counter
Архів Повернутись назад 28 Березня 2017
28 Березня
Події Російську пенсіонерку відправили примусово лікуватися після декількох убивств Пенсіонерку з Санкт-Петербурга Тамару Самсонову суд відправив на примусове лікування. Як повідомила прес-секретар Санкт-Петербурзького міського суду Дар'я Лебедєва, суд постановив звільнити Самсонову від кримінальної відповідальності і відправити на лікування. Цивільний позов залишено без задоволення, сказала Лебедєва, передає ТАСС. У прокуратурі Санкт-Петербурга Самсонову офіційно визнали винною в одному вбивстві: вона отруїла 79-річну жінку, за якою доглядала. При цьому судово-психіатрична експертиза визнала підозрювану неосудною. Разом з тим ЗМІ з посиланням на джерела в місцевій поліції стверджували, що пенсіонерка вбила більше 10 осіб. Після затримання Самсонової в 2015 році в поліції заявили, що її викрито у ще одному вбивстві. Повідомлялося, що в 2003 році пенсіонерка вбила 44-річного чоловіка, який орендував у неї кімнату. В обох випадках жінка похилого віку, за даними поліції, розчленувала тіла жертв і викинула останки на вулицю. Ці дані правоохоронці подчерпнул зі щоденника Самсонової, в якому вона описала більше 10 вбивств.
Економіка Росія увійшла в п'ятірку країн, які імпортують продукти з Євросоюзу Росія увійшла до п'ятірки країн, в які Європейський Союз поставляє найбільше агропромислової продукції. Як повідомили в прес-службі Єврокомісії, в січні 2017 року агропромисловий експорт у Росію зріс на 3,6%, а значить, РФ залишилася п'ятою країною, куди ЄС найбільше експортує продуктів, передає Укрінформ. При цьому в ЄС відзначають зростання агропромислового експорту, який склав у січні 2017 року 10,3 млрд євро (майже 1 млрд євро більше, ніж за аналогічний період 2016 року). Найважливішими споживачами європейського експорту агропромислової продукції залишаються США, Китай, Швейцарія і Японія. Нагадаємо, минулими вихідними в окупованому Севастополі співробітники Россільгоспнагляду спалили понад 373 кг сирів і м'ясних виробів виробництва країн Європи і підприємств материкової частини України.У відомстві зазначили, що знищили продукцію виробництва країн Європейського Союзу - Німеччини, Франції, Італії, Польщі, Данії та Голландії.
Економіка З'ясувалося, хто купив «Сбербанк» РФ в Україні ПАТ «Сбербанк Україна» придбав консорціум інвесторів, до якого увійшли латвійський AS Norvik Banka, а також громадянин Великої Британії Саїд Гуцерієв і компанія в Білорусі, що належить йому. Про це повідомили в прес-службі Норвік Банку. Головним акціонером Норвік Банку є громадянин Великої Британії Григорій Гусельников, який раніше очолював російський Бін Банк. У свою чергу Саїд Гуцерієв є сином Михайла Гуцерієва, який є власником групи БІН і російської нафтової компанії "Русснефть". «Придбаний банк має прекрасну інфраструктуру: в його платформу попереднім власником - Сбербанком РФ - були вкладені сотні мільйонів доларів. Це солідна підстава для розвитку і якісного зростання проекту», - процитували Гуцерієва в прес-службі банку. Нагадаємо, 27 березня стало відомо, що 100% акцій української «дочки» Сбербанку придбав консорціум інвесторів, до якого увійдуть Норвік Банк і білоруська приватна компанія.
Події оформление ленты  МВС оприлюднило фото спільника вбивці Дениса Вороненкова На сайті Міністерства внутрішніх справ України в розділі розшукуваних було опубліковано фото Ярослава Левенця, якого раніше назвали спільником вбивці екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Раніше журналістка Олена Лунькова на своїй сторінці в Facebook повідомила, що Левенець є бійцем «Правого сектора» з позивним «Хантер». Його розшукують з 2012 року за економічні злочини. Левенець навіть був заарештований, проте після втечі екс-президента Віктора Януковича вийшов за амністією. Цю інформацію в прокуратурі Києва не коментують, нагадуючи про таємницю слідства. Нагадаємо, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був убитий у центрі Києва 23 березня. Охоронець політика поранив кілера, який після кількох операцій помер у лікарні. Вбивцею виявився українець Павло Паршов, який раніше служив у батальйоні «Донбас».  
За кордоном Між Грузією і Євросоюзом почав діяти безвізовий режим З вівторка, 28 березня, між Грузією і Європейським Союзом почав діяти безвізовий режим. З сьогоднішнього дня громадяни Грузії зможуть за біометричними паспортами без віз відвідувати 22 країни ЄС, 4 країни Шенгенської зони, які не входять до ЄС, і 4 країни-кандидати на вступ до Шенгену. Грузини зможуть там перебувати 90 днів протягом півроку, відзначається в офіційному журналі ЄС. Рішення про введення безвізу для Грузії оприлюднили 8 березня, через 20 днів, тобто 28 березня, воно набрало чинності. У зв'язку з отриманням безвізу міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Мгебрішвілі доручив службовцям всіх прикордонних КПП проводити детальну співбесіду з громадянами, що виїжджають із Грузії до країн Шенгенської зони. Як відомо, питання лібералізації візового режиму для України буде розглянуто Європарламентом 5-6 квітня. Так, 5 квітня в Європарламенті пройдуть дебати, а 6 квітня це питання буде поставлено на голосування.
Суспільство Вчительку, яка намагалася продати 13-річну школярку, судитимуть у закритому режимі Харківський райсуд у закритому режимі розгляне справу вчительки школи-інтернату, яка підозрюється в спробі продати свою 13-річну ученицю за $10 тисяч. «Прокуратура клопотала про слухання справи в закритому режимі, так як потерпілою є неповнолітня. Це клопотання задоволено», - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області. Раніше суд відмовив у задоволенні клопотання захисту про допит низки свідків у зв'язку з протестом прокуратури. Перше засідання суду по суті справи призначено на 4 квітня. Нагадаємо, вчительці школи-інтернату інкримінується торгівля людьми або здійснення іншої незаконної угоди, укладеної щодо малолітнього (ч.3 ст.149 КК України). Максимальна санкція статті передбачає 15 років позбавлення волі. У листопаді 2016 року правоохоронці затримали педагога школи-інтернату, яка хотіла продати 13-річну вихованку, під час отримання $10 тис. Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook повідомив, що жінка готувала «угоду» майже рік. Поліцейські отримали інформацію про її наміри 4 місяці тому, одразу відкрили провадження і взяли дитину під негласну охорону. Затримана - 52-річна викладачка української мови і літератури спецінтернату для важких підлітків у Харківській області. Викладачку було затримано на гарячому, коли вона вивела дівчинку за територію інтернату, привела її до «покупців» і взяла гроші.
За кордоном Україна дає НАТО можливість показати сильний фронт боротьби з Росією - канадський депутат НАТО може показати всьому світу свою єдність з Україною в боротьбі проти російської агресії. Таку думку висловив депутат федерального парламенту Канади Рендел Гарісон. «Зараз для держав - членів НАТО Україна створює стратегічну можливість показати сильний і об'єднаний фронт проти російської агресії. Зробити це можна, надаючи Україні військову підтримку і продовжуючи дипломатичний тиск на РФ за її роль в окупації Криму та дії на сході України», - підкреслив Гаррісон, передає Укрінформ. За його словами, Канада повинна стати партнером у підтримці українських громадських організацій, покращенні управління та просуванні економічної стабільності, але також у проведенні військових тренувань і надання нелетальної військової допомоги. У свою чергу міністр оборони України Степан Полторак 27 березня зустрівся з головою представництва НАТО в Україні, директором офісу зв'язків НАТО в Україні Олександром Вінніковим. Вони обговорили військово-політичну ситуацію в Україні, стан проведення оборонної реформи та пріоритетні напрямки подальшої співпраці України і НАТО, передає прес-служба Міноборони. «Спільна робота, проведена з НАТО, є надзвичайно важливою і дала позитивні результати на всіх рівнях: починаючи з підготовки стратегічних документів і закінчуючи процесом підготовки українських військовослужбовців інструкторами з країн - членів Альянсу», - зазначив Полторак. Він також заявив про необхідність підтримувати тісний контакт із офісом зв'язків НАТО з метою оперативного вирішення нагальних питань.
