counter
Архів Повернутись назад 30 Листопада 2017
30 Листопада
Кримінал 80-річний росіянин зґвалтував пенсіонерку на побаченні по оголошенню 80-річний житель північного міста Нягань (Росія) згвалтував 64-річну жінку на першому побаченні. Про це повідомляє прес-служба регіонального управління Слідчого комітету. Суд Курганської області визнав його винним в згвалтуванні і засудив його до чотирьох років в'язниці. Як повідомляє, в липні літній чоловік познайомився по оголошенню в газеті з 63-річною жінкою та приїхав до неї в гості. Чоловік в стані алкогольного сп'яніння і проти волі згвалтував жінку, вдаривши її не менше 10 разів по голові і тілу. Потерпіла змогла вибігти з будинку і звернутися до сусідки, яка викликала поліцію. Підсудний повністю визнав свою провину. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Волгоградській області Росії 55-річна жінка була знайдена мертвою в кімнаті одного з гуртожитків після заняття оральним сексом.
Спорт оформление ленты  Після скандалу «Шахтар» вийшов на матч у футболках в підтримку ЗСУ На матч з рівненським «Вересом» футболісти «Шахтаря» вийшли в футболках на підтримку ЗСУ. Про це повідомило видання «Новости Донбасса». Гра проходила в рамках чвертьфіналу Кубка України. Акцію організували Міноборони і Федерація футболу України для підтримки військових в зоні АТО. На футболках гравців було написано: «Пишаємось». Футболісти вийшли на поле разом з дітьми військових. Коли почалося виконання Гімну, футболісти слухали, приклавши руку до серця. Гімн виконують перед кожним матчем УПЛ. Нагадаємо, ввечері 28 листопада харківські і донецькі фанати, а також представники «Нацкорпуса» зупинили автобус «Шахтаря» і провели з футболістами роз'яснювальну бесіду. Перед тим футболісти виявили неповагу до військових, відмовившись від того, щоб на дітях були патріотичні футболки. Крім того, фанатам не подобалася неповага до Гімну України.
Кримінал Колишня «міністр» бойовиків Луганська продавала сиріт поштучно в РФ В окупованому Луганську колишня «міністр охорони здоров'я» Лариса Айрапетян продавала дітей з інтернатів, притулків і будинків маляти поштучно в Росію. Про це пише видання «Факты». Через рік після втечі російські бойовики оголосили «міністра» в розшук. Тільки тоді з'ясувалося, що влітку 2014 року Айрапетян перепродавали ліки з «гумконвоїв» і переправляла сиріт в РФ. Влітку 2014 року Айрапетян мала намір вивезти 61 дитину-сироту (від двох до чотирьох років) з інтернату окупованого Луганська в РФ. Врятувати дітей вдалося тільки при активній участі МЗС України та правозахисних організацій. Їх передали нашій владі, після чого малюків розподілили в заклади Харківської області. Однак Айрапетян взяла іншу тактику, після цього випадку маленьких луганчан продавали поштучно. Зокрема, взимку 2014-2015 років Айрапетян і її напарниця Леся Лаптєва організували продаж в Росію луганських немовлят. Вони підбирали дітей, покинутих батьками, або тих, у кого рідні загинули під час бойових дій. Потім через свої зв'язки в Росії поширювали «комерційні пропозиції». В даний час відстежити долю забраних малюків практично неможливо. У кращому випадку вони живуть у прийомних сім'ях. Терористці вдалося продати в РФ не один десяток дітей. Ніхто не може гарантувати, що діти не були використані в злочинних цілях. Купити дитину в Луганську коштувало мінімум $10 тисяч. Левову частку з цієї суми забирала Лаптєва, третину залишала собі Айрапетян. Решта розподілялося між співробітниками пологових будинків, інтернатів, притулків і загсів.
Кримінал оформление ленты  У Дніпре і Запоріжжі перекрили канал торгівлі рабинями в РФ У Дніпропетровській і Запорізькій областях 5 осіб протягом 2016-2017 років переправляли малозабезпечених і самотніх українок в сексуальне рабство в РФ. Про це повідомили в Нацполіціі Дніпропетровської області. Правоохоронці повідомили, що в ніч з 28 на 29 листопада на перетині державного кордону України  «Гоптівка» затримали 2-х мешканок Дніпропетровської області, яких везли працювати повіями в країну-агресор. Оперативним шляхом співробітники поліції встановили ще 9 українок, які могли стати потенційними жертвами злочинної групи. Всіх жінок злочинці знаходили по оголошеннях про роботу, розміщеним в Інтернет. Їм обіцяли працевлаштування в сфері обслуговування: офіціантками, посудомийками, автомийницями. У злочинної групи в ході обшуків знайшли зброю, тротилові шашки, автомати, гранату, сигнальні ракети. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 263 КК України. Боєприпаси направлено на експертизу.
Політика США попередили КНДР: в разі війни настане ізоляція і знищення диктатури Якщо почнеться війна США з Північною Кореєю, то диктаторський режим КНДР буде повністю знищений. Про це заявила постпред США в ООН Ніккі Хейлі. «Ми ніколи не думали про війну з Північною Кореєю і не шукаємо її. Якщо війна прийде, то через продовження актів агресії, які ми вчора спостерігали. Якщо війна прийде, не робіть помилок, північнокорейський режим буде повністю знищений», — заявила Хейлі в своєму мікроблозі Twitter. В ході позачергового засідання Ради безпеки ООН вона закликала всі країни розірвати дипломатичні і торгові відносини з КНДР, а Китай припинити поставки нафти Кім Чен Ину. Нагадаємо, США, Японія і Південна Корея скликали екстрене засідання Радбезу ООН після чергового запуску балістичної ракети КНДР. 28 листопада Північна Корея провела нові випробування ракети «Хвасон-15». Її запустили на північ від Пхеньяна, ракета КНДР могла впасти в японській економічній зоні. pic.twitter.com/gqYZlB8cDI — Nikki Haley (@nikkihaley) 30 ноября 2017 г.
Економіка Вартість Bitcoin за ніч впала на 18% У ніч з середи на четвер, 30 листопада, вартість криптовалюти Bitcoin обвалилася більш ніж на 18%. Ціна впала з $11 тисяч до $9200. Про це повідомляє Coin Desk. Падіння курсу відбулося через кілька годин після того, як криптовалюта досягла рекордних показників в $11388,33. При падінні вона втратила близько 2 тисяч доларів, скотившись до показника в $9290. Пізніше біткоін трохи відіграв втрати, піднявшись до $9795. Нагадаємо, напередодні проти майнінга Bitcoin виступили провідні бізнесмени США. Зокрема, мільярдер Уоррен Баффет заявив, що неможливо оцінювати біткоін, тому що «це не ціннісний актив». Він додав, що вважає біткоіни «справжньою бульбашкою». У свою чергу американський інвестор, засновник групи Vanguard Джек Богл сказав: «Тікайте від біткоіна, як від чуми. Я ясно висловився?». За його словами, у біткоіна немає норми прибутку і підтримки, в той час, як у облігацій є купон, у акцій є прибуток і дивіденди.
Суспільство Український телеканал обурений забороною серіалу «Свати» Телеканал «1+1» виступив із заявою, в якій назвав заборону серіалу «Свати» в Україні результатом «безсистемних дій влади». Заява телеканалу опублікували на сайті ТСН. Цей телеканал транслював серіал «Свати». В редакції здивувалися, чому «саме зараз» влада згадала про незаконні кримські гастролі головного актора з РФ Федора Добронравова та заборонили йому в'їзд, а також трансляцію серіалу. «При цьому інші серіали і фільми за участю Добронравова, які демонструвалися на українському ТБ, залишилися без уваги органів влади», – обурилися в «1+1». Незрозумілою для журналістів залишилася «вибірковість рішень», хто потрапляє під заборону Мінкульту. Представники телеканалу зазначили, що в «чорний список» потрапляють не всі артисти, які незаконно гастролюють по Криму. «Без прозорої системи подібні ситуації нагадують «полювання на відьом», – резюмували на телеканалі. Нагадаємо, 22 листопада СБУ заборонила Добронравову в'їзд в Україну на 3 роки. Після цього 28 листопада Мінкульт України вніс Добронравова до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці держави. Крім того, Держкіно визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу «Свати».
Події Біля магазину в Чаплинці солдат влаштував стрілянину з автомата Біля магазину в селищі Чаплинка Херсонської області солдат строкової служби стріляв з автомата Калашникова. Про це повідомили в Нацполіціі області. Відзначається, що 21-річний солдат зі зброєю залишив свій пост у військовій частині і приїхав в селище, щоб зайти в магазин. В цей час біля супермаркету перебувала група місцевих жителів. Між військовим і даними громадянами виник конфлікт. В ході перепалки солдат дістав автомат Калашникова і зробив кілька пострілів. В результаті стрілянини вогнепальне поранення ноги отримав 29-річний чоловік. Він був прооперований, стан його здоров'я задовільний. За даними правоохоронців, військовослужбовця затримали. Суд обрав йому запобіжний захід — 60 діб під вартою. Проведена експертиза показала, що військовослужбовець перебував у стані алкогольного сп'яніння.
Кримінал За добу в АТО бойовики випустили понад півсотні мін За добу 29 жовтня російські терористи на Донбасі 18 раз обстріляли позиції ВСУ. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що бойовики стріляли зі зброї, забороненої мінськими домовленостями. Зокрема, було проведено 7 мінометних обстрілів і випущено близько півсотні мін. За даними штабу, гаряче було на Світлодарській дузі, де вогонь вівся з 120-ти і 82-мм мінометів, гранатометів, зенітних установок і озброєння БМП. Стріляли біля Луганського, Новолуганського, Новотошковки, Троїцького, Новозванівки і Станиці Луганської. На донецькому напрямку з гранатометів обстріляли околиці Авдіївки, а з легкого піхотного озброєння –підступи до Красногорівки. В районі населених пунктів Зайцеве, Майське та Гладосове літав БПЛА терористів. В результаті ворожих обстрілів жоден наш захисник не постраждав.
Політика оформление ленты  Трамп в Twitter знову переплутав акаунти Президент США Дональд Трамп в мікроблозі Twitter намагався написати прем'єру Великобританії Терезі Мей, проте помилився аккаунтом і написав іншому користувачеві. Звернувшись до британського прем'єра, Трамп вказав нік @theresamay. Зазначений президентом США нік належить користувачеві Терезі Скрівенер. «Тереза, не фокусуйся на мені, сфокусуйся на руйнівному радикальному ісламському тероризмі, який панує в межах Великобританії. Ми справляємося чудово!» — написав Трамп. Однак через 20 хвилин президент США створив новий твіт, де вказав правильний нік британського прем'єра і видалив попередній. Нагадаємо, раніше Трамп помилково привітав в Twitter тезку відомого музиканта. 27 вересня, кантрі-співаку, автору пісні «God Bless The USA» Лі Грінвуду виповнилося 75 років і Трамп привітав його, але вказав аккаунт юриста з Нью-Йорка Лі Грінвуда.
Суспільство Евакуатори в Києві будуть забирати неправильно припарковані автомобілі — КМДА У Києві поліція отримає право евакуювати автомобілі, припарковані в непризначених для цього місцях. Про це заявив директор департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов, передає «Ліга». «Незаконно припарковані автомобілі будуть евакуювати в випадках, коли їх будуть залишати на смузі руху громадського пасажирського транспорту, на пішохідних переходах, посеред дороги», — сказав він. Чиновник зазначив, що вже готовий законопроект, який внесе правки в деякі правові акти щодо паркування. Місцевим органам влади дозволять використовувати фото і відеофіксацію порушень правил зупинки, стоянки та паркування автомобілів. Саме це стане основою для евакуації. Крім того, офіційні парковки, в тому числі і на визначених у переліку 67 вулицях, будуть працювати в звичайному режимі. 28 листопада КМДА на пленарному засіданні затвердила список з 67 столичних вулиць, де буде заборонено паркування автомобілів.
Суспільство оформление ленты  Принц Вільям пожартував про весілля брата Гаррі Принц Вільям пожартував про весілля його брата Гаррі і актриси Меган Маркл, яке відбудеться в травні 2018 року . Про це повідомив офіційний представник Кенсингтонського палацу. Принц Вільям одним з перших привітав брата з заручинами. «Ми дуже раді за них і бажаємо їм щастя ... Особисто для мене це дуже радісна подія, тому що він (принц Гаррі, — Ред.) нарешті дасть спокій моєму холодильнику, звідки тягав їжу протягом останніх кількох років», — сказав Вільям. Він раніше розповідав, що Гаррі часто буває у нього в гостях і любить їсти смажену курку, яку готує герцогиня Кетрін. Тепер улюблене блюдо Гаррі готуватиме Меган Маркл. Нагадаємо, нещодавно відбулися заручини, Гаррі подарував коханій каблучку з трьох діамантів. Перед весіллям Меган пройде обряд хрещення і отримає громадянство Великобританії.
