counter
Архів Повернутись назад 29 Листопада 2017
29 Листопада
Суспільство За порнопомсту в США саджатимуть до в'язниці Американські сенатори і конгресмен Джекі Шпейєр внесли на розгляд законопроект про порнопомсту, згідно з яким, за цей злочин будуть саджати у в'язницю на термін до п'яти років. Про це повідомляє видання Techcrunch. Чиновники висловили надію, що закон отримає статус федерального. У разі вчинення злочину слідству потрібно буде довести, що обвинувачений опублікував інтимні фотографії, які завдали моральної шкоди жертві. Законопроект передбачає покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі і штрафу. "Закон необхідний, щоб ні одна розумна людина не посміла таким чином порушити громадський спокій", — заявили сенатори. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 15-річна школярка з Бразилії Карина Сайфер Олівейра наклала на себе руки після того, як її колишній хлопець опублікував її інтимні фотографії в Мережі.
Події Американка померла після того, як застрягла в паркані У Чикаго (США) місцева мешканка померла в лікарні через кілька днів після того, як її знайшли застряглою головою в паркані. Про це повідомляє видання Chicago Sun-Times. 64-річну Лінду Брінгман виявили затиснутою між залізними прутами огорожі біля відділення банку North Side. Жінка була без свідомості. Після цього її відвезли в лікарню в критичному стані, де вона померла. Після розтину з'ясувалося, що причиною смерті стали черепно-мозкова травма аноксичного характеру і позиційна асфіксія (тіло знаходилося в такому положенні, що неможливо було нормально дихати). Інцидент визнали нещасним випадком. В даний момент невідомо, як жінка змогла застрягти головою в паркані. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США маленька дівчинка втопилася, впавши в контейнер з жиром під час гри з однолітками біля одного з кафе.
Наука і технології Експерти попередили користувачів Android про нову загрозу Компанія Group-IB, яка займається запобіганням і розслідуванням кіберзлочинів, помітила нову хвилю масового поширення вірусів-троянів, що маскуються під мобільні додатки банків для Android-смартфонів. Про це йдеться в повідомленні компанії. За словами фахівців, трояни, які призначені для мобільних пристроїв під управлінням ОС Android, поширюються не через офіційний магазин Google Play, а через рекламні оголошення в пошукових системах. Люди, які шукають додаток банку на перших сторінках пошукача, бачать рекламні повідомлення про встановлення сервісу. Коли вони на них натискають, то скачують банківський троян. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більшість смартфонів з операційною системою Android збирають дані про місцезнаходження користувача і відправляють їх розробнику — компанії Google.
Політика "Ракетні" ігри КНДР загрожують глобальній безпеці — ОБСЄ Голова ОБСЄ і міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц категорично засудив чергові ракетні випробування КНДР. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. "Засуджую сьогоднішнє ракетне випробування КНДР найрішучішим чином, порушення міжнародного права і провокації, що продовжуються, загрожують глобальній безпеці і регіональної стабільності", — написав він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КНДР провела нові випробування балістичної ракети. На світанку Північна Корея запустила невідому балістичну ракету на схід від околиць Пхеньонга, провінції Південний Пхеньян. Також представник Міністерства оборони США полковник Роберт Меннінг заявив про те, що запущена з території Північної Кореї ракета пролетіла близько тисячі кілометрів і впала в Японське море.
Політика Керченський міст. Омелян розповів, як зупинити будівництво Незаконне будівництво Керченського мосту треба терміново зупинити, і можливо це лише під тиском українських міжнародних партнерів, а також додаткових санкцій проти РФ. Про це повідомляє міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає прес-служба відомства. За його інформацією, окупація Росією Криму поставила особливий акцент на зміцненні нацбезпеки і оборони на морі. У свою чергу це безпосередньо впливає на транспортну інфраструктуру та економіку країни. «На сьогодні спостерігається зменшення кількості заходів вантажообігу і вантажних кораблів в морських портах Бердянськ і Маріуполь, що негативно позначилося на економічних показниках підприємств», — говорить чиновник. Через незаконне будівництва Керченського мосту окупанти встановили обмеження параметрів для проходження суден, які слідують з Чорного в Азовське море, а також назад. Таке обмеження тягне втрати експорту українського металу в США на рівні 1 млн. тонн щороку.
Політика ЗМІ: Британія та ЄС узгодили суму компенсації за Brexit Євросоюз і Великобританія домовилися про попередню суму, яку Лондон заплатить ЄС за Brexit, відкривши шлях до торговельної частини переговорів. Про це передає The Telegraph, посилаючись на джерела в переговорних групах обох сторін. Умови узгодили в кінці минулого тижня після щільних консультацій на чолі з Олівером Робінсоном, основним британським переговірником. Фінальна цифра рахунку «відкрита для інтерпретацій», але вона коливається в межах 45-55 млрд євро. Домовленості досягнуто перед дуже важливою зустріччю президента ЄК Жан-Клода Юнкера і прем'єр-міністра Британії Терези Мей, які пройдуть на наступному тижні. ЄС хоче домогтися від Великобританії визначеності в ключових питаннях. Британський уряд сподівається якомога швидше перейти до другої фази переговорів, в якій будуть обговорюватися відносини ЄС і Британії після Brexit, зокрема угода про вільну торгівлю, а також можливість доступу Лондона до європейського внутрішнього ринку.
Події оформление ленты  Maserati й земля на $500 тис.: ЗМІ розповіли про власність "убогої" тещі завгоспа Нацполіціі Теща глави Департаменту управління майном Нацполіціі Івана Наумова виявилася власницею елітного авто, а також нерухомості вартістю в 500 тис. доларів. Про це сказано в розслідуванні «Наших Грошей». Як зазначається, Тетяна Зачиняєва в цього році купила три ділянки землі площею 39 соток на березі обвідного каналу Київського водосховища. Ринкова ціна землі становить там 2,5 тис. дол. За сотку, тобто ціна ділянок Зачиняєвої повинна складати близько 97 тис. доларів. Теща Наумова є власницею ділянок землі на 36 соток, які знаходяться неподалік, на березі Дніпра. Ділянки були куплені в різні роки, їх ринкова вартість становить 90 тис. дол. У 2012 році на цій землі почали будувати будинок. За оцінкою архітекторів, вартість 5-поверхового будинку повинна складати приблизно 450 тис. дол. У Тетяни Зачиняєвої також виявили дві ділянки на березі Чорного моря в с. Рибаківка Миколаївської області. У 2013 році вона купила там 40 соток землі, загальна ринкова ціна якої становить близько 40 тис. дол. У лютому цього року Зачиняєва стала власницею Maserati Levante 2016 р.в. У офіційного дилера такий автомобіль коштує від 3 млн грн. (110 тис. дол.). Зараз машина виставлена ​​на продаж. Згідно з офіційними доходи тещі завгоспа НП, за останні п'ять років вона отримала тільки 10,5 тис. грн.
Суспільство До кінця січня в центрі Києва обмежили рух транспорту У центральних районах столиці з 29 листопада 2017 року по 31 січня 2018 року обмежено рух транспорту через новорічно-різдвяні свята. Про це інформує прес-служба КМДА. «У період з 29 листопада цього року по 31 січня наступного року, в Києві буде діяти обмеження руху транспортних засобів (крім міського пасажирського транспорту, він буде працювати в звичайному режимі) уздовж Володимирського проїзду (від будинку № 23 по вулиці Софійській до Михайлівської площі) і на вулиці Володимирській (від провулка Рильського до Володимирського проїзду)», — сказано в повідомленні. У КМДА зазначили, що з 29 листопада по 31 січня рух транспорту буде заборонено уздовж Володимирського проїзду — від Малої Житомирської до Михайлівської площі. В адміністрації міста відзначили, що в роботу маршрутів наземного пішохідного транспорту, чий шлях лежить зазначеними вулицями, внесуть зміни.
Політика оформление ленты  В Україні розробили 3D-радар, який "бачить" об'єкти за 500 км Державний концерн «Укроборонпром» розробив і вже готує до випробувань новий 3D-радар 80К6Т. Пристрій може виявляти об'єкти в повітрі на відстані до 500 кілометрів. Про це повідомив президент України Петро Порошенко в Twitter. Оглядовий 3D-локатор може оновлювати інформацію кожні п'ять секунд і супроводжувати ціль з високою точністю. «Можливості радара 80К6T дозволяють застосовувати його з усіма зенітно-ракетними комплексами (ЗРК), які стоять на озброєнні Збройних сил України, і як інформаційну ланку в підрозділах Повітряних Сил країни», - пише президент Порошенко. @ukroboronprom готує до випробувань 3D-радар 80К6Т.Цей радар може виявляти об’єкти в повітрі на відстані до 500 км, оновлюючи дані кожні 5 секунд, та супроводжувати цілі з надвисокою точністю. pic.twitter.com/Se7Yf1T1Vr — Петро Порошенко (@poroshenko) November 29, 2017
Події оформление ленты  "Новітні технології": у Миколаєві асфальт укладають у калюжі У Миколаєві недобросовісні підрядники, а може, і чиновники знову закочують в гроші міських платників податків «в болото». Про це інформує Николаевский обозреватель. У вівторок, 28 листопада, місцеві жителі могли спостерігати дуже цікаву картину. «Парк Ліски, в темний час доби робочі укладають асфальт під час дощу. Зазвичай так буває, коли в Миколаїв приїжджає керівництво країни. Але ні, просто потрібно освоїти гроші до кінця цього року», - йдеться в повідомленні видання. «Зовсім не важливо, що асфальт разом з болотом і снігом зійде вже навесні. Головне, що завжди можна заново продовжувати списувати бюджетні кошти на таке «асфальтування», - зазначає джерело. Жителі району Ліски розраховують, що керівництво міста і прокуратура знайдуть і покарають винних у події.
Політика КМДА не забороняла парковку на 68 вулицях Києва У департаменті транспортної інфраструктури КМДА повідомили, що парковка на 68 вулицях в Києві не забороняється. Про це вони повідомили на своїй сторінці в Facebook. «Парковки, які були обладнані відповідно до вимог ПДР, продовжують працювати на цих вулицях», - сказано в повідомленні. Раніше повідомлялося, що на 68 київських вулицях заборонили парковку. Хаотично припарковані авто, які ускладнюють або блокують рух транспорту, будуть евакуюватися примусово. «Щоб ефективно боротися зі стихійними парковками Київрада прийняла рішення «Про затвердження переліку ділянок вулично-дорожньої мережі, на яких стоянка і зупинка транспортних засобів з порушенням ПДР призводить до зменшення пропускної здатності і значно перешкоджає дорожньому руху», - йдеться в повідомленні. За інформацією відомства, це розв'яже проблему з заторами, а також забезпечить безперешкодний проїзд оперативних служб і перевезення пасажирів.
