counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Максим Гольдарб
Максим Гольдарб

Єдиний спосіб боротьби з необґрунтованими тарифами - масова відмова від платежів


В Україні ціна на газ, а відповідно й тарифи, необґрунтовано завищені. Уряд і Національна комісія з регулювання електроенергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) підіграють монополіям для отримання мільярдів гривень, оскільки вони є спільниками. Єдиним виходом у боротьбі з такими тарифами є відмова від оплати платіжок. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор громадської організації «Публічний аудит» Максим Гольдарб.

«Пояснюється все просто: ціна на газ підвищується для того, щоб у найкращому випадку докапіталізувати економіку країни. У найгіршому випадку, у що я більше вірю, це робиться, аби потім роздерибанити гроші. Завдяки завищеними тарифами (а вони апріорі завищені, так само як і ціна на газ) на рік монополії отримують близько 150 мільярдів гривень. Погодьтеся, приємні гроші. У даному випадку уряд та національний регулятор їм підіграють. Чому? Гадаю, все дуже просто: вони і в темі, й у спілці. Не добираю слів, бо останній рік показав, що все саме так і є. Це буде тривати доти, доки люди будуть готові платити. Щойно українці зрозуміють, що єдиним способом боротьби з такою тарифною політикою є масовий неплатіж, щойно країна відмовиться платити, все стане на свої місця», - пояснив експерт.

Максим Гольдарб акцентував увагу на тому, що тарифи й ціна на газ є економічно необґрунтованими, зауваживши при цьому, що якщо почнуться соціальні протести, зачеплять не лише тарифи, а й політичний устрій країни взагалі. «Розповіді уряду про те, що є економічне обґрунтування і «вся Європа так платить», - це маячня. Наведу приклад: ціна тисячі кубометрів газу зараз 7200 гривень, якщо розібрати її по частинах, вийде, що добувач газу отримує з цих грошей всього-на-всього близько 500 гривень. Усе решта - це докапіталізація НАК «Нафтогаз». Скажіть, чому ви або я повинні це робити?

«Проти всієї країни прошарок під назвою «Кабінет Міністрів та менеджмент монополій» не зможе застосувати санкції через несплату. Це проти однієї людини - так, проти десятьох - так, навіть проти 30 - так. А ось проти міста - ні, проти області - ні, проти району - ні. Не буде такого варіанту», - переконаний Гольдарб.

Експерт також розповів, що було випробувано всі легітимні варіанти протистояння такій тарифній політиці. Зокрема позови до суду, проте, за його словами, суди зараз перелякані і «грають на боці влади». «Президент створив Національну комісію з регулювання ринку енергетики і комунальних послуг, порушивши Конституцію і свої повноваження. Він не мав на це права. Всі тарифи затверджує ця, по суті, незаконно створена комісія. Гроші вимагають з людей незаконно. Це насправді дуже важливо, але треба, щоб кожна людина цим перейнялася і зрозуміла: вона хоче нагодувати цю кліку чи нагодувати свою сім'ю? Щойно люди зроблять правильний вибір, усе стане на свої місця», - резюмував Гольдарб.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 310



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації – це позитивні установки, які допомагають змінити звичний перебіг думок та створити бажане майбутнє ....
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
більше матеріалів


/-0,62891101837158-/ /-pc-/
Top