counter
Архів Повернутись назад 30 Червня 2017
30 Червня
Події У Лондоні затримали жінку за підозрою в причетності до тероризму В аеропорту Гітроу (Лондон) працівники поліції заарештували 21-річну дівчину, яку підозрюють у підготовці терактів. Про це сказано на сайті місцевої поліції. «Жінка з північного Лондона була арештована о 21:00 за підозрою в підготовці терактів у відповідності з розділом 5 Закону про боротьбу з тероризмом 2006 року», - сказано в повідомленні. Вона була затримана відразу після того, як прилетіла зі Стамбула (Туреччина). Після цього жінка була доставлена ​​у відділок поліції на півдні Лондона, де вона утримується під вартою. Відзначається, що арешт жінки пов'язаний з Сирією. Раніше повідомлялося, що поліція Великої Британії висунула звинувачення в підготовці терористичного акту чоловікові, який раніше був затриманий в аеропорту Станстеда. 37-річний Оуейсе Факее був затриманий 23 травня.
Економіка Нафта Brent торгується вище 47 доларів за барель Ціна північноморської нафти марки Brent в п'ятницю, 30 червня, вранці знаходиться вище позначки в 47 доларів за барель. Про це говорять дані біржових торгів на сайті РБК. Станом на 08:22 за київським часом п'ятниці нафта північноморської марки Brent торгувалася на позначці в 47,84 долара за барель, що на 1,18% більше рівня закриття попередніх торгів. Відзначається, що під час вчорашніх торгів ціна одного бареля нафти північноморської марки Brent перевищувала 48 доларів, що було вперше з 14 червня 2017 року. У той же час нинішні ціни на нафту дуже близькі до максимальних за останні два тижні. Вчора аналітики одного з великих фінансових конгломератів Європи Societe Generale погіршили прогнози цін для WTI і Brentіз через зростання видобутку в Нігерії і США. Експерти Goldman Sachs погіршили прогноз тільки для WTI.
Події Спостерігачі ОБСЄ евакуювали польовий офіс у Попасній через обстріли бойовиків Спостерігачам СММ ОБСЄ довелося евакуювати польовий офіс в Попасній Луганської області через обстріли з боку терористів. Про це інформує українська сторона СЦКК, передає 112 Україна. Сказано, що минулої ночі терористи «ЛНР» обстріляли представництво СММ ОБСЄ, яке розташоване в Попасній. Вони застосували заборонені Мінську домовленостями 82-мм міномети, а також стрілецьку зброю і зенітні установки. «Постраждалих серед співробітників СММ ОБСЄ немає. Такими збройними нападами НЗФ бойовиків намагаються залякати представників ОБСЄ і змусити їх згорнути роботу на Луганському напрямку», - сказано в повідомленні. У СЦКК відзначили, що така інформація щодо нападу буде опублікована найближчим часом на офіційному сайті СММ ОБСЄ в Україні.
Суспільство У НАТО заявили про готовність дати відсіч у разі наступу Росії Міністри восьми країн Північноатлантичного Альянсу вчора, 29 червня, після зустрічі в Брюсселі повідомили, що чотири міжнародних батальйони, які розміщені в Східній Європі, готові повністю відповісти на будь-яку «агресію» Росії. Про це інформує Deutsche Welle. Велика Британія, Німеччина, Канада і США зараз очолюють міжнародні групи швидкого реагування, які розміщені в Естонії, Литві, Латвії та Польщі. «Сьогодні ми заявляємо, що батальйони готові стримати і, в разі необхідності, відповісти на будь-яку агресію спільно зі збройними силами», - сказано в спільній заяві міністрів оборони. Потрібно відзначити, що ці батальйони, які сформовані з представників 15 різних країн НАТО, нараховують майже 4500 військових. У документі сказано, що їхнє розміщення стало «відповіддю на агресивні дії РФ на периферії території НАТО, знизили безпеку і стабільність, збільшили непередбачуваність».
Події оформление ленты  Суд засудив кровожерливу терористку «Терезу» до 11 років в'язниці У Харкові Київський райсуд визнав винною громадянку Росії, терористку на прізвисько «Тереза» Ларису Чубарову, яка працювала на бойовиків «ДНР», і виніс їй вирок - 11 років в'язниці. Про це інформує прес-служба прокуратури Харківської області. «Суд визнав її винною в участі в збройних формуваннях, незаконному поводженні зі зброєю, а також посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ст. 260 ч. 4, ст. 263 ч. 1, ст. 110 ч. 1 КК України). Суд призначив «Терезі» покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - сказано в повідомленні. У прокуратурі зазначили, що терористка Чубарова в 2014 році була активною учасницею «антимайдану». Вона відома своєю кровожерливістю і жорстокістю щодо українських бійців, яких вбивала.
Суспільство Французи нібито пообіцяли відкрити в Марселі «представництво «ДНР» Так зване «МЗС ДНР» заявило про підписання протоколу про співпрацю в галузі культури, міжнародних та інформаційних зв'язків з делегацією з Франції. В ході спільної заяви про підписання протоколу в «ДНР» повідомили про відкриття в Марселі (Франція) найближчим часом представництва псевдореспубліки, яке має очолити Жераль-Юбер Файяр. Про це заявив координатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук у себе в Facebook. За його даними, акцент робиться на тому, що це буде «представництво» в державі-гаранті Мінських домовленостей. Всі дозволи від влади Франції нібито вже отримані, проте точна дата відкриття поки не розголошується. З французького боку підпис під протоколом поставив президент національного центру приватних підприємців департаменту Буш-дю-Рон, екс-регіональний радник Провансу Жераль-Юбер Файяр.
Суспільство Опитування показало, що більше 50% українців проти візового режиму з РФ Більше 50% українців не підтримують введення візового режиму з Росією. Про це свідчать дані соцопитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, передає Інтерфакс-Україна. Згідно з результатами опитування, 51,4% українців не підтримують введення візового режиму з Російською Федерацією. Підтримали цю ідею 32,9% респондентів, ще 15,7% не змогли відповісти. Найбільшою підтримкою візовий режим з РФ користується серед жителів західної України (60% підтримують, 28% - ні), а найменшою в південних областях (14% підтримують, а 62% - ні). На запитання «Чи доводилося в останні три роки вам бувати в РФ?» більшість (91,8%) відповіли «ні» і тільки 8,1% сказали, що були в Росії, 0,1% не відповіли на це запитання. У половини респондентів в Росії живуть родичі, близькі знайомі чи друзі.
Суспільство Завтра в Україну прийдуть дощі з грозою і шквалами З завтрашнього дня в Україну прийдуть дощі. Про це у себе в Facebook пише синоптик Наталія Діденко. «Спека спекою, а ось за дощами потрібно стежити уважніше. У суботу, 1 липня, в західних областях України очікуються дощі та грози, місцями можливі сильні зливи, град та шквали. Ближче до вечора дощі пересунутися в північні області України, зокрема Вінницьку область та райони Кіровоградської області. На решті території країни переважатиме суха погода», - пише вона. За інформацією синоптика, температура повітря в більшості областей очікується + 30 ... + 35 градусів, в центральних областях і в південній частині України місцями можливе підвищення температури до 38 градусів. У західній частині країни очікуються вітру і зниження температури, + 20 ... + 25, а на Волині, Рівненщині та Львівщині іноді +18 ... +20 градусів. У Києві в суботу вночі і вранці очікується без опадів, вдень суха спека до +32 градусів а ввечері очікується дощ з грозою. На нашому сайті завжди можна подивитися прогноз погоди на тиждень.
