counter
Архів Повернутись назад 30 Березня 2017
30 Березня
Суспільство Британські дослідники довели: загальний наркоз завдає шкоди мозку Британські вчені в ході досліджень прийшли до висновку, що операції, які проводяться під загальним наркозом, завдають шкоди головному мозку. На думку вчених, у пацієнтів у результаті тривалого використання анестезії спостерігаються пошкодження мозку, пише The Daily Mail. Британські вчені провели низку експериментів і перевірили, як впливає кисневе голодування, яке часто є результатом анестезії. Експеримент проводили на людях, які пережили сходження на Еверест. Так, під час спуску з Евересту у добровольців спостерігалися ознаки кисневого голодування і зниження когнітивних показників. Вони не могли впоратися з 20% тестами, які легко проходили до сходження. Також вчені оцінили стан людей на висоті рівня моря, на висоті 3500 метрів, на висоті 5300 метрів і 1300 метрів у Катманду. З'ясувалося, що негативні прояви нестачі кисню зберігалися протягом п'яти днів. Серед симптомів були хрипи, високий тиск і сплутаність свідомості.
Події За добу в зоні АТО загинули двоє українських військових, ще трьох солдатів поранено У зоні проведення АТО на Донбасі за добу загинуло двоє українських військових, ще троє отримали поранення. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на сторінці в Facebook. У штабі зазначили, що бойовики 83 рази обстріляли укріплення українських захисників. Зокрема, на маріупольському напрямі з 122-мм артилерійських систем були обстріляні опорні пункти біля Широкиного, Гнутового і Водяного. По Гнутовому стріляли з мінометів калібром 120 та 82 мм, а з великокаліберних кулеметів і гранатометів російські найманці обстрілювали Мар'їнку, Водяне та Павлопіль. Біля Водяного вів вогонь танк, з БМП противник обстрілював морпіхів у Широкиному. На цьому напрямі активно діяли снайпери бойовиків. На донецькому напрямку, поблизу Троїцького, застосовували артилерію калібром 152 мм. Поблизу Авдіївки, Троїцького і Луганського йшли обстріли з мінометів калібром 120 мм. У Троїцькому вів вогонь танк, в Луганському - БМП. Опорні пункти поблизу Кам'янки і Невельського були обстріляні з кулеметів і гранатометів. На луганському напрямку, біля Калиново-Попасної також застосовували артилерію калібром 122 мм. З мінометів калібром 120 мм, озброєння БМП і гранатометів різних систем обстріляли позиції ЗСУ біля Кримського. З великокаліберних кулеметів і гранатометів стріляли поблизу Станиці Луганської і Новоолександрівки.
Суспільство У Лондоні через три місяці після смерті поховали Джорджа Майкла Похорон відомого британського музиканта Джорджа Майкла пройшов у Лондоні через три місяці після смерті співака. Сім'я виконавця провела невелику закриту церемонію для найближчих людей. У заяві родини сказані слова подяки всім шанувальникам музиканта за любов і підтримку, передає ВВС. Джордж Майкл раптово помер на 54-му році життя у себе вдома в графстві Оксфордшир в Англії 25 грудня. На початку березня старший коронер графства Оксфордшир підтвердив, що Джордж Майкл помер з природних причин. Розтин показав, що у поп-зірки була дилатаційна кардіоміопатія з міокардитом і жировою дистрофією печінки. Джордж Майкл, справжнє ім'я якого Йоргос Кіріакос Панайоту, за свою кар'єру отримав безліч музичних премій, зокрема «Греммі» і п'ять премій MTV. Його останній альбом Symphonica вийшов у 2014 році.
Політика оформление ленты  НАБУ відкрило справу проти судді, яка затягувала процес над Насіровим Національне антикорупційне бюро України відкрило справу проти голови Солом'янського райсуду Києва Людмили Шереметьєвої в зв'язку з процесом над відстороненим головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим. Як з'ясували журналісти «Української правди», справа була відкрита в зв'язку з заявою низки народних депутатів України. У НАБУ повідомили, що голова суду Шереметьєва не забезпечили чергування суддів, організацію їхньої роботи та навмисне не зробила ніяких дій, необхідних для належної організації роботи суду в той день, коли минав термін утримання Насірова під вартою.   Нагадаємо, голову ДФС Романа Насірова ввечері 2 березня затримали детективи НАБУ і Спеціальної антикорупційної прокуратури. Йому вручили підозру щодо так званої «газової справи». Насірову інкримінується ухвалення незаконних рішень, які призвели до заподіяння державного збитку в розмірі 2 млрд грн. 4 березня Насірова вивезли в «швидкій» із лікарні «Феофанія» і перевезли в Інститут кардіології для обстеження. Там не підтвердили діагноз «інфаркт». Вже 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав чиновнику запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 100 млн гривень застави. 16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу, цього ж вечорі він вийшов із СІЗО.
Суспільство У Запоріжжі підвищиться вартість проїзду в маршрутках та електротранспорті У Запоріжжі до вересня підвищиться вартість проїзду в маршрутках. Про це повідомив начальник управління транспорту міста Олександр Власюк. За його словами, ціна проїзду підвищиться до 5 гривень в зв'язку з тим, що нинішні тарифи не покривають навіть витрати на пальне і зарплати водіям, передає місцеве видання gazeta.zp.ua. Власюк зазначив, що у маршрутників абсолютно не залишається грошей на розвиток бізнесу, тому було ухвалене рішення підняти вартість проїзду. Він також повідомив, що підніметься і вартість проїзду в електротранспорті. Раніше повідомлялося, що в Києві також очікується підвищення тарифу на проїзд. «Тема вартості транспорту - актуальна не тільки в Києві, але по всій Україні. Всі розуміють ситуацію, яка склалася в країні. Є низка об'єктивних причин для підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті... Сьогодні саме ринок диктує необхідність підвищення тарифів на перевезення», - заявив голова київського відділення Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Дмитро Лось.
Події Авдіївка через обстріли бойовиків «ДНР» залишається без води і світла В Авдіївці в четвер, 30 березня, відсутнє централізоване електропостачання, водопостачання міста тимчасово припинено. Про це повідомили в прес-службі  ДСНС. Відзначається, що теплопостачання міста проводиться за рахунок заводської теплоенергоцентралі Авдіївського коксохімічного заводу. Також створено запас води в міському резервуарі об'ємом 4 тис. куб. м. Працюють 8 генераторів ДСНС. Електроенергії в місті немає через пошкодження високовольтної лінії електропередач. До аварійно-відновлювальних робіт від ДСНС залучені 24 особи і 10 одиниць техніки. Нагадаємо, напередодні, 29 березня прес-центр штабу антитерористичної операції в Facebook повідомив, що через пошкодження в результаті обстрілу лінії електропередач «Макіївка-2» Авдіївка, місто-сателіт Донецька, знову залишилась без світла. У свою чергу директор Авдіївського коксохіму Муса Магомедов у Facebook розповів, що ведуться ремонтно-відновлювальні роботи. «Не чекаючи режиму тиші, ти знову даси команду висуватися в «сіру» зону для того, щоб зрозуміти де, що і наскільки пошкоджено, і кожні п'ять хвилин дивишся на годинник, бо зв'язку з хлопцями немає. А ти їх відправив туди, де ніхто нічого нікому обіцяти не може», - зазначив він.
Суспільство Організатори «Євробачення» спростували фейк: санкції Україні не загрожують Організатори «Євробачення» спростували інформацію про те, що проти України можуть бути введені санкції. У вівторок, 28 березня, швейцарська газета Blick опублікувала статтю з заявою гендиректора Європейської мовної спілки (ЄМС) Інгрід Дельтенре, яка розкритикувала рішення Києва заборонити в'їзд російській учасниці конкурсу Юлії Самойловій, передає DW. Дельтенре сказала, що поведінка України є неприйнятною. «Я глибоко сумую через те, що «Євробачення» використовують для політичних ігор. «Євробачення» має дарувати радість і об'єднувати мільйони людей, а не налаштовувати їх один проти одного», - зазначила гендиректор. Водночас у ЕВU підтвердили наведену пряму мову Інгрід Дельтенре, проте відзначили, що не можуть відповідати за інші висновки газети, зокрема за інформацію про те, що Спілка нібито розглядає можливість санкцій щодо України. Нагадаємо, 22 березня Служба безпеки України на три роки заборонила в'їзд в Україну російській учасниці конкурсу Юлії Самойловій за те, що вона незаконно їздила в анексований Крим і брала участь там у концерті.
Політика оформление ленты  Терорист Гіркін назвав правління Путіна тривалим і бездарно-дурним Терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) назвав правління президента РФ Володимира Путіна тривалим і бездарно-дурним. На своїй сторінці в соцмережі «ВКонтакте» колишній «міністр оборони «ДНР» Гіркін прокоментував поїздку вищого керівництва РФ на Землю Франца-Йосифа, де« маленька людина з нерухомим, але при цьому з сумно-безнадійним обличчям, ніяково і байдуже відбивала льодорубом шматочки льоду». «Холодно, один лід, нічого цікавого». І справді, а що керівник найбільшої країни в світі втратив на острові вічної мерзлоти?» - заявив терорист. Гіркін припустив, що своєю присутністю на Землі Франца-Йосифа «стара і втомлена маленька людина вирішила «поставити галочку» в історії свого тривалого і бездарно-найдурнішого правління», так як Путін побував там першим із радянських і російських керівників. «Підкажіть, будь ласка, Володимиру Володимировичу, що набагато східніше (або північніше) була (?) така Земля Санникова. Її ніхто так і не знайшов... Найвідоміший полярний дослідник, справжній герой-першопроходець Російської Арктики барон Едуард Васильович Толль і той не знайшов - так і згинув безслідно в снігах і торосах. А його самого не знайшов тоді ще молодий і дуже відважний лейтенант Олександр Колчак. Може, Володимир Володимирович її (Землю Санникова) теж пошукає?» - резюмував Гіркін.
