counter
Архів Повернутись назад 20 Вересня 2017
20 Вересня
Політика Генасамблея ООН: делегація великої Росії злякалася президента маленької Литви Російська делегація покинула залу Генеральної Асамблеї ООН перед виступом президента Литви Далі Грибаускайте. Про це передає ТАСС. Росіяни встали зі своїх місць і вийшли із зали на чолі з першим заступником постійного представника РФ при ООН Петром Іллічовим і головою комітету невизнаної Україною Держдуми РФ Леонідом Слуцьким. У РФ заперечують заяви Грибаускайте, що білорусько-російські військові навчання «Захід-2017» є загрозою людству. Президент Литви донесла свою думку до генсека ООН Антоніу Гутерреша. Під час свого виступу на Генасамблеї Грибаускайте також заявила, що Росія готується до нападу на західні країни. «На кордоні країн Балтії і Польщі близько 100 тис. російських військовослужбовців беруть участь у наступальних військових навчаннях «Захід-2017»... Кремль відпрацьовує сценарії нападу на своїх сусідів, нападу на Захід», - зазначила вона.
Події Терористи на Донбасі за добу провели 23 обстріли позицій ЗСУ На Донбасі російсько-окупаційні угруповання продовжують обстрілювати позиції ЗСУ, за останню добу сталося 23 обстріли. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. За даними штабу, на донецькому напрямі активність зберігалася в Авдіївській промзоні. Тут після 18-ї години бойовики тричі били по опорних пунктах сил АТО з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Обстріляли також укріплення поблизу Майорська, Верхньоторецького і Невельського. Як тільки стемніло, противник випустив 10 мін калібром 120 мм і застосував озброєння БМП біля  Пісків. На луганському напрямі були обстріляні позиції біля Станиці Луганської і Новозванівки. З великокаліберних кулеметів тричі обстріляли Водяне. У штабі наголосили, що на атаки терористів українські військові відповідали вогнем з незаборонених Мінськими угодами зброї. Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко з фінським колегою Саулі Нійністьо у Нью-Йорку вже обговорили, де розміщуватимуть миротворців на Донбасі.
Політика Порошенко обговорив з Туском розміщення миротворців на Донбасі Президент України Петро Порошенко і президент Європейської Ради Дональд Туск обговорили ситуацію на Донбасі і питання розгортання миротворчої операції ООН на окупованій частині Донбасу. Про це повідомили в прес-службі глави держави. Порошенко подякував Європейській Раді за рішення про продовження санкцій проти Росії. Крім того, обговорювалося питання деокупації українського Криму і підготовки до саміту «Східного партнерства», який відбудеться в листопаді в Брюсселі. Раніше з'ясувалося, про що говоритимуть Порошенко і президент США Дональд Трамп під час своєї зустрічі в Нью-Йорку 21 вересня. Зокрема, президенти обговорять збільшення підтримки США. Як відомо, Україна і США відмовилися працювати за текстом проекту резолюції країни-агресора про розміщення російських миротворців на Донбасі. В України готовий альтернативний проект про миротворців на Донбасі.
Політика Росія збирається застосувати ядерну зброю на навчаннях «Захід-2017» - Мацеревич Російська Федерація має намір застосувати ядерну зброю в ході військових навчань «Захід-2017». Про це заявив міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич, передає телеканал TVP. За словами польського міністра, російсько-білоруські навчання є не тільки найбільшими, але й найагресивнішими та багатофункціональними з усіх учених Росії за останні 30 років. Мацеревич впевнений, що маневри не завершаться 20 вересня, як було оголошено раніше, і пройдуть вплот до застосування ядерної зброї, яка не була включена в програму навчання ». Він також підкреслив, що російська військова доктрина передбачає можливість завдання превентивного удару по імовірному противнику. Нагадаємо, раніше з'явилося відео, як військовий російський вертоліт Ка-52 під час навчання випустив ракети «земля-повітря» по глядачах. У Минобороны РФ поспішили спростувати цей факт, проте пізніше також було оприлюднено відео з пуском ракет з кабіни пілота.
Суспільство Затримано третього підозрюваного в теракті в метро Лондона У Великій Британії затримали третього підозрюваного у справі про теракт у метро Лондона 15 вересня. Про це повідомили в поліції Лондона. Чоловіка затримали в місті Ньюпорт в Уельсі. У затриманні брали участь працівники контртерористичних підрозділів, поліції і Уельського підрозділу боротьби з тероризмом і екстремізмом. Затриманим виявився 25-річний хлопець, проте іншої інформації правоохоронці не повідомили. Раніше вже були затримані двоє підозрюваних у причетності до вибуху в метро, ​​який стався 15 вересня. Це двоє чоловіків віком 21 і 18 років. Нагадаємо, 15 вересня близько 8:20 за місцевим часом (10:20 за Києвом) у лондонському метро стався вибух на станції «Парсонс Грін». Поліція заявила, що розслідує цю подію як теракт. В результаті теракту постраждали 29 людей.