Події Екс-начальник ДАІ Полтавщини засуджений до 7 років в'язниці за хабарі Екс-начальник управління ДАІ УМВС України у Полтавській області Петро Блажівський був визнаний винним судом у хабарництві і засуджений до семи років ув'язнення з конфіскацією майна. Суд пройшов без підсудного, так як той, за інформацією СБУ, переховується у родичів в окупованому Криму. Про це йдеться у вироку Жовтневого районного суду Полтави від 20 листопада. У 2014 році підозрюваний вимагав від підлеглих щомісяця платити йому від $1000 до $4000 "за прихильне ставлення до них в ході проходження служби в підрозділах ДАІ, а також можливість продовжувати працювати на посадах". Свідки сказали, що сума хабарів могла залежати від кількості населення, яке проживає на території обслуговування того чи іншого підрозділу. Блажівський був затриманий в кінці грудня 2014 року в лікарні, коли отримав $1000 через посередника. Портфель з грошима він викинув через вікно. У матеріалах суду сказано, що до листопада 2015 року підозрюваний систематично брав участь у судових засіданнях. Блажівський відмовлявся давати свідчення, сказавши, що оголосить їх у кінці розгляду справи. Але потім зник, і в грудні 2015 року був оголошений у федеральний розшук. Управління СБУ по Полтавській області встановило, що підозрюваний переховується у своїх родичів в Севастополі і Джанкої.
Політика Кадиров фігурує у справі про переворот у Чорногорії Главу Чечні Рамзана Кадирова підозрюють в агітації лідерів мусульманських громад Чорногорії співпрацювати з партією «Демократичний фронт», яка мала привести до зміни влади в країні. Про це пишуть «Известия». У журналістів з'явилася копія листа, який опозиціонери Мілан Кнежевич і Андрій Мандич направили главі МЗС країни-агресора Сергію Лаврову. Кнежевич і Мандич звинувачуються в підготовці путчу. Прокурори Чорногорії відзначають, що під час виборів у парламент 16 жовтня 2016 року злочинна група з «російських націоналістів» планувала державний переворот, зокрема вбивство прем'єра Міло Джукановича. Пізніше стало відомо, що групу сформували Едуард Широков і Володимир Посов. За підозрою в причетності до держперевороту затримали 20 сербів, роботу яких координували в Москві через сербського націоналіста Олександра Сінджелича. Прокурор Катнич раніше заявляв, що організацією невдалого путчу займалися російські спецслужби. У Кремлі всі звинувачення заперечують.
Культура Співачка Джамала чекає первістка Знаменита кримськотатарська співачка, переможниця «Євробачення 2016» Джамала чекає первістка. Про це співачка написала на своїй сторінці в Facebook. «Звичайно, мені хотілося б тримати це в секреті і поділитися новиною тільки з найближчими, але багато хто вже і так здогадався. Це найбільше диво на світі!» - написала виконавиця. Цю ж інформацію підтвердили і в прес-службі зірки. «Останнім часом до нас звертаються з проханням підтвердити чутки, що Джамала вагітна. Так ось - це не чутки», - відзначили представники артистки. Нагадаємо, в жовтні Джамала стала Послом доброї волі Міжнародної організації з міграції (МОМ). Співачка братиме участь в інформаційній кампанії по боротьбі з сучасними формами рабства. Варто відзначити, що робота цієї організації спрямована на розв'язання питань міграції, біженців та розгляд гендерних аспектів.
Політика Ювілейна Генасамблея ПАЧЕС відкрилася в столиці Голова українського парламенту Андрій Парубій відкрив засідання 50-ї Генасамблеї ПАЧЕС. Про це він повідомив в залі пленарних засідань парламенту, передає сайт ВР. «Я оголошую відкритим п'ятидесяте пленарне засідання Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС)», - повідомив Андрій Парубій. В ході засідання буде прийнята декларація ПАЧЕС з нагоди 25-річчя Генасамблеї. Планується також заслухати доповіді про роботу Організації Чорноморського економічного співробітництва, Ділової ради ЧЕС, Чорноморського банку торгівлі та розвитку, а також Центру Чорноморських досліджень та ін. Також були заплановані виступи представників міжнародних організацій і парламентських асамблей. Крім цього, завтра, 30 листопада, пройдуть вибори заступників голови ПАЧЕС.
Суспільство В Україну йде потепління: найкраща температура для застуди та грипу У четвер, 30 листопада, на більшій частині території України очікується потепління. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко. За її словами, встановиться температура повітря - найсприятливіша для вірусів і простуд, як кажуть «гнила». На Заході України та в східних областях 30 листопада можливі опади і низька температура повітря - вночі до «мінусів», вдень близько нуля, ожеледь. «На решті території очікується потепління. Потепління охопить Одеську, Миколаївську, Херсонську області, Запоріжжя, Черкаси, Кропивницький, Дніпро, Вінницю, Житомир і Київ. З районами, звичайно. Очікується вдень + 4... + 8 градусів, а на півдні місцями + 7... +12 градусів», - зазначила синоптик. За її словами, істотні опади малоймовірні, ясно. У Києві в найближчу добу сильна ожеледь, ожеледиця, а завтра вдень в столиці потеплішає до +5... +6 градусів. Опадів істотних завтра не буде, але ввечері вони з'являться. «Особливий нюанс завтрашньої погоди - насувається сильний, до штормового, вітер», - додала Діденко.
Політика Повний контроль: в РФ зобов'яжуть реєструвати користувачів онлайн-ігор за номером телефону Радбез РФ доручила Мінкомзв'язку і ФСБ розробити додаткові заходи регулювання організаторів поширення інформації, зокрема соцмереж і онлайн-ігор. Про це пише РБК, посилаючись на документи з дорученням Ради безпеки Росії. З 1 січня наступного року таким вимогам повинні підкорятися месенджери: компанії повинні ідентифікувати користувачів за номером телефону, а також за запитом передавати інформацію в правоохоронні органи. За інформацією головного аналітика асоціації електронних комунікацій РФ Карена Казаряна, як буде організований процес ідентифікації, незрозуміло поки. Він сказав, що соцмережі зараз вже вимагають номер телефону під час реєстрації, а потрапляння в список ОРІ онлайн-ігор говорить про «актуальність міфу про терористів, які спілкуються в іграх».
Політика США, Японія і Південна Корея терміново скликають засідання Радбезу ООН США, Японія і Південна Корея скликають екстрене засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку з випробуванням Північною Кореєю балістичної ракети «Хвасон-15». Про це заявила постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі. За попередніми даними, засідання заплановане сьогодні, 29 листопада, на 23:30 за київським часом. За словами генсека ООН Антоніу Гутерреша, дії КНДР є дестабілізуючими, він закликав Пхеньян «утриматися від подібних кроків». У свою чергу генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північна Корея в черговий раз порушує численні резолюції Радбезу ООН і підриває регіональну і міжнародну безпеку. Крім того, представник ЄС Федеріка Могеріні назвала пуск ракети «серйозною провокацією» і «неприйнятним порушенням міжнародних зобов'язань». Нагадаємо, 28 листопада в КНДР запустили чергову балістичну ракету. Вона пролетіла близько 1 тис. км і впала в океан. Після цього лідер КНДР Кім Чен Ин повідомив, що випробування міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-15 стало «історичним досягненням» ракетних сил Північної Кореї, а також завершенням етапу створення ядерного озброєння.
Суспільство оформление ленты  Поплавський в Польщі презентував свою нову книжку У свій день народження, 28 листопада, знаменитий ректор, професор Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський представив книжку про шлях до успіху і популярності. Про це повідомило польське видання Сentrumprasowe. Презентація книжки «Ректор» пройшла у Варшавському університеті менеджменту. Нову працю Поплавський присвятив 25-річчю своєї діяльності керівника нібито головного в країні художнього вишу. Поплавський називає свої книжки «підручниками». У новому виданні він розповідає про час, коли в 1990 році захистив докторську дисертацію в Ленінградському держінституті культури ім. Н.К. Крупської, а в 1993 році очолив Київський інститут культури з двома факультетами. Книжка мотиваційна, призначена для широкого кола читачів, теперішніх та майбутніх студентів, які мріють знайти свій шлях до успіху. На презентації були присутні ректори європейських вишів, представники української діаспори в Європі, студенти і колеги з України.
Події оформление ленты  Волонтер назвав батальйони, які звільняли українські села на Донбасі Відомий волонтер Юрій Мисягін назвав батальйони, які брали участь у визволенні кількох українських селищ на Донбасі від терористів. Нагадаємо, раніше, той же Мисягін першим повідомив про те, що кілька населених пунктів повернулися під контроль ЗСУ. Кілька ЗМІ спробували звинуватити його у зриві "секретної операції" і кривавій бійні, в якій загинуло п'ятеро бійців. Сам волонтер заявляє, що описані ним події і ті, в результаті яких загинули наші воїни, відбувалися в різних місцях і в різний час і не були частиною однієї операції. "У всьому цьому навмисне піднятому галасі навколо наших успіхів на Світлодарській дузі було упущено найголовніше.Назвати наші підрозділи, які брали участь у цих двох "вимушено" одночасно проведених операціях на різних ділянках Світлодарської дуги, не порушуючи Мінські угоди, у відповідь на провокації і обстріли наших позицій з боку противника. Ось вони: 2-й піхотний батальйон 54-ї бригади , 24-й батальйон "Айдар", 25-й батальйон «Київська Русь»", - написав волонтер.   Нагадаємо, раніше голова МВС України Арсен Аваков розповів про те, яким чином Україна повинна повертати Донбас.
Кримінал Бойовики «ДНР» обстріляли пункт пропуску «Майорськ» Увечері у вівторок, 28 листопада, терористи так званої «ДНР» обстріляли КПВВ «Майорськ». Про це в Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. За його словами, мирних громадян у терміновому порядку евакуювали в укриття. Обстріл зі стрілецької зброї російські бойовики проводили з 21:45 до 23:15. На момент обстрілу на КПВВ перебували 11 цивільних, їх залишили ночувати в укритті. Також там були 4 співробітника ДСНС. Жебрівський підкреслив, що в результаті обстрілу ніхто не постраждав. Однак в надувному модулі ДСНС під час огляду виявили два отвори від куль. Нагадаємо, бойовики ОРДО не припиняють застосовувати проти ЗСУ снайперську зброю. В результаті обстрілу в районі Авдіївки один український військовослужбовець загинув. Крім того, 24 і 25 листопада були зафіксовані неодноразові обстріли позицій підрозділів ЗСУ бойовиками зі снайперської зброї в н.п. Мар'їнка, Верхньоторецьке і Трудовське.
Економіка Реальні зарплати в країні ростуть за рахунок збільшення ставок чиновників. Прості українці не багатіють Показник зарплати в Україні зростає тільки за рахунок окладів топ-чиновників - експерт Показник реальної заробітної плати по Україні зріс за рахунок окладів чиновників центральних органів влади. Таку думку висловив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в коментарі кореспонденту АСН. "У нас заробітна плата переважно зростає тільки в місті Києві. В інших регіонах зростання є, але воно значно нижче", - зазначив експерт. За його словами, в столиці середнє зростання зарплат склало 30% і вище, і без даних по Києву і Донецькій області, де показники значно вище, ніж у цілому по країні, середня зарплата в Україні спускається з 7350 грн до 6300 грн. Високий показник зарплат в Києві, за словами експерта, пояснюється великою концентрацією чиновників. Так, наприклад, оклади деяких суддів можуть досягати і 50 тисяч гривень, а ще є зарплати керівників інших відомств правоохоронної системи, управлінців "Нафтогазу" і подібних до нього структур. При цьому Дорошенко додав, що в цілому ряді областей країни сьогодні практично припинилося зростання рівня зарплат, тоді як заборгованість із заробітних плат там істотно збільшується. Такі регіони стають поступово депресивними. Нагадаємо, напередодні, 29 листопада Державна служба статистики України заявила, що реальна заробітна плата в Україні в жовтні 2017 року порівняно з жовтнем 2016 збільшилася на 19,9%.
