counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Віктор Лисицький
Віктор Лисицький

У курсі гривні до долара, закладеному в проекті бюджету, ні катастрофи, ні сенсації немає


У курсі гривні до долара, закладеному в проекті бюджету на 2016 рік, ні катастроф, ні сенсації немає. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економіст Віктор Лисицький.

«Чесно кажучи, не можу зрозуміти, звідки взявся курс 22,4 грн/дол. Це число було виведено МВФ. Але його розшифровок не було. Не бачу в ньому нічого надто страшного, особливо після того, як ми пережили здешевлення гривні втричі. Знову ж таки, це середньозважений курс. І щодо цього року це менше 5% падіння», – зазначив він.

Лисицький також підкреслив, що курс дещо вплине на експорт та імпорт.

«Це означає, що експортерам стане ще трохи легше. Імпортерам – трохи важче. Припускати, що будуть великі пертурбації і неприємності на внутрішньому ринку? Не бачу передумов», – додав він.

Водночас Лисицький зазначив, що головна проблема полягає не в курсі, який Кабмін планує закласти до Держбюджету, а у бракові зростання добробуту громадян і поглибленні демографічного провалля в Україні.

«Радикальних потрясінь не буде. Відсутності доступу до продовольства в Україні теж не варто очікувати. Той, хто недоїдав, і в 2016-му недоїдатиме. Але скільки таких! Щонайменше відсотків тридцять, якщо не п'ятдесят. І це вже покоління людей, які живуть погано. Подивіться динаміку демографічних тенденцій. Ми з 1993 року продовжуємо вимирати. Темпи вимирання практично не сповільнюються», – акцентував економіст, додавши, що це необхідно враховувати і виправляти.

За його словами, державі, урядові необхідно знайти шляхи заробляння коштів для наповнення Держбюджету: «Треба мобілізуватися й почати заробляти значно більше. Але цього поки не видно».

Лисицький додав, що одна з найбільш обговорюваних тем – податкова реформа.

«Експерти коментують без фанатизму, стримано і коректно. Тотального обурення немає. Бізнес, особливо малий, звичайно, зовсім не радий пропонованому. Але влада, і не тільки нинішня, постійно намагається переділити додаткову вартість, яка створюється в економіці. Це повторюється й зараз», – підкреслив він.

Фахівець упевнений, що шляхів для отримання реальних коштів до держбюджету в Україні вистачає й рушійною силою може бути агропромисловий комплекс.

«Потрібно вкладати гроші в село. Дати змогу людям працювати. Вдалих моделей у світі напрацьовано достатньо. Наприклад, вони є в США. А у нас знову курс мусолять, хоча це питання має вельми віддалене відношення до поліпшення рівня життя українців», – дійшов висновку Лисицький.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 31



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Тамари Глоби на 25 квітня 2024 року попереджає про можливі значні зміни у житті цього дня Рекомен....
більше матеріалів


/-0,31988191604614-/ /-pc-/
Top