counter
Архів Повернутись назад 29 Червня 2017
29 Червня
Здоров`я Вчені: Засмага у дітей говорить про пошкодження шкіри, а не про здоров'я Британські метеорологи з'ясували, що засмага у дітей свідчить не про здоров'я, а про пошкодження шкіри. До таких висновків прийшли дослідники метеослужби, які співпрацювали з Національною службою охорони здоров'я Великої Британії. Було проведено опитування, в результаті якого з'ясувалося, що більшість батьків виключно безграмотні в питаннях впливу сонця на шкіру дитини. Результати оприлюднили на сайті Британської метеослужби. Британці відзначили, що в опитуванні взяли участь 1000 батьків дітей, які не досягли 11 років. З них кожен 14-й зізнався, що його діти ніколи не використовували сонцезахисні засоби. 47% батьків знають про згубний вплив ультрафіолету, проте 37% були впевнені, що засмага говорить про здоров'я дитини. Крім того, 10% батьків дітей 2-7 років робили все, щоб їхні діти засмагали, а ще 10% наказують їм роздягатися до пояса, щоб на шкірі не залишалося слідів від одягу. За даними дослідників, тільки 7% дорослих знали, що саме ультрафіолет пов'язаний з раком шкіри, 46% вважали, що ультрафіолетові промені шкідливі лише при прямому впливі, 15% - що в хмарні і прохолодні дні ультрафіолетове випромінювання сонця не становить небезпеки. Медики, в свою чергу, підкреслили, що з березня по жовтень дітей слід одягати по погоді, а на сонце не виходити з 11-ї до 15-ї години.
Суспільство Microsoft підтвердила причетність програми M.E.Doc до поширення вірусу Petya Під час масової хакерської атаки в Україні були заражені 12,5 тисячі комп'ютерів. Вірус поширювався за допомогою бухгалтерського програмного забезпечення M.E.Doc українського виробництва. Така інформація з'явилася в блозі компанії Microsoft. Сказано, що атака була проведена за допомогою «вірусу-здирника», який є новим варіантом шкідливого ПО Ransom: Win32/Petya, але є більш витонченим, на відміну від попередника. За словами експертів компанії Microsoft, процес зараження був запущений після поновлення M.E.Doc. Крім України, є дані про зараження в 64 інших країнах, в число яких входять Бельгія, Німеччина, Бразилія, США і РФ. У Microsoft додали, що їхній антивірус Windows Defender зміг розпізнати загрозу, тому користувачам порадили оновлювати операційну систему вчасно, так як нові версії містять захист від усіх сучасних загроз.
Події В Австралії скарбника Ватикану підозрюють у розбещенні неповнолітніх Співробітники поліції австралійського штату Вікторія заявили, що місцевий кардинал Джордж Пелл, які займає посаду скарбника Ватикану, звинувачується в розпусних діях щодо неповнолітніх. Йдеться про багато епізодів, що мали місце в минулому. Про це інформує Російська служба ВВС. Кардинал, який зараз проживає в Римі, має прийти в суд у Мельбурні 18 липня. Священик заперечує звинувачення і збирається захищати своє ім'я, заявили в канцелярії архієпископа Сіднейського. За інформацією видання, в Австралії спецкомісією проводиться розслідування випадків сексуального насильства над неповнолітніми і ролі католицької церкви в приховуванні таких випадків. Воно пов'язане зі звинуваченнями на адресу священика Джеральда Рісдейла, який в період з 1993 до 2013 року відбував покарання за злочини проти дітей. Слідство вважає, що Рісдейл причетний до сексуального насильства над 130 хлопчиками з 1960 до 1980 років.
Суспільство оформление ленты  Робот R2-D2 із "Зоряних воєн" був проданий на аукціоні майже за $3 млн Робот R2-D2, який є одним з найбільш впізнаваних персонажів кіносаги «Зоряні війни», був проданий за 2,76 млн дол. На торгах аукціонного дому Profiles in History. Про це інформує агентство Associated Press. За даними джерела, проданий робот складався з частин, які використовувалися при зйомках перших трьох фільмів «Зоряні війни». Робот R2-D2 став найдорожчим експонатом аукціону: меч Люка Скайуокера був продав за 450 тис. дол., шолом Дарта Вейдера купили за 96 тис. дол. Інформація про покупця R2-D2 не повідомляється. «Зоряні війни» - це серія популярних фантастичних фільмів, а також книги, анімаційні серіали, комікси, телефільми і відеоігри, дія яких відбувається у вигаданому всесвіті, яка була придумана в 1970 рр. кінорежисером, продюсером і сценаристом з США Джорджем Лукасом.
Суспільство "Бориспіль" у найближчі тижні підпише контракт з лоукостером Ryanair Міжнародний аеропорт «Бориспіль» планує підписати угоду з лоукостером Ryanair протягом двох тижнів. Про це повідомляє міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі одного з телеканалів. Про це повідомляє 112 Україна з посиланням на прес-службу відомства. «Контракт аеропорту «Львів» з Ryanair підписаний, контракт «Борисполя» з авіакомпанією буде підписаний протягом двох найближчих тижнів. Ми значно знизили аеропортові збори в «Борисполі» для авіакомпаній», - додав Омелян. За його інформацією, ціни в 300-500 дол. за переліт у Європу - це неправильно. «80% громадян України, які ніколи не покидали межі області, - це неправильно. Коли вартість буде 20-30 євро, буде інший підхід. Українці, які будуть подорожувати, зажадають від місцевої і центральної влади змін сьогодні. Вони будуть порівнювати Київ з Парижем, Берліном, Міланом і питати, чому у нас не так», - повідомив міністр.
Політика Гроші не були основним мотивом глобальної кібератаки - ООН Глава Глобальної програми ООН з кіберзлочинності Ніл Волш повідомив, що слідчі поки не можуть встановити ініціаторів останньої глобальної кібератаки, однак стратегія нападників говорить про те, що основним мотивом їхніх дій були не гроші. Про це передає Радіо Свобода. Зокрема, програмне забезпечення, яке використовувалося під час атаки, було набагато складніше, ніж те, яке застосовувалося в попередніх атаках із застосуванням вірусу WannaCry (WCry), заявив фахівець. Однак ініціатори нової атаки не досвідчені в питанні збору викупу від жертв в обмін на розблокування їхніх комп'ютерів, сказав Волш. Це, за його інформацією, дозволило вчора, 28 червня, заблокувати обліковий запис, а також унеможливити отримання коштів. «Це може бути будь-хто: від якогось хлопця, що сидить у підвалі, до національної держави», - заявив він.
Події У Бразилії підліток на автомобілі прорвався в президентську резиденцію Неповнолітній у Бразилії на автомобілі прорвався на територію резиденції президента держави Мішела Темера, протаранивши ворота. Про це передає Reuters. Охоронці президента зробили спочатку попереджувальні постріли в повітря, проте автомобіль продовжував рух, після чого вогонь був відкритий по транспортному засобу. У підсумку авто зупинили на території резиденції президента Бразилії. Його водій, який виявився неповнолітнім, був затриманий, він не отримав поранень. Самого Мішела Темера в резиденції в момент інциденту не було. Зараз він проживає в іншій резиденції, яка розташована за майже півтора кілометра від місця події. Позавчора, 27 червня, повідомлялося, що генральний прокурор Бразилії вперше в історії попросив Верховний суд висунути Темеру звинувачення в корупції, так як його викрили у хабарництві.
Події оформление ленты  Жителі Львова пікетували міськраду і закидали її димовими шашками На площі Ринок у Львові перед місцевою міськрадою сьогодні, 29 червня, люди прийшли на мітинг проти дій мера міста Андрія Садового та вимагають його відставки, а також звільнення начальника управління комунальним майном. Місцеві жителі незадоволені ситуацією з вивезенням сміття зі Львова, передає «Depo.Львів». «Мітингувальники запалили димові шашки на площі Ринок біля Львівської міської ради», - сказано в повідомленні. Жителі, зокрема, вимагають відставки начальника управління комунальним майном місцевої міськради. За інформацією джерела, на момент задимлення сесія Львівської міськради ще не почалася. На фотографії з місця подій видно, що територія біля Львівської міської ради оповита димом, активісти тримають у руках плакати: «Геноцид Садового» і «Земельний терор Садового».
