counter
Архів Повернутись назад 21 Березня 2017
21 Березня
Суспільство На сайті МВС почав працювати розділ для пошуку втраченого паспорта Міністерство внутрішніх справ на своєму сайті запустило сервіс для пошуку вкраденого або втраченого паспорта громадянина України. Як відзначили в прес-службі відомства, починає працювати розділ, в якому можна самостійно знайти викрадений або загублений паспорт. Для пошуку документа потрібно ввести серію і номер паспорта. Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект, згідно з яким особа, яка добровільно отримала громадянство іншої держави, втрачає громадянство України. Раніше влада Росії заявила, що не надаватиме власникам так званих паспортів терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» спрощеного порядку перебування на території держави. Разом з тим люди з «паспортами» «ДНР» і «ЛНР» були прирівняні до громадян України і кожні 90 днів повинні залишати РФ.
Суспільство Україна посилила прикордонний контроль на кордоні з Білоруссю На білорусько-українському кордоні були встановлені додаткові прикордонні наряди, а також посилений контроль за дотриманням режиму в пунктах пропуску. Про це інформує прес-служба  Держприкордонслужби України. У відомстві зазначили, що напередодні вдень отримали від білоруських колег повідомлення про спробу прориву через білоруський ПП «Олександрівка» автомобіля Jeep, який слідував з України. Держприкордонслужба перевірила цю інформацію і встановила, що вказане авто іноземної реєстрації кордон України ні на виїзд, ні на в'їзд - не перетинало. Особи, які перебували в його салоні, протягом тривалого часу не  слідували через державний кордон. «Білоруські та українські прикордонники встановлюють обставини цієї події, а також мотиви осіб, які перебували в авто», - сказано в повідомленні.
За кордоном У РФ вибухнули істерикою через «бан» Самойлової Після того, як голова СБУ Василь Грицак заявив, що стосовно представниці РФ на Євробаченні Юлії Самойлової був підготовлений документ про заборону на в'їзд в Україну через відвідування окупованого Криму, в Росії вибухнули критикою. У РФ новину обговорили і винести критичні зауваження, про що пишуть місцеві ЗМІ. Російський виконавець Олег Газманов вважає, що Юлію Самойлову очікують в Україні провокації. «Нас спробують зачепити», - сказав він. У зв'язку з цим Газманов виступив проти присутності представника РФ на конкурсі в Києві, «поки там така ситуація». Він додав, що якщо в Україні побачили загрозу для нацбезпеки з боку «дівчини в інвалідному візку», то «що це за країна, яка боїться співаючої людини». Олексій Пєвчев, музичний критик, повідомив, що рішення СБУ не пускати Самойлову в країну - це «вузьколобе рішення», яке «дискредитує владу України». Продюсер Євген Фрідлянд заявив, що ця заборона для російської співачки - це «несусвітня дурість, і це сумно».
За кордоном КНДР нарощує можливості з виробництва ядерної зброї КНДР в останні роки продовжує успішно розширювати можливості в галузі виробництва ядерної зброї. Про це заявив гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії Юкія Амано в інтерв'ю Wall Street Journal, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, що, «як Північна Корея й говорить, вона домагається успіхів» у справі розробки та виробництва ядерної зброї. За словами Амано, за останні кілька років у КНДР вдвічі збільшилися потужності зі збагачення урану. Амано повідомив, що треба продовжити спроби вирішення ядерної проблеми КНДР шляхом переговорів із Пхеньяном. Голова агентства застеріг від «оптимізму» в цій галузі, а також висловив сумнів, що це можливо аналогічно досягненню угоди з Іраном. З таких же позицій виступають і США. Америка не бачить сенсу продовжувати шестисторонні переговори щодо врегулювання ядерної проблеми Північної Кореї. Про це повідомила напередодні постпред США в ООН Ніккі Хейлі.
Суспільство Поліцейський, який відкрив першим стрілянину в Княжичах, вижив і має бути покараний - Геращенко Працівники поліції мали сказати «стій, поліція, кинь зброют тощо» перед тим, як почати стріляти. Один з правоохоронців не зробив цього і відкрив вогонь першим. Про це повідомив радник голови МВС України Антон Геращенко, передає ZIK. Депутат зазначив, щоб судити про те, що відбувалося тоді в Княжичах, мало читання постів блогерів. «Я заглиблювався у це питання. Краще мене зі справою знайомий слідчий і прокурори. Я можу сказати, що була низка системних помилок, зокрема людський фактор», - зазначив Геращенко. За словами радника міністра внутрішніх справ, йдеться про різні ситуації, зокрема те, коли поліцейський повинен був вигукнути, що буде стріляти, попередити про це, але в Княжичах цього не зробив і відкрив стрілянину першим. «Я можу сказати, що цей поліцейський залишився живий. Вважаю, що він має бути покараний», - висловив упевненість він. Геращенко пообіцяв, що в справі про стрілянину в Княжичах будуть вироки обов'язково.
За кордоном У Франції пройшли перші теледебати кандидатів у президенти У Франції кандидати президентських виборів зустрілися на перших теледебатах. Передвиборні платформи представили Марін Ле Пен, Емманюель Макрон, Франсуа Фійон, Бенуа Амон, а також Жан-Люк Меланшон. Про це інформує Deutsche Welle. За дебатами кандидатів у президенти спостерігали мільйони телеглядачів, а лідери на пост глави держави обговорили питання боротьби з тероризмом і безпеки, а також актуальні теми для Франції. Франсуа Фійон повідомив, що боротьба з екстремістами буде тривалою. За його словами, Парижу потрібен союз з Москвою і країнами Близькосхідного регіону. Марін Ле Пен вважає, що зараз має бути забезпечено безпеку Франції. У зв'язку з чим треба обмежити приплив біженців до 10 тисяч осіб на рік. Але з такою позицією не згоден кандидат від правлячої «Соціалістичної партії» Амон. Кандидати висловилися щодо відносин з РФ у контексті возз'єднання України з Кримом.
Політика оформление ленты  Парубія під Радою попередили: «Трупи тварин звеземо під ваш будинок!» На площі перед Верховною Радою України 21 березня перед початком ранкового засідання пройшов мітинг у кількості до 100 осіб на захист тварин, передає кореспондент АСН. Протестувальники тримали в руках плакати: «Парубій, трупи тварин будемо звозити під ваш будинок!», «Україна - без шкуродерів!» та інші. Захисники тварин вимагають від спікера Андрія Парубія внести до порядку денного законопроект 5119-1 про кримінальну відповідальність за шкуродерство. Нагадаємо, раніше під стінами Київської міської ради пройшла акція зоозахисників «Києву потрібна зоополіція!». Учасники акції вимагали втілення в життя петиції, яка набрала понад 10 тисяч підписів, про створення зоополіції, що захищала б тварин від шкуродерів і від недобросовісних господарів.
За кордоном Guardian: Британські банки брали участь у відмиванні $740 млн з РФ Такі фінансові установи, як HSBC, Lloyds, Barclays, Royal Bank of Scotland і Coutts, опинилися серед тих 17 банків Великої Британії, через які було переведено майже 740 млн дол. в рамках схеми з відмивання грошей російськими злочинцями, пов'язаними з урядом РФ і ФСБ, передає The Guardian. До банків з'явилися запитання: чи знали вони про схему і чому не зупинили грошові перекази. З документів, які вивчила газета, слідує, що з 2010 по 2014 р. з РФ було виведено не менше 20 млрд доларів, проте сума може досягати і 80 млрд доларів, вважають слідчі. Одна високопоставлена ​​особа, яка бере участь у розслідуванні, повідомила, що гроші з РФ були «вкрадені або отримані іншим злочинним шляхом». Слідчі намагаються встановити, хто з впливових і багатих росіян стоїть за операцією, яку джерело назвало «Всесвітньою пральнею». Вони вважають, що в схему втягнули майже 500 осіб, зокрема олігархів, московських банкірів і людей, які працювали в ФСБ або близьких до неї структурах.
