counter
Архів Повернутись назад 28 Липня 2017
28 Липня
Кримінал На Донбасі терористи 22 рази обстріляли позиції ЗСУ, загинув військовий На Донбасі в зоні АТО за добу загинув український військовий, ще 5 отримали поранення. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО. Увечері минулої доби бойовики 1,5 години вели вогонь з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів по українських укріпленнях неподалік Авдіївки. В результаті обстрілу один український військовий отримав поранення. «В цілому за минулу добу незаконні збройні формування 22 рази порушили перемир'я. П'ятеро наших бійців отримали поранення, одна людина загинула. У свою чергу сили АТО 12 разів застосовували зброю», - розповіли в штабі. Крім Авдіївки, обстріли були зафіксовані в Кримському, Новозванівці, Новотошківському, в районі Попасної. На Маріупольському напрямку ввечері під мінометний вогонь потрапили опорні пункти ЗСУ в Павлополі і Водяному. По Талаківці тричі стріляли з гранатометів і стрілецької зброї.
Економіка У Європі відкличуть з ринку 22 тисячі дизельних Porsche Cayenne По всій Європі будуть відкликані 22 тисячі дизельних Porsche Cayenne через те, що виробники приховували реальний рівень викидів шкідливих газів в атмосферу. Про це заявив федеральний міністр транспорту Німеччини Александер Добріндт, передає Deutsche Welle. Як зазначив міністр, в моделях Porsche Cayenne було встановлено незаконне програмне забезпечення, яке на тестових майданчиках приховує рівень викидів. Будуть відкликані 22 тисячі трилітрових авто Porsche Cayenne TDI Euro 6 по всій Європі. У Німеччині ж цим автомобілям припинять видавати дозвіл на експлуатацію. У країні триває «дизельний скандал», який стався навколо концерну Volkswagen, в який входить компанія Porsche AG. Почався скандал в 2015 році, коли з'ясувалося, що програмне забезпечення на автомобілях VW приховує реальні обсяги викидів шкідливих газів в атмосферу.
Політика Скандал у Білому домі: директор з комунікацій назвав главу апарату «параноїдальним шизофреником Новий директор з комунікацій Білого дому Ентоні Скарамуччі заявив, що глава апарату адміністрації президента США Райнс Прібус - «параноїдальний шизофреник». Про це повідомив журналіст New Yorker  Райан Ліззі. Скарамуччі вимагав у журналіста повідомити йому, хто передав йому інформацію про вечерю Дональда Трампа. Однак журналіст з посмішкою відмовився назвати своє джерело. Після цього Скарамуччі почав грубо критикувати своїх колег.У розмові з Ліззі Скарамуччі запевнив, що звільнить весь відділ комунікацій Білого дому. Далі він припустив, що джерелом видання був глава апарату адміністрації президента Райнс Прібус. «Райнс Прібус - чортів параноїдальний шизофреник», - заявив Скарамуччі, і додав, що Прібус «скоро відправиться у відставку». Він також заявив, що, на відміну від радника Трампа Стівена Беннона, не намагається побудувати кар'єру за рахунок близькості до президента. Після публікації матеріалу New Yorker директор з комунікацій зізнався, що іноді вдається до «колоритної мови». Нагадаємо, прес-секретар Білого дому Шон Спайсер пішов у відставку через розбіжності з директором з комунікацій Ентоні Скарамуччі.
Суспільство оформление ленты  Матері Клиха і Агеєва просять президентів РФ і України звільнити їхніх синів Матері політв'язня в Росії українця Станіслава Клиха і росіянина Віктора Агеєва, який потрапив у полон в Луганській області, просять президентів Росії і України звільнити їхніх синів. Про це повідомляє «Новая газета». Тамара Клих заявила, що півроку нічого не знає про свого сина, якого жорстоко катували в російській в'язниці. «Ми, матері наших дітей - Станіслава Клиха і Агеєва Віктора. З великою повагою до нашої влади, Російської Федерації та України, просимо, благаємо вас звільнити, помилувати наших дітей, які перебувають у полоні, і, як Станіслав, у в'язниці, де він вже три роки», - сказала мати політв'язня. Вона попросила президентів вирішити це питання, так як, на її думку, це в їхніх силах. У свою чергу мати полоненого російського контрактника Світлана Агеєва також закликала припинити війну. «Володимиру Володимировичу, це в ваших силах, ми віримо, допомогти нам! І ще від себе я хотіла б попросити, як людина, як проста людина, що час припиняти цю війну, яка роз'єднала наші народи», - попросила мати Агеєва. Нагадаємо, в Росії політв'язня Станіслава Клиха засудили до 20 років в'язниці нібито за участь у бойових діях на боці повстанців у Чечні в 1990 роках. Агеєва ж спіймали в Луганській області, де він воював проти ЗСУ в рядах терористів так званої «ЛНР».
Суспільство Українська церква не повинна залежати від Москви - Порошенко Президент Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook на честь Дня Хрещення Русі звернувся до українців. Глава держави нагадав, що Володимир Великий 1029 роки тому прийняв доленосне рішення - охрестити Русь-Україну. «Він прийняв християнську віру від Константинопольської Церкви, вона для нас і понині є Церквою-матір'ю. Саме від неї ми очікуємо визнання автокефалії Української Церкви - рівної іншим Помісним православним церквам. І, зрозуміло, духовно і адміністративно незалежної від Москви, від країни-агресора», - підкреслив Порошенко. Він упевнений, що вибір християнської віри князем Володимиром був і європейським вибором. Нагадаємо, 27 липня свій хресну ходу провела УПЦ Московського патріархату, сьогодні, 28 липня, Київський патріархат також проведе хресну ходу - від Володимирського собору до пам'ятника князю Володимиру. Крім того, в Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі (вул. Шевченка, 20) о 9:30 відбудеться Божественна літургія.
Здоров`я оформление ленты  У Херсоні продають кавуни та дині з величезною кількістю нітратів - ЗМІ У Херсоні журналісти перевірили кількість нітратів у кавунах і динях, які продають в супермаркеті. Виявилося, що практично у всій продукції гранично допустима концентрація хімії перевищена у декілька разів, передає місцеве видання kherson.net.ua. Так, в «Екомаркеті» в торговому центрі «Європорт» у Херсоні продають 2 види кавунів по 8,99 грн і по 2,99 грн. Гранично допустима концентрація нітратів у кавуні - 60 мг на кг. Однак спеціальний нітрат-тестер показав, що в кавунах 250 мг і 350 мг нітратів відповідно до ціни. Як відзначили журналісти, ситуація з динями ще гірша. Замість допустимих 90 мг/кг у динях супермаркету - 1600 мг/кг. Таким чином, в Херсоні продають отруйні кавуни і дині. За даними EFSA (Європейське бюро з харчової безпеки), допустима кількість нітратів для людини - це 3,7 мг на 1 кг маси тіла людини на день. Тобто, наприклад, 222 мг нітратів на день для людини вагою 60 кг.