Політика Слідком Росії почав заочне розслідування вбивства Вороненкова в Києві Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом вбивства екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова в Києві. Як повідомили «Коммерсанту» джерела в правоохоронних органах Росії, справу змогли порушити в зв'язку з тим, що Вороненко зберіг громадянство РФ, попри те, що отримав український паспорт. Також справа стосується незаконного обігу зброї, яку для злочину використовував український кілер Павло Паршов. Джерело відзначило, що заяви України про російський слід у вбивстві працюють проти інтересів Росії, що також змусило слідком завести справу. Зараз слідча група намагається допитати знайомих і родичів Вороненкова в Росії, а також збирається направити низку запитів в Україну. Нагадаємо, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був убитий в центрі Києва 23 березня. Охоронець політика поранив кілера, який після кількох операцій помер у лікарні. Вбивцею виявився українець Павло Паршов, який раніше служив у батальйоні «Донбас».
Суспільство У ДСНС повідомили причини сильної пожежі на Осокорках у Києві Причиною пожежі на Осокорках у Києві був підпал або необережне поводження з вогнем. Про це заявила прес-секретар ГУ ДСНС у Києві Світлана Водолага. «Причинами пожежі займаються правоохоронні органи, однак версій, як завжди, небагато, це або умисний підпал, або необережне поводження з вогнем», - зазначила вона, передає телеканал «112 Україна». За словами Водолаги, у правоохоронців є 10 днів для розслідування причин пожежі. Чиновниця наголосила, що під час пожежі ніхто не постраждав, вогонь загасили о 1:50, гасили пожежу 8 одиниць техніки. Разом з тим Водолага не виключила повторні загоряння, так як тільки за минулу добу рятувальники 20 разів по всьому Києву виїжджали на ліквідацію пожеж сміття та трави. Нагадаємо, увечері в середу, 29 березня, на Осокорках у Києві стався потужний пожежа.
Події оформление ленты  У Харкові затримали групу чоловіків, які займалися викраденням автомобілів Toyota і Lexus У Харківській області була затримана злочинна група з трьох осіб, які займалися викраденням елітних іномарок. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. Відзначається, що у злочинців знайшли викрадену Toyota RAV4, а також гроші, пристрій для зчитування кодів сигналізації, зброю і психотропні засоби. За інформацією поліції, організатором групи був 34-річний чоловік, а учасниками - 40 і 26-річні громадяни. Всього банда встигла викрасти 15 іномарок на території Харківської, Одеської та Київської областей.  Для крадіжки автомобіля чоловіки використовували обладнання для відстеження автомобіля за допомогою так званих «маячків» і обладнання для зчитування інформації зі смарт-ключів автомобілів. Група займалася викраденням іномарок останніх років випуску, перевага віддавалася автомобілям Toyota і Lexus. Після викрадення власнику пропонували викупити машину за 20-25% її ринкової вартості.
Політика Туреччина завершила операцію «Щит Євфрату» проти бойовиків ІДІЛ у Сирії Влада Туреччини заявила про завершення операції «Щит Євфрату» на півночі Сирії. Про це на засіданні національної ради безпеки країни заявив прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим. За словами прем'єра, операція була успішною, проте поки не зрозуміло, скільки часу турецькі солдати будуть перебувати в Сирії, передає ВВС. Йилдирим зазначив, що під час проведення операції від бойовиків ІДІЛ звільнили міста Джераблус і Ель-Баб. Нагадаємо, операція «Щит Євфрату» почалася 20 серпня 2016 року в сирійській провінції Алеппо. За словами президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, вона була спрямована проти джихадистів ІДІЛ і бійців воєнізованих курдських угрупувань. Однак метою Туреччини було витіснення курдів на східний берег Євфрату. У «Щиті Євфрату» брали участь 1,5 тисячі турецьких військових і 3-5 тисяч бійців Вільної сирійської армії. Війська використовували від 20 до 80 танків, САУ, РСЗО і бронемашини.
Політика У Сенаті публічно заслухають 20 осіб про вплив Росії і Путіна на вибори в США У Сенаті Конгресу США в четвер, 30 березня, відбудуться публічні слухання з питання можливого впливу Росії на вибори в США та інших країнах. Про це повідомив голова комітету розвідки Сенату США республіканець Річард Берр. Комітет з питань розвідки Сенату сьогодні має намір допитати 20 осіб, передає Укрінформ. «На сьогодні ми зробили 20 запитів для фізичних осіб, які будуть опитані в Комітеті», - розповів Берр. Він зазначив, що в ході слухань будуть вивчені можливості Росії щодо глобального впливу на вибори, всі ті дії, які вже були зроблені РФ в минулому. Берр також повідомив, що співробітники комітету з розвідки Сенату США вже вивчили тисячі документів, пов'язаних з імовірним втручанням РФ в американські вибори. Очікується, ця робота закінчиться за кілька тижнів. «Масштаби цього розслідування будуть поширюватися до тих меж, куди будуть вказувати дані розвідки», - підкреслив політик. Нагадаємо, раніше розвідка США повідомила, що вище керівництво РФ, включно з президентом Володимиром Путіним, особисто причетне до кампанії з незаконного впливу на хід президентських виборів у США. Дії росіян були спрямовані на унеможливлення обрання Гілларі Клінтон президентом.
Суспільство У Мінсоцполітики вважають, що створили основу для стабільного людського розвитку в Україні У Міністерстві соціальної політики України заявили, що створили основу для стабільного людського розвитку. Про це під час презентації звіту ПРООН з людського розвитку заявив заступник міністра соціальної політики Сергій Устименко, передає кореспондент АСН. «Звіт ПРООН з людського розвитку дуже важливий для України. Він має багато прихованих тенденцій, які мають бути взяті до уваги усіма», - заявив заступник міністра. Устименко вважає, що Кабміну вдалося за останній рік здійснити багато для розвитку людини. «Нам вдалося протягом минулого року забезпечити на 2,2% зростання ВВП, що стосується енергоефективності, то вже більше 500 днів ми змогли не купувати газ у РФ, що ми вважаємо великим досягненням. Ми змогли підвищити мінімальну зарплату 3,5 млн українців», - додав він. За його словами, на 56,3% збільшено матеріальну допомогу на утримання дітей з особливими потребами, на 26 тисяч зросла кількість місць у дитячих садках, на 16,1% зросли доходи, а місцеві бюджети - на 41%. «Тобто створена основа для стабільного людського розвитку», - вважає чиновник.
Політика Суд штату Гаваї продовжив заборону міграційного указу Трампа через «шкоду економіці» Федеральний суд штату Гаваї продовжив термін заборони міграційного указу президента США Дональда Трампа. Як відомо, указ Трампа зупиняв імміграцію в США з 6 найбільших мусульманських країн, пише USA Today. В адміністрації Трампа вважають, що продовження заборони «завдало чергового правового удару по спробах президента встановити заборону на в'їзд». У суді штату Гаваї підкреслили, що цей указ є дискримінаційним, а також «шкодить економіці держави», незважаючи на заяви адміністрації президента, що заборона сприяє захисту національної безпеки. Нагадаємо, другий закон про мігрантів Трамп підписав 6 березня. Він мав набрати чинності опівночі 16 березня. Закон на 90 днів забороняє в'їзд у США громадянам шести мусульманських країн: Судану, Сирії, Ірану, Лівії, Сомалі і Ємену. 15 березня Федеральний суддя штату Гаваї Деррік Вотсон заблокував другий міграційний указ президента США Дональда Трампа за кілька годин до того, як він мав набрати чинності.
Суспільство В Україні 60% громадян живуть за межею бідності - представник ООН В Україні 60% громадян живуть за межею бідності. Про це в ході презентації звіту ПРООН з людського розвитку заявив координатор з гуманітарних питань, постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Ніл Вокер, передає кореспондент АСН. «Доходи не вимірюють доступ до освіти, охорони здоров'я. Тому індекс людського розвитку - це композитний показник багатьох показників, який включає не тільки доходи, а й доступ до освіти, охорони здоров'я», - заявив він. При цьому Вокер нагадав, що в Україні вже сьогодні є 1,7 млн ​​осіб - внутрішньо переміщених осіб, і 2,8 млн людей з інвалідністю. «60% українців живуть за межею бідності. Це люди, які живуть на місяць на 3 тис. грн або менше», - підкреслив він. За словами представника ООН, нерівність в Україні зростає, з огляду на досить складні умови.«Це і військові дії, і економічні проблеми (...) Це говорить про те, що глобальні багаторівневі реформи вкрай необхідні (...) Як щодо збільшення доходів, так і забезпечення доступу до освіти і послуг медицини», - додав Вокер.