Політика Російських журналістів позбавили акредитації в США Журналістів російського пропагандистського телеканалу RT позбавили акредитації в США. Дане рішення прийняла організація, що здійснює нагляд за доступом ЗМІ в Конгрес США — Галерея кореспондентів радіо і телебачення, передає «Радіо Свобода». У листі до редакції RT сказано про неприйнятність продовження компанією повноважень преси в Конгресі. Причиною такого рішення стала реєстрація обслуговуючої RT компанії T&R в якості іноземного агента. Рішення про позбавлення акредитації організація прийняла одноголосним голосуванням 21 листопада. Раніше спецслужби США назвали телеканал RT і держагентство новин РФ «Спутник» активними учасниками кампанії втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року. Нагадаємо, RT — не єдине закордонне ЗМІ в списку на реєстрацію іноземним агентом. У переліку не менше 6 інших організацій, це і Канадська мовна корпорація, і японський NHK, China Daily і інші. Однак в Кремлі вже пообіцяли «симетричну відповідь». Президент РФ Володимир Путін підписав закон, що наділяє уряд визначати ЗМІ, які отримують фінансування з-за кордону, як «іноземних агентів».
Політика СБУ влаштувала обшуки в Національному бюро розслідувань Служба безпеки України в середу, 29 листопада, провела обшуки в Національному бюро розслідувань. Про це розповіла прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, передає Еспресо.TV. Гітлянська не уточнила, в якій справі проводилися обшуки і в якому конкретно кабінеті. «Так, обшуки пройшли в НАБУ. Але деталі поки сказати не можу, так як ще тривають слідчі дії», — додала вона. У свою чергу нардеп Ігор Мосійчук на своїй сторінці в Facebook зазначив, що обшуки були пов'язані з незаконним прослуховуванням, які проводили детективи НАБУ. Нагадаємо, раніше екс-радник міністра МВС України Антон Геращенко звинуватив главу Антикорупційного бюро Артема Ситника в розголошенні матеріалів досудового розслідування. Як докази депутат опублікував уривок аудіозапису, на якому людина з голосом, схожим на голос Ситника, зачитує стороннім особам матеріали прослушки телефону дружини колишнього заступника військового прокурора Костянтина Кулика — Ірини Німець.
Політика оформление ленты  Соцмережі обурені: нардеп Мураєв в прямому ефірі назвав Євромайдан «держпереворотом» Народний депутат України Євген Мураєв в ефірі телеканалу NewsOne заявив, що Євромайдан був не революцією, а державним переворотом. Відео того, що відбувається в прямому ефірі швидко поширилося в соцмережах і викликало хвилю обурення користувачів. «Я не вважаю, що це була революція. Це був державний переворот», – повідомив Мураєв. У відповідь на цю заяву Юрій Левченко сказав, що його «брати гинули, моїх друзів застрелили, поки його керівником був Янукович. Або він вибачається, або ми завершуємо». Вибачень не було, і Левченко залишив студію. Наступними ефір покинули нардепи Світлана Заліщук, Леонід Ємець, Тетяна Острикова і Олена Шкрум. Остання додала, що Мураєв, так само як і ведучий програми перейшли «червону межу». У соцмережах з цього приводу висловили крайнє обурення, обізвавши Мураєва підлим маніпулятором. Нагадаємо, Мураєв входив в «Партію регіонів» і в «Оппоблок». У червні 2016 року вийшов із фракції. Зараз він очолює партію «За життя». Скандал на олигархическом канале.Все гости ушли с эфира шоу в связи с заявлением владельца канала о Майдане-2014. pic.twitter.com/FmkCHUbbhJ — Ray (@Ray_net_ua) 29 ноября 2017 г.
Події Масштабну пожежу в Одесі гасили 90 пожежних Вночі 30 листопада в Одесі по провулку Чапаєва, 2 загорівся склад з побутовою хімією. Про це передає місцеве видання od.vgorode.ua Відзначається, що горіла одноповерхова будівля складу, була загроза розповсюдження вогню на інші виробничі та складські приміщення. В результаті гасити пожежу прибули 19 машин і 90 чоловік особового складу ДСНС. Близько третьої години ночі пожежникам вдалося погасити займання. Вогнем повністю знищено одне складське приміщення з побутовою хімією загальною площею 2 тисячі м2. Причина пожежі та збитки встановлюються. Загиблих і постраждалих, на щастя, немає. Нагадаємо, 15 вересня пізно ввечері в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі сталася пожежа. Зайнялася дерев'яна будівля одного з корпусів. Загинули троє дівчаток, яких закрили у кімнаті на ключ. Зараз ведуться слідчі дії, з'ясовуються винні.
Політика Спецоперація НАБУ була зірвана через втручання СБУ і ГПУ СБУ і Генпрокуратура України зірвали проведення спецоперації Національного антикорупційного бюро спільно з Антикорупційної прокуратурою з виявлення учасників організованого злочинного угруповання в Державній міграційній службі України. Про це повідомили в прес-службі НАБУ. Відзначається, що співробітники СБУ незаконно затримали агента НАБУ, який документував один «з епізодів за участю першого заступника голови Державної міграційної служби України». В НАБУ стверджують, що відбувалася спланована диверсія проти співробітників Бюро і САП. Суть диверсії полягає в тому, що «посадові особи СБУ, використавши інформацію, яка стала їм відома у процесі виконання службових обов'язків (а саме здійснення прослуховування телефонних номерів в рамках розслідувань НАБУ), не просто розкрили цю інформацію одному з об'єктів негласних слідчих дій, звівши нанівець піврічну роботу детективів НАБУ, але і завербували цю особу для подальшого незаконного тиску і кримінального переслідування працівників НАБУ». У НАБУ нагадали, що не мають права на автономне прослуховування, а можуть тільки користуватися ресурсами СБУ за рішенням суду. У Бюро підкреслили, що тепер плануються затримання і арешти ще трьох детективів під прикриттям, керівника другого підрозділу детективів, а також керівництва САП. У Бюро підкреслили, що з вечора 29 листопада на зв'язок не виходять 7 осіб НАБУ, які виконували оперативне завдання. Керівники НАБУ і САП збираються обговорити цей інцидент з генпрокурором Юрієм Луценком для розв'язання ситуації.
Суспільство оформление ленты  У киянина на реабілітацію забрали 8-річного сина, який мучив усю школу У Києві 29 листопада у батька для проведення реабілітації забрали 8-річного Артура, який тероризував свій клас і вчителів у школі. Про це передає ТСН. Педагоги не могли впоратися з дуже агресивним учнем другого класу, вони, як і діти, страждали від фізичного насильства з його боку. Батько дитини відмовлявся розв'язати проблему. Соціальні працівники забрали дитину у батька і відвезли в реабілітаційний центр. Мати хлопчика померла. Рішення про вилучення дитини ухвалила спеціальна комісія. Нагадаємо, раніше журналісти опублікували відео, як хлопчик б'є учнів і вчителів. Батьки відмовлялися пускати дітей до школи, скаржилися в усі інстанції. Коли вчителька або навіть мати одного з однокласників намагалися перешкоджати цьому, він відповідав на це ударами. У поліції накопичилося 14 справ щодо Артура, проте правоохоронці не діяли. Батько і бабуся дитини стверджують, що він сам став жертвою цькування.
Політика Лавров назвав умови для введення миротворців на Донбас Миротворців ООН на Донбас введуть після «розведення ворогуючих сторін». Про це заявив міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров в інтерв'ю італійській газеті Libero, передає «Газета.ру». «Контингент ООН буде введений у зону конфлікту після розведення сил і засобів сторін. Розміщення оонівців має бути погоджено з владою як у Києві, так і в Донецьку і Луганську», - сказав Лавров. За його словами, основою врегулювання залишаються Мінські угоди. Нагадаємо, 20 листопада 2017 року представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що у США і РФ є розбіжності з питання миротворців на Донбасі. Україна з партнерами наполягає на тому, щоб миротворчі сили були розташовані по всій території, неконтрольованої Україною. Кремль же наполягає на тому, щоб це було тільки уздовж лінії розмежування. Після цього спецпредставник США по Україні Курт Волкер зазначив, що миротворці ООН повинні мати доступ до україно-російського кордону на Донбасі, а також виключена участь у місії росіян.
Наука і технології Вчені з'ясували, хто розумніший - кішки, собаки чи єноти У собак вдвічі більше, ніж у кішок, нейронів у корі головного мозку - ділянці, що відповідає за мислення, планування і складну поведінку. Про це повідомили вчені з США та Бразилії, пише журнал Frontiers in Neuroanatomy. Дослідники порівняли мозок кількох видів тварин, включно з кішками, собаками, левами, бурими ведмедями, єнотами і тхорами. За даними вчених, у собак в корі головного мозку налічується близько 530 млн нейронів, в той час як у кішок - лише 250 млн (для порівняння, в корі людського мозку близько 16 млрд нейронів). Відзначається, що кількість нейронів саме в цій ділянці визначає здатність тваринного робити висновки, виходячи з минулого досвіду. Однак вчені підкреслили, що кішки вочевидь не дурні, просто їх важче вивчати. Ще на початку року японські вчені дійшли висновку, що кішки не дурніші за собак - вони здатні запам'ятати те, що з ними відбувається, і при необхідності "діставати" з пам'яті потрібну інформацію. Крім того, увагу дослідників привернули єноти - незважаючи на малий розмір, за кількістю нейронів кори головного мозку вони не поступаються собакам.
Події Брат Кім Чен Ина носив із собою антидот від отрути, що його вбила Брат лідера КНДР Кім Чен Нам, який був отруєний в Малайзії, мав при собі антидот від отрути, що його вбила. Про це інформує видання The Star, посилаючись на експерта, який проводив дослідження речовини. Як наголошується, в рюкзаку Кім Чен Нама було виявлено 12 ампул атропіну - препарату для знешкодження нервово-паралітичних отрут і речовин, зокрема VX, який був знайдений на його шкірі. «Я отримав (протиотруту. - Ред.) разом з іншими сімома речовими доказами від працівників поліції. Вони були передані мені 10 березня для токсикологічного тестування», - говорить експерт. Раніше ми повідомляли, що Кім Чен Нам був убитий 13 лютого 2017 року в аеропорту Куала-Лумпура. Слідство вважає, до вбивства були причетні дві жінки - 28-річна громадянка В'єтнаму і 25-річна громадянка Індонезії.
Політика Лавров безуспішно намагається "назавжди закрити" питання анексії Криму Голова МЗС Росії Сергій Лавров знову повідомив, що питання анексії Криму «закрите назавжди». Як повідомляє зовнішньополітичне відомство РФ, про це Сергій Лавров повідомив в інтерв'ю італійській газеті «Ліберо», яке було опубліковано у четвер, 30 листопада, передає УНІАН. «Тема раз і назавжди закрита», - повідомив Лавров, коли відповідав на запитання про окупацію Криму. За його даними, йдеться про «демократичне і вільне волевиявленні жителів Криму, які вчинили усвідомлений вибір на користь процвітання і миру». «Зараз очевидно, що виражена воля жителів півострова на «референдумі» дозволила їм уникнути жахів «громадянської війни», що протягом трьох років влада Києва здійснює на Донбасі», - сказав Лавров. Раніше ми повідомляли, що Лавров назвав умови введення миротворців ООН на схід України.
Політика Петро Порошенко підписав зміни до держбюджету-2017 Президент Петро Порошенко підписав зміни до Закону «Про Державний бюджет України на 2017 рік». Про це повідомляє прес-служба глави держави. «Законом №2191 -VIII передбачається збільшення витрат на пільги і житлові субсидії населенню на оплату житлово-комунальних послуг, медична субвенція для своєчасної виплати зарплати співробітникам установ охорони здоров'я, а також субвенція на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій», - сказано в повідомленні. Як зазначається, документом передбачається збереження на рахунках фонду місцевих бюджетів залишків коштів субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій. Йдеться також про рахунки спецфонду - залишки коштів субвенції на розвиток системи охорони здоров'я в селі.
Події У РФ повідомили про затримання "шпигуна СБУ" У місті Тольятті (Росія) був затриманий громадянин України Сергій Сотников, «завербований СБУ» для збору інформації на судноремонтному заводі. Про це сьогодні, 30 листопада, передає РИА Новости, посилаючись на джерело в правоохоронних органах Самарської області. «Був затриманий українець, який працював на судноремонтному заводі в Тольятті. Імовірно, він співпрацював з органами СБУ та добував для них інформацію про діяльність підприємства», - сказано в повідомленні. Як стверджується, під час допиту Сотников розповів, що до червня цього року працював збирачем суден на Херсонському державному заводі. У минулому році його нібито викликав до себе співробітник Служби безпеки України, такий собі Данило, і запропонував надавати допомогу СБУ. Чоловік погодився і йому присвоїли псевдонім Серж. «Цього року перед моєю поїздкою в РФ, на судноремонтний завод Тольятті, Данило дав мені завдання зі збору даних про тольяттинський завод, про його продуктивну базу. Інші завдання мною не відпрацьовувалися. Інформацію про діяльність заводу я нікому не надавав», - повідомив Сотников на допиті.