Політика Російський банк підтвердив контакти з зятем Трампа У російському «Зовнішекономбанку» підтвердили, що керівництво зустрічалося з зятем і одним з головних радників Дональда Трампа Джаредом Кушнером. Як повідомило агентство Reuters, прес-служба ЗЕБ розповсюдила повідомлення, в якому сказано, що в рамках підготовки нової стратегії його керівники зустрілися з представниками фінансових інститутів Європи, Азії та Америки. Зокрема, відбулися зустрічі з низкою представників найбільших банків і бізнес-кіл США, серед яких був і Джаред Кушнер. Разом з тим у банку не уточнили, де і коли відбувалися зустрічі. Як відомо, «Зовнішекономбанк» перебуває під західними санкціями після анексії Росією Криму та війни на Донбасі. Зараз комітет Сенату США розслідує можливий вплив Росії на результати президентських виборів у США. У Сенаті мають намір допитати людей, пов'язаних з Трампом, зокрема й Кушнера. Він уже погодився дати свідчення. У свою чергу президент США Дональд Трамп запропонував комітету палати представників із розвідки розслідувати зв'язки з Росією екс-держсекретаря Гілларі Клінтон і низки представників Демократичної партії. «Чому комітет не хоче вивчити угоду Білла і Гілларі, яка дозволила значній частині урану піти в РФ, організоване Гілларі «перезавантаження» і її похвалу на адресу Росії, а також російську компанію Джона Подести», - написав американський лідер у своєму мікроблозі Twitter.
Суспільство Працівники банку в Києві намагалися забрати близько 50 млн клієнтських грошей Колишні співробітники одного з банків Києва намагалися незаконно заволодіти коштами в розмірі понад 48,6 мільйона  гривень, повідомили в прес-службі ДФС. «З цією метою вони від імені третіх осіб подали 251 заяву про виплату нібито раніше внесених вкладів у межах гарантованої державою суми», - повідомили у фіскальній службі. Разом з тим правоохоронці під час перевірки з'ясували, що так звані «вкладники», яким повинні були виплачуватися компенсації, не тільки нікого не уповноважували на вимогу виплат від їхнього імені, а й взагалі не мали вкладів у цьому банку. Це навело на думку, що посадові особи банку намагаються заволодіти грошима на суму 48,6 млн грн. Зараз відкрито кримінальне провадження за ст. 218-1 (доведення банку до неплатоспроможності) КК.
Суспільство Активісти розблокували «Сбербанк» РФ у Києві, щоб українці забрали свої вклади Вранці у вівторок, 28 березня, активісти розібрали бетонні блоки, якими було заблоковано будівлю центрального відділення «Сбербанку» Росії на вулиці Володимирській у Києві. Крім того, він наклейок і написів очищена майже вся стіна будівлі, передає Інтерфакс-Україна. Активісти за допомогою ручних інструментів очистили територію. Кияни знімають те, що відбувається, на свої мобільні телефони. Напередодні, 27 березня, партія «Національний корпус» виступила із заявою про тимчасове припинення блокади з тим, щоб українці змогли забрати свої заощадження. Однак представники політсили планують наступний етап блокування до повного припинення роботи всіх філій «Сбербанку» Росії в Україні. Як відомо, ПАТ «Сбербанк Україна» придбав консорціум інвесторів, до якого увійшли латвійський AS Norvik Banka, а також громадянин Великої Британії Саїд Гуцерієв і  компанія в Білорусі, що належить йому.
Події оформление ленты  На узбережжя Австралії обрушився циклон-«чудовисько». Найбільш вражаюче відео На узбережжя штату Квінсленд в Австралії обрушився потужний тропічний циклон «Деббі», який раніше влаштував руйнування на прибережних островах. Над містами пронісся ураганний вітер, швидкість якого досягала 263 км/год., передає ВВС. За словами очевидців, у місті Боуен у повітрі літають уламки, в місті немає електрики. У свою чергу Жителі Ерлі-Біч розповіли, що в місті падають дерева, а у будинків хитаються дахи. З прибережних районів були евакуйовані десятки тисяч австралійців. Циклону «Деббі» присвоєно четверту категорію з п'яти, ураган набирає силу в міру наближення до узбережжя. Влада заявляє, що це найпотужніший циклон за останні шість років. У зв'язку з його наближенням були організовані склади з продовольством і пальним, армія приведена в стан готовності для допомоги постраждалим. Прем'єр-міністр штату Квінсленд Анастасія Палащук сказала, що, наскільки їй відомо, це наймасштабніша евакуація за всю історію штату. Вона також нагадала всім про необхідність зарядити свої телефони, так як очікуються перебої з поставками електроенергії. «Це не циклон, а чудовисько», - підкреслила прем'єр. Влада Квінсленда закрила 102 школи, 81 дитячий садок і два порти.
Суспільство Вдова Вороненкова не вирішила, чи дасть концерт у пам'ять про чоловіка Вдова екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова - Марія Максакова має намір скасувати запланований на 31 березня концерт в пам'ять про коханого чоловіка. Максакова збиралися співати в Українському домі в Києві українські пісні, передає ТСН. «Я чекаю благословення священика, чи дозволить він це робити. Оскільки не минуло ще дев'яти днів, і навіть концерт пам'яті, це все одно концерт. Благословення я не отримала. Тому не впевнена, що поки буду співати», - зазначила вона. За словами Максакової, зустріч зі священиком відбудеться у вівторок, 28 березня, тоді вона отримає відповідь і вирішить, що робити з концертом. Раніше 39-річна Максакова розповідала, що одягне на концерт весільну сукню, в якій в 2015 році вийшла заміж за Вороненкова. Концерт був запланований ще до вбивства Дениса Вороненкова. Зараз же Максакова, якщо виступить, прибере веселі композиції. Нагадаємо, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був убитий у центрі Києва 23 березня. Охоронець політика поранив кілера, який після кількох операцій помер у лікарні. Вбивцею виявився українець Павло Паршов, який раніше служив у батальйоні «Донбас».
Події У «ДНР» загорілася вантажівка з боєприпасами, травми отримали 3 військових з Єкатеринбурга В окупованій Макіївці сталася ДТП, в результаті якої загорілася вантажівка з боєприпасами. Про це повідомили в прес-службі Головного управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що аварія сталася 24 березня. У розвідці також повідомили, що, незважаючи на введення російським окупаційним командуванням жорстких заходів щодо запобігання правопорушенням у з'єднаннях і частинах військових РФ, на Донбасі тривають випадки дезертирства та інших злочинів. ДТП сталася в результаті порушення елементарних правил безпеки при поводженні зі зброєю. В результаті травми отримали троє російських військових, які прибули на окупований Донбас для проходження служби за контрактом до військових частин 1 АК ЗС РФ. Всі постраждалі військові - з Єкатеринбурга Свердловської області РФ, додали розвідники. Крім того, повідомляється, що в 9-му окремому штурмовому мотострелковом полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК самовільно залишили місця служби фельдшер медичного підрозділу полку і командир мінометної батареї полку з намірами виїхати в Росію.
Політика Спікер парламенту Чечні погрожує розправою українському нардепу Голова чеченського парламенту Магомед Даудов пообіцяв народному депутату України Ігорю Мосійчуку організувати «цинковий поїзд» за заклики останнього підтримати повстанців у Чечні. Даудов у своєму Instagram заявив, що виступ Мосійчука був цинічним і містив «злочинний заклик надати політичну, а в разі потреби і військову підтримку чеченському «підпіллю». «Якщо пан Мосійчук хоче організувати «військовий похід» проти Росії і Чечні, то ми зустрінемо його з «почестями», - пообіцяв Даудов. Він також заявив, що знайде «теплі місця» для Мосійчука, як раніше в Чечні знайшли незаконно засудженим політичним в'язням Кремля Клиху і Карпюку. «Ну а в особливих випадках, якщо вони проявлять відому «наполегливість», у нас і цинковий поїзд передбачений. Безкоштовно відправимо, з оркестром», - додав Даудов. Чеченський чиновник також повідомив, що звернеться в прокуратуру РФ з проханням про «відповідної оцінки таких висловлювань».
Суспільство оформление ленты  Збиток від вибуху складів під Балаклією особисто оцінили представники посольства США На артилерійських складах під Балаклією в Харківській області побували представники посольства США для оцінки збитку і надання міжнародної допомоги. Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони Максим Праута. «З метою визначення обсягів і характеру майбутньої допомоги від країн-партнерів для ліквідації надзвичайної події на 65-му арсеналі на об'єкті побувала група представників від військового аташату посольства США в Україні», - сказав Праута, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, старший групи Пол Шмідт відзначив високий рівень роботи, проведеної фахівцями Міноборони і Державної служби надзвичайних ситуацій. Нагадаємо, в ніч на 23 березня почалися вибухи на складах зберігання боєприпасів Міноборони, розташованих неподалік Балаклеї. У прес-службі Харківської ОДА відзначили, що в місті Балаклія і селах, які постраждали від вибухів на території 65-го арсеналу, пошкоджені 265 будівель. Зокрема, пошкоджено 231 житловий будинок (114 приватних і 117 багатоквартирних), 22 об'єкти інфраструктури та промисловості, 12 об'єктів соціальної сфери, зокрема дві школи і два дитячих садки. У вівторок, 28 березня, рятувальники показали наслідки вибухів складів.