Політика Через лобізм у парламенті Україна виконала мінімум вимог ЄС у сфері транспорту Україна відстає у виконанні вимог ЄС у сфері транспорту. Про це в ході міжнародної конференції "Україна - ЄС: інтеграція в мінливому світі" заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент АСН. "Що стосується відставання України (в рамках виконання зобов'язань України щодо виконання Угоди про асоціацію з ЄС. - Ред.), то в першу чергу - це відставання в сфері транспорту, де ми фактично виконали мінімальну кількість зобов'язань", - заявила вона. Віце-прем'єр-міністр підкреслила, що кілька базових законопроектів, які були подані урядом, через "лобістські інтереси" депутатських груп у парламенті були відкликані. "Поки що нові базові законопроекти не були подані до парламенту. Це позначається на безпеці руху на наших дорогах , стримує результат, який повинен бути від реформ", - вважає вона.
Події оформление ленты  Росіяни намагалися вкрасти 5 л лікеру "Бейліз" і 14 рулонів туалетного паперу з готелю в Туреччині Кілька російських туристів були викриті в крадіжці майна одного з готелів у Туреччині, в цілому вони намагалися вкрасти майже дві валізи речей. Відео огляду валіз росіян опублікував telegram-канал Mash. За інформацією джерела, бізнесмен Рустам Фахтлісламов, а також його дружина Марія Касьянова з Ханти-Мансійського автономного округу (Росія) спробували вкрасти з готелю в Аланьї п'ять літрів лікеру «Бейліз» і 14 рулонів туалетного паперу. Крім того, в речах росіян були виявлені капці, рушники, халати і фрукти, що належать готелю. Російські туристи також збиралися вивезти квіти, з коренем вирвані в саду біля готелю. Факти крадіжки персонал готелю виявив завдяки камерам спостереження, після чого перед від'їздом росіян попросили відкрити валізи. В результаті відпочивальників змусили заплатити за це 232 долари.
Політика Румунія надасть Україні обладнання для кіберзахисту на 1 млн євро Румунія в рамках фонду України - НАТО надасть Києву обладнання для кіберзахисту на більш ніж 1 млн євро. Причому воно вже закуплено і скоро надійде в Україну. Про це в інтерв'ю журналістам у рамках міжнародної конференції "Україна - ЄС: інтеграція в мінливому світі" заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент AСН. "Щодо трастового фонду з кібербезпеки я можу повідомити, що це один з тих фондів, який активно використовується. Зараз ми якраз чекаємо надання техніки, устаткування від Румунії, що зможе забезпечити нам більш активну і більш надійну систему кіберзахисту", - заявила вона. Віце-прем'єр нагадала, що Румунія є провідною країною саме в цьому трастовому фонді Україна - НАТО: "І, очевидно, ми не можемо не продовжувати зараз дискусію про додаткове наповнення цього трастового фонду. Ми можемо очікувати, бо Україна опинилася на першій лінії під час цих кібератак. Це досить тривалий процес. з нашого боку цю діяльність координує СБУ. Було проведено серйозне дослідження, було визначено обладнання, яке допомогло б Україні в захисті. Ці пропозиції були надані румунській стороні, вже були проведені тендери і закуплено це обладнання. Це питання максимум місяця, а я думаю, тижнів, коли воно надійде в Україну. Це точно більше мільйона євро, але скільки точно, не пам'ятаю", - зазначила віце-прем'єр.
Закон і Право За сміття повз урни - 5 тис. грн. В Україні можуть в рази збільшити штрафи за сміття Після трагедії на полігоні в Грибовичах на Львівщині гостра проблема переробки сміття в Україні стала більше висвітлюватись у пресі, а відповідно, органи місцевої влади - приділяти її розв'язанню більше уваги. І поки львівське сміття «подорожує» по всій Україні в надії знайти спокій на якомусь смітнику або в лісопосадці, більшість жителів приватного сектора інших населених пунктів теж порушують закони, спалюючи або викидаючи відходи у недозволеному місці. Якщо в багатоквартирних будинках рахунок на оплату послуг з вивезення сміття зазвичай внесено у загальну квитанцію за обслуговування будинку та території, то жителі приватного сектора, які, відповідно до закону, також повинні самостійно укладати договори щодо вивезення сміття, цим зазвичай не переймаються. Так що неподалік нових котеджних селищ або кварталів приватного сектора нерідко можна спостерігати несанкціоновані звалища і спалювання сміття місцевими жителями. Штраф за сміття в лісі збільшили в 5 разів У лютому цього року Верховна Рада ухвалила закон, яким в п'ять разів збільшила штрафи за забруднення лісів відходами, а також за порушення вимог пожежної безпеки. Тепер за залишення сміття в лісі громадянину доведеться заплатити не 170 грн штрафу, а 850 грн. За це ж порушення посадова особа заплатить 1700 грн. Але для цього порушника потрібно заскочити на гарячому. Крім того, в парламенті зареєстрована ще низка законопроектів, якими пропонується посилити покарання за порушення правил поводження з відходами. Зокрема за недотримання правил поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, обробки та утилізації карати громадян штрафом від 1700 до 2550 грн, а підприємців - на 3400 грн. Зараз же за подібне порушення максимальний штраф становить 1700 грн. Водночас цим законопроектом пропонується посилити покарання, якщо неправильне поводження з відходами призвело до забруднення навколишнього середовища або завдало шкоди здоров'ю людей. В такому випадку штрафи для приватних осіб виростають до 3400 грн, а для підприємців - до 17 тис. грн. У разі ж загибелі людей або заподіяння значної шкоди екології порушника навіть можуть посадити до в'язниці до 10 років. Штраф за сміттєзвалище в межах населеного пункту пропонують збільшити Ще один законопроект передбачає адміністративне покарання у разі звалювання відходів, будівельних матеріалів, трави, деревини, листя, снігу, льоду поза місцями, визначеними правилами благоустрою території населеного пункту. За таке порушення громадянин має заплатити максимум 5100 грн або відпрацювати на громадських роботах від 40 до 60 годин. У свою чергу для посадових осіб і малих підприємців за подібне порушення передбачено максимальний штраф 8500 грн. А ось юрособам доведеться заплатити вже 34 тис. грн. Свої штрафи за неправильне поводження зі сміттям намагаються вводити і на місцевому рівні. Так київська влада хоче збільшити штраф за «розкидання» сміття в недозволених місцях до 17 тис. грн. Складати адмінпротоколи будуть громадські інспектори та керівники органів самоорганізації населення. Також у КМДА мають намір збільшити штраф до 5 тис. грн для тих людей, які кинули сміття повз урни. Зараз за таке порушення накладають штраф максимум 170 грн. Однак, коли будуть введені нові правила покарання за несанкціоновані звалища і сміття біля урн, не ясно. Обидва законопроекти ще не розглядалися навіть у першому читанні. Як покарати недобросовісного сусіда Тим часом сумлінні громадяни, які не полінуються і не побояться зіпсувати відносини з сусідами, все ж можуть хоча б частково запобігти появі несанкціонованих звалищ на околиці приватних секторів. Для початку потрібно попередити сусіда про незаконність його дій. Якщо реакції не буде, треба звернутися до дільничного. Він зобов'язаний приїхати і скласти протокол про адмінправопорушення та передати його в виконавчий орган місцевого самоврядування. Останній, в свою чергу, повинен перевірити факт порушення протягом 15 днів і направити вам письмову відповідь. У разі підтвердження порушник заплатить штраф. Водночас юристи радять зафіксувати наявність сміття у недозволеному місці на фото або відео. Це допоможе домогтися справедливості як з вивезенням сміття, так і з покаранням порушника. Якщо органи місцевої влади не реагують, варто звернутися до санітарної і екологічної служби. Подібні скарги приймають і в Міністерстві екології. Ці відомства повинні відреагувати на ваше звернення і винести попередження порушнику, а також оштрафувати його.
