За результатами перевірки Держпродспоживслужби Києва 30% закладів громадського харчування тимчасово припинили діяльність для проведення санітарних заходів і усунення недоліків. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Києві.
«Основною метою перевірок було дослідити санітарний стан приміщень закладів громадського харчування, чи утримуються вони в чистоті. Також перевірялася наявність медичних книжок у персоналу закладів», - повідомили в прес-службі Держпродспоживслужби Києва.
Перевірки почалися після масового отруєння людей у київському «Суші Ленд» 28 червня. Підприємство ТОВ «Суші Ленд Євразія», з яким пов'язані отруєння, тимчасово припинило свою діяльність. Станом на 1 липня кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію вже становить 34 випадки. За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.