counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Олександр Беца
Олександр Беца

У нової поліції немає досвіду блокування вулиць


Поліція вчинила правильно, застосувавши зброю під час погоні за BMW по Києву. Однак виникає питання - чи всі альтернативні засоби використовували поліцейські, щоб зупинити машину? Таку думку висловив «Аналітичній службі новин» (АСН) експерт з правоохоронної проблематики Олександр Беца.

«Діяльність поліції регулюється законом про поліцію, і там все визначено: в яких випадках і коли поліція має право застосовувати силу і зброю. Зараз було створено справді небезпечну ситуацію, коли молоді люди їхали з небезпечною швидкістю. Вони становили загрозу як для транспорту, так і для людей. Тому поліція правильно застосувала зброю.

Друге питання, чи були якісь альтернативні засоби, щоб це припинити? На жаль, якщо ми порівняємо колишню міліцію, коли були можливості швидко задіяти технічні засоби: скажімо, автобуси, тролейбуси, вантажівки для того, щоб перегородити дорогу. Раніше машину виводили на околицю міста і залізними перешкодами пробували зупинити. На жаль, у нової поліції такого досвіду немає і, можливо, вони не були готові психологічно і практично», - розповів експерт.

Беца вважає, що закон дозволяв поліції застосовувати зброю, але при такій швидкості дуже важко потрапити в колеса. Він не виключає можливості помилки при стрільбі.

«Якщо опитати пересічних громадян, чи хочуть вони жити в безпеці, чи не втомилися вони від п'яних мажорів, чи хочуть водії автотранспорту бути впевнені, що на дорозі такі пригоди не відбудуться, то я можу сказати, що переважна більшість опитаних скаже одноголосно, що зброя було застосовано правильно. Якщо ми опитаємо літніх людей, матерів, то вони можуть сказати, що шкода хлопця. Але ми виходимо з того, що глобальна безпека суспільства, пішоходів - значно вище, ніж безпека окремо взятої людини. Тому, з позицій загальної безпеки, дії поліції були правильними. Що стосується того факту, що молоді люди не зупинилися, то, мабуть, у них були підстави. Їх попереджали. Виходячи з питання забезпечення безпеки суспільства, для профілактики таких випадків, можемо вважати, що дії поліцейських були правильні», - вважає фахівець.

Експерт зазначає, що були і помилки в діях поліції. Наприклад те, що батькам правоохоронці не повідомили про загибель дитини.

«Машина, яка їде 40 хвилин на великій швидкості, - це випадок екстраординарний, тут повинні бути й екстраординарні дії. Складнощі в тому, що поліція не була готова застосувати альтернативний шлях. Звичайно, це складно, спробуйте, наприклад, перекрити вул. Борщагівську - скільки автобусів, тягачів потрібно, щоб перекрити дорогу. Два-три - не менше, виникає проблема, де взяти їх у нічний час. Просто таких навчань у поліції не було», - розповів Беца.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 39



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
На думку астролога Тамари Глоби, важливо уникати прийняття ключових рішень у першій половині 20 квітня 2024 ро....
більше матеріалів


/-0,35457992553711-/ /-pc-/
Top