Наука і технології оформление ленты  Вірус Petya міг стартувати в Бахмуті, а його мета - не гроші, а стирання даних і хаос Останню глобальну кібератаку в світі міг влаштувати як хлопець, який сидить у підвалі, так і фахівці на рівні держави. Такі невтішні дані надали в ООН. За словами глави Глобальної програми ООН з кіберзлочинності Ніла Волша, ініціатори нової атаки не досвідчені в питанні збору викупу від жертв в обмін на розблокування їхніх комп'ютерів. Це, за його інформацією, дозволило 28 червня заблокувати обліковий запис, а також унеможливити отримання коштів. Однак хакери цього разу використовували набагато більш складне програмне забезпечення, ніж те, яке застосовувалося в попередніх атаках із застосуванням вірусу WannaCry (WCry). Таким чином виходить, що з'явилася глобальна вразливість мережі, і поки неясно, як з нею боротися. Експерти відзначають, що вірус Petya тільки маскується під вимагача, однак основна його мета - безповоротно видаляти всі дані з ураженого комп'ютера. Як заявив у блозі засновник фірми з кібербезпеки Comae Метт Суіче, проведені дослідження показали, що поточна версія вірусу Petya переписана, і тепер він працює на знищення даних, а не на шифрування для подальшої вимоги викупу. Суіче розповів, що вірус Petya 2016 року і 2017 року разюче відрізняються один від одного. Так, версія вірусу 2016 року коректно зчитує кожен секторний блок диска і оборотно кодує їх, в той час як нова модифікація вірусу навмисно перезаписує сектори, які згодом не читаються і ніде не зберігаються. З думкою Метта Суіче згоден ще один експерт з кібербезпеки, головний науковий співробітник F-Secure Мікко Хайппенен. У своєму мікроблозі Twitter  він продемонстрував фото з комп'ютера віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка і підкреслив, що от як виглядає вірус Petya, коли він шифрує жорсткий диск. За словами Хайппенена, у всіх жертв вірус вимагав $300 і давав одну й ту ж адресу для перерахування. Семеро людей встигли перерахувати кошти до того, як адресу електронної пошти було знищено кіберполіцією. Разом з тим, ніхто з жертв, які відправили гроші, не отримав свої файли назад Хайппенен також повідомив у Twitter, що румунський антихакер, провідний експерт з безпеки «Лабораторії Касперського» в регіоні ЕЕМЕА Костін Райю підтвердив, що початком ініціалізації вірусу Petya стала домашня сторінка в місті Бахмуті Донецької області в Україні. Як припустив Костін Райю, вірус поширювався географічно вибірково. «Можливо, він націлений на відвідувачів географічно (моя здогадка, тільки UA)», - додав експерт.  Деякі експерти висловили думку, що атака була замаскована для відволікання уваги від нападу на Україну, організованого Кремлем в рамках гібридної війни. До цієї ж версії схиляються і вищі чиновники не тільки в Україні, але і в країнах Євросоюзу. Зокрема, міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що не варто виключати можливу причетність Росії до останньої кібератаки в Україні та Європі. «Це - серйозна атака, яка має схожі характерні ознаки тієї, що сталася місяць тому. Зараз вона сконцентрувалася на одній країні - Україні, хоча і вразила майже всю Західну Європу і деякі інші країни, інститути та організації, пов'язані з Україною», - сказав Мацеревич. Відзначимо, що в департаменті кіберполіції Національної поліції України з'ясували, що вірус Petya поширювався за допомогою бухгалтерського програмного забезпечення M.E.Doc, розробленого в Україні. Розробника поки ні в чому не підозрюють, тим більше що він сам звернувся в кіберполіцію і максимально сприяє розслідуванню атаки. Ці відомості підтвердили і в компанії Microsoft. За їхніми даними, існують переконливі докази, що процес зараження комп'ютерів почався з встановлення оновлення M.E.Doc. В Україні від атаки вірусу постраждали 12 500 комп'ютерів. У Microsoft також підкреслили, що вірус після України поширився в 64 інших країнах. За вірусом стежать також і в Європолі. Як підкреслив у коментарі «Громадському» директор Європолу Роб Вайнрайт, користувачам, чиї комп'ютери заражені вірусом, в жодному разі не варто платити хакерам. Він зазначив, що вірус схожий на WannaCry, що заразив комп'ютери десятків компаній у травні 2017 року, але при цьому є більш складним. «Це демонстрація того, як кіберзлочинність розвивається в масштабах і знову-таки нагадує підприємствам про важливість прийняття відповідальних заходів з кібербезпеки», - сказав він. Для України ця атака стала важливим поштовхом і приводом потурбуватися щодо того, що війна з Росією йде не тільки на Донбасі, але вже і всередині країни. Звичайний вірус на кілька годин паралізував роботу Кабміну, банків і найбільших компаній. Ніхто зараз не може сказати, звідки прийде наступний удар, але з огляду на втрати від попереднього, в тому, що він повториться, сумнівів практично немає, адже війна все ще триває. Читайте також: Думка соцмереж, які після вірусу-здирника Petya констатують наявність «вірусів» Vitalya і Skotyniaka  
Політика 24% українців розчарувалися в ЄС через погіршення умов життя Кожен четвертий українець розчарувався в ЄС. Про це на міжнародній конференції "Україна - ЄС: інтеграція в мінливому світі" заявив перший заступник директора Інституту світової політики Сергій Солодкий, передає кореспондент АСН. "Відповідаючи на запитання "чи вважаєте ви європейську інтеграцію невідворотним процесом", - кожен четвертий українець відповів, що розчарувався в ЄС. Це 24% українців", - заявив він. Серед основних причин такого розчарування називалися - погіршення умов життя та економічного становища, серед інших причин - агресія РФ і втрата частини територій України і "бездіяльність української влади". Опитування проводилося з 17 по 24 травня 2017 року методом телефонного інтерв'ю. Всього опитано 1000 респондентів віком 18 років і старше у всіх областях України за винятком непідконтрольної території Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. Це дослідження було представлено Інститутом світової політики в рамках "Програми сприяння громадській активності "Приєднуйся", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст дослідження є винятковою відповідальністю Pact і його партнерів і не обов'язково відбиває погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) чи уряду США.
Суспільство На Донбасі бойовики викрадають жінок для секc-індустрії - Держдеп США В окупованій частині Донбасу проросійські терористи викрадають жінок з метою сексуальної експлуатації в РФ і Україні. Про це сказано в щорічній доповіді Держдепу США «Про торгівлю людьми 2017 року», передає УНІАН. «У районах, які контролюються керованими РФ сепаратистами, ситуація стає особливо важкою. Можливості для працевлаштування обмежені і «влада» сепаратистів обмежує міжнародну гумдопомогу, яка б допомогла задовольнити потреби населення. Дівчата і жінки з районів, охоплених конфліктом, викрадаються для трудової та сексуальної експлуатації в Росії і Україні», - сказано в звіті. Також там зазначається, що конфлікт на Донбасі, підживлюваний агресією Росії, призвів до переселення майже 2 млн осіб, і ці жителі особливо уразливі перед експлуатацією.
Закон і Право оформление ленты  З 1 липня іспити для отримання водійських посвідчень будуть складати по-новому. У чому відмінності З 1 липня 2017 року іспити для отримання посвідчень водія будуть складати по-новому. А вже сьогодні на сайті сервісного центру МВС можна в тестовому варіанті перевірити свої знання. Головне нововведення - оновлення екзаменаційних запитань зі знання правил дорожнього руху. Їх автори впевнені, тепер людина не буде стикатися з такими проблемами як: невідповідність запитання категорії, низька якість зображення на ілюстративних матеріалах до запитання, не буде робити помилки у випадках наявності двох правильних відповідей, складних або заплутаних формулюваннях. Всі запитання пройшли відкрите онлайн-обговорення. Кожен день на адресу сервісного центру приходило близько ста пропозицій. Всього експерти обробили майже чотири тисячі відгуків і внесли 800 поправок до запитань. Більшість стосувалася усунення двозначності в задачах і відповідях. «Це той крок, який допоможе нам разом з населенням боротися з корупцією, позбутися всіх тих застарілих речей, які нам нагадували колишні МРЕВ, - упевнений начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій. - Автошколи досі вчать за старими білетами. І принципова наша місія - зробити так, щоб вони вчили не за білетами, а давали знання. Тому людям треба отримувати знання, вчитися й готуватися. Ми нічого нового не вигадували, це ті ж правила дорожнього руху». Що ж стосується оплати, то ціна не змінюється: водійське посвідчення як коштувало 201 гривню, так і коштуватиме. Складання іспиту - адміністративна послуга - 26 гривень. «І немає необхідності через те, що ми запустили нову систему екзаменаційних запитань, приходити і перескладати, - продовжує Криклій. - Всіх, у кого є посвідчення водія, відразу заспокою, ви залишаєтесь водієм з правом керувати транспортним засобом відповідної категорії».
Політика В Україні зараз немає можливості захистити свої права і майно - посол США США закликають Україну почати реальну реформу правосуддя. Про це в ході міжнародної конференції "Україна - ЄС: інтеграція в мінливому світі" заявила посол США в Україні Марі Йованович, передає кореспондент АСН. "Україні важливо продовжити рух далі. Важливий сектор реформ, щодо якого я дуже часто чую стурбованість, - це наявність корупції в сфері правосуддя", - заявила вона. З її слів, реформування системи правосуддя України було предметом обговорення у Вашингтоні минулого тижня. За оцінками Йованович, сьогодні в Україні немає можливості ефективно захистити свої права, свободи і майно. "Через що ми бачимо ці жахливі рейдерські атаки. І я про це чую від інвесторів... Тому це не просто теоретична реформа. Судова реформа стосується всіх", - підкреслила вона. За словами американського посла, дуже важливо для України провести реальну реформу правосуддя і створити антикорупційні суди. "А люди, які будуть обрані, мали б найвищу кваліфікацію (до Верховного Суду). Я вірю в те, що обрання нового Верховного Суду і створення антикорупційних судів - важливий крок на шляху цієї реформи", - сказала вона.
