counter
Архів Повернутись назад 21 Вересня 2017
21 Вересня
Суспільство Православні відзначають Різдво Пресвятої Богородиці Сьогодні, 21 вересня, православні християни відзначають одне з дванадцяти головних церковних свят - Різдво Пресвятої Богородиці. Як передає «Православна спадщина України на Святій Горі Афон», це перше свято після індикта - церковного нового року. Про народження Пресвятої Богородиці пророкували за багато століть до цієї події. Пророцтва, які були викладені в Старому Завіті, читаються на вечірньому богослужінні, напередодні свята. Згідно з переказами, Діва Марія стала довгоочікуваною дитиною Анни і Іоакима. Сім'я жила в Назареті. Тривалий час вони були бездітними, сім'я була безплідною. Євреї вважали, що бездітність є покаранням Божим за важкі гріхи. Подружжя дожило до похилого віку, але не переставало сподіватися на милість Божу і вірило, що він дарує їм немовля. Вони пообіцяли, що віддадуть дитину для служіння в храм, якщо вона народиться. Одного разу Іоаким приніс у храм Єрусалима жертву Богу, але первосвященик відмовився її приймати, так як вважав старого негідною і грішною людиною. Іоаким пішов у пустелю і зі сльозами на очах молився про дарування дитини, яка зніме ганьбу з його сім'ї. Анна, дізнавшись про те, що сталося в храмі, розплакалася і молилася до Господа. Архангел Гавриїл повідомив подружжю радісну новину - що їхні молитви почув Господь і у них буде Преблагословенна Дочка Марія. Так і сталося, старозавітні пророцтва збулися. Іоакима і Анну, дідуся і бабусю Ісуса Христа, Православна Церква називає богоотцями.
Політика Манафорт пропонував Дерипасці консультації щодо президентської кампанії в США Минулого року екс-керівник передвиборного штабу Трампа Пол Манафорт пропонував близькому до Кремля російському олігархові Олегу Дерипасці консультації про хід президентської кампанії в Америці. Про це інформує DW. Розмова відбулася менш ніж за два тижні до того, як Трамп став офіційним кандидатом у президенти США. «Якщо йому потрібні приватні консультації, ми можемо влаштувати це», - наводить видання частину листування Манафорта і посередника між ним і Дерипаскою, що датоване 7 липня минулого року. Як зазначається, цей лист був одним з десятків тисяч документів, які були передані спецпрокурору Роберту Мюллеру для розслідування можливого втручання РФ у президентські вибори в Америці. Представники Мюллера відмовилися коментувати цю інформацію. Прес-секретар Манафорта Джейсон Малоні повідомив, що не було ніяких консультацій.
Політика У РФ знову заявили, що не хочуть миротворців на кордоні з Україною на Донбасі У РФ повідомили, що не бачать сенсу в розгортанні охоронної місії ООН на російсько-українському кордоні. Про це в інтерв'ю ТАСС  повідомив заступник міністра закордонних справ Росії Геннадій Гатілов. «Представники України хочуть розгортання миротворців по всій території країни, включно з російсько-українським кордоном. РФ не є стороною в цьому конфлікті, тому немає сенсу в розгортанні миротворців на кордоні», - сказав він. Гатілов вважає, що в мінських угодах «є низка питань, які мають бути розв'язані до того, як справа перейде в розмову про російсько-український кордон». «Україна все ставить з ніг на голову - насамперед вона хоче перекрити кордон РФ з Україною, а потім розв'язувати чи не розв'язувати питання, які пов'язані з іншими аспектами врегулювання», - додав він. «Цей підхід ми не поділяємо, так як він суперечить мінським угодами», - зазначає заступник голови МЗС РФ.
Спорт оформление ленты  У віці 95 років помер легендарний боксер на прізвисько «Бик з Бронкса» Боксер Джейк Ламотта, який виступав у середній і напівважкій вазі, помер у віці 95 років. Про це передає IBTimes, посилаючись на сторінку дочки спортсмена Крістін у Facebook. «Хочу, щоб люди знали, що він був добрим, великим, сильним, чутливим і привабливим чоловіком з чудовим почуттям гумору і танцюючими очима», - цитує слова вдови Лаиотти корпорація ВВС. Джейк Ламотта народився в родині італійських іммігрантів в Бронксі (Нью-Йорк), в 1922 році. Він зайнявся боксом після того, як його не взяли в американську армію в зв'язку з проблемами зі здоров'ям. У спортивних колах він прославився за жорсткий стиль бою, міцне підборіддя і витривалість у рингу. За це він отримав прізвисько «Бик з Бронкса». На професійному рингу боксер провів 106 поєдинків, у яких здобув 83 перемоги (30 - нокаутом).
Політика Рада сьогодні продовжить розгляд судової реформи Верховна Рада сьогодні, 21 вересня, на пленарному засіданні збирається продовжити розгляд судової реформи в другому читанні. Такий порядок денний було опубліковано на сайті парламенту. У другому читанні депутати розглянуть зміни до Господарського процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства України, Цивільного процесуального кодексу України, а також інші законодавчі акти. Крім того, у другому читанні парламентарі розглянуть проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій. У першому читанні депутати планують розглянути зміни до Митного кодексу щодо примусового виконання постанови органу доходів і зборів або суду про накладення штрафу, а також зміни до Бюджетного кодексу щодо бюджетних призначень на забезпечення роботи КСУ.
Політика У Бюджеті на 2018 рік є об'єктивні причини для росту курсу долара У проекті бюджету на 2018 рік закладено об'єктивні причини для росту курсу долара. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат фракції БПП Віктор Пинзеник, передає кореспондент АСН. "Курс визначається об'єктивними обставинами. Паніка виникає, коли курс міняється. Це буває в кінці року. І це негативні наслідки", - заявив він. При цьому екс-міністр фінансів звернув увагу на те, що в проекті бюджету на 2018 рік уже закладені об'єктивні причини і обставини для зростання курсу долара і дефляції гривні. "Наприклад, в проекті бюджету закладається показник інфляції в 7%, а зростання зарплати на 21,4%. Зростання реальної зарплати очікується на рівні 11%. Виникає тоді запитання: як реальна зарплата може вирости на 10-11% при зростанні економіки в 3 %?" - зазначив він. За його словами, в результаті "дірка в бюджеті буде мінус $7 млрд , а це тиснутиме на курс".
Політика У Порошенка заявили, що підвищення пенсій з 1 жовтня поки під питанням Заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко у кулуарах Верховної Ради України заявив, що підвищення пенсій з 1 жовтня поки під питанням. Про це передає кореспондент АСН. "Якщо цього тижня не буде ухвалено пенсійну реформу, то дійсно, так, підвищення пенсій у жовтні буде під питанням", - заявив він. Нардеп прогнозує, що сьогодні Рада закінчить розгляд законопроекту про внесення змін до низки кодексів у частині проведення судової реформи. І це дозволить приступити до пенсійної. "Але ми сподіваємося, що опозиція все-таки буде керуватися здоровим глуздом і не буде гальмувати розгляд судової реформи. Я все-таки вірю в совість депутатів, що вони ухвалять сьогодні судову реформу і ми почнемо розгляд пенсійної", - сказав він. В середньому, з його слів, пенсійна реформа дозволить підвищити пенсії 9 млн. пенсіонерів на 500-700 грн.
Події В окупованому Криму у «Нічних вовків» Путіна відібрали частину землі В окупованому Криму вдвічі вирішили скоротити земельну ділянку, виділену для улюбленого клубу байкерів Володимира Путіна - «Нічні вовки» біля Севастополя. Про це інформує російська газета Коммерсант. «Уряд» Севастополя збирається забрати у байк-клубу «Нічні вовки» 126 га землі в передмісті. У 2015 році байкери отримали 267 гектарів від «екс-губернатора» Сергія Меняйло в оренду на 10 років за мінімальною орендною ставкою в 0,1% від ринкової вартості землі», - передає видання. «Уряд» обраного 10 вересня губернатора Дмитра Овсяннікова вирішив скоротити земельний наділ удвічі. Про це під час засідання «закзборів» Севастополя повідомив Ілля Пономарьов. За його словами, «адміністрація» захопленого Севастополя запропонувала байкерам «Нічних вовків» виключити з виділеної земельної ділянки площею 267 га дві ділянки площею 55 і 71 га, які «зайняті об'єктами водного фонду і територіями водоохоронної зони».
Політика Рада встигне ухвалити пенсійну реформу до початку жовтня - депутат Рада встигне ухвалити пенсійну реформу до початку жовтня. Парламент встигне ухвалити пенсійну реформу до початку жовтня. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. "Опозиція навмисне затягує розгляд судової реформи, щоб з 1 жовтня мільйони пенсіонерів не отримали підвищені пенсії. Єдина фракція в парламенті ("Батьківщина". - АСН) постійно наполягає на розгляді правок до законопроекту про внесення змін до кодексів, на мою думку, тільки з однією цією метою. Навіщо вони це роблять, я не розумію", - заявив він. При цьому Герасимов упевнений, що парламент "все одно все встигне". "Адже для кожного пенсіонера навіть 200-300 грн до пенсії - це дуже важливо", - додав він. У свою чергу голова профільного Комітету з питань ветеранів і пенсіонерів і нардеп "Народного фронту" Людмила Денисова прогнозує, що парламент все-таки встигне ухвалити пенсійну реформу, щоб у жовтні пенсіонери вже отримали підвищені пенсії. "Думаю, що у нас відповідальна Верховна Рада. І вона ухвалить рішення для 10 мільйонів пенсіонерів, які очікують підвищення пенсій", - сказала вона.