За кордоном Екс-президент Південної Кореї попросила вибачення у співгромадян перед першим допитом Відсторонена від влади колишній президент Південної Кореї Пак Кин Хе вибачилася перед громадянами і пообіцяла співпрацювати зі слідством. За інформацією Reuters, Пак Кин Хе повідомила про це журналістам на порозі прокуратури, куди прийшла на допит у справі про корупційні схеми. Це перші її коментарі після відставки. 10 березня Конституційний суд Південної Кореї підтримав імпічмент президенту, так як 65-річна Пак Кин Хе підозрюється у змові з подругою Цой Сун Сіль, яка зараз заарештована, для чинення тиску на бізнес. Цой звинувачується у вимаганні у великих корпорацій на суму 77,4 млрд вон (65,7 млн ​​дол.). У числі постраждалих названі Hyundai Motor, телекомгігант KT і сталеливарна POSCO. Подруги заперечують висунуті їм звинувачення. Пак Кин Хе загрожує більше 10 років тюремного ув'язнення, якщо її провина буде доведена.
Закон і Право Як оспорити батьківство або ж довести, що ти - батько дитини? В Україні судові процеси щодо оскарження або визнання батьківства, як виявилося, не така вже й рідкість. І хоча ці справи найчастіше стають досить неприємною для всіх учасників процедурою, проте звернень до суду не зменшується. Як можна оскаржити або довести батьківство дитини, розбиралися журналісти інтернет-видання «Час пик». Питання про визнання батьківства або оспорювання батьківства врегульовано Сімейним кодексом України. Так, права і обов'язки матері, батька і дитини ґрунтуються на походженні дитини від них, засвідченому органом державної реєстрації актів громадського стану. Походження дитини від подружжя визначається на підставі свідоцтва про шлюб та документа закладу охорони здоров'я про народження дружиною дитини. Якщо мати та батько дитини не перебувають у шлюбі між собою, походження дитини від батька визначається за заявою матері та батька дитини або за рішенням суду. При відсутності заяви батьківство щодо дитини може бути визнане за рішенням суду. Позов про визнання батьківства може бути висунутий матір'ю, опікуном, піклувальником дитини, особою, яка утримує та виховує дитину, самою дитиною, яка досягла повноліття, а також особою, яка вважає себе батьком дитини. Підставою для визнання батьківства є будь-які відомості, що засвідчують походження дитини від певної особи. Одним з найбільш важливих у процесі доведення є висновок експерта. Експерти можуть визначити батьківство за результатами аналізу ДНК. Дійти висновку про виключення батьківства можливо і на підставі експертизи крові або судово-медичної експертизи, яка б визначила здатність людини до зачаття дитини. Ще в 2006 році Пленум Верховного Суду України постановив, що у справах про визнання батьківства позови осіб приймаються до судового розгляду, якщо: - дитина народжена матір'ю, яка не перебуває в шлюбі, немає спільної заяви батьків, заяви батька або рішення суду, запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень вчинено на прізвище матері, а ім'я та по батькові дитини записані за вказівкою матері; - в разі смерті матері, а також при неможливості встановити місце її проживання, запис про неї та про батька дитини вчинено за заявою родичів, інших осіб або уповноваженого представника закладу охорони здоров'я, в якому народилася дитина; - батьки дитини невідомі і запис про них у Книзі реєстрації народжень вчинено за рішенням органу опіки та піклування. Крім того, особа, яка вважає себе батьком дитини, народженої жінкою, яка в момент зачаття або народження дитини перебувала у шлюбі з іншим чоловіком, має право висунути до її чоловіка, якщо він записаний батьком дитини, позов про визнання свого батьківства. До вимоги про визнання батьківства застосовується позовна давність в один рік, яка починається від дня, коли особа довідалась або могла довідатись про своє батьківство. Особа, яка записана батьком дитини, має право оспорити своє батьківство, висунувши позов про виключення запису про неї як батька з актового запису про народження дитини. У разі доведення відсутності кровного споріднення між особою, яка записана батьком, та дитиною суд ухвалює рішення про виключення відомостей про особу як батька дитини з актового запису про її народження. Оспорювання батьківства можливе лише після народження дитини і до досягнення нею повноліття. Оспорювання батьківства неможливе у разі смерті дитини. До вимоги чоловіка про виключення запису про нього як батька з актового запису про народження дитини позовна давність не застосовується. Не має права оспорювати батьківство особа, записана батьком дитини, якщо в момент реєстрації себе батьком дитини вона знала, що не є її батьком, а також особа, яка дала згоду на застосування допоміжних репродуктивних технологій. Стягнення з особи, яка записана батьком, матір'ю, аліментів на дитину не є перешкодою для звернення до суду з позовом про виключення відомостей про неї як батька, матері дитини з актового запису про її народження.
За кордоном У РФ поліцейські до смерті забили водія BMW У П'ятигорську (Ставропольський край, Росія) були затримані четверо працівників ДПС, які до смерті забили 24-річного молодого чоловіка після погоні. Про це пишуть РосЗМІ. Як з'ясувалося, хлопець на BMW проігнорував прохання поліцейських зупинитися і намагався втекти. Очевидці стверджують, що, коли іномарку вдалося зупинити, співробітники ДПС почали бити водія, а пасажира поклали обличчям в асфальт. Зараз співробітники ДПС Ставропольського краю перебувають під слідством за звинуваченням у вбивстві і перевищенні посадових повноважень. На кадрах з відеореєстратора службової машини видно, як співробітники ДПС витягли 24-річного молодого водія з BMW і почали його бити. Молодший лейтенант поліції Марков і лейтенант Гаспарян кладуть молоду людину на асфальт і починають бити руками і ногами. Від отриманих травм парубок помер на місці. Експертиза показала, що смерть настала після удару в серце. Щодо поліцейських Маркова і Гаспаряна порушено кримінальну справу за статтею «Вбивство» КК РФ. Двом іншим правоохоронцям - капітану Такташову і лейтенанту Гладкову - висунули звинувачення у перевищенні посадових повноважень.
Політика Рада провалила призначення Брауна на пост аудитора НАБУ Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій спочатку поставив на рейтингове голосування дві кандидатури на пост аудитора НАБУ. Кандидатуру Роберта Сторча, якого рекомендував Комітет по боротьбі з корупцією, підтримали всього 178 нардепів. При цьому кандидатура Найджела Брауна набрала 202 голоси, передає кореспондент АСН. Після рейтингового голосування спікер Парубій поставив на голосування кандидатуру Брауна, адже в рейтинговому голосуванні він набрав більше голосів. Але на табло все одно з'явилося тільки 200 "за" при мінімально необхідних 226. «Даю доручення Комітету по боротьбі з корупцією доопрацювати це питання... І в нормальній, спокійній обстановці розглянути і винести в зал це питання», - сказав спікер Парубій. Нагадаємо, трибуну парламенту блокували нардепи комітету і фракції «Самопоміч».
