counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Олександр Гончаров
Олександр Гончаров

Доходи майбутніх періодів ми вже проїли


За час роботи уряду нічого не змінилося ні для інвесторів, ні для малого бізнесу, ні в оподаткуванні. Зміни відчули на собі тільки прості українці, життя яких значно погіршилося. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Інституту розвитку економіки України Олександр Гончаров.

«Перш за все те, що обіцяв Яценюк, і чого не зроблено. Перше: не змінилася власність фінансово-промислових груп. Як були олігархи, так вони й залишилися. Друге: не змінилася ситуація із залученням прямих іноземних інвестицій у ключові для нас напрямки - АПК та військово-промисловий комплекс. Не змінилася ситуація щодо розширення бази оподаткування, не проведено податкову реформу і, відповідно, немає росту податкових надходжень. Наступна позиція: у нас інфляція за оцінками світового банку досягла 50% і девальвація за період роботи уряду в рази збільшилася. А тепер, як кажуть, що «придбали»: це погіршення життя пересічних українців. Усі доходи майбутніх періодів ми вже проїли. У нас зростає державний борг і у нас Нацбанк не може зупинити інфляцію. Тому відшукати в цих фактах щось позитивне я не можу», - розповів економіст.

За його словами, така ситуація склалася не через військові дії на Донбасі, на які останнім часом «спихають» усі невдачі, а через непрофесіоналізм уряду.

«Тривалий час була дуже висока облікова ставка НБУ, у певний період вона досягала 30%. Систему кредитування було знищено, ніхто не міг брати кредити, тому що для реального сектора економіки брати кредит під 30% і більше означає за визначенням неможливість його обслуговувати. Треба було хоча б на два роки оголосити програму сприяння іноземним інвестиціям. А інвестори не можуть вкладати в нас гроші, якщо вони чітко не знають правил гри, за якими потрібно працювати. І ці ж два роки не повинно було б потім змінюватися оподаткування. Незважаючи на те що експерти постійно говорили, що ці кроки просто необхідні, нічого цього Кабміном зроблено не було», - зазначає Гончаров.

За словами економіста, уряд жодним чином не простимулював малий та середній бізнес. До того ж за період з 2014 по 2015 рік було ліквідовано 62 банки.

«Людям депозити практично не повертають. Тому є величезна недовіра до банківської системи. Потрібно було допускати хоча б альтернативний ринок - пайові та корпоративно-інвестиційні фонди. А кращим виходом було б, якби 2015 рік було оголошено роком розвитку ринку колективного інвестування. У нас зараз, за ​​даними Нацбанку, 92 млрд в іноземній валюті та 283 млрд гривень у фінансово заможних громадян. Це дуже тонкий шар населення - загалом близько 5%. Але ці кошти теж не працюють на економіку країни, їх потрібно запускати. Плюс ще Кабмін так і не визначився з точками зростання в реальному секторі економіки: які галузі є найбільш пріоритетними і які конкретно підприємства в цих галузях потрібно підтримувати», - пояснює Гончаров.

Експерт переконаний, що такі погані показники ми маємо саме через некомпетентність уряду.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 25



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
більше матеріалів


/-0,28152394294739-/ /-pc-/
Top