Економіка Український борщ уже доріс у ціні до європейського Пісний борщ, приготований що в Україні, що в інших країнах Європи, коштуватиме однаково. Це показав моніторинг Асоціації постачальників торговельних мереж супер- та гіпермаркетів низки країн ЄС та нашої країни, повідомив АСН її керівник – Олексій Дорошенко. А зрівнялися ці страви у ціні в різних країнах через значне здорожчання їхніх складових в Україні, кажуть експерти. Ціна на капусту в Україні далеко не найнижча серед європейських країн. Румун зараз заплатить за кілограм капусти у супермаркеті 9,9 грн, литовець – 11,2 грн, естонець – 11,8 грн. Українцю доведеться викласти за неї вже 12 грн. Ще дорожче - в Угорщині – 19,7 грн, і в Польщі – 21,2 грн. «Тому якщо брати капусту, то констатуємо, що дорожчати вже нікуди, тому що зростання ціни призведе до напливу більш дешевої європейської», - каже експерт. Дещо краща ситуація з другою головною складовою борщу – картоплею.  Кілограм картоплі в Україні обійдеться у 7 грн., у Польщі вже у 10,6 грн., Литві – 16,6 грн., в Естонії – 16,6 грн., в Угорщині – 23,6 грн. Цього разу найдешевша картопля виявилася в Україні. В румунському супермаркеті кілограм моркви можна купити за 10,5 грн., а в Україні – вже за 11 грн. Далі за рівнем цін йде Польща, де морква обійдеться у 14,1 грн. В Угорщині треба буде заплатити 19,7 грн., у Литві – 20,9 грн., а в Естонії 29,6 грн. Таким чином ми є країною низького достатку, але вже не є країною низьких цін, якщо навіть наша головна страва – борщ, у нас коштує не дешевше, ніж у сусідів, каже Дорошенко.
Суспільство оформление ленты  У Володимирському соборі віруючі УПЦ КП зібралися на літургію до Дня хрещення Русі У Володимирському соборі в Києві віряни УПЦ КП зібралися на Божественну літургію до Дня хрещення Русі, передає кореспондент АСН. Службу править патріарх УПЦ КП Філарет. У сам храм складно потрапити через велике скупчення віруючих, які прийшли помолитися. При цьому біля храму перебуває велика кількість правоохоронців. Як раніше повідомлялося, за правопорядком біля храму стежать близько 3 тис. поліцейських. Правоохоронці перевіряють речі людей, які сюди приходять, оглядаючи вміст сумок металодетекторами. Також на місці працює декілька кінологічних патрулів. Також біля Володимирського собору, крім віруючих, багато з яких прийшли в національному українському одязі, було помічено велику кількість капеланів і учасників АТО в камуфляжній формі. Однак через зливу кількість людей не перевищує 1 тис. Хоча людей централізовано під возять на автобусах, припаркованих поруч з храмом. Очікується, що близько 12:00 віряни пройдуться хресною ходою до пам'ятника князю Володимиру. Для цього правоохоронці вже перекрили центральні вулиці, що вже створило затори в центрі Києва.
Політика оформление ленты  У справі Клименка підозру оголошено 46 особам - Луценко Прокурори оголосили підозру у вчиненні злочинів 46 особам, які проходять у справі про так званий «податковий майданчик» екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook. За його словами, 9 осіб залишаються під вартою, 18 - під заставою на загальну суму 59 млн гривень. «За проміжними результатами підозру оголошено 46 особам, серед яких керівники регіональних податкових, а також сам екс-міністр доходів і зборів Клименко», - написав Луценко. Генпрокурор зазначив, що в ході розслідування справи військові прокурори ГПУ брали участь у розгляді 258 клопотань у судах по заходах забезпечення кримінального провадження. Нагадаємо, в ході розслідування справи Клименко 14 липня правоохоронці провели обшуки в редакції «Вестей», обшуки пройшли ще 180 приміщеннях. Прокурори підозрюють, що діяльність групи осіб під керівництвом Клименка завдала держбюджету збитків у розмірі $788 млн.
Кримінал Командир терористів зізнався ФСБ, що бойовики не воюють проти ЗСУ без наркотиків На окупованому Донбасі працівники Федеральної служби безпеки РФ затримали командира розвідки терористів так званої «ЛНР» за зберігання та розповсюдження наркотиків. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України. Відзначається, що 20 липня співробітники ФСБ РФ затримали начальника розвідки 7 окремої мотострілкової бригади (Брянка) 2 АК (Луганськ) 8 армії (Новочеркаськ) Південного військового округу ЗС РФ Мартиненка Дениса Євгеновича з позивним «Дельфін». Мартиненка допитали і відпустили. За даними розвідки, Мартиненко віддав  ФСБшникам «значну суму «відступних» і зізнався, що таким чином він домагався «психологічної стійкості» своїх підлеглих. Командир розповів, що терористи проявляють боягузтво і відмовляються без наркотиків йти в бій проти ЗСУ.
Суспільство Суд заарештував курорт Залізний Порт на Херсонщині Курорт Залізний Порт був заарештований судом у справі про незаконну приватизацію. Про це повідомляє місцеве видання «Херсонські факти». Каланчацький районний суд Херсонської області наклав арешт на очисні споруди, трансформаторні підстанції, внутрішні та зовнішні електромережі, каналізаційні мережі, приморський пляж, 8 хвилерізів і малі архітектурні будови, що містяться в Залізному Порту. Майно передали на зберігання слідчому прокуратури в Херсонській області до набрання рішенням суду законної сили. Відзначається, що 21 липня слідчий звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту на майно, власником якого є Новофедорівська сільська рада. У прокуратурі повідомили, що розслідують кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 190 КК України (службове підроблення та злочин проти власності). Так, за даними прокурорів, службові особи ТОВ «Інтертрейд груп Ел. Ел. Сі» підозрюються у внесенні завідомо неправдивих відомостей в офіційні документи. Результатом цього стало присвоєння всіх об'єктів курорту названою фірмою.
Кримінал оформление ленты  Генпрокуратура показала, як працювали схеми екс-міністра Клименка Генеральна прокуратура України показала, як працювали злочинні схеми екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Відповідне відео було розміщено на каналі ГПУ в Youtube. Прокурори нагадали, що злочинна організація, очолювана Клименком, завдала шкоди бюджету України в розмірі майже 96 млрд грн. «Йдеться про організацію в регіонах України так званих податкових майданчиків, які мінімізували надходження податків до бюджету від суб'єктів реального сектора економіки. Фактично вони служили конвертаційними центрами для переведення в готівку суб'єктів реального сектора економіки і збагачення посадових осіб податкової служби», - розповіли слідчі. Послуги податкових майданчиків становили близько 10% від загальної суми, з них 6,67% направлялося в бюджет, а решта - місцевим правоохоронцям, які «не помічали» порушень. У «мінздосі» ж діяв спеціальний департамент з нагляду за роботою податкових майданчиків. Гроші в департамент прямували готівкою, однак в документацію вони не вносилися. У ГПУ наголосили, що жоден з "податкових майданчиків" не належав державі, хоча всі вони називалися держпрограмою. Всі вони контролювалися приватними особами. Замість визначених законодавством 20% оподаткування реального сектора економіки бюджет України отримував лише 6,67% (а згодом 1,5%). Так бюджет України втратив 96 млрд грн, що за курсом того часу становило близько $12 млрд. Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що у цій справі про «податкові майданчики» підозру у вчиненні злочинів оголошено 46 особам.