Політика Савченко в Польщі зганьбила Україну - політолог Народний депутат Надія Савченко в ході виступу в Познанському університеті в Польщі заявила, що Україна почала війну на Донбасі. Про це повідомив політолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці в Facebook. За його словами, Савченко польським студентам заявила, що в Україні потрібно ліквідувати області та структуру влади в цілому. «Надя була, як завжди, на висоті: спочатку намагалася пояснити «правильну систему оподаткування» (швидко заплуталася і кинула), потім заявила про необхідність ліквідувати області та структуру влади як таку (тобто структурування адміністративного устрою і держуправління), потім хвалила «праймеріз» - але коли попросили пояснити, що це, швидко і ніяково згорнула тему», - розповів політолог. Далі Савченко заявила, що «президент в Україні - це зло», а війну на Донбасі почала влада. У підсумку, на думку нардепа, українці готові до переговорів з сепаратистами. Голобуцький уточнив, що Савченко в Польщі транслювала тези Кремля і зганьбила Україну. «Це не рахуючи того, що трохи, але послабила позиції нашої держави в боротьбі інтересів Польщі і України», - резюмував політолог.
Події Четверту добу під землею в шахті на Волині страйкують гірники У Волинській області з 26 листопада проходить акція протесту шахтарів, які вимагають виплатити їм зарплати. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець на своїй сторінці в Facebook. Страйкують гірники шахти Бужанської. 58 осіб четверту добу перебувають під землею. «Шахтарям Бужанської в повному обсязі не виплачена зарплата ще за серпень, всього лише 10% - за вересень, і жодної копійки за жовтень. А працівникам інфраструктурних підрозділів заборгували ще й за липень», - написав Волинець. Відзначається, що шахтарям винні 16,1 млн грн: за серпень - трохи більше 1 млн грн, за вересень - 7,16 млн грн, за жовтень - 7,9 млн грн. Поки на вимоги шахтарів ніхто з влади не відреагував. Волинець підкреслив, що в шахті холодно, так як температура повітря майже така ж, як і зовні. У страйкуючих перебуває медсестра і працівники гірничорятувального загону.
Економіка Це катастрофа: експерт назвав реальне зростання зарплат в Україні Реальне зростання заробітних плат в Україні, з поправкою на зростання цін на споживчі товари, ледь досягає 2%. Таку думку висловив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в коментарі кореспонденту АСН. "Коли ми говоримо про зростання заробітної плати на 35% (в Києві. - Ред.), давайте подивимося, на скільки виросли такі комбіновані показники зростання наших витрат, як" індекс олів'є ", наприклад, - на 26%, якщо з вареною ковбасою і близько 30% - якщо додати туди м'ясо. "Індекс борщу" тільки з початку поточного року зріс на 33%. 35% зростання зарплат мінус 33% зростання цін, і ми отримаємо 2% реального зростання зарплат", - зазначив експерт. За його словами, реальний показник збільшення розміру середньої зарплати аналогічний росту ВВП в поточному році - 2%. "У нас заробітна плата зростає, але вона не така, про яку ми можемо говорити", - підкреслив економіст. При цьому Дорошенко додав, що в цілому ряді областей країни сьогодні практично припинилося зростання зарплат через повну відсутність інвестицій. Нагадаємо, згідно з повідомленням Державної служби статистики України, реальна заробітна плата в Україні в жовтні 2017 року порівняно з жовтнем 2016 збільшилася на 19,9%. Водночас експерти говорять, що вона росте лише за рахунок збільшення окладів високопоставлених чиновників.
Політика оформление ленты  У Порошенка повідомили справжню причину конфлікту з Польщею Антиукраїнські заяви з Польщі почали звучати через те, що польські політики намагаються відвернути увагу від проблем країни всередині ЄС. Таку думку висловив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, передає «5 канал». За його словами, ні Україна, ні Польща не зацікавлені в політичному скандалі, а уникнути конфлікту з Варшавою Київ може виключно дипломатичним шляхом. «Українська сторона не зацікавлена ​​в сварках з нашим стратегічним партнером. Тому ми намагаємося дуже спокійно вести діалог із Варшавою, щоб вирішити політичні заяви польських представників певних політичних кіл», - підкреслив Єлісєєв. Він зазначив, що стратегічне партнерство України і Польщі набагато важливіше тимчасових труднощів. «І я розумію проблематику нашого спільного історичного минулого», - сказав Єлісєєв. Нагадаємо, раніше голова канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський заявив, що в разі необхідності вибрати між Україною і Росією деякі країни Європейського Союзу можуть схилитися на користь Москви.
Економіка Держстат занижує реальний показник інфляції - експерти Державна служба статистики занижує показник інфляції, тому може продемонструвати номінальне зростання середньої заробітної плати в країні. Таку думку висловив економічний експерт Всеволод Степанюк у коментарі кореспонденту АСН. "Вони (фахівці Держстату. - Ред.) вважають, що у нас інфляція близько 12%, тоді як реальна інфляція відсотків 20. Звичайно, при заниженому показнику інфляції реальне зростання зарплат виходить набагато більше", - зазначив експерт. За його словами, крім того, на статистику вплинуло збільшення мінімальної зарплати, що потягло за собою "вибілювання" частини зарплат у приватному секторі. "Реально люди отримувати більше не стали, просто частина зарплати потрапила в статистику, після виведення з тіні", - пояснив економіст. При цьому Степанюк додав, що при номінальному зростанні показника середньої зарплати в Україні за останній рік істотно впала купівельна спроможність громадян. Нагадаємо, згідно з повідомленням Державної служби статистики України, реальна заробітна плата в Україні в жовтні 2017 року порівняно з жовтнем 2016 збільшилася на 19,9%.
Події Чоловіка, який розбив пам'ятник Небесної сотні, засудили до чотирьох місяців арешту Печерський райсуд Києва 23 листопада визнав винним у хуліганстві уродженця Севастополя Юрія Чеканова, який зруйнував меморіал Героям Небесної сотні в столиці. Текст вироку був опублікований у реєстрі судових рішень у вівторок, 28 листопада. Чеканов отримав вирок у вигляді чотирьох місяців арешту. «5 жовтня цього року він приїхав до дружини, яка працювала продавцем на вулиці Хрещатик, проходив по алеї, побачив пам'ятники. У цей момент у чоловіка стався нервовий зрив, оскільки він був упевнений, що пам'ятникам місце на кладовищі. Він руками зрушив гранітні споруди, в чому зараз розкаявся і зробив відповідні висновки», - йдеться в тексті вироку. Дії уродженця Севастополя суд кваліфікував як хуліганство, але визнав його каяття і не знайшов обтяжуючих обставин. Термін арешту становить чотири місяці і обчислюється від 5 жовтня 2017 року. Він вичерпується 5 лютого наступного року.
Події оформление ленты  У Гаазькому трибуналі підсудний випив отруту після вердикту суду На засіданні Міжнародного трибуналу щодо колишньої Югославії хорватський генерал Слободан Пральяк заявив, що п'є отруту і щось дійсно випив відразу після оголошення вердикту апеляційної інстанції. Про це передає ВВС. У суді розглядалася апеляція Пральяка, якого в 2013 році засудили до 20 років в'язниці за військові злочини. Після вироку генерал заявив: «Я приймаю отруту». Й одразу ж перекинув у рот вміст невеликого стаканчика.Після цього суддя терміново зупинила провадження й екстрено викликали «швидку допомогу». Як підтвердив адвокат Пральяка, в склянці дійсно була отрута. Нагадаємо, генерал є одним із 6 колишніх хорватських політичних і військових лідерів, які постали перед міжнародним судом. Їх звинуватили у злочинах проти людяності і порушенні законів ведення війни. Було доведено, що в 1991-1994 роках вони брали участь у ліквідації на території Хорватії всього нехорватського населення. Це спричинило за собою арешти, руйнування житла, вбивства. 22 листопада екс-головнокомандувача збройних сил Сербії Ратко Младича визнали винним у військових злочинах у Боснії і засудили до довічного ув'язнення.
Політика МЗС Німеччини викликало на килим посла КНДР через пуск нової ракети Міністерство закордонних справ Німеччини викликало на килим посла КНДР через запуск Північною Кореєю нової балістичної ракети «Хвасон-15». Про це передає Reuters. За словами голови МЗС Німеччини Зігмара Габріеля, нахабна поведінка Північної Кореї становить величезну загрозу для міжнародної безпеки. Міністр також додав, що КНДР порушила міжнародне право. Нагадаємо, 28 листопада в КНДР запустили чергову балістичну ракету. Вона пролетіла близько 1 тис. км і впала в океан. Лідер КНДР Кім Чен Ин повідомив, що випробування ракети Hwasong-15 стало «історичним досягненням» ракетних сил Північної Кореї, а також завершенням етапу створення ядерного озброєння. У зв'язку з пуском США, Японія і Південна Корея почали вимагати терміново скликати засідання Радбезу ООН. Попередньо воно відбудеться сьогодні о 23:30.
Культура Актор із «Сватів» з'явився в «чорному списку» Мінкульту України Російський актор Федір Добронравов був внесений до списку іноземних артистів, які загрожують нацбезпеці України і яким заборонений в'їзд. Про це повідомили в прес-службі Мінкульту. Відзначається, що актор потрапив у «чорний список» 28 листопада. У цьому переліку вже є 114 артистів країни-агресора. Крім того, в Україні заборонені фільми, в яких знімаються ці особи. Однак раніше в Держкіно заявили, що через Добронравова не обов'язково заборонять серіал «Свати». Нагадаємо, раніше СБУ заборонила в'їзд в Україну відомому актору з серіалу «Свати» Федору Добронравову на 3 роки за публічну підтримку анексії Криму. У свою чергу Зеленський попросив у СБУ не чіпати серіал, а для початку розібратися в своїх проблемах. Сам Добронравов заявив, що в Україні з серіалом «Свати» відбулася «якась дурість» і він «молиться», щоб «це все закінчилося».
Культура Екс-дружина Армена Джигарханяна заявила, що вагітна Екс-дружина 82-річного актора Армена Джигарханяна Віталіна Цимбалюк-Романовська після розлучення категорично уникає зустрічі зі слідчим, оскільки вона вагітна. Про це інформує КП в Україні. Щодо Віталіни було відкрито кілька кримінальних проваджень: про стеження за актором Джигарханяном, а також за фактом розкрадання з театру Армена Джигарханяна державних коштів на 80 млн руб. «Віталіна Цимбалюк-Романовська не приходить на допит. Коли слідчий став наполегливіше вимагати її приходу, вона сказала, що вагітна. За її словами, лікар настійно рекомендує їй спокій - жодних хвилювань і нервів. Нібито і в Грузію вона їздила тільки для того, щоб лягти на збереження в приватну клініку. Боялася, що, якщо буде проходити лікування в Москві, то про це дізнаються журналісти», - передає джерело.