Економіка За 4 місяці 2017 року український експорт у ЄС зріс на 21,4% ЄС - головний торговельний партнер України. Про це в ході міжнародної конференції "Україна - ЄС: інтеграція в мінливому світі" заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент АСН. "Нам вже багато вдалося. Ми маємо перші результати Угоди про асоціацію з ЄС. Тільки за 4 місяці 2017 року ми маємо зростання експорту з країнами ЄС на 21,4% і ЄС далі впевнено залишається нашим основним торговельним партнером", - заявила вона. За її словами, частина експорту з України в країни ЄС вже сьогодні складає більше 38%. Вона повідомила, що через кілька годин у Брюсселі розпочнеться чергове засідання Комітету Асоціації Україна - ЄС, а 11-13 липня очікується проведення саміту Україна - ЄС у Києві. "Очевидно, що підписання і повноцінне набрання чинності Угодою про асоціацію з ЄС почало багатогранний шлях, який ставить багато завдань і викликів для України... Ми сподіваємося, що все, що ми будемо робити, дозволить нам стати більш сильною країною, щоб це могли відчути наші громадяни", - зазначила вона. Також торговий представник України Наталія Микольська повідомила, що за 4 останні місяці на європейський ринок вийшли 39 нових товарних позиції. "Це ті товари, які до цього не поставлялися на ринки ЄС. Це говорить про те, що все нові і нові товарні групи надходять на ринки. І тільки ці 39 нових товарних груп дали додатково $1 млн", - заявила вона. З її слів, збільшуються обсяги поставок готової український продукції, зокрема, сільськогосподарської продукції в ЄС, а не просто сировини. "Також на осінь Україна отримає нові торгові преференції від ЄС, а з огляду на те, що вчора Україна отримала підтвердження від Канади про набрання чинності з серпня 2017 року Угодою про зону вільної торгівлі України і Канади,  "трикутник" ЄС - Канада - Україна" - це мегаможливості", - заявила Микольська.
Події оформление ленты  Жінка застрелила батька своїх дітей у спробі заробити популярність на YouTube Американка Моналіза Перез була затримана поліцією за те, що на очах у своїх дітей застрелила свого чоловіка, намагаючись зняти ефектний ролик для YouTube, повідомляє BBC. Трюк полягав у тому, щоб вистрілити з пістолета п'ятдесятого калібру і випробувати на міцність енциклопедію в твердій обкладинці. Вона повинна була служити щитом від кулі, втім припущення безумців виявилося помилковим. За невдалим трюком спостерігали 30 осіб, включно з сусідами подружжя і їхньою трирічною дитиною. Поліція вилучила дві камери, на які інцидент був записаний. Єдиний постріл був здійснений на відстані 30 см від жертви. 19-річна Моналіза зараз вагітна другою дитиною. Родичі стверджують, що подружжя кохало один одного. Проте Моналіза Перез постане перед судом за звинуваченням у вбивстві другого ступеня, під яким в Америці розуміють вбивство з пом'якшуючими провину обставинами. Суд розпочне розгляд справи в середу. Дівчина заявила, що ідея вистрілити в людину через книгу спала на думку Педро. Пара створила канал на YouTube в березні цього року, де намагалася показати реальне життя молодого подружжя з маленькими дітьми.
Суспільство Кардинал Ватикану стверджує, що він - не педофіл Скарбник католицької церкви у Ватикані Джордж Пелл заявив про «обурливий наклеп» на нього. 76-річний чоловік стверджує, що не є педофілом. За словами Пелла, він не винен у сексуальних злочинах проти неповнолітніх в Австралії, передає ВВС. Священнослужитель також підкреслив, що за 2 роки, поки йде розслідування, він регулярно підпадав під «брехливий» наклеп. «Я з нетерпінням чекаю мій день у суді. Я не винен у тих справах, в яких мене звинувачують. Навіть ідея сексуального насильства є для мене мерзенною», - заявив священик. Папа Римський Франциск дав йому відпустку, щоб кардинал полетів до Австралії і розібрався у справі. Він прибуде в Мельбурн 18 липня. Пелл вважається третьою за значимістю посадовою особою Ватикану. Нагадаємо, працівники поліції австралійського штату Вікторія заявили, що кардинал Джордж Пелл звинувачується в розпусних діях щодо неповнолітніх. Йдеться про багато епізодів, що мали місце в минулому. Розслідуванням займається спеціальна комісія.
Економіка ЄС надасть Україні тимчасові автономні торгові квоти вже восени Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України - торговий представник України Наталія Микольська заявила, що Україна отримає тимчасові автономні торгові квоти ЄС вже восени. Про це вона повідомила на міжнародній конференції "Україна - ЄС: інтеграція в мінливому світі", передає кореспондент АСН. "Вчора ми отримали новину, що країни ЄС на рівні послів уже затвердили компромісний варіант надання Україні додаткових квот на нашу аграрну продукцію і на зняття мит на промислову продукцію. І зараз очікується формальне затвердження цього рішення в Європейському парламенті і Раді ЄС", - заявила вона .Микольська відзначила, що Україна очікує надання таких торгових преференцій. "На осінь у нас все ж будуть ці додаткові квоти і торгові преференції", - додала вона. Нагадаємо, 21 червня повідомлялося, що Верховна Рада України звернулася до Європейського парламенту з проханням ввести додаткові торгові преференції для товарів з України.
Політика Кругообіг президентів у Придністров'ї. Чому з попереднього зняли недоторканність і завели 5 кримінальних справ У сусідній з Україною невизнаній республіці виникла цікава політична активність - екс-президент Придністров'я Євген Шевчук на плавзасобі покинув територію республіки. АСН спробувала розібратися, що ж сталося в регіоні. Відзначимо, що за 26 років незалежності невизнане Придністров'я перетворилося на ізольовану територію, зі своєю власною банківською системою, неконвертованою валютою і величезною корупцією. Придністров'я від самого свого заснування в 1991 році жило за рахунок Росії. Так, поки що у РФ є можливість утримувати подібні недореспубліки. Росія поставляє в Придністров'я газ, за ​​який має платити Молдова, рублеві транші, а також - тримає там свій військовий контингент - там міститься Оперативна група російських військ (ОГРВ) в кількості близько 2000 осіб. Офіційно вони охороняють військові арсенали часів СРСР. У 2000 році на міжнародному саміті в Стамбулі Росія зобов'язалася вивести це угруповання до кінця 2004 року, але її війська там до цього часу там. Подібність ще і в тому, що в обох випадках для створення сепаратистської невизнаної республіки використовували мовне питання. У Молдові збиралися затвердити молдавську державною, що і стало приводом для військових дій. У збройному конфлікті сепаратистів підтримували регулярні війська РФ, а також - російські козаки. Євген Шевчук очолив Придністров'я в 2011 році, він став другим президентом невизнаної республіки. А свій пост отримав багато в чому завдяки тому, що тримався осторонь конфлікту на виборах першого президента Придністров'я Ігоря Смирнова і холдингу «Шериф», який висунув свого кандидата - голову парламенту республіки Анатолія Камінського. Цей холдинг у Придністров'ї є монополістом у всіх видах бізнесу - володіє заправками, супермаркетами і банками, єдиним стільниковим оператором, телеканалом, видавничим домом, різними комбінатами і навіть футбольним клубом. Саме він контролює 60% економіки невизнаної республіки. Керує холдингом екс-співробітник карного розшуку Віктор Гушан. І хоча Смирнов був незмінним президентом з 1991 року, перед виборами 2011 року йому почали закидати підозри в корупції і махінаціях з розподілом фінансової допомоги від РФ. Тож не дивно, що Росія вирішила зробити ставку на іншого кандидата - Камінського. Яким же було здивування, коли попри величезні гроші і вплив на виборах жителі регіону підтримали колишнього міліціонера Шевчука. Останній кинув "органи" в 1998 році заради кар'єри у впливовому холдингу «Шериф». У 2000 році Шевчук переміг на виборах у Верховну раду, в 2005 - став її головою, а в 2006 - лідером "шерифовської" партії «Оновлення». Однак у 2009 році він кинув усе і затих до виборів 2011 року. На виборах 2016 року сценарій розігрався такий же, як ми описали вище - борються 2 кандидати: нинішній президент Євген Шевчук і новий ставленик холдингу «Шериф» Вадим Красносельський. Цього разу останній переміг. Відразу ж після виборів на Шевчука посипалися звинувачення у перевищенні службових повноважень, контрабанді, хабарництві і привласненні державних коштів. Проти колишнього президента відкрили 5 кримінальних справ. За словами прокурора ПМР Анатолія Гурецького, одна з кримінальних справ проти Шевчука стосується створення некомерційної організації «Стабілізаційний фонд ПМР», на рахунок якого зі спеціалізованого газового рахунку перерахували майже близько $8 млн. Ще одна справа пов'язана з діяльністю заводу «Біохім», доходи якого нібито йшли особисто в кишеню Шевчука. Прокурори впевнені, що Шевчуку перераховували 12 центів з кожного літра спирту, виробленого на заводі. Ще одну справу завели через причетність до контрабанди, четверта - пов'язана із заморожуванням частини пенсій і заробітних плат працівників бюджетної сфери, а п'ята справа - з дачею завідомо неправдивих свідчень двома громадянами, які відбували покарання у вигляді позбавлення волі. 27 червня місцевий парламент 35 голосами за і одним голосом проти прийняв рішення про зняття недоторканності з Шевчука. Колишній чиновник не став чекати цього голосування і втік. На своїй сторінці в Facebook він розповів деталі втечі. «27 червня, прямуючи з Тирасполя в бік Рибниці на авто, звернув увагу на те, що мене супроводжують чорні джипи, які при здійсненні мною будь-яких маневрів, не соромлячись пригальмовують і чекають. Як мені вдалося з'ясувати за «гарячими каналами», дані автомобілі належать працівникам служби безпеки фірми «Шериф». Крім того, мені повідомили, що мене «замовив» Віктор Гушан, а також, що на його «замовлення» підготовлена ​​провокація з метою мого «усунення», - розповів Шевчук. Як у справжньому детективі, Шевчук змінив машину, сів у таксі, а потім, як повідомили пізніше місцеві ЗМІ, переплив Дністер і зник в невідомому напрямі. Шевчук пообіцяв пізніше дати розгорнуті роз'яснення, "які підтверджують абсурдність і «замовний» характер" кампанії проти нього. В Україні про Шевчука заговорили в 2016 році після його «указу» про підготовку до приєднання до Росії. Шевчук згадав про «референдум» 2006 року, коли жителі невизнаної республіки проголосували за приєднання до РФ. Це викликало занепокоєння не тільки в Україні, а в самій РФ. У невизнаній Держдумі заявили, що Шевчук сигналізує Молдові, що пора об'єднувати країну на умовах федералізації. Україну ж у цьому зв'язку більше хвилювала наявність на кордоні чергового російського військового контингенту. Україна і Молдова розпочали говорити про «зелений коридор» для виведення солдатів РФ, проте далі розмов ця тема не просунулась.
