counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Василь Кремень
Василь Кремень

Нам потрібне виховання, яка не сіяло б ворожості, а грунтувалося б на повазі, любові і шанобливому ставленні до інших народів


В умовах, що склалися в Україні, зокрема внаслідок російської агресії, певні зміни в освітньому процесі відбуваються і повинні відбуватися. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив екс-міністр освіти і науки (2000—2005 рр.) і президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень.

«Зараз напрямок розвитку освіти продиктований змінами в людській цивілізації, діяльністю людини в 21 столітті, європейською інтеграцією України. Що стосується обставин, які треба враховувати, то, безумовно, дуже важливу роль відіграє національно-патріотичне виховання дітей. Ми не повинні мавпоподібно повторювати досвід тієї ж Росії у патріотичному вихованні. Нам потрібно виховання демократичної спрямованості, яке не сіяло б ворожості до інших народів, а яке ґрунтувалося б на глибокій повазі і любові до народу і шанобливому ставленні до інших народів», — розповів експерт.

За словами екс-міністра, займатися патріотичним вихованням треба як в освітньому процесі, так і поза ним.

«Наша академія була активно залучена до розробки концепції виховання і плану заходів. Тут все важливо — починаючи з поведінки вчителя, його симпатій. Від прикладів, які розв’язують на уроках математики, аж до усвідомлення подій, які відбуваються в країні, ознайомлення з боротьбою наших військових за території України, за звільнення регіонів, які знаходяться під тимчасовою окупацією. Це потрібна робота. Але вона обов'язково повинна бути в світлі формування європейського за своїм характером патріотизму. Патріотизму, заснованого на демократії, на людських цінностях, на повазі до людини, на любові до власного народу і толерантного ставлення до інших культур і націй», — наголосив Кремень.

Що стосується підручників історії, то, на його думку, переписувати їх зараз не треба через брак коштів.

«Але необхідні додаткові матеріали. Я знаю, що Міністерство освіти вже підготувало певні матеріали щодо пояснення історичних подій останніх кількох років, де мають бути представлені події, які потрапили в історію під назвою Революція гідності, і відобразити їх так, як було насправді. Показати захоплення Криму і вторгнення Росії поза міжнародними нормами, і події на Донбасі, які були б неможливі без активної участі РФ і поставок зброї. Треба вчити дітей основам захисту Батьківщини, знайомити з військовими частинами», — резюмував Кремень.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 25



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
більше матеріалів


/-0,25170493125916-/ /-pc-/
Top