Події оформление ленты  З'явилися фото і відео розблокування російського «Сбербанку» в Києві Відділення «Сбербанку» Росії на вулиці Володимирській у Києві розблоковано. Стіну з бетонних блоків розламали молоді люди за допомогою ломів, передає кореспондент АСН. Разом з тим активісти кажуть, що вони не належать до партії «Національний корпус». Однак молоді люди не уточнили, до якої вони належать організації. Залишки цегли хлопці завантажили в «КамАЗ». Нагадаємо, в понеділок, 27 березня, партія «Національний корпус» виступила із заявою про тимчасове припинення блокади з тим, щоб українці змогли забрати свої заощадження. Однак політсила не має наміру зупинятися на досягнутому. «Ми оголошуємо про підготовку наступного етапу банківської блокади. Її масштаби розширяться до повного припинення роботи всіх філій кривавого «Сбербанку Росії» в Україні», - додали в партії. У політсилі підкреслили, що масове закриття депозитів українців в окупаційних банках завдасть фінансового удару по агресору, а відкликання ліцензій Національним банком і націоналізація активів вивільнить кошти, яких не вистачає на відновлення зруйнованого українського Донбасу.
Економіка оформление ленты  В Україні презентували Експортну стратегію, щоб забезпечити зростання економіки В Україні через 25 років незалежності з'явилася «Експортна стратегія». Про це на презентації Дорожньої карти стратегічного розвитку економіки на 2017-2020 роки заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент АСН. «Україна фундаментально змінила стартові підходи і оцінки, де реально відображені можливості нашого імпорту, включно з всіма ризиками (...) Всі 25 років цієї політики у нас не було. Сьогодні ми презентуємо документ - Експортна стратегія - Дорожня карта стратегічного розвитку економіки на 2017-2020 роки, який готувався не тільки командою Мінекономрозвитку, за допомогою експертів, а й в рамках професійних міжнародних консультацій», - заявив він. Кубів нагадав, що в 2016 році, згідно з офіційними даними Держстату, зростання ВВП склало 2,3%, що є результатом злагодженої роботи уряду Володимира Гройсмана та парламентської більшості.Тепер Кабмін та експерти презентують експортну стратегію України, яка забезпечить подальше економічне зростання. «Завдяки системним реформам останніх трьох років, як президента, так і уряду, парламенту (...) сьогодні ми повинні будувати на позитивних речах систему нового експортного стратегічного бачення», - вважає він. Він зазначив, що в перспективі експортні можливості агропромислового комплексу України повинні базуватися не на експорті сировини. Для цього Україна має забезпечити виконання Експортної стратегії.Стартові експортні можливості України вже $1 млрд 700 млн. «Експортна стратегія України повинна базуватися на інноваціях... Ми не повинні бути лідерами сировинного експорту на 70%, а інноваційних технологій», - вважає Гройсман.
Суспільство оформление ленты  В Україні не залишилося жодного чистого озера або річки - міністр В Україні не залишилося жодного озера або річки, де якість води була б на рівні першого класу. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. Міністр підкреслив, що за халатне ставлення до природних ресурсів жодне підприємство в Україні не понесло покарання, передає телеканал ZIK. Семерак заявив також про слабке українське законодавство, згідно з яким за таке поводження з природою передбачена тільки адміністративна, а не кримінальна відповідальність. «Разом з Генпрокуратурою Мінекології напрацювало зміни саме в кримінальне законодавство, яке передбачає підвищену відповідальність за шкоду природі. Однак у грудні минулого року парламент в дуже швидкому режимі приймає закон, який забороняє в 2017 році будь-які перевірки, зокрема й екологічні. Отже, зараз Міністерство природи фактично опинилося під мораторієм на проведення перевірок», - зазначив міністр. За його словами, Україна вже зараз починає страждати від нестачі води. Так, протягом останніх років рівень наповнення річок в Україні залишається на позначці в 20% від необхідного стандарту. Серед причин, що призвели до такої ситуації, - вирубка лісів, поведінка промислових підприємств щодо водойм і розчищення водних артерій.   Нагадаємо, раніше звільнений тим же Семераком екс-голова Державної екологічної інспекції України Андрій Заїка заявляв, що через погане законодавство у нас неможливо покарати за знищення природи. Він підкреслював, що закон не зобов'язує переробляти відходи в Україні.
Події оформление ленты  У пасажира на станції метро «Вокзальна» в Києві знайшли арсенал зброї Правоохоронці виявили арсенал боєприпасів у пасажира метро на станції «Вокзальна» в Києві, повідомили в прес-службі Нацполіції столиці. Поліцейським здався підозрілим один із пасажирів, і в ході особистого огляду у нього знайшли димову шашку, сотню патронів калібру 7,62 мм, дві гранати Ф-1, три гранати РГД-5, 9 запалів і два ножі. Зловмисником виявився 22-річний уродженець Хмельницької області, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. За словами хлопця, він знайшов боєприпаси в поїзді, в якому недавно їхав. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Молодика затримано, йому загрожує до семи років позбавлення волі. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
Суспільство оформление ленты  На Чонгарі затримали зрадника, який допомагав росіянам окупувати Крим У Херсонській області затримали місцевого жителя, який у 2014 році допомагав росіянам окупувати український Крим, повідомили в прес-службі СБУ. Відзначається, що українець в 2014 році брав активну участь у діяльності так званої «самооборони Криму». Чоловік був затриманий працівниками Головного управління СБУ в АР Крим на пункті пропуску Чонгар, коли повертався з півострова додому. Правоохоронці продемонстрували вилучену у колабораціоніста медаль «за повернення Криму», яку той отримав від окупантів, а також нагородне посвідчення Міноборони РФ.   Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 КК (державна зрада). Нагадаємо, український Крим був анексований в 2014 році. Верховна Рада оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації півострова Росією.
Економіка Україна може увійти до трійки країн-трейдерів зерна та сільгосппродукції Україна може увійти до трійки країн-трейдерів зерна і сільськогосподарської продукції. Про це на презентації Дорожньої карти стратегічного розвитку економіки на 2017-2020 роки заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент АСН. «Основна продукція в експорті - це сировина, але в перспективі наш агропромисловий комплекс, наша екологічна сільськогосподарська продукція, наші можливості повинні базуватися не на сировинній продукції, а на експорті вже перероблених продуктів із доданою вартістю і великою конкуренцією. На найближчі 25 років хліб, зерно і вода будуть основними продуктами земельного перерозподілу ринку. Україна - Канада - США - ми стаємо першими трейдерами, включно з переробкою зерна. Україна - Канада - Європа - ми стаємо першими трейдерами по переробці сільськогосподарської продукції», - заявив він. Кубів нагадав, що українці вміють робити ракети і літаки. «Ми перші в IT-технологіях», - сказав він. Він зазначив, що в перспективі експортні можливості агропромислового комплексу України повинні базуватися не на експорті сировини, тому «наш інтелект, наші мізки - ось наше майбутнє».
Події Вороненкова вбили через дурість української прокуратури - нардеп Через дурість української прокуратури і суду в Києві був убитий екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. Політик нагадав, що Вороненкова охороняло Головне управління розвідки Міноборони України. «Офіцер ГУР, який супроводжував Вороненкова, проявив високий професіоналізм та героїзм, і це поза всякими сумнівами, але він - не професійний охоронець. Так до чого ж тут військова розвідка, яка і близько не стояла з функціями охорони?» - поставив запитання нардеп. Він зазначив, що є закон України «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві» від 23.12.1993 № 3782-XII. Згідно із законом, рішення про охорону в подібних випадках приймає слідчий, прокурор або суд. «В цьому випадку військова розвідка, цілком очевидно, працювала з Вороненковим у РФ і забезпечила його виїзд в Україну (і перше, і друге - також свідчення найвищого професіоналізму наших розвідників, і це знову-таки поза всякими сумнівами, операція була проведена на найвищому рівні ). І її ж... «призначили» забезпечувати охорону екс-депутата Держдуми РФ вже в нашій країні. Здавалося б, норми закону дотримано. Але виникає сумнів, що військова розвідка за визначенням повинна займатися подібними функціями», - підкреслив політик. Тимчук додав, що не зрозуміло, про що думали в тій же прокуратурі або суді, коли задовольнилися професійним розвідником у ролі охоронця. «Факт у тому, що через цю дурості (а по-іншому не назвати) і був убитий найважливіший свідок, а російські спецслужби заодно продемонстрували свою могутність на території нашої країни», - резюмував він.