Кримінал Попов про сина-нальотчика: Якщо зробив гидоту і йому за це "наваляли", значить, справедливо Оболонський суд Києва розпочинає обрання запобіжного заходу для 14-річного сина народного депутата від Радикальної партії Ігоря Попова - Богдана, якого з іще одним малолітнім хлопцем затримали при спробі пограбування продуктового магазину, повідомляє кореспондент АСН. Початок засідання заплановано на 14:00, однак поки що підозрюваного не привезли до суду. Сам Ігор Попов охоче спілкується з пресою. Він виглядає пригніченим і засмученим. Депутат заявив, що його син налаштований на співпрацю зі слідством. За словами Попова, у них є певні пом'якшувальні обставини, які збираються представити в суді - перш за все той факт, що Богдан раніше не був помічений в жодних скандалах. Ігор Попов кілька разів повторив, що його син має понести справедливе покарання і що відчуває свою провину за те, що дитина "пішла неправильним шляхом". Він повідомив, що за останні два дні вони багато спілкувалися зі слідством, при цьому сина тримають у СІЗО. До нього додому також приходили і працівники соціальної служби. Водночас політик заявив, що попросив своїх колег не коментувати судовий процес і не приходити в суд, щоб максимально деполітизувати процес. Він повідомив, що проситиме суд пом'якшити запобіжний захід, який вимагає прокуратура. "Ми, звичайно, просимо запобіжний захід - перебування під вартою, з браслетом вдома. Ми беремо на себе зобов'язання більш серйозно зайнятися його вихованням, я обіцяю сина не бити, але буду пояснювати йому, що він накоїв", - сказав Попов. Він також повідомив, що компенсує всі збитки, які завдав своїми діями його син - матеріальні та моральні. Народний депутат визнав, що стаття, яку інкримінують його синові, дуже серйозна, але він сподівається, що суд пом'якшить покарання. "Я, як батько, хотів би розділяти поняття "розбій" - коли 15 мужиків прибігають з автоматами і коли два "дрищі" - з предметом, схожим на пістолет. Експертиза зараз встановлює, що це не зовсім пістолет". Також Попов повідомив, що точно мотиви він і сам хлопчик назвати не можуть: "Він каже про якийсь вплив, чи то на спір, чи то на "слабо" його хтось брав. Ну, це повна нісенітниця, якими б мотиви не були, але я точно не вірю в корисливі мотиви. У нас не супербагата сім'я, але всі його потреби ми задовольняли". Нардеп, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати факт того, що хлопець був побитий під час затримання, сказав, що це незаконно, але справедливо: "Якщо чоловік, навіть маленький, 14-річний, робить гидоту і йому за це "наваляли", значить, це справедливо", - сказав нардеп. Він зазначив, що у нього немає претензій до тих, хто наставив синців його синові - будь то випадкові свідки чи поліція. Нагадаємо, сьогодні о 16:00 планується слухання щодо обрання запобіжного заходу спільникові Попова-молодшого Владиславу Чобану. 27 листопада Богдану Попову і його 15-річному спільникові повідомили про підозру. 26 листопада сина народного депутата від Радикальної партії Ігоря Попова затримали за розбійний напад на продуктовий магазин у Києві. Він і його спільник у балаклавах забігли в магазин і, розмахуючи стартовим пістолетом, забрали з каси понад 2000 грн. Однак покупці магазину затримали малолітніх грабіжників.
Події Аферисти у Києві продали 35 квартир за фальшивими документами У Києві працівники поліції затримали аферистів, які несанкціоновано втручалися в державний реєстр за підробленими документами, знімали арешти, накладені на квартири, які перепродували в подальшому. Про це передає поліція міста. Доведено, що на рахунку злочинців щонайменше 35 таких квартир. При тому співучасника і організатора злочинної оборудки затримали повторно. Основний фігурант справи, 38-річний житель Києва, притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, які пов'язані з шахрайством у сфері нерухомості. «Влітку 2017 року Шевченківським райсудом Києва йому було обрано запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави. Після внесення понад мільйона гривень застави правопорушник знову був на свободі і знову взявся за афери», - сказано в повідомленні. 42-річний співучасник - уродженець Луганщини - виконував роль власників квартир, які продавалися за підробленими документами. «Напередодні зловмисники знову намагалися продати чужі квадратні метри. Їм перешкодили київські оперативники», - сказано в повідомленні поліції.
Суспільство До нового року всі російські поїзди прямуватимуть в обхід України До кінця 2017 планується, що в повному обсязі запрацює залізниця країни-агресора в обхід України. Про це заявив міністр транспорту РФ Максим Соколов, передає РИА «Новости». За словами Соколова, будуть перенаправлені 62 пари пасажирських і 30 пар вантажних потягів. Обходити Україну будуть потяги з Москви і Петербурга, що прямують до Кисловодська, Анапи, Назрані, Новоросійська, Адлера і в зворотному напрямку. Нагадаємо, нову гілку шляхів почали будувати в 2014 році, відразу після невдалої спроби створення так званої «Новоросії», початку війни на Донбасі і руйнування місцевої інфраструктури. Побудована ділянка Журавка - Міллерово, будівництво завершилося в серпні 2017 року. Проект обійшовся РФ в 56 млрд рублів ($960 млн). Вже у вересні запустили перші вантажні поїзди, а в листопаді - пасажирські.
Події оформление ленты  Нелюди на місяць зачинили собаку в квартирі у Кременчуці У Кременчуці нелюди на місяць закрили ротвейлера в квартирі, собака дивом залишився живий. Про це пише сайт yaplakal.com. Як розповіла хазяйка квартири Тетяна, вона рік здавала квартиру в оренду, і постояльці здавалися їй порядними людьми. В останній місяць вони не виходили на зв'язок, і жінка зайшла в помешкання. Нікого не заставши у квартирі, хазяйка зняла замки і увійшла, а назустріч їй, хитаючись, вийшов виснажений собака. Квартиранти просто покинули свого вихованця самого помирати від голоду. Жінка терміново покликала волонтерів, які забрали і відкачали ротвейлера. Тетяна розповіла, що вихованця звуть Джафар. Пес був у важкому стані, він майже осліп від голоду і зневоднення. Ветеринари довго виводили собаку з голодування, годували по 8 разів на день маленькими порціями. Собака погано їв, падав, у нього проблеми з печінкою і нирками, але поступово він почав оживати. Зараз зоозахисники шукають для Джафара господаря.
Наука і технології Вчені з'ясували, ким насправді виявилася «снігова людина» ДНК-аналіз кісток, зубів, фекалій і вовни «снігової людини» дав можливість ученим встановити, що вони належать ведмедям і собакам. Про це пише журнал Proceedings of the Royal Society B. З'ясувалося, що аналіз ДНК 9 зразків, які зібрали в Тибеті і Гімалаях, показав, що вони належать переважно гімалайським, тяньшанським бурим і тибетським бурим ведмедям. Один із зубів належав собаці. Незважаючи на наявність очевидців, що снігова людина (єті) існує і ховається в лісах і високогірних областях, поки не було знайдено жодного підтвердження. Однак ентузіасти продовжують збирати «свідчення» існування єті - шматки вовни, зуби, фекалії, фрагменти кісток. У 2014 році вчені також провели аналіз 37 зразків вовни, що нібито належала єті. Тоді стало ясно, що це шерсть єнотів, вовків, коней та інших тварин. Кілька зразків виявилися генетично близькі до вимерлого підвиду білого ведмедя.
Кримінал оформление ленты  Суд вирішив обирати запобіжний захід синові нардепа Попова в закритому режимі Суддя Оболонського суду Києва Людмила Шестаковська постановила перевести засідання щодо обрання запобіжного заходу для сина народного депутата Ігоря Попова - Богдана в закритий режим, передає кореспондент АСН із зали суду. Таким чином суддя задовольнила клопотання адвокатів малолітнього підозрюваного в пограбуванні. Вони заявили, що Богдану тільки 14 років і велика кількість преси може вплинути на його психіку. Прокурори не протестували проти такого заходу, залишивши рішення "на розсуд суду". Нагадаємо, раніше Ігор Попов заявив, що розуміє, наскільки серйозним є вчинок його сина, і відчуває свою провину в цьому. Також сьогодні о 16:00 суд обиратиме запобіжний захід спільникові Попова-молодшого Владиславу Чобану. 27 листопада їм повідомили про підозру в крадіжці.
Економіка Ні дня без рекорду: біткоїн коштує вже $11 тисяч Курс найпопулярнішої криптовалюти біткоїна досяг позначки в $11 тисяч. Про це свідчать дані Coinmarketcap. Зараз за біткоїн на цій біржі дають $11 079.50. Біля позначки в $11 тисяч біткоїн торгується на Bitfinex, Bitstamp і GDAX, а на біржах Gatecoin, Quoine, CEX.io та низці інших торги перевищили $11 100. Як відомо, 29 листопада криптовалюта подолала психологічну позначку в $10 тисяч і зараз триває її зростання. Експерти вважають, що зростання вартості криптовалюти пов'язане з припливом на ринок нових грошей і очікуваннями швидкого запуску ф'ючерсів на першу криптовалюту на чиказькій CME Group. Напередодні депутати Київської міської ради звернулися до Президента України, Верховної Ради та Нацбанку щодо розвитку фінансових технологій та краудфандингу, передає прес-служба КМДА. Відзначається, що нормативна база для запуску національної криптовалюти стала б «сигналом для світової спільноти, що Україна є відкритою та інноваційною державою».
Політика Саакашвілі заявляє, що протягом двох днів його посадять у СІЗО Позбавлений громадянства політик Михеїл Саакашвілі заявив, що протягом наступних "одного-двох" днів його посадять у СІЗО, звинувативши у "спробі державного перевороту". Про це він сказав під час брифінгу в офісі своєї партії 29 листопада, передає кореспондент АСН. При цьому політик зазначив, що, можливо, це його останній брифінг у цій будівлі. "Вони підняли якісь неіснуючі справи з часів моєї роботи в обласній адміністрації Одеси. Їх різко ... (актуалізували - авт.). Вони дали доручення, я знаю це на 100%, департаменту, яким керує підручний Кононенко, заступник голови СБУ, якийсь Коваленко. Вони два дні тому запросили зразки мого голосу з метою фальсифікації аудіозаписів моєї розмови. І збираються це в день мого арешту опублікувати", - заявив політик. Саакашвілі вважає, що таким чином "влада хоче зірвати мітинг, запланований на 3 грудня". Але тим не менше він закликав навіть у разі його затримання прийти на мітинг і "не боятися це зробити". Саакашвілі звинуватив владу в корупції, заявивши, що політики в Україні "остаточно втратили довіру народу". Треба відзначити, що в урядовому кварталі, особливо - в кварталі, де розташована Адміністрація президента, значно посилені наряди поліції і знову з'явилися декілька сотень нацгвардійців.