Політика Зручна ціль: Міноборони Росії слабо огризнувся Британії за "корабель ганьби" У Міністерстві оборони Росії заявили, що вони не будуть заздрити новому авіаносцю ВМС Великої Британії "Королева Єлизавета", так як це просто великогабаритна морська ціль. Про це заявив представник військового відомства Ігор Конашенков. На його думку, слова глави британського військового відомства Майкла Феллон щодо переваги їхнього нового авіаносця над "кораблем ганьби" авіаносцем Адміралом Кузнєцовим - це просто невігластво британського міністра. Як заявив представник Міноборони, британський авіаносець здатний лише випускати літаки, перебуваючи в оточенні бойових кораблів, суден забезпечення і підводних човнів. "Британський авіаносець - лише зручна великогабаритна морська ціль", - додав він. Нагадаємо, державний секретар з питань оборони Великої Британії Майкл Феллон назвав єдиний у Росії авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов" "кораблем ганьби".
Суспільство Сніданок з Дєєвою купили за 11 млн, а потім передумали Сайт ProZorro завершив благодійний аукціон, на якому можна було купити сніданок із заступником міністра МВС Анастасією Дєєвою. Про це в четвер, 29 червня, повідомляється на сторінці системи в соціальній мережі Facebook. Спочатку група повідомила, що "Олена Віталіївна Фесюн" виграла аукціон, запропонувавши 11 мільйонів гривень. Але вже через годину інформація була оновлена. Повідомляється, що переможниця помилилася і відмовилась від оплати зазначеної суми. Після цього автоматично переможцем стала наступна ставка в 10 010 грн. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що благодійний аукціон від Prozorro пропонує провести час із заступником міністра внутрішніх справ Анастасією Дєєвою і заступником міністра енергетики Наталією Бойко. Похід у театр з Бойко купили за 9 тисяч гривень.
Закон і Право оформление ленты  У скільки обійдеться реєстрація та перереєстрація автомобіля в 2017 році З 1 січня 2017 року в Україні змінився підхід до нарахування пенсійного збору з автомобілів при першій їхній реєстрації. Після ліквідації Державтоінспекції реєстрація та перереєстрація транспортного засобу проводиться в Сервісному центрі МВС. У відомстві пояснили, що, оскільки від початку року встановлено новий прожитковий мінімум для працездатних осіб - 1600 гривень, були змінені ставки збору на обов'язкове державне пенсійне страхування. Однак такі зміни стосуються тільки автомобілів, які реєструють вперше на території України. При перереєстрації транспортного засобу такий збір не сплачується. Зокрема, тепер розмір збору залежить від вартості машини. Якщо ціна автомобіля не перевищує 264 тис. грн - оплачується 3% від вартості, від 264 тис. до 464 тис. грн - 4%, більше 464 тис. грн - 5%. Крім Пенсійного збору, власнику машини при реєстрації потрібно буде заплатити також за саму послугу, номерний знак та бланк свідоцтва. Для різних транспортних засобів їхня вартість відрізняється: - для транспортних засобів вітчизняного виробництва та країн СНД - 452,57 грн:             послуга - 152,63 грн;             державний номерний знак - 98,94грн;             бланк свідоцтва - 201 грн. - для транспортних засобів усіх категорій іноземного виробництва - 490,09 грн:             послуга - 190,15 грн;             державний номерний знак - 98,94 грн;             бланк свідоцтва - 201 грн. - для мототранспорту, причепів вітчизняного виробництва та країн СНД - 397,63 грн:             послуга - 148,63 грн;             державний номерний знак - 48 грн;             бланк свідоцтва - 201 грн. - для мототранспорту, причепів іноземного виробництва - 435,15 грн:             послуга - 186,15 грн;             державний номерний знак - 48 грн;             бланк свідоцтва - 201 грн. - для мопедів - 280,85 грн:             послуга - 54,83 грн;             державний номерний знак - 25,02 грн;             бланк свідоцтва - 201 грн. Для того щоб зареєструвати або перереєструвати автомобіль, необхідні наступні документи:     - заява власника машини;     - паспорт та ідентифікаційний код;     - договір купівлі-продажу на автомобіль;     - документ на відповідність конструкції транспортного засобу встановленим вимогам безпеки дорожнього руху;     - квитанції по оплаті за бланк і номерний знак. Всі ці документи власник автомобіля особисто або через уповноважену особу подає в сервісний центр, процедура реєстрації або перереєстрації займає всього добу з моменту подачі заяви. Відмовити в реєстрації можуть у разі, якщо автомобіль перебуває в розшуку або під арештом, поданий не повний пакет документів або ж ідентифікаційні номери складових частин транспортного засобу не збігаються із зазначеними в поданих документах.
Політика Названо суму, в яку стане Україні недопуск Росії на Євробачення-2017 Голова правління Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) Зураб Аласанія повідомив, що сума штрафу, який накладено на Україну за недопуск Росії на пісенний конкурс "Євробачення-2017", склала 200 тисяч євро. Про це повідомляє "112 Україна". За його словами, замість штрафу Україні хотіли заборонити на рік або більше брати участь у конкурсі, але вирішили ввести тільки штрафні санкції. "Сума штрафу може скласти до 200 тисяч євро, які буде зобов'язана виплатити Національна громадська телерадіокомпанія", - повідомив Аласанія. Голова НГТУ підкреслив, що на оскарження рішення є 20 діб і воно вже почалося. Хоча він не дуже вірить в успіх, так як остаточне рішення ними ухвалено. Нагадаємо, Україна не впустила в країну конкурсантку від Росії Юлію Самойлову за те, що вона незаконно відвідувала окупований Росією Крим.