Суспільство СБУ припинила розповсюдження з боку спецслужб РФ шкідливих програм Працівники СБУ припинили розповсюдження з боку російських спецслужб шкідливого програмного забезпечення (ПЗ). Про це сказано в повідомленні прес-служби відомства. Відзначається, що українські спецслужби разом з іноземними партнерами припинили розгалужену міжнародну мережеву інфраструктуру, яка була побудована спецслужбами РФ. «У період з 25 травня по 6 червня 2017 року СБУ у взаємодії з іноземними партнерами припинила використання української мережевої інфраструктури для поширення з боку спецслужб РФ шкідливого ПЗ з метою ураження інформаційних мереж, а також об'єктів критичної інфраструктури нашої країни та інших держав світу», - сказано в повідомленні. Повідомляється, що під час обшуків правоохоронці вилучили серверне обладнання, задіяне в системі кібератак з боку російських спецслужб.
Політика оформление ленты  Чому Кремль нервується через зміни Конституції в частині статусу Криму Російський політикум буквально "розірвало" після заяви Президента України Петра Порошенка про те, що готується проект змін до Конституції щодо статусу Криму. Причетність до цієї події відчули не тільки корінні і "заїжджі" кримчани, а й мешканці Кремля. Про наміри глави держави змінити статус Криму повідомив народний депутат від Радикальної партії Юрій Чижмарь. За його словами, українська влада усвідомила, що Автономна Республіка Крим не може вже існувати в складі унітарної країни. Комісія повинна запропонувати зміни в 10-й розділ Конституції, яка регулює статус Криму. Як відомо, окупація і анексія Криму сталася в лютому 2014 року, коли на півострів прибули «ввічливі чоловічки» з країни-агресора і під дулами автоматів навесні 2014 року провели «референдум». За результатами псевдоголосування Крим оголосили суб'єктом РФ, півострів мілітаризовано. Україна, як і весь світ, всі роки анексії наполягає на необхідності звільнення острова і повернення під її юрисдикцію. Про це твердить при кожному закордонному візиті Порошенко. Цю ідею підтримує більшість лідерів цивілізованих країн. Так французький президент Еммануель Макрон недавно заявив, що «Франція підтримувала суверенітет України в рамках тих кордонів, які були визнані на міжнародному рівні, завжди. Відповідно Франція не визнає анексію Криму». Раніше американський лідер Дональд Трамп підтвердив намір не знімати санкції з Росії, поки не буде повернений Крим Україні, а також не буде припинена агресія на Донбасі. З Москви ж на всі ці вмовляння адекватної реакції жодного разу не надходило. Російські чиновники вищого рівня на чолі з Путіним продовжували з нахабною регулярністю їздити на окупований півострів. Останній візит лідера Кремля в Крим 24 червня запам'ятався проливним дощем. Однак після обіцянки Порошенка змінити Конституцію в Кремлі підбадьорились. Так прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що він не розуміє, «про яку зміну статусу російського регіону може йтися». Занервував і російський ставленик на півострові, самопроголошений "глава" Криму Сергій Аксьонов. Він висловив свою думку, що українська влада нібито «постійно підігріває кримську тему, вкидають інформаційні приводи». «Це суто ритуальне дійство, цілком у дусі київського режиму. Сьогодні в Києві говорять, що «працюють щодо статусу Криму», завтра оголосять, що змінили статус, ну і що? Вони чудово розуміють, що Крим ніколи не буде українським. І всі в світі це розуміють», - написав він на своїй сторінці в Facebook. У свою чергу так званий депутат невизнаної Держдуми від окупованого Криму Руслан Бальбек заявив російським пропагандистським каналам, що висловлювання Петра Порошенка про зміну статусу півострова носять ідеологічний характер. Що ж раптом так привернуло увагу окупантів і їхніх ставлеників? Що Конституційна комісія може вирішити "такого", що змінило б розклад сил на нашу користь? Зараз жодних офіційних версій не озвучується. Однак, виходячи зі слів Чижмаря про неможливість існування автономії всередині унітарної держави, найбільш радикальна пропозиція, яку може висунути комісія - прибрати поняття автономії з Конституції взагалі. В принципі, таке рішення виглядає цілком логічним - з одного боку воно б іще більше підкреслило факт анексії Криму не як автономного півострова, а - як частини території унітарної держави Україна. А з іншого боку - позбавлення поняття "автономні території", можливо, знизило б ризики різноманітних сепаратистських сценаріїв на кшталт Придністров'я, Південної Осетії чи Абхазії. Також може йтися про те, щоб скорегувати пункт про проведення референдумів в автономії, щоб ті не могли змінювати свій статус або форму правління шляхом місцевого голосування. Не виключений і зворотний варіант - права автономії Криму можуть бути розширені, а підтримка корінного кримськотатарського народу - збільшена. У будь-якому випадку, в який би бік не попрямувала дискусія в Конституційній комісії, питання про зміну статусу Криму виникло не випадково і навряд чи залишиться порожнім звуком, як сподіваються в Росії. Цей крок - правильний, хоча, можливо, і трохи запізнілий. Він не дасть питанню анексії "заморозитися". А головне - що українське суспільство чекає цього. Так, за результатами дослідження соціологічної групи «Рейтинг», 70% українців вважають Крим і Донбас Україною і чекають повернення територій. Про відділення говорить лише 12% населення.
Події У будинку чиновника Херсонської міськради під час обшуку вилучили 3 млн грн Працівники органів прокуратури Херсонської області разом з іншими правоохоронцями продовжують досудове розслідування злочинів, які були скоєні співробітниками Херсонської міськради. Про це заявила прес-служба обласної прокуратури. «У четвер, 29 червня, під час досудового розслідування кримінальної справи за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем, а також вчинення службового підроблення правоохоронні органи провели обшуки за місцем проживання чиновника одного з управлінь Херсонської міськради, який, реалізуючи свої повноваження, контролював виконання робіт підрядної організації, а також складав і вносив дані в акти приймання-передачі робіт за результатами проведення капремонту одного з об'єктів комунальної власності, що перебував на балансі цього управління», - сказано в повідомленні. В ході обшуків у чиновника були виявлені і вилучені грошові кошти в еквіваленті майже 3 млн грн.