Політика Заява Луценка про спецконфіскацію грошей Януковича "є дезінформацією" - адвокат "легітимного" Твердження генпрокурора України Юрія Луценка про набрання чинності 21 вересня рішення суду про спецконфіскацію 200 млн дол. коштів колишнього президента Віктора Януковича і його оточення є дезінформацією, а також вводить в оману громадськість. Про це повідомив адвокат Януковича Віталій Сердюк. «Це фейк, який поширює Генпрокуратура України, про конфіскацію чергових «мільйонів Януковича». Так само, як і поширена інформація про конфіскацію 15 млрд доларів. У Януковича є тільки рахунок в Ощадбанку на території України, на якому майже 28,78 млн гривень, і ще один, на якому 2,26 млн гривень. Це особисті гроші, які не є предметом конфіскації», - цитує його прес-служба адвокатського об'єднання Aver Lex. Сердюк також нагадав, що недавно офіційні структури Європейської комісії та Швейцарії повідомили, що не мають даних про будь-які активи та грошові кошти Януковича в Швейцарії і країнах Євросоюзу.
Події У Таджикистані в ДТП за участю запряженої віслюком гарби загинули шестеро людей Жертвами ДТП, що сталася на півночі Таджикистану, стали шість осіб, ще п'ятеро отримали поранення. Про це інформує Інтерфакс-Україна. За даними МВС Таджикистану, ДТП сталася минулої середи на трасі Душанбе - Худжанд - Чаннок. «Водій автомобіля Opel на величезній швидкості скоїв лобове зіткнення з а/м «Ліберо». У цей же час водій а/м «Чанган», що слідував по автодорозі, щоб уникнути зіткнення з транспортними засобами, які потрапили у ДТП, вчинив наїзд на гарбу, запряжену віслюком, якою керував 28-річний місцевий житель. Останній загинув на місці події. В результаті аварії загинули також водії Opel і «Ліберо», а також троє пасажирів. П'ятеро учасників аварії були госпіталізовані», - сказано в повідомленні. Чи вижив в аварії віслюк, не повідомляється.
Події оформление ленты  Вибух в Умані: поранення отримав громадянин Ізраїлю У четвер, 21 вересня, близько 6-ї ранку в Умані у гаражах, неподалік місця масового перебування паломників-хасидів, стався вибух невідомого предмета. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції України. В результаті вибуху постраждав 13-річний підліток, який є громадянином Ізраїлю. Хлопчик отримав тілесні ушкодження у вигляді порізу лівої руки. Лікарі «швидкої» на місці надали допомогу потерпілому. По тривозі підняли особовий склад поліції. На місці вибуху з'ясувалося, що пошкоджений дах одного з гаражів. Зараз правоохоронці з'ясовують обставини і причетних до вибуху осіб. Нагадаємо, на святкування «Рош-ха-Шана» (єврейського Нового року) в місто Умань Черкаської області з'їхалися паломники з 12 країн світу. Цього року, за офіційними даними, на святкування прибули 21,6 тисячі хасидів.
Події оформление ленты  Мігранти в Москві влаштували масову бійку і брали штурмом ТЦ У спальному районі Москви декілька сотень мігрантів влаштували масову бійку і брали штурмом торговий центр «Москва». Про це повідомляє пропагандистське ren.tv. Натовп намагався з'ясувати стосунки з охоронцями торгового центру. В ході розборок чулася стрілянина.Один з працівників розповів, що охоронці сильно побили трудового мігранта за те, що не заплатив охороні за можливість працювати. Решта мігрантів зібралися групою і прийшли захищати земляка. Як розповіли на ринку, крім орендної плати, співробітники ПОПа, охоронці брали з комерсантів гроші практично за все. Наприклад, потерпілий торгував їжею всередині центру, за кожен прохід з візком з нього нібито брали додатково 600 рублів. «Торговий ринок «Москва» - це величезна територія, обнесена високим парканом, охороняється спеціалізованим ПОПом, як неприступна фортеця, там свої закони і порядки. Сенс яких один: хочеш тут працювати - плати», - зазначив працівник. Захищати охоронців прибули поліцейські і співробітники Росгвардії, вони почали затримувати всіх підозрілих з порушенням паспортного режиму. Потерпілий трудовий мігрант зараз перебуває в лікарні зі струсом мозку.
Політика Порошенко: ВВП України зростає шість кварталів поспіль Українська економіка зростає шість кварталів поспіль, керівники підприємств, згідно з опитуваннями НБУ, фіксують зростання оптимістичних очікувань щодо розвитку макроекономічної ситуації. Про це повідомляє президент Петро Порошенко, передає Інтерфакс-Україна. «ВВП зростає шість кварталів поспіль після 14 кварталів падіння. Упевненості, що економісти не помиляються в позитивних прогнозах, додають також сигнали, які ми отримуємо від бізнес-середовища. Опитування керівників підприємств, яке кожен квартал проводить Нацбанк, фіксують зростання оптимістичних очікувань - як з розвитку макроекономічної ситуації, так і щодо фінансового стану підприємств», - заявив Порошенко у відеозверненні на відкритті Українського фінансового форуму в Одесі. За його словами, жорсткі антикризові кроки, зниження податкового навантаження, макрофінансова стабілізація, антикорупційні заходи, дерегуляція, відкриття нових зовнішніх ринків, зокрема завдяки Угоді про асоціацію України з Євросоюзом, поглибленої і всеосяжної ЗВТ з ЄС - «все це розчистило шлях до відновлення української економіки».
Спорт оформление ленты  Федецький отримав удар в обличчя від фаната «Карпат» Фанати ФК «Карпати» (Львів) влаштували безлади в Івано-Франківську на матчі Кубка України проти «Прикарпаття» (1:2). Після другого голу, який був забитий на 66-й хвилині і в підсумку став вирішальним, львівські вболівальники почали кидати фаєри, петарди і навіть стовп. Через це матч перервали на півгодини. Заспокоїти ультрас прийшли Федецький і Худоб'як, але це не подіяло. Навпаки, один з фанатів вдарив в обличчя Федецького. Відразу після гри фанати вибігли на поле з фаєрами і почали битися з поліцією. Не менше двох осіб отримали пошкодження в результаті зіткнень. На місце подій приїхали медики і забрали постраждалих. Потім вболівальники зупинили автобус «Карпат» на трасі до Львова. Конфлікт дійшов до того, що був викликаний спецназ, щоб запобігти бійці.
Події Третій великий землетрус у світі за добу, цього разу - в Японії Підводний землетрус магнітудою 6,1 стався біля берегів Японії. Геологічна служба США повідомила, що епіцентр землетрусу містився приблизно за 321 кілометр на схід від міста Фукусіма, повідомляє The Independent. Це третій великий землетрус, який стався у світі за останні 24 години - після катаклізмів у Мексиці (7,1 балу) і в Новій Зеландії (6,1 балу). Глибина удару становила близько 10 км нижче рівня моря, поштовхи були зафіксовані о 2:37 ранку за місцевим часом. Поки немає інформації про збитки, як і попереджень про можливе цунамі. У Геологічну службу США надійшли повідомлення про поштовхи від 41 людини. У 2011 році саме цунамі, викликане землетрусом в Тихому океані, призвело до радіаційної аварії на атомній електростанції Фукусіма-1. Цей інцидент призвів до того, що Японія закрила на невизначений період всі 54 атомні електростанції, що працювали на території країни, п'ять з них були нещодавно відкриті.
Події Підозрюваного у вбивстві миргородського депутата і спортивного тренера Хачатряна заарештували на 60 діб Суд обрав запобіжний захід стосовно депутата Миргородської міської ради від «Радикальної партії Ляшка» Хачатура Хачатряна і призначив йому покарання у вигляді 60 діб арешту без права внесення застави. Нардеп підозрюється у вбивстві депутата від ВО «Свобода» Олега Супруненка. Про це передає «Українській правді» спікер Нацполіції Ярослав Тракало. «Сьогодні, 21 вересня, Жовтневий районний суд Полтави обрав запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці без права внесення застави для депутата Миргородської міської ради Хачатура Хачатряна», - заявив Тракало. Крім політичної діяльності Хачатрян ще і є власником і тренером місцевої секції з пауерліфтингу «Самсон». Також він володіє місцевою охоронною фірмою.
Кримінал В Одесі провели обшуки на підприємствах, які будували табір «Вікторія» Слідчі прокуратури Одеської області провели обшуки на підприємствах, що здійснюють будівництво та реконструкцію корпусів дитячого табору «Вікторія», де під час пожежі загинули діти. Про це повідомили в прес-службі прокуратури. Обшуки і вилучення документів проходило у суб'єкта господарювання, який проводив захист від вогню дерев'яних конструкцій, а також на підприємстві, яке, за документами, виступало замовником сигналізаційних систем. Нагадаємо, пожежа в дитячому таборі «Вікторія» почалася в ніч на 16 вересня. У вогні загинули три дівчинки. Мер Одеси повідомив, що у директора табору зупинилося серце і його забрали в лікарню. Однак поліція затримала директора табору «Вікторія», а також відповідальних за пожежну безпеку установи. Напередодні міськраду Одеси захопили мітингувальники. Люди вимагали покарати винних у пожежі в дитячому таборі. Між присутніми сталася бійка, поліція застосувала газ.