Події У Львові від удару блискавки загинули двоє людей У Львові в результаті удару блискавки по озеру загинули двоє людей, ще двоє отримали поранення. Про це повідомив співробітник ГУ НП у Львівській області Ігор Зінкевич на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "На Левандівці біля озера ударом блискавки вразило чотирьох осіб, двоє загинули на місці. Кажуть, двоє дітей загинули і один обпалений сильно", - зазначив він. Також про цей інцидент повідомила "Інтерфак-Україна" начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська. "Близько 15:00 в поліцію надійшло повідомлення, що на Левандівському озері від удару блискавки загинули двоє людей: 9-річна дівчинка і чоловік, особу якого встановлюють", - сказала вона. За даними поліції, сильні опіки отримали 7-річний хлопчик і його батько. Їх госпіталізували. Крім того, рятувальна служба Львівської області повідомляє, що на території області в другій половині дня зі збереженням до кінця доби пориви південного вітру 19-24 м/с. В окремих районах шквали 25-28 м/с. Грози, місцями сильні зливи, град. 30 червня в області очікуються місцями грози, град. Вранці та вдень пориви південно-західного вітру 17-22 м/с.ГУ ДСНС України у Львівській області закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці. Нагадаємо, 23 травня повідомлялося, що в місті Глухів Сумської області місцевий поліцейський загинув від удару блискавки.
Політика Суд присяжних визнав винним убивцю Нємцова Кілер Заур Дадаєв визнаний винним у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова під стінами Кремля. Такий вердикт оголосили присяжні Московського окружного військового суду. Про це повідомляє видання "РБК". За даними ЗМІ, колегія три дні виносила вердикт. За винуватість Дадаєва проголосували 10 присяжних, проти висловилися лише двоє. Більшість засідателів також вважає, що поблажливості кілер не заслуговує. Раніше повідомлялося, що підозрювані у вбивстві опозиціонера Бориса Нємцова повідомили, що мотивом вбивства стали політичні погляди жертви, а також заяви, які ображають почуття віруючих мусульман. Нагадаємо, 27 лютого 2015 року на Москворецькому мосту в центрі Москви був убитий Борис Нємцов. Невідомі вистрілили не менш шести разів, чотири кулі влучили безпосередньо в серце і голову політика, він загинув на місці. Було порушено кримінальну справу, а також створено спеціальну слідчу групу, слухання у справі тривають донині.
Культура оформление ленты  Фатальні «Иванушки». Біографія померлого екс-соліста групи Олега Яковлєва Рано-вранці 29 червня в одній з московських клінік помер екс-соліст групи «Иванушки International» Олег Яковлєв. До цього кілька днів пробув у реанімації, не приходячи до тями. Лікарі діагностували у чоловіка двостороннє запалення легенів з ускладненнями. Однак причиною смерті відомого музиканта назвали цироз печінки, який і призвів до набряку легенів.   Яковлєв ніколи не був одружений, однак у нього була цивільна дружина Олександра Куцевол. «Сьогодні о 7:05 не стало головного чоловіка в моєму житті, мого щастя, мого ангела.... Як же я тепер без тебе?.. Я завжди з тобою! Лети, Олегу!» - написала вона у себе в Instagram. Вона також повідомила, що Олег помер від зупинки серця.  Як зазначив колега Яковлєва по групі «Иванушки International» Кирило Андрєєв, у Олега ніколи не було проблем зі здоров'ям, але він «згорів» буквально за півтора місяця. У свою чергу учасник групи Андрій Григор'єв-Апполонов назвав смерть друга безглуздою. «Я в шоці, співчуваю друзям, які у нього були, і всім шанувальникам, які любили його як виконавця пісень групи «Иванушки International». Це безглузда смерть», - розповів він в інтерв'ю RT. Близькі музиканта повідомили, що прощання з Олегом Яковлєвим відбудеться 1 липня о 12:00 в похоронному будинку-некрополі «Троєкурово» на Горобиновій вулиці в Москві. За словами Олександри Куцевол, буде не похорон, а кремація. Яковлєв народився в монгольському Чойбалсані, де його батьки були у відрядженні. Талантом, а так само і особливостями зовнішності Яковлєв зобов'язаний своїм батькам і змішанню крові. Мама співака - бурятка, а батько - узбек. Змішалися в сім'ї і релігії, мама була буддисткою, батько - мусульманином, а син обрав православ'я. До Росії сім'я повернулася коли Олег закінчив перший клас. Сім'я жила в Ангарську, потім в Іркутську, де артист закінчив театральне училище. Після цього Яковлєв поїхав до Москви, де закінчив ГІТІС, грав у виставах. У 1998 році Олег став солістом групи «Иванушки International» після того, як групу покинув Ігор Сорін. Треба відзначити, що Сорін загинув через кілька місяців після того, як вийшов зі складу музичного колективу. Тоді "Иванушки" була на піку слави. Офіційною версією смерті Соріна було самогубство, проте неофіційних версій було безліч. Кирило Андрєєв та Андрій Григор'єв-Апполонов підозрюють, що співака могли вбити. Про загибель Соріна в день смерті Олега Яковлєва згадав і актор Станіслав Садальський. «Це якесь фатальне місце в «Иванушках». Сама смерть Олега Яковлєва всього в 47 років наводить на ці думки. Згадайте, спочатку загинув Ігор Сорін, на його місце взяли Яковлєва - тепер його теж немає. І не важливо від чого він помер, який діагноз, важливо, що життя людини скінчилося», - зазначив він в інтерв'ю kp.ru. Перша ж пісня Яковлєва в групі «Тополиний пух» мала вибуховий успіх. Потім було ще багато хітів. Але в 2012 році співак почав сольну кар'єру, а через рік офіційно покинув «Иванушки International». Першою сольною композицією Яковлєва стала композиція Танцуй закрытыми глазами». Він також встиг випустити сингли «Позвонишь мне после трех шампанского» и «Танцуй закрытыми глазами». 
Політика Членство України в ЄС - не на часі, але бар'єри треба скасувати - Мінгареллі Членство України в ЄС - не на часі. Про це в ході міжнародної конференції "Україна - ЄС: інтеграція в мінливому світі" заявив голова Представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі, передає кореспондент АСН. "Наше завдання лежить в політичній і економічній інтеграції України. Але жодним чином не йдеться про інтеграцію України в ЄС. Я буду на цьому наполягати, тому що почалися дебати на цю тему", - заявив він. Угоду про асоціацію Україна і ЄС повинні перетворити в конкретику життя українських громадян. "Я не хочу сказати, що Україна ніколи не стане членом ЄС... Але це не на порядку денному. Зараз йдеться про поглиблення економічної інтеграції. Ось що на порядку денному. Це завдання України. Ось що ми повинні робити. І не сіяти ілюзії", - закликав він. Якщо говорити про економічну інтеграцію, входження України в єдиний економічний ринок, за його словами, необхідно скасувати тарифи та бар'єри: "Тарифні бар'єри - це те, що потрібно скасувати... На це підуть роки. Це займе 6-7 років. Але якщо ми будемо реалістами, то скажемо, що це займе більше часу", - вважає він.
Політика "Нев'їзні" бабусі і женихи. Як працюють нові правила в'їзду в США Від сьогодні у США діють нові критерії для громадян з 6 ісламських держав, які подають на візу, а також біженців з усього світу. Щоб в'їхати в країну, відтепер необхідно мати на території найближчих родичів або ж бізнес-зв'язки, повідомляє The Guardian.  Візи, які вже були видані, не скасують, але, згідно з новими інструкціями, тим, хто в'їжджає,  потрібно буде довести справжні стосунки з батьком, одним з подружжя, дитиною, зятем або невісткою, братом чи сестрою. Ці умови поширюються на 6 країн: Сирію, Судан, Іран, Ємен, Лівію і Сомалі. Ті ж умови, з невеликими змінами, поширюються на потенційних біженців з усього світу, які все ще чекають підтвердження на в'їзд від американської влади. Решта родичів, включаючи  наречених, онуків, дідусів і бабусь, не є найближчими, згідно з вказівками, відправленими у середу в усі американські посольства і консульства. Що стосується бізнес-відносин, то вони повинні бути «формальними, задокументованими та оформленими в звичайному порядку, а не з метою уникнути заборони». Однак журналісти, студенти, викладачі та інші працівники з чинними робочими візами не зобов'язані підтверджувати своє перебування. Нові правила в'їзду в США не вдасться обійти, уклавши контракти з університетом, забронювавши готель або взявши в оренду автомобіль. Нагадаємо, попередня заборона, яка запрацювала  в січні, спричинила  метушню в аеропортах по всьому світу, але через те, що цей указ виключає уже видані візи, цього разу такого не передбачається. Іммігранти з перерахованих вище країн, які встигли виграти грін-карту, теж мають надати відомості про близьких родичів на території США, інакше їм загрожує заборона на в'їзд мінімум на 90 днів. Цю перешкоду буде практично неможливо подолати, так як у розіграші грін-карти частіше беруть участь люди без родинних зв'язків і без вже закріплених місць роботи.