Політика Вибори в Україні пройдуть у 2019 році - Порошенко Президент України Петро Порошенко заявив, що він виключає можливість проведення в країні дострокових виборів. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Виборчий сезон почнеться в 2019 році, як це передбачено законодавством України», - сказав Порошенко під час церемонії з нагоди 25-річчя Асоціації міст України в столиці. Під час виступу президент Порошенко підкреслив, що вибори будуть не скоро. Він нагадав, що після обрання його президентом держави він оголосив дострокові вибори до парламенту, а в 2015 році пройшли чергові місцеві вибори. «Для чого це було зроблено? Треба зупинити популізм і дати можливість Україні чотири роки попрацювати без виборів, провести реформи. Замість того, щоб готуватися до одномоментних хабарів і подачок, краще мати мотивацію, вкладати в розвиток своїх громад», - сказав Петро Порошенко.
Суспільство оформление ленты  Біда всього навчить: у «ДНР» продають труси "для поїздок за пенсією в Україну" В одному з магазинів окупованого Донецька користувачі сфотографували труси з табличкою, що вони призначені "для поїздок в Україну за пенсією". Придбати новинку можна за 150 рублів. Втім, жінки знають, що верхнє мереживо в цій частині нижнього білизни приточує спеціально, щоб виріб зберігав еластичність, а шов не створював незручностей при носінні. Але треба віддати належне базарному маркетологу за фантазію.  Проте труси з кишенькою викликали хвилю істеричного сміху в українців у соцмережах. Так, блогер з ніком «Олександр Захарченко» заявив, що труси є новітньою розробкою «вчених ДНР». Один з користувачів попередив панянок з «ДНР», після такої рекламної кампанії бойовики тепер обов'язково перевірятимуть труси на предмет наявності в них українських виплат. Багато відзначали дорожнечу новинки. Якщо платити тільки за труси 150 рублів, то ніякої пенсії не вистачить. Але Найбільш яскрава дискусія розгорнулася на сторінці в Facebook у блогера Adolf Donetskiy, який назвав труси «диверсійними». Він також припустив, що ця модель - розробка ФСБ. Новий фасон жіночої білизни користувачі назвали «революцією» в моді, «проривом» в економіці, запитували, чи є чоловічі моделі, чи поміститься в кишеню гранатомет, відро картоплі і свиняча ковбаса.
Суспільство NYT: Вірус Petya розробили в американському АНБ Вірус Petya, за допомогою якого була здійснена хакерська атака на Україну 27 червня, розробили в Агентстві національної безпеки (АНБ) США. Про це сказано в газеті The New York Times. За інформацією видання, АНБ приховує свою роль в розробці вірусу, а в Америці зростає тривога через відсутність гарантії потрапляння кіберзброї в руки супротивника. Член комітету у закордонних і юридичних справах Палати представників Америки Тед Лью закликав АНБ надати допомогу, зупинити кібератаку і закрити вразливість. Але прес-секретар Ради національної безпеки Америки Майкл Ентон відмовився коментувати походження вірусу Petya. Сказано, що хакери застосували вкрадені у АНБ США інструменти, як і в випадку з WannaCry, який вивів з ладу системи в лікарнях, на заводах і залізниці по всьому світу. Екс-офіцери американської розвідки не сумніваються, що кіберзброю розробив підрозділ АНБ. За інформацією джерела, кіберзброя США не вперше використовується у злочинах. Елементи вірусу Stuxnet, який виводив з ладу центрифуги в Ірані, були недавно помічені в кібератаках. 27 червня в Україні хакери застосували розроблений АНБ код. «Оболонка, що вимагала у користувачів викуп за дані, була тільки димовою завісою, за якою була прихована мета знищення комп'ютерів. Якщо в WannaCry був вбудований запобіжник, який потім виявили і використовували для нейтралізації цього вірусу, то в Petya не було цього механізму», - сказано в матеріалі.
Суспільство Глава Міноборони пообіцяв «сюрпризи» на військовому параді в Києві Глава міністерства оборони України Степан Полторак заявив, що в 2017 році на День незалежності українців здивують нововведеннями під час проведення військового параду в Києві. Про це Полторак повідомив журналістам у Брюсселі, повідомляє УНІАН. За його даними, нововведення будуть покликані підвищити бойовий дух військових України. «Будуть нововведення, які будуть цікаві для українців і, що важливо, вони будуть досить серйозно піднімати моральних дух військових України. Нові традиції, запроваджені під час цього військового параду, будуть спрямовані на підвищення морального духу особового складу», - заявив Степан Полторак. Він також трохи розповів щодо іноземних учасників параду. «Ми запросили багато держав - наших друзів, щоб ті взяли участь у військовому параді. Вони братимуть участь у парадних розрахунках і окремими підрозділами», - додав Полторак.
Кримінал Жорстоке вбивство подружжя з Києва: названо мотиви Вбивця подружжя Віталія та Ольги Зубенків зізнався у скоєному і повідомив, що вбив подружжя не через окультизм, а щоб заволодіти грошима, які ті збирали на квартиру. Зловмисник разом зі спільницею заздалегідь все спланував. До приїзду подружньої пари вони викопали яму, в якій потім і сховали тіла жертв. Про це пишуть «Факты и комментарии». Про те, що подружжя Зубенків має велику суму грошей, вбивця зі спільницею дізналися під час візиту до них у столицю. Тоді пара сама розповіла, що збирає на житло. Після подвійного вбивства вбивця зі спільницею забрав їхні ключі від квартири і поїхав у Київ за грошима. Крім того, вони вкрали дорогі прикраси, які зараз правоохоронці виявляють у ломбардах. Збутом ювелірних виробів займалася напарниця «мага». За неофіційними даними, вбивця забрав у жертв 12 тисяч доларів.
