counter
Стрічка новин
Вибрати все
7 Вересня
6 Вересня
Всі новини...

Юрій Кочевенко
Юрій Кочевенко

Заручники — лише пішаки у великій геополітичній грі


Як такі, заручники Росії не потрібні, але звільнити їх — означатиме для РФ визнання власної поразки. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політичний експерт Юрій Кочевенко.

«Росія вдається до антигуманних, антилюдських й антиправових заходів і міжнародне співтовариство критикує її,  а проте вона наполягає на своєму і намагається довести цю свою правоту. У першу чергу перед власними громадянами. Дії спрямовані на те, щоб довести російській громадськості, що їхня справа — справедлива. Звільнення Сенцова або Савченко рівнозначне тому, що вони зізнаються у своїй неправоті, а це викличе сумнів у масах і підірве і без того хиткий авторитет уряду», — зазначив Кочевенко.

При цьому він сказав, що значно меншою мірою заручники є важелем тиску на Україну, враховуючи нинішні умови.

«Конфлікт з Росією не вичерпаний. Ми бачимо певну подобу миру, де не застосовують велику артилерію. Просто ми вже звикли до іншого рівня напруженості конфлікту з кровопролиттям. Те, що нині немає активних бойових дій, не говорить про закінчення війни. Навіть більше, у зв'язку з тим, що гаряча фаза військового зіткнення відійшла на другий план, інформаційна та ідеологічна боротьба наразі виходить на перший план» — вважає експерт.

Він зазначив, що населення Росії вже втрачає інтерес до цього конфлікту і необхідно його постійно стимулювати новою інформацією, хоча б заручниками, щоб підтримувати ідеологію.

«Ми для них є уособленням якогось зла, з яким вони борються. Їхній уряд не хоче дати і найменшого шансу суспільству на протверезіння. А тому, гнутимуть до останнього. А заручники — лише пішаки у великій геополітичній грі. Доки існуватиме цей режим, доти Росія гратиме в цю гру до останнього» — вважає Кочевенко.

На його думку, вплинути на Росію може міжнародна думка, але «питання в ступені впливу та інтенсивності».

«РФ не закритий острів, який може існувати сам собою. Санкції відчутно вдарили по її економіці. Але глибші санкції і велика міжнародна ізоляція могла б і спрацювати. Адже це був би шанс протверезити суспільство, бо загалом й еліті Росії не сподобається картина. Але світове суспільство активних дій поки що робити не хоче. Та й увага стрімко переходить з України на Сирію», — зазначив експерт.

«Завдання нашої дипломатії — не дати фокусу зміститися повністю і все-таки залучати світову громадськість до контролю над подіями. Україні наразі розраховувати немає на кого, тому рятувати наших громадян зобов'язаний наш уряд» — наголосив він.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 26



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як підвищити свою енергетику та зміцнити біополе: 5 ефективних способів
Як підвищити свою енергетику та зміцнити біополе: 5 ефективних способів
Завжди бути в тонусі, випромінювати успіх, досягати поставленої мети і виконувати свої мрії можливо, володіючи....
Гороскоп на вересень 2024 року від Анжели Перл
Гороскоп на вересень 2024 року від Анжели Перл
Перший місяць осені — не час для смутку Про те, що чекає на Знаки Зодіаку у вересні, розповість відомий астрол....
Як прибирання будинку впливає на вашу енергетику та удачу
Як прибирання будинку впливає на вашу енергетику та удачу
Чистий будинок — це обитель добра, затишку та удачі Експерти в галузі біоенергетики розповіли, чому потрібно п....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Місячний день сьогодні 7 вересня 2024 року
Місячний день сьогодні 7 вересня 2024 року
Провести черговий день з користю для себе та обійти стороною пастки долі допоможуть астрологи Їхні рекомендаці....
більше матеріалів


/-0,30698204040527-/ /-pc-/
Top