Політика Трамп може спровокувати ще одну ядерну кризу Розкол між адміністрацією Трампа і Європою щодо того, чи слід дотримуватися ядерної угоди з Іраном, значно поглибився в середу, 20 вересня 2017 року, після наради про реалізацію угоди в Штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку, повідомляє The Guardian. Державний секретар США Рекс Тіллерсон сказав після наради, що Іран, як і раніше, дотримується умов угоди 2015 року, але при цьому не виконує покладені на нього «надії». Він підтвердив, що Дональд Трамп уже ухвалив рішення про те, дотримуватись далі угоди чи розірвати її вже в жовтні. Верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні сказала, що у неї немає сумнівів в тому, чи виконується угода Іраном, і вона попередила, що якщо будь-яка країна в односторонньому порядку розірве його, це буде порушенням Резолюції Ради Безпеки ООН. Говорячи про північнокорейському кризі, вона додала: «У нас вже є один потенційний ядерний криза, нам не потрібно розпалювати другий». Федеріка Могеріні сказала, що європейські держави будуть продовжувати дотримуватися угоди, навіть якщо адміністрація Трампа порушить її. Решта учасників угоди - Велика Британія, Франція, Німеччина, Росія і Китай - всі закликали Трампа не поспішати з рішенням. Президент Ірану Хассан Рухані сказав журналістам, що, якщо США порушать угоду шляхом повторного введення санкцій, у нього «розв'яжуться руки». Одним з варіантів відповіді буде розширення програми зі збагачення урану, яку суворо заборонено угодою. Рухані продовжує наполягати на тому, що Іран не прагне створювати ядерні боєголовки.
Політика Депутати відмовилися засідати до ночі задля пенсійної реформи За пропозицію спікера Верховної Ради України працювати без перерв і до завершення розгляду всіх питань порядку денного в перший раз проголосували тільки 186 нардепів, в другий - 214, а в третій - 215 при мінімально необхідних 226. Про це передає кореспондент АСН. "Ми вже тиждень розглядаємо один законопроект. Тому я пропонуватиму, щоб ми сьогодні працювали без перерв на обід. Без перерви з 12:00 до 12:30 та з 14:00 до 16:00. А також я пропонуватиму працювати сьогодні до розгляду всіх питань порядку денного... Прошу всіх відкинути свої упередження і проголосувати за рішення, щоб ми ефективно працювали сьогодні в парламенті... тобто до завершення судової та пенсійної реформи ", - закликав нардепів спікер. Однак після провального голосування він сказав, що тим самим парламентарії "показали свою готовність не тільки працювати, а й проводити реформи".
Суспільство оформление ленты  Росія почала виводити військову техніку після навчань у Білорусі Російські війська почали залишати територію Білорусі після завершення військових навчань «Захід-2017». Про це повідомляє «Радіо Свобода». Журналісти опублікували фото, як на залізничній станції Верейці під Осиповичами проводять навантаження військової техніки країни-агресора. На станції стоїть близько 50 танків, 37 з них вже завантажили. Водночас місцеві жителі з тривогою сприймають переміщення військової техніки РФ, побоюючись повторення українського сценарію. Нагадаємо, раніше міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що РФ має намір застосувати ядерну зброю під час військових навчань. Він уточнив, що російсько-білоруські навчання є не тільки найбільшими, а й найбільш агресивними і багатофункціональними з усіх навчань Росії за останні 30 років. У свою чергу голова Сил оборони Естонії генерал Ріхо Террас висловив думку, що Росія готова до військового втручання і в Білорусі так само, як вона зробила в Україні.
Політика Міносвіти Сербії почало співпрацювати з окупантами в Криму Міністерство освіти, науки і технологічного розвитку Сербії підписало угоду про співпрацю з дитячим центром «Артек», який працює в окупованому Криму. Про це повідомили в прес-службі «Артека». Угоду підписали в столиці Сербії Белграді 20 вересня російський директор «Артека» Олексій Каспржак і заступник міністра освіти, науки і технологічного розвитку Сербії Олександр Паїч. Як відомо, сербські політики давно активно підтримують Росію. У березні цього року в анексованому Криму побували депутати з Сербії та Чехії. Нагадаємо, на сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку Президент України Петро Порошенко заявив, що потрібно створити міжнародну групу з координації зусиль щодо швидкого звільнення Криму від російської окупації. За його словами, ООН визнала Росію окупаційною державою і тепер потрібно посилити тиск на країну-агресора.
Події В аеропорту "Бориспіль" затримано росіянку з наркотиками і без документів У міжнародному аеропорту «Бориспіль» прикордонники затримали росіянку, яка перевозила наркотики. Про це сказано в повідомленні прес-служби ДПСУ. «Прикордонники Окремого КПП «Київ» в аеропорту «Бориспіль» затримали громадянку РФ, у якої в особистих речах знайшли наркотичну речовину», - сказано в повідомленні. Як зазначається, жінка прилетіла рейсом з Мінська. У неї при собі не було дозвільних документів для перетину держкордону. «Під час бесіди в її поведінці спостерігалися ознаки наркотичного сп'яніння. Надалі під час перевірки службовий собака, який натренований на виявлення наркотиків, спрацював на сумочку росіянки. У ній було виявлено два згортки в фользі з речовиною білого кольору», - сказано в повідомленні.Як зазначається, у жінки при собі не було документів, вона сказала, що втратила їх у літаку, додавши, що є громадянкою Росії 1980 року народження.
Політика оформление ленты  За необхідності депутатів зберуть на позачергове засідання - Луценко Нардепів за необхідності зберуть на позачергове засідання. Про це в інтерв'ю журналістам в кулуарах парламенту заявила представник президента у Верховній Раді України Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. "Такий варіант теж є. Але ви знаєте, як неохоче депутати голосують навіть за скасування перерв. Не хочуть голосувати, не хочуть працювати без перерв", - заявила вона, відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості скликання позачергового засідання парламенту наступного непомірного тижня для ухвалення пенсійної реформи. Луценко нагадала, що депутати провалили голосування за роботу без перерви. "І тому ми намагаємося вкластися в той робочий графік, який є... Якщо буде потрібно, будемо скликати позачергову сесію (за регламентом - засідання. - АСН)", - сказала вона. При цьому, зі слів Луценко, сьогодні до вечора парламент все-таки встигне ухвалити закон для судової реформи. А також почати розгляд пенсійної. Зазначимо, що Ірина Луценко прийшла в Раду на лабутенах з червоною підошвою.
Політика До звільнення Штепи поки багато запитань - Геращенко До звільнення Нелі Штепи дуже багато запитань. Про це на брифінгу у Верховній Раді України заявила віце-спікер Ірина Геращенко, передає кореспондент АСН. "Що стосується рішення суду стосовно пані Штепи, я хочу висловити свою стурбованість тим, що розслідування протягом трьох років не було доведено до логічного кінця. Це ще раз свідчить про те, що нам треба посилювати функцію слідства і проводити судову реформу. Тому всі, хто сьогодні не голосує за судову реформу, несуть відповідальність за той безлад, який є у нас у судах", - заявила вона. Геращенко додала, що у неї багато запитань не тільки до Штепи, а й до інших мерів, які закликали до війни на Донбасі. "Ганяли там з прапорами, закликали до розколу України, але до цього часу їх не притягнуто до відповідальності за ці тяжкі злочини. А щодо пані Штепи можу сказати одне: її включали бойовики в свої так звані списки тих, кого вони вимагають звільнити для обміну на наших заручників. Але сама Штепа, яка кликала війну, відмовилася від цих списків, бо вона, як ніхто, знає ціну цієї війни". Геращенко вважає, що СБУ повинна ретельніше підійти до розслідування справи Штепи.
Спорт УЄФА створив новий турнір для збірних - Лігу націй УЄФА були остаточно затверджені правила і положення нового турніру Ліга націй для збірних команд з футболу. Жеребкування групового етапу Ліги націй відбудеться 24 січня 2018 року, повідомили на офіційному сайті УЄФА. Відзначається, що перший матч відбудеться 6 вересня 2018 року. У турнірі братимуть участь 55 європейських збірних. Всі команди розподілили по чотирьох лігах відповідно до рейтингу на кінець європейської кваліфікації чемпіонату світу-2018. У лігах А, В, С і D зіграють 12 топ-збірних. Переможці чотирьох груп ліги А вийдуть у фінальну стадію, яка пройде в червні 2019 року. Вона буде складатися з півфіналів, матчу за третє місце і фіналу. Господарів вибере виконком УЄФА у грудні 2018 року з числа учасників.Ліга націй проводитиметься по непарних роках, на відміну від Чемпіонату світу і Європи.
Політика Депутати невблаганні: вони двічі відмовилися працювати до ночі Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій після перерви в роботі парламенту з 12:00 до 12:30 знову поставив на голосування пропозицію працювати без перерви з 14:00 до 16:00 для ухвалення судової та пенсійної реформ. Однак депутати і цього разу тричі не підтримали цю пропозицію спікера працювати до пізньої ночі, передає кореспондент АСН. Першого разу ініціативу спікера підтримали 219 нардепів, другого і третього - 212 парламентаріїв за мінімально необхідних 226 голосах. До перерви спікер також ставив на голосування цю пропозицію, яку тричі провалили. Оскільки парламентарі не хочуть працювати після 18:00. За пропозицію спікера Верховної Ради України працювати без перерв і до завершення розгляду всіх питань порядку денного першого разу проголосували тільки 186 нардепів, вдруге - 214, в третій раз - 215 парламентаріїв.Як зазначив спікер, нардепи вже тиждень розглядають один законопроект щодо пенсійної реформи.
