counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Тарас Березовець
Тарас Березовець

При Порошенку Україна заручилася підтримкою всіх розвинених країн


Під час президентства Петра Порошенка у зовнішній політиці країні вдалося досягти максимальних для себе результатів, але у військовій сфері є безліч проблем. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політтехнолог, директор компанії персонального та стратегічного консалтингу «Berta Communications» Тарас Березовець.

«За цей рік в країні відбулися зміни: країна від прапорів диктатури часів Віктора Януковича за всіма міжнародними рейтингами стала справді демократичною, ми бачимо поліпшення ситуації зі свободою слова. З певного боку ми бачимо поліпшення ситуації із конкурентністю, як показують незалежні рейтинги. З іншого боку, війна на Донбасі, окупація Криму призвели до того, що Україна втратила п'яту частину своєї економіки, ВВП від початку року продовжує своє падіння», — зазначив Березовець.

За словами політтехнолога, Україна заручилася підтримкою всіх найбільших розвинених країн — країн ЄС, США, Канади. Крім цього, в України на сьогоднішні безпрецедентні умови співпраці з США. Там ухвалили акт на підтримку демократії України наприкінці 2014 року.

«Виходячи з того, що на Президента покладено дві ключові функції — це функція забезпечення безпеки і зовнішньополітична, тобто різні результати його діяльності. У зовнішньополітичній Україна досягла максимального для себе сприяння. Відбулася ратифікація угоди про Асоціацію з ЄС вже більшістю європейських парламентів. Парламентська асамблея НАТО ухвалила рішення підтвердити євроатлантичне майбутнє України — це теж величезне досягнення. Президент виступив у Конгресі США — це честь, яу мають лише ключові союзники Америки. Палата представників Конгресу проголосувала за надання Україні додатково 600 мільйонів доларів на озброєння. Це на додачу до 350, що були раніше надані. Досягнення та суперпільгові умови співпраці з Міжнародним валютним фондом», — розповів політтехнолог.

На думку Березовця, серед заслуг Порошенко можна назвати і проведення чесних парламентських виборів і формування коаліційної більшості. Політтехнолог зазначив, що на посаді Президента Порошенко значною мірою оновив склад Генпрокуратури, було створено Національне антикорупційне бюро.

«Крім того, почався процес деолігархізації. Та водночас у військовій сфері є серйозні проблеми з тим, що немає серйозної оборонної реформи в країні. Незважаючи на те що українська армія створюється практично з нуля, в цих умовах ми бачимо, що українська армія не може протистояти російській. Насправді, мало які армії в світі можуть це зробити, оскільки армія РФ визнана другою після американської. А ВСУ, наскільки я пам'ятаю, навіть до двадцятки не потрапила», — розповів Березовець.

Політолог зазначив, що хоча програма переозброєння запрацювала, але йде вона вкрай повільно. Погіршують ситуацію не лише проблеми в Донецькій і Луганській областях, але й те, що ситуація з Кримом ніяк не вирішується.

«У частині економічної є серйозні претензії, але є й досягнення. Призначення в уряд міністрів-іноземців — у будь-якому випадку позитивно. Це була повністю ініціатива Президента залучити іноземців, зокрема грузинську команду, литовців, американців. Що стосується обговорюваного в суспільстві бізнесу Порошенка, то, наскільки мені відомо, сьогодні укладено контракт із компанією. Проблема в тому, що «Рошен» неможливо продати через Липецьку фабрику. А росіяни, ми бачимо, роблять все можливе, щоб у нього (у Порошенка, — авт.) не було змоги продати цей бізнес. Це затягування грає проти Президента, він давав обіцянку і він повинен її виконати», — сказав Березовець.

А ось в стратегію реформ 2020 політтехнолог не вірить. Каже, це документ без майбутнього.

«Бачив цей документ — він сирий і жодного серйозного продовження він не матиме. Принаймні на сьогодні. Нині це має вигляд нарисів стратегії й не більше Це несистемний документ, щоб його можна було серйозно сприймати. Розуміємо, що ця обіцянка була зроблена в угарі виборчої компанії, виконати її абсолютно нереально, до того ж в економічних умовах України. Це однозначно. Тим не менше, ці обіцянки були дані і вони повинні бути пояснені, щоб уникнути негативу з боку суспільства», — сказав Березовець.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 38



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
більше матеріалів


/-0,29331088066101-/ /-pc-/
Top