Суспільство оформление ленты  Росіянин вербував українців Закарпаття для участі в проплачених акціях - СБУ Служба безпеки України викрила агентурну мережу спецслужб Росії, яка займалася вербуванням українців на Закарпатті для участі в проплачених акціях, повідомили в  прес-службі відомства. СБУ розпочала спеціальне досудове розслідування щодо громадянина Росії, який у Москві під прикриттям громадської організації під час «семінарів» і «конференцій» давав українцям завдання проводити агітацію на підтримку автономізації Закарпатської області. Зокрема, один із керівників громадської організації - колишній працівник спецслужб РФ - в 2015 році він завербував кількох жителів Закарпаття, які за гроші погодилися брати участь у перекритті в регіоні доріг, проведенні протестних акцій проти мобілізації.   Крім того, «куплені» громадяни України влаштовували мітинги на підтримку автономізації області і створення так званої «Підкарпатської Русі». Російський куратор передавав агентам інструкції, в яких прописував всі деталі - місце проведення акції, кількість людей, текст гасел і вимог. СБУ оголосила в розшук громадянина РФ.
Політика Блогер: Путін смертельно хворий, а ІДІЛ вже в Україні Відомий блогер Карл Волох повідомив, що, за даними його джерел, президент Росії Володимир Путін смертельно хворий. На своїй сторінці в Facebook блогер повідомив, що інформацію йому передало джерело, близьке до перших осіб з путінського оточення. Крім того, за словами Волоха, в Кремлі вже зараз продумують різні варіанти зміни лідера, серед яких є навіть опозиційний політик Олексій Навальний. «Повторюся: у мене немає ні найменшої можливості верифікувати цю інфу. Вона може виявитися фуфлом. Хоча, відверто кажучи, я не дуже розумію, навіщо їм мене розігрувати - надто вже незначна я фігура», - додав Волох. Крім того, за його слова, терористична організація ІДІЛ вже дісталася України. «Дагестанці, які утримували заради викупу залізничника, врятованого днями поліцією, є осередком ІДІЛ. 10 лямів повинні були піти на фінансування цієї чудової організації. Так що, якщо хто живе в ілюзії, що в Україні вас ця мерзота не дістане, спробуйте подумати ще раз», - підкреслив блогер.
Політика Іванка Трамп стала безкоштовним консультантом президента США Старша дочка президента США Дональда Трампа Іванка отримала в адміністрації посаду консультанта глави держави. Зарплату Іванка отримувати не буде, але має намір повною мірою виконувати всі правила, яким підкоряються чиновники в адміністрації, передає BBC. Дочка Трампа отримає в західному крилі Білому домі власний кабінет. Крім того, у неї буде доступ до секретної інформації. Це повідомлення викликало великий резонанс в американських ЗМІ, у відповідь на який Іванка заявила, що «інформована про той неспокій, який проявив багато хто з приводу її консультацій президента на особистому рівні». Нагадаємо, чоловік Іванки Трамп Джаред Кушнер обійняв посаду старшого радника президента США. Разом з тим 27 березня «Зовнішекономбанк» Росії підтвердив, що неназвані керівники зустрічалися з Кушнером. Крім того, Кушнер курирував іноземні контакти Трампа в перехідний період між листопадовими виборами і інавгурацією  в січні.
Події оформление ленты  Невідомі в балаклавах бітами побили київського чиновника Увечері в середу, 29 березня, двоє невідомих напали на чиновника в Дніпровському районі Києва і побили його бітами. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Києва. У поліцію повідомлення про подію надійшло о 22:28. За інформацією правоохоронців, невідомі на вулиці Микільсько-Слобідській побили бітою чоловіка, після чого вистрілили в нього і зникли на BMW темного кольору. Відзначається, що на автомобілі були іноземні номерні знаки. Після цього в Києві ввели оперативний план для розшуку автомобіля зловмисників. Побитим чиновником виявився 51-річний заступник директора держпідприємства. За його словами, він разом з 26-річним сином на Volkswagen Passat заїхав у двір будинку і вийшов з авто. З припаркованого поруч BMW вибігли двоє чоловіків у балаклавах і почали його бити. Потвм невідомі пошкодили машину потерпілого і зникли. Постраждалий чоловік був доставлений у лікарню з травмами і вогнепальним пораненням спини.У поліції розглядають кілька версій події, основна з яких - професійна діяльність потерпілого.
Суспільство Розмір зарплат жінок в Україні на 35% менше, ніж у чоловіків - ООН Україна за рік втратила три позиції за індексом людського розвитку. Про це під час презентації звіту ПРООН заявила заступник директора Програми розвитку ООН в Україні Блерта Чела, передає кореспондент АСН. «Індекс людського розвитку України становить 0,743, тобто це країна з високому індексом людського розвитку. Україна - 84 з 180 країн в цьому плані. Україна втратила три позиції за рік. Але з 2000 по 2015 рік індекс людського розвитку виріс на 5%», - заявила вона. В Україні з 2000 року збільшилася середня тривалість життя і навчання, але зменшився показник ВВП на душу населення. «Доходи на сім'ю зменшилися, а безробіття зросло (...) Україна не дотягує до Туреччини, краще, ніж Молдова, але за показниками приблизно така ж, як Вірменія», - сказала Блерта Чела. За її словами, в Україні також є проблеми з гендерною нерівністю. Розмір зарплат жінок в Україні на 35% менше, ніж у чоловіків. Становище жінок погіршилось через військовий конфлікт на Донбасі.
Події Слідство з'ясувало, що горе-мати залишила без їжі дітей не на 9, а на цілих 11 днів Київська прокуратура повідомляє, що завершено розслідування щодо горе-матері, яка морила голодом своїх дітей. Прокуратура з'ясувала, що підозрювана залишила без нагляду дітей не на 9, а на цілих 11 днів. Нагадаємо, в грудні 2016 року 22-річна мешканка Миколаївської області Владислава Подчапко, яка перебралася до Києва, на тривалий час залишила без нагляду в замкненій квартирі двох своїх дітей. Внаслідок тривалого голоду молодший хлопчик помер. Прокуратура встановила, що жінка повністю усвідомлювала, що робить, мала можливість попередити настання тяжких наслідків, але не зробила цього.Дії зловмисниці кваліфіковані як умисне вбивство малолітньої дитини (п.2 ч. 2 ст. 115 КК України), за що загрожує позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне ув'язнення. З матеріалами кримінального провадження ознайомлюються підозрювана і її захисники. Потім обвинувальний акт буде направлений до суду для розгляду по суті. Нагадаємо, доля старшої дитини, що вижила, також відома - дівчинку віддали в сім'ю опікуна. Аня пробула в квартирі з мертвим братом кілька днів. Після інциденту дівчинка у важкому стані потрапила в реанімацію, у неї почали відмовляти органи.
Суспільство Супрун уникла відповіді на запитання, чи запрацює з 1 квітня програма «Доступні ліки» Міністерство охорони здоров'я досі не опублікувало навіть робочий варіант списків аптек і виробників ліків, які братимуть участь у програмі «Доступні ліки» Нагадаємо, вона мала стартувати з 1 квітня. При цьому сьогодні, 30 березня, під час брифінгу в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що перші списки фармацевтичних установ повинні з'явитися на сайті МОЗ пізніше, повідомляє кореспондент АСН. «Коли всі внесуть заявки, тоді й буде список аптек, який буде на сайті... Перші кроки починаються з 1 квітня, побачимо, скільки виробників ліків зайдуть у програму, і з часом вони можуть далі й далі подавати заявки», - зазначила вона. Водночас Супрун не дала чіткої відповіді, чи стартує програма, як і анонсувалося, з 1 квітня, а вкотре закликала засоби масової інформації "замість таких запитань говорити більше про позитивні зрушення". «Знову лунає «не працюватиме, які є ризики, чому воно не працюватиме?» Ну почекайте, дайте шанс, щоб воно запрацювало. Замість того щоб запитувати, чому воно не буде працювати, немає щоб запитати, як ми можемо заохочувати. У нас є ролик, ви можете показувати ролик і заохочувати пацієнтів. Можливо, краще, щоб ми про позитивне щось говорили», - зазначила в.о. міністра. Раніше АСН писала, що в Аптечній професійній асоціації України попередили, що програма «Доступні ліки» не почне діяти з 1 квітня, оскільки МОЗ досі не затвердило реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню.
Політика оформление ленты  Саакашвілі на Мальті двічі оконфузився На конгрес Європейської народної партії екс-губернатор Одеської області і екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі зареєструвався, як голова грузинської партії «Єдиний національний рух». Як повідомило джерело «Обозревателя», в реєстраційних документах учасників заходу Саакашвілі записаний як голова грузинської партії, а не як український політик і лідер партії «Рух нових сил». Крім того, на своїй сторінці в Facebook Саакашвілі опублікував фотографії, на одній з яких видно, що політик зайняв місце лідера голландської партії «Християнсько-демократичний заклик» Сібранда ван Хаерсми Буми. Пізніше організатори змінили таблички. Цю ситуацію у себе в Facebook прокоментував лідер парламентської фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко. Він назвав Саакашвілі брехуном, який «бігає, як заєць, щоб його не посадили за вбивства і корупцію, а українцям бреше про любов до України».
Політика Росія спочатку «стратила» Вороненкова, а тепер розслідує вбивство - Шкіряк Слідчий комітет РФ спочатку виніс вирок, вчинив розправу над екс-депутатом Держдуми РФ Денисом Вороненковим, а тепер порушує кримінальну справу в зв'язку з убивством російського громадянина. Про це заявив радник голови МВС Зорян Шкіряк. Він зазначив, що зараз немає офіційних даних, що Слідком РФ порушив кримінальну справу, але якщо це правда, то не варто дивуватися, передає телеканал «112 Україна». «Слідчий комітет РФ діє в своїх традиціях: самі винесли вирок, вчинили цинічну розправу - фактично страту Вороненкова - руками громадянина України. Зараз самі порушують справу. Це їхня особиста справа, нехай самі граються зі своїми формальностям », - підкреслив Шкіряк. Він заявив, що вбивство Вороненкова було скоєно на замовлення з Москви, і в цьому немає сумнівів. Шкіряк також переконаний, що в українського слідства є хороше просування вперед. «Відбуваються подальші оперативно-слідчі дії, з'ясування всіх обставин, затримання можливих спільників. Зараз є таємниця слідства, прокуратура поки дає інформацію, яка не зашкодить слідчим діям», - додав політик. Нагадаємо, раніше з'ясувалося, що Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу про вбивство громадянина РФ Дениса Вороненкова. Вороненко був застрелений 23 березня в центрі Києва. Кілером був громадянин України 1988 року народження Павло Паршов. Він народився в Севастополі, був завербований російськими спецслужбами.