Наука і технології Як поводитися під час грози і чому варто викинути парасольку За останню добу, 29-30 червня, через негоду в західних і північних областях було знеструмлено майже 900 будинків, а від ураження блискавкою загинуло 4 людини. Більше того, чергова хвиля грозових дощів знову насувається на Україну і в продовж літа ураганів синоптики прогнозують чимало. Характерними ознаками нинішнього літа є дуже різка зміна погоди, урагани починаються раптово і так само швидко вщухають, тому нагадати правила поведінки під час грози буде аж ніяк не зайвим. Найпоширенішою помилкою, якої припускаються люди під час грози - це коли ховаються під деревами. Якщо ви опинилися в грозу на відкритій місцевості і не маєте можливості сховатися в будівлі або машині, потрібно, навпаки - подалі відійти від дерев і високих будівель, а також уникати пагорбів і височин. Найкраще сховатися в кущі, у них блискавка ніколи не влучає. Ще краще - в канаву, якщо вона є поблизу. Якщо ж і чагарників, і канав немає, то в такому випадку шукайте групу дерев, перебувати під ними більш безпечно, ніж під тими, що самотньо стоять на відкритій місцевості. Але пам'ятайте, найбільш небезпечними провідниками струму є дуб, тополя, ялина та сосна. Дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен. Якщо гроза застала вас на березі водойми або під час купання, потрібно терміново вийти з води. Однак при цьому плисти потрібно спокійно і повільно. Найкраще - вийти з води і відійти від берега більш ніж на 100 метрів. Особливо небезпечно під час грози плавати на човні, оскільки блискавка має властивість влучати в предмети, що піднімаються над поверхнею води. В такому випадку краще вибратися на берег. Але якщо це неможливо - дістаньте весла з води і сидіть нерухомо. Якщо під час грози ви перебуваєте в автомобілі, не виходьте з нього, закрийте вікна і опустіть антену, якщо вона є. Перебуваючи в горах під час негоди, не варто притулятися до скель і бути ближче 10-15 метрів від високих вершин. Також варто пам'ятати, що глинистий ґрунт небезпечніший за пісок і кам'янистий грунт.       Крім того, під час грози забороняється:               - розбивати табір на узліссі;               - перебувати на відкритому просторі в мокрому одязі;               - розмовляти по телефону;               - бути поблизу металевих предметів;               - користуватися електроприладами (вдома). Під час грози не можна бігати і кучкуватися. Краще ховатися поодинці, бо розряд протікає через контакт людських тіл. Також варто зняти з себе всі металеві предмети і відставити ті, які розташовані поруч. Тіло повинно мати якнайменше точок дотику із землею. Краще сісти навпочіпки, звести ноги разом, а голову покласти на коліна, прикривши руками. При можливості підстеліть собі поліетиленовий пакет або, наприклад, сухі гілки для ізоляції від землі. Якщо ви перебуваєте на дачі, закривайте під час сильної грози вентиляційні отвори, димоходи, вікна та двері. Якщо почалася гроза, тримайтеся подалі від електропроводки, стоків, антен, розеток, оскільки через них у приміщення може потрапити кульова блискавка. Але якщо це вже сталося, то краще не рухатися і дочекатися, поки блискавка піде. Слід знати, що якщо між спалахом блискавки і звуком грому проходить менше 1 секунди, то гроза фактично у вас над головою, 2 секунди - 600-800 метрів тощо. Якщо у вашій присутності людини вдарило блискавкою, роздягніть її і по можливості оберніть у холодне простирадло, обливши голову холодною водою. Якщо зупинилося серце і пропало дихання, потрібно якомога швидше спробувати реанімувати потерпілого. Протягом 10-15 хвилин є шанси повернути людину до життя. Якщо поруч з вами у якийсь предмет вдарила блискавка або впав обірваний електричний дріт, ви опиняєтесь у зоні так званого крокової поразки, оскільки дві ноги створюють своєрідний електричний ланцюг. При потрапляння в область дії "крокової напруги" треба виходити з небезпечної зони (а це - декілька десятків метрів) дуже обережно, мінімальними кроками або стрибаючи на одній нозі. При цьому не можна відривати від землі ноги, а фактично рухатися ковзаючи по ній.
Суспільство Частина окупованого Криму залишилась без зв'язку та інтернету через аварію Частина жителів окупованого Росією Криму залишилася без зв'язку та інтернету через аварію на волоконно-оптичній лінії на ділянці «Темрюк - Керч». Про це сьогодні повідомляє «Кримінформ», посилаючись на «міністерство» внутрішньої політики, інформації та зв'язку окупантів. «Доступ до мережі інтернет абонентів, які перебувають у роумінгу ТОВ «К-Телеком» і ТОВ «КТК Телеком», обмежений, також знижена швидкість доступу до інтернету абонентів багатьох провайдерів і обмежені міжміські телефонні з'єднання абонентів операторів фіксованого телефонного зв'язку», - сказано в повідомленні; За інформацією джерел, обрив оптоволоконної лінії, швидше за все, стався через пошкодження кабелю будівельниками траси «Таврида». Але в окупантів заявили, що будівельники жодного стосунку до інциденту не мають. Зараз аварійні бригади проводять роботи. Зв'язок планують відновити до 18:00 п'ятниці.
Події оформление ленты  Британець сяде у в'язницю за те, що вдарив мусульманку беконом Суд в Лондоні (Велика Британія) засудив громадянина країни до 6 місяців в'язниці за те, що він вдарив дівчинку-мусульманку беконом. Про це повідомляє видання The Associated Press. Повідомляється, що 36-річний Алекс Чіверс 8 червня на півночі Лондона підійшов до двох мусульманок і зробив кілька образливих ісламофобських коментарів у бік матері і дівчинки мусульманок, після чого вдарив дівчинку беконом. Суд над британцем відбувся у четвер, 29 червня. Йому присудили шість місяців в'язниці за напад і порушення громадського порядку. Варто відзначити, що британець накинувся з беконом на мусульманок після того, як екстремісти напали на людей на Лондонському мосту і на ринку Боро. Нагадаємо, увечері 3 червня фургон виїхав на тротуар на Лондонському мосту і збив пішоходів, після цього відбулися атаки ще в кількох місцях неподалік. В результаті загинули 7 осіб, 48 були поранені, поліція застрелила 3 ​​ймовірних нападників. Зараз заарештовано 11 підозрюваних у підготовці теракту. Після цього терористи пішли на ринок Боро, де з ножами напали на перехожих і відвідувачів навколишніх пабів. После этого террористы пошли на рынок Боро, где с ножами напали на прохожих и посетителей окрестных пабов.
Політика В Україні вірус Petya вразив майже 1 млн комп'ютерів Заступник начальника Департаменту кіберполіції України Геннадій Дубок заявив, що від вірусу Petya в Україні постраждали не менше 1 млн комп'ютерів. Про це він сказав під час засідання круглого столу, передає кореспондент АСН. "За фактом несанкціонованого втручання в систему вірусу до нас уже звернулося понад 1,5 тис. фізичних та юридичних осіб. Понад 300 - це представники приватних компаній, приватні підприємці, приватний сектор, більше 100 - це державні підприємства, де "лягли" комп'ютери" , - заявив він. Геннадій Дубок повідомив, що вже щодо 66 фактів заведені справи в єдиному реєстрі - ЄРДР - за ст. 361 - "несанкціоноване втручання в системи". За його словами, зараз проводяться слідчі та оперативні дії. Встановлено зв'язки з колегами з Німеччини, які допомагають українській кіберполіції розслідувати останню кібератаку вірусом Petya. При цьому Олеся Линник, керуючий партнер компанії "Інтелект-сервіс", додала, що, за їхньою інформацією, в цілому по країні постраждав як мінімум 1 млн комп'ютерів. "Багато господарюючих суб'єктів у прямому сенсі слова "влетіли" на гроші. Адже вже є проблеми з податковою звітністю тощо", - сказала вона. Нагадаємо, 27 червня в Україні невідомий вірус Petya вразив низку великих компаній, зокрема і державних. Атака сталася майже одночасно, близько 11:30 вівторка. Поширювався вірус дуже швидко, а почав він проявлятися у відмові роботи комп'ютерів на платформі Windows. Комп'ютери перезавантажувались і зашифровувалися. Крім того, були атаковані комп'ютери у Франції, Іспанії, Великій Британії, Нідерландах, Данії, Індії, Білорусі та Росії.
