counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Юрій Гаврилечко
Юрій Гаврилечко

Для приходу інвестицій необхідно провести перевибори до Ради, змінити уряд і главу НБУ


Аби в Україну зайшли іноземні інвестиції, необхідно здійснити цілу низку кроків. Насамперед необхідні перевибори у Верховній Раді, зміна уряду і глави Нацбанку. Крім того, змін потребують судова та податкова системи. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт ГО «Фонд суспільної безпеки» Юрій Гаврилечко.

«Інвестиції залучити, звісно, можна. Для цього, по-перше, треба провести перевибори парламенту, змінити чинний уряд, відправити у відставку голову Національного банку і провести судову реформу. Для цього потрібно змінити корпус суддів. Не по одному, а в принципі, я тут згоден із паном Аваковим, всіх. Треба змінювати, але не міняти особистість на особистість. Просто потрібна інша судова система. Необхідно реформувати прокуратуру, зменшити її чисельність. Принаймні втричі, бо у нас дуже багато прокурорів на одну людину, якщо виходити з європейських норм. Треба повністю змінювати податкове законодавство, залишаючи щонайбільше три-чотири податки. Потрібно міняти функції податкової, залишивши тільки дві. Це фіксація сплати податку і сервісна допомога платникам податків при заповненні декларацій», - розповів економіст.

Експерт упевнений, що необхідно дозволити підприємцям абсолютно спокійно розпоряджатися своїми коштами після сплати податків.

«Тобто заплатив податки, а далі можеш робити що завгодно, можеш знімати їх у вигляді готівки, можеш перераховувати на благодійні цілі або волонтерським організаціям. Це вже твої гроші. Треба скасувати всі обмеження, введені Національним банком на купівлю-продаж валюти, оскільки вітчизняні імпортери не можуть дозволити собі накопичити певні кошти і щось закупити за нижчими цінами, щоб потім продати і заробити. Два роки діє абсолютно корупційний закон про ціноутворення, де чиновник може самостійно визначати вартість імпортної продукції. Відповідно, він не несе жодних зобов'язань, він ні за що не відповідає, якщо щось буде не так. Це змушує імпортерів або платити хабарі, або завищувати ціни порівняно з тими, які існують в реальності», - зазначив економіст.

Гаврилечко впевнений, що чекати інвестицій і змін у цій сфері доведеться мінімум років 20.

«За рік особливо нічого не змінилося. Для того, аби щось змінилося, потрібні не лише якісь правильні закони, а ще й їх виконання. І щоб до цього звикли люди в країні і за її межами, адже наявність або відсутність інвестицій - це, перш за все, довіра з одного боку до держави, а з іншого - до того, хто виконує закони цієї держави. Причому діють вони для всіх однаково, а не вибірково», - резюмував Гаврилечко.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 24



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
На думку астролога Тамари Глоби, важливо уникати прийняття ключових рішень у першій половині 20 квітня 2024 ро....
більше матеріалів


/-0,25649809837341-/ /-pc-/
Top