Політика У Європі назвали наступну країну, в яку може увійти Росія Росія готова до військового втручання і в Білорусі так само, як вона зробила в Україні. Про це заявив голова Сил оборони Естонії генерал Ріхо Террас, передає ERR. «Завдання навчань «Захід» та інших спільних військових навчань - максимально пов'язати білоруські збройні сили з російськими. Мета - паралізувати здатність білоруських військових діяти самостійно», - заявив Террас. Естонський генерал упевнений, що Росія планує військові кроки проти Білорусі, а збройні сили країни-агресора і структури безпеки готуються в разі необхідності провести військову операцію в Білорусі. Террас підкреслив, що планування операції почалося ще в 2014 році. За його словами, масштаби навчань у Білорусі не відповідають заявленим цифрам. «У навчаннях беруть участь різні військові округи, Балтійський і Північний флоти, ракетні війська. Якщо все це є антитерористичною операцією, то це явне перебільшення», - додав генерал. Нагадаємо, сьогодні, 20 вересня, військові навчання «Захід-2017» повинні завершитися.
Суспільство оформление ленты  Полторак усунув з посади скандального головного психіатра Міноборони Міністр оборони України повідомив, що усунув з посади начальника клініки психіатрії Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» полковника Олега Друзя. Про це очільник Міноборони повідомив на своїй сторінці в Facebook. «Тільки-но ухвалив рішення про усунення від посади начальника клініки психіатрії Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» полковника Олега Друзя в зв'язку з незадовільним виконанням службових обов'язків і призначив службове розслідування», - написав Полторак. Нагадаємо, раніше Олег Друзь сказав, що 93% учасників АТО є потенційною загрозою для суспільства і потребують лікування. У свою чергу ветерани АТО заявили, що мають намір з'ясувати, яку загрозу суспільству становить сам головний психіатр МО. «Як свідчить міжнародний досвід, учасники бойових дій після повернення до мирного життя можуть стати загрозою як для власних сімей, так і для всього суспільства. За статистикою, 98% з них потребують кваліфікованої підтримки і допомоги внаслідок впливу бойових стрес-факторів», - зазначив Друзь.  
Політика «Нафтогаз» подав проти Росії позов до суду Гааги на $5 млрд НАК «Нафтогаз України» подала позов проти Росії в трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі. Українська компанія вимагає відшкодувати їй збитки у зв'язку з втратою активів після анексії Криму. Про це повідомили в прес-службі компанії. «Збитки групи «Нафтогаз» в результаті окупації Криму зараз оцінюються експертами в суму близько 5 млрд доларів. Винесення судом рішення у справі заплановано до кінця 2018 року», - підкреслили в компанії. Відзначається, що в жовтні 2016 року «Нафтогаз» ініціював це арбітражне провадження, так як між Кабміном України і урядом країни-агресора є угода про взаємний захист інвестицій. У компанії додали, що українські інтереси в Гаазі  представлятиме міжнародна юридична компанія Covington & Burling LLP. Раніше очільник «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив, що його компанія і ВАТ «Газпром» отримають остаточні рішення щодо формули ціни на газ вже у Стокгольмському арбітражі. За словами Коболєва, переговори проводилися на вимогу міжнародного суду. Вони стосувалися контракту на купівлю-продаж газу і завершилися днями. Однак домовитися сторони так і не змогли.
Суспільство оформление ленты  Протестувальники в Одесі прориваються до будівлі міськради В Одесі зранку біля будівлі міської ради зібралося декілька сотень протестувальників. Люди намагаються пройти в будівлю, щоб провести зустрічі з мером міста Геннадієм Трухановим, передає «Громадське ТБ». Біля міськради натовп скандує: «Ганьба». Активісти вимагають, щоб дитячі садки та інші установи в Одесі відповідали вимогам безпеки. Водночас людей не пускають до міськради, пройти не можуть і журналісти. Нагадаємо, пізно ввечері 15 вересня в результаті сильної пожежі в дитячому таборі «Вікторія» в Одесі загинули три дівчинки, що жили в одній кімнаті. Їх зачинили на ключ. Ще троє дітей були госпіталізовані в лікарню. У таборі на момент пожежі було 42 дитини. З них 23 дітей вдалося врятувати двом школярам - 13-річному Максиму Тихончуку і 16-річній Катерині Ной. Як відзначали очевидці, будівля згоріла занадто швидко. 18 вересня Київський райсуд Одеси ухвалив рішення заарештувати директора табору. В Одесі вимагають відставки Труханова — учасники мітингу планують прориватися до міськради pic.twitter.com/SHG18cgeLE — Hromadske.UA (@HromadskeUA) 20 сентября 2017 г.