Політика Управління державної охорони з'ясовує, як у зал парламенту змогли зайти військові Управління державної охорони зараз проводить службове розслідування, в рамках якого буде встановлено, яким саме чином у сесійний зал Верховної Ради України змогли зайти військові. Про це кореспонденту АСН повідомили в прес-службі УДО. Нагадаємо, 15 березня 2017 року трибуну Верховної Ради заблокували народні депутати БПП і «Народного фронту» разом з військовими МВС та Національної поліції. Військові вимагали покарати винних у бійні, яка виникла на одному з редутів блокади Донбасу. Тоді депутати заявили, що оформили військовим тимчасові перепустки в парламент. Засідання відразу ж закрила віце-спікер Оксана Сироїд. Також у коаліції заявили про готовність звільнити віце-спікера Сироїд за порушення Регламенту. Так як вона могла надати людям слово, але не переривати роботу всього парламенту. Того ж дня перед засіданнями кількох комітетів парламенту в будівлі на вулиці Садовій народний депутат фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол влаштувала бійку з військовими в камуфляжі, які в підсумку заблокували вхід у будівлю.
Події ГПУ повідомила про підозру екс-начальнику Миколаївського морського порту Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому начальнику Миколаївського морського порту в зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Про це передає  Управління у зв'язках з громадськістю і засобами масової інформації Генпрокуратури. Як з'ясувало досудове розслідування, екс-начальник держпідприємства «Миколаївський морський торговельний порт» Василь Капацина в 2006 році для отримання неправомірної вигоди для себе і представника ПП, надав недостовірні дані до Міністерства транспорту та зв'язку про походження ділянки землі.Сказано, що Капацина посприяв комерційній структурі в незаконному вилученні земельної ділянки порту площею 15,5 тис. м2, що була створена за рахунок державного порту, вартість якої становить понад 2,6 млн грн, чим завдав тяжких наслідків державі.Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді арешту.
Політика Лещенко: ПР перевела на рахунок політтехнолога США Манафорта $ 750 тис. у 2009 році Партія регіонів у 2009 році перерахувала на рахунок американського політтехнолога Пола Манафорта $750 тис. Про це заявив народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко під час прес-конференції сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. Зокрема, за словами нардепа, ним було встановлено, що Манафорт використовував офшорні юрисдикції та фальшиві інвойси для того, щоб отримувати гроші від Віктора Януковича. При цьому він нагадав, що в минулому році в оприлюдненій «тіньовій бухгалтерії» Партії регіонів згадується прізвище Манафорта. «Встановлено походження одного з платежів, який був здійснений Віктором Януковичем на адресу Пола Манафорта - йдеться про платіж від 14 жовтня 2009 року, це трансакція в розмірі 750 тис. дол. США», - сказав Лещенко. «Гроші були перераховані на рахунок Пола Манафорта в... банку штату Вірджинія», - розповів депутат. За його словами, цей платіж був здійснений не як виконання послуг політичного консалтингу Манафорта. За інформацією депутата, Манафорт отримав ці кошти з рахунку офшорної компанії Neocom Systems Limited, яка зареєстрована на Белізі, проте сам рахунок офшорної компанії був відкритий у Бішкеку в банку Asia Universal Bank, який оголошений банкрутом кілька років тому. «Для здійснення цього платежу був укладений контракт, який має всі ознаки фіктивності та шахрайства з метою відмивання коштів та фальсифікації фінансових платежів», - зазначив депутат. Манафорт, як уточнив Лещенко, за цим контрактом нібито скоїв поставки 501 комп'ютера для бельгійського офшору і за це отримав 750 тис. дол. «За моєю інформацією, це була одна зі схем, яку використовувала Партія регіонів з метою відмивання коштів. У них були рахунки, зокрема в Киргизстані, на які вони отримували гроші і здійснювали нелегальні платежі», - додав він. За його словами, ці факти мають бути розслідувані як українськими, так і американськими правоохоронними органами. Крім того, Лещенко продемонстрував, за його словами, оригінальні документи, на яких є «живий» підпис Манафорта, і уточнив, що отримав ці документи в кінці січня 2017 року через офіс Манафорта в Києві.
Суспільство Потепління в Україні, на заході повітря прогріється до +22°С У найближчу добу в Україні погоду формуватиме тепла повітряна маса, що переміщається з Балкан, і крайній північний захід країни опиниться в зоні впливу атмосферного фронту. Про це інформує Укргідрометцентр. Переважно без опадів, ось тільки вдень у Волинській, Рівненській та Львівській областях пройдуть дощі, можливо, з грозою. Вітер переважно південний, 5-10 метрів на секунду. Вночі температура складе 1-6 градусів тепла, вдень 12-18 градусів, на Прикарпатті та Закарпатті місцями до 20-22 градусів, у Волинській області 7-11 градусів; у східній частині вночі близько 0, вдень 7-12 градусів тепла. У Києві очікується без опадів. Вітер буде південним, 5-10 метрів на секунду. Температура вночі 4-6 градусів тепла, вдень 15-17 градусів. За інформацією Центральної геофізичної обсерваторії в столиці 22 березня найвища температура вдень була 21,5 градуса, її зафіксували в 1974 році, а найнижча вночі -18,4 - в 1942 році. На нашому сайті ви завжди можете подивитися прогноз погоди на тиждень.
Політика Завтра комітет Ради з питань боротьби з корупцією проведе засідання щодо аудитора НАБУ Комітет Верховної Ради з питань боротьби з корупцією завтра проведе засідання щодо аудитора НАБУ. Про це в кулуарах Верховної Ради України 21 березня заявив голова профільного комітету, народний депутат фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв, передає кореспондент АСН. «У середу, 22 березня, буде засідання комітету, де ми шукатимемо варіанти вирішення ситуації з призначенням члена комісії зовнішнього контролю проведення незалежної оцінки ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України. Є два виходи з ситуації, які я бачу. Перший - голосуванням комітету підтвердити рекомендацію парламенту призначити Роберта Сторча», - заявив він. Соболєв не виключив, що комітет оголосить новий конкурс. "Якщо на це буде вистачати сил і волі, тоді я запропоную знову оголосити конкурс, будемо шукати таких, як Роберт, по всьому світу", - сказав він.
Події Таксист зробив повією 12-річну дівчинку на Херсонщині У Херсонській області працівники поліції затримала 48-річного сутенера, на якого працювали 10 «нічних метеликів», зокрема 12-річна дівчинка. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. Сутенер був затриманий «на гарячому», коли він привіз клієнту на квартиру двох дівчат, одна з яких була неповнолітньою. В ході особистого огляду у чоловіка було вилучено пістолет і кілька грамів конопель. За такі «послуги» він отримав 1500 гривень. "Правоохоронці встановили, що підозрюваний працював водієм таксі та пропонував повій своїм клієнтам. Майже всі виручені гроші сутенер забирав собі. Всього на нього працювали десять дівчат, зокрема 12-річна дівчинка-підліток, яку чоловік втягнув у заняття проституцією. Він пропонував її клієнтам як незайману», - передає поліція. Крім того, сутенер здійснював розпусні дії щодо малолітньої.
