counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Квітня
17 Квітня
Всі новини...

Володимир Фесенко
Володимир Фесенко

Яценюк «підставився»: він зараз виглядає як прем'єр-міністр в інтересах олігархів


Зараз в Україні передкризова ситуація, але її нейтралізовано на певний час. Відставка ж уряду призвела б до політичної кризи. Але питання про відставку прем'єра просто відкладено на пізніший термін. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, глава центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Політична криза у нас, з юридичної точки зору, виникла б у тому разі, якби відбулася відставка уряду. Зараз же у нас передкризова ситуація, однак її на час нейтралізовано. Але я б не сказав, що поставлено ​​крапку в питанні про відставку Яценюка. Це три крапки. Відставку відкладено або на осінь - на наступну сесію на вимогу Конституції (протягом однієї парламентської сесії можна голосувати питання про недовіру уряду), або подивимося, як зараз розвиватиметься ситуація. Якщо не тільки «Батьківщина», а й «Самопоміч» вийде, то виникне коаліційна криза. І якщо буде створено нову коаліцію, а я думаю, що її буде створено, то тоді вона сформує новий уряд і, швидше за все, з новим прем'єром. Якби не заява Президента, після якої ймовірність відставки уряду стала дуже високою, не дуже очікувалося, що відставка відбудеться. З точки зору влади, зараз це було б не зовсім правильно, це могло б створити проблеми у співпраці з МВФ», - розповів політолог.

На думку Фесенка, відставки уряду та прем'єр-міністра не було через неголосування нардепів, яких можна розділити на три групи з урахуванням того, чиї інтереси вони представляють.

«Думаю, що спрацювали інтереси трьох політичних груп. Перша група - Президент би не чекав із заміною прем'єра, але не варто ризикувати відносинами з МВФ, тому, можливо, частина депутатів від Президента і не тільки від нього не голосували. Це лише припущення, але для Президента був би найкращим варіант, якби Яценюк пішов самостійно, і Порошенко саме на цьому наполягав. Друга група депутатів, які не голосували, - це депутати, пов'язані з інтересами олігархів - Ахметова, Коломойського. Їх влаштовує Яценюк. І 16 лютого Яценюк, казатимемо відверто, підставився. Він зараз виглядає як прем'єр-міністр в інтересах олігархів. І третя група депутатів, які не голосували, і їх було найбільше - це люди, котрі не бажають дострокових виборів. А ось Юля виходить з коаліції саме тому, що хоче дострокових виборів», - резюмував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 21



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Знаки Зодіаку та нумерологія: які цифри здатні подарувати вам удачу
Знаки Зодіаку та нумерологія: які цифри здатні подарувати вам удачу
Згідно з законами нумерології, у кожного з нас є своє число-талісман Експерти в цій галузі об'єднали зусилля з....
Магія дзеркала: як залишити бідність у задзеркаллі та залучити багатство
Магія дзеркала: як залишити бідність у задзеркаллі та залучити багатство
Дзеркало — один із найпотужніших магічних предметів у будинку кожної людини Воно може допомогти вам залучити у....
5 переконань, які допоможуть подолати будь-які труднощі
5 переконань, які допоможуть подолати будь-які труднощі
У кожного з нас бувають життєві труднощі, але всі ми по-різному з долаємо Хтось йде безстрашно їм назустріч, а....
Місячний день сьогодні 18 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 18 квітня 2024 року
Кожен новий день — це чудові можливості для особистого зростання та розвитку Астрологи підкажуть, що саме прин....
Харчування за астрологічним принципом
Харчування за астрологічним принципом
Як відомо, планети здатні впливати на організм людини Щоб підтримувати тонус організму та імунітет, необхідно ....
більше матеріалів


/-0,55345988273621-/ /-pc-/
Top