counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Олександр Лієв
Олександр Лієв

Найстрашніший для нас варіант - «коридор» сушею вздовж Чорного моря


У Криму у окупантів лад тільки у військовій сфері. Таку думку «Аналітичный службы новин» (АСН) висловив колишній міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим, радник міністра аграрної політики і продовольства України Олександр Лієв.

«Щодо ситуації в Криму можна сказати коротко за п'ятьома напрямами. Перший - це туристична галузь, яка була однією з основоположних, особливо для розвитку середнього класу та підприємництва. Зараз у цій сфері відбулися незворотні зміни: 2012 року Крим прийняв шість мільйонів 150 тисяч туристів, при тому, що найгіршим роком для туризму був 1994-й. Тоді як  2014 року в Крим приїхали відпочивати мільйон 100 тисяч осіб, що в шість разів менше, якщо зважати на поріг збитковості. І це стало проблемою для кримських сімей, які жили за рахунок туристичного сезону. Залишається поки що успішним санаторний комплекс, який було «націоналізовано» російською владою. Ось вони неначе завантажують його профспілковими працівниками і людьми за рознарядкою з різних державних компаній», - зазначив Олександр Лієв.

За словами Лієва, другий напрям - це ситуація з промисловістю на півострові. «Вона була дуже залежною від материкової України, від цивілізованих країн: США, ЄС, Китаю. Крім того, такі підприємства, як «Титан», «Бром», чорноморські і керченські заводи, працюють або на спад, або вже повністю зупинені. Це вже відбилося на доходах місцевого населення, відповідно на рівні життя кримчан», - підкреслив експерт.

Він також зазначив, що дуже в Криму постраждало сільське господарство і система землеробства. «Коли Крим був у складі РРФСР, не було зрошувальної системи як такої взагалі. І ось зараз настав такий самий час, коли повністю знищено вирощування рису, а це 40 тисяч гектарів. Практично повністю знищено вирощування сої, це близько 30 тисяч гектарів. Всі 400 тисяч гектарів зрошуваних земель ось уже два роки не використовуються. Це сильно відбивається на їхньому фінансовому стані. На 80% скоротилося вирощування кормових культур, що відбилося на тваринництві: вже на 45% скоротилося поголів'я худоби. А це відразу позначилося на якості продуктів, що виробляються в самому Криму», - зазначив Лієв.

На думку експерта, всі вказані вище фактори позначилися на четвертому секторі - стані кримчан. «Він дійсно сильно погіршився, бо доходи від продажу послуг і товарів знизилися, а ціна стала дуже високою. Ціни на основні продукти харчування, зокрема на м'ясо та молоко, можна порівняти в ціні з Токіо, Лондоном, Москвою і низкою інших великих міст світу. Доходи знизилися до рівня 90-х років. Крім того, постраждав транзит, що був перспективною сферою. Його повністю припинено, хоча транзитне майбутнє Криму вважали одним із основних напрямів торгового форпосту в Чорномор'я», - підкреслив Олександр Лієв, відзначаючи, що єдина сфера, де у окупантів все відмінно, - це військовий комплекс.

Олександр Лієв також розповів, що міст через Керченську протоку завжди був своєрідним «проектом століття», про який говорили дуже багато, і він став би в нагоді Україні для поліпшення транзиту, що було б безперечним плюсом. «Але все це час, скільки його (Керченський міст. - Ред.) не будували, виходили з економічної доцільності такого будівництва. Вона дуже сумнівна, адже міст буде дуже вразливим, бо Керченська протока - це зона, де стикуються кілька пластів земної кори. І там постійно відбувається її рух. Тому цей міст повинен бути дивом сучасної інженерії, щоб не стати дуже вразливим. Побудувати міст Путіну можливо, але доведеться вкласти величезну купу грошей у таке будівництво», - підкреслив екс-міністр АР Криму.

Радник міністра АПП уточнює, що Путін міг би використовувати Керченський міст як об'єкт військової інфраструктури. Але, оскільки він буде вразливим місцем для терактів або війни, президент РФ має зовсім інші плани. «Розуміючи це, вони на міст не сильно розраховують. Страшнішим варіантом буде той, коли вони почнуть пробивати собі «коридор» сушею вздовж Чорного моря. І це, звичайно, буде трагічним сценарієм для нас», - резюмував екс-міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 42



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів


/-0,35505795478821-/ /-pc-/
Top