Політика Борги перед підприємствами сфери ЖКГ в Києві становлять близько 1,2 млрд грн - Кличко Заборгованість держави перед підприємствами сфери ЖКГ, яка виникла внаслідок різниці тарифів за комунальні послуги, в Києві становить близько 1 млрд 200 млн грн. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з міськими та селищними головами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана сьогодні у Києві. За його словами, серед основних проблем галузі є, зокрема, заборгованість держави перед постачальниками послуг за надані населенню пільги та субсидії; непогашена держбюджетом заборгованість з різниці в тарифах за надані комунальні послуги, що накопичилася за минулі періоди та інші. «Така заборгованість тільки в Києві становить близько 1 млрд 200 млн грн. Загалом же по країні держава заборгувала близько 5 млрд грн. І, до речі, рахунки багатьох підприємств сфери житлово-комунального господарства продовжують бути арештованими», - сказав Кличко. Він наголосив, що Асоціація звертається до уряду з тим, аби вирішити питання із заборгованістю держави перед підприємствами сфери ЖКГ, яка виникла внаслідок різниці тарифів за комунальні послуги, та врегулювати питання реструктуризації заборгованості для цих підприємств.
Економіка НБУ: Завдяки блокаді Донбасу економіка України в 2018 році розвиватиметься швидше, ніж прогнозувалося У Національному банку України оновили економічний прогноз на 2017-2018 рр. Цього разу в документі врахували зміни ситуації, яка склалася в зв'язку з торговою блокадою окупованих районів Донецької та Луганської областей. Отже в НБУ прогнозують, що найбільший вплив торгової блокади українська економіка відчує в 2017 році. Через захоплення терористами підприємств, які раніше працювали в українському правовому полі, стався розрив виробничих ланцюжків, збій поставки готової продукції, а значить - скоротиться обсяг випуску продукції металургії та добувної промисловості, коксу, електроенергії. Як наслідок, темпи економічного зростання в 2017 році можуть виявитися нижче, ніж у січневому прогнозі на 1.3 п.п., в результаті торгової блокади, прогнозують в НБУ. Але водночас у Нацбанку зазначають, що цей негативний ефект від блокади буде переважно компенсований за рахунок таких чинників, як більш сприятлива цінова кон'юнктура на зовнішніх ринках для товарів українського експорту (металів, залізної руди, зернових), ніж прогнозувалося раніше. Чистий позитивний ефект на економічне зростання від сприятливої ​​ситуації на зовнішніх ринках складе приблизно 0.4 п.п. За прогнозом Нацбанку, до кінця 2017 року підприємства на підконтрольній Україні території вже зуміють переорієнтуватися на альтернативні джерела сировини та енергоресурсів, а наступного року вийдуть на максимальне завантаження виробничих потужностей. Що разом з ефектом бази порівняння призведе до прискорення зростання економіки в 2018 році - з прогнозованих на січень 2018 року 3.00% до 3.2%. Водночас у 2017 році наша економіка сповільнить зростання через блокаду Донбасу з 2.8% до 1.9%, прогнозують в НБУ.
Події оформление ленты  На Печерську в Києві парубок і дівчина пограбували магазин У Печерському районі Києва у вівторок, 21 березня, було скоєно розбійний напад на магазин. Про це повідомили в прес-службі Поліції охорони. За інформацією правоохоронців, злочинці в масках увірвалися в магазин, побили продавця, закрили його в туалеті, після чого забрали товар і гроші з каси. Був оголошений план «Перехоплення» і поліцейським вдалося виявити на вулиці Коновальця автомобіль Volkswagen, вказаний в орієнтуванні. Правоохоронці заблокували транспортний засіб і затримали людей, які перебували в автомобілі.   Під час огляду в авто були знайдені викрадені предмети: плазмовий телевізор, планшет, приставки та гроші. У Печерське управління поліції доставили підозрюваних 21-річну киянку та 32-річного киянина для подальшого з'ясування обставин події.
Економіка Гройсман: Підвищення мінімальної зарплати збільшить місцеві бюджети Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман не виключає, що зростання місцевих бюджетів у 2017 році може бути більше запланованих 25%. Про це він заявив під час робочої наради у рамках засідання Правління Асоціації міст України, передає кореспондент АСН. Він нагадав, що мінімальну заробітну плату збільшено з 1 січня до 3,2 тисячі гривень. «Це означає, що і надходження до місцевих бюджетів зростуть. Зрозуміло, що ми передбачаємо по року 25% зростання, але я переконаний, що це зростання може бути перевищено», - сказав він. При цьому, за словами прем’єра, в кожному регіоні перевищення буде різним, тому що кожен місцевий очільник самостійно організовує роботу щодо консолідації сплати податків місцевих бюджетів. Гройсман закликав мерів бути вимогливими до центральної влади, але не забувати про власну відповідальність. «Будь-яка секторальна реформа без вашої участі, без вашого лідерства - це нереально», - наголосив очільник уряду.
Суспільство Скандал у Київському СІЗО: адвокатів не пускають до клієнтів через страйк працівників У Київському слідчому ізоляторі страйкують співробітники через невиплату заробітної плати. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив екс-голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький. «У Київському СІЗО проблема - чергові зміни №3 і №5 відмовляються вранці заступати на службу. Причина - низька заробітна плата. І тим прапорщикам вже все одно. Обіцянками їх годують майже рік», - написав Старенький.За його словами, через страйк у СІЗО адвокатів другий день не пускають до клієнтів. Старенький додав, що проблема наростає як снігова куля. "Важлива інформація. Працівники СІЗО страйкують через невиплату зарплати. Другий день колег по нашій спільній справі не пускають до клієнтів. Сьогодні викликали поліцію і журналістів. Порушення права на захист», - додав Старенький. Колишній чиновник вважає, що прапорщикам у СІЗО не платять, так як «за їхній рахунок підвищені виплати іншим мін'юстівцям».
Економіка Києву не будуть залишати 60% від податку на доходи - Гройсман Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає неможливим збільшення в місцевому бюджеті Києва частки податку на доходи фізичних осіб з 40% до 60%, оскільки це порушить збалансованість інших місцевих бюджетів в країні, передає кореспондент АСН. «Що стосується питання 60% і 40% для столиці. Тут є одне «але»: столиця є містом, де фактично консолідований весь бізнес, всі центральні офіси тут розташовані, вони платять консолідовано податки. Проблема, щоб для Києва зробити 60% в тому, що у всіх містах всієї країни треба знизити до 50%», - сказав прем’єр на робочій нараді з міськими, селищними та сільськими головами у рамках засідання правління Асоціації міст України. За його словами, це порушить формулу надходжень до бюджетів, і з цієї причини це неможливо сьогодні робити.
Суспільство оформление ленты  Позбавити Парасюка недоторканності вже просять понад 2 тисяч поліцейських Під зверненням до влади України з проханням позбавити народного депутата Володимира Парасюка недоторканності підписалися вже понад 2 тисячі поліцейських Донецької області. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник голови Національної поліції, начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін. «Наш лист до керівництва країни на знак протесту проти дій народного депутата, під заклик якого здійснювалися напади на поліцейських, - це звернення перш за все до суспільства. У правовій державі не може депутат, прикриваючись посвідченням, бити представника влади, якому держава довірила функцію забезпечення громадського порядку. Якщо законодавці, зокрема окремі народні депутати, дозволяють подібну поведінку, то що ж очікувати від звичайних злочинців», - написав він. Аброськін зазначив, що кожен підпис під закликом до влади - це вимога зупинити «огульне беззаконня, яке здійснюється окремими народними депутатами». «Ми це робимо, щоб слова «ти - дурень, а я - недоторканна особистість» не стали інструкцією для людей, для яких не існує закону і які можуть своїми діями загрожувати існуванню нашої держави», - зазначив він.   Нагадаємо, 14 березня на блокпосту в Слов'янську стався конфлікт між правоохоронцями і прихильниками блокади за участю нардепа Володимира Парасюка. В результаті конфлікту сім працівників поліції опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості. 16 березня президент Порошенко нагородив орденом За заслуги III ступеня полковника поліції Юрія Голубана, який напередодні з трибуни Верховної Ради доповів про конфлікт поліцейських у Донецькій області з блокадниками на чолі з народним депутатом Володимиром Парасюком.