Суспільство Російські байкери скасували мотопробіг «Стоп-півень», побоявшись високопоставлених геїв Російські байкери скасували мотопробіг за гетеросексуальність «Стоп-півень-2017» через те, що один з високопоставлених чиновників Кубані нібито є представником нетрадиційної орієнтації, передає сайт donnews.ru. «Люди, які написали нам з Краснодара, повідомляють, що на фініші пробігу нас можуть чекати проблеми куди більш серйозні, ніж інформ-блокада», - повідомили байкери. Вони вибачилися, що не змогли провести захід, що має «широку суспільну значимість». Нагадаємо, 27 липня російські байкери заявили, що мають намір «захистити моральність і виступити за традиційні цінності і здорову любов між чоловіком і жінкою». Пробіг мав відбутися за маршрутом Башкирія (Уфа) - Краснодарський край (Тамань). У списку відвідування були такі міста, як Самара, Саратов, Волгоград, Ростов і Краснодар.
Політика Росія ввела санкції проти дипломатів США Росія з 1 серпня призупинила використання посольством США всіх складських приміщень на Дорожньої вулиці в Москві і дачі в Срібному бору. Також до 1 вересня США запропоновано привести число своїх дипломатів у відповідність до кількості дипломатів РФ у США. Про це заявили в МЗС Росії. «Пропонуємо американській стороні до 1 вересня... Привести кількість дипломатичних і технічних співробітників, що працюють в посольстві США у Москві, в генеральних консульствах у Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці, у точну відповідність до числа російських дипломатів і співробітників технічного персоналу, які перебувають у США», - підкреслило МЗС. Таким чином, загальна кількість персоналу, зайнятого в дипломатичних і консульських установах США в РФ, скорочується до 455 осіб. Як зазначив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, Володимир Путін особисто санкціонував заяву МЗС РФ про скорочення дипломатів США на території РФ. «Звичайно, подібні заходи неможливі без санкціонування президентом», - сказав Пєсков. Нагадаємо, раніше сенат США ухвалив законопроект про нові санкції щодо Росії, Ірану і КНДР.
Політика До Верховного суду України можуть потрапити до 80% старих суддів Вища кваліфікаційна комісія суддів України оприлюднила 120 переможців конкурсу на посаду суддів нового Верховного Суду. Про це повідомили в прес-службі ВККСУ. Комісія затвердила рейтинг 320 кандидатів на посади суддів Верховного Суду. Серед переможців є адвокати, науковці та фахівці з сукупним стажем. Серед переможців конкурс 54 жінки і 66 чоловіків, 34 переможці - кандидати наук, 12 доктори наук. Наймолодшому кандидату 33 роки, найстаршому - 62. Однак у Центрі протидії корупції заявили, що за результатами конкурсу до складу нового Верховного Суду потраплять 80% старих суддів з сумнівною репутацією. «Більшість із них - майже 80% або 93 кандидата - є або були суддями. І тільки 25 переможців зі 120 є кандидатами поза судовою системою: вчені або адвокати. Таким чином, новий Верховний Суд буде складатися переважно зі старих судових кадрів», - йдеться в прес-релізі.Кожен четвертий майбутній суддя Верховного Суду, обраний Вищою кваліфікаційною комісією суддів (ВККС), порушував права людини або ухвалював політично вмотивовані рішення, або не може пояснити власні доходи ", - відзначають у ЦПК. У Центрі також відзначили, що «попри гучні заяви президента України про оновлення Верховного Суду та голови ВККС Сергія Козьякова про безпрецедентну прозорість цього процесу, в проведеному Комісією конкурсі перемагають колишні судді, частина з них ще й має сумнівну добропорядність або досвід політичних переслідувань на догоду влади». Конкурс розпочався 7 листопада 2016 року, в ньому брали участь 1 436 осіб, документи подали 846 кандидатів, до конкурсу були допущені 653, до проходження кваліфікаційного оцінки були допущені 625 кандидатів. Учасники конкурсу склали професійні і психологічні тести, пройшли перевірку Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції та Громадської ради чесноти. За підсумками конкурсного відбору ВККСУ направить до Вищої ради правосуддя рекомендації щодо 120 кандидатів про призначення їх суддями відповідних касаційних судів у складі Верховного Суду.
Суспільство оформление ленты  На хресній ході Київського патріархату віруючих і духовенство не розділяли огорожами На Володимирській гірці у Києві пройшов урочистий молебень УПЦ КП на чолі з патріархом Філаретом з нагоди Дня Хрещення Руси-України, передає кореспондент АСН. Близько 2 тисяч віруючих зібралися на схилах Володимирської гірки і безпосередньо біля пам'ятника Святому Володимиру. На відміну від молебню Московського патріархату, який пройшов напередодні, на території не було ніяких залізних огорож і окремого входу для духовенства. Всі учасники молебню і хресної ходи УПЦ КП заходили на територію Володимирської гірки без будь-яких обмежень. Ще однією особливістю Хресної ходи Київського патріархату стала велика кількість людей у ​​військовій формі: капеланів і учасників АТО. Деякі несли прапори добровольчих батальйонів. Тоді як на заході Московського патріархату переважно серед учасників були помічені жінки середнього віку та літні, а також багато жебраків. Об'єднала два хресних ходу молитва за Україну та світ в державі.
Події оформление ленты  Опубліковані нові фото і відео залізничної катастрофи в Барселоні Видання The Sun опублікувало нові фото і відео аварії потягу, яка сталася в Барселоні. Передня частина поїзда була сильно пошкоджена після того, як він врізався в перон Французького вокзалу в місті. Поїзд прибув з села Сан-Вісенте-Кальдерс, що розташоване приблизно за 50 миль від Барселони. Відзначається, що в результаті НП постраждали щонайменше 48 осіб. Експерти відзначають порівняно невеликий масштаб події, так як поїзд уже гальмував перед зіткненням. Деякі пасажири в метушні заявляли про бомбу в поїзді. Зараз не ясно, була це помилка машиніста чи механічне пошкодження гальм. «Момент удару відчувався як землетрус... Люди падали і стикалися один з одним», - повідомив один з очевидців. Даних про загиблих немає. За попередньою інформацією, поїзд не встиг вчасно загальмувати і врізався в платформу. Mi tren ha chocado al llegar a estación de Francia hoy pic.twitter.com/WYGJMbcw7j — Felix Rios (@iamfelixrios) 28 июля 2017 г.  
