counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Олександр Гончаров
Олександр Гончаров

Уряду необхідно припинити думати тільки про чергові кредити МВФ


Для того щоб забезпечити виконання бюджету, буде новий виток девальвації гривні й підвищення податків. Крім того, необхідно вносити зміни до бюджету, а уряду необхідно припинити думати тільки про чергові кредити МВФ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Інституту розвитку економіки України Олександр Гончаров.

«Бюджет вже прийняли, але не думаю, що в них вистачить на більше розуму, окрім як підвищити або зберегти свої витрати. Мені здається, що для виконання бюджету знову буде новий виток девальвації гривні й підвищення податків. Для того щоб наповнювався бюджет, потрібно створювати робочий режим економіки, а не думати тільки про чергові кредити МВФ. Тому що кредити - це завжди борги, причому борги вже майбутніх урядів. Доведеться не тільки новому складу уряду, а і всім нам, українцям, думати, як віддавати і за рахунок чого їх віддавати. Тому перш за все потрібно думати про інвестиційний бюджет, бюджет розвитку. Це означає, що Кабінет Міністрів повинен був підготувати як мінімум дворічну програму стимулювання притоку прямих іноземних інвестицій, а також оголосити нинішній, 2016 рік, роком розвитку ринку, спільного інвестування внутрішнього ринку. Це повинно розвивати інститути спільного інвестування: пайові, корпоративні інвестиційні фонди», - розповів експерт.

Прокоментував економіст і зміни в податковій системі, за рахунок яких і планується поповнювати дохідну частину бюджету. На думку Гончарова, податки треба знижувати, а не збільшувати.

«Міністр фінансів Яресько не хоче зрозуміти таку річ, що податкова система повинна стимулювати реальний сектор економіки. Вона піднімає податки, а їх потрібно, навпаки, знижувати для того, щоб збільшувати оподатковувану базу. Чим більш оптимальні і правильні рішення знаходяться для зниження податкового тягаря найбільш пріоритетних галузей економіки (особливо це стосується малого й середнього бізнесу), то тим самим створюється більш широка оподатковувана база. І в абсолютному вираженні ви отримаєте більше податків до бюджету, ніж якщо дочавлювати тих, що ще залишилися працювати, підприємців та бізнесменів», - зазначив економіст.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 39



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
більше матеріалів


/-0,31265807151794-/ /-pc-/
Top