counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Ярослав Макітра
Ярослав Макітра

Гройсман за декілька місяців може спалити весь свій потенціал


Про створення коаліції поки що не йдеться, бо є серйозні спроби її «продинамити» з боку окремих фракцій. Таку думку «Аналітичній службы новин» (АСН) висловив політичний експерт Інституту соціальних технологій «Соціополіс» Ярослав Макітра.

«Мабуть, ще рано говорити про створення і функціональності нової коаліції. Поки не видно серйозного наміру з боку «Батьківщини» безпосередньо увійти в коаліцію, адже буквально недавно відбувалося засідання розширеної групи щодо нового формату більшості. Ті вимоги, які висувала Тимошенко і її команда, свідчать про те, що є певна спроба «продинамити» коаліцію. І ростуть ставки з неприйняття підвищення тарифів, продажу землі тощо. Це ціла низка пунктів, що суперечать тим зобов'язанням, які брала на себе Україна, отримуючи фінансову допомогу Заходу.

Тому, швидше за все, переговорний процес буде затягуватися. І навіть у разі створення коаліції (а ми якраз говоримо, що це може статися) вона буде недієздатною, оскільки у неї не вистачить голосів. Більше того, можна помітити діаметрально протилежні цілі тих, хто буде входити в більшість. Зокрема, Тимошенко очевидно себе бачить наступним Президентом, а також наявність різних політичних груп завершиться тим, що знову відбудуться мегаскандали, які ми маємо зараз. Фактично дострокові вибори не відбудуться, але проблема залишиться», - заявив експерт.

Ярослав Макітра переконаний, що ймовірний «уряд Гройсмана» не протримається довше визначеного терміну. Адже після переходу спікера ВР на посаду голови Кабміну в парламенті просто не буде такої людини, яка зможе змушувати законодавчий орган ухвалювати потрібні рішення.

«Але ж уряду Гройсмана поки немає, і навіть у разі його формування шанси на тривале функціонування дуже низькі. Крім уже названих причин, сам спікер ВР поставив у залі парламенту такий стиль «проштовхування» будь-якого законопроекту, який рекомендує Захід. Фактично такі дії нагадують «ломки через коліно», бо при голосуванні за деякі закони було не менше 30 спроб ухвалити той чи інший документ. Також певні голосування за так званим «ноу-хау» Гройсмана з певними технічними правками, куди вписувалося все необхідне, - це відверте порушення закону, проте водночас воно дозволяло ухвалювати потрібні рішення. А тільки-но такої людини, яка здатна буде це робити, не буде (в разі прем'єрства Гройсмана), можуть виникнути проблеми. Тим більше якщо йдеться про конфігурацію, яка є в парламенті зараз, то крісло його керівника може отримати «Народний фронт». В такому форматі спікер зможе в законному порядку і «красиво» блокувати роботу Кабінету міністрів. Тому фактично Гройсман може за 3-4 місяці «спалити» весь свій потенціал. І це призведе до того, що вже було», - зазначив Ярослав Макітра.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 27



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
більше матеріалів


/-0,18376302719116-/ /-pc-/
Top