Політика оформление ленты  Соцмережі обурені: "А може, сепаратистці Штепі ще й орден дати?" Користувачі українського сегменту соцмереж розгнівані через вихід ярої сепаратистки, екс-мера Слов'янська Нелі Штепи з СІЗО під домашній арешт. Її звинувачують у пособництві так званій «ДНР». Для тих, хто призабув історію, нагадаємо - Неля Штепа свого часу заявляла, що виступає за федералізацію України, що вдячна Путіну за анексію Криму, вона залякувала місцевих жителів тим, що замість "ополченців" у місто прийдуть "головорізи з Правого Сектора". Благо пропагандистські російські ЗМІ зберегли її скандальні висловлювання. І судді можуть їх знову переглянути і переслухати. Бо, судячи з того, що Штепу випустили під домашній арешт, у їхній пам'яті стерлися деякі подробиці бурхливої ​​антиукраїнської діяльності арештантки. Інакше б вони знали - КК не передбачає домашнього арешту для тих, хто замахнувся на конституційний лад або територіальну цілісність нашої країни. Після виходу з СІЗО Штепа швидко "перефарбувалася": «Слава Україні», потім заспівала гімн і відзначилася у відділенні Національної поліції Слов'янська. Після цього вона «зникла», хоча її адвокат Дмитро Марченко запевняє, що екс-мер перебуває в місці, вказаному судом. Штепа володіє будинком у селищі Званівка Бахмутського району і квартирою в районі Машмет у Слов'янську. Як зазначив блогер Денис Казанський на своїй сторінці в Facebook, провина Штепи, яка в 2014 році сприяла захопленню міста терористами, не підлягає жодним сумнівам. Вона має нести відповідальність за війну на Донбасі і загибель тисяч людей. Він нагадав, що в 2013 році Штепа організовувала місцевий антимайдан, який пізніше став ядром «ополчення». Є відеозаписи її участі в мітингах, свідчення місцевих жителів. Однак у суді ніяк не вдається довести провину Штепи. Штепа вышла на свободу с украинским флагом, крикнула «Слава Украине!» и спела гимн pic.twitter.com/AIsmBRKKIq — ОТВД (@donbaspublictv) 20 сентября 2017 г. Багато користувачів обурюються, що на четвертий рік війни не вдається притягти до відповідальності таких затятих сепаратистів, як Штепа. Багатьом соромно за країну і за владу, неспроможну подбати про національну безпеку. Блогер Сергій Наумович іронізує: «Штепа під домашнім арештом, але як же їй дістатися Києва у разі, якщо найближчими днями в столиці їй треба буде отримати орден?» Інші користувачі відзначають, що тепер Штепі ще варто було б подати позов до Європейського суду з прав людини й отримати від України компенсацію за «тортури». Деяких користувачів хвилює питання, чи буде тепер затята сепаратистка балотуватися в мери Слов'янська або Краматорська, а може навіть і в Президенти України.
Політика ГПУ розслідує незаконне прослуховування НАБУ 114 чиновників Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування у справі про незаконне стеження і прослуховування працівниками НАБУ 114 чиновників. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. Так, ГПУ розслідує провадження за ознаками кримінальних злочинів, передбачених статтями 365 (Перевищення влади або службових повноважень), 366 (Службове підроблення) КК України, скоєних посадовими особами НАБУ.Прокурори з'ясували, що в 2016 році працівники Національного антикорупційного бюро України без дозволів слідчого судді прослуховували і відстежували пересування осіб територією України. Вони також стежили за трафіком дзвінків між абонентами 114 телефонів. Сарган додала, що таким незаконним способом «вели» службових осіб Головного управління розвідки Міноборони, Служби зовнішньої розвідки, органів Нацполіції, СБУ, Управління держохорони, Держуправсправами, заступників міністрів Кабміну, органів ДФС, суддіі вищих судів, голів райсудів в Києві, керівників вишів, інших посадових осіб. «Зараз допитано як свідків низку посадових осіб зазначених органів. Досудове слідство триває», - написала прес-секретар генпрокурора.
Політика У РФ поширили фейк про проект резолюції України в ООН про миротворців РосЗМІ поширили брехливі дані про те, що Україна подала до Радбезу ООН свій проект резолюції щодо миротворчої місії на Донбасі. Про це сказано у статті "Миротворчий фейк" російських ЗМІ: чому Україна не реєструвала проект резолюції в Радбезі ООН". Видання «Коммерсант» з посиланням на джерела в російському МЗС повідомило, що Україна внесла свій проект резолюції про миротворців після того, як це зробила РФ. Але це відверта брехня, оскільки в РБ ООН немає українського проекту резолюції. В ООН є документ від України, в якому розписано наше бачення можливої ​​миротворчої місії. Лист президента Порошенка, який мають всі учасники РБ ООН, включно з росіянами. Він був зареєстрований ще в квітні 2015 року. Україна має право подати зустрічний проект на ідею росіян, проте не робила цього. На це є кілька мотивів, і основний з них - це те, що такий крок може нашкодити нам і підштовхне Радбез ООН до ухвалення документа в неприйнятній для нас редакції.
Політика Росія дійсно тренувалася на навчаннях у Білорусі завдавати ядерних ударів В останній день військових навчань «Захід-2017» 20 вересня країна-агресор відпрацювала умовне завдання масованого ракетно-ядерного удару з залученням сил і засобів усіх трьох компонентів ядерної тріади. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба відомства. Він зазначив, що була завершена активна фаза командно-штабних навчань у Білорусі. Для відпрацювання ракетно-ядерного удару залучалися 6 літаків Ту-95МС і Ту-22М3, які виконували польоти в повітряному просторі Баренцева, Балтійського і Норвезького морів. «Ракетні війська стратегічного призначення були представлені бойовим розрахунком зі складу 14-ї ракетної дивізії, який здійснив навчально-бойовий пуск міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 «Ярс» з космодрому Плесецьк в Архангельській області», - розповів Турчинов. За його слова, стріляли по цілях на полігоні «Кура» на Камчатці. Крім того, ракетним підводним крейсером стратегічного призначення "Дмитрий Донской" Північного флоту РФ здійснено електронний пуск міжконтинентальної балістичної ракети морського базування. Пройшли, за інформацією Турчинова, і пуски ракет по морських цілях: в акваторії моря Лаптєвих - бойовими розрахунками берегових ракетних комплексів «Рубеж», і в акваторії Баренцева моря - корабельним угрупованням Північного флоту на чолі з важким атомним ракетним крейсером «Петр Великий» і бойовими розрахунками берегового ракетного комплексу «Бастион» зі складу 536-ї окремої берегової ракетно-артилерійської бригади. Нагадаємо, раніше міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що РФ має намір застосувати ядерну зброю під час військових навчань. Він уточнив, що російсько-білоруські навчання є не тільки найбільшими, а й найбільш агресивними і багатофункціональними з усіх навчань Росії за останні 30 років.
Події СБУ допитує Наливайченка у справі про незаконний перетин кордону екс-чиновниками СБУ проводить допит екс-голови відомства Валентина Наливайченка за фактами незаконного перетину кордону колишніми чиновниками протягом 2014-2015 років. Про це сказано в повідомленні прес-центру відомства. СБУ розслідує факти сприяння співробітниками правоохоронних органів екс-чиновникам, а також керівникам правоохоронних органів у незаконному перетині держкордону України протягом 2014-2015 років. «У зазначеному провадженні встановлено, що в 2014-2015 роках працівники Служби безпеки України організували незаконний перетин кордону України одним з екс-керівників відомства, який разом з лідером ГО «Український вибір» Віктором Медведчуком здійснив кілька вильотів у РФ без проходження митного і прикордонного контролю», - сказано в повідомленні. За цим фактом одному з працівників відомства було вручено повідомлення про підозру. «Під час розслідування виникла необхідність допитати як свідка екс-голову СБУ Валентина Наливайченка, у зв'язку з чим останнього викликали на допит і 21 вересня він допитується про відомі обставини», - сказано в повідомленні.
Події ЗМІ: Теплохід «Зірка Дніпра» вирушив у бік окупованого Криму Український круїзний теплохід типу річка-море "Зірка Дніпра" в даний момент рухається в напрямі окупованого Росією Криму. Як передає видання «Думская», станом на 11:00 ранку четверга судно йде в напрямі південного берега анексованого півострова і перебуває на траверзі Севастополя. Судячи з інформації АІС, напередодні вдень близько 15:00 теплохід вийшов з порту приписки в Херсоні. Ніяких круїзів у цю пору року заявлено не було. Власником судна значиться круїзна компанія «Червона Рута». Як вважає видання, швидше за все, повторюється недавня історія з аналогічною подорожжю «Генерала Ватутіна», який продали російським власникам і він, не заходячи в Одесу, пройшов у Ростов-на-Дону. Як зазначається, «Зірка Дніпра» була побудована в 1988 році у колишній НДР. До 2005 року вона носила ім'я «Маршал Рибалко».
Суспільство ОБСЄ: Біля Донецька стоять 48 танків терористів Недалеко від Донецька розміщені 48 танків бойовиків так званої «ДНР». Вони перебувають на відстані за 57 км від міста. Про це сказано у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ щодо подій на Донбасі станом на 19 вересня. Танки були виявлені місією ОБСЄ за допомогою дрона. «18 вересня БПЛА СММ середнього радіусу дії виявив 48 танків (34 - Т-72 і 14 - Т-64) за 3,7 км на південний схід від села Тернового», - підкреслили представники ОБСЄ. Нагадаємо, ще 14 вересня патруль ОБСЄ бачив 19 танків і зенітний ракетний комплекс (9К330 Тор) недалеко від Шимшинівки на окупованій території Донецької області. Як відомо, терористи «ДНР» почали перевірку багажників автомобілів спостерігачів ОБСЄ в окупованій Горлівці. На блокпосту вони зупинили патруль СММ ОБСЄ і попросили відкрити багажник першого автомобіля патруля. Спостерігачі виконали цю вимогу, але відмовилися надавати для огляду вміст ящика з інструментами.