Економіка Порошенко підписав закон про обов'язкове встановлення лічильників води і тепла Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким вводиться обов'язковий облік тепла та води. Про це повідомили в прес-службі глави держави. Президент упевнений, що завдяки цьому кроку люди будуть платити тільки за спожиті ними ресурси. «Введення норм цього Закону дозволить контролювати ефективність реалізації заходів з енергоефективності. Все це має сприяти зменшенню витрат споживачів на оплату комунальних послуг», - відзначили в прес-службі. Передбачається, що новий закон дозволить знизити на 3/4 обсяг неврахованих витрат води у внутрішньобудинкових системах і скоротити споживання теплової енергії протягом 1-3 років у середньому на 15-20%. Це має сприяти зменшенню споживання газу і скороченню викидів парникових газів. Нагадаємо, Верховна Рада України 22 червня підтримала законопроект «Про комерційний облік комунальних послуг», яким передбачається встановлення у всіх житлових будинках лічильників тепла, а також холодної та гарячої води.
Події Найбільші міста Криму залишилися без електрики В окупованому Криму у великих містах півострова було відключено електропостачання. Про це передає «Кримінформ». За даними видання, світла немає в Сімферополі і Сімферопольському районі, Ялті, Судаку, Керчі, Феодосії, Бахчисарайському районі та інших населених пунктах. Причини відключення електроенергії поки залишаються невідомими. «Зараз з'ясовуємо, що сталося», - сказали в «Крименерго», зазначивши, що у них теж немає світла. В цей же час, за інформацією порталу «Meduza», який посилається на слова «міністра палива і енергетики півострова Вадима Бєліка», чотири лінії енергомоста, протягненого на півострів з території Краснодарського краю (Росія), були відключені з невідомих причин. «Сталося спрацьовування протиаварійної автоматики з боку Тамані. З'ясовуються причини», - заявив він.
Політика оформление ленты  Якими будуть наслідки, якщо Україна таки втручалася у вибори в США Свідчення того, що Україна певним чином таки втручалася у вибори у США, є, і наслідків цих дій нам не уникнути. Такий прогноз у політичного технолога Тараса Березовця. Він нагадує, що ймовірність такого повороту подій існує давно, а інформація про ймовірне втручання – не нова. При цьому політтехнолог стверджує, що докази цього втручання існують. «Заява Президента Трампа про необхідність розслідувати українське втручання у вибори - ніяка не сенсація. Про це я чув від своїх співрозмовників у Вашингтоні вже в квітні. Найцікавіше, що сліди цього втручання дійсно є. І пов'язані вони з коментуванням українськими політиками ролі Пола Манафорта. Трамп налаштований рішуче. На жаль, наслідки будуть. І найсерйозніші. Трамп нічого не забув і не вибачив», – написав Березовець на своїй сторінці у соцмережі. Приводом для таких припущень експерта є два останні повідомлення президента США у його Twitter. Обидва вони містять критику на адресу генпрокурора США Джеффа Сешнса. У першому Трамп стверджує, що Україна під час виборчої кампанії робила спроби «підштовхнути» кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон. «Українські спроби саботувати кампанію Трампа – «тихо працюють, щоб підштовхнути Клінтон». Так де ж розслідування генерального прокурора?» – написав він.   У другому твіті президент США пише, що Сешнс зайняв «дуже слабку позицію щодо «злочинів Гілларі Клінтон». Ці заяви Трампа вельми різкі, особливо зважаючи на те, що на посаду генпрокурора США Джеффа Сешнса він призначив сам, бо той є його близьким соратником. Що ж могло так розсварити політиків? Телеканал NBC News одразу видав припущення, що йдеться про інформацію, викладену в матеріалі The Politico в середині січня цього року. У січневій статті з промовистою назвою «Як Україна втрутилася у вибори в США, а тепер потерпає від цього», проілюстрованій фотографією Президента Петра Порошенка, йдеться про те, що українські урядовці намагалися допомогти Гілларі Клінтон «потопити Трампа, публічно поставивши під сумнів його придатність для цієї посади». Українські чиновники поширювали документи про причетність головного помічника Трампа до корупції і навіть почали розслідувати цю справу, загальмувавши лише перед самими виборами, стверджує видання. Автори статті, посилаючись на слова екс-співробітника посольства України в США Андрія Теліженка, повідомили, що посольство України у США нібито тісно співпрацювало з такою собі Олександрою Чалупою, яка консультувала Національний комітет Демократичної партії, зустрічалася з вищими посадовими особами в посольстві України у Вашингтоні, намагаючись викрити зв'язки між Трампом, головним радником кампанії Полом Манафортом та Росією.  А вкупі всі ці дії вплинули на президентські передвиборчі перегони в США, посприявши відставці Манафорта і укоріненню тез, що кампанія Трампа глибоко пов'язана з ворогом України – Росією. Одразу після публікації статті посольство України у США заявило, що жодним чином не координувало із Демократичним національним комітетом жодних зусиль для проведення досліджень чи будь-яких дій, спрямованих проти кандидатів на виборах Президента США або членів їхніх команд. В Україні на Манафорта нічого не знайшли Ще у червні цього року Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура разом заявили, що не мають повноважень вести розслідування щодо екс-радника президента-втікача Віктора Януковича Пола Манафорта, оскільки підпис у «амбарній книзі ПР» ще не означає, що він брав якісь кошти, до того ж Манафорт не є громадянином України та держслужбовцем. «…у матеріалах, переданих Національному антикорупційному бюро України колишнім першим заступником Голови Служби безпеки України Віктором Трепаком (йдеться про так звану «чорну бухгалтерію Партії регіонів») у травні минулого року, ім’я Пола Манафорта згадується у 22 записах за період з 20 листопада 2007 року по 5 жовтня 2012 року. Загальна сума витрат, вказаних у цих записах, становить 12,7 млн доларів США», – сказано у заяві. Тобто НАБУ і САП не проводили офіційного розслідування причетності Пола Манафорта до одержання коштів від Партії регіонів. «Він не був і не є українським державним службовцем, тому не може вчиняти корупційні діяння згідно з українським законодавством. Оцінку діям цієї особи мають давати компетентні органи інших держав, чия юрисдикція поширюється на розслідування ймовірних фактів таких правопорушень», – йдеться у повідомленні. А за два дні до цієї заяви керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький взагалі заявив, що підпису Пола Манафорта не було ні на одній зі сторінок «амбарної книги» Партії регіонів, а інформація про його вину – це піар-технологія. Чому Трамп згадав старе Вперше про необхідність розслідувати «українське втручання» два тижні тому заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс. Тоді речник Білого дому говорила про зустріч українських чиновників із представниками Демократичної партії як про доведений факт, хоча, нагадаємо, українське посольство у США цю інформацію спростовувало. В той же час у  The Washington Post припустили, що американський президент згадав старе в рамках великої кампанії зі звільнення генерального прокурора США Джеффа Сешнса. Gizmodo навіть припускає, що наступним генпрокурором США після усіх скандалів буде екс-мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані. Бий ворога його зброєю Якщо згадати слова політтехнолога Тараса Березовця, що нинішній президент США «нічого не забуває», то другою причиною його різких заяв, окрім розбіжностей з генпрокурором, є старі рахунки з колишньою суперницею на виборах Гілларі Клінтон.  У травні цього року в інтерв'ю телеканалу CBS Трамп звинуватив Клінтон та її прихильників у зв'язках із Росією. «Гілларі Клінтон пов'язана з Росією, але на ці факти преса чомусь не звертає уваги». «Є голова виборчого комітету Клінтон - Подеста, який разом із братом володіє компанією в Росії. Чоловік Клінтон виступав у Росії. А Гілларі укладала уранову угоду з Росією", - заявив Трамп, додавши, що розслідувати справу Клінтон заважають її прихильники. Гальмування розслідування справи Гілларі Клінтон відбувається через те, що чинний глава ФБР Ендрю Маккейб отримав хабар від неї, заявив Трамп, навіть назвавши суму хабаря - $700 тисяч.  Два тижні тому висунутий Дональдом Трампом на посаду нового директора ФБР Крістофер Рей пообіцяв розібратися, чи дійсно Україна втручалася у вибори в США в 2016 році. А тим часом АСН докладає зусиль, щоб отримати інформацію, яку озвучила у вищезгаданій статті Politico, з першоджерел.
