counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Березня
18 Березня
Всі новини...

Наталія Білоус

Створення антикорупційного суду VS дострокових парламентських виборів

19:39, 02.03.2018

Створення антикорупційного суду VS дострокових парламентських виборів

1 березня 2018 року 282 народних обранців у першому читанні підтримали президентський законопроект про створення в Україні антикорупційного суду. Такий результат можна пояснити тим, що західним партнерам українська влада хоче показати, що парламентська коаліція - є і ефективно працює на благо українського народу. Тобто, натяк на те, що дострокових парламентських виборів проводити не потрібно, а всі невдоволення діючою політичною системою йдуть з вуст агентів Кремля, які дестабілізують становище в державі. До того ж це показує, що вітчизняні діячі прислухаються до порад іноземних радників, відповідно за хорошу поведінку і роботу заслуговують транш від МВФ та інші фінансові заохочення.

Безумовно, в кожній ситуації є сторона проти. Опиратися по прийняттю в другому читанні закону про антикорупційний суд будуть ті партії, які не входять до коаліції, їх мета сприяти розпуску парламенту і призначенню дострокових парламентських виборів на жовтень 2018 року. У той же час виникає питання: задовольнить Венеціанську комісію законопроект про антикорупційне суді? Формально для Венеціанської комісії закон буде красиво розписаний, однак, це не зменшить рівень корупції в Україні. Дуже мала ймовірність, що відразу після початку роботи антикорупційного суду почнуть карати представників вищого ешелону влади за зловживання службовим становищем.

Варто припустити, що до початку літніх канікул Верховна Рада прийме закон про антикорупційний суд. Швидше за все, далі почнеться підготовка до дострокових парламентських виборів (що стане приводом ми далі побачимо) і тему антикорупційного суду розглядатимуть як велику перемогу на шляху побудови європейської, правової України. Сам антикорупційний суд запрацює не раніше 2020 року. Це викликано тим, що тривалий час займає сама процедура конкурсного відбору кандидатів до Вищого антикорупційного суду. Законопроектом пропонується створити при ВККС Раду міжнародних експертів з семи членів на підставі пропозицій міжнародних організацій, з якими Україна співпрацює в сфері запобігання та протидії корупції. Сам же Президент зацікавлений в тому, щоб до складу антикорупційного суду увійшли старі «свої» судді, які зможуть і далі виносити політичні рішення, караючи опонентів чинної влади. Наші державники завжди можуть сказати, що міжнародні експерти перевищують вагу своєї компетенції і втручаються у внутрішні справи України. Цим законом, з одного боку, влада, нібито буде виконувати поради Заходу, а з іншого боку, антикорупційний суд доведуть до рівня неспроможності, як у випадку з НАБУ і САПУ, що продовжить роботу традиційних судів з «правильними» вироками.

Ситуація в правоохоронній та судовій системі все більше буде монополізуватися навколо Верховного головнокомандувача. Насправді, скільки не створювати антикорупційних органів, але корупцію в Україні повністю не ліквідувати. У нас більш ніж достатньо профільних структур, які можуть боротися з корупцією, чим більше ми створюємо нових антикорупційних організацій, тим збільшується шанс на «втрату» справи між інстанціями. Побутує така думка, що корупція для суспільства розцінюється, як повітря без якого не можна жити. Елементарно просто, ніколи не подолати корупцію на побутовому рівні. У ті ж навчальні та медичні заклади, в ЖКГ і інші структури громадяни самі завжди будуть носити хабарі і вважають, що це нормально. Доти, поки не буде існувати принцип невідворотності покарання, корупція процвітатиме на кожному кроці. Вирішення проблеми з корупцією має відбуватися, перш за все, на рівні свідомості, у нас цього немає. Коли в цивілізованих країнах думають, як вирішити проблему, то в Україні думають, як заробити на цій проблемі. У нашому соціумі ще дитина не народилася, але вона вже знає, де їй доведеться красти, інакше він не виживе. Тільки народ вирішує, як йому жити далі і ніякі супер іноземні консультанти Україну не врятують, якщо громадяни не закатають рука і не почнуть працювати.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 279



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський ритуал на удачу: купаємось у шоколаді
Симоронський ритуал на удачу: купаємось у шоколаді
Є такий вислів — «я в шоколаді» Воно означає те, що людина повністю задоволена своїм життям, вона щаслива в ос....
Алкогольний гороскоп. Як п'яніють Знаки Зодіаку
Алкогольний гороскоп. Як п'яніють Знаки Зодіаку
Алкоголізм - хвороба або звичка? Астрологи впевнені, схильність до надмірного вживання міцних напоїв залежить ....
Народні прикмети на 19 березня 2024 року. Яке церковне свято святкують в Україні
Народні прикмети на 19 березня 2024 року. Яке церковне свято святкують в Україні
19 березня за новим церковним календарем православні віруючі згадують святих мучеників Хрісанфа та Дарію У нар....
Гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам належить важливе прийняття рішень Будьте впевнені у своїх діях ....
Любовний гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливий зв'язок із вашим партнером Енергія, яка ....
більше матеріалів




/-0,23894500732422-/ /-pc-/
Top