counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Сергій Куюн
Сергій Куюн

Пожежа на нафтобазі в Глевасі - ілюстрація корупції в країні


Те, що ми сьогодні спостерігаємо під Васильковом, - яскрава ілюстрація корупції, яка існує в нашій країні, про яку всі чули, але рідко доводиться бачити її реальні наслідки. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив відомий експерт на ринку нафтопродуктів, директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн.

«Перший дзвіночок, - нагадав експерт, - пролунав ще рік тому, коли вибухнув комплекс мережі «БРСМ» в Переяслав-Хмельницькому. Тоді загинуло чотири людини, ще п'ятеро людей отримали травми. Комісія, яка розслідувала той випадок, однозначно сказала: зафіксовані порушення правил будівництва та експлуатації автозаправних комплексів. Однак за це тоді ніхто не відповів».

І ось, за словами експерта, за рік ми бачимо трагедію вже зовсім іншого порядку: теж загинули люди, знищена маса техніки і поки незрозумілий масштаб екологічного збитку від цієї аварії. При цьому, як зазначив експерт, самі співробітники ДСНС заявляють про те, що порушено цілий ряд вимог техніки безпеки.

«У зв'язку з цим виникає питання: а чому ви допустили ситуацію, що на цьому потенційно пожежонебезпечному об'єкті немає ключових агрегатів із виявлення займань і їх подальшого пожежогасіння?», - говорить Куюн.

«Відповідь, - вважає Сергій Куюн, - дуже проста: тому що такі системи коштують мільйони гривень. І набагато простіше дати хабар - кілька тисяч доларів інспектору, щоб він закрив очі на їх відсутність. Навіщо витрачати мільйони, якщо можна дати набагато менше - і для себе закрити питання?!», - вважає експерт.

За його словами, те, що на тій нафтобазі - безліч установок зі змішування нафтопродуктів, і раніше ні для кого з чиновників не було секретом, а зараз у цьому може переконатися кожен, хто уважно подивиться відео, яке вже з'явилося в мережі, тобто «насправді нафтобаза в Глевасі - це центр кустарного виробництва бензину у всій Київській області».

Про це, впевнений Куюн, свідчить номенклатура продукції, яка надходить на цю нафтобазу.

«Тільки за п'ять місяців цього року, крім товарних нафтопродуктів (бензину та дизельного палива), конденсат із природного газу - 6,2 тисячі тонн, компоненти бензинів, дистиляти газового конденсату, рідкі продукти першого лінза, масла, різні присадки до палив - 6000 тонн, багатофункціональні присадки до палив - 2000 тонн, октанозбільшуючої присадки до палив - 8 тисяч тонн ... У зв'язку з цим виникає питання: що це за база така, і що там відбувалося?», - запитує експерт.

Тому, за словами Куюна, не дивно, що о 16:00 почалася пожежа, а тільки в 17:30 для гасіння пожежі була викликана ДСНС.

«Була спроба приховати, я так розумію, як саму пожежу, так і те, чим вони там займалися насправді». Знову-таки, те, що там відбувалося, ні для кого на ринку нафтопродуктів не секрет. Але чомусь є секретом тільки для чиновників: ні податкова служба, ні Генпрокуратура, ні міліція вчасно діяльністю «БРСМ» не поцікавилась... Компанія продовжує працювати, розвиває мережу, нарощує обсяги продажів, тобто все прекрасно.

А 9 червня ми побачили, до чого це призводить. Згадайте, чим закінчилася для «Брітіш Петроліум» аварія на платформі в Мексиканській затоці пару років тому. Це понад 100 мільйонів доларів штрафу і, по суті, видворення цієї компанії з американського ринку вже шляхом бойкоту її самими американцями. Що сталося у нас? Чотири людини загинули рік тому, 5 покалічені, - ніхто не покараний, працюємо далі ... Ось і маємо наслідки того, що було закладено раніше. Тому я і говорю про ілюстрацію тієї корупції, яка сьогодні є у нас в країні», - резюмував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 47



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
більше матеріалів


/-0,32166194915771-/ /-pc-/
Top