counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Вадим Карасьов
Вадим Карасьов

Відхід Путіна нічого не змінить ні в російській політиці, ні в самій РФ


Відхід Путіна нічого суттєвого не змінить ні в російській політиці, ні в самій РФ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Теоретично замінити Путіна може Олексій Дюмін. Він визнаний офіційним наступником Путіна. Цю кандидатуру вже називають російські ЗМІ. Він - колишній охоронець президента, керівник спецоперацій. Це також нинішній губернатор Тульської області. Йому 45 років. Путін його готує на своє місце. Очевидно, що він придивляється до людей такого вікового діапазону з відповідним силовим бекграундом, тестує їх на здатність бути не тільки силовиком, а й політиком, адміністратором або менеджером. Другий кандидат - це Юрій Трутнєв. Він є повноважним представником Далекосхідного округу РФ. Йому 60 років. Також він мав бізнес, а зараз - проявляє себе як адміністратор. І третім кандидатом є Сергій Шойгу. Людина досить популярна в народі. Він - єдиний, хто працює в структурі державної влади з 1991 року: спочатку - на посаді міністра надзвичайних ситуацій, потім - міністра оборони. Що стосується Іванова або Патрушева - це люди іншої вікової категорії, тому вони, з точки зору Путіна, навряд чи відповідають віковим стандартам наступника. Хоча Шойгу теж немолодий чоловік, йому вже 60 років, проте він користується популярністю в народі. Ось це коло і є списком можливих кандидатів на посаду президента РФ», - зазначив експерт.

На думку політолога, в Росії ніхто з опозиціонерів не здатен замінити Путіна у владі, якщо тільки того сам Путін не дозволить.

«Там немає опозиції. Якщо хтось і зможе замінити Путіна, то це зможе той, хто буде з російської еліти і за згодою самого Путіна. Але у опозиції немає шансів, бо там немає консолідованої сили. У РФ присутні опозиційні групи, які перебувають за межами країни і проводять свої заходи в Литві або де-небудь іще», - підкреслив Вадим Карасьов.

Директор Інституту глобальних стратегій переконаний, що зміна влади в Кремлі нічого суттєвого не змінить ні в суспільстві, ні у владі, а значить - розглядати варіанти, що після відходу Путіна від влади відбудеться громадянська війна або розпад РФ, не варто.

«Відхід Путіна нічого суттєвого не змінить - ні в російській політиці, ні в самій РФ. Проблема лежить у політичній та історичній культурі Росії, яка вже не є надімперією, але перебуває в стані країни в постімперському стані. Якщо говорити про нинішній стан РФ, то вона є військовим гігантом, але одночасно й економічним карликом. Однак навряд чи варто очікувати розпаду Росії, адже заміна гравця не означає зміну команди», - зазначив експерт.

Експерт переконаний, що питання України для Кремля стояло гостро завжди, адже без України Кремль не здатен реалізувати свої геополітичні інтереси.

«За великим рахунком, нічого не зміниться, тому проблема України - не проблема Путіна, це головний біль всієї РФ і всіх російських громадян. Для них ця проблема буде полягати в тому, чи буде РФ великою державою і чи стане великодержавна ідея головною, чи буде Росія й надалі одним із ключових геополітичних гравців, чи буде РФ і її громадяни жити в велич або в економічному достатку. Тут буде багато стояти на кону. Україна - це екзистенційна проблема і драма для Росії. Очевидно, що Путіну не потрібен Донбас. Йому потрібна Україна, яка є головним призом», - резюмував Карасьов.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 55



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
Як очистити будинок від негативної енергетики
Як очистити будинок від негативної енергетики
Купаючи будинок, квартиру або переїжджаючи в нове орендоване житло, ми можемо зіткнутися з таким явищем як нег....
Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Натуральні мінерали мають виняткову силу Вони здатні посилити можливості людини та допомогти їй досягти успіху....
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Добитися успіхів у кар'єрі здатний кожен представник зодіакального кола Візьміть на замітку корисні рекомендац....
більше матеріалів


/-0,3578360080719-/ /-pc-/
Top