Події Землетрус у Мексиці: кількість загиблих зросла до 226 осіб За оновленими даними, в результаті землетрусу в центральній частині Мексики загинули 226 осіб. Про це повідомив голова національної аварійно-рятувальної служби Мексики Луїс Феліпе Пуенте в своєму Twitter. Уточнюється, що 117 людей загинули в Мехіко, ще 55 - у сусідньому штаті Морелос. Посольство України в Мексиці підтримує оперативний зв'язок з рятувальними службами. Як повідомив Департамент консульської служби МЗС України у своєму мікроблозі Twitter, зв'язатися з українським консулом можна за телефоном: +52155 1451 4776. Нагадаємо, в Мексиці сталося два землетруси, перший магнітудою 7,1. Згідно з інформацією Національної сейсмологічної служби Мексики, епіцентр підземних поштовхів розташований за 12 км на південний схід від населеного пункту Ахочіяпан (штат Морелос), за 111 км на південь від столиці Мексики. Осередок землетрусу залягав на глибині 57 км.
Суспільство Польські радикали готують провокації біля Посольства України у Варшаві - Тимчук Наприкінці вересня польська радикальна організація Narodowa Wolna Polska (NWP) має намір провести провокаційний мітинг біля будівлі Посольства України у Варшаві. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України Дмитро Тимчук. Політик зазначив, що посольство розташоване на алеї Яна Християна Шуха, 7. Мітинг буде проходити під гаслами про необхідність проведення реституції польського майна на території України. Парламентарій уточнив, що медійний супровід планує здійснювати правоорієнтований телеканал Telewizja narodowa і низка підконтрольних РФ польських і європейських ЗМІ. «Попередні маніфестації активістів NWP супроводжувалися провокаціями і наругою над українськими державними символами. Нинішня акція стане однією з серії подібних акцій інформаційного впливу, спрямованих на актуалізацію проблемних питань українсько-польських міждержавних відносин з метою їх дестабілізації», - заявив Тимчук.
Політика Деякі політики можуть позбавити пенсіонерів підвищених пенсій у жовтні - Гройсман Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав Верховну Раду в четвер, 21 вересня, ухвалити пенсійну реформу і не затягувати цей процес. Про це він заявив під час засідання Кабміну, передає кореспондент АСН. «Хочу звернути увагу всіх на роботу українського парламенту. Ми як ніколи дуже близькі до того, щоб ухвалити пенсійну реформу. Більшість політичних сил, які відчувають свою відповідальність перед пенсіонерами, готові підтримати її», - заявив він. За словами прем'єра, деякі політичні сили навмисне гальмують процес ухвалення важливих законів. «Дуже важливо, щоб цю реформу було ухвалено цього тижня. Завтра залишається останній день повноцінної роботи українського парламенту. Але мені надходять сигнали про штучне затягування деякими політичними силами судової реформи для неухвалення пенсійної реформи», - підкреслив Гройсман. Очевидно, голова Кабміну мав на увазі фракцію «Батьківщина», якою керує Юлія Тимошенко. «Вдумайтеся: штучно затягують роботу парламенту, щоб українські пенсіонери не отримали підвищені пенсії в жовтні», - зазначив він. Гройсман закликав не затягувати процес ухвалення пенсійної реформи. «Штучне затягування ухвалення реформи - це злочин стосовно пенсіонерів... Закликаю всі сили парламенту, щоб завтра ми розглянули надзвичайно важливу пенсійну систему. Завтра буде момент істини», - упевнений прем'єр.
Події Після Мексики сильний землетрус стався у Новій Зеландії Підводний землетрус з магнітудою 6,1 стався в Південному океані недалеко від Нової Зеландії. Про це повідомляє The Independent з посиланням на Геологічну службу США. Землетрус на глибині 10 км було зареєстровано на відстані 211 км на захід від Оклендських островів. Поки попереджень про цунамі не було. Підземні поштовхи відчувалися в столиці Нової Зеландії Веллінгтоні, але про пошкодження будівель не повідомлялося. У місті було ненадовго зупинено рух поїздів. Два невеликих землетруси - 4,7 і 5,0 балів - також були зафіксовані біля узбережжя країни. Нова Зеландія схильна до землетрусів, оскільки розташована на кордоні двох основних тектонічних плит - тихоокеанській і австралійській. Інформація про землетрус з'явилася всього через кілька годин після потужного землетрусу в Мехіко, що зруйнував десятки будинків і вбив більше 250 осіб.