Події оформление ленты  Принц Вільям врятував жінку, яку збив поліцейський фургон Принц Вільям допоміг врятувати жінку, яка постраждала під час аварії поліцейського фургона. Він перебував на своїй останній зміні як пілот літака швидкої допомоги, повідомляє The Mirror. Жертва зараз перебуває у критичному стані в лікарні. Жінка переходила дорогу в місті Хетел, Велика Британія, приблизно за 12 км на північний захід від Норвіча. Аварія сталася близько 22:20 В четвер, як повідомляє поліція Норфолка. Постраждала була доставлена ​​в лікарню Адденбрука в Кембриджі на борту санітарного вертольота швидкої допомоги в критичному стані. Більше в аварії ніхто не постраждав. Вільям був серед членів аварійної команди, відправленої на виклик тієї ночі, повідомляє видання MailOnline. Він прибув на свою нічну зміну на 10 хвилин раніше і виконував обов'язки пілота Повітряної швидкої допомоги East Anglia Air Ambulance. Представник поліції Норфолка прокоментував ситуацію: «Офіцери перебували  в цьому районі, тому відразу відповіли на виклик екстреного номера "999". Звернення в поліцію було зроблено тому, що жінка довго не виходила на зв'язок, і її близькі були стурбовані. Для дослідження місцевості і пошуку жертви ми перекрили дорогу B1135, яка і зараз залишається закритою для руху».
Економіка Генеральний директор Amazon опустився на друге місце в списку найбагатших людей планети Падіння акцій Amazon поставило її генерального директора Джеффа Безоса на друге місце в списку найбагатших людей у світі. На першому місці він пробув лише кілька годин до того, як знову поступився ним Біллу Гейтсу в четвер вранці, повідомляє The Time. Акції компанії впали приблизно на 3% вже в другій половині четверга після того, як вони оголосили свій прибуток за другий квартал 2017 року. В результаті особистий статок Безоса оцінюється тепер в $ 9.8 млрд замість $90.9 млрд. Гейтс знову очолює список з власним капіталом рівним $90,8 млрд. У четвер вранці акції компанії досягли рекордного рівня, але їхня вартість впала після того, як Amazon опублікувала показник чистого прибутку за другий квартал - $197 млн. Це на 77% нижче чистого прибутку компанії за той же період минулого року - $857 млн. У поточному кварталі компанію Amazon чекає або втрата в доходах в розмірі до $400 млн, або потенційний прибуток до $300 млн, за прогнозами Reuters. Аналітики вважають, що цього недостатньо для того, щоб компанія вийшла на рівень доходу понад $900 млн. Акції Amazon зросли на 40% з початку цього року, в першу чергу через покупку компанії Whole Foods за $13,7 млрд. Але все вказує на те, що подальший прибуток компанії не буде збільшуватися в такому ж темпі.
Політика Ситник не виключив, що першого заступника директора НАБУ Углаву можуть позбавити громадянства України Директор НАБУ Артем Ситник не виключив, що стосовно його першого зама Гізо Углави може бути ухвалено рішення про позбавлення українського громадянства. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Виключати цю можливість не можна. І я не буду. Можливо, це буде політичне рішення», - сказав Артем Ситник у Харкові, коментуючи заяву депутата Сергія Лещенка про можливість позбавлення Углави українського громадянства найближчим часом. Разом з тим Ситник запевнив, що при призначенні Углави першим заступником директора НАБУ не було допущено жодних порушень. «Перше - при призначенні Гізо Углави на посаду першого заступника директора НАБУ ніяких порушень не було. Друге - це не означає, що не буде ухвалено рішення про позбавлення його громадянства, я не можу виключати цього», - заявив Ситник. Говорячи про кримінальне провадження, яке було розпочато Генеральною прокуратурою за заявою про порушення Углавою законодавства про українське громадянство, Ситник дав зрозуміти, що вважає цю справу необґрунтованою.
Події оформление ленты  Прорив водогону в Харкові: «фонтан» поливав будинок до 7-го поверху У Шевченківському районі Харкова в ніч на п'ятницю, 28 липня, сталася аварія на водогоні. Про це передає видання Mediaport. Близько третьої години ночі біля будинку №31 на просп. Людвіка Свободи потужний струмінь холодної води пробився через землю. Висота «фонтану» досягала 7-го поверху. За словами очевидців, які зняли подію на відео, о 5-й ранку мешканці будинку спробували направити воду в інший бік, заклавши пробоїну шматками асфальту. Через годину приїхала аварійна служба, яка перекрила воду і поїхала. За словами керівника прес-служби КП «Харківводоканал» Олександри Малиновської, магістральну трубу холодної води пошкодили при проведенні ремонтних робіт, які проводили працівники КП «Харківські теплові мережі» на проспекті Людвіка Свободи.  
Політика Влада Угорщини та Румунії не пропустила літак з Рогозіним, що летів у Молдову Віце-прем'єр-міністр РФ Дмитро Рогозін повідомив, що Угорщина і Румунія не дозволили його літаку прослідувати до Кишинева. Про це передає агентство «Інтерфакс». За словами Рогозіна, рішення про політ у Молдову регулярним рейсом пов'язано з інцидентом, який стався у чартерного літака, яким віце-прем'єр РФ летів у Кишинів кілька років тому і який влада Румунії спробувала примусити до посадки. Рогозін сказав, що «цього разу диспетчери з Бухареста зв'язалися з судном для того, щоб уточнити лист пасажирів і підтвердити, що на борту перебуває делегація разом з її керівником». «При цьому заборонили ввійти в повітряний простір. Коли пілоти зв'язалися з Будапештом і спробували домовитися, так як пальне в літаку було обмежене, про транзитну посадку в аеропорту Будапешта з тим, щоб борт міг далі слідувати до Кишинева через простір Румунії, а питання щодо делегації було б вирішено після консультацій з російським МЗС. Угорщина теж відмовила в транзиті через свій простір і в посадці в Будапешті», - сказав Рогозін. За його словами, було прийнято рішення піти на безпечний запасний аеродром в Мінськ.