Суспільство Мати співачки Світлани Лободи склала депутатські повноваження Мати відомої співачки Світлани Лободи - Наталія Лобода склала повноваження депутата Ірпінської міськради. Про це повідомив мер Ірпеня Володимир Карплюк. Як повідомляє видання «Громада Приірпіння», зала засідань міськради під час сесії була повністю заповнена людьми. Відзначається, що сесія міськради переносилась двічі. Коментуючи появу Наталії Лободи разом із дочкою в ефірі російської програми Андрія Малахова, мер Карплюк спочатку заявляв, що дії депутата можна зрозуміти, тому він її не засуджує, хоча й не виправдовує. Пізніше мер розповів, що Лобода написала заяву про складання повноважень депутата. На пленарне засідання Наталія Лобода не прийшла. Нагадаємо, програма Андрія Малахова, присвячена Світлані Лободі, вийшла 13 березня. Колишній депутат навіть спекла для програми торт. Вчинок Лободи-старшої обурив жителів Ірпеня, і вони попросили СБУ оцінити дії жінки.
Економіка Підвищився ризик для фінансової стабільності України через рішення суду Лондона - експерт Ступінь ризику для фінансової стабільності України через рішення Лондонського суду різко зросла. Про це на прес-конференції заявив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, передає кореспондент АСН. «Ступінь ризику після вчорашнього рішення Високого суду Лондона утримувати фінансову стабільність в Україні різко зросла... Для України все може закінчиться тим, що ці $3 млрд доведеться віддавати», - заявив він. На думку Устенка, в нинішній економічній ситуації виплата такого боргу фактично неможлива. Адже не варто забувати, що поточного року економіка України ще до блокади потребувала не менше ніж $5 млрд. Тому нерозумно очікувати великого припливу інвестицій. «Начебто і реформи йдуть, про які заявляє українська влада, але 5 сходинок нижче інвестиційного клімату, які займає Україна, говорять про проблеми з бізнесом... Тому основний розрахунок України спрямований на зовнішні запозичення», - додав експерт. Нагадаємо, раніше Високий суд Лондона призупинив своє рішення про виплату Україною російського боргу в розмірі $3 млрд з відсотками. Україні дозволили подати апеляцію на рішення Високого суду. Як заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, в своєму рішенні суд не врахував економічної і військової агресії з боку Росії.
Суспільство оформление ленты  У Києві аферисти поширюють фальшиві комунальні квитанції Киянам почали приходити фальшиві платіжки з оплати комунальних послуг. У Солом'янському районі столиці були поширені липові платіжки «Оформлення прибудинкової території». Як зазначив у соцмережі киянин Євген Рябов, він знайшов фальшиву квитанцію від приватної фірми у себе в поштовій скриньці. Як тільки чоловік зрозумів, що це несправжня платіжка, він попередив сусідів, передає «Сегодня». За «оформлення» шахраї попросили лише 32 грн, мабуть, з тим розрахунком, що сума невелика і її легко заплатять, не перевіряючи.   У свою чергу в Центрі комунального сервісу закликають киян стежити за квитанціями і в разі отримання підозрілих рахунків звертатися до них у центр. За словами директора Центру комунального сервісу Катерини Саркісової, співробітник банку, де оплачують квитанції за ЖКП, повинен звернути увагу на те, кому споживач платить гроші. У КМДА нагадали, що кожен місяць городянам приходять чотири основні квитанції за оплату ЖКП.
Суспільство МОЗ втричі скоротило список ліків, які повинні надаватися в лікарнях безкоштовно Міністерство охорони здоров'я скоротило з 1200 до 340 найменувань Національний перелік лікарських засобів, які закуповуються за державний рахунок і повинні надаватися пацієнтам в лікарнях безкоштовно. Про це 30 березня під час брифінгу заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент АСН. «Ми звузили перелік ліків, які повинні закуповуватися за державні або комунальні засоби, до тих, які мають фармацевтичний ефект. Чому? Бо в нас немає стільки фінансування, щоб ми могли оплачувати ті ліки, які не мають доказової бази, що вони дієві. Більша половина з попереднього списку не мала жодного фармацевтичного ефекту, це ліки, які є другорядними. Ми не можемо їх всі закуповувати для пацієнтів», - пояснила Супрун.В.о. міністра зазначила, що 340 препаратів з нового списку вже закуплені та передані в лікарні. Їх перелік опублікований на сайті Міністерства охорони здоров'я, стверджує міністр. Найближчим часом міністерство хоче зобов'язати всі медичні установи вивішувати списки безкоштовних медпрепаратів, наявних в лікарні, на інформаційному табло в холі закладу в місці, доступному для пацієнтів. Хоча на офіційному рівні це рішення ще не затверджено, але деяка місцева влада вже зобов'язали лікарні вивішувати такі списки у себе на сайтах або в приміщеннях. Наприклад, так зробила влада Києва і Мелітополя.
Суспільство Над Балаклією знову дозволені польоти З четверга, 30 березня, над містом Балаклія Харківської області знову дозволені польоти авіації. Про це повідомили в прес-службі «Украероруху» на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що сьогодні рівно опівночі Центр планування використання повітряного простору України скасував заборону використання повітряного простору над складами боєприпасів у Харківській області. Нагадаємо, заборона польотів в радіусі 40 км була введена через вибухи боєприпасів на військових складах Міноборони. Вибухи почалися 23 березня. У місті Балаклія і селах, які постраждали від вибухів на території 65-го арсеналу, пошкоджені 265 будівель. Зокрема, пошкоджено 231 житловий будинок (114 приватних і 117 багатоквартирних), 22 об'єкти інфраструктури та промисловості, 12 об'єктів соціальної сфери, зокрема дві школи і два дитячих садки. Уряд прийняв рішення про виділення понад 20 млн грн для ліквідації надзвичайної ситуації в місті.
Економіка Устенко: Шанси України не виплачувати «борг Януковича» Росії - мінімальні У України мінімальні шанси перемогти у Високому суді Лондона, тому треба сідати за стіл переговорів про реструктиризацію боргу. Про це на прес-конференції заявив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, передає кореспондент АСН. «Я думаю, що шанси України на перемогу в Високому суді Лондоні - мінімальні. Цілком очевидно, що «борг Януковича» визнаний суверенним боргом... Складність полягає в тому, що ми не можемо не виплачувати цей борг. Питання: як його реструктуризувати?»- заявив він. Устенко заперечує можливість впливу російського лобі на Високий суд Лондона. «У мене великі сумніви, що лондонський Високий суд може бути підданий якомусь впливу. Можна було вирішувати питання в двох місцях. Можна було вирішувати питання в лондонському Арбітражі, а можна було вирішувати в лондонському Високому суді. Лондонський Арбітраж дає можливість, якщо ти зацікавлений в швидкому вирішенні, отримати його, раз. Друге, лондонський Арбітраж дає можливість закритого розгляду справи. Але лондонський Високий суд, до якого РФ у підсумку подала позов проти України, він абсолютно відкритий, більш публічний, ніж лондонський Арбітраж. Слід також враховувати, що в лондонському Арбітражі була можливість арештовувати майно в будь-якій точці світу. У лондонському Високому суді не так все легко вирішується. РФ, на мою думку, усвідомлено йшла саме до Високого суду, бо хотіла привернути увагу громадськості і довести свою відкритість... Наслідки можуть бути досить пролонговані, вони важкі. Як на мене, з високою часткою ймовірності, рішення буде прийнято не на нашу користь», - прогнозує експерт. Він підкреслив, що суверенні борги не прощаються ні за яких обставин. «Також не прощаються борги перед міжнародними фінансовими інституціями. Це не той борг, який потім підлягає прощенню. Борг можна зменшувати, реструктуризувати, якщо йдеться про комерційний борг. В цьому випадку, це суверенний борг... Тому треба сідати за стіл переговорів і вести ці переговори», - вважає Устенко. Нагадаємо, раніше Високий суд Лондона призупинив своє рішення про виплату Україною російського боргу в розмірі $3 млрд з відсотками. Україні дозволили подати апеляцію на рішення Високого суду. Як заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, в своєму рішенні суд не врахував економічної і військової агресії з боку Росії.
Події У Москві в результаті вибуху балона на заводі загинули троє робітників В результаті вибуху кисневого балона на території колишнього заводу «Молнія» на південному сході Москви загинули три людини, одна постраждала. Про це повідомили в прес-службі корпорації «Росатом». Відзначається, що корпорація два роки тому продала завод, який тепер належить ЗАТ «Векторстройфінанс», передає ТАСС. Завод розташований на Рязанському проспекті в Москві. Люди загинули в результаті порушення цілісності кисневих балонів при розвантаженні. За цим фактом слідчими органами Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ по Москві проводиться дослідча перевірка. Нагадаємо, 24 березня в Казані сталася пожежа в приміщенні порохового заводу. Вогонь охопив 400 квадратних метрів території. В результаті пожежі загинув працівник  МНС Росії, ще одна людина госпіталізована в місцеву лікарню у вкрай важкому стані. У ліквідації пожежі було задіяно 99 осіб та 34 одиниці техніки.