Суспільство оформление ленты  Викрито 10 адміністраторів антиукраїнських груп, якими керували з Росії За півтора місяця працівники СБУ викрили 10 адміністраторів антиукраїнських угруповань у соціальних мережах, діяльність яких координувалася російськими спецслужбами, повідомили в прес-центрі відомства. Відзначається, що підтримували антиукраїнські ресурси жителі Київської, Харківської, Дніпропетровської, Чернігівської, Закарпатської та Луганської областей. «За вказівкою кураторів за матеріальну винагороду вони переважно наповнювали ресурси в російських соцмережах. Адміністратори викладали отримані з Росії матеріали з закликами до антиконституційного усунення чинної влади, про зміну кордонів України, проведення різних протестних акцій, зокрема з використанням масових заворушень», - розповіли в СБУ. У адміністраторів спільнот провели обшуки, вилучили комп'ютери з доказами отримання антиукраїнських матеріалів від російських спецслужб.
Суспільство У Львові можуть закрити школи через сміття Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів написала офіційного листа меру Львова Андрію Садовому з рекомендацією закрити навчальні заклади через проблеми з вивезенням сміття з міста. Мер Львова під час робочої наради прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з міськими та селищними головами в рамках засідання Асоціації міст України зазначив, що отримав листа з вимогою закрити школи Львова через переповненість майданчиків для збору сміття. Мер нагадав, що минулого тижня було підписано угоду з французькою компанією, що отримала від уряду Франції підтримку для створення полігону для вивозу побутових відходів. Компанія готова взяти на себе розробку проектної документації для будівництва заводу з переробки побутових відходів.Садовий закликав Гройсмана допомогти з вивезенням сміття. У свою чергу, Гройсман висловив готовність допомагати Садовому у вирішенні проблем зі сміття зі Львова. «Я готовий допомагати очистити Львів», - зазначив Гройсман. Голова уряду висловив надію, що буде знайдено рішення цього питання.
Суспільство Охоронець Гітлера у своїй книзі описав подробиці смерті фюрера Вперше була опублікована англійською мовою книга «Останній свідок Гітлера», автором якої є колишній охоронець Адольфа Гітлера Рохус Міш. Як зазначає видання The Sun, в своїй книзі Міш розповів подробиці самогубства фюрера. Міш був свідком самогубства Гітлера і його дружини Єви Браун. Зокрема, в книзі він повідомив, що побачив, коли зайшов у бункер. «Мій погляд спочатку впав на Єву. Вона сиділа з витягнутими ногами, схиливши голову до Гітлера. Її туфлі були під диваном. Поруч із нею був мертвий Гітлер. Його очі були відкриті, а голова злегка схилилася вперед», - розповів Міш. Він також стверджував, що Гітлер був «хорошим керівником» і «нормальною людиною». Відзначимо, що Рохус Міш був у сусідній кімнаті, коли Гітлер застрелився разом зі своєю дружиною, і першим побачив тіла пари. Після самогубства фюрера Мішу вдалося втекти з бункера, але пізніше він був схоплений радянськими військами і відправлений до трудового табору, де провів 9 років. Міш помер у Берліні в 2013 році у віці 96 років.
Суспільство оформление ленты  Наталі Портман у кліпі Джеймса Блейка показала красу вагітності Актриса Наталі Портман на останніх тижнях вагітності знялася в кліпі британського співака і композитора Джеймса Блейка на пісню My Willing Heart. Блейк опублікував відео на своєму YouTube-каналі. Режисером ролика виступила Анна Роуз Холмер. У чорно-білому кліпі Портман зуміла показати, наскільки красивою може бути тіло жінки під час вагітності. На відео актриса плаває у воді, під водою і милується, як в животі ворушиться маля. Нагадаємо, 35-річна Наталі Портман 22 лютого 2017 року народила дочку, яку назвала Амалією. Це друга дитина актриси, її синові Алефу 6 років. Як відомо, Портман знімалася в таких фільмах, як «Леон», «V - значить вендета» і «Зоряні війни». У дискографії Джеймса Блейка три альбоми. Остання платівка, The Colour in Anything, до якої увійшла композиція My Willing Heart, була випущена в 2016 році.
Економіка Трамп за рік втратив мільярд доларів За рік статки президента США Дональда Трампа скоротилося на $1 млрд і в рейтингу Forbes він опустився на 220 позицій. Зараз глава США займає 544 рядок списку. Як повідомив журнал Forbes, сьогодні статки Трампа оцінюються в $3,5 млрд, а минулого року у мільярдера було $4,5 млрд. Крім того, до виборів у американського президента було на $200 млн більше.Разом з тим, на думку експертів, президентство приносить користь бізнес-імперії Трампа - плата за членство в його клубі в Палм-Біч подвоїлась, а відвідувачі нового готелю Трампа у Вашингтоні платили до $18 тисяч за ніч. Відзначимо, що, за даними Forbes, список мільярдерів скоро поповнять ще 233 людини, таким чином, число тих, чий добробут обчислюється дев'ятьма нулями, виросте до 2043 осіб. Статки мільярдерів у списку Forbes складаютьв цілому $7,67 трлн. Прибуток багатіїв переважно виріс за рахунок буму на фондових ринках і зростання цін на нафту за останні 12 місяців. Глобальні ринки досягли рекордно високого рівня після перемоги Трампа, Dow Jones злетів вище 20 тис. пунктів вперше за всю історію. Найбагатшою людиною в світі залишається засновник Microsoft Білл Гейтс, статки якого виросли на $11 млрд до $86 млрд. За ним слідують інвестор Воррен Баффет, засновник Amazon Джефф Безос, добробут якого виріс цього року на $27,6 млрд до $72,8 млрд.
Суспільство Рада підтримала створення Фонду енергоефективності Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Закону України «Про Фонд енергоефективності», за що на ранковому засіданні 21 березня проголосували 227 нардепів, передає кореспондент АСН. Віце-прем'єр Генадій Зубко представив законопроект, нагадавши, що технічний стан переважної більшості існуючих будівель та енергетичних систем не дозволяє ефективно використовувати енергоресурси, що робить Україну енергозалежною. «Ця проблема може бути вирішена за допомогою масштабної енергомодернізації. Враховуючи інвестиційні потреби та платоспроможність населення, енергомодернізація потребує суттєвої державної підтримки. Такою підтримкою населення повинен стати Фонд енергоефективності», - сказав він. Проект документу передбачає створення внутрішньої ієрархічної організаційної структури, що складається з наглядової ради, дирекції, технічного та фінансового офісів. Наглядова рада складатиметься з 3 представників Кабінету міністрів України, 3 незалежних представників та 1 представника донорів. При цьому в законопроекті чітко визначені критерії до членів наглядової ради, що виключить ризики посадових зловживань. Дирекція фонду складається з трьох директорів – директора, фінансового директора та технічного директора. Проект документу також встановлює засади функціонування технічного та фінансового офісів, які повинні узгоджувати проекти незалежно один від одного та орієнтуючись на максимальний ефект досягнення енергозбереження. Така структура діяльності розроблена на основі практик країн - членів ЄС та направлена на виключення корупції та ефективне використання коштів на енергоефективність.