Події оформление ленты  Королева краси і любителька вечірок. У соцмережах знайшли акаунти дівчат, які розбилися в прямому ефірі У соціальних мережах знайшли акаунти дівчат, які потрапили в смертельну ДТП в Ізюмі (Харківської області), знімаючи все, що відбувається, в прямій трансляції в Instagram. Як з'ясувалося, одна з них була Королевою краси і вони обидві любили вечірки. Про це передає ТСН.  16-річна загибла дівчина виявилася Софією Магерко. У Instagram-акаунті вона публікувала фото з вечірок, відпочинку, фотографувала автомобілі. Крім того, у неї була корона з конкурсу краси в Ізюмі.Друга дівчина, яка була за кермом, - 24-річна Даша Медведєва. Вона також любила вечірки.  Зараз Instagram-акаунт Магерко видалений. Її сестра Софія в соцмережі ВКонтакте написала статус про сестру. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що минулої ночі в Ізюмі Харківської області сталася смертельна ДТП. 24-річна дівчина за кермом автомобіля BMW не впоралася з керуванням і врізалась у стовп. На пасажирському сидінні була її 16-річна подруга.  В результаті аварії водій іномарки померла дорогою в лікарню від важких травм. Її пасажирка загинула на місці аварії.
Закон і Право Вірус Petya потрапив на українські комп'ютери ще 2,5 року тому Голова Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко заявив, що вірус-вимагач Petya, який вразив українські комп'ютери, був завантажений ще 2,5 року тому, передає кореспондент АСН. "Цей вірус - це продовження гібридної війни, це не збіг, повірте. Цей вірус був завантажений на українські комп'ютери ще 2-2,5 року тому. Тобто він перебував на українських комп'ютерах 2,5 року. І його активували тільки зараз" , - заявив він. За його словами, Україна виявилася повністю неготовою до такої кібератаки. "Хоча ще в грудні Мінфін отримав 80 млн грн, але куди вони пішли, так і невідомо", - додав він. Нардеп констатував справжню кризу в системі національної безпеки. Він висловив надію, що РНБО проведе засідання й ухвалить рішення про необхідність розгляду законопроекту з кіберзахисту на наступному пленарному тижні за прискореною процедурою. "Ворог проявляє себе по повній програмі, а ми залишаємося беззахисними. Ці хакерські атаки стали відповіддю на численні запитання про стан системи кіберзахисту. Системна робота в цьому напрямі відсутня з єдиної причини: тотальне ігнорування численних закликів, зокрема і моїх. І одна з головних проблем у тому, що депутати не в змозі проголосувати за відповідний законопроект про кіберзахист", - додав депутат. Нагадаємо, 27 червня в Україні невідомий вірус Petya вразив низку великих компаній, зокрема і державних. Атака сталася майже одночасно, близько 11:30 вівторка. Поширювався вірус дуже швидко, а почав він проявлятися відмовою роботи комп'ютерів на платформі Windows. Комп'ютери перевантажувалися і зашифровувалися. Крім того, були атаковані комп'ютери у Франції, Іспанії, Великій Британії, Нідерландах, Данії, Індії, Білорусі та Росії.
Політика оформление ленты  У Кремлі відповіли на антиросійські санкції Заходу Президент Росії Володимир Путін підписав указ про продовження відповідних санкцій щодо Європейського Союзу до 31 грудня 2018 року. Документ опублікували на офіційному порталі правової інформації Росії. "Продовжити з 1 січня по 31 грудня 2018 року дію окремих спеціальних економічних заходів, передбачених указом президента Російської Федерації від 6 серпня 2014 року №560 "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Росії" і продовжених указами президента...", - йдеться в документі. Відзначається, що указ набирає чинності сьогодні, 30 червня. Нагадаємо, напередодні, 28 червня, Євросоюз офіційно продовжив економічні санкції проти РФ. Рада ЄС завершила розпочату в понеділок, 26 червня, письмову процедуру, згідно з якою санкції щодо Росії продовжуються на шість місяців у зв'язку з агресією на Донбасі.
Політика У МЗС назвали варіанти посилення в'їзду росіян в Україну Директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв розповів про можливі варіанти посилення правил в'їзду для росіян в Україну. Про це він сказав під час прес-конференції. За словами Макеєва, головна мета введення візового режиму з Росією - це "запобігти, щоб російські спецслужби здійснювали тут свої злочини, і збільшити контроль за тим, що Росія і її спецслужби можуть робити на нашій території". Макеєв повідомив, що варіант в'їзду росіян тільки за біометричними паспортами вже обговорюється в міністерстві, зокрема із залученням експертів. Після того, як Україна ввела в'їзд росіян за закордонним паспортом, вона може прийняти і більш жорсткі методи. "Наступний елемент, який може бути обраний Україною, - це дозвіл на в'їзд для громадян Росії за біометричними паспортами. І далі по наростаючій йдуть можливості як обмеження на в'їзд для певних категорій громадян Російської Федерації, - це будуть визначати у взаємодії зі спецслужбами. Або введення реального візового режиму, що переносить форпост у цій роботі на консульські установи в Російській Федерації", - розповів він.