Політика Депутати в травні розглянуть постанову про недовіру Кабміну Гройсмана Депутати після канікул - в травні - розглянуть постанову про довіру або недовіру Кабміну Гройсмана.Голова профільного комітету впевнений, що відставки не буде. Про це в інтерв'ю журналістам 28 березня в рамках презентації Експортної стратегії України заявив заступник глави фракції "Народний фронт" і голова парламентського Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук, повідомляє кореспондент АСН. "Я думаю, що ні (Верховна Рада України не встигне до канікул розглянути проект постанови про затвердження програми діяльності уряду на 2017 рік. - АСН). У нас у середу (12 квітня) буде звіт (Кабміну в парламенті на засіданні комітету). Тому я думаю, що сам розгляд (проекту постанови) вже буде в травні", - заявив він."Є певна процедура розгляду постанови. Поспішати немає куди. Я читав звіт, він цікавий... Такі документи показують, що недарма працювали", - підкреслив Іванчук. На питання про те, чи має цей уряд шанс на продовження роботи, він відповів: "Я в цьому глибоко впевнений".
Події оформление ленты  Професійний кілер назвав суму, яку могли заплатити за вбивство Вороненкова Професійний кілер повідомив журналістам, що за усунення екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова вбивці могли заплатити в районі тисячі - п'яти тисяч доларів. Так, найманець Андрій розповів журналістам програми «Гроші», що в політика, швидше за все, стріляв кілер-новачок, тому вартість його роботи була невисокою. Кілер підкреслив, що він спочатку розправився б із охороною, а потім вбивав жертву, яка б нікуди не поділася. Замість цього вбивця Вороненкова не завдав охоронцеві ніякої шкоди. «В першу чергу треба було розібратися з охороною, а по-друге - вже ціль, ціль нікуди б не поділася. У зв'язку з цим видно, що це любитель, не розумів, що робить. Я думаю (вартість роботи. - Ред.), в районі тисячі - п'яти тисяч доларів. Звичайно, це мало. Особливо з огляду на його ризики», - зазначив співрозмовник. Він підкреслив, що професіонал за таку роботу взяв би в 10-20 разів більше - мінімум $50 тисяч. Андрій також повідомив, що журналіста Павла Шеремета в Києві вбили професіонали. За його словами, найважчим способом вбивства є отруєння, адже треба знати, як доставити «об'єкту» речовину. Чоловік зазначив, що працює по бізнесменах і дрібних чиновниках, йому вистачає пістолета і автомата Калашникова, може прибрати і чоловіка, і жінку - важливо тільки, скільки заплатять; інформацію про жертву отримує лише в текстовому вигляді, коли приходять всі дані, там є все, аж до розміру трусів людини.
Суспільство оформление ленты  Російську спортсменку освистали на турнірі в США На турнірі в Майамі глядачі освистали російську тенісистку Світлану Кузнєцову. Як повідомив у своєму мікроблозі Twitter спортивний журналіст Ілля Ривлін, інцидент стався під час матчу з американкою Вінус Вільямс. Під час матчу 1/8 фіналу Вільямс почала подачу, і в цей момент глядачі зашуміли і засвистіли. Крім того, один з уболівальників крикнув росіянці: «Повертайся до Москви». Поєдинок завершився перемогою Вільямс з рахунком 7:6, 6:3. "Go back to Moscow" and a boo from the crowd during Venus - Kuznetsova match (recorded from WatchESPN). pic.twitter.com/tDEDCgnNjd — Ilya Ryvlin (@ryvlin) 28 марта 2017 г. Нагадаємо, навколо російських спортсменів минулого року вибухнув допінговий скандал. Зокрема, після повторної перевірки Всесвітнім антидопінговим агентством допінг-проб з Олімпійських ігор 2008 і 2012 років тільки російських легкоатлетів зобов'язали повернути в Міжнародний олімпійський комітет 23 медалі.
Суспільство Подати документи на оформлення візи в Україну можна буде через Інтернет З 1 квітня почнуть діяти нові правила оформлення віз в Україну. Іноземці тепер зможуть оформити разову візу в Україну, подавши документи онлайн через веб-сторінку Міністерства закордонних справ. Таке нововведення стосується тільки оформлення віз для поїздок з діловою або туристичною метою на термін до 30 днів. Відповідну постанову уряд ухвалив 1 березня 2017 року. Передбачено, що співбесіди із заявниками можна буде проводити з використанням засобів віддаленого зв'язку. Термінові візи будуть оформлятися не більше 5 днів. Раніше такий термін не повинен був перевищувати 15 календарних днів. Скоротився і термін оформлення віз у звичайному порядку з 15 до 10 робочих днів. Винятком будуть лише ті випадки, коли необхідно буде проводити додаткові перевірки. Також було зменшено суму консульського збору. Тепер за оформлення візи будь-якого типу потрібно буде заплатити 65 доларів. Раніше сума збору залежала від кількості в'їздів в Україну і становила 85, 130 або 200 доларів. Уряд також встановив ще одну підставу для отримання візи безпосередньо в пункті пропуску на кордоні та розширив перелік держав, громадяни яких можуть це зробити. Тепер громадяни певних країн можуть отримати на кордоні візу на термін до 15 днів, не тільки з метою туризму, а й у разі ділової поїздки. Коштує така процедура 150 неоподатковуваних мінімумів громадян, що зараз становить 2550 грн. Також збільшено термін дії довгострокової візи типу D. Тепер довгострокова віза оформляється не як разова на 45 днів, а як багаторазова на 90 днів. Зміни торкнулися й оформлення короткострокової візи типу С. Тепер отримати таку візу можуть іноземці, які мають нерухомість на території України і нададуть документи, що підтверджують право власності на неї. Раніше такої норми не було. Якщо нерухомості немає, то отримати короткострокову візу можна, маючи серед інших документів запрошення, оформлене на офіційному бланку української юридичної особи із зазначенням певних відомостей про іноземця, або ж нотаріально оформлене запрошення фізичної особи. Раніше ж була необхідна подача запрошення, оформленого в Державній міграційній службі.
Політика У Росії попередили, що не залишать жителів Донбасу і «русский мир» продовжиться Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв'ю газеті «Аргументы и факты» заявив, що Росія в будь-якому випадку жителів Донбасу в біді не залишить. «Росія - мирна держава, у нас немає територіальних домагань щодо сусідів. Зацікавлені, щоб нас оточували благополучні, процвітаючі країни, з якими ми б вибудовували партнерські відносини в дусі добросусідства. Разом з тим наші зусилля і надалі будуть націлені на те, щоб не дозволити «гарячим головам» у Києві запустити на південному сході країни новий виток насильства. У будь-якому випадку жителів Донбасу в біді ми не залишимо», - сказав Лавров. Цю заяву Лаврова на своїй сторінці в Facebook прокоментував український журналіст Роман Цимбалюк. «Сьогодні Лавров заявив, що« Росія в жодному разі не залишить жителів Донбасу в біді». Мені здається останнє слово «біда» тут явно зайве. Чесніше було б: «Росія в жодному разі не залишить жителів Донбасу». Продовжить мучити Донбас «русским миром», - написав журналіст. Він підкреслив, що Росія принесла смерть і злидні в один із найбагатших регіонів України.
Суспільство оформление ленты  Спільник вбивці Вороненкова зник після допиту в прокуратурі Ярослав Левенець з позивним «Хантер» зник після допиту в прокуратурі і до цього часу не виходить на зв'язок. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова прес-служби «Правого сектора» Артем Скоропадський. Левенця називають спільником вбивці Вороненкова - Павла Паршова. Скоропадський підкреслив, що Левенця забрали на допит через 5 годин після вбивства. У ПС також повідомили, що в 2014 році Левенець вступив до лав ДУК ПС і поїхав на передову в зону АТО, а від початку 2015 року він перейшов у батальйон «Донбас». Дружина Левенця розповіла, що за 8 днів до вбивства Вороненкова її чоловіка затримала поліція на вокзалі, відвезла у відділення, але потім його відпустили. У день вбивства Вороненкова вона говорила по телефону зі своїм чоловіком близько 11:00 (вбивство було скоєно об 11:24). Ярослав Левенець розповів, що приїхав до Києва у справах, і йому треба відвідати прокуратуру. Дружина підкреслила, що в день вбивства ввечері зателефонувала чоловікові, але у нього вже був відключений телефон.«Я не роблю висновків, я розповідаю те, що мені вдалося дізнатися. Телефон у нього відключений досі, де він еребуває - ніхто не знає. Ми з дружиною Ярослава з'ясували, що 23.03.2017 о 15:40 у Ярослава відбулася ще одна зустріч у Києві. Свідки є, є їхні контакти», - написав Скоропадський. Нагадаємо, раніше на сайті Міністерства внутрішніх справ України в розділі розшукуваних було опубліковано фото Ярослава Левенця, якого раніше назвали спільником вбивці екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.
