counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Олександр Стегній
Олександр Стегній

Раніше більшість дрібних і середніх правопорушень просто не реєструвалася


Раніше більшість дрібних і середніх правопорушень просто не реєструвалася, тому зростання кількості злочинів пов'язане з системою їх реєстрації. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив соціолог, виконавчий директор компанії «Социс» Олександр Стегній.

«За всю історію України не було такої ситуації, коли з району проведення бойових дій потрапляє зброя фактично на територію всієї країни. І очевидно, що ця зброя кимось використовується. Водночас економічно складна ситуація сприяє зростанню злочинності. Ведення бойових дій - дуже дороге задоволення для державної скарбниці. Ці гроші не йдуть на фінансові програми і поліпшення життя людей, що тягне за собою погіршення матеріального стану суспільства», - сказав експерт.

На думку Олександра Стегнія, оцінювати ефективність роботи зараз досить складно через реформи і появу нових кадрів.

«Наскільки ефективно працює поліція - важко сказати. За однією з версій, кількість злочинів пов'язана з системою реєстрації, адже вона стала більш прозорою. Свого часу більшість дрібних і середніх правопорушень просто не реєструвалися. Тому не дивно, що ця цифра стала більшою», - підкреслив виконавчий директор центру «Соціс».

Експерт переконаний, що проект реформ має бути доведено до логічного кінця. Також представники МВС повинні боротися з економічними злочинами, доводячи їх до логічного завершення у вигляді судового рішення.

«Сам процес реформування необхідний, і він повинен бути завершений. Проблема зростання кількості злочинів лежить в економічній площині. Але це також стосується як змін у МВС, так і в реформуванні судової системи. Останні події показують, що більшість доведених злочинів в економічній сфері не закінчуються судом. Відповідно, така безнаказаність дозволяє і далі користуватися корупційними схемами. У сукупності виходить досить сумна картина. Однак сказати, що органи внутрішніх справ стали гірше працювати, ніж кілька років тому, мені складно», - зазначив Стегній.

Експерт переконаний, що позитивним сигналом до можливих змін у системі МВС можна вважати приклад самоочищення в лавах патрульної поліції, де вже були виявлені непорядні працівники.

«У складі нової патрульної поліції звільняють зі свого штату осіб, які вчинили злочин. Порівнюючи це з «корпоративною етикою», коли злодії «в погонах» покривалися іншими людьми і намагалися приховати якісь факти, - це вже крок уперед», - констатував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 24



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
більше матеріалів


/-0,36070489883423-/ /-pc-/
Top