Події Хотіли схуднути: шахраї обдурили 250 осіб у Запоріжжі У Запоріжжі працівники правоохоронних органів затримали членів злочинної групи, яка обдурила майже 250 осіб по всій Україні, представляючись міжнародним центром інноваційних технологій в галузі корекції фігури. В результаті шахраї незаконним шляхом отримали п'ять млн грн, передає прес-служба обласної прокуратури. «Злочинці пропонували і продавали своїм жертвам фіктивні системи схуднення і обладнання, які нібито зменшували вагу. Продані системи не відповідали заявленим технічним вимогам», - повідомили у відомстві. Підозрювані працювали в орендованому приміщенні і застосовували спеціально створений портал у Мережі. Шахраї представлялися в ролі висококласних лікарів і переконували своїх жертв, що обладнання зроблено в Німеччині і запрограмовано під клієнта в Ізраїлі. Вартість пристрою була завищена в десятки разів. У одного з постраждалих шахраї виманили понад 600 тис. грн.
Політика Ситник: Луценко вирішив не затримувати нікого з працівників НАБУ Ніхто зі співробітників Національного антикорупційного бюро не буде під вартою після спецоперації в Державній міграційній службі. Про це на брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник після зустрічі з генеральним прокурором України Юрієм Луценком, передає «Громадське ТБ». «Що стосується подальшої долі цих виробництв, як і працывникыв Антикорупційного бюро, генеральний прокурор визначив, що ніхто затриманий не буде, під вартою співробітників Антикорупційного бюро не буде», - сказав Ситник. Він уточнив, що тепер уже завершена операція, під час якої було затримано офіцера НАБУ, який працює під прикриттям. Також Ситник спростував інформацію про обшуки, які в НАБУ проводили представники Служби безпеки України. Нагадаємо, 29 листопада в міграційній службі заявили про затримання «агента» НАБУ. Уже сьогодні в НАБУ заявили про зрив спецоперації через втручання СБУ і Генпрокуратури. У заяві вказується, що працівники СБУ незаконно затримали агента НАБУ, який документував один «з епізодів за участю першого заступника голови Державної міграційної служби України Діни Пімахової».
Події оформление ленты  На станції метро в Києві поліція затримала іноземця з пістолетом На станції метро «Деміївська» у Києві правоохоронці затримали іноземного громадянина з незареєстрованим травматичним пістолетом. Про це повідомили в прес-службі поліції. Іноземець вів себе підозріло, тому до нього підійшли правоохоронці. Після особистого огляду у нього виявили пістолет. Зброю вилучили та направили на експертизу. За словами чоловіка, пістолет належить йому, проте він не зареєстрований в установленому порядку. Раніше затриманого притягували до кримінальної відповідальності. Слідчі з'ясовують, за яких обставин чоловік придбав і зберігав зброю. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 7 років.
Політика оформление ленты  Які українські фільми слідом за "Сватами" можуть заборонити через акторів, які гастролювали в Криму Держкіно анулювало прокатні посвідчення всіх сезонів серіалу «Свати». Причиною стало потрапляння актора Федора Добронравова, який зіграв головну роль, у «чорний список» Мінкульту за гастролі в Криму. При цьому не тільки він їздить працювати на окупований півострів. Інші російські актори продовжують "сидіти на двох стільцях" - знімаючись в українських серіалах і відвідуючи Кримський півострів з гастролями і зйомками нових проектів. Однак питання про заборону серіалів з їхньою участю на українському ТБ поки що не піднімається, пише ТСН Хто ще з російських акторів може потрапити в «чорний список» Мінкульту  Кирило Кяро - зіграв головну роль у серіалі «Нюхач» на каналі ICTV. У 2016 році актор знявся в головній ролі в серіалі «Навчіть мене жити» для «Першого каналу». Зйомки проходили в Криму, наприклад, у кадрі можна побачити сцени на тлі Севастополя, Балаклави, Ялти і Алупки. Актор охоче дає інтерв'ю і ділиться враженнями про зйомки на окупованому півострові і позує на зйомках на фото на тлі кипарисової алеї біля Храму Михайла Архангела. Ольга Ломоносова Знялася в серіалі «Громадянин ніхто» на каналі «Україна». Популярна актриса родом з України, а ось кар'єру побудувала в Росії. Встигає зніматися і в українських серіалах. При цьому в 2017 році актриса гастролювала по Криму з виставою «Старший син» і охоче ділилася в своєму блозі фотографіями звідти. Леонід Кулагін Цей російський актор знімався в серіалі «Кулагін і партнери» на каналі НТН. Актор, серіал з яким іде в прайм-тайм на каналі НТН, в 2014-2015 роках вирушив на зйомки в Балаклаву і Севастополь, де брав участь у створенні проекту "Саша добрий, Саша злий". Примітно, що на грудень 2017 року у Кулагіна вже заплановані вистави в Севастополі. На своїй сторінці в соціальних мережах режисер проекту Мічислав Юзовський активно ділиться знімками звідти. До слова, на сторінці того ж Юзовського можна помітити і Дмитра Мазурова, відомого за серіалом «Анна-детектив», який іде на каналі Інтер, в х/ф «40+ або Геометрія почуттів» на каналі СТБ і ще багато інших знімків з Криму . А ось російські ЗМІ пафосно анонсують фільми майбутнього сезону, зняті в Криму. Тетяна Лютаєва Актриса Тетяна Лютаєва, грала у фільмі «Заповіт принцеси», «Знайти чоловіка у Великому місті», «Мелодія на два голоси» на каналі «Україна». Вона успішно знімається в українських проектах і примудряється активно гастролювати з виставою в Криму. В травні 2017 року актриса з групою привезла до Севастополя комедію «Вільна любов». Дмитро Дюжев Разом з Лютаєвою в тій же виставі засвітився і популярний актор Дмитро Дюжев - знімався в серіалі «Одеса Мама, канал "Інтер". Зупинившись в 2016 році в одному з готелів Ялти, у відео-інтерв'ю він побажав стати Криму дорогим курортом Росії, а відповідне відео розмістив на своєму відеоканалі. «Мені хочеться підтримати цей край, зробити так, щоб він став багатшим, красивішим, щоб він розвивався, щоб він став перлиною Росії», що складе велику конкуренцію Заходу», - пафосно сказав Дюжев. Антон Макарський Виявляється, Антону Макарському, який зіграв головну роль у серіалі «Громадянин ніхто» на каналі «Україна», до душі ще й серіали на кримську тематику. Наприклад, актор знімається в серіалах «Крим» 2017 року і «Кримська сакура», зйомки якого заплановані на 2018 рік. Олександр Головін Відомого «кадета» Олександра Головіна також нерідко можна побачити на українському ТБ. Актор нещодавно зіграв у серіалі «Свєтка» і в «Громадянин ніхто» для каналу «Україна». При цьому зараз у виробництві перебуває серіал «Жінки проти чоловіків: Кримські канікули». І це лише мала частина списку акторів, які облюбували і Крим, і Україну. Варто тільки вбити в Google кілька слів на кшталт "зйомки в Криму", "вистава в Криму", і можна кілька діб витратити на вивчення потуг російського кінематографа на вкраденому в України півострові. Якщо Держкіно дійсно налаштоване продовжувати "чистки" прихильників анексії півострова, то, очевидно, вітчизняним телеканалам доведеться ґрунтовно переглянути свої плани й ефірні сітки.
Економіка Названо причину різкого падіння курсу біткоїна Падіння курсу біткоїна було викликано збоєм у роботі криптовалютних бірж. Про це повідомило видання MarketWatch. За даними журналістів, у найбільшої біржі криптовалют Coinbase виникли технічні проблеми. Це раптово збіглося з моментом досягнення курсу біткоїна історичного максимуму в $11 тисяч. «Зараз ми фіксуємо найвищий трафік за весь час. Наша команда програмістів активно працює над вирішенням проблем», - заявили представники Coinbase. Напередодні торги на біржі були припинені. Нагадаємо, вночі 30 листопада вартість криптовалюти Bitcoin обвалилася більш ніж на 18%. Ціна впала з $11 тисяч до $9200. Пізніше біткоїн трохи відіграв втрати, піднявшись до $9795. Напередодні проти майнінга Bitcoin виступили провідні бізнесмени США. Зокрема, мільярдер Воррен Баффет і американський інвестор, засновник групи Vanguard Джек Богл заявили, що біткоїн - це «мильна бульбашка».
Політика До Верховного суду потрапили щонайменше 30 суддів з сумнівною репутацією - активісти Щонайменше 30 суддів Верховного суду були обрані всупереч великим сумнівам громадськості в їхній репутації. Таку думку висловив юрист і член ГО "Всеукраїнське об'єднання "Автомайдан", член Громадської ради доброчесності Роман Маселко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "На нашу думку, було чітке прагнення ВРП забезпечити необхідну кількість голосів щодо сумнівних кандидатур. Щонайменше 30 переможців у конкурсі отримали негативний висновок Громадської ради доброчесності. Щодо них є обґрунтовані сумніви", - зазначив експерт. За його словами, підхід до обрання суддів до Верховного суду повинен був бути максимально "консервативним", і найменший сумнів у порядності та неупередженості судді мав стати причиною відмови. Як пояснив юрист, ВРП збільшила поріг "сумнівності ситуації" і при наявності навіть об'єктивних підозр у конфлікті інтересів при голосуванні вирішила не задовольняти право суддів ради на самовідвід і дати можливість такому члену ВРП голосувати. На його думку, це говорить про сумніви Вищої ради правосуддя в тому, що знайдеться потрібна кількість голосів щодо тих кандидатур, які були узгоджені "нагорі", і тому відводи задовольнялися лише у виняткових випадках. При цьому юрист Центру політичних студій та аналітики "Ейдос" Гюнель Бабакішієва додала, що обрання суддів у таких умовах назавжди посіяли сумніви в легітимності їхнього обрання. Водночас директор Фонду DEJURE, член Громадської ради чесноти Михайло Жернаков додав, що така ситуація цілком влаштовує вище політичне керівництво країни. Нагадаємо, сьогодні, 30 листопада, в Києві, в Кловському палаці на вулиці Пилипа Орлика пройде перше засідання Пленуму оновленого Верховного Суду. Одним з головних питань, яке судді вирішать шляхом таємного голосування, стануть вибори нового голови Верховного суду. Серед головних претендентів - колишній гооава Вищого господарського суду Богдан Львов, суддя касаційної палати Володимир Кравчук і нинішній тимчасовий виконувач обов'язків гооави ВСУ Дмитро Луспеник.
Політика Тимчук: З Росії для «регіоналів» прийшли гроші на акції протесту У середовищі колишніх членів «Партії регіонів» обговорюються плани проведення акцій протесту в Україні проти можливої ​​заборони політсили. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. Він зазначив, що 6 грудня Окружний адміністративний суд Києва має розглянути справу про заборону «Партії регіонів» та скасування її державної реєстрації. «Екс-регіонали будуть реагувати - плани проведення акцій протесту поки обговорюються, але інформаційний супровід вже пішов, гроші з РФ на цю справу надходять», - підкреслив парламентарій. Тимчук також зазначив, що нардеп Євген Мураєв та інші екс-регіонали вже «люто відпрацьовують» кошти, що надійшли. Як відомо, напередодні в ефірі телеканалу NewsOne Мураєв заявив, що Євромайдан не був революцією, а державним переворотом. Після цієї заяви ще 5 нардепів покинули студію. Своїм колегам у Верховній Раді Тимчук порадив, щоб не виглядати по-дурному, «просто не ходіть на ефіри подібних каналів».
Події оформление ленты  У РФ затримали чергового "шпигуна СБУ", опубліковано відео У Мережі було опубліковано відео допиту громадянина України Сергія Сотникова, який був затриманий у Самарській області за підозрою в шпигунстві. В м. Тольятті чоловік працював на судноремонтному заводі, і його «нібито завербувала Служба безпеки України» для збору інформації про підприємство. Про це пише «РИА Новости». «На допиті Сергій Сотников розповів, що до червня працював збирачем суден на Херсонському державному заводі. У 2016 році його до себе викликав працівник СБУ на ім'я Данило і запропонував допомагати відомству. Чоловік тоді погодився, йому присвоїли псевдонім Серж. За його словами, перед поїздкою в РФ Данило доручив зібрати йому дані про завод у Тольятті», - сказано в повідомленні. «Сотников не завдав шкоди безпеці РФ, тому чоловіка не судитимуть за статтею «Шпигунство», а лише депортують на батьківщину», - сказано в повідомленні інформагентства.