Економіка Держава недоотримує від оренди землі $3,7 млрд на рік Тіньовий ринок землі в Україні в рік досягає $3,7 млрд. Про це під час засідання круглого столу 28 березня заявив засновник Українського Центру стратегічних рішень Максим Карижський, передає кореспондент АСН. "Державних земель сільськогосподарського призначення в Україні близько 10 млн га. В результаті, якщо порахувати, так чи інакше оренда такої землі становить не менше $37 за га", - заявив він. Тобто виходить, щоЄ якби це було в площині податкової звітності, надходжень до бюджету було б не менше $3,7 млрд на рік."У звітності за 2015 рік таких надходжень було тільки - 38 млн грн, тобто в десятки разів менше. Це одна з тіньових точок і резервів бюджету. Але тут не зацікавлені в наведенні ладу, в ухваленні законів, які б легалізували ці тіньові кошти", - зазначив експерт.
Економіка «Дочку» російського «Сбербанку» оцінили в $450-680 млн Потенційні покупці оцінювали українську «дочку» російського «Сбербанку» в $450-680 млн, однак ціна вчорашньої операції з продажу банку невідома, пише «Коммерсант». «Сбербанк» став першим російським держбанком, якому вдалося домовитися про продаж своєї української "дочки". Її купили Норвік Банк (Латвія) російського банкіра Григорія Гусельникова і білоруська приватна компанія російського бізнесмена Саїда Гуцерієва. При цьому Гусельников придбав 45%, а Гуцерієв - 55%.Гусельников і раніше хотів купити ПАТ «Сбербанк», але тоді продавець міг диктувати свої умови і угода не відбулася. Гусельников розповів, що AS Norvik Banka запланував низку заходів щодо скорочення присутності на російському банківському ринку, що дозволить підняти ефективність інвестицій і ліквідувати низку політичних ризиків, пов'язаних з географією роботи банку. Національний банк України раніше повідомляв, що ПАТ Сбербанк (Україна) входить у топ-10 найбільших банків України за розміром активів - 47 млрд грн (близько $1,7 млрд). Кількість приватних клієнтів банку перевищує 1 млн, банк обслуговує понад 31 тис. клієнтів малого та середнього бізнесу і більше 5 тис. корпоративних клієнтів. Регіональна мережа банку налічує 150 відділень. ПАТ Сбербанк (Україна) на 100% належить російському державному Сбербанку.
Події оформление ленты  Австралійські страховики назвали циклон "Деббі" катастрофою. Армія йде на підмогу постраждалим Австралійську армію буде залучено до наведення порядку в зоні лиха в штаті Квінсленд, яким сьогодні пройшовся руйнівний циклон "Деббі". Місцями швидкість вітру в ньому становила до 260 км/год. Шторм зривав дахи з будинків і виривав із землі величезні дерева, стовбури яких перетворювалися на смертельний таран. Спочатку шторму було присвоєно 4-ту категорію, проте до вечора синоптики прогнозують його ослаблення до категорії 2. Зараз відомо як мінімум про одного постраждалого - це чоловік, на якого обвалилася стіна будинку. При цьому влада попереджає, що від наслідків урагану австралійці будут страждати як мінімум 5 днів. Влада почне підраховувати збитки від середи. Зараз близько 58 тисяч будинків залишилися без електрики. Австралійські страхові компанії вже назвали циклон "Деббі" «катастрофою». Багато будинків мають пошкодження, яхти викинуті на берег і розбиті, постраждало багато машин. Також влада не виключає, що через перебої зі зв'язком зачна кількість людей не змогла попросити про допомогу, так що може виявитися незабаром, що потерпілих дуже багато, повідомляють місцеві ЗМІ.      
Економіка В Україні ввели щомісячну абонплату за газопостачання Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) встановила для населення і промислових споживачів абонплату за підключення до системи газопостачання. Нові тарифи за розподіл природного газу як плату за приєднану потужність потрібно платити щомісяця на підставі потужності лічильника і незалежно від фактичного обсягу споживання, передають «Лівий берег». у тариф увійшли витрати «Укртрансгазу» на транспортування газу магістральними газопроводами до газорозподільних систем. Крім того, для населення тариф за розподіл встановлений істотно нижче тарифу для промислових споживачів. Проте наголошується, що за 3 роки тарифи для побутових і непобутових споживачів будуть вирівняні. При цьому в Києві для побутових і непобутових споживачів ПАТ «Київгаз» тариф буде однаковими - 1,273 коп./куб. м на годину. За інформацією комісії, така абонплата на розподіл для найбільш поширеного типу лічильника (G4, 54% від загальної кількості абонентів і близько 80% від загального споживання по країні) на місяць становитиме близько 92 гривні/місяць.
Політика У Росії бояться, що США нападе з космосу Розгортання системи протиракетної оборони США загрожує вільному використанню космічного простору. Про це на конференції з роззброєння в Женеві заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Росії Віктор Позніхір. За його словами, нарощування потенціалу ПРО США стимулює гонку стратегічних озброєнь і нібито змушує інші держави вживати відповідних військових і військово-технічних заходів, передає РИА «Новости». «Глобальна система ПРО США становить загрозу для вільного використання космічного простору будь-якою державою», - сказав Позніхір. Крім того, за його словами, можливості американської ПРО ставлять під загрозу знищення майже всі низькоорбітальні космічні апарати. Так як кораблі, на яких розміщені елементи протиракетної оборони, діють по всьому світу, вони загрожують космічній діяльності будь-якої держави, включно з Росією і Китаєм, підкреслив Позніхір. Російський військовий повідомив, що Росія «вимушена вживати адекватних заходів, але безпечніше від цього світ не стане». Програма розвитку глобальної системи ПРО США розрахована до 2020 року. Вона включає, зокрема, наземні комплекси перехоплення і військові кораблі з системою Aegis і керованими ракетами SM-3, які можуть знищувати цілі на заатмосферних висотах.
Економіка Євросуд визнав законними санкції ЄС проти «Роснефти» Європейський суд правосуддя в Люксембурзі визнав, що Європейський Союз законно ввів санкції проти найбільшої нафтової російської компанії «Роснефть». У європейському суді заявили, що «немає ніяких елементів», які могли б поставити під сумнів законність введених обмежень. У рішенні також зазначається, що угода про партнерство і співробітництво між Євросоюзом і Росією не суперечить введенню санкцій, передає РИА «Новости». Введені обмеження забороняють, зокрема, випуск міжнародних сертифікатів документів, що фактично завдає шкоди акціонерам і партнерам «Роснефти». У Росії рішення люксембурзького суду назвали незаконним і політизованим. У «Роснефти» вважають, що в Європі на зміну верховенству права прийшла політична кон'юнктура. Компанія також пообіцяла захищати інтереси своїх акціонерів. Раніше в «Роснефти» заявили, що Євросоюз ввів санкції, щоб витіснити Росію з ринків і створити додаткові перешкоди для роботи.