Політика Гройсман: Україна зібрала чудовий урожай і забезпечила запас на зиму Україна зібрала хороший урожай і забезпечила запас на зиму. Про це в ході засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "В аграрному секторі ми будемо стимулювати збільшення виробництва продовольчої продукції і поглиблення її переробки. Сьогодні ми заслухаємо інформацію Міністерства АПК про врожаї цього року", - заявив він. Прем'єр запевнив, що вже можна сказати: стратегічний запас і продовольчий баланс країни буде на належному рівні. "Нам абсолютно повністю вистачить продовольства, щоб зберегти безпеку", - упевнений він. Гройсман нагадав, що Кабмін забезпечить стимулювання розвитку машинобудування для АПК, підтримку малого фермерства, на що уряд спрямує 1 млрд грн. Це, зі слів прем'єра, забезпечить також збільшення обсягів експорту нашої аграрної продукції і створення нових робочих місць.
Суспільство Одеські депутати вирішили засідати під будівлею мерії через протести Депутати Одеської міської ради ухвалили рішення перенести сесію через заворушення під будівлею мерії. Це рішення підтримали 57 депутатів, попередньо проконсультувавшись з мером Геннадієм Трухановим, передає Інтерфакс-Україна. Час продовження сесії поки не відомий, нещодавно в засіданні була оголошена перерва. Під будівлею мерії зібралися до 500 протестувальників, які вимагають перевірити пожежну безпеку всіх дитячих установ міста після страшної пожежі в дитячому таборі «Вікторія». Вони кілька разів намагалися потрапити в будівлю, проте правоохоронці перешкоджали цьому. Міськрада перебуває в оточенні. В результаті виникли кілька бійок, під час яких поліцейські затримали декілька активістів проукраїнських організацій. В одній з бійок був застосований сльозогінний газ. Мер Одеси Труханов пообіцяв оприлюднити всі документи, які стосуються будівництва корпусів дитячого табору «Вікторія», в одному з яких під час пожежі загинули троє дітей. В ході сесії він заявив, що зараз триває робота зі збору цієї документації: від проектів до кошторисів, актів здачі-прийому. У свою чергу депутати Одеської міськради проголосували за виділення матеріальної допомоги сім'ям загиблих і постраждалих. Сім'ї загиблих отримають по 200 тисяч грн, також їм буду компенсовані всі витрати на похорон. Сім'ї постраждалих отримають по 100 тис. грн. Сім'ї інших дітей, які відпочивали в згорілому корпусі, отримають по 20 тис. грн. Нагадаємо, пожежа в таборі «Вікторія» виникла 15 вересня близько 23:30. Вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, в якому на момент пожежі перебували 52 дитини. Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки трьох дітей.
Політика оформление ленты  Актор Морган Фріман закликав Трампа захистити США від «шпигуна КДБ» Голлівудський актор Морган Фріман записав відеозвернення до президента США Дональда Трампа, в якому закликав його розповісти, що саме сталося в передвиборчій гонці 2016 року. Відео було опубліковано в мікроблозі Twitter на сторінці американського некомерційного та безпартійного Комітету з розслідування Росії (Committee to Investigate Russia). «На нас напали. Йде війна. Уявіть собі такий кіносюжет: колишній шпигун КДБ, розсерджений через розпад своєї рідної країни, має намір помститися. Успішно використовуючи хаос, що утворився в суспільстві, він пробирається на верхівку влади пострадянської Росії і стає президентом. Він встановлює авторитарний режим, після чого вирішує помститися своєму заклятому ворогові - Сполученим Штатам Америки. І, так як він є справжнім шпигуном, він використовує кібервійну для атаки на демократію по всьому світу», - заявив Фріман. Далі він продовжив, що цей агент використовує соціальні мережі для поширення пропаганди і брехливої ​​інформації, а також переконує населення демократичних країн не довіряти своїм ЗМІ, своїм політичним процесам, і навіть своїм сусідам. «І він перемагає. Цим шпигуном є Володимир Путін. І це не кіносюжет», - підкреслив актор. За його словами, потрібно, щоб президент США звернувся безпосередньо до свого народу і розповів правду. «Ми хочемо, щоб він, сидячи за своїм столом в Овальному кабінеті, сказав: «Дорогі співвітчизники, під час минулих президентських виборів нас атакував російський уряд. Я закликав Конгрес США, а також Комітет з розвідки використовувати всі можливі ресурси для проведення повноцінного розслідування, щоб визначити, яким чином це сталося», - додав Фріман. For generations, ppl have fought to protect democracy. Now it’s our turn. Watch Morgan Freeman explain Russia’s plot to undermine the U.S. pic.twitter.com/t65wckbmxS — Investigate Russia (@InvestigateRU) 19 сентября 2017 г.