Політика П'ять країн - партнерів ЄС продовжили санкції проти РФ за анексію Криму П'ять країн - партнерів Євросоюзу продовжили санкції щодо Росії за анексію українського півострова Крим. Про це передає прес-служба дипглави ЄС Федеріки Могеріні. «Декларація Високого представника від імені ЄС про узгодження деяких третіх країн щодо санкцій у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя. 19 червня цього року Європейська рада ухвалила рішення 2017/1087, яким продовжила обмежувальні заходи до 23 червня наступного року», - сказано в повідомленні. За інформацією прес-служби, держави-кандидати Албанія і Чорногорія, а також Норвегія, яка є членом Європейського економічного простору, Україна і Грузія приєднуються до згаданої декларації. Країни будуть забезпечувати відповідність своєї національної політики з ухваленим рішенням Європейської ради. У свою чергу, Євросоюз бере до відома це зобов'язання і вітає його.
Суспільство Україна провела успішні випробування боєприпасів об'ємного вибуху Державний концерн «Укроборонпром» провів успішні випробування створених на потужностях концерну боєприпасів об'ємного вибуху (БОВ). Про це інформує прес-служба держконцерну. У повідомленні сказано, що створені із застосуванням передових технологій реактивний піхотний вогнемет РПО-16 з гранатою калібру 93 мм розробки НДІ «Хімічних продуктів», а також гранати РГО-27С/С2 розробки ДП «МФ «Артем», підтвердили високу ефективність під час проведення випробувань, які днями відбулися на Гончарівському полігоні за участю вищого військово-політичного керівництва України. У дежконцерні уточнили, що за своєю фугасною дією граната РПО-16 еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру і може знищувати противника за потужними укриттями. Гранати РГО-27С/С2 масою не вище 600 грамів, за дві секунди створюють вогняну хмару об'ємом не менше 13 м3 з внутрішньою температурою 2500 градусів, що знищує не тільки живу силу противника, а й виводить з ладу легкоброньовану техніку.
Культура оформление ленты  Без охорони і огорож. Київський патріархат провів урочисту ходу до Дня хрещення Русі Хресною ходою духовенство і парафіяни пройшли центром Києва. Хода присвячена Дню Хрещення Русі. Маршрут: від Володимирського собору до Володимирської гірки. Спочатку служба в соборі. У цей час на вулиці йде сильний дощ. Він закінчується,  щойно всі присутні шикуються в єдину колону. З Володимирського виносять ікону - Богородицю «воїнську», яку освятили напередодні. Очолює хресну ходу глава УПЦ КП Філарет. Поруч зі священиками - військові. Вони несуть ікони та українські прапори. Серед людей у камуфляжах багато капеланів - їх більше сотні. За ними йдуть родичі загиблих воїнів і рідні полонених терористів на Донбасі. Нікому з охочих приєднатися ніхто не заважає. Ні біля Володимирського собору, ні далі за маршрутом немає жодних рамок металоконтролю або спеціальних загороджень. За заходом здалеку спостерігають сотні поліцейських. Біля пам'ятника Володимиру Філарет править службу. А потім усіх щедро поливає святою водою - і священиків, і парафіян. «Українці від заходу до сходу, від півдня до півночі віддають своє життя за нашу свободу, - говорить Філарет. - А ті, які не захищають, допомагають і тим самим демонструють свою любов державі, українському народові, українській землі. Для того, щоб об'єднати весь український народ, усю громаду, ми збираємось на цю хресну ходу, щоб продемонструвати нашу єдність».
Суспільство Міненерго РФ: Відключення електрики в Криму сталося через спеку Причиною відключення ліній електропередач в окупованому РФ Криму стала «аномально висока» температура повітря в Краснодарському краї. Про це передає міністерство енергетики Росії, повідомляє «Інтерфакс». За даними заступника міністра Андрія Черезова, «відключилися дві лінії 500 кВ, від яких пішли відключення на території півдня, і, відповідно, потрапив Крим». За його словами, ніякого пошкодження обладнання на енергомосту не було. Пізніше стало відомо, що ПАТ «ФСК ЄЕС» заявила про відновлення всіх ліній електропередач, які забезпечують електроенергією окупований півострів. «Всі лінії увімкнені, йде набір навантаження», - заявили в компанії. Раніше ми повідомляли, що в анексованому Криму у великих містах сьогодні вдень відключилося електропостачання.
Події оформление ленты  Підземний перехід під скандальним будівництвом на м. "Героїв Дніпра" пішов під воду Підземний перехід під скандальним київським будівництвом на станції метро "Героїв Дніпра" під час сильних злив, які пройшли в столиці напередодні, пішов під воду. Відповідне відео у групі "Проти будівництва над станцією метро "Героїв Дніпра" опублікувала активістка Ольга Вишневська. На відео видно, як люди змушені буквально брести по переходу, повністю затопленому водою. Багато хто знімав взуття і брів босоніж. До того ж - перехід забитий майном вуличних торговців. Нагадаємо, місцеві жителі й активісти вже більше року вимагають припинити будівництво торгово-розважального центру над станцією метро, ​​оскільки заради нього у людей відібрали місце для проходу і воно створює небезпечний тиск на склепіння станції. Свого часу дах станції метро почав навіть протікати, а її платформа - пішла тріщинами. Однак столична влада спочатку ввела в оману активістів, стверджуючи, що будь-яке будівництво не ведеться, а лише укріплюються ґрунти над станцією.
Події ЗМІ: На хабарі затримано помічника Трояна і представника «Азова» На хабарі затримали помічника заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна, який діяв у змові з представником громадського корпусу «Азова». Про це пише сайт «Зеркало недели. Украина», посилаючись на джерела в спільній слідчій групі СБУ і ГПУ. За даними видання, зараз слідство перевіряє причетність затриманого «азовця» до нападу на інкасаторів «Ощадбанку» в Запоріжжі, що стався в 2016 році. 28 липня Генеральна прокуратура України повідомила про затримання помічника посадової особи МВС за неправомірну вигоду в 1,5 мільйона гривень. Пізніше цього ж дня  деякі ЗМІ заявили, що на хабарі був затриманий Вадим Троян, який через деякий час почав спростовувати цю інформацію, назвавши її «фейком». Однак джерела видання не виключають, що Вадим Троян був присутній на зустрічі, де передавалися гроші.