Події оформление ленты  Активісти в Запоріжжі блокували вхід у «Сбербанк» бетонною плитою Активісти партії «Національний корпус» бетонною плитою перекрили вхід у центральне відділення «Сбербанку» РФ у Запоріжжі на вулиці Верхній, 7. Як повідомила прес-служба політсили на своїй сторінці в Facebook, учасники акції перекрили вхід у центральне відділення банку бетонною плитою, розклеїли плакати з написом «Вхід тільки за паспортами «ЛНР-ДНР», а також «Ласкаво просимо в Росію». Активісти підкреслили, що не відкриють вхід у банк до тих пір, поки російські банки не припинять працювати в Україні. Нагадаємо, у вівторок, 21 березня, голова російського «Сбербанку» Герман Греф заявив, що його банк почав шукати варіанти відходу з українського ринку. Як відомо, з 7 березня «Сбербанк» Росії приступив до обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, які надають «паспорти» так званих «ДНР» і «ЛНР». У відповідь на це штаб блокади Донбасу дав уряду два тижні для закриття «Сбербанку» в Україні. Відділення «Сбербанку» блокували в різних містах України. 16 березня Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо банків із російським капіталом.
Суспільство СБУ оголосила підозру голові «центробанку ДНР» Служба безпеки України оголосила про заочну підозру голові так званого «центрального республіканського банку «ДНР», передає прес-служба відомства. В СБУ зібрали докази того, що глава «центробанку» фінансує тероризм. Відзначається, що зловмисниця з 2014 року акумулювала кошти на рахунках «банку» з подальшим їх перерозподілом між незаконними збройними формуваннями терористичної організації «ДНР». Отримані гроші бойовики використовували для ведення військових дій проти Збройних Сил України, задіяних у районі проведення АТО. Нагадаємо, раніше Шевченківський райсуд Києва дозволив провести спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо лідера «Народного ополчення Донбасу», так званого «народного губернатора Донецької області» Павла Губарєва. Губарє, який перебуває у Донецьку, протягом лютого-березня 2014 року з метою повалення конституційного ладу і зміни меж території України «вступив у злочинну змову з іншими особами, спільно з якими в ході масових заворушень здійснив захоплення приміщень органів державної влади та місцевого самоврядування». З травня 2014 року Губарєв перебуває в розшуку.
Суспільство Із системи безпеки шахти «Степова» загадково зникли дані про момент аварії - Зубко Із системи безпеки зникли всі дані про момент аварії на шахті «Степова». Про це на брифінгу в Києві заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. «Питання виникло, і я думаю, що окремо за результатами роботи урядової комісії будуть робити висновки правоохоронних органів і проводити розслідування, чому під час вибуху були знищені всі дані з системи УТАС. Тому що остання інформація була о 7:30, а наступна інформація була тільки в 12:38. Аварія сталася об 11:58», - сказав Зубко, передає Укрінформ. За його словами, в момент вибуху в шахті було тільки 156 кубів повітряної суміші, замість необхідних 453, а система УТАС мала сповістити про збільшення вмісту метану в повітрі і відключити енергозабезпечення шахти. Але вона не спрацювала. Він зазначив, що урядова комісія працюватиме до 6 квітня, а свої матеріали потім передасть до правоохоронних органів. Нагадаємо, 2 березня на шахті «Степова» ВАТ «Львіввугілля» в селі Глухів Сокальського району Львівської області на глибині 550 метрів в результаті вибуху сталося обвалення гірської породи, 8 гірників загинули, 23 шахтарі були госпіталізовані.
Закон і Право Спокійні вихідні та ночі. Що варто знати про право на тишу і відпочинок в Україні Галасливі сусіди або компанія на вулиці заважають відпочивати, і на ваші зауваження ніхто не реагує? Викликайте поліцію. Адже в Україні існують обмеження за рівнем шуму як у приміщеннях, так і на вулиці, а той, хто їх порушує, нестиме відповідальність. Хоча, як показує практика, «винятків» з правил в Україні чимало. Де не можна галасувати Відповідно до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», рівень шуму не може перевищувати показники, встановлені санітарними нормами, на таких об'єктах: - житлові будинки і прибудинкові території; - лікувальні, санаторно-курортні заклади, будинки-інтернати, заклади освіти, культури; - готелі та гуртожитки; - розташовані в межах населених пунктів заклади громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу; - інші будівлі і споруди, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди; - парки, сквери, зони відпочинку, розташовані на території мікрорайонів і груп житлових будинків. Коли не можна галасувати Зокрема, законом забороняється з 22:00 до 8:00 голосно співати і кричати, користуватися звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами шуму, запускати салюти, феєрверки і використовувати піротехнічні засоби. У робочі дні з 21:00 до 8:00, а у святкові та неробочі дні цілодобово забороняється проводити ремонтні роботи, що супроводжуються шумом. Особа, яка проводить ремонтні роботи, зобов'язана повідомити мешканців прилеглих квартир про початок таких робіт. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися також у святкові та неробочі дні. Водночас особа, що проводить роботи, які викликають значний гамір, може не дотримуватися зазначених вимог у таких випадках: - гамір з квартири не поширюється за межі квартири; - проводяться роботи, пов'язані з ліквідацією наслідків аварій та інших надзвичайних ситуацій або припинення (попередження) правопорушень; - проходять збори, мітинги, демонстрації, інші масові заходи, про які завчасно сповіщено органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування; - проводяться невідкладні роботи обладнання і механізмів, що забезпечують життєдіяльність жилих і громадських будівель; - проходять святкові заходи, спортивні змагання. Дозволений рівень шуму Відповідно до санітарних норм, встановлені наступні максимально допустимі рівні шуму: - житлові кімнати квартир, житлові приміщення будинків відпочинку, пансіонатів, будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, спальні приміщення в дитячих дошкільних установах і школах-інтернатах - вдень до 55 децибелів, вночі (з 22:00 до 8:00) - до 45 децибелів; - території, що прилягають до житлових будинків,  - вдень до 70 децибелів, вночі - до 60 децибелів; - майданчики відпочинку на території мікрорайонів і груп житлових будинків, будинків відпочинку, пансіонатів, будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, майданчики дитячих дошкільних установ, шкіл та інших навчальних закладів - до 60 децибелів. Водночас у Києві внесені правки щодо високочастотних шумів, одиницею виміру яких є дБА. Так, згідно з правилами благоустрою, в столиці в денний час допустимий рівень шумів не більше 40 дБА, а в нічний - не більше 30 дБА. Покарання за порушення тиші Якщо мирним шляхом не вдається домовитися з сусідом щодо дотримання вимог нормативів тиші, тоді є можливість притягнути таку особу до відповідальності. Юристи рекомендують викликати патрульних і відразу скласти і подати заяву. Варто додати, що якщо поліції не вдасться відразу поспілкуватися з порушниками, то ще буде 30 днів, щоб розглянути вашу заяву-звернення і покарати порушників тиші. Якщо довести провину галасливого порушника вдасться, з нього стягнуть максимум 255 грн штрафу. За повторне порушення протягом року - 510 грн, з конфіскацією предметів порушення тиші (наприклад - перфоратора або відбійного молотка). Однак якщо порушення тиші супроводжується особливою зухвалістю чи цинізмом і має прояви грубого порушення громадського порядку, то цілком можливо і кримінальне покарання за хуліганство. Якщо йдеться про дуже гамірний заклад або підприємство, які розташовані поруч із вашим будинком, можна звернутися в санітарно-епідеміологічну службу України. Вона буде зобов'язана провести експертизу щодо того, чи має те чи інше підприємство, установа або організація право будувати щось, вмикати музику, створювати шум, і надасть свій висновок. Однак, як показує практика, якщо з дрібними порушеннями правоохоронцям вдається впоратися, то з підприємствами та іншими гучними закладами справа набагато складніше. В Україні прикладів, коли через надмірний гамір, який заважав мешканцям, закривали ресторан або інший заклад, практично немає, оскільки власники бізнесу вміють «домовлятися» з чиновниками, які в подальшому не реагують навіть на сотні скарг громадян.