Закон і Право Єдиний соціальний внесок: кому платити по максимуму, а хто звільнений від його сплати З 1 січня 2017 року сплата та нарахування єдиного соціального внеску здійснюються з деякими змінами. Переважно це стосується фізосіб-підприємців, зокрема тих, які обрали спрощену систему оподаткування. АСН вже писала раніше, що у 2017 році мінімальний розмір ЄСВ для фізосіб-підприємців складає 704 грн, тобто 22% від мінімальної заробітної плати, яка з січня цього року становить 3200 грн. Менше платять лише підприємці І групи, які працюють на спрощеній системі оподаткування. Вони щомісяця повинні віддавати до Пенсійного фонду 352 грн ЄСВ, тобто 11% від «мінімалки». Максимальний розмір ЄСВ до травня 2017 року становить 8800 грн Також законодавством визначено граничний розмір єдиного соціального внеску з фізособи-підприємця, якщо сумлінний платник все ж готовий віддати Пенсійному фонду більше грошей. Так, максимальна сума доходу застрахованої особи на місяць, на яку нараховується єдиний соціальний внесок, становить 25 розмірів прожиткового мінімуму. Оскільки з 1 січня прожитковий мінімум становить 1600 грн, то максимальна сума доходу, на яку нараховується єдиний внесок, зараз - 40 тис. грн, а максимальний розмір єдиного соцвнеску 22% від цієї суми, тобто - 8800 грн. Це означає, що якщо місячний дохід підприємця становить 40 тис. грн або перевищує цю суму, то він повинен сплатити до Пенсійного фонду 8800 грн. З 1 травня 2017 року прожитковий мінімум зросте до 1684 грн, а відповідно зросте і максимальний розмір ЄСВ, який становитиме 9262 грн. З 1 грудня 2017 року, коли прожитковий мінімум буде на рівні 1762 грн, максимальний розмір ЄСВ - 9691 грн. Пенсіонерам не варто боятися зростання розміру ЄСВ А ось пенсіонери за віком або люди з інвалідністю, які отримують, відповідно до закону, пенсію або соціальну допомогу і оформлені як фізособи-підприємці, що працюють на спрощеній системі оподаткування, від сплати єдиного соціального внеску звільняються. Але тільки за себе. Ця ж норма стосується пенсіонерів за віком та людей з інвалідністю, які перебувають на загальній системі оподаткування. Водночас ці ж категорії не звільняються від сплати ЄСВ, якщо вони здійснюють незалежну професійну діяльність. Нагадаємо, що раніше подібне звільнення поширювалося тільки на ФОП з інвалідністю та ФОП-пенсіонерів, які перебувають на єдиній системі оподаткування. Однак варто зазначити, що пенсію оформляють не тільки за віком, а й за вислугу років, або при роботі в шкідливих умовах, тобто коли громадянин ще не досяг пенсійного віку. Це перш за все стосується силовиків, яким за законодавством передбачена можливість вийти на пенсію раніше, ніж вони досягли пенсійного віку. Ці категорії теж отримують пенсію. Але, згідно із законодавством, якщо такий пенсіонер відкрив своє підприємство, він зобов'язаний платити соціальний внесок, оскільки, згідно з податковим законодавством, від сплати ЄСВ звільняються тільки пенсіонери за віком.
Економіка Мільярди від грального бізнесу, парковок і оренди землі сформували "тіньовий бюджет" України Гральний бізнес, парковки і оренда землі - основні "тіньові" бізнеси України. Про це під час засідання круглого столу 28 березня заявив керівник дослідницьких програм Центру сприяння реформам Георгій Чижов, передає кореспондент АСН. "Досить велика кількість бізнесів є законними в Україні, але доходи від них не надходять до бюджету, йдуть повз, осідаючи в кишенях окремих людей. Ці бізнеси створюють мало не другий бюджет України. Але він тіньовий і корупційний", - заявив він. Передовсім, це гральний бізнес, доходи від якого йдуть повз скарбницю. "Якщо подивитися на гральний бізнес в Україні, то тут або до кінцевих бенефіціарів дістатися не можна, або вони взагалі мають російське коріння", - зазначив він. Другий приклад - паркувальний бізнес, де той же "Укравтодор" просто не контролює ситуацію. "Не секрет, що всі кошти, які збираються з людей за парковку, це тіньовий дохід", - сказав експерт. Аналогічна ситуація з орендою земель сільськогосподарського призначення. "Мільярди доларів йдуть повз бюджет", - зазначає Чижов. Він вважає, що "суспільний тиск для наведення ладу в цих тіньових точках може стати набагато ефективнішим, ніж дії того ж НАБУ. Адже зміна тих чи інших керівників відомств ні до чого не призводить".
За кордоном Лікарі говорять про параліч, що загрожує Носкову Лікар-невролог розповів про стан російського співака Миколи Носкова, який був госпіталізований у важкому стані. Нагадаємо, в прес-службі співака повідомили, що він готується до операції з видалення тромбу в шийному відділі. Лікарі повідомили російському виданню, що, судячи з симптомів, у 61-річного Миколи Носкова стався ішемічний спинальний інсульт - омертвіння ділянки тканини спинного мозку в результаті припинення її кровопостачання. «Причини такого захворювання можуть бути різні - вік, неконтрольований артеріальний тиск або рівень холестерину в крові. При ішемічному інсульті є таке поняття, як «терапевтичне вікно» - час від 4 до 6 годин, коли можна обійтися нехірургічним шляхом і провести тромболітичну терапію. Якщо час буде втрачено і клітини помруть, то захворювання може загрожувати навіть паралічем кінцівок. Однак не варто лякатися. Як правило, це захворювання лікується успішно», - повідомляє лікар-невролог вищої категорії Науково-діагностичного центру клінічної психіатрії.
Суспільство Новий Трудовий кодекс дозволяє ставити в нічні зміни й у вихідні жінок з маленькими дітьми Новий Трудовий кодекс є дискримінаційним, особливо щодо жінок.Про це заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський під час прес-конференції, присвяченій питанням нового Трудового кодексу. «Що турбує - дійсно дискримінаційна норма, яка є, - це серйозна дискримінація жінок, особливо жінок з дітьми, з дітьми до 3 років», - сказав він. Так Павловський нагадав, що якщо в чинному Трудовому кодексі не дозволяється жінок з дітьми до 3 років ставити на роботу в нічні зміни, вихідні дні, то цей кодекс це дозволяє. «Так само тепер жінок з дітьми до 15 років пропонується звільняти на загальних підставах», - сказав він. Нагадаємо, раніше прес-секретар президента Петра Порошенка повідомив, що глава держави рішення парламентського комітету виключити з проекту нового Трудового кодексу так звані антидискримінаційні норми вважає помилковим і навіть провокаційним. Однак у цих нормах йшлося не про жінок. Там пропонувалося зафіксувати, що "в трудовій сфері заборонена дискримінація за расовими, політичними, релігійними ознаками, а також на підставі статевої належності, сексуальної орієнтації, сімейного або майнового стану, в залежності від участі у страйках, підозри на СНІД або його наявності".
Події Під Києвом чоловік застрелив злочинця, який напав на його дружину Під Києвом у Вишгородському районі озброєні злочинці увірвалися в будинок підприємців, побили хазяйку і вимагали віддати коштовності і гроші. Господар будинку застрелив одного з грабіжників із зареєстрованої мисливської рушниці. Як передає прес-служба ГУ Нацполіції області, озброєні злочинці увірвалися через вікно в приватний будинок підприємця в Сухолуччі і напали на хазяйку приміщення, яка мила посуд на кухні першого поверху. За даними поліції, злочинці били жінку, вимагаючи віддати гроші та коштовності. «Почувши крик матері, 11-річна дочка відразу розбудила батька, який лежав у кімнаті на 2-му поверсі будинку. Чоловік схопив зареєстрований карабін і, спускаючись на допомогу дружині, зробив попереджувальний постріл», - сказано в повідомленні обласної поліції. Один із злочинців, незважаючи на ці дії, залишився і продовжував погрожувати фізичною розправою жінці, через що господар будинку вистрілив у бік нападника. «Від отриманого поранення зловмисник помер. Це був 40-річний безробітний, раніше судимий житель Сумської області», - повідомляє поліція. В районі було введено план «Перехоплення» і протягом години поліція затримала в лісопосадці двох підозрюваних. Ще одного зловмисникам правоохоронці затримали, коли той намагався втекти на а/м Daewoo Lanos. Троє злочинців - громадяни РФ.
За кордоном Рішення суду про порядок розгляду позову РФ до України буде оприлюднено завтра Високий суд Лондона завтра, 29 березня, оприлюднить рішення: чи буде він розглядати позов Російської Федерації до України про борг за євробондами на 3 млрд доларів у прискореному порядку. Про це сказано в порядку денному суду, передає Інтерфакс-Україна. Рішення буде опубліковано о 9:30 за лондонським часом. У грудні 2015 року Україна допустила дефолт по євробондах, викуплених РФ у грудні 2013 року на кошти Фонду національного добробуту (3 млрд доларів - сам випуск та 75 млн доларів - останній купонний платіж). У Києві пропонували Москві реструктуризацію боргу на загальних із комерційними кредиторами умовах, РФ цей варіант відмовилася обговорювати. Борг мали погасити до 1 січня минулого року. Але Україна ввела мораторій на обслуговування цієї заборгованості в грудні 2015 року і до 1 січня минулого року не здійснила платіж на суму 3,075 млрд доларів.