Суспільство оформление ленты  Харків'яни в судах відбилися від ненависного пам'ятника-одоробла У Харкові напередодні, 29 березня, вирішилась справа так званого "одоробла", в рамках якої суд розглядав вимогу активістів заборонити будівництво в центрі міста, замість знесеного в рамках декомунізації пам'ятника Леніну, чергового "шедевра". На думку активістів, вибраний на конкурсі проект пам'ятника - приклад плагіату, сильно нагадує Олександрійську колону, встановлену в російському місті Санкт-Петербурзі. Була навіть зареєстрована петиція з вимогою відставки головного архітектора Харкова Сергія Чечельницького. "Суддя Семиряд повністю задовольнив позовні вимоги харківських активістів, визнав незаконним рішення виконкому міськради про проведення бліц-конкурсу на пам'ятник на площі Свободи і скасував рішення міськради про проведення бліц-конкурсу Також суддя постановив відшкодувати позивачам судовий збір", - повідомляє "Громадське Харків" . У Мережі також є багато фотожаб щодо побудови непотрібного пам'ятника. А так, як передбачалося, мав виглядати харківський "замінник Леніна".  
Суспільство оформление ленты  Савченко в Берліні влаштувала фотосесію в сукні і на підборах Народний депутат України Надія Савченко 27-29 березня відвідала Берлін, де жила в п'ятизірковому готелі Westin Grand і влаштувала фотосесію біля залишків Берлінської стіни. У Берліні Савченко вразила місцевих журналістів тим, що вперше за довгий час вийшла в сукні і на 5-сантиметрових підборах, пише Deutsche Welle. Так, за словами кореспондента, Савченко була одягнена в темно-синю сукню і легке блакитне пальто. Крім того, Савченко позувала біля залишків Берлінської стіни на Потсдамській площі. За іронією долі на стіні виднівся напис «ПТН-ПНХ». Журналіст зазначив, що під час прогулянки вони випили кави в кафе Brechts на березі річки Шпрее, де Савченко курила одну за одною цигарки і заявила, що втомилася від політики. «Я літати хочу», - додала парламентарій. У німецькому Бундестазі вона провела зустріч з 40-річним політиком від Християнсько-демократичного союзу Крістіаном Гіртом. Вони обговорили війну на Донбасі і питання повернення полонених.
Суспільство оформление ленты  У Чернігівській області під виглядом лікування катували і били 200 наркозалежних людей Служба безпеки України припинила діяльність в Чернігівській області злочинної групи, яка незаконно позбавила свободи і катувала понад 200 наркозалежних громадян, повідомили в прес-службі відомства. Банда діяла під виглядом центру реабілітації наркозалежних. Організатори «бізнесу» приймали замовлення на примусове «лікування» від родичів людей, які страждали від наркотичної, алкогольної або іншої залежності. Представники центру приїжджали до «хворого» і змушували їхати до них «лікуватись». Якщо людина відмовлялася, її забирали силоміць. Утримували «реабілітантів» у бараках і підвалах, де їх били і катували. Вони не могли самостійно покинути барак, за ними був встановлений постійний нагляд. Всі чоловіки примусово працювали на деревообробному виробництві, сільськогосподарських і будівельних роботах, гроші собі забирали лідери «реабілітаційного центру». Під час спецоперації співробітники СБУ затримали 22 наглядачів. Троє з них виконували організаторські функції. Крім знарядь тортур, правоохоронці також знайшли бойову гранату РГД-5 і травматичну зброю.Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.
Наука і технології Виявилися бракованими всі двигуни другого і третього ступенів російської ракети «Протон» У Росії з'ясували, що 71 двигун, призначений для встановлення на другий і третій ступінь ракети «Протон-М», виявилися бракованими. Про це повідомив генеральний директор Науково-виробничого об'єднання «Енергомаш» Ігор Арбузов. За його словами, двигуни РД-0210/0211 і РД-0213/0214 будуть заново зібрані, передає РИА «Новости». Арбузов зазначив, що обсяг робіт великий, тому щось встигнуть зібрати цього року, але залишиться ще робота і на 2018 рік. Двигуни РД-0210/0211 і РД-0213/0214 виробляє «Воронезький механічний завод». Раніше вони були відкликані, оскільки при спаюванні компонентів агрегатів використовувався припій, що не відповідав технічній документації. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські конструктори двигунів для ракет-носіїв «Протон-М» заміняли в них деталі з дорогоцінних металів більш дешевими і менш якісні матеріалами, хоча в документах це не відображалося. Фахівці вважають, що з аферою при виробництві двигунів може бути пов'язано аварію ракети-носія «Союз-У», що сталася в грудні 2016 року. Повторна перевірка двигунів може зрушити терміни запланованих на 2017 рік 27 запусків. Це загрожує Роскосмосу виплатою великої неустойки за підписаними контрактами.
Закон і Право Експерт пояснив, чому стало складніше захистити свої права на отримання зарплати При зростаючій заборгованості заробітної плати можливостей звернутися для захисту своїх прав громадянам залишилося не так багато. Про це заявив економіст Андрій Вігірінський під час прес-конференції сьогодні в Києві, повідомляє кореспондент АСН.  «Можна подивитися на ситуацію з тієї точки зору, як діяти працівникам, до кого звертатися (у випадку заборгованості з зарплати). Тут доволі сумна ситуація, яка відображає кризу як у системі державного контролю, так і в системі діяльності правоохоронних органів… Є така стаття – 175, це умисна невиплата заробітної платиЗа його словами, в цілому стаття щодо заробітної плати, за законом, «є захищеною». «І перші витрати, які, за законом, має робити роботодавець, апріорі – на оплату праці. Зазвичай, способом тиску на роботодавців, які допускали затримку зарплати, завжди Державна інспекція праці направляла списки до правоохоронних органів, вони викликали боржників», - пояснив експерт. Він зазначив, що це був ефективний і дієвий механізм, було відшкодування і люди могли звернутися до правоохоронних органів  з метою захисту свої прав на оплату праці. «З 2014 року у нас мораторій на перевірки бізнесу… і нещодавно змінилася підслідність у кримінальних справах за невиплату зарплат. І статистика, і розкриття, і реєстрація цих злочинів – цього року за два місяці – 154 кримінальних провадження, з них 9%, де особам повідомлено про підозру», - пояснив економіст. Він зазначив, що органи прокуратури сьогодні не виконують свою координаційну роль щодо захисту прав людей у цій сфері. «Відібравши цей шматок у прокуратури, його не передали повноцінно жодному правоохоронному органу. І виходить така ситуація, що при зростаючій заборгованості можливостей звернутися для захисту своїх прав залишилося не так багато», - підсумував експерт.
За кордоном У Лаврова побачили «мовний геноцид» в Україні У російському МЗС повідомили про «мовний геноцид» російськомовного населення України. Про це повідомляє офіційний представник зовнішньополітичного відомства РФ Марія Захарова, передає УНІАН. «По суті, в Україні на державному рівні ввели мовний геноцид... Офіційна влада продовжує лінію на дерусифікацію, а також насильницьку українізацію держави. Слідом за одіозними законами, які позбавляють російськомовне населення України права на отримання об'єктивної інформації рідною для них мовою, влада Києва збирається практично легалізувати заборону на саму російську мову», - заявила Захарова. За її словами, до парламенту України було внесено законопроект про державну мову. Цей документ, на думку Захарової, передбачає «обов'язкове застосування української мови в усіх сферах повсякденного життя».
Суспільство Полторак: ЗСУ не купують патрони по 10 доларів за штуку Очільник Міноборони України Степан Полторак повідомив, що оборонне відомство не купує боєприпаси за експортними цінами в «Укроборонпрому». Про це він сказав під час брифінгу, коментуючи повідомлення Анатолія Матіоса про те, що недавно Військова прокуратура через суд передала ЗСУ боєприпаси, які за прейскурантом «Укроборонпрому» коштують понад 3 млрд грн, передає кореспондент АСН. «По-перше, цю номенклатуру боєприпасів в «Укроборонпрому» ми не купуємо, по-друге, я не знаю як рахував головний військовий прокурор ціну боєприпасів, так як є спеціальні розрахунки, як розрахувати вартість боєприпасів. До речі, це були боєприпаси, які належали не Міністерству оборони, а приватним компаніям. За час незалежності їх було багато - компанії торгували боєприпасами і зброєю, які залишилися після СРСР», - повідомив Полторак. Конфісковані через суд боєприпаси, про які говорив Анатолій Матіос, були передані Міністерству оборони безкоштовно. Минулого тижня Матіос повідомив, що Військова прокуратура через суд передала в Міноборони велику кількість боєприпасів. Він додав, що, згідно з розцінками «Укроборонпрому», один патрон калібру 7,76 мм до кулемета коштує майже 260 грн.