Політика Прем'єр пригрозив серйозними перевірками об'єктів відпочинку та лікування для дітей та людей похилого віку Кабмін дасть право проводити перевірки об'єктів відпочинку та лікування для дітей та людей похилого віку, а також об'єктів харчування та поширення продовольства. Про це в ході засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Трагедія в Одесі - це результат недбалості, безвідповідальності, зловживань, які призводять до втрат людських життів. Особливо надзвичайно велика трагедія для рідних і будь-якої нормальної людини, коли вони втрачають своїх дітей. Ми направили голові МВС і Нацполіції спеціальну групу з висококваліфікованих слідчих, щоб всіх-всіх винних, від найвищого посадовця до безпосередньо того, хто за це відповідав, щоб усі були притягнуті до відповідальності», - сказав він. Єдиним виходом у цій ситуації, на думку прем'єра, має стати розслідування, суд і вирок. «Тому що це призвело до втрати життів дітей. Коли ми вводимо мораторій на перевірки, це не привід для зловживань... Тому сьогодні ми ухвалимо рішення і дамо право контролюючим органам перевіряти такі об'єкти, особливо там, де діти, люди похилого віку. Там ми особливо перевіримо. У нас немає самоцілі штрафувати. Але перевіримо всіх. Це також стосуватиметься продовольчої безпеки. Ми дамо право перевіряти там, де питання стосується продовольства, щоб українці могли почуватися безпечними в питанні харчування», - сказав він.
Економіка Відставка незалежних членів "Нафтогазу" спричинить проблеми з кредитуванням компанії - Коболєв Рішення незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" є остаточним, повідомив голова правління компанії Андрій Коболєв. Він зазначив, що спілкувався з членами Наглядової ради по телефону і всі вони підтвердили намір звільнитися, повідомляє Інтерфакс-Україна. За словами Коболєва, це рішення, зокрема, може спричинити  проблеми з можливістю залучення компанією кредитів у міжнародних фінансових організацій. Він нагадав, що "Нафтогаз" залучав кошти у МФО під дуже низьку процентну ставку. Нагадаємо, напередодні АСН повідомляла, що всі до одного незалежні члени наглядової ради Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» збираються подати у відставку. Вони заявили, що це рішення стало наслідком політичного втручання в їхню роботу і тиску. Раніше парламент ухвалив поправки до Закону про запобігання корупції і зобов'язав подавати електронні декларації ще членів наглядових рад усіх державних компаній. До того ж їх зобов'язали розкрити всі свої фінансові рахунки і відмовитися від всієї комерційної діяльності. Ця вимога для іноземців виявилася неприйнятною.
Суспільство оформление ленты  Поліція і ГПУ проводять обшуки в будівлі Полтавської міськради і виконкому Представники Нацполіції і Генпрокуратури проводять обшуки у кабінетах керівництва Полтавської міськради і виконкому. Про це повідомляє місцеве видання poltava.sq.com.ua. Відзначається, що слідчі дії проходять у стінах Полтавської міськради. Зокрема, обшуки відбуваються в кабінетах мера Полтави Олександра Мамая, першого віце-мера Михайла Шевченка, заступника градоначальника з питань житлово-комунального господарства Андрія Ляміна, секретаря Полтавської міськради Оксани Деркач. Правоохоронці не уточнили причини і результати обшуків. О 10:38 представники Генпрокуратури і поліції попросили журналістів звільнити будівлю міськради, оскільки у них є дозвіл на обшук всієї будівлі. Як заявив віце-мер Віталій Нікіпелов, йому дозволили увійти до свого кабінету в супроводі правоохоронців.
