counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Андрій Блінов
Андрій Блінов

Уряд має бути орієнтований на те, щоб у традиційних секторах скоротити частку тіньової економіки


Легалізація казино - не найпершочерговіше завдання для українського уряду. Він міг би більше уваги приділяти скороченню спрощеної системи оподаткування, максимальному розширенню бази. Такі дії дадуть більш значущий ефект, ніж узаконення грального бізнесу. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт з економічних питань Андрій Блінов.

«На мій погляд, про зброю, проституцію зараз не йдеться. Ідеться про легалізацію гральних закладів. Безумовно, якщо дивитися з точки зору доходів, то якісь надходження до бюджету країни будуть. Складно оцінити їх справжній розмір, але в кожному разі якийсь дохід буде забезпечено. Однак розраховувати на те, що це будуть суми, порівнянні з програмами кредитування того ж МВФ, не доводиться. Організація мінімального оподаткування для тих людей, які на сьогоднішній день ухиляються від сплати податків, спрощена система оподаткування, максимальне розширення бази, щоб люди платили небагато, дасть значно більший ефект, ніж подібна легалізація. Влада, як мені здається, намагається діяти простими методами, спрямованими на якісь точкові галузі. Що стосується наркотиків, проституції, зброї, то начебто поки це навіть не розглядається урядом в тому чи іншому вигляді. Але та зброя, яку було дозволено (газова тощо), і далі є офіційним сегментом», - розповів економіст.  

Що стосується можливості легалізації проституції, то експерт зазначив, що тут головне - з'ясувати обсяг цього ринку. Тільки потім можна дискутувати, чи варта гра свічок. Але крім економічних складових такої легалізації необхідно враховувати й моральний бік питання.

«Мені здається, це питання виходить за межі економічної категорії, воно пов'язане з категоріями духовності, з моральними цінностями. Треба чітко розуміти, що які б ми закони не приймали, за офіційними даними Мінекономіки, 42% ВВП перебуває в тіні. А це означає, що у нас фіскальний сектор значною мірою перебуває в неофіційній економіці. Тому спроби уряду легалізувати традиційно тіньові ринки просто обернуться тим, що загальний рівень тінізації, як це ні парадоксально, підскочить», - вважає Блінов.

Економіст переконаний, що зараз уряд має бути зорієнтований на те, щоб у традиційних секторах (торгівля звичайними товарами, виробництво) скоротити частку тіньової економіки.

«Необхідно зменшити частку розрахунків готівкою. Зробити це можна тільки максимально лояльним ставленням до бізнесу і по можливості максимальним зниженням податків. Це не означає зниження до нуля. Знижувати максимально потрібно прямі податки. Тобто це питання, пов'язані з єдиним податком, з оподаткуванням зарплат. Якраз інші податки знижувати не потрібно. Неправильно кажуть ті, хто пересмикує питання оподаткування на користь того, що найкращі - це нульові ставки. Ніхто цього всерйоз не пропонує», - резюмував Блінов.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 29



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Тамари Глоби на 25 квітня 2024 року попереджає про можливі значні зміни у житті цього дня Рекомен....
більше матеріалів


/-0,29460906982422-/ /-pc-/
Top