Події Продавця курятини і ватажка недореспубліки Захарченка терміново викликали в Кремль Пропагандистські ЗМІ РФ повідомили, що ватажок терористичної організації «ДНР» Олександр Захарченко прибув у Кремль. Причиною візиту стало нібито відвідування ювілейного концерту народного артиста СРСР Йосипа Кобзона. Однак російський опозиційний політик, організатор антивоєнного руху Ольга Курносова повідомила, що Москва викликала ватажка бойовиків через занепокоєння в зв'язку з можливим введенням миротворчої місії ООН на Донбас, а відвідування концерту до 80-річчя Кобзона - це тільки прикриття, повідомляє «Обозреватель». «Ситуація навколо так званих республік загострюється. Ситуація навколо миротворців ООН перебуває на піку. Кремль дуже стурбований. Зокрема і позицією Дональда Трампа, що майже збігається з позицією України, і тим, що голосування стосовно "блакитних касок" може бути зроблено ГА ООН, що виключить можливість накладення вето», - повідомляє Курносова. Нагадаємо, що до подій на Донбасі, які відбулися в 2014 році, Захарченко торгував курятиною.
Політика Україні довелося заплатити РФ витрати з «боргу Януковича» Україна заплатила 1,16 млн фунтів стерлінгів ($2,1 млн) компенсації частини судових витрат країні-агресору у справі про повернення «боргу Януковича» в $3 млрд. Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів РФ. У відомстві підкреслили, що Україна виконала постанову Високого суду Лондона про компенсацію частини судових витрат, понесених країною-агресором. У Мінфіні уточнили, що компанія The Law Debenture Corporation PLC, яка представляла інтереси РФ, підтвердила надходження від України платежу. Нагадаємо, в проекті держбюджету України на 2018 рік повернення боргу РФ не передбачено. У грудні 2013 року екс-президент Віктор Янукович домовився з лідером Кремля Володимиром Путіним про кредит в $15 млрд. Україною були отримані перші $3 млрд. Зараз справу про «борг Януковича» розглядає суд Лондона, представники України заявляють, що цей борг - комерційний і тому повинен бути реструктуризований у рамках угоди, укладеної з іншими кредиторами. Росія наполягає, що борг - державний і має бути повернений.
Події У Львові затримано злочинців, які торгували наркотиками біля навчальних закладів У Львові було затримано групу зловмисників, які організували схему збуту психотропних речовин. Дилери продавали екстазі, амфетамін і канабіс, зокрема і на території навчальних закладів міста. Про це інформує прес-служба поліції області. Затримані - місцеві жителі віком 24 та 27 років. Один з них раніше був судимий. «В ході обшуків правоохоронці вилучили розфасовані пакетики з порошкоподібною речовиною білого кольору, що схожа на «амфетамін», масою близько 100 грамів, 103 таблетки, схожі на «екстазі», а також майже півкілограма речовини рослинного походження зеленого кольору, яка зовні нагадує наркотичний засіб «канабіс» та інші наркотичні препарати. Було виявлено та вилучено предмет, який схожий на пістолет», - передає видання. Також у затримані виявлені мобільні телефони, банківські картки та понад 40 тисяч гривень, 220 євро та 410 доларів.
Суспільство Ветеранів АТО залучатимуть до роботи в новій муніципальній охороні Києва Київська міська рада підтримала пропозицію мера столиці Віталія Кличка про створення муніципальної охорони. Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації. На засіданні Київради Кличко заявив, що в місті потрібно забезпечити охорону комунального майна та створити для цього комунальне підприємство «Муніципальна охорона». Мер уточнив, що нове підприємство буде надавати послуги охорони як суб'єктам комунальної власності, так і іншим суб'єктам господарювання на підставі ліцензії. За словами Кличка, муніципальна охорона не буде залучатися до забезпечення громадського порядку, а виконуватиме тільки охоронні функції. Зокрема, охоронятимуть школи, дитячі садки та медичні установ. Мер запропонував залучати до цієї роботи учасників бойових дій на Донбасі.
Події Поліція вважає хуліганством вибух в Умані, від якого постраждали хасиди Поліція Умані кваліфікувала як хуліганство вибух, що стався рано-вранці 21 вересня біля гаражів. Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін з місця події. Слідчі порушили кримінальне провадження за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України - вчинення хуліганства. Чиновник уточнив, що в результаті вибуху незначні тілесні ушкодження отримали двоє громадян Ізраїлю - чоловік і 13-річний підліток. Аброськін підкреслив, що зараз не можна зараз висувати версію, що це теракт, можна поки говорити про хуліганство. За словами чиновника, правоохоронці збирають і аналізують інформацію. Разом із слідчо-оперативною групою працюють і співробітники Департаменту карного розшуку Нацполіції. Крім того, Нацполіція тісно співпрацює з ізраїльськими правоохоронцями. Перший заступник голови Нацполіції також написав, що хлопчик, який постраждав під час вибуху, разом з батьком та іншими паломниками тимчасово проживав в одному з підсобних приміщень, розташованих біля багатоповерхового будинку. «Зараз в Умані, в мікрорайоні по вул. Пушкіна знаходяться близько 40 тис. паломників. На час паломництва гості нашої країни використовують для тимчасового компактного проживання як квартири, так і інші побутові приміщення», - зазначив Аброськін. Нагадаємо, на святкування єврейського Нового року в Умань прибули понад 20 тисяч паломників-хасидів.
Юмор оформление ленты  Поштова площа у Києві побудована з порушенням норм і ось-ось впаде Поштова площа має бути закрита через її аварійний стан. Про це сьогодні в столичній мерії на зустрічі з журналістами заявив депутат Київради Юрій Сиротюк. Об'єкт урочисто відкрив у травні Віталій Кличко, але, на думку Сиротюка, мер не мав права цього робити, бо реконструкцію повністю не закінчено і на сьогодні площа становить небезпеку для життя городян. Коли почалися роботи, то під площею знайшли старожитню вулицю, де і зараз археологами ведуться розкопки. «Реконструкція площі мала закінчитися бетонним порогом під нею, якого сьогодні немає, - говорить депутат. - І тому площа сьогодні стоїть на повітрі на бетонних палях, які рухливі і будь-якої миті можуть впасти, що призведе до значних людських жертв». За словами Сиротюка, зараз у тунелі відсутнє освітлення. На відповідні звернення у Київавтодорі відповіли, оскільки об'єкт не введений в експлуатацію, тому освітлення поки і немає. «І сьогодні автомобілісти, які їздять по цьому об'єкту, наражаються на небезпеку», - обурюється Юрій. Сиротюк переконаний, що потрібно зберегти історичну спадщину Києва, і закликає міського голову закрити Поштову площу: «Визнати об'єкт аварійним, закрити, врегулювати всі правові моменти і питання безпеки».
Політика Захарченко і Сурков стали кумами Ватажок терористів «ДНР» Олександр Захарченко і помічник президента РФ Владислав Сурков стали кумами. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст і блогер Денис Казанський.   «Чув раніше, що Захарченко і Сурков вже встигли поріднитися і стати кумами. Тепер підтвердилося. Сурков хрестив сина Захарченка, який народився два роки тому. Так що поки Сурков займається в Кремлі Донбасом, позиції Захарченка в «ДНР» міцні», - написав блогер. Він нагадав, що одіозний український політик, спецпредставник України в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Сході України Віктор Медведчук є кумом Путіна. «Кумівство за мастямм. Всі зав'язані мафіозними узами. Цікаво, як це Сурков не погребував? Він все-таки інтелектуал», - додав Казанський. Нагадаємо, раніше стало відомо, що Захарченко прибув у Кремль. Причиною візиту стало нібито відвідування ювілейного концерту народного артиста СРСР Йосипа Кобзона. Однак, за іншою інформацією, Москва викликала ватажка бойовиків через занепокоєння в зв'язку з можливим введенням миротворчої місії ООН на Донбас.
Події У Києві водій під амфетаміном на смерть збив бабусю Заарештовано 34-річного водія таксі у Києві, який у стані наркотичного сп'яніння збив 87-річну жінку. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Києва на своїй сторінці в Facebook. Аварія сталася 15 вересня на вулиці Дегтярівській. Водій автомобіля Volkswagen Polo збив на пішохідному переході жінку похилого віку, яка переходила дорогу на зелений сигнал світлофора. Постраждалу госпіталізували в одну зі столичних лікарень, але наступного дня вона померла від отриманих травм. За інформацією слідчих, водій перебував під дією амфетаміну. Більше того, він використовував посвідчення водія, видане на інше ім'я, оскільки сам двічі цього року був позбавлений водійського посвідчення за водіння в нетверезому стані. Відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.
Події оформление ленты  У Миколаєві чоловік стріляв по працівниках, які відмовилися припинити ремонт У будинку на вулиці Космонавтів у Миколаєві 20 вересня чоловік стріляв по працівниках, які проводили ремонт на даху будівлі. Про це повідомили в прес-службі патрульної поліції міста. Правоохоронці зазначили, що житель однієї з квартир вийшов на балкон і почав стріляти в чоловіків, які ремонтували дах, через їхню відмову припинити ремонтні роботи. До приїзду поліції мешканець будинку здійснив три постріли, при цьому постійно сварився і погрожував робочим. Відзначається, що 58-річний господар квартири був п'яний. Пістолет, з якого він стріляв, знайшли в шафі, гільза лежала на підлозі. Того ж дня патрульні затримали ще одного хулігана, який з квартири на вулиці Прикордонній кидав по перехожих цеглини і порожні пляшки. Він також погрожував підірвати весь будинок. На місце події правоохоронці викликали працівників ДСНС в Миколаївській області, які відчинили двері. Зайшовши в квартиру, патрульні затримали 48-річного правопорушника.