Суспільство Громадяни вимагають заборонити кальян-бари в житлових будинках В Україні вимагають посилити штрафи за куріння кальянів у ресторанах і барах. Про це на прес-конференції заявила медіа-координатор ГО «Життя» Оксана Тотовицька, передає кореспондент АСН. «16 грудня 2012 року в Україні у всіх кафе, барах і ресторанах заборонено курити сигарети, кальяни, так і електронні сигарети. Спочатку цей закон виконувався. У 2013 році у 90% всіх закладів виконували цю заборону. Потім вже в 2015 році тільки 84% барів, ресторанів виконували закон. Але зараз порушення заборони курити кальян фіксується практично повсюдно», - заявила Тотовицька. За її словами, це пов'язано з тим, що Держспоживслужба в межах мораторію на перевірку приватного бізнесу взагалі не має права перевіряти ресторани і кафе, навіть якщо є скарги людей. «Мешканці будинків, де працюють кальянні бари на перших поверхах, страждають від диму. Вони іноді навіть змушені переїжджати через неможливість там нормально жити», - сказала Тотовицька. Так, одна з мешканок квартири над кальян-баром у Києві Зінаїда Холоднікова розповіла, що у її чоловіка був напад задухи, через що він ледь не помер. Тому їй і чоловікові довелося переїхати в інший будинок до родичів. «Вже третій рік ми не живемо в цій квартирі, але змушені за неї платити», - сказала вона. Місцева жителька повідомила, що інші мешканці будинку кілька років тому почали писати скарги до всіх можливих чиновників. «Ми отримали відписки, де нам розповідали, що в нашому будинку немає кальянів. Там просто ресторан. Але туди ми не можемо прийти з перевіркою, оскільки діє мораторій на перевірку бізнесу. Цей мораторій виявився абсолютно залізобетонним захистом порушення закону», - зазначила пані Зінаїда. Парадоксально, що навіть після проведення перевірки за наполяганням мешканців цей ресторан заплатив штраф у розмірі 1 тис. грн. «Це фактично менше однієї гривні на день! При тому, що прибуток від кальяну становить не менше 200%. Тому, природно, ресторан і далі порушуватиме закон. Порятунок можливий тільки в одному: внести зміни в закон, зробивши економічно невигідним куріння кальяну в ресторанах», - зазначила постраждала. Ще один потерпілий - Анатолій Строй, житель ще одного будинку в Києві, де розміщений кальян-бар, зазначив, що дим від кальянів йде до четвертого поверху. «Є навіть підозра, що вони там курять не тільки кальян. Адже ми спостерігаємо страшні картини, коли звідти виходять діти 16 років, вони просто качаються від сміху на снігу, поводяться неадекватно. Є підозра, що в кальяни щось навмисне додають. І це в історичному центрі Києва!» - підкреслив чоловік.Строй також підтвердив, що жодної реакції від компетентних органів на скарги мешканців до цього часу немає. У відповідь начальник Головного управління Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у Києві Олег Рубан зазначив, що тільки одному з ресторанів столиці на вулиці Тарасівській був виписаний штраф. Але через відсутність повноважень у Держспоживслужби кафе продовжує працювати. Саме тому Держспоживслужба стала ініціатором підготовки пакету змін до чинного законодавства. Зокрема, внесення змін в ст. 7 закону про заборону куріння в публічних місцях, які повинні підвищити штрафи і відповідальність за куріння кальянів. Законопроект уже перебуває у Верховній Раді. Рубан визнав, що проблема в столиці має масовий характер. Так, київський офіс відомства отримав більше 40 скарг, з яких тільки в чотирьох випадках ситуація була розв'язана на користь тих, хто скаржився. «Але якщо не буде змінено закон, ефективності в боротьбі з цією проблемою не буде», - попередив він.
Економіка Експерт підрахував, на скільки щомісяця підвищуватиметься ціна на бензин і дизпаль Бензин і дизпальне в Україні дорожчатимуть на 80 копійок щомісяця. Про це на прес-конференції заявив директор Науково-технічного центру «Психея» Сергій Сапегін, передає кореспондент АСН. «Щодо бензину і дизельного пального ситуація у нас така: за останній місяць ми маємо зростання ціни на бензин на 5%. І щодо дизпального приблизно такий же показник, точніше 5,9% - тільки за останній місяць», - заявив він. Експерт зазначив, що якщо подивитися ситуацію на митниці за останній місяць, то типові контракти поставки бензину в Україну зросли на 8,9%, тобто на 4% вище щодо бензину і на 4,8% щодо дизпального. «Сьогодні ми маємо ще 4% потенціалу зростання ціни на бензин і дизпальне. Але чи реалізується цей потенціал, залежить від ситуації на світових ринках. Друге - яка буде ситуація з валютою, курсом гривні щодо долара. І третя причина - яким буде попит на внутрішньому ринку», - пояснив він. За словами Сапегіна, поки що на світовому ринку зберігається тренд зростання ціни на нафтопродукти. «Тобто поки ми не можемо сказати, що зростання цін на світовому ринку зупинився. Є ще потенціал подальшого зростання. Так само уряд не обіцяє зміцнення гривні щодо долара. Що ж стосується попиту, то ціна вже підійшла до психологічної позначки - 30 грн за 1 л. Плюс ми підійшли до зимового періоду, коли традиційно падає попит. Перед новорічними святами і в першій декаді січня ринок традиційно падає. Але складно сказати, як український ринок поведе себе поточного року», - додав експерт. «Поки що поточні темпи зростання цін - це близько 80 копійок на місяць на одному літрі високооктанового бензину», - резюмував Сапегін.
Суспільство Ожеледь: Правила виживання водіїв у великому місті Ожеледиця в багатьох містах України перетворила звичайну поїздку на авто на справжню пригоду, а для когось - цілий колапс. Тільки в першій половині дня у столиці було зафіксовано більше сотні ДТП. АСН зробила підбірку для водіїв, як безпечно їздити за таких погодних умов. Звичайно ж, перший і один з основних критеріїв для безпечного водіння - це хороша зимова гума. На неї грошей шкодувати точно не варто і міняти треба було задовго до ожеледиці - коли середньодобова температура встановиться в районі 5 градусів тепла. Для міста "шипована" не підходить За такої температури «літня гума» втрачає свою еластичність - "дубіє" від холоду. Хочемо ще раз нагадати - «всесезонної гуми», про яку часто говорять маркетологи, не існує. Що стосується шипованої, то вона хороша або на льоду, або на утрамбованому снігу. На зимовому асфальті шипована гума може навіть збільшити гальмівний шлях на кілька метрів. Хоча в Україні їзда в місті з увімкненим світлом і не обов'язкова, але експерти настійно рекомендують це робити. У багатьох європейських країнах ближнє світло фар або денні ходові вогні мають бути ввімкнені під час руху автомобіля протягом усього року. Також у першу ожеледь краще на кілька днів змінити комфортний автомобіль на громадський транспорт. Річ у тім, що, судячи зі статистики, в першу ожеледь відбувається найбільше ДТП, а відповідно мегаполіси зупиняються в заторах. Адаптація недосвідчених водіїв і лихачів займе кілька днів. Часто аварії взимку відбуваються через погану видимість, тому настійно рекомендуємо не просто вмикати ближнє світло, а й почистити від бруду дзеркала, скло і фари. Зранку замість обігріву краще салон просто провітрити або увімкнути обдування холодного повітря. Якщо у вас буде гаряче лобове скло, то сніг миттєво розтане і покриє автомобіль крижаною кіркою. І навіть через півгодини прогріву вам доведеться дуже повозитися, щоб зняти наліт із льоду. Якщо ви збираєтеся виїжджати на завантажену ділянку дороги, а тим більше - в затор, рекомендується прогріти гуму, а також перевірити зчеплення з дорогою, кілька разів загальмувавши. Гальмувати і одночасно повертати на передньопривідному авто не можна, це краще робити плавно, щоб уникнути занесення. Якщо у вас автомобіль з механічною коробкою передач, то їздити на нейтральній передачі по ожеледі не рекомендується. Гранично обережним слід бути на естакадах і мостах. У цих місцях лід з'являється набагато раніше і сходить пізніше. Візуально може здатися, що асфальт сухий, але це оманливо. Частіше мийте машину, оскільки соляний розчин прискорює корозію. Водночас у дуже сильні хуртовини мити авто варто рідше. У зимовий період обов'язково возіть в машині невелику лопату і пластикову пляшку з сіллю або піском. Пісок допоможе піднятися на невелику гірку або вибратися з крижаної лунки. У багажнику має бути трос, а також не будуть зайвими спеціальні шипи для коліс або ремені, якщо ви примудрилися заїхати у великі кучугури снігу. Звичайно, слід дотримуватися швидкісного режиму, тримати дистанцію від автомобіля, що їде попереду, а також відмовитися від будь-яких різких маневрів.
Політика Хорватський генерал, який випив отруту в Гаазькому суді, вижив Генерал Слободан Пральяк вижив після прийому отрути в ході засідання Гаазького трибуналу щодо колишньої Югославії. Про це повідомляє yahoo.com. Як розповів журналістам охоронець суду, генералу терміново викликали «швидку допомогу» і Пральяка відкачали. Відзначається, що зараз Пральяк госпіталізований у важкому стані. Його з суду відвезли на медичному вертольоті, який прибув через 5 хвилин після інциденту. Нагадаємо, в суді розглядалася апеляційна скарга на вирок Пральяку. Раніше генерала засудили до 20 років в'язниці за військові злочини в Хорватії в 1991-1994 роках. Після зачитування вердикту суду, яким вирок залишили чинним, Пральяк піднявся з місця і випив вміст стаканчика, заявивши: «Я прийняв отруту». У суді з'ясовують, як генерал проніс у залу засідань рідину, крім того, експерти аналізують вміст склянки.
Суспільство ДТП в Харкові: Дві постраждалі родини повернули гроші матері Зайцевої Сім'ї Берченків і Євтєєвих повернули гроші матері підозрюваної Олени Зайцевої, яка вчинила криваву ДТП з 6 загиблими в Харкові. Про це пише ТСН. За словами адвоката цих сімей Катерини Калюжної, мати Зайцевої виплатила сім'ям по 50 тисяч гривень на кожного загиблого і потерпілого. Як наголошується, в ДТП загинув Олександр Євтєєв, а також важкі травми отримала Оксана Берченко - дружина загиблого чоловіка. Крім того, загинула молодша сестра Оксани - Діана Берченко. Адвокат розповіла, що сім'ї відмовилися від грошей, які їм не повернуть їхніх дітей. «Ці сім'ї відразу заявили, що ніяких грошей від сторони Олени Зайцевої не візьмуть. І коли отримали на свої рахунки гроші, звернулися в банк з проханням відправити перекази назад відправникові», - зазначила вона. Раніше захисник Зайцевої просив орган досудового розслідування долучити чеки на підтвердження надання допомоги. Тепер сім'ї Берченків і Євтєєвих бояться, що гроші пізніше використовують у суді, як доказ добровільного відшкодування збитків для пом'якшення покарання водія. У банку повернення коштів оформити не змогли, тому мати сестер Берченко напередодні особисто приходила до матері Зайцевої. Таким чином, Берченки повернули 100 тисяч, Євтєєви - 50 тисяч. Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася масштабна ДТП: автомобіль Lexus нібито проїхав на червоний сигнал світлофора і врізався в Volkswagen Touareg, після чого вилетів на тротуар з пішоходами. Загинули 6 людей, постраждали ще 5.
