counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Богдана Бабич
Богдана Бабич

Якщо влада не почує авторів електронних петицій, вони можуть знову взятися за шини


Електронні петиції - дієвий інструмент спілкування з владою, вони можуть об'єднати соціум і дати владі шанс налагодити відкритий діалог із суспільством. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Передусім треба провести паралелі із західним світом - подивитися, як у них працюють електронні петиції. Вони працюють досить ефективно. Це насправді допомагає консолідувати суспільство й налагодити діалог між владою і громадою. Так відбувається у європейських країнах. А в нашій країні треба віддати належне Президентові, який пішов на це, погодившись із громадськими організаціями (а ініціаторами подання електронних петицій і розвитку цього електронного сервісу були саме громадські активісти). Наступним кроком, який ми чекаємо на цьому тижні, має бути те, що Президент дасть відповідь на електронні петиції, які вже набрали понад 25 тисяч голосів: про зброю (петиція про законодавче закріплення права на захист), про систему голосування в Раді за відбитками пальців, зняття акцизу на імпорт авто і про призначення Саакашвілі Прем'єр-міністром», - розповіла Бабич.

Експерт вважає, що система електронних петицій (якщо вона запрацює) зніме напругу в суспільстві, яка є нині. Оскільки дуже часто кажуть про те, що влада не спілкується й що вона закрита.

«Це можливість для влади показати, що вона готова до діалогу. Якщо це не спрацює або будуть намагатися перетворити на фарс, або використовуватимуть цей інструмент, щоб дискредитувати когось, то я прогнозую досить-таки неприємні речі. Якщо влада не захоче почути активну частину суспільства, а таких на сайті зареєстровано майже мільйон, то вони знову візьмуться за шини. Не хотілося б, щоб спроба перейти до конструктивного діалогу з владою знову призвела до виходу людей на вулицю. У влади є шанс підтримати цю ініціативу і налагодити конструктивний діалог», - резюмувала Бабич.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 26



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
Як очистити будинок від негативної енергетики
Як очистити будинок від негативної енергетики
Купаючи будинок, квартиру або переїжджаючи в нове орендоване житло, ми можемо зіткнутися з таким явищем як нег....
Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Натуральні мінерали мають виняткову силу Вони здатні посилити можливості людини та допомогти їй досягти успіху....
більше матеріалів


/-0,26424312591553-/ /-pc-/
Top