Юмор оформление ленты  Противники незаконної забудови Києва звертатимуться за підтримкою до ЄС: "Мер нас не чує" Кияни, які виступають проти незаконних забудов, прийшли сьогодні до офісу Уповноваженої з прав людини при Верховній Раді України з акцією «Омбудсмене, захисти права людей!». Активісти, що представляють різні столичні райони, звертають увагу Валерії Лутковської на проблему порушення прав людини в питаннях розслідування кримінальних проваджень щодо незаконних забудов, а також бездіяльність чиновників. «Ми бачимо, що на кожному кроці нас зустрічають перешкоди, - говорить голова ГО «Барви життя» Лідія Гончаренко. - І заяви в прокуратуру, поліцію, і навіть Кабінет Міністрів, залишаються без належного реагування. Ми сподіваємося, що Уповноважена з прав людини допоможе хоча б у питаннях реакції на наші звернення». Учасники акції впевнені, що чиновники злилися з мафією забудовників. «Ми це добре побачили на прикладі нашого мера, який позавчора підписав меморандум із забудовниками Сінного ринку, знизивши два поверхи, на сміх людям», - продовжує Лідія. Прийняти і вислухати активістів пообіцяв представник омбудсмена з питань дотримання соціально-економічних та гуманітарних прав Дмитро Лях. Активісти ж, у свою чергу, заявили про намір в 2018 році шукати підтримки у представників Європейського Союзу.
Події оформление ленты  Чоловік підірвав дві гранати в райсуді в Нікополі: є жертви У Дніпропетровській області в Нікополі в місцевому суді пролунав вибух, є загиблі і поранені. Про це пише «Українська правда», посилаючись на прес-секретаря Нацполіції Ярослава Тракала. За його даними, інцидент стався в Нікопольському райсуді в четвер, 30 листопада. «О 11:20 в ході слухання справи про вбивство чоловік дістав, за попередніми даними, дві гранати і підірвав їх», - повідомив Тракало. «У справі троє підозрюваних, над ними зараз йде суд», - повідомив він. За інформацією Тракала, чоловік помер на місці. Травми отримали семеро осіб - троє підсудних, два конвоїри, працівник суду-секретар і цивільна особа.Йдеться про справу про розстріл у Нікополі чоловіка, який стався минулого  року. За словами Тракала, гранати підірвав батько чоловіка, про вбивство якого йшло слухання. Чоловік дістав гранати, коли суд в черговий раз переніс засідання. «І коли на підозрюваних наділи наручники, він кинув гранати», - сказав представник Нацполіції.
Суспільство Члену комісії з обрання в Держбюро розслідувань заборонили будь-що робити на посаді Суд заборонив Владиславу Бухарєву брати участь у засіданнях Комісії з проведення конкурсу на зайняття посад в Державному бюро розслідувань. Про це повідомили в прес-службі Окружного адміністративного суду Києва. Суд заборонив члену Конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посад в ДБР Владиславу Бухарєву здійснювати будь-які дії, пов'язані з організацією і проведенням конкурсу на посади в ДБР. Також Бухарєву заборонили виконувати будь-які інші повноваження, пов'язані з участю в Комісії. Це рішення з'явилося в зв'язку з розглядом у суді позову, де позивач просить суд встановити відсутність компетенції (повноважень) Бухарєва на участь у роботі та ухваленні рішень Комісії, оскільки у нього немає вищої юридичної освіти. Крім цього, позивач просить суд скасувати всі рішення Комісії, ухвалені в складі 6 членів Конкурсної комісії за участю Бухарєва. Нагадаємо, ще в 2016 році з'ясувалося, що Іван Стойко та Владислав Бухарєв з конкурсної комісії з вибору керівника ДБР не мають вищої юридичної освіти. Нардеп Мустафа Найєм тоді вимагав від голів Верховної Ради та Кабміну відкликати цих людей з комісії і замінити їх представниками громадянського суспільства. ДБР має повноцінно запрацювати в листопаді 2017 року і перебрати на себе «майже всі» функції Генпрокуратури щодо виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочинів, скоєних екс-президентом, членами уряду, вищого керівного складу державних органів, керівником НАБУ, САП, більшістю керівного і особового складу правоохоронних, податкових, митних органів.
Події Під Одесою жінка заховала тіло немовляти в морозилку В Ізмаїлі Одеської області було розпочато розслідування за фактом смерті немовляти, поміщеного в морозильну камеру холодильника. Про це передає УНІАН. Інспектор Ізмаїльського відділу поліції майор Олена Капшук повідомила, що 20-річна жінка, яка жила з чоловіком в орендованій кімнаті одного з гуртожитків, у понеділок народила дитину. «За словами матері, хлопчик вже народився мертвим. Вона ухвалила рішення помістити тіло в морозилку», - заявила Капшук. У поліцію повідомлення надійшло 29 листопада. Як було встановлено, народивши в понеділок дитину, молода жінка, яка не перебувала на медичному обліку, не звернулася за допомогою до лікарів. Пізніше стан її здоров'я погіршився. «В результаті, жінка звернулася до лікарів і те, що сталося, розкрилося», - говорить Капшук. Лікарі розповіли про подію в поліцію. Правоохоронці виявили мертве немовля на місці події. Зараз жінку госпіталізовано. Розпочато кримінальну справу за ст. 117 ( «умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої») Кримінального кодексу. Призначено експертизи, встановлюються причини смерті малюка.
Політика Луценко пояснив НАБУ і САП різницю між розслідуванням і провокацією Генпрокурор Юрій Луценко прокоментував ситуацію, яка склалася у зв'язку із затриманням детективів НАБУ, які, як виявилося, вели справу про можливу корупцію в Державній міграційній службі. Він повідомив, що сьогодні говорив на цю тему близько двох годин з керівниками САП і НАБУ, передає кореспондент АСН. «Ще на початку року керівництво САП проводило розбирання щодо можливих корупційних дій працівників Державної міграційної служби та пов'язаних з ними інших чиновників. НАБУ володіє інформацією, що ці чиновники могли незаконно видавати дозволи на постійне проживання іноземців в Україні. А також незаконно видавати паспорти з громадянством України для іноземців, які права на це не мали», - повідомив Луценко сьогодні під час брифінгу. При цьому генпрокурор сказав, що в справі заявника як такого немає - є тільки інформація про можливі порушення. «НАБУ далі діяла за трьома епізодами - принесли пакет документів на першого громадянина Ірану, попросивши чиновницю - а власне, першого заступника начальника Державної міграційної служби, виготовити паспорт громадянина. Чиновниця підтвердила існування схеми і назвала необхідну суму грошей», - розповів Луценко. Потім по другому епізоду було запропоновано легалізувати документи в'єтнамського громадянина. По ньому чиновниця суму вже не називала, але вигоду отримала, розповів генпрокурор. У третьому епізоді тій же чиновниці запропонували легалізувати документи ще одного громадянина Ірану, за що принесли їй 15 тисяч доларів. І саме при цьому епізоді і були затримані детективи НАБУ. «Державні чиновники не мають права пропонувати іншим чиновникам приймати завідомо незаконні рішення і очікувати, яку суму він за це назве - це чиста провокація», - заявив Луценко. Свою точку зору він підтвердив також висновками Верховного суду і Європейського суду. За словами Луценка - якщо правоохоронці отримують сигнал від громадянина, що за законне рішення (відведення землі, приватизація квартири, покупка автомобіля, оформлення паспорта) отримує «відкат» - то це законний метод затримання корупціонера. Але якщо правоохоронці пропонують чиновнику підписати явно корупційне рішення - це провокація на отримання хабара. Також Луценко повідомив, що ГПУ діяла в затриманні детектива НАБУ за заявою саме вищезгаданої чиновниці. Також генпрокурор заявив, що працівники НАБУ на явочній квартирі обговорювали, як змусити чиновницю все-таки прийняти хабар - напоїти, використовувати наркотики, щоб потрапити під арешт, і навіть "питання інтимного характеру".
Культура Дочка Пугачової вразила шанувальників співачки талантом Відома співачка Алла Пугачова показала відео, на якому її маленька дочка Ліза робить помітні успіхи у плаванні. Відео було оприлюднено в Instagram співачки. Кілька місяців тому 4-річна Ліза навчилася підводному плаванню і Пугачова показала відео за участю дівчинки. На кадрах можна побачити, як дочка артистки плаває в басейні, виконуючи танцювальну композицію під запис співачки Слави «Самотність». «Моя Золота рибка, Лізок», - написала Пугачова. Шанувальники співачки також захоплені танем Лізи. Пугачова і Галкін активно розвивають таланти своїх дітей, так, брат Лізи - Гаррі займаються малюванням, їх вчать музиці і французької мови. Нагадаємо, нещодавно Алла Пугачова і Максим Галкін повінчалися після 6 років світського шлюбу. На вінчанні в церкві в Підмосков'ї були присутні найближчі подружжю люди, зокрема Ліза і Гаррі.   Публикация от ALLA PUGACHEVA (@alla_orfey) Ноя 28 2017 в 9:05 PST
Економіка У НБУ попередили про ризики вкладення в криптовалюту У Національному банку України (НБУ) попередили про ризики інвестування в криптовалюту, оскільки не визначений її статус, а гарантії для інвесторів відсутні. Про це повідомив голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв на брифінгу, передав кореспондент АСН. "Щодо ризиків поточних стосовно інвестування в ці валюти - ми бачимо, що вони дуже суттєві, враховуючи, що немає в українському законодавстві чіткого визначення. Ми бачимо також, що немає ні інфраструктури, немає ніяких гарантій для інвесторів. Дуже істотна волатильність", - зазначив чиновник. За його словами, вкладення заощаджень в криптовалюту і використовування її як засіб накопичення є досить сумнівним. При цьому заступник голови Національного банку України Олег Чурій додав, що операції з криптовалютою не підпадають під режим регулювання обороту грошових коштів, оскільки вона не існує у вигляді монет або записів на рахунках у банках і не може бути визнана грошима. "Ми вважаємо, що складна правова природа криптовалюта не дозволяє нам визнати криптовалюта ні грошовими коштами, ні валютою, ні платіжним засобом іншої країни, ні валютної цінністю, електронними грошима, цінними паперами, ні грошовим сурогатом", - зазначив чиновник. Нагадаємо, вночі 30 листопада вартість криптовалюти Bitcoin обвалилася більш ніж на 18%. Ціна впала з $11 тисяч до $9200. Пізніше біткоїн трохи відіграв втрати, піднявшись до $9795. Напередодні проти майнінга Bitcoin виступили провідні бізнесмени США. Зокрема, мільярдер Воррен Баффет і американський інвестор, засновник групи Vanguard Джек Богл заявили, що біткоїн - це «мильна бульбашка». Пізніше видання MarketWatch пояснило падіння курсу біткоїна збоєм у роботі криптовалютних бірж. За даними журналістів, у найбільшої біржі криптовалют Coinbase виникли технічні проблеми. Це раптово збіглося з моментом досягнення курсу біткоїна історичного максимуму в $11 тисяч.
Суспільство У Києві в новорічну ніч транспорт ходитиме набагато довше Громадський транспорт у новорічну ніч у Києві продовжить свою роботу на три години, а фунікулер працюватиме цілодобово. Про це повідомив сайт КМДА. Крім того, на Хрещатику дозволять проїзд транспорту по суботах, неділях, святкових і неробочих днях починаючи с 2 грудня по 31 січня 2018 року. Як відомо, з 29 листопада по 31 січня буде обмежено рух автомобілів уздовж Володимирського проїзду - від будинку № 23 на вулиці Софіївській до Михайлівської площі і на вул. Володимирській - від Рильського провулка до Володимирського проїзду. З 29 листопада по 31 січня заборонять рух усіх видів транспортних засобів уздовж Володимирського проїзду - від вул. Малої Житомирської до Михайлівської площі. Нагадаємо, державні лісогосподарські підприємства вже почали реалізацію новорічних ялинок, які заготовлюються на плантаціях або в ході проведення рубок формування і оздоровлення лісів. В країні середня вартість за один метр погонний становить близько 60 гривень. У 2017 році лісогосподарські підприємства запланували продати майже 550 тисяч новорічних ялинок.
