counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Дмитро Шпенов

Коли в Україну прийдуть великі інвестори?

09:45, 10.07.2020

Коли в Україну прийдуть великі інвестори?

У 2019 р інвестори дивилися на зміни в Україні позитивно. Зокрема, в рейтингу Doing Business за 2019 року Україна піднялася на 7 щаблів: з 71 позиції в 2019 році на 64 позицію в 2020. Це найкращий показник для нашої країни за всю історію. Зростання забезпечений за рахунок показника «реєстрація власності»: підвищилася прозорість системи управління земельними ресурсами.

Ситуація кардинально змінилася в 2020 р Індекс інвестиційної привабливості України, розрахований Європейською Бізнес Асоціацією та юридичної фірми «Василь Кісіль і Партнери», в першому півріччі 2020 року знизився до 2,51 бала. Роком раніше цей показник був на позначці 2,96 пункту з 5,00 можливих. Рейтинг складається за допомогою опитування керівників українських компаній. Іншими словами, серед українських топ-менеджерів явно переважають песимістичні настрої.
Безумовно, говорити про глибоку кризу підстав поки немає. Швидше, погіршення рейтингу - це просто наслідок депресії, що розвивається на тлі спровокованих карантином обмежувальних заходів. Але сигнал вкрай тривожний. Якщо з песимізму народиться недовіру, то ми можемо опинитися в полоні спіралі економічного спаду. Простіше кажучи, недовіра буде придушувати ділову активність, спад ділової активності призведе до спаду в економіці, а на тлі спаду в економіці - зародиться нове недовіру. Влада не повинна цього допустити.

Уряд, Офісу Президента і парламент отримали важливий сигнал: необхідно втрутитися. Інвестори і керівники бізнесу чекають від нас конкретних кроків, спрямованих на подолання економічного спаду, спровокованого карантином. Крім того, потрібна подальша робота над зміцненням інвестиційного каркаса: судова реформа, свобода слова і захист прав інвесторів.

Зі свого боку я вважаю, що уряду слід задуматися про фіскальних заходи щодо пом'якшення кризи. Бізнес відверто потребує податкові канікули, податкових розстрочки і податкові пільги. У мене є глибока упевненість, що відмовитися від частини зборів до бюджету або отримати їх дещо пізніше це набагато дешевше, ніж потім думати, як створити робочі місця.

Ми повинні пам'ятати, що у нас є внутрішні інвестори, які створюють і зберігають робочі місця, надають допомогу в боротьбі з коронавірусів, впроваджують різні соціальні програми, платять податки в бюджет і створюють ВВП. Бізнес робить все можливе, щоб пом'якшити наслідки карантину. Тепер держава повинна зробити хоч щось, щоб вселити в бізнесменів надію.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 12



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
більше матеріалів




/-0,30787706375122-/ /-pc-/
Top