counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Карина Бобко

"Розгульне" життя українських пенсіонерів

12:17, 01.12.2021

Розгульне життя українських пенсіонерів

Кінець року традиційно несе нам будь-які зміни. Вся країна готується зустрічати новий рік, сподіваючись на краще. Всі ми чекаємо, що обов'язково щось зміниться, і зміниться на краще. І ось, цей момент настав! Починаємо отримувати "подарунки" від держави.

Серед перших щасливчиків, на яких чекають поліпшення умов життя - пенсіонери. З 1 грудня законом про держбюджет України підвищено пенсії. Підвищено аж на 80 грн. Оце пощастило так пенсіонерам! Напевно, стіл зможуть накрити святковий. Є на що "гульнути" у році, що минає.

При цьому повідомляється, що мінімальна пенсія зросте на 9,3% – з 1769 до 1934 грн. Водночас, інфляція запланована Кабміном на рівні 7,3%. А ось Нацбанк прогнозує зростання цін на 9,6%. Ну а що? Все чесно! На 9,3% пенсії збільшили, а ціни на 9,6%.

Що таке 1934 гривні у наші дні? Що купити за ці гроші? Як на них прожити цілий місяць самотньому старому? Ті, хто має дітей, онуки та допомогу виживають ще більш-менш. А скільки у нас покинутих старих людей по всій країні? Про них хто подбає? Чомусь вони свого часу дбали про нашу країну, відновлювали її після війни, піднімали промисловість, налагоджували сільське господарство. Тільки зараз про них усі забули. Їхня єдина надія була на допомогу від держави. А що держава? Держава допомогла! Допомогло аж на 80 грн.

Цікаво, чи хоч один чиновник, депутат, міністр України пробували хоч місяць прожити на такі гроші? При цьому не забуватимемо, ці гроші не тільки на "поїсти", а також на оплату комунальних послуг. З нинішніми тарифами ЖКГ доросле та працездатне населення країни влазить у борги, а що говорити про людей похилого віку з мінімальною пенсією? Їм із чого платити комуналку?

Звичайно, можна обурюватись і говорити: "Потрібно було раніше працювати так, щоб отримувати не мінімалку, самі винні". Можна, можливо. І певною мірою це буде правильно. Але те, що було, вже не зміниш. Із загальної кількості пенсіонерів України 37% на сьогоднішній день отримує мінімальну пенсію. Ці 37% що не люди? Чи не громадяни нашої країни? Їм допомога не потрібна? Чи можна забути про них?

Якось це все бридко. Бридко і гидко. Ми – найбільша країна Європи. Ми розвиваємося, йдемо в ногу з часом, винаходимо нові технології, проводимо дослідження у сфері медицини, робимо нові наукові відкриття, а утримувати своїх людей похилого віку не можемо. Точніше не "не можемо", а просто "не хочемо". Ці люди вже не потрібні владі, вони вже не цікаві, їхній "термін придатності" добігає кінця. Мабуть, тому нікому до них немає справи.

Шановні депутати Напередодні закінчення 2021 року від імені всіх звичайних громадян нашої країни хочеться побажати Вам лише одного. Живіть так само, як і ми. І нехай у Вас все буде добре, як і у нас!

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 480



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Всі ми люди, і кожен із нас має свої недоліки, вади та темні сторони Багатьом знакам зодіаку вони не видно, ал....
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Астрологія — це наука характер людини за Знаком Зодіаку Тому поради астрологів допоможуть і вдало вийти заміж,....
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття занепокоєння чи невизначеності щодо ва....
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливе почуття натхнення та романтики Ваша прист....
Білий приворот від зрад
Білий приворот від зрад
Набути гармонію в особистому житті може кожен Захистити свою сім'ю від зрад допоможе білий приворот
більше матеріалів




/-1,1641318798065-/ /-pc-/
Top