counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Березня
18 Березня
Всі новини...

Олександр Хара
Олександр Хара

Росія має зрозуміти, що вартість утримання анексованого півострова є занадто високою


Повернути Крим буде досить складно і проблематично, для цього необхідно проводити цілий комплекс заходів. Зокрема, результат може принести блокування Криму і припинення електропостачання. В такому разі РФ зрозуміє, що вартість утримання півострова є зависокою. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт фонду «Майдан закордонних справ», дипломат Олександр Хара.

«Громадянська блокада Криму - це не лише спроба повернути Крим, а й обов'язкові передумови для того, щоб Росія задумалася над поверненням півострова. Бо вона має зрозуміти: ціна його утримання занадто висока. Можна було б, наприклад, висувати умови, що ми подаємо електрику вам, але ви випускаєте заручників - Надію Савченко та інших незаконно засуджених у Росії. Варто використовувати цей інструмент тиску, це двосічний меч: Росія не може віддати Крим, але й не може його утримувати. Ми повинні цим скористатися», - вважає експерт.

За словами Хари, в Україні не існує програми з повернення Криму, натомість існує програма, щоб півострів не повернувся. Адже торгівля з Кримом триває, тим самим Україна підтримує окупаційну владу і військовий контингент, розміщений на території півострова. Крім того, немає покарання для тих, хто перетинає кордон без відома української сторони.

«Є програма того, щоб він не повернувся, бо є угода про вільну економічну зону в Криму, вона дозволяє нашим бізнесменам постачати до Криму певні товари і торгувати з півостровом. Це дає окупаційній владі можливість годувати військовий контингент - понад 30 тисяч військових, плюс ФСБшники, прокурори, силовики. Тим, що ми з ними торгуємо, ми підтримуємо окупантів. Приміром, ми забороняємо в'їзд на територію Криму без дозволу української сторони, але вже з десяток іноземних делегацій - німці, турки, італійці - відвідали анексовану територію», - зазначив експерт.

Хара переконаний, що є багато речей, які має робити Україна, але вони не пов'язані безпосередньо з Росією. Дипломат наводить приклад українсько-білоруських відносин.

«Наприклад, є Білорусь, яка голосувала проти територіальної цілісності України. Але зараз ми з нею співпрацюємо. Це недружній режим, який є військово-політичним союзником Росії. Нещодавно міністр закордонних справ Білорусі на запитання, чи визнають вони Крим російським і чи підтримуватиме країна з ним якісь відносини, відповів, що «ми виходимо з його де-факто статусу, тобто він належить Росії. А з іншого боку, ми намагаємося утримати Україну в тих межах, в яких вона зараз є». Білоруський міністр таким чином дипломатично натякає, що Крим є територією Росії. Без консолідації широкого фронту, без консолідації влади всередині країни, відновлення інститутів, реформи армії неможливо повернути Крим», - підсумував дипломат.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 43



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський ритуал на удачу: купаємось у шоколаді
Симоронський ритуал на удачу: купаємось у шоколаді
Є такий вислів — «я в шоколаді» Воно означає те, що людина повністю задоволена своїм життям, вона щаслива в ос....
Алкогольний гороскоп. Як п'яніють Знаки Зодіаку
Алкогольний гороскоп. Як п'яніють Знаки Зодіаку
Алкоголізм - хвороба або звичка? Астрологи впевнені, схильність до надмірного вживання міцних напоїв залежить ....
Народні прикмети на 19 березня 2024 року. Яке церковне свято святкують в Україні
Народні прикмети на 19 березня 2024 року. Яке церковне свято святкують в Україні
19 березня за новим церковним календарем православні віруючі згадують святих мучеників Хрісанфа та Дарію У нар....
Гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам належить важливе прийняття рішень Будьте впевнені у своїх діях ....
Любовний гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливий зв'язок із вашим партнером Енергія, яка ....
більше матеріалів


/-0,23690915107727-/ /-pc-/
Top