Здоров`я 60% ув'язнених - хворі на гепатит С, ВІЛ та туберкульоз і, виходячи на свободу, створюють ризики для суспільства 60% ув'язнених України - хворі на гепатит С. Про це на прес-конференції заявив провідний експерт, почесний голова правління Українського інституту політики громадського здоров'я Сергій Дворяк: "Майже 60% ув'язнених в Україні мають гепатит С, причому основним способом передачі вірусу в тюрмах є вживання ін'єкційних наркотиків", - заявив він. У той же час, як показало дослідження, проведене в Україні, більше половини ув'язнених вживають наркотики таким способом. Після звільнення ці люди створюють величезний ризик поширення гепатитів та інших соціально небезпечних захворювань, таких як ВІЛ, туберкульоз, в суспільстві. "При цьому українським ув'язненим не доступні повною мірою якісна діагностика, отримання медичної допомоги та лікування наркозалежності. Зокрема замісна підтримуюча терапія, програми обміну голок і шприців тощо. Весь обсяг медичних послуг, доступний іншим громадянам", - додав він. Це призводить до того, що після відбування покарання колишні ув'язнені повертаються в суспільство і не мають можливості нормально в ньому адаптуватися й отримати необхідні лікування та профілактику. По суті, в Україні сьогодні спостерігається справжня епідемія ВІЛ, яким в переважній більшості хворіють люди, що вживають наркотики у в'язниці. Тобто в Україні ВІЛ та інші інфекційні захворювання зосереджені в тюрмах, але масштаби цієї проблеми не були кількісно оцінені, кажуть фахівці. Однак значні перешкоди у вирішенні проблеми створює ігнорування її тюремним департаментом, упереджене уявлення про наркоманію і лікування серед співробітників, а також - відсутність конфіденційності учасників процесу, - наголошується в презентованій доповіді. "У в'язницях в глобальному масштабі утримується непропорційно велике число людей, що вживають наркотики, які є середовищем підвищеного ризику для поширення ВІЛ та інших інфекцій, що передаються через кров. Передозування наркотиків - основна причина смерті цієї групи ув'язнених. Крім того, люди з цієї групи, вийшовши на свободу, стають переносниками небезпечних хвороб із в'язниць в суспільство. Точних даних про кількість хворих у тюрмах немає, вони є часто нерепрезентативним через численні логістичні обмеження", - наголошується в доповіді. В Україні - найбільша ВІЛ-епідемія в Європі - приблизно 360 000 ВІЛ-інфікованих, за даними Міністерства охорони здоров'я України, і зафіксоване аналогічне число людей, що вживають ін'єкційні наркотики. Майже три чверті з них коли-небудь арештовувалися, були або є в тюрмі, підкреслюють експерти дослідження. Також у доповіді звертається увага на те, що Україна - дуже бідна країна з низьким рівнем доходу на душу населення. При 45,2 млн жителів ми маємо один з найвищих в світі показників позбавлення волі - 321 ув'язнений на 100 000 населення. Всього в Україні 145 189 ув'язнених. Добровільне тестування на ВІЛ та антиретровірусна терапія є обов'язковою умовою для всіх ув'язнених, однак на практиці нічого цього не робиться, констатували іноземні фахівці.
Здоров`я Регулярне вживання вина знижує ризик захворювання на діабет Вживання алкоголю - особливо вина - кожні кілька днів може запобігти розвитку діабету другого типу, такі висновки роблять автори нового дослідження, опублікованого в журналі Diabetologia. Люди, які пили вино три-чотири рази на тиждень, були на 30% менш схильні до розвитку діабету, ніж ті, хто пив менше одного разу на тиждень, розповідає The Time.. Це не перше дослідження, в якому знайшли зв'язок між вживанням алкоголю у помірних кількостях - до 7 порцій на тиждень для жінок і до 14 порцій на тиждень для чоловіків - і зниженням ризику захворювання на діабет. При цьому зловживання алкоголем підвищує ризик розвитку захворювання. У новому опитуванні, проведеному в Данії, брали участь понад 70000 здорових дорослих датчан, їх попросили розповісти про свої звички щодо здоров'я та вживання алкоголю ще в 2007 році. Вчені стежили за ними протягом п'яти років, щоб встановити, хто з них захворів на діабет другого типу. Люди, у яких був найнижчий ризик розвитку діабету, пили алкоголь помірно і трохи більше, ніж помірно. Чоловіки, які випивали до 14 порцій алкоголю на тиждень, мали на 43% нижчий ризик розвитку діабету, ніж чоловіки, які зовсім не пили; жінки, які пили дев'ять порцій алкоголю на тиждень, знизили ризик на 58%. Час розпивання напоїв також мав значення. Навіть дуже рідкісне вживання (менше одного дня на тиждень) для жінок також було пов'язано зі зниженими показниками діабету, в порівнянні з довічним утриманням від алкоголю. «Тижневу дозу алкоголю краще розтягнути на весь тиждень, ніж вжити все разом», - вважає провідний автор дослідження, професор епідеміології Національного інституту громадського здоров'я Данії Янне Толстрап. Вино, схоже, має особливу перевагу. Можливо, це пов'язано з тим, що поліфенольні сполуки в червоному вині допомагають нормалізувати рівень цукру в крові, вважають автори роботи. Помірне споживання пива також було пов'язано з більш низьким ризиком розвитку діабету у чоловіків, але не у жінок. Вчені вважають, що такі низькі показники пов'язані з тим, що відносно мало жінок повідомляли про вживання пива. (Більшість пили вино). Що стосується міцних спиртних напоїв, то тут дослідники не виявили зв'язку із захворюванням у чоловіків. А ось жінки, які вживали мінімум сім міцних алкогольних напоїв на тиждень, мали на 83% вище ризик захворювання в порівнянні з тими, хто не пив міцний алкоголь взагалі. Але ці результати також не показові, оскільки дуже мало людей вживали міцні спиртні напої регулярно. Хоча результати дослідження припускають зв'язок між алкоголем і більш низьким ризиком захворювання на діабет другого типу, вчені не можуть довести, що саме алкоголь допомагає захистити організм. Толстрап також нагадує, що алкоголь викликає більш ніж 50 різних захворювань. У дослідження, наприклад, не був врахований високий ризик розвитку раку молочної залози, який був пов'язаний з навіть невеликим рівнем споживання алкоголю. Тобто засновувати свої переваги на результатах цього дослідження не варто. Алкоголь впливає на весь організм, тому вчені рекомендують вживати його помірно, а також не радять тим, хто утримується від алкоголю, починати пити його для поліпшення здоров'я. Слід врахувати, що в опитуванні брали участь тільки здорові люди, у яких не був діагностований діабет спочатку дослідження. Алкоголь може надати абсолютно непередбачуваний ефект на людину, що хворіє на діабет. Так, пиво може підвищити рівень глюкози в крові, тоді як вживання міцних спиртних напоїв може призвести до занадто низького рівня глюкози в крові. Результати цього дослідження викликали підвищений інтерес у медичному співтоваристві і, можливо, спричинять більш докладне вивчення цього питання.
