counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Ярослав Макітра
Ярослав Макітра

Сакварелідзе позбувся посади через те, що почав вести власну політичну гру


Екс-генпрокурор Віктор Шокін позбавився тих осіб, хто намагався скомпрометувати його, зокрема і Давіда Сакварелідзе. Але водночас, піднявши градус навколо ГПУ, це пришвидшило відставку самого Шокіна. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Інституту соціальних технологій «Соціополіс» Ярослав Макітра.

«Насправді відставка Шокіна перезріла – і перезріла вже дуже давно. Судячи з усього, Президент хотів таким чином зняти політичну напругу навколо роботи ГПУ. Але мені здається, що це треба було зробити в листопаді-грудні 2015 року. Те, що відбулося зараз, це дуже пізня реакція. Тим паче це так зроблено, що перед відставкою він прийняв декілька таких цікавих контраверсійних рішень. Що стосується ймовірної кандидатури нового очільника Генпрокуратури, то це буде людина, яка дуже зручна Президенту. До того ж норми закону прописані так, що від того нікуди не подітися. Якщо Президент подає кандидатуру – у ВР проголосують, а якщо ні – хтось із заступників Шокіна буде залишатися у статусі в.о. Генпрокурора. Тим паче ми бачили, яка відбувалася «бійка» між Шокіним та «командою Сакварелідзе», де Президент у цей процес зовсім не втручався, спостерігаючи, хто з ким упорається в цій боротьбі», - сказав Ярослав Макітра.

Експерт Інституту соціальних технологій «Соціополіс» зазначив, що в історії зі звільненням Сакварелідзе є дві площини: політична і юридична. Якщо перша дає змогу зрозуміти очевидні політичні мотиви усунення з посади екс-заступника Генпрокурора, то юридична побудована згідно з буквою закону. «Першою є політична складова цього питання. Бо колишній заступник Генпрокурора своєю поведінкою й заявами давно перейшов у стан політика. Адже вся ця історія з Шокіним і його відставкою допомогла набрати Сакварелідзе більш значущої політичної ваги. Однак основною причиною його звільнення була саме політика. Тому Віктор Шокін позбувся тих, хто намагався його скомпрометувати, піднявши градус навколо ГПУ, що і пришвидшило відставку самого Генпрокурора. Тому Сакварелідзе і був відправлений у відставку через те, що почав вести свою політичну гру», – пояснив політолог.

Що ж до другої площини – юридичної, то, за словами Ярослава Макітри, наказ, який був опублікований щодо звільнення Сакварелідзе, є доволі аргументованим. «Насправді, якщо покласти руку на серце, не може заступник Генерального прокурора України брати участі у мітингах. Так само масово Сакварелідзе у статусі прокурора не з’являвся на слідчі дії. Він може пояснювати це різними причинами, але з точки зору юридичної аргументації тут усе за буквою закону. Тому не треба все змішувати з політикою, коли населенню звикли нав’язувати вибір між «чорним і білим», де Сакварелідзе потрапляє на світлу сторону, а Шокін – на темну. Хоча насправді істину в цьому питанні треба шукати якраз посередині», - переконаний експерт.

 

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 13



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
більше матеріалів


/-0,33572578430176-/ /-pc-/
Top