Суспільство оформление ленты  Американцям загрожує ув'язнення за фото голих задів на фоні храму в Таїланді Двом американським туристам у Таїланді загрожує 7 років ув'язннення через «непристойне» фото на фоні храму. Про це пише ВВС. Туристи приїхали в країну із Сан-Дієго і сфотографувалися на фоні храму Ват Арун у Бангкоку. Кожного чоловіка оштрафували на 5000 бат (близько $ 150). За словами керівника поліцейського відділку Пола К Йапурат Тонгкомола, американці визнали свою провину. Однак через те, що знімки були оприлюднені, поліція вимагає більш суворого покарання. Фото, зроблене туристами зі США, прирівняли до порнографічних, що в Таїланді карається строком до 5 років ув'язнення. Крім того, релігійні порушення караються терміном від 1 року до 7 років, а також штрафом у 20-40 тисяч бат. Чоловіків депортують з країни, їхні візи відкличуть і заборонять в'їзд. Подружжя Джозеф Дасілва і Тревіс Дасілва звернулися до міського комісара Ніколя Мюррей-Раміреза по допомогу. Вони ввели в Instagram аккаунт Travelling Butts («Мандрівні дупи») із 14 тисячами передплатників, але його видалили.
Економіка НБУ: Поспіх із прийняттям законів про криптовалюту може нашкодити Україні Процес внесення змін до законодавства України щодо регулювання криптовалюти не повинен бути поспішним. Про це повідомив заступник голови Національного банку України Олег Чурій на брифінгу, передав кореспондент АСН. "Ми вважаємо, що процес внесення змін до законодавства України не повинен бути поспішним, оскільки на сьогодні у світі не існує єдиної або уніфікованої позиції щодо криптовалют", - зазначив чиновник. За його словами, різні регулятори трактують криптовалюти абсолютно по-різному, тому підхід до регулювання повинен бути добре обгрунтований, що пов'язано з правом інвесторів на захист цих валют. При цьому О. Чурій додав, що законодавче врегулювання діяльності криптовалюти в Україні не повинно жодним чином перешкодити розвитку IT-технологій. За словами заступника голови НБУ, над складними питаннями регулювання обігу криптовалюти працює спеціально створена робоча група, до якої увійшли представники Мінфіну, Нацкомісії з фінмоніторингу. Нагадаємо, вночі 30 листопада вартість криптовалюти Bitcoin обвалилася більш ніж на 18%. Ціна впала з $ 11 тисяч до $ 9200. Раніше, 28 листопада у ВР було зареєстровано два законопроекти про обіг криптовалюти в Україні: "Проект Закону про обіг криптовалюти в Україні" від 6 жовтня поточного року і "Проект Закону про стимулювання ринку криптовалют та їхніх похідних в Україні" від 10 жовтня цього року.
Економіка На «теплі кредити» українці отримають 17 млн євро від ЄБРР ЄБРР виділив додатково 17 млн ​​євро на теплі кредити в Україні. Про це на прес-конференції заявив директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, передає кореспондент АСН. «Європейський банк реконструкції і розвитку розширює свою допомогу Україні в рамках програми енергоефективності IQ energy - теплі кредити від ЄБРР. Це дуже важлива подія. Ми сьогодні підписуємо угоду про виділення додаткових обсягів фінансування програми», - заявив він. Зазначається, що ЄБРР додатково виділяє ще 17 млн ​​євро в рамках конкретної програми і цим фактично вже вичерпується загальний обсяг програми в розмірі 41,5 млн євро. «Ця програма виявилася дуже ефективна. Нею скористалися вже 12-13 тисяч українських домогосподарств», - підкреслив він. Він нагадав, що програма спрямована на модернізацію й утеплення житла. Максимальна сума гранту, яка доступна одній фізособі, становить 3000 євро. Раніше ЄБРР збільшив розмір гранту до 35% від загальної суми кредиту. «Ми прагнемо не тільки допомогти жителям України утеплити й модернізувати своє житло, але що набагато важливіше в довгостроковій перспективі, забезпечити свідомий перехід до раціонального споживання енергоресурсів через використання сучасних енергоефективних технологій в Україні», - сказав він. Так, компенсація виплачується протягом 3-5 тижнів після підтвердження електронної заявки. Її можна отримати не тільки на основне обладнання, але й на супутні товари, а також вартість монтажних робіт, якщо вони були придбані в кредит від банків-партнерів програми, разом з основним обладнанням. Раніше договори про співпрацю за програмою IQ energy підписувалися Райффайзен Банком Аваль, УкрСиббанком і ОТП Банком. Компенсацію можна отримати і при купівлі товарів за допомогою кредитних карт за рахунок кредитних коштів від Райффайзен Банку Аваль або ОТП Банку. Сьогодні новий договір на 1 млн євро із загальної суми 17 млн ​​євро підписаний з іще одним банком - Credit Agricole, який також почне видавати кредити за принципом «в одні руки» на утеплення й енергоефективність. Зокрема, УкрСиббанк отримає додатково до 10 млн євро, а ОТП Банк - до 7 млн ​​євро. Голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук зазначив, що після прийняття рішення ЄБРР про збільшення в 2 рази розміру компенсації за програмою IQ energy, кількість заявок і договорів збільшилася більш ніж у 10 разів. За його словами, якщо раніше банк фінансував встановлення в основному енергозберігаючих вікон, то тепер банк перейде на кредитування заміни котлів та обладнання. У свою чергу начальник управління роздрібного бізнесу ОТП Банку Олег Клименко підкреслив, що збільшення фінансування такої важливої ​​й успішної програми - це «ще одна перемога цього року».
Події Водій "евробляхи" виграв півмільйонний позов проти митниці в Одесі Малиновський райсуд Одеси виніс рішення на користь власника нерозмитненого автомобіля на польських номерах, скасувавши постанову про притягнення водія до відповідальності за порушення правил митниці. Про це інформує місцеве видання Думська. Водій був зупинений за порушення 5 травня минулого року. Патрульні перевірили у чоловіка документи та повідомили про факт використання авто з іноземною реєстрацією в одеську митницю. Митники вважають, що водій порушив кілька правил і повинен заплатити майже 500 тис. грн. Ця сума становить 300% від не виплачених митних платежів. Обвинувачений у позові просив скасувати цю ухвалу як незаконну. Водій зазначив, що автомобіль ввіз на територію України громадянин Польщі. В результаті поляк передав авто обвинуваченому. Згідно зі ст. 380 митного кодексу України, громадяни-нерезиденти можуть ввозити в Україну транспорт для особистого користування до одного року. Водій також заявив, що не зобов'язаний знати, в якому режимі автомобіль був ввезений та були сплачені збори. Оскільки він не є власником авто або особою, відповідальною за дотримання митного режиму. В результаті суд став на сторону обвинуваченого і повідомив, що митники не довели факт порушення митних правил водієм.
Політика оформление ленты  Скандал у Львові: на форумі презентували карту з «ДНР» і «ЛНР» Голова Львівської ОДА Олег Синютка звернувся в СБУ у зв'язку з тим, що на форумі з безпеки у Львові презентували карту з позначеними на ній так званими «ДНР» і «ЛНР». Про це передає прес-служба ОДА. Синютка обурений цією картою і заявив, що вважає це елементом гібридної війни. «У мене питання до організаторів форуму. Ми у Львові на такій важливій конференції, і я вважаю, що сьогодні це провокаційна річ для спікерів, запрошених. Я був здивований, коли у Львові продавалася символіка Донецької і Луганської областей, але коли сьогодні на форумі на екрані написано «народні республіки Донецька і Луганська», я вважаю, що це елемент гібридної війни, який спрямований проти України», - зазначив Синютка. Глава ОДА просить СБУ провести перевірку і притягнути до відповідальності причетних осіб. Нагадаємо, раніше американська щоденна газета NYT опублікувала карту, де Крим був позначений таким же кольором, як і Росія, а також позначений як «спірна» територія. МЗС України вимагав від редакції виправити дану ситуацію, однак у газеті відповіли відмовою.
Політика Генпрокурор: У НАБУ працюють десятки людей, які не проходили конкурс Розслідування в НАБУ проводили люди, які не проходили конкурсу, як цього вимагає законодавство. Також вони були допущені до документів із грифом «секретно», мали доступ до матеріалів «прослушки». Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. «Дуже цікаве питання - хто цей детектив. Під час законного прослуховування того, як планується операція НАБУ, я з подивом дізнався, що агентами НАБУ, штатними, негласними співробітниками є люди, які всупереч закону не проходили конкурс. Які не повинні бути допущені до секретної інформації, але які при цьому використовують прослуховуючі пристрої і читають негласні дані з грифом «секретно», - заявив Луценко. Луценко обурився цим фактом, заявивши, що він вірив, що всі працівники НАБУ пройшли «чистилища конкурсів». «Десятки з них працюють як негласні співробітники, отримують зарплати, проводять оперативні наради й допущені до секретних документів», - заявив генпрокурор. Також він повідомив, що затриманий детектив НАБУ вже дає свідчення і йому пред'явлено підозру. Також він не виключив, що цьому детективу не буде обрано запобіжний захід. Нагадаємо, напередодні ГПУ затримала детектива НАБУ, який провокував чиновницю ДМС на отримання хабара. За словами Луценка, детективи застосовували незаконні методи розслідування.
Події оформление ленты  Поліція розшукує студента, який пропав під Києвом Співробітники поліції Київської області розшукують 16-річного студента, який пішов з дому і не повернувся. Про це інформує прес-служба Нацполцііі. Вчора, 29 листопада, у Вишгородський відділ поліції звернулася мати зниклого хлопчика і сказала, що в той день, близько 16:00 її неповнолітній син Андрій Шаповал 2001 року народження подзвонив їй і сказав, що йде з дому, оскільки прагне самостійного життя. Хлопець залишив записку, у якій повідомив, що знайшов роботу і хоче жити сам. Маму просив не дзвонити йому і не шукати. Сім'я живе у Вишгороді. Жінка зазначила, що це перший раз, коли її син повідомив про свій намір піти з дому. Слідчо-оперативна група з'ясувала, що підліток вчиться в Київському коледжі зв'язку, а також має схильність до суїциду. Прикмети підлітка: на вигляд 15-17 років, зріст 170 см, статура середня, волосся темне коротке, обличчя овальної форми, карі очі, повні губи, на зап'ясті і шиї шрами від порізів. Він був одягнений у зелену куртку за типом парки, вузькі джинси чорного кольору, чорні черевики «Timberland». При собі мав телефон LG і близько 6-7 тис. грн.
Політика Стало відомо, коли депутати розглянуть бюджетний пакет Рада наступного тижня розгляне бюджетний пакет, в якому будуть закони про розстрочення на два роки на купівлю нового технологічного обладнання та створення індустріальних парків. Про це в ході засідання круглого столу заявив глава фракції РПЛ Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. "Віктор Галасюк за моїм дорученням сьогодні об 11:00 був на великій нараді на чолі з прем'єр-міністром, де обговорювалося питання бюджету. Так ось, для нас ключовим є не просто прийняття бюджету, а для нас ключове - це закони, які дозволять розвивати власний бізнес. Щоб люди могли заробляти. Ляшко повідомив, що на зустрічі з прем'єром Гройсманом досягнута домовленість «про те, що наступного тижня під час розгляду бюджетного пакету, буде голосуватися проект закону про звільнення і розстрочення на два роки з оплати ПДВ при купівлі нового технологічного обладнання. З огляду на те, що наш бізнес не має довгих кредитів, і ми вже на старті програємо імпортним конкурентам, ми хочемо, щоб наші люди не вимивали кошти на сплату ПДВ, щоб не вимивали оборотні кошти на оплату імпортного мита. Це дозволить проводити модернізацію і платити зарплату, а не платити за енергоносії через старе обладнання», - сказав він. О 17:00 у РПЛ, за словами Ляшка, запланована ще одна зустріч з прем'єром Гройсманом.
Суспільство оформление ленты  Новий логотип виборів у РФ за 37 млн розсмішив користувачів соцмереж Центрвиборчком країни-агресора 29 листопада представив логотип виборів президента РФ 2018 року, створений компанією «ІМА-консалтинг» за 37 млн ​​рублів. Однак користувачі соцмережі порахували, що прапор на зображенні був змальований з іншого малюнка. Як зазначив користувач Constantine, у мережі можна на кілька хвилин знайти аналоги прапора, який прикріпили до логотипу виборів за мільйони рублів. «У нас не тільки вибори ганебні, але і їхній логотип. Я навіть не буду про шрифт говорити. Просто погляньте на вигини в прапорі, особливо на лінію між синім і білим. Їм не соромно таке показувати взагалі?» - написав хлопець. Разом з тим, в офіційному повідомленні наголошується, що цей логотип вибрали зі 100 інших проектів на основі «результатів проведених соціологічних досліджень». Користувачі відразу ж запропонували інші варіанти логотипів. Однак редактору ресурсу RTVI знадобилося менше 30 секунд, щоб намалювати логотип президентських виборів. Менше 30 секунд знадобилося нашому редактору, щоб намалювати логотип президентських виборів.