Політика "Націоналізація" терористів провалилась: Захарченко не знає, куди дівати вугілля Ватажок терористів "ДНР" Олександр Захарченко нарешті визнав, що йому нікуди дівати вугілля з "націоналізованих" шахт Донбасу. Про це він заявив під час "прямої лінії". "Проблема зі збутом вугілля є. Вона пов'язана з економічною блокадою, яку ввів Київ. До цієї блокади ми продавали вугілля Україні, і з ним вона пережила зиму. Зараз ми забираємо 43 тисячі тонн вугілля, а повинні 100 тисяч", - розповів він. Терорист обіцяє, що ці проблеми тимчасові. "У липні запускається Донецький металургійний завод, друга піч на Єнакіївському металургійному заводі, і планово до серпня місяця проблеми ми закриємо", - додав Захарченко. Варто відзначити, Донецький металургійний завод і Єнакіївський металургійний завод бойовики не зможуть запустити. Про це сам Захарченко зізнавався олігархові Курченку під час телефонної розмови, яку опублікувала СБУ.
Політика У Сенаті США вирішили виділити Україні $500 млн і летальну зброю Комітет Сенату з питань збройних сил США закликає вжити нових заходів з протидії ворожим діям Росії за кордоном. Для цього вони вирішили виділити Україні допомоги на $500 млн і поставляти летальну зброю. Про це повідомляє видання "Голос Америки". Комітет пропонує вжити різних заходів: розробити нову програму створення наступальної ракетної зброї наземного базування, заборонити використовувати Пентагону програмне забезпечення російських компаній і змусити Пентагон звітував перед законодавцями про російську гібридну війну. Комітет підготував варіант законопроекту про асигнування на національну оборону на 2018 рік. Документ був схвалений у середу, 28 червня. Крім іншого, він передбачає виділення Україні допомоги в сфері безпеки в розмірі 500 мільйонів доларів для боротьби з проросійськими сепаратистами, включно з поставками летального озброєння. Нагадаємо, 14 червня голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що Пентагон веде обговорення питання про надання Україні летальної зброї. 21 червня представник Пентагону Джефф Девіс повідомив, що Сполучені Штати Америки в майбутньому можуть надати летальну оборонну зброю Україні.
Політика Посол США: Зближення України та ЄС принесе позитив і для обох сторін США зацікавлені в зближенні України з ЄС. Про це в ході міжнародна конференція "Україна - ЄС: інтеграція в мінливому світі" заявила посол США в Україні Марі Йованович, передає кореспондент АСН. "Європа і Україна - наші найближчі партнери. У нас спільні цінності. Якщо є зближення України і ЄС, то це позитивно і для Європи, і для України", - заявила вона. Вона нагадала, що США були останні 25 років "поруч з Україною", Штати підтримували Україну в процесі реформ і продовжать це. "Тому ми повністю підтримуємо зближення України з ЄС. Ми допомагаємо Україні в цьому процесі як у питаннях безпеки, так і політичних питаннях", - сказала вона. З її слів, підписання Угоди про асоціацію та надання безвізу з ЄС не було подарунком Україні. Адже для цього українська сторона зробила дуже багато. В першу чергу здійснювала низку важливих реформ.
Політика У Кабміні спростовують повторну кібератаку Міністра Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко заявив, що урядовий портал вдруге не атакували хакери. Про це повідомляється на сторінці "Урядового порталу" в соціальній мережі Facebook. "Хочу всіх заспокоїти: ніякої повторної атаки немає. Урядовий портал тимчасово не працював через технічні роботи", - заявив Саєнко. За його словами, зараз все працює в штатному режимі. "Кібератака, яка сталася у вівторок, не призвела до настільки значних наслідків, щоб серйозно вплинути на роботу СКМУ (секретаріату Кабміну. - Ред.)", - додав міністр. Нагадаємо, раніше менеджер з інформації та інформаційних технологій в Раді підприємців при Кабміні Іван Бердецький заявив, що сайт Кабміну вдруге атакували. 27 червня в Україні невідомий вірус Petya вразив низку великих компаній, зокрема і державних. Атака сталася майже одночасно, близько 11:30 вівторка. Поширювався вірус дуже швидко. Крім того, були атаковані комп'ютери у Франції, Іспанії, Великій Британії, Нідерландах, Данії, Індії, Білорусі та Росії.
Наука і технології оформление ленты  З ювілеєм, дорогий iPhone. Модному телефону сьогодні виповнилося 10 років Складно собі уявити сучасний світ без смартфонів всіх модифікацій, проте існування цих гаджетів слід відраховувати саме з моменту появи першого iPhone в 2007 році. Поява iPhone дала старт революции серед мобільних телефонів, він став прототипом для всіх інших смартфонів, що випускаються іншими корпораціями. iPhone приніс компанії Apple 70% прибутків, а також лідерство на ринку і можливість випередити компанії Nokia і BlackBerry. iPhone на заході MacWorld презентував у 2007 році легендарний засновник компанії Apple Стів Джобс. Це був перший справжній смартфон - з сенсорною клавіатурою і декількома фізичними клавішами. Перші iPhone на той час коштували надзвичайних грошей для більшості публіки - від $500-600, камера була всього 2 мегапікселі, а діагональ дисплея - 3,5 дюйма. Він підтримував Wi-Fi і Bluetooth, але не було 3G. iPhone був «залочений» на одного оператора зв'язку - AT&T, так як інший найбільший американський оператор - Verizon Apple відмовив. А ось менша компанія зраділа новинці і прийняла всі умови Apple, погодившись навіть на відсутність свого логотипу на корпусі iPhone. Відтоді iPhone ніколи не дешевшав. Найдорожчою його деталлю експерти вважають дисплей Retina. В iPhone 6 він коштує $45, в iPhone 6 Plus - вже $52. Наступними за ціною є бездротові чіпи Qualcomm. Джобс на першій презентації ризикував. На той момент iPhone ще тільки розробляли, і його перша версія була далека від ідеалу. Інженери компанії зітхнули з полегшенням, коли презентація закінчилася і приступили до серйозної роботи з усунення дефектів. Саме з цим пов'язаний той факт, що представили iPhone 9 січня 2007 року, а в продаж він надійшов лише 29 червня 2007 року. Минуло 10 років, за підрахунками компанії Apple, за цей час було продано більше 1 мільярда iPhone. Розвиток смартфонів призвів до активного розвитку соцмереж Twitter і Facebook, створення Instagram, розробки величезної кількості стартапів і додатків. Нове покоління iPhone традиційно представлять восени, чутки про найближчі новинки Apple вже заповнили інтернет-простір. Передбачається, що з'явиться безрамковий OLED-дисплей, вбудований в екран сканер Touch ID, скляний корпус, підтримка бездротової зарядки. Стіва Джобса вже немає з нами майже 6 років, а його головну ідею продовжують розвивати, тим не менше не вносячи жодних серйозних змін. Перед інженерами Apple стоїть амбітна мета - запропонувати своїм користувачам такий дизайн і функції, які б вивели смартфон на новий виток техно-історії. Однак досі нічого грандіозного винайдено або не було. Володарі iPhone однак вірять, що не всі геніальні ідеї Джобс забрав з собою.
Політика оформление ленты  Луценко просить Раду заарештувати Добкіна Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. За словами Луценка, в діях Добкіна "вбачаються ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м. Харкова нормативною вартістю понад 220 млн грн". Крім того, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook уточнює, що в результаті протиправних дій депутата, які він вчинив за попередньою змовою групою осіб, з власності територіальної громади Харкова незаконно вибули земельні ділянки загальною площею 61,2144 га, "чим територіальній громаді Харкова завдано збитків у розмірі 178 624 598 грн, що є тяжкими наслідками". "Крім того, Добкін, діючи умисно, повторно, в інтересах голови ОК "Житлобуд-1", сприяв останньому в реалізації злочинного наміру щодо заволодіння земельними ділянками на території м. Харкова шляхом обману", - написала вона. Нагадаємо, 28 червня повідомлялося, що Генеральна прокуратура України працює над ще одним поданням про зняття недоторканності з народного депутата України. Цього ж дня, повідомлялося, Генеральна прокуратура України і Служба безпеки знову провели обшуки в міській раді Харкова.