Суспільство оформление ленты  Пожежно-прикладний спорт. У Києві визначено кращого атлета-рятувальника країни У Чемпіонаті України з пожежно-прикладного спорту серед дорослих та юнацтва взяли участь 45 команд з усієї України. Всі дорослі учасники - працівники ДСНС. Вони ж - професійні спортсмени: майстри спорту. Вони не виїжджають на виклики, а тільки тренуються. «Сьогодні ми проводимо Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту в приміщенні, в якому беруть участь дорослі і діти від 13 до 18 років, - говорить президент Федерації пожежно-прикладного спорту України Григорій Рева. Спадкоємність ветеранів і молодих, хто займається пожежно-прикладним спортом, - це дуже велика і важлива справа. Протягом багатьох років ветерани виховували справжніх вогнеборців, рятувальників нашої держави. Для того щоб була спадкоємність, ми запросили юнаків, аби вони тяглися за старшими».Серед видів змагань найбільш видовищний - підйом по штурмовій драбині. Після стартового сигналу всі учасники пробігають дистанцію з драбиною в руках, а потім блискавично піднімаються по ній на задану висоту. Фініш фіксується нагорі імпровізованого будинку. Треба сказати, що пожежно-прикладний спорт - це частина базової підготовки рятувальників. Це єдиний спорт, який поєднує в собі і спортивні змагання, і професійну підготовку. Переможцем змагань став чемпіон світу Роман Тхорук. Незважаючи на те, що він не показав свій найкращий особистий результат, спортсмен задоволений.
Суспільство Для облаштування військових арсеналів за сучасними стандартами безпеки потрібно 5 млрд грн Щоб обладнати військові арсенали за сучасними військовими стандартами безпеки, потрібно 5 млрд грн. Про це під час брифінгу повідомив міністр оборони України Степан Полторак, передає кореспондент АСН. За його словами, за останні два роки з арсеналу в Балаклії вивезли на інші бази майже 50 тис. тонн боєприпасів. Також була особливо висока технічна оснащеність цієї військової бази. Водночас Полторак додав, що для повного облаштування всіх військових складів засобами охорони і безпеки відповідно до сучасних стандартів потрібно понад 5 млрд гривень. «За 25 років незалежності України на відновлення баз і сховищ виділялося по 15-20 млн грн. На 2017 рік заплановано 92 млн грн, але це все одно дуже мало», - підсумував Полторак.
Суспільство Створювати військові суди не обов'язково, але потрібні підготовлені судді - Міноборони Міністр оборони Степан Полторак наголошує, що не обов’язково створювати військові суди, але судді, які ведуть справи, військових повинні мати певну підготовку.  Про це він заявив після спільної прес-конференції з міністром оборони Грузії Леваном Ізорією сьогодні у Києві. «Про терміни я точно сказати не можу, коли вони можуть бути створені. Я точно хотів би сказати, що кожна людина, яка проживає в Україні – цивільна чи війскова – має відповідати, якщо скоїла злочин», - зазначив Полторак. За його словами, він хотів би, щоб коли суди визначаються з вироком,  їхні рішення були абсолютно виваженим та таким, що враховують факти. «Бажано, щоб емоції не були на першому плані», - наголосив міністр. При цьому він підкреслив, що тиск на суди недопустимий. «Але рішення, які ухвалюються в ході ведення бойових дій, тут має бути розслідування. І суди мають вести люди, які мають певні знання», - сказав він. Тобто, як уточнив Полторак, це не обов'язково мають бути військові суди, але суддя має бути з певною підготовкою. «Вимоги до них мають бути додаткові», - сказав Полторак. Нагадаємо, президент Петро Порошенко пропонує відновити спеціальні військові суди.
Політика ЗСУ готові до початку перемир'я - Полторак Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що Збройні сили України готові до перемир'я, але якщо режим припинення вогню не буде виконуватися, то вони вживатимуть відповідних заходів.Про це він заявив після спільної прес-конференції з міністром оборони Грузії Леваном Ізорією сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. За його словами, він сподівається, що нарешті прийшов час виконувати зобов'язання.«Бо щоразу, коли ми домовлялися, на жаль, цього не відбувалося», - нагадав міністр.«Збройні сили України готові до початку перемир'я», - підкреслив він.Але, за його словами, в разі порушення режиму припинення вогню ЗСУ вживатимуть відповідних заходів, "щоб не допустити захоплення території нашої держави, нових позицій і жертв серед українських військовослужбовців". Нагадаємо, в Міноборни заявили, що Збройні сили України та інші силові відомства готові до виконання рішень мінської групи про припинення вогню в зоні АТО з 1 квітня.
Закон і Право Новий Трудовий кодекс: запізнився на 3 години, розповів про зарплату - звільнений Робочих зможуть не тільки знімати на відео, але й слухати їхні телефонні розмови. А за розголошення інформації про розмір зарплати - звільнити. Такі норми прописані в новому Трудовому кодексі, який парламент вже розглянув у першому читанні. "Незалежні профспілки звернулися до нас із вимогою проведення публічних слухань щодо Трудового кодексу, який вже підготовлений до другого читання. Робоча група при комітеті працювала майже рік над законопроектом, який у березні поточного року було винесено на розгляд депутатів комітету. В результаті нами підготовлений цілий том правок до другого читання ", - заявила народний депутат України фракції "Самопоміч" та член Комітету з питань соціальної політики Наталія Веселова. За її прогнозами, кодекс буде винесений на розгляд парламенту у другому читанні найближчим часом. Але він викликав резонанс не тільки в Україні, але і в Європі. Так, за її словами, у європейських колег викликають питання так звані дискримінаційні норми. Трохи історії Нагадаємо, що сам проект Трудового кодексу був зареєстрований у Верховній Раді ще 27 грудня 2014 року за номером 1658. Як наголошується в пояснювальній записці, Трудовий кодекс покликаний привести законодавство України у трудовій сфері у відповідність до європейських стандартів і реалій сьогодення. Чинний в Україні Кодекс законів про працю (КЗпП) прийнятий ще 10 грудня 1971 року і набув чинності з 1 червня 1972 року. У липні 2015 року на той час ще прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав парламентську коаліцію підтримати проект нового Трудового кодексу. За словами прем'єра, в країні не зможе розвиватися сучасний ринок праці до того часу, поки  діятиме система працевлаштування Радянського Союзу. У першому читанні проект Трудового кодексу був прийнятий 5 грудня 2015 року. Тоді за нього проголосували 258 нардепів. Сам документ складається з дев'яти книг (368 статей), а також прикінцевих та перехідних положень. Відповідно до законопроекту, вже існуючі права і свободи працівників звужуватися не будуть, умови захисту праці жінок і молоді будуть підвищені, а дитяча і примусова праця реально заборонена. Передбачається також відсутність дискримінації працівників за ознаками статі, раси, політичних переконань та інших обставин, визначених у статті 24 Конституції України. Ближче до Європи Нова редакція Трудового кодексу адаптована до європейського і міжнародного трудового законодавства. Так, законопроект дає можливість працівникові, який працює за строковим трудовим договором, звільниться за власним бажанням. Також в разі неоднозначного трактування прав працівника або роботодавця, коли є можливість прийняття рішення на користь того або іншого, рішення приймається на користь працівника. Передбачено, що акти трудового законодавства регулюють відносини з дня набрання ними чинності і не мають зворотної сили, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують матеріальну та дисциплінарну відповідальність особи.  Головна новація - трудовий договір Роботодавці зобов'язані будуть укладати трудовий договір. Варто підкреслити, що голова парламентського Комітету з питань соціальної політики Людмила Денисова, представляючи проект Трудового кодексу в першому читанні, запевнила, що з часу його прийняття роботодавці зобов'язані будуть укладати трудовий договір тільки в письмовій формі, що має гарантувати обов'язкове працевлаштування осіб. «Це забезпечить працівникові гарантію щодо його умов праці, оплати праці, матеріального забезпечення, що надає більший захист його прав», - вважає Денисова. Також, за словами Денисової, проектом Кодексу передбачається заборона вносити зміни до трудового договору без згоди працівника. Жінкам з дітьми, пенсіонерам, особам з обмеженими можливостями роботодавець повинен надати можливість самостійно визначити графік роботи, зокрема й у формі роботи на дому. Доплати за роботу вночі і понаднормово, відпустка стане більшою Кодексом також передбачено збільшення розміру доплати за роботу в нічний час з 20 до 30%. Втричі більше за звичайну норму заплатять за понаднормові години. Нині це подвійний розмір. Також буде підвищено розмір вихідної допомоги при звільненні працівника - в разі наявності стажу роботи до 5 років - у розмірі однієї середньомісячної зарплати, до 10 років - в подвійному розмірі, понад 10 років - у потрійному розмірі. Пропонується збільшити з 24 до 28 календарних днів строк мінімальної щорічної відпустки. Також проектом Кодексу гарантується, що звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3 років, можливо тільки в разі ліквідації підприємства. Депутати побоялися сексменшин? Норму про недискримінацію сексменшин у Трудовому кодексі, коли проект розглядали в першому читанні, парламентарії не підтримали. Варто відзначити, що внесення недискримінації прав працівників залежно від сексуальної орієнтації в проект закону  є одніє з вимог ЄС для лібералізації візового режиму з Євросоюзом. Норма про 40-годинний і 5-денний робочий тиждень у новому Кодексі залишається. Також депутати не змінювали норму про випробувальний термін, тривалість якого не може перевищувати 3 місяців. У новій редакції Трудового кодексу вводиться ще поняття надомної роботи. А ще роботодавець матиме право контролювати виконання працівниками трудових обов'язків, зокрема з використанням технічних засобів, якщо це обумовлено особливостями виробництва, обов'язково попередивши працівників про застосування цих засобів. За вами стежитимуть! Саме цю норму вважає дискримінаційною народний депутат від "Свободи" Юрій Левченко. "Це дозволить не тільки фіксувати на відео всі дії робітника, а й, по суті, незаконно застосовувати прослуховування... дискримінаційною є також норма, коли за розголошення "фінансової таємниці", тобто навіть за розголошення інформації про зарплату, робочий може бути звільнений роботодавцем. У новому Трудовому кодексі з шести до трьох скорочується кількість підстав, коли звільнити працівника можуть лише за погодженням з профспілками. Це говорить про те, що права трудових профспілок урізують", - зазначив він. У свою чергу, експерт Всеволод Степанюк зазначив, що за своєю суттю нова редакція Кодексу захищає права не робочих, а роботодавців. "Можна впевнено закреслити слово "Трудовий", замінивши його на "Кодекс роботодавця"... Адже робочого можна звільнити за запізнення на три години, за нібито неякісне виконання своїх трудових обов'язків. Одночасно в документі є норма про те, що в разі звільнення особа може чотири місяці отримувати матеріальне утримання від роботодавця, шукати нову роботу в робочий час. І таких норм, що суперечать одна одній, у документі багато", - вважає він. На думку Степанюка, проект Трудового кодексу в такій редакції треба було відхилити ще при розгляді в першому читанні. Він вважає, що документ суперечить нормам Конституції та урізує соціальні права громадян. Зорян Кісь - експерт з Freedom House - також критично оцінив проект Трудового кодексу, назвавши його документом в інтересах олігархічних груп. При цьому Михайло Волинець - голова Конфедерації вільних профспілок - нагадав, що неодноразово звертався з письмовими скаргами до Світової організації праці. "Ми в черговий раз зараз готуємо звернення, щоб не допустити ухвалення цього Трудового кодексу, який не враховує права людей, трудящих... Адже роботодавець отримує одноосібне право визначати все, починаючи від обсягу роботи, закінчуючи розміром зарплати, без позиції профспілок", - підкреслив він. "У разі ухвалення Трудового кодексу з України поїдуть усі, хто ще не виїхав, це диверсія проти України", - резюмував Степанюк.