Події Позбавлені прав за п'яне водіння продовжують ганяти по дорогах Жорсткість відповідальності водія за водіння транспортного засобу в нетверезому вигляді дуже часто призводить до того, що порушники намагаються "втекти" від відповідальності, а не виправляються. Таку думку висловив практикуючий адвокат з ДТП Вадим Володарський на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Це призводить не до того, що стали менше пити, тому що кожен, хто сідає за кермо п'яним, він все одно розраховує на те, що саме його не спіймають. Така мотивація була, вона залишиться в будь-якому випадку. Але це призводить до того, що люди не зупиняються на сигнал поліцейських і починають гонитву, що призводить до тяжких наслідків, у тому числі й за участю поліцейських", - зазначив експерт. За його словами, крім того, навіть після позбавлення прав на керування автомобілем, порушники масово продовжують їздити. Як пояснив В. Володарський, подібні результати посилення відповідальності за водіння в стані алкогольного сп'яніння дало і в Росії, яка збільшила штрафи на 5 років раніше за Україну. При цьому він додав, що з вини нетверезих водіїв в Україні стається, за різними даними, від 5 до 10% всіх зафіксованих ДТП. "Це далеко не головний фактор аварійності на дорогах", - підкреслив юрист. Нагадаємо, в Україні збираються істотно посилити покарання за порушення Правил дорожнього руху. З такою пропозицією на засіданні Кабміну виступив глава МВС Арсен Аваков. Влада ініціює 20-кратне збільшення штрафу за керування автомобілем без прав і дворічний випробувальний термін для водіїв-новачків.
Економіка Ляшко, закликаючи купувати українське, обізвав заступника міністра "ботаном" Під час засідання круглого столу в Комітеті з питань промислової політики Верховної Ради України глава фракції РПЛ Олег Ляшко вийшов із себе, закликаючи підтримати вітчизняного виробника й критикуючи уряд, передає кореспондент АСН. "Так, я питаю: де представники уряду? Чого їх тут немає? Я питаю! Де Кубів? Де Нефьодов - ботан? Де всі інші? Їх немає, тому що їм байдужі інтереси України", - заявив Ляшко в традиційному епатажної стилі. Ляшко нагадав, що заступник голови Міністерства економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов постійно говорить про успіхи Prozzoro: "Прозоро! Прозоро! Прозоро буде тоді, коли будуть зростати доходи українців", - сказав він. Ляшко зазначив, що наполягатиме на прийнятті законопроекту №7206 "Купуй українське, плати українцям": "Цей закон - це реактивний двигун для нашої економіки. Давайте разом запустимо його. А всі, хто буде проти, переламаємо їм палиці і не помітимо, підемо далі", - сказав він. Нагадаємо, раніше інший депутат-радикал Віктор Галасюк на своїй сторінці в соцмережі детально розповів суть законопроекту. Його головна мета - під час проведення торгів враховувати не тільки ціновий фактор, а й країну-виробника товарів чи послуги.   "Опоненти кажуть, що і проблеми ж насправді немає, мовляв за статистикою ProZorro більше 99% учасників та переможців у державних закупівлях - українські компанії, менше 1% - іноземні. Тому "Купуй українське, плати українцям!" - не на часі і "тільки популізм". Однак, за оцінками експертів, близько 38% товарів і послуг у рамках державних закупівель є імпортними або містять істотну імпортну складову", - зазначив Галасюк.   За його підрахунками, через це за кордон йде близько 100 млрд грн, які могли б бути доходом саме українських компаній. У той же час опоненти даного законопроекту, в тому числі і в МЕРТ, вважають, що введення "національної поправки" зруйнує систему Prozzoro.
Події 2017 рік став рекордними за кількістю смертей у ДТП Згідно із соціологічним опитуванням, майже 80% українців незадоволені безпекою на дорогах, майже половина населення України помітила значне погіршення рівня безпеки. Про це в ході прес-конференції заявив аналітик Research & Branding Group Олексій Ляшенко, передає кореспондент АСН. "Україна входить до складу світових лідерів за кількістю смертельних випадків у результаті дорожньо-транспортних пригод. Згідно зі статистикою Нацполіціі, за 9 місяців цього року і за аналогічний період попереднього року сталося 117 тис. ДТП, що на 8,8% більше порівняно з аналогічним періодом 2016 г. За 9 місяців поточного року на дорогах України загинуло 2 317 осіб", - заявив він.   Як показують результати соцопитування, проведеного компанією Research & Branding Group у жовтні-листопаді 2017 року, переважна більшість українців (78%) не задоволені рівнем безпеки на дорогах у місцевості їх проживання, тоді як протилежної думки дотримується 16% опитаних. Порівняно з 2010 р. кількість незадоволених рівнем безпеки на дорогах збільшилася на 7%. За його словами, більше негативних оцінок дають люди в обласних центрах, також незадоволеність зростає із заходу країни на схід, а на півдні країни взагалі - лише 2% задоволені безпекою. В цілому, ситуація з безпекою на дорогах за останні роки, якщо порівнювати з 2010 роком, значно погіршилася: "У 2017 р. кожен другий українець (50%) зазначив, що за останній рік ситуація з безпекою на дорогах не змінилася, тоді як у 2010 р. таких було 63%, ще 41% респондентів відзначили погіршення безпеки на дорогах, а в 2010 р. таких було 17%, і тільки 5% опитаних відзначили поліпшення безпеки на дорогах, а в 2010 р. таких було 16%", - додав він. Опитування проводилося в жовтні-листопаді 2017 р соціологічною компанією Research & Branding Group спільно з ДС "Всеукраїнське партнерство заради безпеки дорожнього руху". Саме дослідження проводилося у всіх областях України та в Києві, за винятком окупованих територій. Кожен другий чоловік (86%) в Україні є водієм, серед жінок водіїв тільки 11%. Нагадаємо, в Україні збираються істотно посилити покарання за порушення Правил дорожнього руху. З такою пропозицією на засіданні Кабміну виступив глава МВС Арсен Аваков. Влада ініціює 20-кратне збільшення штрафу за керування автомобілем без прав і дворічний випробувальний термін для водіїв-новачків.
Політика Атовци: "Шахтар" відмовився підтримати акцію "Мій батько - Герой" "Шахтар" відмовився підтримати акцію "Мій батько - Герой" під егідою воїнів АТО. Про це на прес-конференції заявив голова Правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "Українці-разом!" Руслан Руденко, передає кореспондент АСН. "Сьогодні в Україні фактично вже діє всеукраїнська акція "Мій тато - Герой!". 29 жовтня футбольний клуб "Карпати" першим підтримав цю акцію. Хоча спочатку ми направили листи всім клубам для участі у благодійній акції "Мій батько - Герой!". У резулльтаті 11 з 12 клубів, крім єдиного - "Шахтаря" - підтримали цю акцію", - заявив він. Наступний матч у рамках акції проведе "Верес-Кропивницький". Але відмова єдиного клубу, на його думку, не може залишитися непоміченою: "Від Шахтаря ми чуємо тільки образи і погрози. Хоча ми надсилали листи з пропозицією на добровільній основі взяти участь в акції "Мій батько - Герой!". Адже ця акція не політизована, вона не має кордонів, оскільки всі воїни АТО, незалежно від географії, Герої", - розповів він. З його слів, така позиція "Шахтаря" обурила не тільки учасників акції, а й усе суспільство. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що ультрас і активісти зупинили автобус з футболістами "Шахтаря", щоб запитати їх про причини такої поведінки. Футболісти заявили, що є патріотами і підтримують бійців, хоча й не афішують цього.
Події оформление ленты  З'явилася нова версія смертельного вибуху в суді Нікополя  Користувачі соціальний мереж повідомили свою версію вибуху в районному суді Нікополя Дніпропетровської області. Вибух влаштував батько Султана Тапаєва, який недавно був засуджений на чотири роки за наїзд зі смертельним результатом на двох жінок у районі автовокзалу, передає «Говорящий Никополь» в Facebook. «Сьогодні проходило судове засідання у справі людини, що відома у Нікополі як Мопа. На нього і прийшов Тапаєв-старший. Як стверджує наше джерело, одну гранату чоловік кинув собі під ноги, а другу в сторону підсудного - Мопи. Також джерело повідомило, що Тапаєв-старший переживав про долю сина Султана, якого Мопа не дав би життя у в'язниці. Таким чином він вирішив позбутися від загрози. В результаті вибуху Тапаєв загинув сам», - сказано в повідомленні.
Економіка Закон про "українізацію" тендерів збільшить ВВП на 1% - Галасюк Законопроект про облік національної складової при проведенні тендерів здатний збільшити річний ВВП країни на мінімум 1%. Таке переконання на круглому столі висловив глава Комітету з питань промислової політики Віктор Галасюк, передає кореспондент АСН. "Наш круглий стіл присвячений однойменному законопроекту №7206, який ми ініціювали спільно з Олегом Ляшком. Законопроект "Купуй українське" підтримали всі без винятку фракції. У цілому в нас 31 співавтор. Це сміливий, фундаментальний законопроект, який в результаті запустить 10% зростання економіки замість тих 2%, які є", - заявив він. Глава комітету нагадав, що законопроект одноголосно підтримали члени комітету, рекомендувавши прийняти парламенту.Галасюк зазначив, що ключовою новацією законопроекту є механізм, який змусить "держзакупівлі працювати на економіку країни".   З його слів, сьогодні річний обсяг публічних закупівель досягає 275 млрд грн. і більше ніж третинина цієї суми - імпортні тендери:  "Це 12% ВВП! І хоча 99% учасників тендерів - це українські компанії, частка імпортної складової оцінюється експертами в 38% або більше ніж в 100 млрд грн на рік... Тобто, купуючи за кордоном товари, які Україна виробляє або здатна виробляти сама, ми даруємо іншим країнам робочі місця, інвестиції та податки, а самі залишаємося боржником та експортером сировини, робочих рук і талантів. Для виправлення ситуації запропоновано вдосконалену модель публічних закупівель з багатофакторною оцінкою тендерних пропозицій, яка поставить їх на службу економічномуому розвитку України, подолання безробіття, еміграції та підвищенню доходів громадян", - зазначив він.  Він повідомив, що, як глава профільного комітету, він уже направив офіційний лист-запит на ім'я прем'єр-міністра про необхідність інвентаризації публічних держзакупівель і необхідності прийняття закону. "Головна новація №7206 - введення обов'язкового обліку критерію місцевої складової з вагою не менше 20% в структурі наведеної ціни для спеціалізованих предметів закупівель, визначених Кабміном. Місцева складова розраховується через рівень ресурсної локалізації виробництва предмета закупівлі за прозорою формулою, встановленою законом, відповідно до методики, яка згодом буде затверджена урядом. Ухвалення закону дасть мінімум плюс 1% ВВП, а також потенційно скоротить імпорт на 4,4 п.п., що позитивно відіб'ється на торговельному балансі, промисловому виробництві і доходах українців", - розповів він. Галасюк вважає, що Україна не повинна намагатися "виїхати кредитах МВФ, а потрібно перезапускати економічну модель, що забезпечить зростання економіки". У свою чергу, глава РПЛ Олег Ляшко розповів, що мав розмову зі спікером Андрієм Парубієм. І досягнуто домовленості, що законопроект буде винесений на розгляд парламенту найближчим часом.   Потрібно сказати, що даний законопроект також і критикують деякі експерти. Вони висувають припущення, що несвідомі вітчизняні виробники можуть скористатися даною поправкою і завищувати ціни на свою продукцію або робити її менш якісно. Також законопроект нібито збільшує бюрократичні перепони для виробників, адже їм доведеться подавати масу довідок, щоб довести "українське коріння" свого товару.
Суспільство Стратити: Більше 90% українців виступають за радикальне покарання пияцтва за кермом Більше 90% українців виступають за радикальне покарання пияцтва за кермом. Про це в ході прес-конференції заявив аналітик Research & Branding Group Олексій Ляшенко передає кореспондент АСН. "Наше соціологічне дослідження показало, що найбільш небезпечними чинниками ризику виникнення ДТП на сьогоднішній день переважна більшість українців вважають водіння автомобіля в нетверезому стані (88%) і перевищення швидкості (84%). Далі зі значним відривом відзначили користування мобільним телефоном (35%) і невикористання ременів безпеки (17%) ", — заявив він. Залежно від регіону проживання водіння в нетверезому стані частіше в якості причини ДТП згадували жителі Західної України (93% проти 85-87% в інших регіонах). Небезпека перевищення швидкості приблизно однакова у всіх регіонах (трохи більше на Півдні, і трохи менше на Сході). "В даний час переважна більшість українців підтримують ініціативи щодо посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху: 94% — за радикальне посилення покарань за водіння в нетверезому вигляді; 89% — за введення в дію системи автоматичної фото-відеофіксації порушень; 87% — за посилення системи штрафів за порушення ПДР ", — сказав він. Радикальне посилення покарань за водіння в нетверезому вигляді приблизно в рівній мірі підтримують як водії та пішоходи, так і жителі різних типів населених пунктів і регіонів України. Введення в дію системи автоматичної фото-відеофіксації порушень також приблизно однаково підтримують як водії та пішоходи, так і жителі різних типів населених пунктів і регіонів України. "У той же час слід зазначити, що проти цієї ініціативи виступає кожен десятий житель східних областей і водій (10-12%). Також серед водіїв відзначається найбільша кількість супротивників посилення штрафів за порушення ПДР (16%)", — додав він. Опитування проводилося в жовтні-листопаді 2017 р. соціологічною компанією Research & Branding Group спільно з ГС "Всеукраїнське партнерство заради безпеки дорожнього руху". Саме дослідження проводилося у всіх областях України та в Києві, за винятком окупованих територій. Кожен другий чоловік (86%) в Україні є водієм, серед жінок водіїв тільки 11%.