Юмор оформление ленты  «Схеми» підозрюють голову виконавчої служби Мін’юсту у втручанні в систему торгів «СЕТАМ» Широко розрекламований майданчик продажу арештованого майна СЕТАМ потрапив у епіцентр гучного скандалу. Окремі його користувачі заявили, що підозрюють сервіс у шахрайстві, оскільки привабливі лоти, такі як конфісковані автомобілі, земельні ділянки та квартири, йдуть з молотка задешево, навіть коли хтось пропонує за них куди більші гроші. На скарги відреагувала поліція і навіть порушила кілька справ.  Та доки їх результату немає, проблему дослідили  журналісти програми «Схеми», яка є спільним проектом телеканалу UA:Перший та Радіо Свобода. За результатами свого власного розслідування журналісти запідозрили, що таким чином збагачуватись на продажі конфіскованого майна може керівник виконавчої служби України Дмитро Поліщук.  Нагадаємо, у 2014 році міністр юстиції Павло Петренко з гордістю презентував новий онлайн-сервіс продажу арештованого державою майна СЕТАМ. Його головний пріоритет, казав тоді міністр – він абсолютно прозорий і адмініструється державою. А виставляють на СЕТАМ все конфісковане майно від канцелярського приладдя та панчіх до автомобілів та будинків. Купити майно може кожен, перемігши у чесному аукціоні.     Дійсно, коли б все працювало так, як описував міністр, то корупцію у сфері реалізації конфіскованого майна вдалося б викорінити повністю і одразу. Але щось пішло не так. На форумі сайту СЕТАМ користувачі почали публікувати критичні зауваження – мовляв їхні заявки спочатку відображаються під час аукціону, а потім зникають і лот дістається учаснику, який поставив меншу ставку, ніж пропонували вони.  Особливо часто таке ставалося під час продажу дорогих лотів.  Наприклад, журналісти «Схем» розказують ситуацію з продажем автомобіля преміум класу Volkswagen Touareg 2013 року випуску. На початку 2017 року на СЕТАМ його продали за 670 тис. грн, в той час як ринкова вартість авто стартує від 740 тисяч грн і може сягати 1,3 млн грн. Причому, йдеться у програмі, учасники аукціону заявили, що робили значно більші ставки, ніж кінцева ціна, але їхні ставки з невідомих причин під кінець торгів просто зникли.  Інша ситуація, про яку пишуть журналісти: участь у сумнівному аукціоні СЕТАМ члена правління партії Демократичний альянс Максима Черкасенка, що стало приводом для обшуку у його будинку в травні цього року. Як повідомляється у програмі, підставою стала участь дружини Черкасенка в електронних торгах на придбання 3-кімнатної квартири у Коцюбинському, що неподалік Києва. Саме подружжя наполягає на своїй невинуватості: «Ми прокинулися о 9 ранку, вирішили подати заявку, першими поставили і далі чомусь цілий день не було ніяких ставок. Потім під кінець робочого дня з'явилися інші ставки і згодом торги припинилися через технічні причини», - розповіла журналістам дружина Черкасова - Тетяна Стаханова. Та виявляється, що саме під час цих торгів поліцією було зафіксовано несанкціоноване втручання в систему СЕТАМ. У Нацполіції  з’ясували, що невідомі, отримавши до онлайн торгів із правами адміністраторів підробляти результати торгів, значно занижуючи вартість лотів. «Під час проведення онлайн торгів за лотами щодо арештованих квартир, земельної ділянки та автомобіля преміум класу державі було завдано збитків на загальну суму понад 2 млн грн. Ще один аукціон було анульовано», - зазначено в офіційному повідомленні Національної поліції. Наразі правоохоронці здійснюють досудове розслідування у даній кримінальній справі, доступ до матеріалів якої вдалося отримати і журналістам «Схем». Зокрема журналісти повідомили, що учасники торгів, яким вдалося викупити Volkswagen Touareg за ціною всього на 100 грн вищою від стартової, чи 15 соток землі у елітному селищі Ходосіївці - за 400 тис. грн. при наявності вищих ставок інших учасників, здійснювали вхід в систему СЕТАМ з будівлі, якою управляє комунальне підприємство «Обрій» і має в ній свій офіс. А цим підприємством керує такий собі Олександр Порядін – кум директора департаменту виконавчої служби міністерства юстиції Дмитра Поліщука. У своїй декларації останній навіть повідомив, що у 2007 році позичив у Порядіна 500 тис. грн. Далі – більше, у машині Порядіна слідчі знайшли цілу теку з внутрішньою документацією Міністерства юстиції і оригінали деяких документів, а саме виконавча служба передає на продаж через СЕТАМ усе конфісковане майно і саме цей орган заздалегідь має інформацію про майбутню стартову ціну кожного лоту. Як так сталося, що документи відомства опинилися у руках сторонньої людини, Поліщук журналістам «Схем» пояснити не зміг: «Я прошу вибачення, але будь-які коментарі з цього приводу я давати не можу, оскільки триває слідство, з матеріалами цієї справи я не знайомий, тому прокоментувати нічого не можу», - відповів він. Тим часом у міністерстві юстиції готові вживати заходів, якщо слідство доведе чиюсь провину. Але поки чекають результатів розслідування правоохоронців. «В міністерстві юстиції наразі немає підтвердження щодо наявності будь-яких зв’язків між особами, які підозрюються у здійсненні спроб несанкціонованого втручання в роботу системи СЕТАМ з представниками Державної виконавчої служби Мінюсту або державного підприємства СЕТАМ», - відповіли у прес-службі відомства на запит журналістів програми «Схеми». Утім у Національній поліції журналістам взагалі не надали офіційних коментарів щодо ходу розслідування даної справи. Однак, судячи з того, що дружину Максима Черкасенка, яка фігурує у провадженні, з травня ще жодного разу навіть не викликали на допит, результатів доведеться чекати чимало часу, йдеться у програмі.
Кримінал У Росії жінка влаштувала різанину, намагаючись помирити сина з невісткою У місті Нижній Новгород (Росія) 61-річна жінка влаштувала в будинку сина різанину під час того, як вона намагалася помирити його з дружиною. Про це повідомляє прокуратура Сормовского району, передає видання opennov. Як повідомляється, жінка прийшла в гості до сина з метою помирити його з дружиною і для цього принесла алкоголь.Син випив, а невістка відмовилася, що сильно розлютило свекруху. Почалася сварка, під час якої невістка кинула у свекруху віник і у відповідь на це остання вдарила родичку ножем у живіт. Крім того, пенсіонерка викинула мобільний телефон сина у вікно, щоб він не зміг викликати швидку допомогу. Однак він подзвонив від сусідів. Медикам вдалося врятувати життя постраждалої жінки. Пенсіонерку затримала поліція. Відзначається, що раніше її судили за те, що вона нападала з ножем на сина.
Політика Супермодель нецензурно запропонувала Трампу подорослішати Американська модель і обличчя компанії Victoria's Secret 31-річна Кріссі Тейге запропонувала 71-річному президентові США Дональда Трампа подорослішати. Про це вона написала у відповідь на його твіт у соціальній мережі Twitter. The failing @nytimes writes false story after false story about me. They don't even call to verify the facts of a story. A Fake News Joke! — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 28 червня 2017 р. You are 71 fucking years old. Grow. The fuck. Up. — christine teigen (@chrissyteigen) 28 червня 2017 р. Модель образилась на критику американського видання The New York Times і його твіт щодо позиції Трампа в сфері охорони здоров'я. "Провальний @nytimes пише брехню за брехнею про мене. Вони навіть не спромоглися подзвонити, щоб перевірити факти. Неправдива новина", - написав ображений Трамп. Супермодель відповіла американському президентові: "Вам 71 гребаний рік! Подорослішавши, бл***", - написала вона.
Кримінал У Києві дівчина-патрульна замовила викрадення людини Поліція Києва затримала жінку-поліцейського, яка замовила викрадення людини. Про це повідомляє прес-служба відомства. "24-річна жінка-поліцейський з метою допомогти своєму співмешканцю, який перебуває в СІЗО за підозрою в скоєнні умисного вбивства, попросила свого знайомого за грошову винагороду викрасти іншого чоловіка і шляхом застосування насильства змусити його дати свідчення в цьому вбивстві, тим самим знявши звинувачення в цьому злочині з її співмешканця", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що за викрадення вона хотіла заплатити $6 тис., але потім передумала і заплатила 50 тис. гривень. Співробітники правоохоронних органів інсценували викрадення чоловіка й заарештували дівчину після передачі першої частини грошей. Поліція готує повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст. 386 (перешкоджання появі свідка, потерпілого, експерта, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку) КК України.