Суспільство Порошенко підписав закон: 25 грудня стало офіційним вихідним Президент України Петро Порошенко підписав закон про введення нового вихідного в Україні. Про це зазначається на сайті Верховної Ради України. Згідно з підписаним главою держави законом №5496 «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів», 25 грудня - Різдво - стало вихідним днем. Закон набере чинності наступного дня після опублікування. Як відомо, 21 листопада закон про введення нового вихідного в Україні підписав голова Верховної Ради України Андрій Парубій. 16 листопада Рада підтримала цей проект закону. Нагадаємо, секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що рішення про святкування Різдва за Григоріанським календарями 25 грудня посилить європейські інтеграційні позиції України. «Це важливе світоглядне історичне рішення, яке посилить європейські інтеграційні позиції України і дозволить нам відірватися від московських календарів і російських імперських стандартів», - підкреслив він.
Економіка Подорожчання бензину призведе до зростання цін на продукти і послуги - експерт Зростання цін на бензин неминуче призведе до подорожчання продуктів харчування і послуг. Про це на прес-конференції заявив директор спеціальних проектів Науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев, передає кореспондент АСН. «У нас ще не максимальні ціни на бензин і дизпальне. Тенденція зростання цін на нафтопродукти зберігається в Україні», - заявив він. За оцінками експерта, сьогодні не стільки дорожчає бензин, скільки знижується платоспроможність українців і автомобілістів, які можуть купувати стільки бензину, скільки вони купували до кризи. Адже у співвідношенні з доларом бензин зараз не найдорожчий. Були часи, коли його вартість сягала позначки 1 долар 30 центів. Зараз же ціна трохи більше 1 долара. «У ситуації, коли малий і середній бізнес залежить від ціни на бензин, зростання на нафтопродукти спричинить за собою автоматично зростання цін на всі товари і продукти. Частка транспортних витрат досить велика. Тому це відобразиться на вартості продуктів харчування, товарів широкого вжитку та послуг. У цьому ж контексті можна сказати, що є якась гранична психологічна ціна. Будуть купувати і за 35, і за 40 грн за 1 л, перекладаючи весь цей вантаж на кінцевого споживача, який заплатить за все», - упевнений Рябцев. Він додав, що щоквартальне опитування близько 80 основних підприємств України свідчить про те, що їхні власники будуть піднімати ціни на свої товари і послуги в разі зростання цін на нафтопродукти.
Економіка Насіров мав право надавати податкові відстрочення - рішення суду Нині тимчасово відсторонений від обов'язків голови ДФС Роман Насіров за умови надання йому необхідного пакету документів мав повноваження для ухвалення рішення про відстрочку сплати податкового боргу. Так постановив 23 листопада Окружний адміністративний суд міста Києва, повідомляє прес-служба суду. Насіров як фізична особа звернувся до суду з проханням встановити наявність у нього, як у голови Державної фіскальної служби України, повноважень на ухвалення рішень про розстрочення, відстрочення грошового зобов'язання податкового боргу без обмежень у сумі і в межах одного бюджетного року. Він також просив суд встановити відсутність у нього, як голови Державної фіскальної служби, повноважень на здійснення аналізу фінансового стану платника податків, який звернувся з відповідною заявою. Розглянувши матеріали позову, суд постановив, що Роман Насіров не мав повноважень на ухвалення іншого рішення, ніж про розстрочення/відстрочення сплати податкового боргу. Нагадаємо, слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку необґрунтованих і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань трьом підконтрольним Онищенку компаніям.
Суспільство За день через ожеледицю до лікарів у Києві звернулися близько 70 осіб За день у зв'язку з сильною ожеледицею в Києві травми отримали 69 осіб. Про це повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури відомства Сергій Симонов, передає прес-служба КМДА. «В служби швидкої допомоги звернулися 69 киян через травми. 28 осіб були госпіталізовані», - сказав він. Чиновник уточнив, що сьогодні було зареєстровано 100 ДТП на вулицях столиці. Симонов зазначив, що дорожні служби столиці працюють у посиленому режимі. Зокрема, складні ділянки вулично-дорожньої мережі обробляються сумішами, щоб запобігти травмуванню киян. «Починаючи з ночі 29 листопада 147 одиниць снігоприбиральної техніки «Київавтодору» почали оперативну обробку вулично-дорожньої мережі міста посипковими матеріалами. Загалом упродовж ночі використано 517 тонн солі та 563 тонни піщано-соляної суміші», - повідомив чиновник. Він уточнив, що зараз задіяно 242 одиниці снігоприбиральної техніки, 55 бригад з ручного прибирання - всього 381 особа. Особлива увага приділяється підземним і наземним пішохідним переходам, зупинкам громадського транспорту та тротуарам. Нагадаємо, вранці тролейбуси і автобуси Києва курсували з відхиленням від графіка через ожеледицю. На дорогах столиці та області численні затори і ДТП.
Політика На засіданні ПАЧЕС у Києві стався скандал з вірменською делегацією Делегація Вірменії покинула зал на ювілейній сесії Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) у Києві. Про це пише News.am. Таким чином вірмени висловили протест проти однієї наради, на якій були відсутні представники Вірменії. З'ясувалося, що з ініціативи генерального секретаря організації, керівника делегації України глави всіх делегацій були зібрані для обговорення якогось питання. І тільки керівництво делегації Вірменії не запросили на обговорення.«Ми кваліфікуємо це як образу не тільки вірменської делегації, але і всіх делегацій і загальної структури», - заявили в Вірменії. Пізніше з'ясувалося, що в підсумку наради в декларацію внесли зміну про існуючі в регіоні конфлікти. Спочатку декларація була суто економічною, про розвиток країн регіону. Однак українська делегація підготувала правку про те, що країни ПАЧЕС повинні сприяти відновленню державного суверенітету і територіальної цілісності. Вірменська делегація має намір ігнорувала проблеми безпеки, про які говорять в Азербайджані, Грузії, Україні та Молдові. Як відомо, Росія не поїхала на Генасамблею Чорноморського співробітництва в Київ «через вагомі причини». ПАЧЕС створили в 1993 році. У неї входять представники парламентів 12 країн: Албанії, Азербайджану, Болгарії, Вірменії, Греції, Грузії, Молдови, Румунії, Росії, Сербії, Туреччини та України. Спостерігачами в організації є Народні Збори Єгипту, Кнесет Держави Ізраїль, Народні Збори Словацької Республіки, Бундестаг Німеччини, парламенти Франції та Білорусі.
Здоров`я Дитяча смертність в Україні вдвічі вища за європейський показник Показник смертності немовлят в Україні вдвічі перевершує дані країн Євросоюзу. Про це повідомила завідувачка кафедри дитячих і підліткових хвороб Національної медичної академії післядипломної освіти ім. Шупика, доктор медичних наук Галина Бекетова під час круглого столу, передав кореспондент АСН. "Удвічі вище у нас дитяча смертність у порівнянні з країнами Європейського союзу", - зазначила вона. За її словами, зокрема, неонатальна смертність в Україні на 20% вище, ніж в ЄС, рання неонатальна смертність вища європейських показників на 60%, пізня неонатальна - на 70% вище, смертність же після першого місяця життя дитини в Україні в 6,6 разу більше, ніж в країнах ЄС. Експерт додала, що серед причин високих показників смертності немовлят в Україні - вроджені аномалії, кількість яких зросла на 34% за останні 25 років. На думку Бекетової, важливу роль в цьому негативному явищі займають наслідки аварії на ЧАЕС. Крім того, медик наголосила, що в розвинених країнах у програму скринінгових досліджень патологій включають 29 аналізів, тоді як в Україні аналізується наявність лише двох патологій. При цьому вона додала, що найвищий показник смертності немовлят зафіксовано в Анголі - 96 смертей на тисячу народжених, найнижчий - у Люксембурзі - 1,5 на 1 тис. немовлят. В Україні ж цей показник становить - 7,5 випадку смерті. Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація (КМДА) планує створити програму для боротьби зі смертністю дітей на дорогах. Про це заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков.
Кримінал оформление ленты  Суд відправив сина нардепа Попова під цілодобовий домашній арешт Оболонський суд Києва ухвалив тримати сина народного депутата Ігоря Попова - Богдана під домашнім арештом до 29 січня 2018 року. При цьому 14-річного підозрюваного в пограбуванні магазину не зобов'язали носити електронний браслет, передає кореспондент АСН. Таким чином суд відхилив клопотання прокуратури тримати підозрюваного під вартою без права виходу під заставу. Постанова суду ще може бути оскаржена в Апеляційному суді. Після винесення вердикту суду батько підозрюваного заявив, що весь відведений час приділить вихованню сина, також - що буде навчати його вдома. Оскільки Богдан не зможе відвідувати школу. Нагадаємо, захист малолітнього грабіжника вимагав проводити засідання суду в закритому режимі - пресу попросили піти, оскільки "це може вплинути на психіку підлітка". Однак оголошували рішення суду вже в присутності преси. Далі суд розглядає запобіжний захід спільникові Богдана Попова - 15-річному Владиславу Чобану. За словами Ігоря Попова - у другого хлопця теж цілком благополучна сім'я. Мотиви підлітків він "юридичною мовою описав би як хуліганські". 26 листопада двоє підлітків, озброївшись стартовим пістолетом, пограбували магазин, але були затримані його покупцями.
Економіка Кабмін винен у зростанні цін на бензин Уряд винен у зростанні ціни на бензин. Таку думку в ході прес-конференції висловив експерт з енергетичних питань Валентин Землянський, передає кореспондент АСН. «Чому дорожчають нафтопродукти в Україні? Це не геополітичне, а внутрішньополітичне питання. Навіть управлінська проблема, оскільки ситуація, яка складається на ринку, зростання ціни було абсолютно прогнозованим ще два місяці тому», - заявив він. За його словами, уряд, знаючи про неминуче подорожчання нафтопродуктів, не зробив жодного кроку для попередження негативних наслідків. Хоча досвід попередніх урядів для стабілізації ситуації та захисту споживачів у подібних ситуаціях в Україні вже є. «Трейдери могли висловлювати свою бізнес-частину, а профільне міністерство мало обговорювати питання цінового коридору. Так само: що сьогодні заважає уряду переглянути ставки акцизу на бензин? Нічого не заважає! Але уряд нічого не робить у цьому напрямі», - упевнений експерт. На думку Землянського, в нинішній ситуації уряд спокійно міг вийти на переговори з трейдерами, щоб стабілізувати ситуацію. «Я не виключаю, що народ буде просто в результаті відмовлятися від бензину. Адже за три роки ринок і так скоротився наполовину! Куди ще більше стискатися?» - вважає експерт.