Суспільство оформление ленты  Результати «безкоштовної» медицини: половина українців продає майно або позичає, щоб оплатити лікування 97% українців платять за препарати, проходячи лікування амбулаторно або стаціонарно, а майже половина пацієнтів відмовляється від лікування, бо людям нічим його оплатити. Такими є результати дослідження, проведеного в рамках проекту USAID «(Без)коштовна медицина» і виконаного Благодійним фондом «Пацієнти України» у квітні-вересні 2016 року. Виконавчий директор БФ «Пацієнти України» Ольга Стефанишина зазначила, що фактично в Україні кожен пацієнт платить двічі - спочатку у вигляді податків, а потім - під час візиту до лікаря. Більш того, багато українців не знають про безкоштовні державні програми лікування та можливість отримувати безкоштовні ліки. 94% українців нарікають на дорожнечу лікарських препаратів «Одне з основних питань в Україні - це висока вартість ліків, тому багатьом українцям доводиться приймати рішення: або відстрочити лікування, або здійснювати його тільки частково, або продати майно, щоб заплатити за ліки», - зазначає Директор Регіональної місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові Сьюзан К. Фріц. Слова представниці міжнародної організації підтверджують і результати соцопитування - 94% респондентів відзначили, що медпрепарати надмірно дорогі. При цьому 48% пацієнтів скаржаться на підробки і неякісні ліки.  Попри це майже 50% людей відмовлялися від лікування через брак коштів. Стільки ж відкладали лікування на потім через фінансові обмеження. З цієї ж причини більш ніж 56% пацієнтів приймали тільки частину прописаних ліків, а 43% хворих довелося позичати кошти на лікування або продавати цінні речі або майно. Українці витрачають 3 млрд грн на рік на неефективні препарати Також, згідно з опитуванням, майже 70% українців не звертаються до лікарів і займаються самолікуванням. А половина всіх хворих приймала ліки за порадами знайомих чи рекомендаціями в інтернеті. «Тому не дивно, що 59% людей в країні купують ліки, що не довели свою ефективність. Українці витрачають половину коштів на ліки, які їм не потрібні», - зазначила Стефанишина. Водночас аналіз 100 ліків, що найбільше продаються в аптеках, показав, що пацієнти щорічно витрачають понад 3 млрд грн на препарати, без яких можна було б обійтися, констатують у благодійному фонді. Не поспішають українці в лікарні не в останню чергу і через недовіру до медиків. Серед опитаних таких половина. «Також майже 40% учасників фокус-груп скаржились на непрофесіоналізм медперсоналу. І причиною цього є те, що лікарі не приділяють достатньої уваги пацієнту, вони не пояснюють, чому прописали пацієнтові той чи інший препарат. Проблема ще й у тому, що в лікарнях лікарі перепродують пацієнтам ліки, куплені за державний рахунок», - пояснила Стефанишина. Пацієнти не знають, які ліки в лікарнях мають бути безкоштовними Щоб просвітити громадян, благодійники створили сайт http://eliky.in.ua/, на якому розміщена вся інформація про списки і наявність ліків, що закуповуються державою в рамках більш 30 програм МОЗ. Також МОЗ розробило проект наказу, який зараз оприлюднений для громадського обговорення. Згідно з ним, планується зобов'язати всі медустанови вивішувати на інформаційних стендах в холі список наявних у лікарні препаратів, які повинні надаватися пацієнтам безкоштовно. До речі, міністерство нещодавно втричі скоротило список цих препаратів. У Європі 80% всіх ліків реалізуються через програми реінбурсації Однак державні закупівлі - це добре, а реінбурсації ще краще, вважає Стефанишина. В Україні одна з таких програм «Доступні ліки» має стартувати з 1 квітня. Відповідно до неї держава буде повністю або частково компенсувати вартість ліків пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою і діабетом II типу. Правда, чи запрацює ця програма вже з 1 квітня, невідомо. Але в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун зазначила, що програма в будь-якому випадку буде розширюватись. «Щороку список ліків, які беруть участь у програмі з реінбурсації, ми будемо розширювати. В інших країнах Європи 80% всіх ліків реалізуються через програми реінбурсації, і ми будемо намагатися до цього йти», - зазначила вона. У МОЗ анонсували індивідуальний підхід до пацієнтів Також МОЗ на наступні 5 років розробило нову стратегію лікарських засобів. У ній акцент зроблений на індивідуальному підході до кожного пацієнта. «Зараз ми закуповуємо дуже велику кількість одного препарату за конкретною програмою, але ми не знаємо, чи є цей препарат правильним для кожного пацієнта, який підпадає під цю програму. Адже лікування людей, що мають однакові захворювання, може відрізнятися. Тому замість того, щоб закуповувати багато ліків одного типу, ми повинні персоніфікувати ці закупівлі. Це вже має бути на рівні лікаря. Лікар виписує препарат пацієнту, і держава повинна його ним забезпечити», - пояснила в.о. міністра. Перші кроки в цьому напрямку планують зробити вже цього року і почнуть з первинної ланки медичної допомоги. Та й саму первинну ланку мають перевести в рамки страхової медицини вже цього року. Але коли ж пацієнтам можна буде укладати договори з лікарями, до цього часу невідомо. Закони ухвалюють, але не виконують Однак, як показує практика, навіть ухвалені й чинні документи ще не гарантують їх виконання. Зокрема з 1 січня 2017 року в Україні діє закон, який передбачає, що всі якісні ліки, які зареєстровані в ЄС, США, Канаді тощо, проходять майже автоматичну реєстрацію в Україні. «Тобто це 17 днів, коли наш державний експертний центр просто перевіряє, чи зареєстровані ці ліки в цих країнах, і пускає їх в Україну. Але цей закон досі нормально не працює. Є державний експертний центр, є чиновники, у яких все життя була звичка реєструвати ці лікарські засоби за великі гроші, і, звичайно, їм не подобається цей закон», - обурюється виконавчий директор БФ «Пацієнти України» Ольга Стефанишина. Тому, коли ж реально запрацює хоч якась частина медичної реформи, прогнозувати рано. Залишається сподіватися, що до того часу та половина українців, яка ще вірить медикам і ходить у лікарні, не почне займатися самолікуванням.