Політика Активісти вимагали відставки Труханова, але мер звільнив кількох "своїх чиновників" Віце-мер Одеси Зінаїда Цвірінько, яка опікується соціальною і гуманітарною сферами, написала заяву про звільнення. Про це повідомляє «Траса Е-95». Відставку Цвірінько мали затвердити депутати на сесії в середу, 20 вересня. У зв'язку з проведенням розслідування щодо пожежі в таборі «Вікторія» мер міста Геннадій Труханов відсторонив від займаних посад кількох чиновників. Таке розпорядження було опубліковано на сайті Одеської міськради, повідомляє Репортер. За інформацією документа, від займаних посад були усунені директор департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич, начальник управління ДАБК Олександр Авдєєв, а також начальник управління капітального будівництва Одеської міської ради Борис Панов. Раніше ми повідомляли, що біля будівлі одеської міськради сталася бійка. Раніше Труханов відсторонив голову Київської районної адміністрації Володимира Сушкова, директора табору «Вікторія» Петроса Саркісяна, вихователя Наталію Янчик, а також відповідальну за пожежну безпеку Тетяну Ланіну.
Події У «ДНР» вважають жителів алкоголіками і вводять акциз на спиртові настоянки У терористичній організації «ДНР» збираються ввести акциз на медичні настоянки з вмістом спирту, в податковій жителів «республіки» вважають потенційними алкоголіками. Про це в Facebook пише журналіст і блогер Микита Сініцин. «За інформацією моїх джерел серед бізнесменів, які займаються аптечним бізнесом, у «ДНР» вже кілька місяців спостерігається ситуація, пов'язана зі спиртовими настоянками, які використовуються при уколах, протиранні поверхні, розтиранні тощо. За їхніми словами, останні три місяці практично не надходять аптечні спиртові настойки, а чистий медичний спирт завозиться в мінімальній кількості. Зазвичай їх провозять великі аптечні мережі серед інших ліків контрабандою. Крім цього, частина цього товару «застрягла» на митних складах і імпортер не може його розмитнити, в результаті чого треба платити за простій», - пише Сініцин. Він додав, що причина такої ситуації - наміри «міністра доходів і зборів «ДНР» Олександра Тимофєєва (Ташкента) ввести акциз на ввезення медичних ліків, які містять спирт, хоча російське і українське законодавства, з яких скопійовано «законодавство» псевдореспубліки, не вводять акцизи для такої продукції. «Причина змін - не бажання поповнити «скарбницю республіки», а «лобі» виробників і імпортерів алкогольної продукції в «ДНР». Серед алкоголіків, та й в принципі частини пристойних людей популярні т.зв. «Фанфурики» - спиртові медичні настоянки, що застосовуються для розведення водою або прямого використання у вигляді дешевого замінника горілки», - додав він.
Події оформление ленты  Після бійки в Одеську міськраду прорвалися активісти і чекають Труханова Біля входу в будівлю Одеської міської ради між активістами, які намагаються увійти всередину приміщення, і представниками муніципальної охорони міськради сталася бійка. Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна. Муніципальна охорона міськради щосили намагалася не пустити активістів у будівлю, внаслідок чого між деякими представниками сторін виникала бійка. На місце прибув начальник Головного управління Національної поліції по Одеській області Дмитро Головін, який допоміг деяким активістам зайти в будівлю. Протестуючі зайняли сесійну залу і разом з поліцією чекають мера Одеси Геннадія Труханова. Раніше ми повідомляли, що вранці 20 вересня між активістами і правоохоронцями біля будівлі Одеської міськради сталася бійка.
Економіка Індекс борщу від початку року підвищився на 38% Приготувати борщ вдома стало дорожче, з початку року інгредієнти, необхідні для страви, подорожчали на 38%. Індекс борщу з початку 2017 року порахувала Асоціація постачальників торговельних мереж. «Ми взяли найпростіший рецепт борщу: свинина - 600 грамів, картопля - 500 грамів, буряк - 500 грамів, капуста - 300 грамів, морква - 200 грамів, цибуля - 200 грамів, томатна паста - 3 столові ложки, вода питна - 3, 5 - 4 літри, лавровий лист, сіль, перець - за смаком, сметана - 250 г, часник - 2-3 зубчики», - написав на своїй сторінці в Facebook генеральний директор асоціації Олексій Дорошенко. Так, згідно з даними Держстату, з січня по вересень свинина з кісткою подорожчала майже на 30 грн за кілограм - коштувала 72,4 грн, а стала 103,9 грн. Станом на 10 вересня 600 грамів м'яса коштувало 62,3 грн. Буряк за цей час подорожчав на 1,2 грн за кг і 500 гр. зараз коштує 2,6 грн. На стільки ж зросла вартість картоплі за 9 місяців цього року. І тепер за півкіло продукту потрібно заплатити 3,3 грн. На 2 грн від початку року зросла в ціні капуста - з 4 до 6 грн за кг. За 300 грамів цього продукту потрібно зараз заплатити 1,8 грн. Удвічі подорожчала морква. Якщо на початку року за 200 г продукту треба було заплатити менш як 1 грн, то у вересні вже 1,6 грн. Сметана за 9 місяців 2017 року стала дорожчою на більш ніж 5 грн за кг. Якщо на початку року за 250 грамів потрібно було заплатити 9,8 грн, то зараз вже 11,2 грн. «Тобто традиційна перша страва нам обходилася на початку року в 60,9 грн.... сьогодні ця смачна страва нам обійдеться в 84,2 грн. Таким чином борщ зі сметаною від початку року подорожчав на 23 грн, або на 38%», - підсумував Дорошенко. Нагадаємо, раніше в Асоціації постачальників торговельних мереж підрахували, у скільки українцям зараз обійдуться вареники з м'ясом. Так якщо в січні ця страва коштувала 65 грн, то зараз вже - 83,3 грн. У 2017 році вони подорожчали вже на 28%.