Події оформление ленты  Біля банку на Печерську киянина вдарили по голові і вкрали сумку з грошима На Кловському узвозі в Печерському районі Києва біля банку двоє невідомих вдарили чоловіка по голові і вкрали з багажника його автомобіля сумку з грошима, повідомили в прес-службі столичної поліції. Правоохоронці зазначили, що чоловік на авто під'їхав до банку, а коли вийшов з салону, до нього підбігли двоє невідомих. Вони вдарили жертву по голові, після чого вихопили з його багажника сумку з грошима і втекли на автомобілі. Потерпілий з травмою голови був госпіталізований. Зараз поліцейські опитують можливих свідків і очевидців події. Нагадаємо, в Києві 10 березня четверо невідомих у масках вистрілили в ногу чоловікові і відібрали у нього сумку, в якій було близько 4 млн грн. Подія трапилася на вулиці Кіквідзе. Після пограбування зловмисники зникли з місця події на автомобілі Volkswagen білого кольору.
Суспільство Депутати прийняли за основу закон про захист «сонячних дітей» Верховна Рада прийняла у першому читанні Закон України «Про соціальні послуги», за що на вечірньому засіданні проголосували 296 народних депутатів, передає кореспондент АСН. «В День захисту дітей із синдромом Дауна ми маємо захистити цих дітей, батьки яких зараз у Верховній Раді на балконі третього поверху чекають на це рішення», – сказала під час обговорення заступник голови фракції БПП Ірина Луценко. Основною метою закону є удосконалення чинного законодавства, зокрема в частині адміністрування соціальних послуг, підвищення статусу соціальних працівників та інших фахівців, що надають соціальні послуги, забезпечення захисту прав осіб, які отримують соціальні послуги, розширення повноважень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань організації надання соціальних послуг за місцем проживання осіб, які отримують такі послуги. Під час підготовки проекту закону досліджено кращий досвід правового регулювання у сфері надання соціальних послуг, зокрема Франції та Великої Британії. «Ухвалення закону сприятиме активізації реформування системи надання соціальних послуг, залучення до надання соціальних послуг інститутів громадянського суспільства, покращення якості соціальних послуг», - зазначено в пояснювальній записці.
Політика Блокадників попередили Порошенка: навіть якщо Росія поверне підприємства, блокада продовжиться Штаб блокади торгівлі з окупантами опублікував відкритий лист до Президента України Петра Порошенка. У листі міститься відповідь главі держави на його виступ у понеділок, 20 березня, в якому Порошенко заявив, що учасники блокади - «майстри політичного піару, вони грамотно вирахували больову точку, спіймали хвилю суспільних очікувань, виявили оголений нерв». У листі наголошується, що Порошенко звинуватив активістів, що вони «створили всі підстави для того, щоб українські підприємства були захоплені, конфісковані, розграбовані». Разом з тим, на думку активістів, це Росія створила ґрунт для того, щоб підприємства були захоплені, окупувавши територію України навесні 2014 року. Порошенку нагадали його словами, що обмін товарами може відновитися, тільки якщо «Росія і її маріонетки повернуть українським власниками і Українській державі вкрадені заводи». «Пане президенте, те, що може повернути, вона може й забрати. Не буває нічого «підконтрольного» на окупованій території. Те, що працює на окупованій території, працює виключно з дозволу окупанта і на користь окупанта. Тому торгівля з будь-якими підприємствами на окупованій території є фінансуванням окупанта. Тому ветерани заблокували торгівлю на крові», - підкреслили активісти. Нагадаємо, 15 березня Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення тимчасово призупинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на Донбасі. 16 березня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо невідкладних заходів із протидії гібридним загрозам нацбезпеці України.
Суспільство У Києві за куріння в недозволеному місці можуть оштрафувати на 500 тисяч гривень Депутати Київради погодили звернення до Верховної Ради та Кабінету міністрів щодо посилення відповідальності за куріння в заборонених місцях, передає прес-служба відомства. Київські депутати запропонували підвищити штрафи за куріння в заборонених місцях в 50 - 100 разів. Для цього вони рекомендують внести зміни в Кодекс України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення». У зверненні наголошується, що вже є відповідне законодавство, але на практиці недобросовісні власники ресторанів його не дотримуються. Їм простіше заплатити штраф в 1700 - 5000 гривень і далі продовжувати порушувати цю норму. «Тому ми ініціюємо значне підвищення цих штрафів - від 50 до 100 разів», - розповіла автор проекту рішення, депутат Київради Алла Шлапак. Проект цього рішення депутати Київради мають розглянути на пленарному засіданні. Нагадаємо, 12 жовтня 2016 року в Києві набула чинності заборона Київради на продаж алкоголю вночі.
Події оформление ленты  Киянка викинула хворого чоловіка з вікна, а сама передумала стрибати Киянка на Троєщині викинула з восьмого поверху тяжкохворого чоловіка, написала передсмертну записку, але сама стрибати не наважилася. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Києва. Правоохоронцям зателефонували сусіди, які повідомили, що на землі під вікнами будинку на вулиці Маяковського лежить мертвий чоловік з травмами, характерними для падіння з висоти. Оперативна група, що приїхала на виклик, встановила, що тяжкохвору людину викинула з вікна кухні його дружина. Працівники поліції вели з жінкою переговори через зачинені двері, оскільки вона нікого не впускала. Однак їм вдалося вмовити її відчинити двері. Вона розповіла правоохоронцям, що протягом трьох років доглядала за своїм чоловіком, який через хворобу був прикутий до ліжка. Далі так жити вона не могла, тому вирішила покінчити життя самогубством. Жінка написала передсмертну записку, викинула чоловіка з вікна, але в останній момент сама не змогла стрибнути. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Киянці оголосили про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу
Політика Рада прийняла закон про ремонт доріг оборонного значення Верховна Рада України на вечірньому засіданні 21 березня прийняла закон щодо автомобільних доріг оборонного значення. За закон «Про внесення змін до закону України про автомобільні дороги» щодо автомобільних доріг оборонного значення №4647 у другому читанні і в цілому проголосували 231 народних депутатів, передає кореспондент АСН. Так, міністр інфраструктури України Володимир Омелян представляючи закон, наголосив, що в державі законодавчо не визначено поняття автомобільні дороги оборонного значення, також не визначені органи, уповноважені затверджувати перелік таких доріг і порядок їх використання. Також не визначено: порядок будівництва, реконструкції, ремонту, утримання АДОЗ в умовах правового режиму воєнного стану; порядок проведення заходів з технічного прикриття як в мирний, так і у воєнний час. «Законопроект спрямований на зміцнення обороноздатності держави під час введення правового режиму воєнного стану, законодавче врегулювання порядку використання автомобільних доріг оборонного значення в період дії воєнного стану та їх технічного прикриття», - наголошується в записці.