Закон і Право Ремонт Маріїнського палацу перевищив повну вартість всього Межигір'я. Історія найскандальнішої реставрації України Маріїнський палац – старий царський палац у центрі Києва, який за сучасної історії став місцем зустрічей офіційних делегацій та політичних переговорів. Він давним-давно недоступний для широкого загалу, бо з 2002 році у ньому проводяться ремонтні роботи. І проводяться вони настільки «талановито», що замість початково запланованих 48 місяців реставрація уже розтяглася на 14 (!!!) років і триватиме ще мінімум до середини 2019 року!   Та тривалість ремонтних робіт ще півбіди, справжня біда в тому, що вони постійно дорожчають, ремонтні роботи виконуються одночасно з проектуванням, і тут же закуповується обладнання і предмети інтер’єру, які роками валяються на складах без належного догляду. В Маріїнський палац вже «вбухали» 1,5 мільярди гривень. Таким чином тільки ремонт у цьому невеличкому палаці завиграшки «переплюнув» вартість всього розкішного Межигір’я Януковича, комерційна ціна якого свого часу склала «лише» 1,25 млрд грн. Зауважимо – це вартість ще незавершеної реставрації, а не всього приміщення загалом! Що таке дивовижно дороговартісне відбувається за високим зеленим парканом зліва від Верховної Ради зацікавилася Рахункова палата і результати її звіту вельми невтішні, а місцями – обурюють. У час економічної кризи, коли скорочуються соціальні програми, коли недобудованим залишається, наприклад, новий корпус Охматдиту – установа, яка могла б рятувати життя тисячам дітей в Україні, держава допускає такі нераціональні витрати. Отже, у нещодавно оприлюдненому звіті Рахункової палати говориться про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, передбачених на реставрацію та пристосування Маріїнського палацу.   Розділимо його на ключові аспекти:   Реставрація з незрозумілих причин замість 4 років розтягнулася на 17-ть.   Рішення про реконструкцію та реставрацію Маріїнського палацу було прийняте Урядом у 2002 році. Тоді розпочалися підготовчі та проектні роботи. Бу4дівельні ж роботи стартували 2007 року. З того часу і до середини  2016 року виконано лише чверть від загального обсягу робіт. З  2014-го і до І півріччя 2016 року підставою для виконання будівельних робіт із реставрації та пристосування Маріїнського палацу була проектно-кошторисна документація, затверджена Урядом ще у 2008 році. За цей період Урядом терміни будівництва жодного разу не коригувались. За останні 2,5 роки на фінансування реставрації та пристосування Маріїнського палацу було спрямовано найбільший обсяг коштів за весь період реалізації проекту - на вказані цілі витрачено 147,0 мільйонів гривень. Але до теперішнього часу роботи не завершені. І це при тому, що загалом в Україні нараховується 1501 пам’ятка культурної спадщини. Та при цьому «равликовий» ремонт Маріїнського палацу був визначений як пріоритетний. Попри це, за всі роки робіт, 80 % запланованого втілено лише у правому флігелі будівлі. Водночас, технічний стан головного фасаду, паркового фасаду та фасадів лівого флігеля палацу так і залишається незадовільним.  Таким чином мета бюджетних програм, за якими здійснювалося фінансування реставрації - а саме збереження пам’ятки архітектури загальнодержавного значення, не досягнута, констатують у Рахунковій палаті.   Хто кого мав контролювати реставрацію Маріїнського палацу?   Як зазначено у звіті Рахункової палати, початково реставрацією мав керувати Мінрегіонбуд, утім надалі цей обов’язок було передано Державному управлінню справами. ДУС у І півріччі 2014 року планувала провести контрольно-аналітичні заходи на державних підприємствах, задіяних у реставрації Маріїнського палацу -  це “Будівельно-монтажне управління ДУС” та “Проектне бюро ДУС”. Але перевірку проведено не було. У І півріччі 2016 року управлінням розпочато планові аудити підприємств, але на час проведення аудиту їх так і не завершили. Також палата визнала, что технічний нагляд, що здійснювався ДП “Укрінвестбуд”, був недостатнім. Таким чином, контроль за ходом робіт реставрації загалом був визнаний як такий, що був забезпечений неналежним чином.   Скільки коштів пішло у «чорну діру» палацу за 2,5 роки   А тепер конкретно, до чого призвела відсутність контролю за ходом ремонтних робіт у Маріїнському палаці. Під час перевірки Рахункова палата встановила, що при виконанні робіт із порушенням вимог чинного законодавства використано 9,5 млн. грн, нераціонально – 17,8 млн. грн, неекономно – 4,2 млн. гривень. Лише вибірковою перевіркою актів виконаних робіт були встановлені численні факти завищення норм витрат будівельних матеріалів і обсягів фактично виконаних робіт (в окремих випадках – більш як у 4 рази).  Воно і не дивно, адже кошторисна документація коригувалася проектувальником уже після фактичного виконання робіт і навіть після складання актів приймання виконаних будівельних робіт. Таким чином з порушенням норм ДСТУ було використано ще 9,26 млн гривень. Маріїнський палац під час реставрації оздоблювався надзвичайно дороговартісними предметами інтер’єру, закуповувалося цінне обладнання, причому необхідність купівлі саме таких високовартісних предметів обґрунтовано не було. Більш того, вартість окремих матеріалів, які пропонуються постачальниками, у рази нижча від тих, які в результаті закупила ДУС. Вартість цього сумнівного обладнання виявилася загалом завищеною на 4,1 млн грн. Та це ще не вся дивовижа. Оскільки необхідність закупівлі окремого обладнання не проектувалася і не аргументувалася, проводилась одночасно з ремонтними роботами, то встановлювати його подекуди були ніяк. Всі ці речі вивезли на склади, де вони пролежують роками. Рахункова палата вважає, що через це ще 17,789 млн. грн бюджетні коштів були використані ДУС нераціонально. Рахункова палата також вказала на інші дивні перевитрати. Наприклад, частина сантехнічних виробів вартістю 27,5 тис. грн була встановлена, а потім - демонтована і вивезена на склад. Тим не менше за монтаж цього обладнання було сплачено ще 14,6 тис. гривень. Фактично – ці гроші викинули на вітер.    У 2016 році реставрація та пристосування Маріїнського палацу здійснювалися в рамках реалізації державного інвестиційного проекту. Всупереч нормам закону, які забороняють допускати до участі у відборі проекти, в яких подана не повна інформація, чи вони містять помилкові розрахунки, проекти з низькою ефективністю реалізації, Мінекономрозвитку допущено до участі у відборі державний інвестиційний проект “Реставрація та пристосування Маріїнського палацу в м. Києві”. Навіть попри те, що у проекті не була визначена його мета, не подавався аналіз інших резиденцій, а також не зазначалися загрози та проблеми провадження діяльності, була відсутня інформація про наявність і розвиток інфраструктури, відсутній аналіз причин зміни реалізації та загальної вартості проекту. Відзначимо, що міжвідомчою комісією з питань державних інвестиційних проектів, головою якої був міністр економічного розвитку і торгівлі, проект проголосований одностайно.      Маріїнський палац це пам’ятник чині? Не лише Мінекономрозвитку та ДУС нагрішили у реставрації Маріїнського. Роботи у палаці проводяться вже понад 14 років, а його правовий статус як пам’ятки архітектури України досі не визначено. До Державного реєстру нерухомих пам’яток архітектури України Маріїнський палац не включено, за що відповідальний Мінкульт. Будівельні роботи здійснювалися у 2014–2015 роках та у І півріччі 2016 року лише на підставі дозволу органу державного архітектурно-будівельного контролю, в той час як мав існувати відповідний і дозвіл Мінкультури, яке участі у нагляді за реставрацією об’єкту культурної спадщини не брало. Після зауваження РП наприкінці 2016 року цей дозвіл таки було отримано.   Та попри таку невизначеність це не завадило чиновникам визначити фінансування реставрації Маріїнського палацу як пріоритетне. А як же решта із 1501 пам’ятки культурної спадщини нашої держави, на реставрацію яких коштів бракує завжди!? Пріоритетне фінансування в обсязі 119,6 млн грн бюджетних коштів у 2014–2015 роках фактично здійснювалося при суттєвому скороченні видатків із нагальних соціально-економічних проблем країни (скорочені соціальні виплати, суттєво зменшено фінансування медицини та освіти тощо), багатозначно зауважила Рахункова палата. Результати даного звіту разом з зауваженнями і вимогами розіслано всім причетним відомствам. Про те, як вони відреагують на нього – чи виправлять свої помилки, Рахункова палата обіцяє проінформувати Національну поліцію.
За кордоном 11 українців побували в захоплюючій подорожі за програмою уряду Японії В рамках програми японського уряду «Корабель молодих лідерів світу» 11 українців здійснили подорож до країн Тихоокеанського регіону. Про це заявив посол Японії в Україні Сігекі Сумі, передає Інтерфакс-Україна. «Я радий вітати всіх учасників цього проекту. Радий, що рік Японії в Україні був увінчаний таким заходом. Дуже важливим завданням нашої роботи є зближення народів України та Японії», - сказав Сумі під час прес-конференції в Києві. Він розповів, що учасники програми були в Японії 10 днів, де відвідали лекції з японського мистецтва, історії, мовні уроки. Посол зазначив, що проживання в сім'ях допомогло молодим українцям краще пізнати побут місцевих жителів. Друга половина програми - це подорож на кораблі в басейні Тихого океану протягом місяця. «Вас чекають нові виклики, проте так ви зможете поглибити відносини Японії та України. Цей захід буде першим кроком до поглиблення цієї співпраці », - повідомив Сумі.
Наука і технології Знайдено молекулу, яка допомагає не переїдати Корейські вчені під час досліджень виявили молекулу, яку жирові клітини відправляли в мозок мушок, коли комахи запасали достатньо енергії і могли перестати їсти. Дослідження з мушками проводилися в Корейському інституті передових технологій, пише The The Daily Mail. Зараз вчені шукають схожий механізм у ссавців. Відзначається, що організм накопичує жир як запас енергії. Гормон лептин змушує ссавців їсти, коли жиру стає менше. І поки невідомі механізми, що запобігають переїданню. Дослідники знайшли ген-мішень purple, який експресувався в жировій тканині. Коли активність purple була знижена, мушки їли більше. Значить, функцією гена є придушення апетиту. Фермент purple - один із двох ферментів, що утворюють молекулу PTP, яка виділяється клітинами жирової тканини, коли мушки їдять, і відправляється в мозок. Досягнувши мозку, PTP стає коферментом тетрагідробіоптерином (BH4). Він бере участь у створенні нейропептиду NPF, що керує харчуванням.

Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
За допомогою нумерологічних розрахунків можна легко змінити життя на краще Простий розрахунок особистого коду ....
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
Молод вважається дуже сприятливим для залучення грошей часом Щоб все вийшло, ми пропонуємо вам скористатися ри....
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
більше матеріалів




/-1,3605937957764-/ /-pc-/
Top