Політика оформление ленты  Нардеп: Терористів Донбасу будуть називати «представниками окупаційних адміністрацій РФ» Після ухвалення Верховною Радою законопроекту про реінтеграцію Донбасу щодо так званих «ЛНР» і «ДНР» будуть використовуватися назви: «представники окупаційних адміністрацій РФ». Про це заявив секретар комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони, нардеп Іван Вінник, передає «112 Україна». За словами політика, як тільки закон буде ухвалений, навіть у публічних виступах парламентарії перестануть вживати абревіатури «ДНР» і «ЛНР». «Якщо буде бажання говорити про те, що відбувається на окупованій території, треба буде говорити «представники окупаційних адміністрацій Російської Федерації», - підкреслив Вінник. Він зазначив, що це буде «правильна і зважена термінологія». Нагадаємо, законопроект у першому читанні Рада ухвалила 6 жовтня. Документом врегульовуються правові основи використання ЗСУ на Донбасі, а РФ визнали агресором. До документа було враховано 238 поправок з 661. Комітет відхилив правки, які повертають до законопроекту згадки про досягнуті в Мінську домовленості, а також редагування, що передбачають розрив дипломатичних відносин із РФ.
Кримінал Львів'янин на очах дочки вбив собаку і побив дружину У Львові 48-річний чоловік убив собаку на очах у дочки, після чого побив свою дружину. Про це повідомили в прес-службі Патрульної поліції на своїй сторінці в Facebook. За інформацією поліції, вони прибули на виклик у квартиру, де буянив чоловік. Господарю повідомили, що його відвезуть у відділення, на що він відреагував агресією, поліз у бійку, зірвав нагрудний жетон патрульного інспектора. «Чоловіка попередили про застосування спеціальних засобів, але він схопив ніж і почав погрожувати поліцейським. Патрульний поліцейський миттєво відреагував і обеззброїв нападника», - зазначили правоохоронці. Чоловіка в наручниках доставили до Залізничного відділу поліції. Потерпіла дружина написала заяву на свого чоловіка. Лікарі «швидкої допомоги» розповіли, що у жінки струс мозку і забій м'яких тканин скуло-лобної ділянки.
Суспільство На мапу подивіться: «Укрзалізниця» знатно потролила російську залізницю Заява Мінтрансу РФ про те, що російські потяги з кінця року будуть об'їжджати територію України, стосується тільки 100 км дороги в Луганській області. Про це повідомили в прес-службі «Укрзалізниці», передає Еспресо.TV. Відзначається, що в заяві російських чиновників йдеться про потяги, які раніше курсували транзитом через українську територію на південь Росії. Тепер вони ходитимуть по новій ділянці довжиною понад 100 км. Разом з тим інші залізничні сполучення залишаться колишніми. Нагадаємо, раніше міністр транспорту РФ Максим Соколов заявив, що до кінця 2017 планується, що в повному обсязі запрацює залізниця країни-агресора в обхід України. За словами Соколова, будуть перенаправлені 62 пари пасажирських і 30 пар вантажних складів. Обходити Україну будуть потяги з Москви і Петербурга, що прямують до Кисловодська, Анапи, Назрані, Новоросійська, Адлера і в зворотному напрямку.
Економіка Мільярдер Баффет і легендарний інвестор Богл закликали «бігти від біткоїна» Активи краще не виводити з традиційних валют заради криптовалюти біткоїн. Таку думку висловив легендарний американський інвестор, засновник групи Vanguard Джек Богл, пише Bloomberg. «Біжіть від біткоїна, як від чуми. Я ясно висловився?» - заявив Богл. За його словами, у біткоїна немає норми прибутку і підтримки, в той час як у облігацій є купон, у акцій є прибуток і дивіденди. «У біткоїна ж немає взагалі ніякої підтримки, крім надії, що колись ви продасте його дорожче, ніж купили», - пояснив Богл. У свою чергу знаменитий підприємець із США, один з найбагатших людей у світі Воррен Баффет також заявив, що неможливо оцінювати біткоїн, бо «це не ціннісний актив». Він додав, що вважає біткоїн «справжньою бульбашкою». У минулому він попереджав людей, що «переважно це міраж». Нагадаємо, ціна біткоїна на біржах у середу, 29 листопада, зросла до $11 тисяч.
Здоров`я У країні триває епідемія вроджених вад у дітей, а профілактика йде "на експорт" - медик В Україні спостерігається хронічна епідемія вроджених вад у дітей, а засіб для профілактики країна виробляє виключно на експорт. Про це повідомив іноземний член НАНУ, член-кореспондент Академії медицини Аргентини, професор (США) Володимир Вертелецький під час круглого столу, передав кореспондент АСН. "Ця епідемія дефектів невральної трубки є постійною, вона хронічна", - зазначив він. За його словами, цей дефект є однією з основних причин ранньої дитячої смертності та інвалідизації дітей. Так, внаслідок цієї патології в Україні щорічно помирає близько тисячі дітей. При цьому він додала, що кількість дітей, народжених з цією патологією, можна зменшити щонайменше на 75%, ввівши у щоденний раціон українців фолієву кислоту. Як пояснив професор, у всьому світі цей препарат (вітамін В6, або фолієва кислота) рекомендується до вживання жінкам ще до вагітності і під час неї. Однак, за інформацією медика, такі рекомендації не дають результату, тому багато країн вкладають кошти у збагачення кислотою звичайного борошна і зобов'язують пекарів виробляти вироби, зокрема, і з нього. Така політика активно реалізовується в Індії, Китаї та Індонезії, тоді як у більш ніж 80 країнах ввели її давно. Україна ж, за словами Вертелецького, виробляє збагачене фолієвою кислотою борошно виключно на експорт. Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація (КМДА) планує створити програму для боротьби зі смертністю дітей на дорогах. Про це заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков.
Суспільство У ВНЗ Харкова припинили зйомки скандального фільму про НКВД Національний технічний університет Харкова отримав дозвіл влади на проведення кінозйомок, які проводила українська компанія STAR MEDIA. Про це розповіла начальник прес-служби вишк Олена Розова, передає Укрінформ. Розова підкреслила, що STAR MEDIA почали зйомки фільму «За законами воєнного часу - 2» на території вишу в жовтні. Крім території ХПІ, кінематографісти також використовували території Харківського національного університету ім. Каразіна, майдан Свободи та вулиці в старому центрі міста. За її словами, до них ніхто не звертався зі скаргами на фільм. Зокрема, представники Нацкорпусу теж говорили з ректоратом. Зараз зйомки припинені, розбиті декорації прибрали, на місці чергує патрульна машина. Нагадаємо, 28 листопада члени Нацкорпусу розгромили знімальний майданчик фільму на території університету «ХПІ». Патрульні намагалися їх зупинити, але їм це не вдалося, ніхто не був затриманий.
Економіка оформление ленты  Експерт: В Україні 40% ціни пального - дохід держави і «дядьків із Печерських пагорбів» 40% вартості пального - це дохід держави і «дядьків із Печерських пагорбів». Про це на прес-конференції заявив директор спеціальних проектів Науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев, передає кореспондент АСН. «Хто на ринку нафтопродуктів отримує надприбуток? Хто наживається на зростанні ціни? Якщо подивитися на структуру ціни, то закупівельна вартість становить 5-10% в кінцевій ціні. Близько 40% - це податки, які отримує держава від реалізації кожного літра бензину. І десь 10% - це маржа, яку кладуть до кишень трейдери», - заявив він. Тобто найбільший дохід від продажу нафтопродуктів отримує в Україні держава. «Причому держава страхує себе від курсових коливань, встановивши акцизний податок у євро. Так, він в перерахунку за курсом НБУ, але в прив'язці до євро! Тобто держава повністю себе захищає, отримуючи надприбуток. Але, крім цього, хто ще отримує надприбуток? Це ті, хто не платить податки. Так, такі є. Вони не платять майже половину вартості нафтопродуктів «доброму високому дядькові» з Печерських пагорбів. У нас є такі компанії, які без податків реалізують пальне», - сказав він.
Здоров`я Заміна педіатрів сімейними лікарями збільшить витрати держави на лікування дітей Спроба заощадити бюджет, замінивши педіатрів сімейними лікарями, призведе навпаки — до зростання державних коштів, які витрачаються на їх лікування. Про це повідомила декан педіатричного факультету Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Шупика, доктор медичних наук Марина Маменко в ході круглого столу, передав кореспондент АСН. "Якщо ми вважаємо, що сімейна медицина є найдешевшою моделлю, то ми повинні знати, що витрати на здоров'я на душу населення в тих країнах, в яких працюють педіатри, коли надають допомогу в первинній ланці, є більш дешевими", — зазначила вона. За її словами, педіатри забезпечують більш ефективну профілактику і лікування соціально значущих хвороб. Як пояснила медик, дитяча смертність в Європі статистично нижча саме в країнах, де працює педіатрична система надання допомоги дітям, і максимально висока в тих країнах, де, перш за все, працюють лікарі загальної практики сімейної медицини. При цьому вона додала, що за останні 10 років частка лікарів сімейної медицини в розвинених країнах зростає, однак до 80% дітей у віці до 6 років, як і раніше обслуговуються виключно лікарями-педіатрами. Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація (КМДА) планує створити програму для боротьби зі смертністю дітей на дорогах. Про це заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков.
Кримінал Прокуратура протестує проти рішення суду не заарештовувати Попова-молодшого Прокуратура Києва має намір оскаржити відмову Оболонського райсуду заарештувати малолітнього сина народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Попова Богдана, який скоїв разом з 15-річним спільником розбійний напад на продуктовий магазин. Про це повідомила прокурор Мар'яна Гошовська в коментарі журналістам. "Київська місцева прокуратура не згодна з рішенням суду, і ми будемо вносити апеляційну скаргу", — розповіла вона. За її словами, син народного депутата підозрюється в особливо тяжкому злочині і тому повинен перебувати під вартою. Раніше народний депутат Ігор Попов повідомив, що захист його сина буде просити дозволу на утримання хлопчика під домашнім арештом з електронним браслетом. Нагадаємо, сина нардепа і його подільника затримали при спробі пограбування магазину в Києві.
Культура Несподіваний поворот: "Сватів" можуть повернути, але з умовою Серіал "Свати", який заборонили показувати в Україні, можуть повернути на екрани з іншим актором. Про це розповів заступник міністра культури України Юрій Рибачук в ефірі телеканалу "112 Україна". Ведуча запитала, чи можуть українські телеглядачі дивитися серіал "Свати", якщо актора Добронравова, якому СБУ заборонила в'їзд в Україну, замінять на іншого, Рибачук відповів: "Очевидно, так". "Якщо творці серіалу приймуть рішення, що для збереження цього серіалу і продовження його трансляції вони зможуть замінити одного актора на іншого, це буде одна історія", — пояснив заступник міністра. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що Держкіно скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу "Свати".
