counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Віктор Мусіяка
Віктор Мусіяка

У Раді треба відродити ідею приставів, бо кількість інцидентів зростає


Щоб народні депутати припинили битися і поводитись неналежним чином, необхідно вводити санкції за таку поведінку. Можливо, необхідно повернутися до ідеї приставів у парламенті. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив член Конституційної комісії Віктор Мусіяка.

«У даному випадку треба думати про те, який у нас склад парламенту. Який рівень культури у цих людей. Плюс зараз у Раді багато людей, у яких нервова система (навіть при їхній молодості) вже травмована, тобто необхідно якимось чином всередині фракцій вести роботу, спрямовану на те, щоб нардепи розуміли, що вони представники народу, котрі не дозволяють собі розпускати руки-ноги. Мають бути відповідні санкції за подібні правопорушення. У нас є, в принципі, механізм, просто він не діє. Є процедура, коли реєструються відповідні порушення і заявляється відповідне подання до ВР», - розповів Мусіяка.

За його словами, це подання про можливість притягнення до відповідальності. Після того, як його реєструють, має починатися процес.

«А у нас що виходить: механізми не задіюються. Можливо, треба суворіше підходити до пропусків засідань. Це все пов'язано з необхідністю внесення змін до Конституції. У Конституції немає таких підстав, наприклад, як пропуски засідань, для позбавлення мандата. Але санкції все-таки можливі - позбавити права участі у засіданні. Зміни до Конституції вже пропонуються, працює Конституційна комісія, тож можна зараз запропонувати якийсь механізм: карати за пропуск 10 пленарних засідань без поважної причини», - зазначив він.

Мусіяка наголосив, що можливі різні варіанти санкцій проти депутатів. Але, на його думку, причина криється ще й у тому, який зараз депутатський склад. У багатьох нардепів розмиті критерії моральності, культури, етики взаємин. Тому цілком можливо, що час відроджувати ідею про присутність приставів на засіданнях парламенту.

«Треба розуміти і їм пояснювати, що вони представляють людей, державу, що такі речі, які вони витворяють, потім показують по всіх каналах у світі. Нинішній стан суспільства зараз дозволяє таким людям перебувати у найвищому органі влади. Механізм приставів у парламенті міг би працювати. Я згадую 94-95 рік - тоді було друге скликання парламенту і тоді був тимчасовий регламент, вносили до нього зміни. І я запропонував ввести парламентських приставів. Цю пропозицію тоді було нормально сприйнято в першому читанні, другому. Влада працювала в нормальному режимі. І коли підійшов момент розглядати це положення, багато хто посміявся. Мовляв, ну як це, це ж депутати, як так, щоб у залі були люди, котрих розбороняли б або виводили із зали. Тоді відхилили цю пропозицію», - розповідає Мусіяка.

Експерт також згадує, що й раніше в Раді постійно були бійки, нардепи били одне одного ногами на тлі класової ненависті.

«Завжди були інциденти, але їхній масштаб був набагато меншим, ніж зараз. Введення приставів - треба відродити цю ідею. Адже сьогодні кількість інцидентів зростає, набуває характеру епідемії», - резюмував Мусіяка.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 19



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Правильна енергетична обстановка в будинку понад усе Якщо ви відчуваєте, що у вас починалися якісь проблеми з ....
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
більше матеріалів


/-0,31087398529053-/ /-pc-/
Top