Економіка Викорінення корупції на митниці дасть бюджету додаткові 30 млрд грн У зв'язку з офіційною блокадою Донбасу Україна втратить більше 10% в загальному торговельному балансі експорту товарів, а потенційна втрата обсягів експорту за підсумками року може скласти близько 4 млрд доларів. Про це в коментарі АСН заявив член депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка Віктор Галасюк. «Це дуже суттєво, і це призведе до того, що влада буде змушена в черговий раз звертатися за додатковими кредитами МВФ, можливо, навіть збільшувати суму траншу для того, щоб штучно утримати економіку, штучно утримати стабільність гривні», - зазначив депутат. У той же час Галасюк вважає, що в країні є величезні внутрішні резерви, за рахунок яких можна замінити кредити від Міжнародного валютного фонду. Зокрема, депутат впевнений, що за рахунок реструктуризації облігацій внутрішньої держпозики, якими володіє Національний банк, можна заощадити витрати державного бюджету на 20 млрд грн. «Сьогодні в бюджеті на ці витрати йде майже 40 млрд грн. Якщо провести реструктуризацію, їх можна вдвічі скоротити», - зазначив депутат. Введення жорсткіших механізмів контролю за трансферним ціноутворенням, на думку Галасюка, дозволить поповнити бюджет ще на більш ніж 10 млрд грн на рік. «За рахунок того, щоб не дозволяти експортерам і сировинним олігархам, по суті, занижувати експортні ціни і ухилятися від оподаткування», - уточнив він. Ще 20-30 млрд грн можна додатково отримати від впровадження на митниці обладнання, яке виключить людський фактор при проходженні митного контролю. «За рахунок впровадження на митниці нового обладнання, яке усуває людський фактор, сканерів, введення єдиного інформаційного простору з країнами сусідами, для того щоб забезпечувати наскрізний контроль руху товарів через кордон, через введення нової системи оцінки митних ризиків», - пояснив депутат. Таким чином, за підрахунками Галасюка, можна додатково отримати надходжень до бюджету близько 50-60 млрд грн на рік.
Суспільство оформление ленты  У Москві затримали українського журналіста Романа Цимбалюка Поліція в Москві затримала українського журналіста Романа Цимбалюка, а також аспіранта, який був побитий за вивішений над МДУ прапор України. З ним журналіст хотів зробити інтерв'ю. За словами журналіста, поліцейські забрали у нього документи. «Ми знайшли героя Захара, який вивісив український прапор над МДУ. Прекрасне інтерв'ю закінчилося приїздом поліції. Забрали мої документи. Чекаємо на приїзд начальника поліції», - написав Цимбалюк на своїй сторінці в Facebook. Пізніше він повідомив, що їх затримали і везуть у місцеве відділення поліції перевіряти «законність» зйомки.«Перший раз у житті в авто поліції :) Не спрацювала акредитація МЗС РФ. Кажуть, що ми вигукували гасла, а може, і проводили «мітинг», - додав журналіст. Нагадаємо, в Москві працівники ФСБ допитали і побили аспіранта історичного факультету Московського державного університету, який 18 березня під час фестивалю на честь «приєднання» Криму розмахував із вікна своєї кімнати в гуртожитку саморобним прапором України. За словами самого аспіранта, його акція не носила політичного характеру: він хотів привернути увагу до проблем гуртожитку. Акцію він проводив на знак протесту проти витрачання бюджетних коштів на фестиваль у той час, як в його університеті немає грошей на ремонт гуртожитків.
Політика Колишньому консулу Грузії в Одесі суд 11 днів не може обрати запобіжний захід Прокурор Денис Ковін під час засідання Печерського районного суду Києва, який має обрати запобіжний захід підозрюваному в махінаціях з ПДВ екс-генконсулу Грузії в Одесі та голові фонду Михайла Саакашвілі «На благо Одеси» Тимуру Нішніанідзе, попросив у суду перерву. Про це передає кореспондент АСН з зали суду. За словами Ковіна, перерва потрібна, щоб Міністерство закордонних справ України отримало інформацію від грузинської сторони стосовно підозрюваного. Водночас, за словами прокурора, українське МЗС надало слідству інформацію, що Тимур Нішніанідзе отримав акредитацію при МЗС у 2010 році, але не є консулом з грудня 2013 року. Водночас суддя зауважив, що і досі від МЗС Грузії та посольства Грузії в Україні не надійшла відповідь, до якої дати точно Нішніанідзе мав повноваження генконсула. А відтак суду достеменно не ясно, чи користується він зараз дипломатичним імунітетом згідно Віденської конвенції. В той же час сторона захисту заявила, що останнє відшкодування ПДВ Нішніанідзе - 29 вересня 2013 р, і на той час він ще користувався дипломатичним імунітетом.   Нагадаємо, за версією слідства, відшкодування Тимур Нішніанідзе отримував останній раз 11 листопада 2013 року. Суддя Олеся Батрин під час засідання заявила, наразі вирішити питання щодо клопотання прокуратури по суті щодо обрання екс-консулу запобіжного заходу неможливо, бо період, коли він отримував відшкодування, охоплює як період дипімунітету, так і, можливо, - ні. Тому для вирішення питання треба отримати точне підтвердження дати припинення повноважень його як консула від грузинської сторони. Один з адвокатів Нішніанідзе, Іван Шкрум, у коментарі АСН заявив, що його клієнт дійсно здійснював покупки, а коли був у відрядженні - його карткою розраховувалися інші особи з його дозволу. Також підтвердив, що ПДВ відшкодовувався начебто не фізособі-покупцю, а консульству, яке своєю чергою виплачувало ці кошти своїм працівникам. Також Шкрум додав, що, згідно з віденською конвенцією, "особа, яка завершила свою дипмісію, має термін - розумний строк - на завершення всіх справ". І такий термін для його клієнта скінчився не у жовтні 2013 р, а 17 грудня 2013 р.   В той же час сторона обвинувачення, зокрема прокурор Ковін, відмовилися від будь-яких коментарів журналістам. Наступне засідання призначено на   14:00 28 березня.
Політика Насіров нарікає, що вже 4 дні йому не сталять запитання слідчі НАБУ Відсторонений голова Державної фіскальної служби України, який вийшов із СІЗО під заставу в 100 млн гривень, Роман Насіров заявив, що його ще не викликали на другий допит. На своїй сторінці в Facebook він зазначив, що цей факт його здивував. «19.03 було два роки з дня порушення кримінальної справи, в якій мене безпідставно підозрюють. І за останні два тижні дуже гучної справи тільки один допит, чекаю наступного, але поки не запросили», - написав Насіров. За його словами, він готовий співпрацювати зі слідством і допомагати з'ясувати обставини. «Чекаємо... (але вже 4 дні без запитань...)», - зазначив Насіров. Нагадаємо, голову ДФС Романа Насірова ввечері 2 березня затримали детективи НАБУ і Спеціальної антикорупційної прокуратури. Йому вручили підозру у так званій «газовій справі». Насірову інкримінується ухвалення незаконних рішень, які призвели до заподіяння державного збитку в розмірі 2 млрд грн.

Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
більше матеріалів




/-1,4735770225525-/ /-pc-/
Top