Дозвілля оформление ленты  На "лабутенах" і в ... штанях. Народний депутат з БПП заінтригувала Раду дорогими речами Представник Президента України у Верховній Раді і дружина Генерального прокурора Ірина Луценка в четвер, 21 вересня, прийшла в парламент в культових туфлях CHRISTIAN LOUBOUTIN, розповідає кореспондент АСН. І хоча туфлі приховували класичні брюки, червону підошву і специфічний візерунок відразу розпізнали парламентські модники. Цю модель модних напівпрозорих сітчастих туфель в одному з міжнародних інтернет-магазинів можна придбати за 680 євро. А на офіційному сайті виробника схожі, але в білому кольорі можна купити за $795. Фірмову "червону підошву" туфель Ірини Луценко відразу оцінили помічники і журналісти. А оскільки їх візерунок дуже пізнаваний, то знайти оригінал не складає особливих труднощів. Варто відзначити, що цього року Ірина Луценко стала більш стрункою і змінила свій гардероб у бік більш модних речей, що підкреслюють фігуру .
Події Росіяни в Білорусі втопили танк під час навчань «Захід-2017» Під час російсько-білоруських військових навчань «Захід-2017» росіяни втопили танк у водоймі. Про це журналістам «Белста» розповів білорус, який став очевидцем цієї події. Інцидент стався біля білоруського села Верейці. «Днями росіяни втопили танк у водоймі - грибники фотографували і сміялися. А взагалі, стріляли вони і за межами полігону. Просто біля дороги можна було побачити, як стріляють», - сказав він. Нагадаємо, 19 вересня біля Санкт-Петербурга під час навчань «Захід-2017» вертоліт Ка-52 обстріляв ракетами глядачів, які перебували поруч з полігоном «Лузький». Міністерство оборони Росії підтвердило цей факт. 21 вересня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що в останній день військових навчань «Захід-2017» країна-агресор відпрацювала умовне завдання масованого ракетно-ядерного удару з залученням сил і засобів усіх трьох компонентів ядерної тріади.
Наука і технології Apple визнала, що її розумний годинник не такий вже й розумний Компанія Apple визнала в середу, 20 вересня, що її остання версія розумного годинника, представлена ​​тиждень тому, має проблеми з найважливішою функцією: можливістю здійснювати телефонні дзвінки й отримувати доступ до даних без iPhone, повідомляє Reuters. Кілька відомих оглядачів заявили, що не рекомендують пристрій через проблеми з Wi-Fi, через що неможливо здійснювати дзвінки. Розумний годинник Apple Watch Series 3 коштує від $399, він був представлений разом з новими моделями iPhone. На відміну від попередніх версій годинників, у цю вбудовано мережу зв'язку. Apple заявила, що користувачі можуть зіткнутися з проблемами зв'язку, коли вони підключаються до відкритих Wi-Fi-мереж, наприклад, в готелі або в кафе. «Компанія працює над виправленням для випуску нового програмного забезпечення», - заявила прес-секретар Apple Емі Бессетт. Крім проблем з підключенням, деякі рецензенти були розчаровані швидкістю розряду батареї годинника під час здійснення дзвінків. Годинник може працювати до 18 годин без підзарядки, але компанія сказала, що при здійсненні дзвінка час роботи скоротиться до однієї години. Багато рецензентів, такі як New York Times, високо оцінили нові функції і дали загалом позитивні оцінки новому пристрою. Але інші відомі видання, зокрема Wall Street Journal і The Verge, рекомендували відмовитися від придбання нової моделі, бо мережа LTE і доступ до даних не працюють належним чином. Критика вплинула на акції Apple, які опустилися приблизно на 1,7% і коштують зараз $156,07.
Кримінал оформление ленты  Поліція затримала киргиза, який намагався видряпати своє ім'я на Меморіалі Лінкольна у Вашингтоні Нуртілек Бакіров, громадянин Киргизстану, був заарештований у понеділок, 18 вересня, при спробі нашкрябати копійкою напис на колоні з північного боку Меморіалу Лінкольна, який розташований у столиці США - Вашингтоні, повідомляє The Daily News. Причому "наскельні письмена" киргиз намагався втілити російською мовою. За словами поліції, 21-річному хлопцю загрожує до 10 років позбавлення волі і штраф у розмірі до $25 тисяч після звинувачення у навмисному псуванні майна. Бакірова заскочили, коли він намагався дописати фразу. Управління національних парків тепер шукає спосіб відшкодувати збитки, завдані історичному монументу, який є національний символом Америки. Це вже друга спроба псування пам'ятника цього року. В середині серпня хтось написав нецензурну фразу «***закон» на колоні. Працівникам меморіалу вдалося легко видалити вульгарне повідомлення без будь-яких серйозних проблем.
Політика Кума Путіна запросили на допит в СБУ Лідера руху «Український вибір», кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука запросили в СБУ для надання свідчень у справі про незаконний перетин кордону чиновниками в 2014-2015 роках. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. «Звичайно, ми хочемо заслухати і пана Медведчука. Дуже хочемо. І я користуючись нагодою... через ЗМІ запрошую його до нас», - сказав керівник головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук після допиту як свідка лідера партії «Справедливість», екс-голови СБУ Валентина Наливайченка. Працівник СБУ зазначив, що Медведчука вже викликали в спецслужбу на допит у цій справі, але він поки не з'явився. Нагадаємо, Наливайченка викликали у справі про незаконний перетин державного кордону колишніми високопоставленими чиновниками. Правоохоронці встановили, що в 2014-2015 роках працівники СБУ організували незаконний перетин держкордону України одним з колишніх керівників СБУ, який разом з Медведчуком зробив кілька вильотів у РФ без проходження прикордонного та митного контролю. За цим фактом одному з працівників СБУ вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.
Дозвілля оформление ленты  Best-Time підказує, як вибрати чоловічий наручний годинник, що відповідає образу Недбалість в одязі ніколи не вітається. Діловий чоловік не може собі дозволити носити непоєднувані речі або надто кричущі аксесуари. Продуманий стиль одягу гарантовано не залишиться без уваги і зіграє свою роль, будь то ділові переговори або відпочинок у компанії друзів. Наручний годинник - найважливіший аксесуар, з якими можна легко закріпити образ і підкреслити свою сильну чоловічу натуру. Вінтажний образ чоловічих годинників Бест Тайм Чоловічі годинники в такому стилі ніколи не виходили з моди. Вони чимось нагадують класичні варіанти наручних годинників, проте є відмінність. Спочатку до вінтажного стилю належали вироби старше 30-60 років. Тепер, завдяки копіткій і витонченій роботі дизайнерів, купити наручні годинники в такому стилі можна і нові, необов'язково чекати кілька десятиліть, щоб надіти їх. Від класики ці прилади відрізняються наявністю вставок і складних циферблатів. Такі прикраси чудово виглядають з класичними костюмами, легко поєднуються з речами в стилі кежуал. Кращі вінтажні годинники продають такі виробники: Slava: Переважно це годинники з золотистими або срібними металевими ремінцями. Михайло Москвін: Випускає цікаві годинники як з товстими, так і з тонкими ремінцями, з прикрасами на циферблаті. Фоссі: Це американська продукція з великою різноманітністю прикрас для циферблата. Зухвалий fashion стиль годинників для чоловіків тільки у Best-Time Ви, мабуть, зустрічали таких на вулиці: справжні хижаки, волелюбні чоловіки з яскравим характером і почуттям стилю. Створити таке враження не так вже й складно - досить одягнутися сміливо і вибрати наручний годинник, що відповідає саме цьому образу. Найбільш відповідає цьому запиту марка - Дизель. У цього виробника є і чоловічі, і жіночі годинники, тому аксесуарів у стилі унісекс у нього величезна кількість. Цей варіант для яскравих чоловіків. Класичний чоловічий стиль годинників Best-Time.com.ua Пройдуть століття, а класика залишатиметься такою, якою ми її бачимо зараз. Неможливо уявити діловий костюм або святковий смокінг без такого класичного аксесуара на руці. Ціна на наручні годинники незрівнянно мала у порівнянні з тим, який внесок вони роблять у ваш образ. Для такого образу варто звернути увагу на вироби швейцарської марки Jaragar Turboulion або Carnival. Контакти «Best-Time»: (097) 910-25-25 (050) 910-25-25 (093) 910-25-25
Економіка Google купує підрозділ HTC Компанія Google сказала, що заплатить $1,1 млрд за підрозділ тайванської компанії HTC, що розроблятиме для американської компанії смартфони під брендом Pixel. За оцінкою дослідницької фірми IDC, підрозділ, який почав працювати лише рік тому, становить менше 1% на світовому ринку смартфонів, повідомляє Reuters. В результаті угоди компанія Google отримає 2 тисячі співробітників HTC, що відповідає приблизно одній п'ятій загальної чисельності персоналу тайванської фірми. Вона також придбає невиключне право на інтелектуальну власність HTC - патенти і виробничі технології, які виробник смартфонів створив за довгі роки роботи. Обидві фірми погодилися розглянути інші галузі співпраці в майбутньому. Цей крок є частиною великої кампанії Google із завоювання ринку смартфонів. Минулого року компанія найняла Ріка Остерлоха, колишнього керівника Motorola, для керівництва апаратно-технічним підрозділом. Випуск нових продуктів запланований на 4 жовтня 2017 року, як очікується, вони складатимуться зі смартфона Pixel і нової моделі ноутбука Chromebook.