Суспільство У Добропіллі заявили, що їхній мер захищав прапор України, а не принижував його Місцеві депутати Великого Добропілля, Донецької області, стверджують, що їхній міський голова Андрій Аксьонов не ображав державний прапор України, а, навпаки, вказував на те, що він вимагає більш шанобливого ставлення. Про це йдеться в листі, який депутати Добропілля надіслали до редакції АСН з особистими підписами. У листі йдеться, що призвідником скандалу є один із місцевих депутатів, відкликати мандат якого місцеві депутати тепер просять у ЦВК, Президента і партії, членом якої той був на момент обрання. Депутати Добропілля вважають, що "діяльність їхнього колеги систематично спрямована на дестабілізацію ситуації в місті". Нагадаємо, раніше один із місцевих сайтів повідомив, що мер Добропілля назвав прапор України "рваною ганчіркою".
За кордоном Трамп підпише указ, який переглядає політику Обами в галузі енергетики Американський президент Дональд Трамп збирається підписати указ, який переглядає положення плану Барака Обами «Чиста енергія», а також зніме нинішню заборону на розробку нових родовищ вугілля. Про це 28 березня повідомляє телеканал Fox News, посилаючись на главу Агентства з охорони навколишнього середовища (EPA) США Скотта Прюітта. За його словами, президент Трамп «візьме також курс на створення робочих місць і на захист навколишнього середовища». «З'являться нові робочі місця в нафтогазовому секторі. Дуже довго, протягом декількох років, деякі сектори американської промисловості, певні сектори економіки були під увагою EPA. Цього більше не буде », - повідомив він. Президент Дональд Трамп також перегляне план «Чиста енергія», який ввів його попередник Барак Обама. Трамп планує скасувати мораторій на розробку нових родовищ вугілля, введений в 20016 році Обамою.
Економіка Чому український малий бізнес як і раніше нікому кредитувати В Україні отримати кредит на розвиток бізнесу практично нереально. Вимоги банків до позичальника іноді настільки жорсткі, що виконати їх представникам малого та середнього бізнесу фактично неможливо. Більш того реально сьогодні в Україні кредитують бізнес лише близько десяти банків, і то більшим ступенем обслуговують лише своїх постійних перевірених клієнтів. Та й самі кредити не настільки вигідні. Якщо підприємець бере гроші і віддає в заставу банку своє майно, тоді в рік йому доведеться віддати фінустанові 23-25% від отриманої суми тільки відсотків. Якщо ж застави немає, такий кредит обійдеться бізнесменові в 26-30% річних. З огляду на обставини, не дивно що кредитний портфель малого та середнього бізнесу в Україні становить лише 45 млрд. Грн. А це всього близько 6% від загального кредитного портфеля юридичних осіб, підрахували в Асоціації банківських експертів малого і середнього бізнесу SME Banking Club. Директор з розвитку асоціацію Олексій Саяпин заявив, що в цю статистику не включена частина підприємців, які кредитуються як фізичні особи або в прихованих формах. «Ці 45 мільярдів, це трохи менше 6%, десь 5,4%, від загального кредитного портфеля юридичних осіб в Україні. Чи достатньо це для малого і середнього бізнесу? Очевидно, немає », - розповів він. Експерт зазначив, що основними проблемами для банківської системи в цьому контексті є відсутність застав у бізнесу, відсутність його прозорості і прозорій фінансовій звітності. «Напевно, це буде змінюватися. Я впевнений, що буде змінюватися », - підкреслив експерт. Без комплексної підтримки виробників на законодавчому рівні проблему не вирішити, впевнений Саяпин. У той же час банкір, експерт з питань фінансування Анна Сидорова впевнена, що основними причинами, чому банки не бажають кредитувати малий бізнес - це відсутність дешевої ресурсної бази, простіше кажучи дешевих грошей, великі ризики, яким банки піддаються з клієнтами. І взагалі, закладених відсотків, мало для того що б покрити всі витрати на видачу кредиту, заявила Сидорова. «Кредитування малого бізнесу дуже трудомістка процедура. Якщо це здійснювати за технологією PC, вона передбачає аналіз клієнта, фінансового стану, бізнес-план, виїзд до клієнта, співбесіду з клієнтом, співбесіда з друзями, колегами, сусідами. А маржа для банку досить мала », - пояснила вона. У той же час фінансист пояснила, що склалася в країні, призвела до зміни фінансового стану клієнтів, їх платоспроможності і відсутності офіційних доходів. «Найголовніше - відсутність забезпечення клієнтів. Якщо воно є, то вони з дуже невеликою охотою готові давати його в заставу, тому що ми знаємо про великий відсоток безповоротних іпотек або іншого майна клієнтів, які залишилися в банках, в тому числі в банках, які сьогодні знаходяться під Фондом гарантування », - пояснила вона. Керівник Київської філії Клубу ділових людей Антон Матіяш вважає, що в Україні потрібно створювати виробничий бізнес, який би міг конкурувати на європейських ринках. Це з його слів, допоможе вийти з кризи. Він додав, що в Україні є достатньо внутрішніх інвесторів, які готові вкладати гроші в перспективний бізнес. «У людей є гроші, є потреба їх інвестувати. Інвестувати в банки - не завжди вигідно через обставини, які склалися в нашій країні. А ось інвестувати в бізнес - це цікаво », - сказав Матіяш. Однак, за його словами, заснованими проблемами при отриманні фінансування є відсутність фінансової грамотності та зрозумілих для інвестора бізнес-моделей. «Кажуть нам потрібні гроші, а скільки, куди вони підуть, цієї чітко прописаної моделі немає дуже чітко в структурі малого бізнесу», - розповів Матіяш. Нагадаємо, днями прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав керівництво НБУ більше працювати над зниженням облікової ставки, яка в Україні становить 14%, в той час як Центробанк ЄС кредитує банки під 0%.
Суспільство У Києві пройшла презентація лонгріду «Майдан: три дні перед навесні» У Києві відбулася презентація інтерактивного лонгріду «Майдан: три дні перед навесні»: найбільшої і найдокладнішої візуалізації про події 18-20 лютого 2014 року. Матеріал підготувала команда Аналітичного центру Texty. Проект показує точний (до секунди) час і орієнтовне місце отримання смертельних поранень протестувальників і правоохоронців. Матеріал підготовлений у співпраці з Генеральною прокуратурою України. Про це на прес-конференції 28 березня заявив головний редактор Texty.org.ua  Роман Кульчицький, передає кореспондент АСН. «Ми представляємо детальну реконструкцію подій 19-20 лютого 2013 року під час Революції Гідності. Робота вимагала постійної деталізації. Тому ми презентуємо цю інформацію фактично із запізненням на місяць. Ми географічно зафіксували не тільки, де і як учасники отримували поранення, були вбиті. Але і те, як змінювався сам Майдан... На карті відзначені всі загиблі, яких ми змогли ідентифікувати. Є інфографіка всіх загиблих за три дні тих подій», - повідомив він. У свою чергу, Павло Солодько, автор дослідження, зазначив, що проект тільки розпочато: «Ми постійно уточнюємо дані та інформацію про загиблих. У цю карту ми внесли також загиблих міліціонерів». Він повідомив, що також вивчається ідея «встановлювати пам'ятні таблички на місцях, де загинули люди».
