counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Twitter

Поступок Росії більше не буде, не дивлячись на їх шантаж, що триває.

14:49, 03.09.2022

Поступок Росії більше не буде, не дивлячись на їх шантаж, що триває.

Ставки в енергетичній війні Путіна проти ЄС підвищуються.

Відповідь Росії на схвалення міністрами G-7 механізму обмеження цін на російську нафту на скріні наприкінці статті

Міністри групи промислово розвинутих демократій G-7 закликали розробити систему, яка дозволяла б продавати російську нафту лише за цінами, нижчими за ринкові.

За кілька годин Москва завдала удару у відповідь - «Газпром» оголосив, що в суботу постачання газу через «Північний потік» не відновиться, а газогін буде закритий на невизначений термін.

Також Кремль оголосив, що припинить продавати нафту компаніям, які беруть участь в механізмі обмеження цін G-7

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, зі свого боку, заявила, що вона твердо переконана в необхідності обмежити ціни на російський газ, який по трубопроводу експортується до ЄС

Аналітики кажуть, що «Газпром» настільки обмежив обсяги «Північного потоку» в останні тижні, що ефективність газопроводу більше не є вирішальною для загальних основ ринку, але новини про трубопровід все ще мають психологічний вплив.

«Повне припинення роботи, очевидно, матиме наслідки для настроїв ринку, враховуючи те, наскільки напруженим є ринок», — сказав Массімо Ді Одоардо, віце-президент консалтингової фірми Wood Mackenzie з питань глобального газу.

Така подія «підвищить ризик подальших скорочень через інші трубопроводи, які постачають російський газ до ЄС через Україну та Туреччину», додав він, - The New York Times

В той час як Європа бореться з інфляцією, політичною нестабільністю на континенті, яку вона викликає, та суттєво зменшує споживання російських енергоресурсів, доходи Москви від їх продажу зросли на 40% порівняно з минулом роком, завдяки високим цінам на них та підвищенню попиту з боку Індії та КНР.

Ціни на газ, наприклад, в 10 разів вище ніж рік тому, а «Газпром» вихваляється рекордним чистим прибутком в першому півріччі - $41,3 млрд.

З якими цінами на газ відкриються ринки в понеділок - поки ніхто не знає, але прогнози невтішні.

«Занепокоєння полягає в тому, що якщо поставки будуть обмежені, вам доведеться знайти заміну, а зараз там недостатньо інфраструктури, щоб замінити цей газ», — сказала Рут Ляо, яка займається питаннями зрідженого природного газу в дослідницькій компанії ICIS. Це означає, що великі промислові підприємства в Європі, які залежать від природного газу, можуть бути закриті, оскільки доступне паливо направляється для підтримки тепла в будинках.

Наслідки можуть відбитися далеко за межами Європи, сказав Ляо, оскільки дефіцит палива призведе до зростання цін у всьому світі, створюючи фінансовий тиск на заводи в Південній Америці та Азії, які в певний момент не могли дозволити собі працювати.

«Крок «Газпрому», на жаль, не є несподіванкою», — написав у Twitter Шарль Мішель, президент Європейської ради. «Використання газу як зброї не змінить рішучості ЄС. Ми прискоримо наш шлях до енергонезалежності. Наш обов’язок – захищати наших громадян і підтримувати свободу #України», - Washington Post

9 вересня міністри енергетики ЄС зустрінуться, щоб обговорити відповідь блоку, яка дозволить знизити ціни на енергоносії та зменшити їх дефіцит взимку.

столі буде все, крім одного - поступок Росії.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 45



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
більше матеріалів




/-0,29416799545288-/ /-pc-/
Top