Політика оформление ленты  Соцмережі гудуть про карму, що наздогнала генерала Сердюкова, який захоплював Крим Користувачі соціальних мереж активно обговорюють страшну ДТП, в яку потрапив кортеж російського окупанта, командувача ПДВ РФ, генерал-полковника Андрія Сердюкова. Більшість блогерів зійшлися на думці, що аварія була кармічно вирішена. Але, судячи з обставин трагедії, кармі було не складно втілитися в життя. ДТП сталася 15 вересня на 1420-му кілометрі траси «Кола» в Мурманської області. Кортеж мчав зустрічною смугою. В результаті мікроавтобус Volkswagen Caravelle, що їхав третім,  зіткнувся з Chevrolet Lanos. Генерал-полковник та інші військовослужбовці отримали травми, проте більше постраждали люди в Lanos. Водій легковика загинув на місці, його дружину рятують у реанімації, травми є і в двох хлопців 16 і 17 років, які були на задньому сидінні. Сердюков очолив Повітряно-десантні війська в жовтні 2016 року, раніше був начальником штабу і першим заступником командувача Південного військового округу. Саме Сердюков керував операцією з захоплення українського Криму навесні 2014 року. У соцмережах зловтішаються щодо аварії, говорять про карму і про те, що генерал перед Богом відповідає за ті жахи, які приніс на українську землю. Блогери пишуть - «зірка знайшла героя», а також, що в більшості випадків така доля всіх окупантів. Окремо підкреслюють, що в ДТП зіткнувся саме Lanos - українська марка автомобілів.
Політика Мінагропрод не бачить подорожчання борщового набору В Україні не будуть дорожчати борщовий набір і гречка. Про це на засіданні Кабміну заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, передає кореспондент АСН. "Що стосується так званого борщового набору, то серед усіх овочевих культур ситуація з картоплею в Україні унікальна: виробляється 20,5 т при внутрішньому споживанні 6,3 т. Тобто ми в кілька разів більше забезпечуємо себе картоплею, ніж її споживаємо. Аналогічна ситуація і з іншими овочевими культурами. Тому немає жодних підстав для цінової нестабільності ринку продовольства", - заявив він. Також Мартинюк повідомив, що урожай ранніх зернових є другим за обсягом за роrb Незалежності: "Ви пам'ятаєте, що минулий рік був рекордним. Цей рік буде другим за обсягами зібраних зернових. Також ми прогнозуємо збір кукурудзи в обсязі - 27 млн ​​т. Що стосується якості пшениці, то 60% всієї зібраної пшениці - належить до продовольчої. Тому ми прогнозуємо 2,3 млн т при 1,8 т внутрішнього споживання. В результаті чого Україна залишається в п'ятірці країн-імпортерів пшениці в нашому регіоні... Також ростиме експорт соняшнику. А на ринку цукру ми збережемо показники минулого року - 2 млн т при 1,5 млн т внутрішніх потреб", - повідомив він. Він підкреслив, що такий "особливий продукт, як гречка, буде зібраний цього року на рівні 180 тис. т при внутрішній потребі 150 тис. т... Думаю, що графік зниження цін на цей товар продовжиться", - сказав він.  Нагадаємо, як розповідала АСН раніше, приготувати борщ в Україні стало дорожче, так як з початку року інгредієнти, необхідні для страви, подорожчали на 38%.