Суспільство оформление ленты  На святкуванні 150-річчя Канади в Україні стався конфуз На святкуванні 150-річчя Канади в Україні організатори переплутали розставлені символічні цифри, чим збентежили гостей і перехожих. Про це повідомляє кореспондент АСН. 30 червня Посольство Канади в Україні проводить на території заповідника Святої Софії закритий урочистий прийом дипломатів, політиків та гостей. Запрошені почали збиратися біля Святої Софії о 18:00 за Києвом. При цьому під стінами Софії організатори заходу встановили символічну інсталяцію з цифр. Однак, як зауважили очевидці, чи то від спеки, чи то від тривалої роботи, організатори переплутали цифри, розмістивши їх у зворотному і незрозумілому для простих обивателів і туристів Києва порядку - "051". Потім гості заходу самі поміняли цифри місцями в правильному порядку: "150 років Канади в Україні".
Економіка оформление ленты  Від хорошого життя. Експерти назвали причини стрімкого зростання курсу євро в Україні В Україні 30 червня майже до 30 гривень піднявся курс євро - 29,78 грн за 1 євро. За день курс зріс на 37 копійок, в той час як 29 червня він виріс на 27 копійок. Якщо простежити дані Національного банку України, такого зростання курсу євро не спостерігалося з середини серпня 2016 року.    Одним з факторів, що вплинув на цю ситуацію, можна назвати зростаючий внутрішній інтерес українців до євро. З 11 червня між Україною і Євросоюзом діє безвіз, що полегшило робочі поїздки для українців до країн Європи. Це викликало і попит на покупку валюти, що цілком могло призвести до подорожчання євро. Крім того, літо - традиційна пора відпусток. Незважаючи на те, що тільки 3% українців заявили, що мають намір провести відпочинок за кордоном, цей фактор також цілком міг вплинути на покупку валюти для подорожей по Європі, і як наслідок - подорожчання євро. Однак, на думку аналітиків, курс євро почав рости ще в травні, і тоді головною причиною фахівці називали зовнішні чинники, ситуацію на світових ринках. Як зазначав старший аналітик ГК ForexClub Андрій Шевчишин, європейська валюта зміцнилася проти долара США після виборів у Франції, тоді євро виріс проти долара на 4,5%. Плюс до цього в єврозоні виріс ВВП, а на американський долар навпаки чинився політичний тиск - невизначеність у реалізації планів Дональда Трампа. Саме з моменту виборів у Франції вартість євро проти гривні виросла на 3,1%. Експерти також стали відзначати, що в Україні, де традиційно найпопулярнішою валютою довгі роки був долар, вперше почали робити ставку на євро. За словами керуючого директора «Кредит Оптима Банку» Ігоря Львова, обсяги готівкових операцій у євровалюті вже виросли в 1,5 - 2 разу, пише finance.ua. Тепер уже майже 30% валютообмінних операцій проводять в євро. Мало того, однією з найпопулярніших в останні місяці стала операція викупу банками євро у населення. Експерти вважають, що це пов'язано з потоком гастарбайтерів в ЄС, адже тільки в Польщі за останній час в 4 рази зросла кількість працівників з України. А вони, в свою чергу, надсилають родичам на батьківщину зароблені кошти в євро. Після цього навіть прозвучали пропозиції переприв'язати національну валюту - гривню до євро, а не до долара. Однак ці пропозиції не зустріли розуміння у експертів. Так, головний фінансовий аналітик ТОВ «РА« Експерт-Рейтинг», к.е.н. Віталій Шапран вважає, що це «безглузда пропозиція». «По структурі торгів на міжбанку у нас 70-80% займає долар США і так було завжди. Так євро потроху витісняє долар темпом 1% на рік. Але, наприклад, у Польщі, де орієнтація НБП йде на євро, в структурі міжбанківського ринку євро займала 70-80%, тобто так, як у нас долар. Щоб змінити ситуацію, потрібно ж більше експортувати в ЄС в євро, але ЄС не поспішає підвищувати нам торгові квоти, а структура економіки в Україні змінюється повільно. Так що повинен порекомендувати діячам-дурням, яким нічого робити, задуматися над більш безпечними ідеями», - підкреслив він у себе в Facebook.
Політика оформление ленты  Соцмережі висміяли нову присягу Росії: "Її придумують люди, які підтерлися старою" Невизнана Держдума Російської Федерації вибрала текст присяги, який будуть промовляти всі, хто отримуватиме російське громадянство. «Я, прізвище, ім'я, по батькові, добровільно й усвідомлено, приймаючи громадянство Російської Федерації, клянусь: дотримуватися Конституції і законодавства РФ, прав і свобод її громадян; виконувати обов'язки громадянина РФ на благо держави і суспільства; захищати свободу і незалежність РФ; бути вірним Росії, поважати її культуру, історію і традиції», - сказано в тексті. Про присягу в РФ задумалися після того, як лідер Кремля Володимир Путін 6 червня виступив з відповідною пропозицією. Він розповів своїм підлеглим, що можна скористатися досвідом зарубіжних країн, у яких є присяга. Відразу після цього спікер Держдуми В'ячеслав Володін зазначив, що парламент вивчить зарубіжний досвід і запропонує варіанти Путіну на розгляд. Разом з тим, як пообіцяв депутат Павло Крашенинников, Держдума не поверне радянську практику позбавлення громадянства людини за будь-яку провину. Він же пообіцяв, що присягу введуть у законопроект про відкликання громадянства у терористів. Відзначимо, що відомий російський письменник Дмитро Биков відмовився писати текст присяги. «У мене вийде бліда подоба. Я беруся за художній текст, лише коли ситуація сама по собі не може бути смішнішою тексту. Тут що б я не писав - вихідна ситуація все одно смішніша і абсурдніша», - сказав він. Після цього Биков запропонував написати присягу режисерові Нікіті Міхалкову. «Складати текст повинен Нікіта Міхалков - по праву спадкоємності! Гімн Росії написав Сергій Володимирович Міхалков, а значить, його наступником і теологічним, і стилістичним, є Нікіта Сергійович», - заявив письменник. Свій варіант клятви у віршах запропонував знаменитий поет Андрій Орлов (Орлуша):  Под российским триколорным флагом,Пол мужской, в своем уме, не пьянЯ сегодня приношу присягу,Становлюсь одним из россиян. Я клянусь быть честным как Усманов,Как Медведев – на зарплату жить,Как Чубайс – не воровать в «Роснано»,Как Шойгу – Донбассом дорожить. Как Няш-Мяш − кричать, что Крым – Россия,Славить Русский Мир – как Симоньян,Бить по гнусной роже что есть силыВсем, кто в чем-то против россиян, Если скажут есть блины с лопаты,Получать дубинкой по спине,Повторить в Берлине сорок пятый,И держаться, если денег нет. Обещаю ненавидеть геев,Ездить с голым торсом на коне,Жить, от всей планеты сатанея,Гадом буду! Честно! Верьте мне! У соцмережах очікувано розкритикували і саму ідею присяги, і її новозатверджений текст. Одним користувачам здалося, що в тексті мало патріотизму, мовляв, у піонерів СРСР і то була присяга солідніша. Ростислав Арбузов запропонував урочисто клястися «перед Сєчіним, Ротербенгами та іншими товаришами Путіна». Ще один користувач запропонував урізати текст, щоб «на клеймо поміщався». Один користувач підкреслив, що для іноземця ця присяга «як сідло корові». Інший підкреслив, що напівзлиденні росіяни «щасливі» оплачувати Держдумі час, коли вона займається всім, що «спаде їй на думку». Користувач «Костя Кирпич» підкреслив, що патріотам присяга подобається, але у багатьох у знайомих є люди, які на присягу наплювали. «Примітно, що нову присягу вводять люди, які підтерлися старою», - додав користувач.
