counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Василь Поворозник
Василь Поворозник

Усі негативні стимули для падіння економіки вичерпані


У 2015 році буде зафіксовано падіння ВВП і високий рівень інфляції. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Поворозник.

«Йдеться не про економічне зростання, а про уповільнення темпів падіння. Якщо подивитися статистику, темпи призупинилися. Зокрема знизилися темпи інфляції, весь економічний і девальваційний потенціал було вичерпано на початку року, і економіка поступово наближається до свого дна. Наближення до дна означає, що всі негативні стимули для падіння вичерпані, а отже, варто очікувати початку економічного зростання. Про це говорять і Нацбанк, і Мінекономіки, і експерти - падіння далі не буде, і ми можемо очікувати початку економічного зростання. Але мова йде про початок IV кварталу цього року, але більш реалістично - 2016 рік», - розповів економіст.

Експерт зазначив, що в будь-якому випадку в 2015 році буде зафіксовано економічне падіння, падіння ВВП, високий рівень інфляції, в першу чергу за рахунок зростання платежів ЖКГ, зростання податків на початку року.

«Вони дали значний імпульс для рівня інфляції за результатами 2015 року. Чи поділяю я оптимізм щодо 2016 року? Загалом - так. На динаміку ВВП впливають ключові фактори, щоправда, вони були трохи за межами економіки - це ситуація на сході країни і ситуація з можливістю відстрочення та реструктуризації боргу. Поки що ці два фактори виглядають так, що їх негативний вплив вичерпано. Поки що ситуація на сході спокійна, а Мінфіну на чолі з Яресько вдалося реструктуризувати заборгованість - не на таких привабливих умовах, як очікувалося, але, тим не менше, цей фактор не тяжітиме над українською економікою», - зазначив Поворозник.

За його словами, позитивні посили дає Нацбанк, який, оцінивши ситуацію на кредитному та валютному ринках, поступово знімає адміністративні обмеження з торгівлі валютою.

«Навряд чи це дасть такий істотний економічний поштовх, але це дасть психологічний ефект, як НБУ розуміє ситуацію на ринку. Тобто тенденція означає, що очікується, що кредити будуть дешевшими і це приведе до поступового зростання інвестицій в Україну. Але ключове завдання - це рівень довіри до держави і реформи», - зауважив експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 26



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів


/-1,1803269386292-/ /-pc-/
Top