Суспільство Атовці: ФФУ тільки на словах підтримує Футбольну Лігу учасників АТО ФФУ тільки на словах підтримує Футбольну Лігу учасників АТО. Про це на прес-конференції заявив голова Правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "Українці-разом!" Руслан Руденко, передає кореспондент АСН. "На початку 15 року, починаючи з батальйону Кульчицького, ми разом почали думати про те, як організувати реабілітацію наших бійців. Перший матч був організований ще восени 15 року. Тоді стало зрозуміло, що ця ідея підтримується учасниками бойових дій. Тоді була створена Футбольна Ліга учасників АТО", - заявив він. З його слів, з 15 року проведено вже більше 10-ти матчів у добровільному порядку. "Ніякої підтримки з боку державних органів футболу тоді не було. Коли ж ми провели великий турнір, до нас почали звертатися, у тому числі від Федерації футболу України. Ми просили у ФФУ включити наш турнір в офіційний календар футбольних турнірів. Був підписаний офіційний договір мною і першим віце-президентом ФФУ Костюченком. Тоді було багато обіцянок допомоги, багато прес-конференцій. Зі свого боку ми забезпечили можливість участі понад 40 команд учасників АТО... Але всі ці "обіцянки-цяцянки" ФФУ так і не були виконані. Реальної допомоги ми так і не отримали", - сказав він. Незважаючи на пролонгацію договору з ФФУ на 2017 рік, ніякої реальної допомоги Футбольна Ліга учасників АТО не отримала. Власними зусиллями та завдяки волонтерам було зібрано 56 команд учасників АТО і зіграно другий кубок Героїв АТО, заявили ветерани.
Суспільство "Пілоти не бачать і не чують": у РФ розкритикували електроніку Мі-28 Голова комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки Віктор Бондарєв розкритикував електроніку, яка встановлена ​​на бойовому вертольоті Мі-28 «Нічний мисливець», а також окуляри для пілотів. Про це передає «РІА Новини». Невдоволення чиновник висловив під час засідання щодо законодавчого забезпечення оборонно-промислового комплексу, коли відповідав на зауваження представників «оборонки», які говорили про недостатнє фінансування дослідно-конструкторських розробок з боку Міноборони РФ. За інформацією Бондарєва, вертоліт Мі-28 довели до розуму завдяки Сирії, але пілоти зазначили, що виправили не всі недоліки. «Електроніка провальна: льотчик нічого не бачить, нічого не чує. Окуляри, які надягають, називають «смерть пілотам». Якщо небо безхмарне - все нормально, а якщо димочка - три дні з червоними очима ходити», - сказав він.
Кримінал За 8 років заборони гральний бізнес в Україні не зупинявся ні на хвилину - експерт З моменту заборони грального бізнесу в 2009 році цей вид діяльності в Україні не зупинявся ні на хвилину, ставши джерелом корупції для безлічі чиновників. Таку думку висловив експерт з питань безпеки Сергій Шабовта в коментарі кореспонденту АСН. "Гральний бізнес в Україні не припинявся ні на один день. З моменту його заборони ступінь його криміналізації зросла просто в рази, а сам він став найпотужнішою складовою корупції, з якою бореться Україна", - зазначив експерт. За його словами, за кожною гральної точкою - як в Києві, так і в інших населених пунктах країни - стоїть певний чиновник, який залагоджує питання, пов'язані з нелегальною діяльністю подібного закладу. Зазвичай підпільні казино "кришують" правоохоронні органи, курирує точки й адміністративний ресурс. При цьому С. Шабовта додав, що заборона казино на руку близьким до цього бізнесу чиновникам, які можуть розподіляти дохід від нього, минаючи сплату податків. У той же час, на думку експерта, казино в Україні треба легалізувати, щоб вони офіційно платили податки до держбюджету. Нагадаємо, 29 листопада поліція Києва закрила 14 підпільних гральних закладів - казино і покерних клубів у Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Голосіївському та Шевченківському районах. Повідомляється, що заклади працювали під вивісками інтернет-клубів, лотереї, деякі - і зовсім без вивісок. Гральний бізнес в Україні був заборонений після того, як 7 травня 2009 року в одному із залів ігрових автоматів Дніпропетровська сталася пожежа, під час якої загинули люди. Кабінет Міністрів своєю постановою того ж дня призупинив дії всіх ліцензій на організацію діяльності гральних закладів і закрив їх терміном на один місяць. Через тиждень парламент прийняв закон про заборону грального бізнесу в Україні, який набув чинності 25 червня того ж року.
Події оформление ленты  СБУ заблокувала нелегальні поставки до РФ військового обладнання СБУ заблокувала нелегальні поставки до РФ військового обладнання. Про це інформує прес-служба відомства. «У Черкаській області співробітники СБУ заблокували поставки товарів подвійного і військового призначення українського виробництва на територію Росії», - сказано в повідомленні. За інформацією відомства, правоохоронці з'ясували, що в умовах введених нашою країною санкцій керівництво одного з підприємств у Черкаській області організувало механізм нелегальних поставок високотехнологічного військового обладнання до РФ. Співробітники СБУ встановили, що підприємство, яке виробляє навігаційні прилади з програмним забезпеченням для потреб армії України, аналогічну продукцію поставляє до країни-агресора. Устаткування злочинці відправляли через так званий «сірий канал», транзитом через країни Азії та Європи, щоб приховати реального одержувача товару. В ході обшуків на підприємстві було вилучено документацію, яка підтверджує незаконні відправки продукції до Росії.
Події оформление ленты  Бойовики "ЛНР" вивісили на окупованій території прапори Росії На низці адмінбудівель в окупованому Луганську були вивішені прапори Росії, які доповнюють тепер так звані прапори «ЛНР». При цьому ніяких повідомлень з боку бойовиків, що пояснюють цей факт, не було зроблено, інформує «Нова газета». 21 листопада в окупованому Луганську між ватажками бойовиків «ЛНР» Ігорем Корнетом та Ігорем Плотницьким розгорівся конфлікт, до протистояння приєдналися терористи ватажка «ДНР» Олександра Захарченка і ФСБ Росії. Спостерігачі ОБСЄ зафіксували в центрі міста велику кількість військової техніки й озброєних людей, дороги були перекриті, а робота установ заблокована. Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що в Луганську відбуваються "розбірки" між місцевими бандами і між російськими спецслужбами. 23 листопада Плотницький втік до РФ, а в окупований Луганськ увійшли підрозділи регулярної армії Росії чисельністю до 1000 військових.
Юмор Експерт: Закриття підпільних казино - імітація боротьби і переділ ринку  Закриття 14 казино в Києві направлено на переділ тіньового ринку ігрових автоматів за участю силових структур. Таку думку висловив експерт з питань безпеки Сергій Шабовта в коментарі кореспонденту АСН. "Це, з одного боку, імітація боротьби з незаконною діяльністю, а з іншого - просто перерозподіл цього ринку. У когось щось "віджали", комусь щось заборонили, потім за закритими дверима відбудеться чергове хабарництво, і все буде далі рухатися", - зазначив експерт. За його словами, закриття казино в Києві та інших містах носять виключно показовий характер і не призводять до зниження кількості нелегальних закладів, оскільки ті, як правило, не зупиняють свою діяльність, а просто переїжджають в інше місце. На думку С. Шабовта, діяльність казино необхідно легалізувати, щоб направити частину виручки в бюджет. Боротьба ж з цією діяльністю, на думку експерта, істотних результатів не принесе, оскільки власники не захочуть розлучитися з настільки прибутковим бізнесом і знайдуть корупційні лазівки для продовження роботи підпільних казино. Нагадаємо, 29 листопада поліція Києва закрила 14 підпільних гральних закладів - казино і покерних клубів у Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Голосіївському та Шевченківському районах. Повідомляється, що заклади працювали під вивісками інтернет-клубів, лотереї, деякі - і зовсім без вивісок. Гральний бізнес в Україні був заборонений після того, як 7 травня 2009 року в одному із залів ігрових автоматів Дніпропетровська сталася пожежа, під час якої загинули люди. Кабінет Міністрів своєю постановою того ж дня призупинив дії всіх ліцензій на організацію діяльності гральних закладів і закрив їх терміном на один місяць. Також парламент прийняв закон про заборону грального бізнесу в Україні.
Політика У Данії прийнятий закон, який блокує «Північний потік-2» У Данії був прийнятий закон, згідно з яким у територіальних водах країни можуть заборонити  прокладати російський газопровід «Північний потік-2». Про це інформує «Радіо Свобода». Ця зміна в законодавстві дозволить уряду Данії забороняти трубопровідні проекти в територіальних водах країни, якщо це передбачено принципами держбезпеки, а також міжнародних відносин Данії. Раніше міркування політики безпеки і зовнішніх справ не були причинами для заборони прокладання трубопроводів у територіальних водах країни. Наразі між представниками різних країн ЄС є ряд суперечностей щодо доцільності будівництва «Північного потоку-2». Цілком можливо, що в найближчому часі такі суперечності не зникнуть через розбіжності в економічних і політичних інтересах країн-членів Євросоюзу, які стосуються транзиту блакитного палива.
Події Ледь не згоріли заживо: троє дітей постраждали в результаті пожежі в Харкові У приватному житловому будинку в Харкові в четвер, 30 листопада, сталася пожежа, в результаті якої до  лікарні були госпіталізовані троє маленьких дітей. Про це інформує прес-служба ГУ ДСНС по області. Як зазначається, о 12:30 про пожежу рятувальників повідомив випадковий свідок, який помітив дим. «Біля будинку він зустрів двох хлопчиків (2014 і 2015 р.н.), які сказали, що всередині будинку залишилася їхня сестра. Батьків на момент пожежі вдома не було. Чоловік відразу кинувся в задимлений будинок і знайшов в одній з кімнат дівчинку (2016 р.н). Дівчинка отримала серйозні опіки і була доставлена ​​в опіковий центр Харкова. Хлопчики, надихавшись отруйним димом, також були доставлені до лікарні», - сказано в повідомленні. На місце пожежі було направлено чотири пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС. Рятувальники приборкали полум'я о13:45. Причина пожежі встановлюється. Дівчинка перебуває у важкому стані.
Події Після серії самогубств підлітків на Вінничині повісилася молода вчителька У м. Погребище Вінницької області сталася серія самогубств серед молодих людей. Після послідовних суїцидів трьох хлопців повісилася 22-річна вчителька, повідомляє місцеве видання «33 канал». У вересні 2017 року першим повісився 17-річний студент медичного коледжу. Передсмертної записки біля тіла виявлено не було, однак, як виявилося, у соціальних мережах хлопець був підписаний на групи смерті. Після цього з невеликим інтервалом були виявлені повішеними два 18-річні хлопці, екс-однокласники. Один з них був племінником чоловіка вчительки. Жінка скоїла суїцид минулого вівторка, 28 листопада. Вона наклала на себе руки в гаражі. Біля тіла було знайдено дві передсмертні записки. В одній вона просила вибачення за цей крок, а в іншій - просила нікого не звинувачувати у своїй смерті. Колеги вчительки розповіли журналістам, що самогубство дівчини може бути пов'язано із невдалою вагітністю, в ході якої у неї помер плід. Зараз поліція встановлює, чи пов'язані ці самогубства між собою.
Події Поліцейський у Києві попався на хабарі в 3 млн грн Генеральна прокуратура України передала до Святошинського райсуду Києва обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно співробітника Нацполіціі і його посередника, які звинувачуються у підбурюванні до надання хабара та шахрайстві. Про це передає прес-служба ГПУ. Слідчі з'ясували, що співробітник київського управління захисту економіки Національної поліції разом з посередником вимагали та отримали хабар у розмірі 120 тис. дол. від громадянина за закриття кримінальної справи про шахрайство з нерухомим майном і земельними ділянками. «Даними грошима співробітник Нацполіціі збирався заволодіти й розпорядитися на свій розсуд, про що посередник не знав», - сказано в повідомленні. Затриманим співробітнику поліції і його посереднику обрано запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в розмірі 1 млн грн для кожного, а також був накладений арешт на майно, в тому числі ділянку землі, будинок, дві квартири в столиці, автомобіль і грошові кошти.
