counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Олександр Беца
Олександр Беца

Підвищення рівня безробіття на 1% тягне за собою не менше 6% зростання злочинності


В українському суспільстві рівень злочинності значно виріс через зубожіння населення, через рівень безробіття, що зростає, через війну на Донбасі. Причини зростання злочинності як політичні, так і економічні. Звинувачувати в цьому лише нову патрульну поліцію не варто, проте всю систему внутрішніх справ - все ж треба. Таку думку висловив «Аналітичній службі новин» (АСН) експерт з правоохоронної проблематики Олександр Беца.

«Злочинність, як правило, сезонно залежить від деяких факторів. Найкритичніший фактор взагалі у світі - це підвищення рівня безробіття. Чим більше в країні безробіття, тим більше зростає злочинність. Це вже доведено. Підвищення рівня безробіття на 1% тягне за собою не менше 6% зростання злочинності. Крім того - ще одна причина - зубожіння. За останні два-три роки реальні доходи людей, купівельна спроможність різко впали, гривня знецінилася і з'явилися в результаті цього такі злочини, про які ми вже 5-6 років тому забули: коли крадуть у людей з дач і з сіл навіть продукти. Ще один фактор зростання злочинності - те, що під час військових дій на Донбасі велика кількість людей переселилася. Не всі з цих людей мають можливість утримувати себе і не отримують від держави матеріальну допомогу. Четвертий фактор - збільшилася кількість збройних нападів внаслідок збільшення неконтрольованого обігу зброї», - розповів експерт.

Беца зазначає, що напади збільшилися не тільки на простих людей, а й на тих, які мають великі доходи. Такі речі відслідковуються кримінальними угрупованнями.

«Ми не можемо сказати, що поліція працює менше. Але коли відбулася трансформація міліції в поліцію, то кількість працівників скоротилася на 40%, пройшла люстрація. Прийшли нові люди, які ще не знають, як боротися з криміналітетом. Це також призводить до того, що велика частина злочинів залишається нерозкритою. Якщо війна закінчиться, а переселені або повернуться, або знайдуть роботу, то ситуація покращиться. Якщо хоч трохи покращиться життя людей, то кількість нападів зменшиться - це суто економічний фактор. Є парадоксальна картина: кількість нападів зростає, а кількість осіб, яких затримують і ув'язнюють - зменшується. Це означає, що є великий вакуум нерозкритих злочинів», - зазначив фахівець.

На думку Беци, ще одна проблема зростання злочинності криється в тому, що в будь-якому районі люди не знають свого дільничного, а він не знає їх і не володіє ситуацією.

«Не треба все звалювати на патрульну поліцію, вона відстежує, отримує сигнал, розбирається, повідомляє. А далі вже кримінальний розшук або інші працівники працюють. У той же час за місцем проживання дільничні повинні володіти ситуацією, контролювати її. Це слабке місце. Це великий комплекс питань, які зараз Міністерство внутрішніх справ саме по собі розв'язати не зможе. Найближчим часом ніякого покращання бути не може. Треба провести великий комплекс заходів протягом двох-трьох років, щоб якось загальмувати процеси росту злочинності», - підсумував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 53



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів


/-0,32151007652283-/ /-pc-/
Top