Наука і технології оформление ленты  АНБ Вірус Petya, який "Втік", може стерти людство з лиця землі. Що врятувало Україну Журналісти американського видання The New York Times з'ясували, що вірус Petya, за допомогою якого 27 червня була проведена масштабна міжнародна кібератака, був викрадений з арсеналу Агентства національної безпеки США (National Security Agency, NSA), яке його ж і створило. У статті наголошується, що вже двічі вірус американського виробництва обернули проти партнерів США - Великої Британії та України. У The New York Times стверджують, що вірус розробили в США, а само АНБ приховує свою причетність до його розробки. У тому, що вірус Petya був розроблений в АНБ США не сумніваються ні офіцери американської розвідки, ні в Microsoft. Так, президент компанії Microsoft Бред Сміт прямо заявив, що Агентство національної безпеки стало джерелом «вразливостей», які призвели до хаосу. Він закликав агентство «звернути увагу на загрозу цивільному населенню, яка походить від накопичення цих вразливостей». Ще на початку 2015 року експерти попереджали - настає час глобальних кібервійн. З цією метою в США і почали розробляти шкідливі програми, здатні вивести з ладу об'єкти критично важливої ​​інфраструктури супротивника. Сюди входить банківський сектор, електро- і водопостачання, промисловість і транспорт. Дуже схожий сценарій розвивався під час атаки вірусу Petya - з ладу вивели банки, супермаркети, АЗС, аеропорт «Бориспіль» і «Укрзалізницю», «Київенерго» і «Дніпроенерго», водоканали, метро і навіть Чорнобильська АЕС була змушена моніторити ситуацію в ручному режимі . У свою чергу в Міноборони заявили про те, що успішно відбили кібератаку і вона не вплинула на управління військами і виконання завдань у зоні АТО на Донбасі. За словами міністра оборони України Степана Полторака, у відомстві за допомогою НАТО створюється підрозділ, який буде реагувати на кіберзагрози. Але потрібно визнати, що, швидше за все, Україну від більш масштабної катастрофи врятувала бюрократія і загальна технічна відсталість країни. Якби ми мали все більш комп'ютеризоване - проблем було б у рази більше. Але в Кабміні і в Верховній Раді досі звично використовують папір, а не комп'ютери для зберігання документації, незважаючи на всі спроби запровадження електронних реєстрів та інші модернізації, так що обійшлося малим переляком. До 30 червня «запрацювали» комп'ютери і у поліції, тому вірусу Petya дали назву «кріптолокер» (програма-вимагач, яка блокує файли на комп'ютері) і заявили про понад 2000 повідомлень про вірус, що поширився в Україні. Як повідомили в компанії ESET, яка є розробником антивірусного ПЗ, на Україну припало 75,24% заражень від загальної кількості в світі. На Німеччину - 9, 06%, на Польщу - 5,81%. Далі йде Сербія (2,87%), Греція (1,39%), Румунія (1,02%). На Росію припало 0,8%. Як відзначають у NYT, остання кібератака викликала в американському суспільстві хвилювання в зв'язку з відсутністю гарантії потрапляння кіберзброї в руки супротивника. За інформацією видання, кіберзброю США раніше вже використовували в атаках. Зокрема, були помічені елементи вірусу Stuxnet, який виводив з ладу центрифуги в Ірані. «Оболонка, яка вимагала у користувачів викуп за файли, була лише димовою завісою, за якою була прихована мета - повне знищення комп'ютерів. Якщо в WannaCry був вбудований запобіжник, який потім виявили і використовували для нейтралізації вірусу, в Petya не було такого механізму», - заявили журналісти. Після двох кібератак за останні 2 місяці стало зрозуміло, що перед світовою спільнотою постає питання про розробку та впровадження міжнародних стандартів поведінки в інтернеті на рівні держави. Експерти відзначають, що людство поки не до кінця розуміти небезпеку, яку несуть в собі складні віруси і в які загрози людству подібні атаки можуть перерости. У АНБ ж, де могли розробити такий вірус, пред'являти людству "антидот" не поспішають.
Суспільство Дозвіл на проживання в Китаї отримати складно, але можливо. Всі нюанси У Китайській Народній Республіці немає імміграційних програм, спрямованих на залучення нових жителів. Воно й не дивно, з огляду на кількість населення. Тому, щоб отримати посвідку на постійне місце проживання, потрібно бути особливим або добре постаратися. Зокрема, щоб отримати китайську грін-карту, потрібно: - інвестувати в економіку країни велику суму грошей - від 500 тис. до 2 млн доларів (сума залежить від регіону і області); - протягом 4 років (не менше) займати посаду керівника або заступника керівника підприємства державного значення або професорську посаду в ключовому виші, справно сплачуючи податки; - бути кваліфікованим фахівцем, необхідним китайському державі (видатні діячі науки, мистецтва); - бути чоловіком або неповнолітньою дитиною осіб з перших трьох категорій іноземців; - прожити в Китаї не менше 5 років, при цьому будучи в офіційному шлюбі з громадянином цієї країни; - бути дитиною до 18 років на утриманні батьків, які проживають в Китаї; - дожити до 60 років і перебувати в матеріальній залежності від громадян або постійних жителів Китаю. При цьому якщо у охочого переїхати в Піднебесну будуть проблеми зі здоров'ям або судимості - грін-карти йому не бачити навіть за умови відповідності одному з перерахованих вище пунктів. Посвідка на постійне місце проживання в Китаї видається на 5 або 10 років, і після закінчення цього терміну її  доведеться продовжувати. Хто ж не має великих грошей або не знайшов собі другу половинку в КНР, може претендувати на тимчасову посвідку на проживання. Зокрема її видають журналістам, студентам та людям, які приїхали в Китай попрацювати. Останнім для її оформлення потрібно пред'явити:             - оригінал дозволу на роботу;             - робочу візу;             - фотографію;             - медичну довідку, отриману в клініці міграційного і карантинного контролю;             - реєстрацію працевлаштування іноземця в Китаї;             - реєстрацію тимчасового проживання;             - закордонний паспорт;             - заяву від компанії-роботодавця;             - ліцензію на діяльність і сертифікат з індивідуальним номером компанії, яка найняла вас на роботу. Посвідка  на проживання - один з найзручніших способів легального присутності в країні для тих, хто часто покидає межі Китаю і повертається назад. А ось тим, хто не захоче "заморочуватися" на офіційне працевлаштування, потрібно бути готовими до того, що якщо його на цьому впіймають, то доведеться віддати все зароблене і не відвідувати Китай 5-10 років.

Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів




/-0,93244504928589-/ /-pc-/
Top