Юмор оформление ленты  СЕТАМ 10 тис. кв. м комунальної столичної нерухомості виставив за копійки і не підтверджує учасників торгів У системі електронних торгів СЕТАМ зареєстровано три лоти з сумнівно малою вартістю та аномальною відсутністю підтверджених учасників аукціону. Йдеться про три комунальні промислові комплекси загальною площею майже 11 тисяч квадратних метрів. Площа об’єктів – величезна, а їхня вартість на старті – дуже мала і у сумі не сягає більше 10 мільйонів гривень.  Одначе охочі взяти участь у торгах скаржаться – їхні заявки не реєструють місяцями, в той час як до кінця аукціону лишаються лічені дні. З усіх заявок, а їх подано більше 60, за три дні до торгів (вони заплановані на понеділок, 31 липня 2017 року) допущено лише одну, всі решта заявок перебувають на затвердженні. Причому на розгляді перебувають заявки, подані навіть два місяці тому. Перший лот – величезний комплекс будівель та споруд, розташований вул. Вербовій, 6. загальна площа більше 5 кілометрів (5213.80 кв.м). За чималу територію продавець просить лише 4 755 700.00 грн. Таким чином 1 квадратний метр промислової будівлі у столиці з невідомої причини оцінено лише у 912 гривень! Що ж входить у цей комплекс: адміністративно-побутовий комплекс - 1926.30 кв.м; виробничий корпус - 2024.3 кв.м; механізована мийка - 984.2 кв.м; павільйон - 416, та 141.3 кв.м; виробничий корпус - 137.7 кв.м та дві очисні споруди.   Фото: зі сторінки СЕТАМ   Зауважимо, що всі споруди – капітальні, належали раніше комунальному підприємству. Вони потребують ремонту, але не перебувають в аварійному стані, тобто цілком придатні для ведення діяльності.  У чому ж може бути причина такої малої вартості майна? Можливо – у його розташуванні? Одначе й тут – ні. Комплекс споруд розташований практично у центрі міста. Лот був виставлений на продаж 30 червня 2017 року, а аукціон з цього продажу має відбутися уже 31 липня. Заявки за весь час після оголошення майбутнього аукціону подали 19 учасників, та за весь цей час жодного з них СЕТАМ  до торгів не допустив і заявку не підтвердив. Другий лот – не менш спокусливий за ціною та розмахом - комплекс будівель та споруд, розташований у Києві за адресою: вул. Кайсарова, 5, загальною площею 3750,30 кв.м На його території розташовані виробничий комплекс - 1640,8 кв.м, адміністративно-побутовий комплекс - 650,1 кв.м, механічна мийка - 300,6 кв.м, АЗС - 9,5 кв.м, навіс та пункт охорони. Споруди перебувають у значно кращому стані, ніж у першого лота, та просять за нього таку ж підозріло малу ціну – лише 960 гривень за квадратний метр! Фото зі сторінки СЕТАМ  Вигідним є і розташування об’єкта - недалеко від метро "Васильківська". Не віриться, що майже чотири кілометри столичної нерухомості можна придбати лише за якихось 4 мільйони гривень? Власне, недарма не віриться - з 28 охочих взяти участь у аукціоні СЕТАМ підтвердив заявку – лише одному! Тобто теоретично, якщо такий status quo збережеться до початку аукціону (а він запланований на 31 липня) цей один єдиний його затверджений учасник і стане щасливим власником 4000 кв. м території за ціною трикімнатної квартири у столиці. Третій комплекс виставлений на СЕТАМ того ж дня, з тим же терміном завершення аукціону – 31 липня 2017 року. Його площа - 1600,30 кв.м. і розташований він у Києві на вул. Вакуленчука, 4 Розташування лота дуже зручне - у Дарницькому районі столиці (лівий берег), поблизу пожвавленого проспекту Миколи Бажана. Виставлений на продаж комплекс будівель складається з капітальної адміністративної будівлі - 194 кв.м, павільйону - 133,6 кв.м, одноповерхової споруди - 1263,4 кв.м та автозаправної станції. Якщо поділити площу споруди -1,6 квадратних кілометра - на стартову вартість, запропоновану Сетам – 1 752 000 грн, то тут за квадратний метр приміщення доведеться викласти на 100 гривень більше, ніж у перших двох лотів – «аж цілих» 1095 гривень!  Тобто більш 1600 квадратних метрів продаються за ціною двокімнатної квартири.  Очікувано, що на такий лот – майже задарма, знайшлося аж 18 охочих взяти участь у аукціоні, та за два місяці реєстрації учасників жоден з них підтвердження від СЕТАМ не отримав.  Хіба може не дивувати та насторожувати факт тотального «очікування підтвердження» на цих трьох лотах з вочевидь дуже заниженою вартістю?  Щоб не бути голослівними, йдемо на популярний сайт продажів в Мережі і обираємо перше-ліпше оголошення зі схожими даними: Голосіївський район, промислові приміщення, квадратура – 1600 кв. метрів. За це приміщення приватний власник просить майже 13 мільйонів гривень, в той час як державний виконавець та продавець на СЕТАМ просять за подібне столичне комунальне майно лише 3,6 мільйона! Тут можна припустити три висновки - або на дешеве столичне майно немає охочих придбати (що малоймовірно), або система СЕТАМ та державні виконавці працюють геть не ефективно. Адже майно, від продажу якого місто могло б величезні кошти - до 100 мільйонів гривень, виставляється на продаж за ціну в 10 разів меншу! Система продажу арештованого майна СЕТАМ не вперше потрапляє в поле зору журналістів, оскільки скарги на її роботу почастішали. Окремі користувачі системи заявили, що підозрюють сервіс у шахрайстві, оскільки привабливі лоти, такі як конфісковані автомобілі, земельні ділянки та квартири, йдуть з молотка задешево, навіть коли хтось пропонує за них куди більші гроші. На скарги відреагувала поліція і навіть порушила кілька справ. Своєю чергою журналісти програми «Схеми» за результатами свого розслідування заявили, що таким чином збагачуватись на продажі конфіскованого майна може керівник виконавчої служби України Дмитро Поліщук.  
Суспільство оформление ленты  Медведєв вразив соцмережі своїми трусами Calvin Klein Візит прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва в Краснодар 24 липня запам'ятався користувачам соцмереж не місцями, які політик відвідав, і не словами, які сказав, а дизайнерськими трусами Calvin Klein, які натягнув вище ременя. Телеканал «Кубань 24» опублікував фотографії, одна з яких викликала особливий резонанс серед інтернет-користувачів. З-під сорочки прем'єра РФ просвічується спідня білизна. Деякі блогери тут же скористалися фотошопом, і у Медведєва вийшли патріотичні труси з прапором РФ, а в іншій версії - з відомим слоганом кандидата-опозиціонера Олексія Навального. З'явився також варіант з написом «допоможіть». Як тонко підмітив блогер Микола Травкін, Медведєв багато розповідає про імпортозаміщення і іванівський ситець, користь для тіла вітчизняного трикотажу, а «сам труси з написом Calvin Klein надів». Нагадаємо, Медведєв приїхав до Краснодара 24 липня, щоб провести пленарне засідання на форумі «Міське середовище». Разом з губернатором регіону Веніаміном Кондратьєвим і мером міста Євгеном Первишовим прем'єр прогулявся вулицями міста.

Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів




/-1,1778659820557-/ /-pc-/
Top