Економіка оформление ленты  Податкова і Держгеонадра не контролюють, хто і скільки добуває нафти в Україні. Держбюджет недоотримує мільярди Здавалося б, що може зараз затьмарити скандал, який вибухнув навколо тимчасового відсторонення від посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та його арешту на два місяці через підозру у незаконному наданні податкової розстрочки компаніям з орбіти олігарха Олександра Онищенка? Певно, нічого. Нічого, окрім звіту Рахункової палати про результати перевірки справляння рентної плати за користування надрами для видобування нафти в Україні. Або НЕсправляння… Адже в самій Рахунковій палаті констатують – відомства, які б мали контролювати сплату податків і зборів, а також правильність користування надрами, не роблять цього взагалі або роблять неналежним чином. Фактично співпрацю Фіскальної служби і Держгеонадр у питанні контролю за видобутком нафти в Україні можна порівняти з ситуацією, коли ліва рука не знає, що робить права, а страждає від цього голова.     Що досліджувала Рахункова палата   Згадане аудиторське дослідження було плановим і його результати були затверджені рішенням Рахункової палати від 5 грудня 2016 року, хоча оприлюднені були уже в новому році. Стосувалося воно періоду 2014–2015 років та першого півріччя 2016-го. Рахункова палата намагалася встановити, хто, де і скільки нафти видобуває в Україні і наскільки ефективно відповідні органи державної влади виконують свої обов’язки у питаннях контролю за повнотою нарахування та своєчасністю надходження від цих компаній рентної плати до державного бюджету. Отже, якщо узагальнити найпоширеніші порушення, на які вказала Рахункова палата у своєму звіті, до двох абзаців, то:    а) не всі компанії, які отримали спеціальні дозволи на видобування нафти, стали на облік в органах ДФС як платники рентної плати. Тобто жоден із контролюючих органів надалі не перевірив, чи дійсно ці компанії не здійснювали після отримання ліцензії видобуток. Чи таки добували нафту, ігноруючи необхідність стати на облік в ДФС.   б) компанії, які отримали спеціальні дозволи на видобуток нафти і таки стали на облік у ДФС, звітували у Державну фіскальну службу про відсутність видобутку. Втім жоден державний орган не перевіряв – там дійсно не видобувалася нафта, чи, можливо, видобуток йшов на повну. І приклади таких сумнівних дій Рахункова палата знайшла.     За офіційними даними, обсяги видобутку нафти в Україні протягом останніх років скоротилися на 14 %, тобто – на 0,6 мільйона тонн. В той же час обсяги видобутку нафти в Україні за 2012–2013 роки становили 4,4 млн т, а за 2014–2015 роки скоротилися до – 3,8 млн тонн. Тобто, констатує Рахункова палата, тенденція йде донизу, видобуток, принаймні офіційний, зменшується, відтак державний бюджет з часом отримуватиме все менше надходжень від рентної плати за користування надрами для видобування нафти. Зрозуміло, що скорочуватиметься і виробництво вітчизняного пального на нафтопереробних заводах, натомість частка продукції закордонних виробників на внутрішньому ринку ростиме. Але не все так, як видається на перший погляд.   Скільки отримували від рентної плати за нафту     Протягом 2014–2015 років та І півріччя 2016 року до державного бюджету надійшло загалом майже 10 млрд грн рентної плати за користування надрами для видобування нафти. Та якщо кілька років тому надходження від рентної плати складали третину від усіх надходжень до держбюджету, то у 2016 році ця частка скоротилася в рази – з 32,7% у 2014 році до 7,9% у І півріччі 2016 року. Проте насправді в Україні ніхто достеменно не знає, скільки у нас добувається нафти, скільки платиться і не платиться за неї податків. Адже, як вказує Рахункова палата, на сьогодні не запроваджено автоматизованого обліку обсягів видобування нафти, не забезпечено оперативного і повноцінного інформаційного обміну інформацією між ДФС та Держгеонадрами, не організовано належної роботи із запобігання збільшенню податкового боргу з цього платежу.   В Україні відсутній облік обсягів видобування нафти Так прямо і говорить у своєму звіті Рахункова палата. Тобто компанії, що займаються видобуванням нафти, можуть занижувати, і навіть суттєво, звітні дані про обсяги видобутої нафти. Внаслідок цього до державного бюджету щорічно не надходять мільярдні суми рентної плати за користування надрами для видобування нафти. Відповідно, видобувні компанії мають необліковані прибутки. Зверніть увагу на парадокс зі збільшенням кількості виданих дозволів (з 01.01.2014 по 01.07.2016 - на 15,2%) на видобуток на тлі загального падіння видобутку. Тобто все більше компаній почали отримувати дозволи на видобуток найти, але сам видобуток не росте, а навпаки – падає. З 2014 до 2016 року включно було проведено 8 аукціонів, за результатами яких видано спеціальні дозволи на 17 ділянок нафтогазоносних надр.    Деякі власники спеціальних дозволів на користування надрами для видобування нафти звітують, що нафту не видобувають. Враховуючи той факт, що системи обліку видобутку нафти в Україні не існує, це дозволяє не документувати видобуту нафту та не сплачувати платежі до держбюджету. Збоку видається, що українські власники дозволів на видобуток нафти поводяться як собака на сіні - дозволи мають, але нічого не добувають.  У 2014–2015 роках та I півріччі 2016 року власники 141 спеціального дозволу на користування надрами звітували про нульові показники видобутку нафти. Більшість таких ділянок перебували у розпорядженні ПАТ "Укргазвидобування" (70 спеціальних дозволів) та ПАТ "Укрнафта" (13 спеціальних дозволів), говориться у звіті Рахункової палати.   Примітно, що чимало спеціальних дозволів, за якими компанії декларували нульові показники, були видані більше десяти років тому. Нагадаємо, згідно з законодавством,  надрокористувач,  якому  надано  дозвіл,  повинен  приступити  до користування  ділянкою  надр  протягом двох років, починаючи з дати його надання. (крім дозволу на користування  нафтогазоносними  надрами – тут користування ділянкою має настати не пізніше ніж через 180 календарних днів). Якщо цього не сталося у зазначені строки або у роботі компанії була перерва на 2 роки чи 180 днів відповідно, то ліцензію має бути відкликано.   Втім, наприклад, 9 спеціальних дозволів, за якими ПАТ "Укрнафта" декларувала нульові показники видобутку нафти, були видані цьому товариству ще у 1997–1999 роках, а 4 – у 2003–2007 роках не відкликані й досі   Водночас аудитором Рахункової палати встановлено та документально підтверджено факт видобутку нафти одним із підрозділів ПАТ "Укрнафта" у обсягах, які на 107,24 та 189,20 відсотка перевищують планові. При цьому, до органів ДФС подавалися звіти про "нульові" показники видобутку нафти, говориться у звіті. Наприклад, Держгеонадра в ході проведення геологічного контролю встановили, що у 2015 році на Верхньомасловецькому родовищі проводилось видобування вуглеводнів. І цей факт свідчить про наявність ризику подання "Бориславнафтогазом" недостовірної інформації щодо обсягів видобутої у 2015 році нафти, а отже й ухилення від сплати рентної плати, говорить у звіті Рахункова палата. Втім і це ще не все. Виявилося, що Держгеонадра про результати проведення цієї перевірки податковій не повідомили, а та, своєю чергою, не врахувала ці ризики при розроблені плану проведення перевірок органами ДФС на 2016 рік.   Фокус №2: Отримав дозвіл, але у податковій на облік не став   Окремі компанії, які отримали дозволи на видобуток нафти, навіть не стоять на обліку у ДФС як платники рентної плати за нафту, йдеться у звіті Рахункової палати.  Всього станом на 01.07.2016 аудиторами Рахункової палати встановлено 42 (із 103) компаній, які не обліковуються та не звітують до ДФС, проте мають спеціальні дозволи на видобуток нафти (ймовірно - і видобувають нафту). У ході проведення контрольного заходу встановлено, що звірки зазначених даних, які проводились територіальними органами ДФС (Міндоходів), були неефективними, про що свідчать значні розбіжності між даними Держгеонадру і ДФС (Міндоходів) щодо кількості надрокористувачів – власників спеціальних дозволів на використання надр для видобування нафти та платників рентної плати за користування надрами для видобування нафти, які обліковувалися в органах ДФС (Міндоходів). Основною причиною зазначених розбіжностей є відсутність обміну інформацією між ДФС та Держгеонадрами про діючі, видані, анульовані спеціальні дозволи, а також про призупинення чи поновлення їх дії. Рахунковою палатою проведено порівняння звітності Держгеонадр і даних обліку платників рентної плати за користування надрами, які видобували нафту на території Полтавської області. Встановлено, що на обліку в державних податкових інспекціях, підпорядкованих ГУ ДФС у Полтавській області, не перебували два суб’єкти господарювання, які отримали спеціальні дозволи на користування надрами для видобування нафти, та водночас - на обліку в територіальних підрозділах ГУ ДФС у Полтавській області перебували вісім суб’єктів господарювання, які станом на 01.07.2016 так і не зареєструвалися у базі обліку Держгеонадр як власники спеціальних дозволів.

10 слів, які притягують успіх
10 слів, які притягують успіх
Для того, щоб отримати радість життя, позбутися проблем і досягти успіху, не потрібно прикладати титанічних зу....
Як зрозуміти, що ваше життя скоро зміниться: 5 ознак
Як зрозуміти, що ваше життя скоро зміниться: 5 ознак
Час не стоїть на місці, як і наше життя Зміни неминучі, деякі з них здатні вказати початку нового етапу
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Щодня на нас з вами чекають нові пригоди, і щоб вони були позитивними, важливо прислухатися до порад астрологі....
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
23 квітня о 19:32 розпочнеться 16-й місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року, представлений Анжелою Перл, обіцяє успішний початок дня, наповненого продукти....
більше матеріалів




/-1,6899209022522-/ /-pc-/
Top