counter
Стрічка новин
Вибрати все
Всі новини...

Олександр Стегній
Олександр Стегній

Раніше більшість дрібних і середніх правопорушень просто не реєструвалася


Раніше більшість дрібних і середніх правопорушень просто не реєструвалася, тому зростання кількості злочинів пов'язане з системою їх реєстрації. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив соціолог, виконавчий директор компанії «Социс» Олександр Стегній.

«За всю історію України не було такої ситуації, коли з району проведення бойових дій потрапляє зброя фактично на територію всієї країни. І очевидно, що ця зброя кимось використовується. Водночас економічно складна ситуація сприяє зростанню злочинності. Ведення бойових дій - дуже дороге задоволення для державної скарбниці. Ці гроші не йдуть на фінансові програми і поліпшення життя людей, що тягне за собою погіршення матеріального стану суспільства», - сказав експерт.

На думку Олександра Стегнія, оцінювати ефективність роботи зараз досить складно через реформи і появу нових кадрів.

«Наскільки ефективно працює поліція - важко сказати. За однією з версій, кількість злочинів пов'язана з системою реєстрації, адже вона стала більш прозорою. Свого часу більшість дрібних і середніх правопорушень просто не реєструвалися. Тому не дивно, що ця цифра стала більшою», - підкреслив виконавчий директор центру «Соціс».

Експерт переконаний, що проект реформ має бути доведено до логічного кінця. Також представники МВС повинні боротися з економічними злочинами, доводячи їх до логічного завершення у вигляді судового рішення.

«Сам процес реформування необхідний, і він повинен бути завершений. Проблема зростання кількості злочинів лежить в економічній площині. Але це також стосується як змін у МВС, так і в реформуванні судової системи. Останні події показують, що більшість доведених злочинів в економічній сфері не закінчуються судом. Відповідно, така безнаказаність дозволяє і далі користуватися корупційними схемами. У сукупності виходить досить сумна картина. Однак сказати, що органи внутрішніх справ стали гірше працювати, ніж кілька років тому, мені складно», - зазначив Стегній.

Експерт переконаний, що позитивним сигналом до можливих змін у системі МВС можна вважати приклад самоочищення в лавах патрульної поліції, де вже були виявлені непорядні працівники.

«У складі нової патрульної поліції звільняють зі свого штату осіб, які вчинили злочин. Порівнюючи це з «корпоративною етикою», коли злодії «в погонах» покривалися іншими людьми і намагалися приховати якісь факти, - це вже крок уперед», - констатував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 24



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
1 липня о 0:27 розпочнеться 25-й місячний день Місяць перебуватиме у фазі спадання
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає не сприймати події дня буквально, а сконцентруватися на самовладанні у будь-якій ситуації....
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба рекомендує цього дня зосередитись на поточних завданнях та зберігати самовладання у взаємодії з к....
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба опублікувала з прогнозом на 24 червня для всіх знаків зодіаку, приділяючи особливу увагу турботі ....
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
більше матеріалів


/-0,38667178153992-/ /-pc-/
Top