Суспільство Слизька справа. Як дійти до роботи і не покалічитися в ожеледь З огляду на погодні умови, які склалися практично по всій території України, а саме снігопад і ожеледь, ми зробили підбірку практичних порад, які зменшать ризик отримання травм на слизькій дорозі. Для початку рекомендується вибирати найбезпечніші шляхи пересування. Не забувайте, що під снігом, що випав може ховатися лід. Швидко ходити не рекомендується взагалі. При ходьбі намагайтеся не тримати руки в кишенях — вони повинні бути вільні, щоб балансувати ними під час руху. Роблячи крок ставте на землю підошву повністю, а коліна намагайтеся розслабити. Сумку краще за все повісити на плече, або взагалі взяти рюкзак, який не буде сковувати рухи. Літнім людям варто ходити з тростиною з гумовим наконечником, або використовувати спеціальну палицю з шипами. В ідеалі літнім людям краще перечекати негоду вдома, так як серед постраждалих від ожеледиці — 2/3 саме пенсіонери. А ось кому зовсім не рекомендується залишати будинок в ожеледь — так це вагітним. Краще почекати поки не приберуть сніг і не потрусять тротуари піском. Якщо падіння уникнути не вдалося, то на льоту постарайтеся зігнути коліна і ніби присісти — це значно знизить висоту падіння. Для запобігання переломів, максимально згрупуйтеся — не треба виставляти руки вперед, а ноги тримайте вкупі. Переходячи проїжджу частину, переконайтеся, що автомобілів немає. Навіть на переході краще дочекатися поки машина проїде повз або повністю зупиниться. Жінкам під час ожеледиці не рекомендується взувати підбори. Найкраще носити взуття з плоскою гумовою підошвою, яка не твердіє при низьких температурах. Відмінними підошвами для льоду вважаються основи з мікропористого або іншого м'якого матеріалу без високих каблуків. Також є декілька хитрощів, як поліпшити "зчіплюваність" взуття з землею. У найближчій взуттєвої майстерні можна попросити встановити так звану «профілактику від ковзання». Це гумові прокладки, які клеяться на підошву і каблук. Також допоможе звичайний медичний пластир в рулонах. Його слід клеїти на всю підошву, бажано хрест-навхрест. Пластир дуже добре допомагає при ожеледі, але у нього є мінус: він швидко намокає і відклеюється. Він може протриматися від кількох годин до декількох днів. Врятує від ожеледиці войлок або жорстка частина звичайної губки. Потрібно взяти водостійкий клей або клей «Момент» і приклеїти їм войлок до взуття невеликими шматками. Старі чоботи, яких не шкода, можна подряпати на підошві крупнозернистим наждачним папером. Зовсім радикальний спосіб не покалічитися в ожеледь — льодоступи. Однак вони не зовсім естетично виглядають, хоча безпека понад усе. Обходьте кришки каналізаційних люків, бровки, і сходинки — вони можуть виглядати безпечно, але насправді — покриті тонким шаром льоду. Небезпечно також прогулюватися уздовж проїжджої частини. По-перше якщо ви посковзнетеся, то можете впасти на проїжджу частину, а по-друге автомобіль може занести на тротуар. Ходіть посередині тротуару, подалі від будинків, так як з дахів може впасти сніг або бурулька. Якщо після падіння через деякий час ви відчули головний біль, нудоту або біль в суглобах, то терміново потрібно звернутися в травмпункт.
Події оформление ленты  Аеропорт Балі, що закрився через виверження вулкана, відновив роботу Закритий у зв'язку з виверженням вулкана аеропорт на Балі відновив роботу. Про це кореспонденту АСН повідомили українські туристи, які змушені були затриматися на острові через відміни авіарейсів. За їхньою інформацією, робота аеропорту відновилася сьогодні, 29 листопада, у другій половині дня. Як повідомили туристи, ще вранці вилетіти з аеропорту Балі було неможливо. Натовпи туристів очікували відкриття рейсів у стійок реєстрації, багато хто виїжджав в інші аеропорти. В цілому, згідно з інформацією, населення острова зберігає спокій, туристи продовжували відпочинок, незважаючи на повідомлення про можливу евакуацію і загрозу виверження. Нагадаємо, українських громадян раніше попросили триматися на відстані від вулкана Агунг на острові Балі. Всього на острові через виверження вулкана застрягло близько 60 тисяч туристів.
Політика оформление ленты  Учасники факельної ходи в Києві палили димові шашки і билися з поліцією Під час факельної ходи, приуроченої до 4-ї річниці розгону Євромайдану, невідомі влаштували безлади, кинувши димову шашку в нацгвардійців, які охороняють адміністрацію президента на вулиці Інститутській. Також виникла бійка біля будівлі МВС, повідомляє кореспондент АСН. Всього учасників акції було близько сотні. Вони пройшлися від Майдану Незалежності до Адміністрації Президента, МВС і Генпрокуратури України, вимагаючи розслідувати злочини, скоєні проти учасників Революції гідності і Євромайдану. При цьому частина мітингувальників поводилася спокійно, інша ж частина провокувала правоохоронців — кидала в них запалені шашки і сніжки. Також один з учасників намагався запалити пляшку з горючою сумішшю — його прогнала поліція. Нацгвардія, яка чергує в урядовому кварталі з самого ранку, не пропустила учасників акції до Адміністрації президента. У відповідь протестувальники кинули в військових димову шашку. Коли до них на переговори вийшов представник АП, його освистали, також чиновнику кричали "Ганьба!". Крім того учасники мітингу намагалися встановити намет біля будинку, в якому розташоване Міністерство внутрішніх справ. Однак не встигли навіть почати, оскільки відразу втрутилася поліція. За попередніми даними, двох учасників акції затримали. Серйозних бійок і сутичок під час акції не було, повідомляє кореспондент АСН.
Події оформление ленты  Дві п'яні росіянки захопили тролейбус і побили кондуктора У Твері (Росія) дві місцеві мешканки, в стані алкогольного сп'яніння, напали на кондуктора в тролейбусі. Про це повідомляють місцеві ЗМІ. Як повідомляється, контролер підійшла до двох пасажирок, які були напідпитку і ввічливо попросила оплатити проїзд, але у відповідь жінки кинулися на працівницю громадського транспорту і почали її бити. Водій тролейбуса намагалася допомогти кондуктору, але їй не вдалося це зробити. П'яні жінки погрозами змусили водія повернутися в кабіну і продовжити рух тролейбуса до потрібної їм зупинки. Після чого вони зникли, а кондуктор була госпіталізована з різними травмами і травмою голови. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Зеленограді (Росія) неповнолітній хлопець в стані алкогольного сп'яніння відкрив вогонь з пневматичного пістолета по трактору.
Політика Росія звинуватила Білорусь у поставках українського сиру Російський Россільгоспнагляд вважає, що поставки в Росію українського сиру легалізували через Білорусь. Про це повідомляється на офіційному сайті російського відомства. Як повідомляється, в 2017 році Россільгоспнагляд багато разів знаходив факти ввезення тваринницької продукції в супроводі фальсифікованих ветеринарних сертифікатів. "За результатами отримання офіційної відповіді від ветеринарних служб Македонії, Ірану і Сан-Марино встановлено, що зазначена продукція на адресу згаданих в супровідних документах одержувачів не відвантажується. З огляду на результати розслідування Россільгоспнагляд не виключає ймовірності легалізації українського сиру або білково-жирового продукту через Білорусь ", — йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що незважаючи на те, що на сході нашої країни четвертий рік йдуть військові дії з країною-агресором, Україна продовжує купувати у Росії нафту і вугілля.
Кримінал Українця посадили на 12 років за роботу на спецслужби Росії Деснянський районний суд Києва засудив жителя столиці до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України. Правоохоронці з'ясували, що підполковник Головного розвідувального управління генштабу збройних сил СРСР у відставці був залучений російськими спецслужбами після початку російської агресії проти України. "Він отримав завдання через підкуп залучати до "співпраці "українських військовослужбовців для отримання відомостей про бойові частини і підрозділи Збройних Сил України в районі проведення антитерористичної операції", — йдеться в повідомленні. Військового затримали після його контакту з пропозицією про співпрацю до командира одного з підрозділів бригади Збройних Сил України. "У квітні 2016 співробітники СБ України затримали агента в пункті пропуску" Сеньківка "на Чернігівщині. Він прямував на територію Брянської області для зустрічі з представником російської військової розвідки", — зазначили у відомстві.Нагадаємо, раніше повідомлялося, що близько місяця тому громадянин однієї з наддержав спробував вкрасти військові таємниці України.
Події оформление ленты  Зіткнення поліції та учасників смолоскипної ходи: постраждали троє активістів Під час зіткнень біля будівлі Міністерства внутрішніх справ між співробітниками правоохоронних органів і учасниками смолоскипної ходи в Києві постраждали три людини. Про це повідомляє видання "Укрінформ". Як повідомляється, постраждалі перебувають у райвідділі поліції. Туди приїхала карета швидкої допомоги. Лікарі надають допомогу трьом активістам, які постраждали під час затримання. В даний момент близько 50 учасників ходи знаходяться біля будівлі Печерського районного відділу поліції, куди були доставлені затримані особи. Усіх чотирьох затриманих відпустили. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час смолоскипної ходи, приуроченої до 4-ї річниці розгону Євромайдану, невідомі влаштували безлади, кинувши димову шашку в нацгвардійців, які охороняють адміністрацію президента на вулиці Інститутській.
Політика Ляшко попросив "на вихід" депутата, син якого виявився злодієм Глава "Радикальної партії" Олег Ляшко звернувся до однопартійця Ігоря Попова з проханням скласти депутатські повноваження через пограбування магазину його сином. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Я щиро співчуваю моєму колезі Ігорю Попову, але в ситуації, яка склалася, вважаю, що він повинен скласти депутатський мандат, який отримав за списком Радикальної партії", — заявив глава радикалів. На думку Ляшка, зараз Попову потрібно "не за депутатський мандат триматися, а зайнятися вихованням власного сина, щоб він більше не завдавав горя ні батькам, ні людям". Раніше народний депутат Ігор Попов повідомив, що захист його сина буде просити дозволу на утримання хлопчика під домашнім арештом з електронним браслетом. Нагадаємо, сина нардепа і його спільника затримали при спробі пограбування магазину в Києві.
Політика Про всяк випадок: Кабмін Чехії пішов у відставку Кабінет міністрів Чехії разом з прем'єром Богуславом Соботкою подали у відставку в середу, 29 листопада. Про це повідомляє агентство Reuters. Він був одинадцятим прем'єр-міністром в історії Чехії, а в його коаліційному уряді були представники партії соціальних демократів, політичного руху ANO і партії християнських демократів. Відзначається, що рішення уряду про відставку вже було направлено в канцелярію президента Чехії Мілоша Земана."Пан президент планує прийняти відставку уряду Богуслава Соботки у вівторок, 5 грудня", — заявив прес-секретар президента Іржі Овчачек. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в курортному містечку Шпіндлерув-Млин на півночі Чехії поліція розняла бійку між рядовим військової поліції і заступником міністра оборони країни Павлом Бераном.

Золото: енергетика найкрасивішого металу
Золото: енергетика найкрасивішого металу
Споконвіку золото вважалося металом богів, королів, багатих людей Золото досі цінується в усьому світі та є тв....
Як правильно спілкуватися з енергетичними вампірами
Як правильно спілкуватися з енергетичними вампірами
Проти енергетичного вампіризму існує багато способів захисту: це і амулети, і обереги, і візуалізації та змови....
Найзагадковіші та найпотаємніші Знаки Зодіаку
Найзагадковіші та найпотаємніші Знаки Зодіаку
Загадкові та потайливі люди завжди викликають інтерес у оточуючих Астрологи виділяють п'ять Знаків Зодіаку, як....
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Існує безліч способів ворожіння, завдяки яким ви можете дізнатися про своє майбутнє Однак багато хто з них зас....
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Свідоме сновидіння — це стан між фазами сну та неспання Вхід у цей стан є ключем до реалізації бажаного та упр....
більше матеріалів




/-2,4661180973053-/ /-pc-/
Top