counter
Стрічка новин
Вибрати все
7 Вересня
6 Вересня
Всі новини...

Євген Магда
Євген Магда

Захід на конфронтацію з Росією заради України не піде


У 2016 році в Україні будуть труднощі з ситуацією на Донбасі через те, що Росія не зацікавлена ​​у мирі на окупованих територіях, а Захід не піде заради України на конфронтацію з Росією. Також у цьому році необхідно взятися за реальне впровадження реформ. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив директор Центру суспільних відносин Євген Магда.

«Мені, як і більшості українців, хотілося б, щоб було якомога більше позитивних зрушень. Хотілося, щоб у першу чергу на нашу землю прийшов мир. Але об'єктивно є певні складнощі, що Росія в цьому не зацікавлена, а Захід на конфронтацію з Росією заради України не піде. Що стосується внутрішньої політики, звичайно, хотілося б більше рішучих ефективних реформ. Змін не на папері, а змін, які були б реальними, які покращували б життя людей і, зокрема, посилювали б позиції малого та середнього бізнесу. До цього говорити про якусь деолігархізацію взагалі не доводиться», - розповів експерт.

Політолог зазначає, що було б дуже непогано підсилити склад уряду.

«Там десь третина портфелів вакантна. Посилення повинно бути за рахунок професіоналів, а не за рахунок політичних призначенців. Ну і, звичайно, дуже низька якість роботи парламенту, тому не виключаю дострокових парламентських виборів. Але це все ж ближче до кінця року. І ще щодо одного тренду - це боротьба з корупцією, думаю, цей тренд буде дуже яскравим у нинішньому році», - вважає експерт.

Магда переконаний, що Україні слід розраховувати на підтримку західних партнерів тільки в тому разі, якщо з нашого боку виконуватимуться всі зобов'язання.

«Якщо наш міністр внутрішніх справ пропонуватиме обійтися без судів певний строк, то думаю, що після таких пропозицій у західних столицях багато хто швидко вийшов із новорічного стану й почав пити заспокійливе. У цивілізованих країнах призупинити на якийсь час роботу суддів абсолютно неможливо. Ми йдемо до Європейського Союзу, де є певні усталені правила. Процес їх виконання можна порівняти із середньовічним цехом, коли для того, щоб потрапити до переліку майстрів, треба виконати багато чорнової і важкої роботи. Україна повинна на рівні Ради безпеки ООН, постійним членом якої вона стала, два найближчих роки більш активно нагадувати про себе. Думаю, що Володимир Єльченко про себе актитвно заявить. І звичайно, треба вибудовувати відносини з країнами Центральної Європи, тому що не тільки Росія, не тільки США та ЄС, але й і наші сусіди - теж важливий чинник нашої політики», - резюмував Магда.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 36



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як підвищити свою енергетику та зміцнити біополе: 5 ефективних способів
Як підвищити свою енергетику та зміцнити біополе: 5 ефективних способів
Завжди бути в тонусі, випромінювати успіх, досягати поставленої мети і виконувати свої мрії можливо, володіючи....
Гороскоп на вересень 2024 року від Анжели Перл
Гороскоп на вересень 2024 року від Анжели Перл
Перший місяць осені — не час для смутку Про те, що чекає на Знаки Зодіаку у вересні, розповість відомий астрол....
Як прибирання будинку впливає на вашу енергетику та удачу
Як прибирання будинку впливає на вашу енергетику та удачу
Чистий будинок — це обитель добра, затишку та удачі Експерти в галузі біоенергетики розповіли, чому потрібно п....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Місячний день сьогодні 7 вересня 2024 року
Місячний день сьогодні 7 вересня 2024 року
Провести черговий день з користю для себе та обійти стороною пастки долі допоможуть астрологи Їхні рекомендаці....
більше матеріалів


/-0,32231712341309-/ /-pc-/
Top