Економіка Нонсенс: В аграрній країні стрімко скорочується виробництво молока Виробництво молока і молочної продукції в Україні за підсумками поточного року складе близько 10,1 млн тонн, що на 2,9% менше в порівнянні з результатом 2016 року. Про це заявила заступник глави відомства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час Всеукраїнської конференції Молочний бізнес, повідомляє видання УНІАН. Вона зазначила, що в Україні скорочується виробництво молока. "Воно буде скорочуватися і в цьому, і в наступному році в порівнянні з попереднім роком", — заявила Трофімцева. Однак частка молока екстра-класу в Україні зростає. Відзначається, що в цьому році виробництво такого високоякісного продукту може скласти 3,7 млн ​​тонн, а в 2018 році — понад 4 млн тонн. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські молочники стали більше продукції вивозити за кордон. Також повідомлялося, що з початку року всі види молочної продукції здорожчали більш ніж на 17%. Зокрема, сир м'який виріс в ціні на 22%, сметана — на 20%, молоко і масло вершкове — на 17%. Також раніше АСН розповідала про те, що українці позбуваються від корів, оскільки закупівельна ціна молока вперше стала менше літра бутильованої води.
Культура оформление ленты  Виступ одіозного репера Басти скасували в Києві Виступ російського репера "Басти" в Києві, який виступав в окупованому Криму і отримав заборону на в'їзд в Україну, не відбудеться. Про це повідомили в адміністрації концертного клубу Stereo Plaza на сторінці в соціальній мережі Facebook. "Концерт Басти в Києві Stereo Plaza скасований у зв'язку із забороною в'їзду на територію України", — йдеться в повідомленні. Представники клубу повідомили, що всі придбані раніше квитки можна буде здати в касі і отримати свої гроші назад. Нагадаємо, Басту внесли в базу сайту "Миротворець" за незаконне відвідування тимчасово окупованого Криму в 2014 і 2015 роках. У базу музикант потрапив під своїм справжнім ім'ям Василь Вакуленко, його звинувачують в "запереченні російської агресії". СБУ заборонила в'їзд на територію України відомому російському реперу Василю Вакуленко, який виступає під псевдонімом "Баста".
Політика оформление ленты  НАБУ опублікувало докази корупції в Міграційній службі9 Національне антикорупційне бюро опублікувало відео зірваної спецоперації, яке доводить наявність доказів корупції першого заступника голови Державної міграційної служби Діни Пимахової. Відео опублікувала прес-служба НАБУ. "З огляду на суспільний резонанс, наводимо фрагменти розсекречених аудіо- і відеоматеріалів, отриманих в рамках проведення негласних слідчих дій в рамках спецоперації Національного антикорупційного бюро, спрямованих на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в Державній міграційній службі України", — йдеться в повідомленні. На відео видно, як детектив НАБУ обговорює з чиновником передачу великих хабарів в замін на отримання іноземцями українського громадянства. "Там суму доросла. Робиться все так красиво, що знаєш, не підкопаєшся ... Ну я тобі так скажу, тисяч тридцять — це мінімум", — сказала перший заступник ДМС про те, скільки коштуватиме видати декільком іноземцям громадянство України. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ і Генпрокуратура України зірвали проведення спецоперації Національного антикорупційного бюро спільно з Антикорупційної прокуратурою по виявленню учасників організованого злочинного угруповання в Державній міграційній службі України.
Суспільство У Грузії дозволили курити "травку" Конституційний суд Грузії прийняв рішення скасувати кримінальне покарання за вживання марихуани. Про це повідомляє видання apsny.ge. За рішенням суду, вживання конопель і марихуани більше не вважатиметься кримінальним злочином і не підпадає під статтю "незаконне виготовлення, придбання, зберігання в невеликих обсягах для особистого користування або незаконне споживання без призначення лікаря наркотичних засобів, їх аналогів або прекурсорів". Все через те, що ця заборона не відповідала статті 16 конституції Грузії, згідно з якою "кожен має право вільного розвитку своєї особистості". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламентський комітет охорони здоров'я Польщі підписав закон, згідно з яким марихуану можна буде купити в аптеках в лікувальних цілях за рецептом лікаря.
Кримінал Розчарований в "русском мире" екс-бойовик зібрався вступити в ЗСУ У Донецькій області затримали колишнього бойовика, який збирався вступити на службу до лав Збройних сил України. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції. "27-річний житель с. Парасковіївка Бахмутського району вступив до лав терористів в 2014 році. Спочатку він чергував на блокпосту, а через два тижні йому було довірено здійснювати пропускний режим в захопленій терористами філії банківської установи", — йдеться в повідомленні. Відзначається, що за два місяці бойовик розчарувався в "русском мире" і покинув ряди терористів. Після чого він вирішив вступити в ЗСУ, але поліція викрила його і затримала. За фактом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 260 КК України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).
Політика оформление ленты  Проросійські ЗМІ розганяють фейк про "покаяння Філарета" Речник української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря заявив, що інформація про, нібито, покаяння патріарха Філарета перед РПЦ, не відповідає дійсності. Про це він повідомив на сторінці в соціальній мережі Facebook. Раніше на сайті Російської православної церкви з'явилося повідомлення, що Патріарх УПЦ КП Філарет попросив вибачення у Російської православної церкви і попросив зняти з нього анафему в листі, адресованому Архієрейському Собору РПЦ. "Через деякий час на сайті Патріархії з'явиться офіційна заява прес-центру і текст листа Патріарха", — заявив Євстратій Зоря. За його словами, в п'ятницю, 1 грудня, патріарх Філарет дасть прес-конференцію для ЗМІ. "Коротко зазначу: єдиний діалог, який Патріарх і УПЦ КП хочуть і готові вести з РПЦ — діалог про визнання Москвою автокефалії Української Церкви. Ні про яке покаяння перед РПЦ або тим більше повернення до її складу не може бути й мови", — повідомив спікер київської церкви.
Події Правоохоронці назвали ймовірний мотив підриву Нікопольського суду Заступник начальника облуправління Нацполіції Олег Грозь заявив, що чоловік міг підірвати дві гранати в Нікопольському районному суді через помсту. Про це повідомляє видання "Радіо Свобода". За його словами, батько чоловіка, справу про вбивство якого слухали в суді, кинув одну гранату в підсудних, підозрюваних у вбивстві його сина. Друга граната вибухнула у нього в руках. Це був Руслан Тапа. "Складно говорити ствердно, але поставимо себе на його місце. З того моменту, як справа зайшла в суд - з серпня 2016 року, зараз у нас вже листопад 2017-го... Помста ледве не помста, напевно, помста. Хоча, може , реакція на те, яким чином були покарані люди, які вбили його сина", - розповів Олег Грозь. Раніше ми писали, що 30 листопада чоловік підірвав дві гранати під час слухання справи про вбивство його сина. В результаті інциденту він помер на місці від отриманих травм, ще кілька людей отримали поранення. У лікарню було доставлено 10 постраждалих, один з них пізніше помер. Чоловік підірвав гранати, оскільки розгляд справи знову було перенесено.
Політика Трамп не підтвердив відставку Тіллерсона Президент США Дональд Трамп не відповів на питання про ймовірне зміщення Рекса Тіллерсона з поста державного секретаря. Про це повідомляє видання АВС. "Він тут, Рекс тут", — відповів Трамп на питання журналістів, чи хоче він і далі працювати з Тіллерсоном.Потім він закінчив зустріч з журналістами. ЗМІ відзначили, що це сталося під час виходу до засобів масової інформації після переговорів з кронпринцем Бахрейну. При цьому Тіллерсон не був присутній на цій зустрічі. "He's here. Rex is here," Pres. Trump tells @CeciliaVega amid reports the White House is considering replacing Sec. of State Rex Tillerson. The president did not answer whether he wants Tillerson to stay on the job. https://t.co/gBacxveqFZ pic.twitter.com/eIeyljkANo — ABC News (@ABC) 30 листопада 2017 р. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Білому домі був розроблений план відставки державного секретаря США Рекса Тіллерсона з подальшою його заміною на директора ЦРУ Майка Помпео.
Кримінал Задушив, сховав тіло, а батьків втішав тортами. Оголошено підозру вбивці 16-річної дівчини Прокуратура Київської області повідомила про підозру молодому хлопцю, який задушив свою дівчину і підло навідувався до батьків убитої, зображуючи «занепокоєння» у зв'язку зі зникненням коханої. Моторошна історія сталася в одному із сіл Макарівського району.     Між 23-річним хлопцем і його 16-річною співмешканкою на побутовому грунті виникла сварка. Після словесних образ з боку дівчини, нетверезий хлопець втратив самовладання і вирішив помститися за образу. Він вчепився дівчині в шию мертвою хваткою і зупинився лише після того, як нещасна вже не дихала. Вбивця сховав тіло дівчини в покинутий льох  і постійно навідувався до її батьків. А щоб їх утішити через зникнення улюбленої доньки, брехун приносив літній парі торти і всіляко пригощав. Крім цього, зловмисник, маючи доступ до сторінки дівчини в соціальних мережах, періодично заходив з неї, імітуючи активність. Проте, батьки дівчини звернулися в правоохоронні органи. Через два тижні тіло вбитої таки знайшли. Її вбивця затриманий. Києво-Сятошинською місцевою прокуратурою направлено до суду клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Зловмиснику загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.
Події Автомобіль вибухнув біля різдвяного ярмарку в Лондоні Поруч з різдвяним ярмарком на північному заході Лондона (Великобританія) вибухнув автомобіль. Про це повідомляє видання Daily Star. Як повідомляють очевидці, вибух стався поряд з натовпом відвідувачів ярмарку, серед яких були діти. Про потерпілих поки немає інформації. Причина вибуху ще невідома. Car on fire at the Panto #pinnerpanto pic.twitter.com/KF1gmi5H6k — Daniel Langan (@danielcjlangan) 30 листопада 2017 р. Car on fire in Pinner village, right in the middle of the Christmas fayre. Cause unclear but where it was parked was suspect. pic.twitter.com/XF33yAsuvH — Brijesh Malkan (@brijmalkan) 30 листопада 2017 р. Поліція інформує, що пожежники ліквідували загоряння. В даний момент найближчі дороги поки перекриті. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сирії бойовики терористичної організації "Хайат Тахрір аш-Шам" заявили про підрив біля авіабази Хмеймім в провінції Латакія колони військового конвою Росії.
Політика Полторак пообіцяв збільшити фінансування аеророзвідки Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що в наступному році заплановано збільшення фінансування на аеророзвідку. Про це він розповів під час зустрічі з керівником Центру підтримки аеророзвідки Марією Берлінською, волонтером Інною Шевчук і полковником Маратом Утюшевим, передає прес-служба міністерства. "Керівник оборонного відомства зазначив, що в наступному році планується збільшити фінансування на закупівлю, утримання та обслуговування БПЛА, підготовку фахівців, створення відповідних підрозділів в бойових частинах ЗС України", — сказав Полторак. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що волонтерська аеророзвідка міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm зафіксувала пересування як мінімум чотирьох великокаліберних знарядь на території н.п. Новий в Луганській області.
Політика ГПУ: Межигір'я все ще не державне На даний момент тільки частина території парку Межигір'я, в якому жив екс-президент України Віктор Янукович, належить державі, а розташовані на ній будівлі досі є власністю компанії Танталіт. Про це розповів керівник департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє видання "Громадське радіо". Він зазначив, що всі будівлі, що розміщені на території резиденції, знаходяться у власності компанії Танталіт і екс-президента Віктору Януковичу. Однак всі вони — в арешті в рамках кримінального провадження. "Рішення по цих будівлям може бути прийнято тільки за результатами судового розгляду кримінального провадження стосовно колишнього президента, або тих людей, які допомагали йому в заволодінні Межигір'ям", — уточнив Горбатюк. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва з кінця січня цього року не може розглянути питання про надання дозволу на заочне судочинство в справах по резиденціях "Межигір'я" і "Сухолуччя".

Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Згадайте, яка у дитинстві у вас була найулюбленіша іграшка? Це важливо! Психологи стверджують, що ті чи інші з....
Гороскоп на 5 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 5 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваша енергія та пристрасть будуть на піку Можл....
Любовний гороскоп на 5 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 5 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати внутрішню потребу виявити свою незалежність і с....
більше матеріалів




/-2,4867010116577-/ /-pc-/
Top