counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Віктор Галасюк
Віктор Галасюк

Логіка «затягування пасків» приречена на провал


Побороти бідність, а до того ж забезпечити європейський рівень добробуту в Україні шляхом «затягування пасків» і імітації поліпшення інвестиційного клімату, неможливо. Потрібне чітке бачення пріоритетів і радикальні кроки щодо їх реалізації.

Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив голова комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва, заступник голови фракції «Радикальна партія» Віктор Галасюк.

«Перше, що насправді потрібно невідкладно зробити — підвищити соціальні стандарти, збільшити доходи і, відповідно, купівельну спроможність громадян. Підвищити мінімальну заробітну плату з 1218 грн до не менше 2500—3000 грн, а також проіндексувати пенсії та стипендії хоча б на частину інфляції. Адже за два роки ціни зросли на 70%, гривня впала майже в три рази, а мінімальна зарплата виросла всього на 6%. Така ситуація, в умовах, коли споживчі витрати домогосподарств формують понад 70% ВВП, просто вбиває українську економіку», — заявляє Віктор Галасюк.

та водночас народний депутат акцентує увагу, що в приватному секторі оплата праці в основному відповідає рівню 3000—4000 грн, але більша її частина виплачується «в конвертах», «треба її звідти діставати».

«А ось в бюджетному секторі підвищення мінімальної зарплати і перегляд єдиної тарифної сітки призведе до відчутного підвищення реальної оплати праці. Але на це потрібні значні кошти, десятки мільярдів гривень. Щоб їх знайти, не треба включати «друкарський верстат», який буде роздмухувати інфляцію», — вважає Галасюк.

На думку парламентарія, головне джерело коштів — масштабна детінізація економіки.

«Необхідно знизити навантаження на фонд оплати праці — ПДФО і ЄСВ потрібно скоротити до 15%. Сьогодні навантаження на фонд оплати праці в Україні сягає 56%, а в країнах Європи в середньому до 35%, в багатьох інших країнах — менше 30%. Коли в тіні перебуває половина зарплати країни — близько 200—300 млрд грн, логіка «затягування пасків» приречена на провал. Ми повинні включити зворотну логіку — низькі податки і просте адміністрування, менший тиск на малий бізнес дадуть збільшення, а не зменшення надходжень до бюджету, — говорить Віктор Галасюк. — До того ж, європейське завтра в Україні не настане без радикального скорочення державного апарату та дозвільних процедур, без реальної боротьби з корупцією і тотальною люстрацією і заміною суддівського корпусу, без встановлення сильних інвестиційних стимулів і диференційованої системи оподаткування, які  сприяли б розвитку виробничого і науково-місткого, а не примітивного сировинного бізнесу. І ми це робимо, але потрібна інша швидкість».

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 42



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
більше матеріалів


/-0,29122686386108-/ /-pc-/
Top