийняттю або неприйняттю за кордоном», - розповів експерт.

За словами Гольдарба, аби Крим повернувся, необхідне виконання цілої низки умов, при цьому необхідно враховувати й фактор наявності Росії в сусідах.

«Той, хто говорить, що на повернення Криму знадобиться 10 або 25 років - бреше. Як він це вирахував? Не думаю, що Росія забирала Крим і зробила його своїм федеральним округом для того, щоб віддати за два роки. Ми можемо говорити все, що завгодно, ми можемо не любити Росію і підстав для цього більш ніж досить. Але навколо нас Росія, ми зав'язані з нею економічно й історично. Більша частина нашої економіки працювала у тісній зв'язці з росіянами і говорити, що це не так - брехня і абсурд. Це не можна не враховувати. При цьому нічого не було зроблено, щоб ситуація змінилася. Нам необхідно вживати заходів для наведення ладу у себе в домі. Такого ладу, в якому людям захочеться жити. Ми ж на сьогодні маємо дуже високий рівень еміграції. Рік тому відмовилися від перепису населення, бо бояться назвати цифру. Я можу її назвати - 700 осіб на день виїжджає і помирає, при цьому не враховуючи цифри воєнного конфлікту», - резюмував Гольдарб.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 22



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
більше матеріалів


/-0,30357694625854-/ /-pc-/
Top