Закон і Право Без критики колег і додаткового заробітку, але з рекламою. Яким буде етичний кодекс приватних виконавців В Україні посвідчення приватних виконавців отримали 94 людини, проте тільки 54 з них зараз внесені до відповідного реєстру, а реально працює ще менше. Попри це виконавцям, які вже приступили до роботи, для завершення процесу формування нової професії потрібно ще створити свою Асоціацію й ухвалити Кодекс професійної етики. За даними Мін'юсту, найближчими днями має бути оголошено про скликання перших регіональних з'їздів приватних виконавців, під час яких будуть обрані представники, які увійдуть до керівних органів асоціації. Саму Асоціацію планують створити вже в листопаді, скликавши всеукраїнський з'їзд приватних виконавців, на якому буде ухвалено статут і Кодекс професійної етики. Проект останнього сьогодні 21 вересня обговорили під час круглого столу. Розробили документ експерти Центру комерційного права. Він складається з 11 статей. Зокрема, пропонується заборонити приватним виконавцям публічно критикувати своїх колег, під час виконання своїх обов'язків ходити тільки в діловому одязі, заборонити використовувати авторитет професії в рекламних або пропагандистських цілях. Також пропонується заборонити приватному виконавцю брати з клієнтів будь-які винагороди, крім передбачених законом. Кодекс дозволяє виконавцям контактувати з засобами масової інформації, проте заборонено висловлюватися від імені Асоціації, а також розголошувати конфіденційну інформацію. «Я вважаю, що якщо в інформації не називаються прізвища боржника і стягувача, то така комунікація зі ЗМІ цілком допустима. Давати коментарі виконавець повинен для популяризації своєї професії», - зазначив приватний виконавець Андрій Авторгов. Разом з тим приватні виконавці не дійшли згоди щодо того, чи потрібно обмежувати себе в приналежності до політичних сил. Одні відзначили, що заборонна норма порушуватиме права виконавців як громадян України, інші переконані, що в будь-яких справах, де йдеться про великі суми боргу, без політики ніяк. «Чим більша сума боргу, тим це більше має прив'язку до певного виду великого бізнесу. А де є великий бізнес там 100% має прив'язку політика. Щоб не виникало конфлікту інтересів, я думаю, варто обмежити», - вважає приватний виконавець Сергій Крайчинський. Також у проекті документа сказано, що приватний виконавець зобов'язаний утримуватися від затягування тривалості виконавчого провадження. Юрист Юліан Хорунжий зазначив, що робити це виконавці можуть, якщо не зацікавлені в якнайшвидшому стягненні заборгованості. «Зрозуміло, що прийняти виконавче провадження від банку, яке забезпечене заставою, набагато вигідніше, ніж брати соціальне провадження. А приватний виконавець не має права відмовити в прийнятті виконавчого провадження, але він може здійснювати неетичні дії щодо стягувача, щоб він сам відмовився і пішов шукати іншого виконавця. Треба визнати такі дії неетичними», - вважає юрист. На його думку, також варто заборонити виконавцям робити своїм клієнтам знижки, оскільки це вже варто розцінювати як недобросовісну конкуренцію. Водночас відмовлятися від реклами своїх послуг виконавці не збираються, як це зробили в деяких європейських країнах. Однак обіцянку 100% результату в рекламі пропонують все ж заборонити. Автори проекту Кодексу також пропонують створити комісію з етики, яка буде розглядати всі суперечливі моменти і порушення норм документа, що передбачає дисциплінарну відповідальність. «Кодекс повинен містити фундаментальні речі, ті, які є критично важливими для професії, а вже комісія, яка буде існувати, за аналогією з суддівської гілкою влади дасть оцінку в кожній окремій ситуації. Завдання комісії - формувати етичну практику», - вважає юридичний радник програми USAID "Нове правосуддя" Мирослава Воронцова. Узгодити всі пропозиції і правки до документа експерти і виконавці повинні до кінця жовтня, а ухвалити кодекс планують вже в листопаді. Але самі ж гравці ринку ставлять під сумнів легітимність і органів самоврядування, які планується створити найближчим часом, і Кодексу професійної етики. «Посвідчення отримали 94 виконавці, до реєстру занесені 54, а фактично діючих, які зайшли в професію і почали працювати, близько 30 осіб. Нас дуже мало. Чи буде довіра і легітимність до Асоціації і рад, які будуть сформовані такою кількістю людей, і яке буде ставлення (до цих органів. - АСН) тих людей, яких поки немає ще на ринку?» - ставить риторичне запитання приватний виконавець Сергій Крайчинський. Згідно з інформацією з сайту Мін'юсту, 25 вересня стартує новий цикл іспитів для приватних виконавців. Але з огляду на темпи набору і не таку вже велику кількість охочих працювати в приватній службі відомству навряд чи вдасться досягти до кінця року запланованого результату - 250 працюючих приватних виконавців. Це при тому, що міжнародні донори рекомендували Мін'юсту набрати до 2018 року вдвічі більше таких фахівців.
Політика МЗС Франції вимагає від прокуратури визначити, що таке «представництво ДНР» Міністерство закордонних справ Франції звернулося до прокурора країни в зв'язку із запланованим відкриттям так званого «представництва» «ДНР» у Марселі. Про це повідомили в посольстві Франції в Україні. Відкриття «представництва» заплановано на 25 вересня. У Франції «ДНР» зареєстрували в статусі громадського об'єднання, що, за законом, не вимагає попереднього дозволу. «Французька влада офіційно не визнає цього об'єднання, яке не має дипломатичного статусу і не може отримати пов'язаних з цим привілеїв та імунітетів. Франція підтримує територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - підкреслили в МЗС. Нагадаємо, так зване «консульство ДНР» було зареєстровано і в Чехії. Українські дипломати вже тричі направляли чеській стороні ноту протесту щодо цього.
Економіка Україна розмістила єврооблігації під найгіршу відсоткову ставку - експерт Український уряд розмістив єврооблігації під одні з найгірших умов, які зараз є на світовому ринку. Таку думку 21 вересня під час прес-конференції, висловив колишній заступник голови Нацбанку України Олександр Савченко. «Це рішення мене здивувало, бо його навряд чи можна вважати професійним. Це найгірша ставка, яка є зараз на ринку. Навіть країни Середньої Азії недавно залучали кошти на більш вигідних умовах», - зазначив експерт. Таке рішення експерт пов'язує з візитом МВФ. Він вважає, що наявність 3 млрд доларів, 2 з яких підуть на оплату боргів ув 2019-2020 роках, а 1 млрд - на покриття дефіциту держбюджету, «розв'язує руки українським чиновникам». «На мою думку, виходити на ринок потрібно було з меншою сумою на більш короткий термін, максимум 5 років і сума мала бути максимум 1 млрд і тоді ставка була б приблизно 5%. Бо, чим більша сума і чим більше термін залучення, тим вище відсоткова ставка», - вважає Савченко. Нагадаємо, днями український уряд розмістив єврооблігації на 3 млрд доларів під відсоткову ставку більше 7% річних з 15-річним терміном погашення.
Події На полігоні в Чернігівській області від удару блискавки загинув курсант У Чернігівській області 20 вересня від удару блискавки на полігоні поблизу Гончарівського загинув курсант. Про це повідомив прес-офіцер оперативного командування «Північ» Віталій Кирилов, передає УНІАН. Відзначається, що на полігоні йшов дощ і військові сховалися в бетонне укриття. Однак близько 19:00 один курсант пішов у БМП, де залишив теплу куртку. У той момент, коли військовий взявся за люк, поруч з машиною вдарила блискавка і хлопця вбило розрядом. Медики швидкої допомоги намагалися провести реанімаційні заходи, але вони були безрезультатними, і лікарі констатували смерть. Загиблий 1996 року народження вчився у Львівській вищій академії сухопутних військ України. Нагадаємо, 20 вересня під час потужної грози в київський будинок відомої української співачки Руслани Лижичко вдарила блискавка. Обгоріли конструкції будинку, перегоріли шини заземлення в електричних щитках, вийшла з ладу електрика.
Закон і Право Рада збирається ухвалити небезпечний для суспільства закон, збільшивши повноваження Нацгвардії У четвер, 21 вересня, під Верховною Радою України пройшла акція проти збільшення повноважень Нацгвардії. Мітинг пройшов на площі Конституції, перед будівлею парламенту, передає кореспондент АСН. Нечисленна група людей - до 50 осіб - протестувала проти ухвалення законопроекту № 6556. Організатор акції - Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Фундація регіональних ініціатив» (ФРІ), закликав народних депутатів не голосувати за схвалений профільним комітетом проект закону, яким пропонується розширити повноваження нацгвардіців. Як раніше повідомляла народний депутат від фракції «Самопоміч» Олена Сотник, проект закону №6556 про внесення змін до повноважень Нацгвардії, «загрожує правам і свободам громадян і суперечить Конституції України». «Законопроект суперечить положенням Конституції, оскільки пропонує надати воєнізованим формуванням правоохоронні функції, дублюючи функції Нацполіції», - заявила вона. Відзначимо, що законопроект внесли в парламент нардепи від провладних фракцій: БПП і «Народного фронту», а профільний комітет Ради 14 вересня рекомендував його ухвалити в сесійній залі. За словами Сотник, Конституція чітко встановлює, що військові формування не мають права жодним чином обмежувати права людей. «Зараз пропонується, щоб Нацгвардія нарівні з поліцейськими ходила з автоматами по містах і фактично могла і мала право перевіряти документи, затримувати, виписувати адміністративні протоколи за адміністративні правопорушення», - пояснила вона. Багато запитань викликає також запропоноване нововведення про «безпечну відстань» між громадянами і нацгвардійцямі і право застосовувати силу, якщо громадянин ще не зробив правопорушення, але перебуває на меншій дистанції. «Безпечну відстань має право визначати сам військовослужбовець - вона чітко не прописана. Хтось вважатиме, що на 5 метрів ви наблизилися і це - небезпечна відстань, а хтось вважатиме, що він вас побачив за 500 метрів, і ви вже перебуваєте в небезпечній близькості», - пояснила Сотник. На її думку, виправдовувати необхідність цього нововведення будуть з посиланням на загибель нацгвардійців під стінами Верховної Ради 31 серпня 2015 року, але де-факто це непропорційні права, не властиві демократичній країні. «Ні поліцейській державі! Є ризик, що законопроект пройде і друге читання з мінімальними правками. Для України і з точки зору безпеки, і з точки зору загроз і можливості зловживання владою, зокрема використання Нацгвардії для власних політичних амбіцій, - це надзвичайна загроза. І з цією загрозою повинні боротися не тільки політики, а й кожен громадянин, якщо ви не хочете жити в поліцейській державі», - додала Сотник. Головний ризик законопроекту - дублювання функцій армії і як наслідок - потенційний ризик зіткнення інтересів силових відомств і можливість використання їх у політичних цілях. «Наявність структури, яка озброєна на рівні армії, застосовується в зоні АТО паралельно із ЗСУ і при цьому керується з абсолютно окремого від Збройних сил центру, МВС, - велика небезпека для держави. Зверніть увагу, в одній і тій же структурі концентруються танки, вертольоти, літаки, і при цьому поліцейські функції», - підкреслив нардеп від фракції «Батьківщина» Ігор Луценко. Крім того, на його думку, Нацгвардія з такими силами і повноваженнями може приєднатися до "кришування" найбільш вигідного криміналізованого бізнесу, наприклад, видобутку бурштину або незаконної вирубки лісу. «Це буде повний корупційний цикл, коли корупційний бізнес буде силовим чином захищений і силовим чином забезпечений. Ніхто не зможе цю корупцію знищити », - підкреслив Луценко. У свою чергу, голова ГО «Правозахисна Ініціатива» Михайло Каменєв наголосив, що якщо зараз поліцію навчають вирішувати конфлікти через комунікацію, то у нацгвардійців такої підготовки немає. «Більш того, за цим законопроектом, нацгвардейці, повноваження яких хочуть розширити, не зобов'язані надавати свої військові квитки в разі затримання, проведення поверхневого огляду тощо», - додав він. «Законопроект визнали небезпечним як експертні кола, так і правозахисники. Було багато звернень, зокрема і від омбудсмена, як до співавторів законопроекту, так і до всіх членів профільного комітету, але попри всі ці звернення Комітет рекомендував ухвалити його в першому читанні», - резюмував експерт правозахисної коаліції Михайло Лебедь.
