counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Оксана Маруняк

«Русскій мір» вже у Львові

16:15, 13.03.2017

«Русскій мір» вже у Львові

Що чекає на львів’ян внаслідок лояльності міської влади до всього російського? Це просто лояльність чи далекоглядні плани?

Нещодавно екс-нардеп Юрій Михальчишин на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook нагадав львів’янам про неоднозначну акцію, яка мала місце три роки тому. Тоді, 26 лютого 2014 року, міські чиновники, не без погодження згори, дружно підтримали ініціативу, започатковану журналістом Володимиром Бєгловим в соцмережі Facebook, щодо спілкування впродовж одного дня російською мовою. Аналогічну одноденну акцію провели громадські активісти на сході України, перейшовши у спілкуванні на українську мову. Така громадська ініціатива має право на життя. Але псевдопатріотична міська влада в особі Андрія Садового чудово знала,  що це є маніпуляція суспільною свідомістю. Користуючись жертовністю наших російськомовних громадян, у Львові влада публічно визнала, що в Україні існує дискримінація українців за мовною ознакою.

Це був початок військових дій на сході України і гібридної війни всередині держави, у якій активними гравцями стали ласі до влади мери міст Харкова… і Львова. З Геннадієм Кернесом все зрозуміло - він діяв відкрито, організовуючи в Харкові «Український фронт». А от мер Львова почав з таємних далекоглядних кроків, які сьогодні можна трактувати по-іншому. 26 березня 2014 року міський голова виступає з офіційним зверненням до українців. Основний меседж не в тому, що ми програли війну і що це крах ілюзій, а в тому, що міській голова Львова говорив про патріотичну владу на місцях, про успішні громади і про те, що не соромно програвати сильнішому ворогу. У час, коли потрібно консолідувати суспільство заради захисту цілісності України, Андрій Іванович говорить про важку роботу на благо окремих громад?

Вже у липні 2014 року журналістка-сепаратистка Оксана Шкода на сайті Новоросії «Обьективная газета» написала: «Следующим президентом Украины (вернее, того, что от неё останется) станет нынешний мэр Львова Андрей Садовой. В моём понимании он – умный, профессиональный, перспективный политик и хозяйственник. Ненавистник ОПГ «Сволота» и разного рода бандформировний «а-ля укропатриот», в общем, для Львова (да и для филиала Львова – Всея УкраЙны) – это человек просто супер находка. Даже тот факт, что он повысил пенсии воинам УПА, ни о чём не говорит: прощаем, Андрей ведь мэр Львова, а не Енакиево! Кстати, на последние выборы в Киевраду в мае 2014 г. прошла его партия «Самопомич». Вдумайтесь: команда львовского мэра в Киевраде! С чем вас, куяны, и поздравляю! Да, Андрей – порядочный семьянин, несмотря на столь молодой возраст - отец пятерых детей. Одним словом, картинка с выставки: лично я бы за него на президентских выборах проголосовала (поверьте, в президенты поплывёт баллотироваться такое дерьмо, на фоне которого Садовой будет выглядеть святым агнцем!) Можете считать это началом агитации за Андрея Ивановича».

Такі висновки Шкода зробила не на пустому місці. Вочевидь, триденне спілкування сепаратистки з міським головою Львова ще у 2013 році у час запису інтерв’ю для «Газети 2000» розкрило їй очі на сепаратистські наміри мера у зв’язку з меседжами про особливий статус Львова та у ініціативі щодо відновлення Магдебурського права. Прагнення відокремлення Львова від центральної влади відслідковується у багатьох зверненнях міського голови, що чудово видно окупантам, з чого вони і користають.

Не буду заглиблюватися в тему про численні протести у Львові проти російських банків (вони й досі собі працюють), про мистецько-скандальний Альфа Джаз Фест і мережу маркетів АТБ з сепарським душком. Все це було і є.

Останнє, що ми маємо сьогодні, - це напружена ситуація з Яндекс. Таксі, яке, окрім Росії, працює лише у Вірменії та Азербайджані. Нас свято переконують у тому, що фірма вже давно продана голандцям і все таке, і то вже Європа...  Але все ж контрольні пакети акцій належать Сбєрбанку Росії, який більш ніж наполовину належить Центробанку РФ.

Парадокс полягає в тому, що львівська міська влада, яка має безліч повноважень, робить вигляд, що нічого не може вдіяти. Попри звернення депутата ЛМР Петра Адамика до Андрія Садового щодо припинення діяльності російського сервісу на території Львова, мер не вважав за потрібне скликати позачергову «надзвичайну» сесію міськради і Ухвалою заборонити бізнес окупанта. Натомість громадські організації шукають вихід з принизливої ситуації, оголошуючи ультиматуми і акції протесту. Зрозуміло, що це не матиме серйозного результату, допоки хтось не вчинить акту вандалізму над майном окупанта. І тоді міський голова буде говорити про політичні провокації і бритоголових активістів чи бандитів.

Все це, як і політика двомовності у Львові, є наслідком гібридної війни агресора проти патріотично налаштованих громадян. Російськомовні мешканці, які кажуть, що вони патріоти, і при цьому не хочуть виходити з зони власного комфорту, де-факто продовжують підтримувати "русскій мір" у Львові. А міська влада, в особі президента Львова Андрія Садового, мала б дати реальну можливість опановувати українську мову, розвивати український бізнес і дбати про цілісність держави, а не власні владні амбіції.

Раніше було досить чітко видно, хто є прибічником, а хто — ворогом українців. Зараз же з’явилося дивне поняття «нових патріотів», які люблять Україну, але при цьому заради власної вигоди не цураються російського колонізатора.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 1984



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
більше матеріалів




/-0,22620606422424-/ /-pc-/
Top