counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Олександр Доній
Олександр Доній

Виправдовувати вбивство, навіть порушника, не можна


У ситуації, що сталася зі смертельною гонитвою в Києві, варто звернути увагу не тільки на сам трагічний випадок, але й на те, що в суспільстві зашкалює рівень агресії. Багато людей із задоволенням почали виправдовувати вбивство, а це свідчить про схвалення суспільством надмірної агресії. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політик Олександр Доній.

«Щодо конкретних осіб, то має бути службове розслідування. Зараз мене хвилюють кілька речей. По-перше, що в спробах пояснити цей інцидент постійно змінюються версії. То казали, що з машини стріляли, потім вже такої інформації не було. Потім говорили, що це мажори, а виявилося, що це хлопець фактично з ПТУ - з аграрного коледжу з Боярки. Тобто якраз піднімається питання зменшення довіри, бо постійно інформація змінювалася, щоб виправдатись. Крім того, якщо дійсно було 77 пострілів, то було використано 9-10 магазинів. Очевидно, що стріляло багато людей по автомобілю. Чим викликана була така модель поведінки, якщо цей автомобіль їхав не з місця злочину, не здійснив наїзд на когось, не було ні пограбування, ні вбивства. Тобто виникає питання адекватності дій», - вважає політик.

Втім, він зазначає, що варто звернути увагу і хвилюватись не тільки через цю трагічну смерть, але й через рівень агресії в суспільстві.

«Рівень агресії занадто високий, бо люди почали виправдовувати вбивство. Тоді виникає питання: якщо виправдати вбивство людей, які їхали на швидкості (так, їхали неправильно), то тоді можна виправдати дії міліції, яка била людей на Майдані або потім стріляла в них на Грушевського. Адже, з їхньої точки зору, вони стріляли по порушниках, які не виконували вказівки міліції. Відповідно, мені здається, що в суспільстві зараз є проблема прийняття надмірної агресії. Суспільство дуже агресивне, і це привід взагалі замислитися над рівнем толерантності. А щодо необхідності дотримуватися правил дорожнього руху, то я особисто завжди дуже негативно ставлюся до вживання алкоголю за кермом. Думаю, тут теж питання не просто до людей, які п'ють за кермом, але й до позиції держави. Я особисто вважаю, що треба заборонити будь-яку рекламу алкоголю та алкогольних напоїв по телебаченню», - розповів політик.

На думку Донія, треба вести пропаганду здорового способу життя, пропаганду дотримання правил дорожнього руху. Для цього потрібен комплексний підхід, який не можна замінити правом поліції вбивати порушників. Доній зазначає, що цей випадок оголює багато проблем у державі і суспільстві, які ніхто не збирається розв'язувати.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 36



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
більше матеріалів


/-0,37942290306091-/ /-pc-/
Top