Кримінал оформление ленты  Навіщо будувати, якщо можна віджати? Рейдери відбирають у іноземних інвесторів найбільший у західній Україні ТРЦ Найбільший на заході країни і один з найбільших в Україні торгово-розважальних центрів ТРЦ Victoria Gardens, що відкрився у Львові менше року назад, рейдери спробували захопити вже вдруге за чотири місяці. Причому використовують для цього ту ж схему і ті ж фальшиві документи, що і під час першої спроби захоплення, заявляють у компанії, яка є власником ТРЦ. Victoria Gardens побудований за найсучаснішими технологіями, його площа - 100 000 кв.м., так що він є найбільшим в західній Україні і розрахований на обслуговування майже мільйона людей. Не дивно, що рейдери використовують найнахабніші методи, намагаючись заволодіти ласим шматком нерухомості в туристичному Львові. Представники компанії підозрюють, що до обох спроб рейдерського захоплення причетні колишні члени керівництва компанії. Наприкінці минулого року в керівництві компанії відбулися зміни - замість колишнього найманого директора Айтача Оджаклі новим директором торгово-розважального центру Victoria Gardens інвестори призначили Кадем Ергюля. Його заступником став Євген Король, а членом ради директорів - Сергій Овчинников. У всіх нових членів правління - величезний досвід ведення бізнесу в Україні. Так що з'явилася перспектива активного розвитку компанії. Відразу після призначення власники оптимістично заявляли, що їхня головна мета - зробити новий львівський бізнес-центр ще більш впізнаваним, вибудувати правильну маркетингову політику і тим самим показати, що інвестори з-за кордону можуть розраховувати на успішні проекти в Україні. Але не минуло й півроку як їх дітище спробували «віджати» вперше. 23 червня 2017 звільнений півроку тому з посади керівника компанії Айтач Оджаклі, в супроводі групи осіб зі спортивною зовнішністю, прийшов у адміністрацію ТРЦ. Нападники залякували персонал ТРЦ, вимагали віддати печатки і документацію. Оджаклі надав співробітникам документи про те, що компанія-власник торгово-розважального комплексу Victoria Gardens, нібито вже продана іншому власнику. Навіть демонстрував шокованим співробітникам виписку з Єдиного державного реєстру, а також інші документи, в яких йдеться про те, що компанію, якій належить гігантський комплекс, ринкова ціна якого коливається в межах 80 мільйонів доларів, купили всього лише за 100 тисяч гривень. Тоді в ситуацію вчасно втрутилася поліція, а реальні власники встигли довести, що всі надані Оджаклі документи - фальшивка. Поліція відкрила кримінальну справу за даним фактом (№12017140060002657 від 24.06.2017). Але через кілька місяців 15 вересня рейдери повторили свою спробу, скориставшись для цього тими ж самими підробленими документами і тієї ж схемою, заявляє член наглядової ради компанії Сергій Овчинников. «В результаті злочинних дій в інтересах громадян України Бігуна П.А. і Оджаклі А. державним реєстратором Петрик А.В. у Києві, на порушення принципу територіальності державної реєстрації, на підставі завідомо підроблених документів до Єдиного державного реєстру були внесені дані про заміну законного власника підприємства ТОВ «ФЕНІКС-КАПІТАЛ» - компанії «GLOBCON LIMITED» (Англія, Уельс) на Бігуна П. А., а також - законно призначеного керівника підприємства Короля Е.М. на звільненого в грудні 2016 року Айтача Оджаклі», - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі.   Як з'ясувалося, державний реєстратор Петрик А.В. працює в Києві. Але за законами України, якщо підприємство знаходиться у Львівській або іншій області, то тільки реєстратор з цієї області має право і можливість вносити до державного реєстру зміни стосуються підприємства. Ці норми визначені ст. 2 ЗУ №755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань». Тим більше, що загадкового реєстратора Петрик А.В. знайти поки не вдалося. Не виключено, що зміни до державного реєстру підприємств внесли шляхом хакерського зламу і під протекцією когось згори, кажуть власники компанії. За словами Овчиннікова, вищезгадані зміни до Єдиного державного реєстру були внесені на підставі тих же сфальсифікованих документів, які стали підставою для першої спроби захоплення ТРЦ. Нахабство рейдерів і те, що фальшивими документами, за фактом виготовлення яких ведеться (вірніше, тягнеться, оскільки результатів досі немає) кримінальна справа, скористалися вдруге, власники Victoria Gardens підозрюють, що рейдери користуються «дахом» правоохоронних органів або ж в Мін'юсті.  Львівський господарський суд своїм рішенням № 914/1394/17 від 27.07.2017 р визнав документи для зміни даних в державному реєстрі недійсними. Але рейдери зробили тактику затягування, звернувшись до Львівського апеляційного суду, де вже майже два місяці не можуть винести рішення по очевидному справі. "У будь-якій цивілізованій країні повторне використання сфальсифікованих документів, було б просто неможливим. Наявність ситуації такого плану викликає занепокоєння з боку іноземних інвесторів і бізнес-спільноти, які в умовах відсутності правового захисту та бездіяльності правоохоронних органів вважають ведення бізнесу в Україні занадто ризикованим, а в деяких випадках просто небезпечно", - заявили на підприємстві. Там нагадали, що «єдиним власником корпоративних прав ТОВ" Фенікс-Капітал "є компанія Globcon Limited, а єдиними повноважними посадовими особами підприємства є директор Євген Король і перший заступник директора Кадем Ергюль». Керівництво компанії запевняє своїх бізнес-партнерів і орендарів, що вживає всіх можливих заходів для захисту їх інтересів в Україні. На даний момент юристи підприємства готують звернення до Президента України, міністра юстиції України, міністра внутрішніх справ України, генерального прокурора України, голови Служби безпеки України, керівників правоохоронних органів на місцях, а також - до народних депутатів з проханням допомогти захистити їхні законні права.  Також в прес-релізі, розісланому у ЗМІ, компанія просить вважати його зверненням до всіх правоохоронних органів з вимогою вжити всіх необхідних заходів для покарання рейдерів, відновлення в державному реєстрі дійсних власників компанії і захисту іноземних інвестицій.
Суспільство оформление ленты  Чому знаменитий шеф-кухар просить забрати у його ресторану зірки Michelin Один з найзнаменитіших шеф-кухарів Франції, чий ресторан був удостоєний трьох зірок Michelin протягом майже 20 років, хоче вийти з престижного рейтингу через величезний тиск на кожну страву, яку він подає, повідомляє The Guardian. 46-річний Себастьян Бра очолює знаменитий ресторан Le Suquet в Лагіоле, Франція, де відвідувачі дивляться на приголомшливі види гір Обрак, а страви готують тільки з місцевих продуктів. Представник компанії Michelin сказав, що це перший раз, коли французький шеф-кухар просить виключити його ресторан зі знаменитого ресторанного гіда таким чином, без зміни місця закладу або бізнес-моделі. Бра сказав, що він хоче мати можливість готувати чудову їжу далеко від безумства зіркових рейтингів і тривоги перед анонімними суддями Michelin, які можуть зайти в ресторан будь-якої миті. Бра оголосив про своє рішення у відео через соціальну мережу Facebook, сказавши: «Сьогодні, у віці 46 років, я хочу надати новий сенс своєму життю... і визначити те, що дійсно важливо. Можливо, я буду менш знаменитий, але я з цим згоден». Відповідаючи на його рішення, Клер Дорлан-Клозель, член виконавчого комітету Michelin, сказала: «Ми почули його прохання, і ми поважаємо його». Тим не менш вона зазначила, що прохання не призведе до автоматичного виключення Le Suquet зі списку, бо його треба належним чином розглянути.

Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
більше матеріалів




/-1,6182909011841-/ /-pc-/
Top