counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Василь Вовк
Василь Вовк

У Росії є ті, хто налаштований агресивніше, ніж Путін


Хто виграє від усунення російського президента Володимира Путіна від влади - ще незрозуміло. У РФ імперська форма правління, і замість Путіна прийде інший «цар». Серед російських політиків є люди, налаштовані ще більш агресивно щодо України. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив екс-начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

«Ми дуже багато уваги приділяємо ідеології Путіна, хоча знаємо, що це не першочергове. Є ідеологія імперська, і вона дуже глибоко сидить в росіянах. І, з огляду на масштабність і ефективність їхніх ЗМІ, можна зазначити, що ця ідеологія з кожним днем ​​все більше і більше залазить у душі і серця російських громадян. Тому яке значення має Путін? Всі з часом підуть і від влади, і з цього життя. І він, звичайно, покине і владу, і життя, може, одночасно. Суть не в його відході. Ще невідомо, кому пощастить, коли він піде. Якщо ми послухаємо російські канали, то побачимо, що в РФ багато таких, які судять жорсткіше за Путіна, які налаштовані агресивніше за Путіна щодо України (хоча, здавалося б, агресивніше нікуди). Ці люди готові до захоплення земель не тільки до Києва, а й узагалі всієї України. Наприклад, Жириновський і до нього подібні клоуни. Тому я не вважаю, що відхід Путіна якось змінить ситуацію навколо України», - розповів експерт.

Вовк акцентує увагу на тому, що в разі відходу Путіна доведеться пристосовуватися до нових керівників, бо Росія ще довго сповідуватиме «імператорську» форму правління.

«Форма правління в Росії - «імператор», тобто цар, господар країни, якому підпорядковуються всі. Не бачу якихось сильних змін, сильного курсу при зміні президента РФ. Нам треба забути про те, хто прийде до влади. Головне, пам'ятати, хто агресор і що він нескоро перестане таким бути. Всі ми знаємо, що була Велика Вітчизняна війна, але зараз німці найбільші друзі РФ, десь вони проявляють це відкрито, десь не дуже. Але і керівництво Німеччини часто допомагає Росії, зокрема в плані тиску на Україну в переговорному процесі (маю на увазі Мінськ і нормандський формат). Тому ми повинні зараз відгородитися від Росії багатометровим парканом, який будує, наприклад, і Литва. І це має бути паркан не тільки в прямому, а й переносному сенсі цього слова. Ми повинні завершити всі переговори, на яких тільки позиція Заходу і Росії про проведення виборів під егідою Росії. Про це ані слова прямо, але це очевидно. У такому випадку нам обіцяють контроль над кордоном. Але контроль над кордоном у тій частині, яка нами не контролюється, отримають якраз бойовики «ДНР» і «ЛНР», оскільки вони вибори і виграють. Виграють вони й інші російські пахолки. Тоді вже Росія на міжнародному офіційному рівні контролюватиме наш кордон через своїх сателітів в Україні», - підкреслив експерт.

Вовк бачить розв'язання ситуації, що склалася, у висуненні ультиматуму бойовикам. Зокрема, вони повинні відпустити всіх заручників, яких насильно утримують.

«І друга частина ультиматуму: треба сказати терористам забиратися геть із території України. В Україні їм не місце. Ми потім оголосимо їх у розшук і будемо шукати. Це краще, ніж продовжувати мишачу метушню щодо Мінських переговорів. Природно, ультиматум не буде виконано. Але це буде позиція держави, країни, яка себе поважає. Також варто подумати над тим, чи треба продовжувати дипломатичні відносини з Росією. Я розумію, що багато питань, не хочу бути некомпетентним, але моя освіта дотична до дипломатичної і мені здається, що це мало б великий міжнародний резонанс і велику підтримку в українського народу і міжнародної громадськості. І тоді б Росія почала домовлятися і по-іншому б «заспівала». Це буде сильним важелем впливу», - підсумував Вовк.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 67



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів


/-0,34832406044006-/ /-pc-/
Top