counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Ганна Маляр
Ганна Маляр

Значна частина громадян помилково наділяє Президента безмежними повноваженнями


Початок сучасної форми спілкування громадян з Президентом через електронні петиції, безумовно, є кроком вперед. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловила кандидат юридичних наук, юрист-кримінолог Ганна Маляр.

За її словами, тепер всі бажаючі можуть в онлайн побачити проблеми, що найбільше хвилюють суспільство, і ступінь їх підтримки. По-друге, кожна опублікована петиція буде розглянута у відповідності з Законом України «Про звернення громадян», навіть якщо не набере необхідних для розгляду Президентом 25 тисяч підписів.

«Це означає, що кожен автор петиції отримає відповідь на свій запит. Разом з тим, не варто переоцінювати зазначену ініціативу, оскільки наявність петиції і необхідної кількості підписів не означає її автоматичне задоволення. Президент тільки розглядає таку петицію і в рамках своїх повноважень може вжити, а може і не вжити заходи до її реалізації. Єдине, до чого зобов'язує Президента закон - це розглянути і дати відповідь на звернення-петицію», - сказала Маляр.

Вона зазначила, що найбільше підписів зараз під петиціями з приводу прийняття того чи іншого закону.

«Громадяни повинні усвідомлювати, що така петиція може призвести лише до подання Президентом законопроекту у Верховну Раду. А вже буде чи не буде прийнятий закон - залежить від депутатів», - сказала експерт.

Вона додала, що аналізуючи вже подані петиції, стає очевидно, що значна частина громадян помилково наділяє Президента безмежними повноваженнями з вирішення всіх питань, оскільки багато петицій виходять за межі повноважень Президента, а це значить, що вони зрештою будуть перенаправлені в органи державної влади, які за законом компетентні вирішувати зазначені в петиції питання.

«Таким чином, подаючи петицію Президенту, варто чітко усвідомлювати свою мету. Якщо метою є залучення президентської і суспільної уваги до конкретної проблеми, то вас нічого не повинно стримувати - пишіть. Але, якщо метою ви маєте вирішення питання по суті, тоді дізнайтеся заздалегідь, який саме орган державної влади компетентний вирішувати ваше питання. Можливо, значно швидше й ефективніше звернутися саме туди», - зазначила Маляр.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 21



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Прийнято вважати, що для досягнення щастя необхідно докладати багато зусиль Насправді, достатньо робити кілька....
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Вхід до будинку — сакральне місце, яке споконвіку оберігали Огородити своє житло від бід і проблем зможе кожен....
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Оберіги дуже важливі для будь-якої родини Кожній квартирі чи будинку потрібний захист від недоброзичливців, як....
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
більше матеріалів


/-0,35608983039856-/ /-pc-/
Top