Закон і Право СБУ "трусить" міськраду Херсона У службовому приміщенні одного з керівників апарату Херсонської міської ради правоохоронці провели обшук. Там було виявлено та вилучено понад $90 тис, близько EUR10 тис і 364 тис грн. Про це повідомляє начальник прес-служби Управління СБУ в Херсонській області Вікторія Шакула на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Слідчі встановлюють джерела отримання посадовою особою місцевого самоврядування коштів, враховуючи розмір його офіційних доходів і відомостей про майно, зазначених у декларації. Вирішується питання про накладення арешту на зазначені грошові активи", - написала вона. Як повідомляється, обшук пройшов у рамках розслідування злочинів за ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 364 (зловживання владою або службовим становищем) і 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Суспільство Суворий нафтовик, рибалка або доглядальниця. Яку роботу пропонують українцям у Норвегії Сьогодні в Україні офіційно в центрах зайнятості зареєстровано понад 400 тис. безробітних. У той же час, за неофіційними даними, без роботи залишається майже два мільйони українців. Не маючи можливості працевлаштуватися в рідній країн, або ж не бажаючи працювати за дуже маленьку зарплату, люди шукають заробіток за кордоном. Робота на нафтових платформах Однією з європейських країн, робота в якій цікавить українців, є Норвегія. Найбільш затребувані в цій країні - працівники нафтових вишок, оскільки королівство займає лідируючу позицію серед світових видобувачів нафти. Місцеві жителі не охоче йдуть працювати на важку і брудну роботу. Так що іноземців тут раді бачити. Кожен сезон норвезькі компанії запрошують на роботу на нафтові платформи близько 16 тис. осіб. При цьому роботодавець оплачує проїзд, житло, харчування, навчання та страховку. У Норвегії саме ця робота вважається найприбутковішою для іноземців, зарплата становить 200-400 доларів на день. Причому тут потрібні не тільки нафтовики, але і прибиральники, підсобники на кухню, прибиральники приміщень, різноробочі. Однак і на цю роботу потрапити непросто. Для працевлаштування потрібні знання норвезької та англійської мов, відсутність серйозних проблем зі здоров'ям і судимостей. Чоловіків старше 55 років на роботу вже не приймуть. Максимальний термін контракту на такій роботі 1 рік. За цей час в середньому треба відчергувати до 160 діб вахти. Тобто за сезон можна отримати від 32 тис. доларів. Помічники по господарству потрібні і в Норвегії Однак нафтові платформи не єдине місце для працевлаштування іноземців. Громадяни інших країн можуть знайти також роботу на рибному заводі або в сільському господарстві. Наприклад, для збору врожаю норвежці вважають за краще наймати фізично міцних молодих людей. Платять за таку роботу на місяць в середньому 3 тис. норвезьких крон (більше 9000 грн), а контракт укладається максимум на 3 місяці. Якщо йдеться про роботу на заводі або помічником по господарству в сім'ю, то в такому випадку контракт укладається на 6 місяців або рік і іноземця забезпечують житлом з харчуванням. Зарплата складе близько 2 тис. норвезьких крон. У Норвегії можна влаштується соціальним працівником У королівстві популярна також і соціального роду праця. У цю сферу можна влаштуватися на наступні посади: - соціоном - робота в соціальних службах; - няня, педагог; - турбота і догляд за людьми з обмеженими можливостями. При цьому, щоб потрапити на таку роботу, кандидату потрібно знати добре англійську мову і мати профільну освіту, бажано пройти в Норвегії навчальні курси. Також затребувані в Норвегії медичні фахівці та IT-шники. Дозвіл на роботу видадуть максимум на 1 рік Знайти підходящі вакансії в Норвегії можна за допомогою сайтів для працевлаштування або звернувшись до фірм-посередників. В останньому випадку треба бути дуже обережним, оскільки часто працівники таких фірм виявляються шахраями - гроші з клієнта беруть, а роботу не пропонують. Якщо працевлаштуватися вирішили самі, після того як знайшли підходяще місце роботи, постарайтеся отримати від роботодавця запрошення. Поза чергою запрошення видається тільки в рамках відновлення сім'ї. Далі доведеться оформити дозвіл на роботу, звернувшись до посольства Норвегії, а також - робочу візу. Для кожного конкретного випадку оформляються різні дозволи. У той же час для висококваліфікованих технічних фахівців дозвіл не потрібен, якщо вони працевлаштовуються не більше ніж на 3 місяці. Дозвіл на роботу видається максимум на 1 рік. Потім його можна продовжити ще на рік, але не більше. Справа в тому, що, згідно з норвезьким законодавством, після 3-річного перебування в країні іноземець може вимагати отримання ПМЖ. А оскільки місцева влада в цьому не зацікавлена, то ви дуже ризикуєте отримати відмову. Краще зробіть перерву і повертайтеся через рік.
Політика 46% українців впевнені у невідворотності євроінтеграції Перший заступник директора Інституту світової політики Сергій Солодкий заявив, що майже 46% українців впевнені в тому, що європейська інтеграція невідворотна. Про це він заявив на міжнародній конференції "Україна - ЄС: інтеграція в мінливому світі", передає кореспондент АСН. "39% українців впевнені, що європейській інтеграції України - немає альтернативи. Майже удвічі менше - 22% - відповіли" ні, Україна може в будь-який момент відмовитися від європейської інтеграції". А 28% - вважають, що в Україні взагалі не відбувається європейська інтеграція", - повідомив він. При цьому заступник директора Інституту світової політики Катерина Зарембо додала, що молодь найбільше допускає, що Україна може зупинити європейську інтеграцію в будь-який момент. "28%, кожен третій українець вважає, що Україна може зупинити євроінтеграцію в будь-який момент. А найбільше впевнені у невідворотності європейської інтеграції - 46% - це люди з вищою освітою", - зазначила вона.
Дозвілля оформление ленты  Оголені груди, покриті стразами, - тренд літа-2017 Ніякого білизни, тільки стрази, блискітки і яскраві фарби. Світом шириться новий модний тренд 2017 року. Сміливі модниці відмовляються від бюстгальтер, прикриваючи груди лише блискучими камінцями, блискітками або малюнками. Нове віяння дебютувало на американському фестивалі Coachella, який щорічно проходить у США в середині квітня. Ця подія відома здатністю породжувати свіженькі тренди. Оголені груди в стразах стали трендом і одного з найбільших музичних фестивалів Великої Британії - Гластонбері, що пройшов цими вихідними.  Дівчата без жодних проблем демонстрували арт на своїх грудях, а потім виставляли фото на сторінках в Instagram. Піддалися модному віянню навіть чоловіки.   @Regrann from @sinfullyshabbyvegasvegan - This is awesome! I So would of wore this in my 20's! #goldbikini #bikini #gold #summer2017 #summer #swimsuit #beach #vegas #vegaslife #vegaslifestyle #fashion #summernights #style #sincity #tan #summertime #sexy #beautiful - #regrann Публикация от she is art.x3 (@she.is.art.x3) Июн 22 2017 в 12:14 PDT Ще в 2013 році подібний образ на себе приміряла відома співачка Бейонсе. Тоді вона буквально шокувала сербських глядачів незвичайним образом. Під час виступу в Белграді співачка була вбрана в золотистий костюм з великою кількістю блискіток, прикрашений опуклими грудьми. Правда, в цьому випадку вона була не справжня.  Сміливі модниці запевняють, «одягнути» свої груди в блискітки неважко. Для цього знадобиться фіксуючий гель, кольоровий спрей, спеціальний декор на клейовій основі, трохи фантазії, ну і головне - сміливості. Блискітками також прикрашають обличчя, декольте, спину або плечі - в залежності від того, на що хочуть звернути увагу.
Суспільство Надгробок наближеної Петра I знайдено в центрі Москви У центрі Москви на вулиці Велика Луб'янка археологи знайшли старовинний надгробок XVII століття, що належить Анні Ртищевій, наближеній царя Петра I. Про це сказано на сайті мерії міста, передає Інтерфакс-Україна. Плиту з білого вапняку було знайдено під час прокладки водопровідних труб. Плиту помітили в траншеї, яка була вирита уздовж стіни Стрітенського монастиря. Розмір знахідки склав 68 на 68 см, а її товщина 10 см. «Виявити пофарбовану могильну плиту того часу - це дуже велика рідкість. Довго вважалося, що вони білі лише тому, що нестійкі фарби сходили з плином часу. На артефакті також були знайдені сліди червоної фарби, якою розписаний периметр знахідки. Точний склад фарби вчені визначать після хімічного аналізу», - говорить керівник "Мосгорнаследія" Олексій Ємельянов. Плита відноситься до типу заставних надгробків, які встановлювалися в стіну храму над місцем поховання або біля нього. Напис майже повністю вдалося відновити: «Лета 1678 октября, в 31-й день на память святых апостолов Стахия и Амплия и иже с ними, преставися раба Божия боярина князя Петра Прозоровского жена княгиня Анна на ноября в 1-й день». Ртищева була представницею боярського роду. Вона вийшла заміж за Прозоровського. Зараз її надгробок продовжують вивчати фахівці.

Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації – це позитивні установки, які допомагають змінити звичний перебіг думок та створити бажане майбутнє ....
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
більше матеріалів




/-1,2901010513306-/ /-pc-/
Top