counter
Стрічка новин
Вибрати все
Всі новини...

Петро Олещук
Петро Олещук

Здорові політичні сили в нинішній Росії прийти до влади не мають змоги


Швидше за все, після відходу Володимира Путіна від політики до влади прийде його спадкоємець, який продовжуватиме агресивну політику Росії, зокрема й щодо України. Чинна модель державності РФ просто-таки виключає альтернативні варіанти поведінки, окрім нинішнього войовничого імперіалізму. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Петро Олещук.

«Нині це досить гіпотетичне питання, але якщо уявити собі ситуацію, то тут багато що безпосередньо залежатиме від самого відходу. Якщо це буде якась операція «Спадкоємець» (як це було, коли сам Путін отримав владу в спадок від Єльцина), то, найімовірніше, наступник Путіна продовжуватиме приблизно ту ж саму лінію. Якщо він буде вихідцем із колективу, який безпосередньо складається в оточенні Путіна, він неодмінно буде продовжувати ту ж політику. Якихось особливих змін годі чекати - їх не буде. Але тоді російське керівництво буде намагатися виторгувати для себе якесь послаблення від Заходу. Будуть розмови про перезавантаження, лібералізацію, про потребу йти на взаємні поступки», - розповів політолог.

На думку експерта, тільки-но Росія відступиться від войовничого імперіалізму, стануть очевидними проблеми й вади російського державного устрою. «Навіть якщо Путін відійде від влади, це навряд чи означатиме якусь суттєву автоматичну зміну російської державної політики, зокрема й щодо України. Можливо, вони якимось чином вийдуть із Донбасу під тим чи іншим приводом, але, приміром, вийти з Криму вони просто так не можуть. Бо вся російська влада,  якщо піде на поступки в кримському питанні, миттєво втратить легітимність - й це матиме для неї абсолютно непрогнозовані наслідки. Швидше за все, відхід Путіна буде використано для перемовин. Справа врешті-решт не в Путіні, а в проблемі глибинної російської державності. Ніякого дива чекати не варто - й спадкоємцем Путіна може бути в нинішній ситуації лише той, хто в українському питанні скидатиметься на нього. Він буде продовжувати путінську лінію, умовно кажучи, це може бути Шойгу чи якийсь Іванов.

Є ще один сценарій розвитку: в результаті якогось перевороту прийде якийсь абсолютно радикальний правий лідер. Це не підтверджується якимись фактами, але, умовно кажучи, це може бути якийсь Гіркін чи хтось, схожий на нього, тобто войовничий імперець. Така людина проводитиме більш сувору внутрішню лінію. Нічого доброго в будь-якому випадку не відбудеться, бо здорові політичні сили в нинішній Росії прийти до влади не мають змоги», - дійшов підсумку Олещук.

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 31



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
1 липня о 0:27 розпочнеться 25-й місячний день Місяць перебуватиме у фазі спадання
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає не сприймати події дня буквально, а сконцентруватися на самовладанні у будь-якій ситуації....
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба рекомендує цього дня зосередитись на поточних завданнях та зберігати самовладання у взаємодії з к....
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба опублікувала з прогнозом на 24 червня для всіх знаків зодіаку, приділяючи особливу увагу турботі ....
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
більше матеріалів


/-0,42662501335144-/ /-pc-/
Top