Представники Науково-дослідного інституту лісового господарства та лісових товарів (Японія) заявили, що під час проведення свого експерименту їм вдалося отримати алкогольний напій з дерева.
Вони сподіваються, що продукт надійде в продаж у найближчі три роки. Склад напою включає кору обраного дерева. Вчені розмелювали його до товстої маси, а потім додавали стартер разом з ферментами, які викликають процес ферментації. Вони робили це без підвищення тиску і температури, що, на їхню думку, дозволяло кожному напою зберігати смак і аромат дерев.
В експерименті брали участь три різновиди дерев: кедр, береза і вишня. З чотирьох кілограмів кедрової кори було отримано 3,8 літра напою. У той же час вміст алкоголю в ньому становив 15 відсотків.
Один з дослідників, Кенго Магара, поділився своїми враженнями: «Ферментація дерева вже використовується для виробництва біопалива, але наш метод дозволяє йому бути і зберігати при цьому свій досить характерний смак. Все тому, що ми не підвищували температуру і не використовували сірчану кислоту для розкладання».
Співробітники інституту заявили, що вони хотіли б комерціалізувати відкриття і планують об'єднатися з представником приватного сектора, щоб почати масове виробництво напою через три роки.