Події Втікши з лікарні в Дніпрі, пацієнт помер прямо на вулиці У Дніпрі з лікарні втік чоловік, через деякий час він помер на вулиці. Про це повідомляє місцеве видання dnepr24.com.ua. За інформацією лікарів, 40-річний городянин проходив лікування у відділенні неврології в міській лікарні №6. Посеред ночі чоловік розбив двері відділення і втік з лікарні. При цьому осколки скла поранили ноги пацієнтові, в результаті чого він почав спливати кров'ю. Потерпілого виявили на вулиці Байкальській. На місце прибули лікарі «швидкої допомоги», які констатували смерть пацієнта. Нагадаємо, в центрі Дніпра в понеділок, 18 вересня, біля ТРЦ «Міст-Сіті» стався нещасний випадок: молода жінка на ходу випала з маршрутного таксі. Правоохоронці викликали «швидку» і підтримували постраждалій голову, оскільки вона скаржилася на сильні болі і запаморочення.
Події оформление ленты  Вибух будинку в Миколаєві: кількість постраждалих зросла до семи Кількість постраждалих в результаті вибуху будинку на вулиці Севастопольській в Миколаєві зросла до семи осіб. Про це повідомляє міськрада міста. За словами начальника управління з питань НС та цивільного захисту населення, після того, як пожежу після вибуху було ліквідовано, фахівці-рятувальники зайшли в будинок і визначили, що місцем вибуху була кімната третьої квартири. «Газові прилади не зруйновані, вони були вимкнені. Швидше за все, це був не вибух газу. Зараз розглядається версія вибуху пороху або якоїсь суміші. У будинку були зруйновані внутрішні перегородки, на зовнішній стіні утворилися тріщини. Міськрада розглядатиме питання про відселення семи мешканців будинку. Протягом доби нам потрібно знайти житло, де люди ночуватимуть», - повідомляє чиновник. За словами мера Олександра Сенкевича, один потерпілий внаслідок вибуху перебуває у важкому стані, у нього 90% опіків тіла.
Кримінал За вбивство депутата від «Свободи» поліція затримала 3 осіб, включно з радикалом Хачатряном Правоохоронці затримали трьох осіб, серед яких і депутат Миргородської міської ради від Радикальної партії Хачатур Хачатрян. Всіх їх підозрюють у вбивстві депутата від ВО «Свобода» Олега Супруненка, передає «Українська правда». Як повідомив прес-секретар Національної поліції Ярослав Тракало, була затримана злочинна група, члени якої підозрюються в розбійному нападі та завданні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Супруненка. Незважаючи на те, що Тракало не назвав прізвище підозрюваного у вбивстві депутата, джерело в поліції підтвердило, що підозрюють депутата Радикальної партії Хачатура Хачатряна. «Сьогодні в суді їм буде оголошено підозру за ознаками ч. 4 ст. 187 (Розбій, вчинений організованою групою або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) і ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) КК і буде обрано запобіжний захід», - додав Тракало. Нагадаємо, вранці голова Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що депутата Миргородської міськради Хачатура Хачатряна затримано за вбивство його колеги-депутата від ВО «Свобода» Олега Супруненка. Супруненко побили 12 липня, 7 серпня він помер, так і не вийшовши з коми. Йому було 29 років.
Політика Двері для міжнародного трибуналу над РФ про аварію МН17 відчинені Уряд України схвалив проекти меморандумів про взаєморозуміння між урядами Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України про політичну і фінансову підтримку кримінального переслідування винних в аварії літака рейсу МН17. Про це під час засідання Кабміну заявив перший заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко, передає кореспондент АСН. "Якщо сьогодні уряд підтримає два меморандуми про політичну та фінансову підтримки, то завтра МЗС України зможе підписати ці меморандуми з п'ятьма країнами в Нью-Йорку. Це дозволить нам створити в судовій системі Нідерландів трибунал, який буде продовжувати розслідування трагедії МН-17", - заявив він. Рішення ухвалено одноголосно членами Кабміну. Нагадаємо, суд над підозрюваними у справі катастрофи МН17 пройде в Гаазі.
Суспільство В Україну з Балкан іде потепління, в Києві очікується + 26-28 градусів Найближчої доби в Україну, крім заходу, переміститься порція теплого повітря з Балкан. Про це інформує Укргідрометцентр. Північні, західні і південно-західні області опиняться в зоні впливу атмосферного фронту, який принесе дощі і грози. На решті території України в полі зниженого тиску збережеться суха погода. У західних областях очікуються дощі, місцями сильні, в Карпатах дуже сильні; температура вночі +7-12 градусів, вдень 14-19 градусів тепла. У східних і більшості центральних областей, а також Приазов'ї та Криму без опадів; вночі температура +14-19 градусів, вдень +28-33 градуси. На решті території України короткочасні дощі та грози; температура вночі +12-17 градусів, вдень +24-29 градусів. У Києві очікується короткочасний дощ, місцями з грозами. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Вночі температура +14-16 градусів, вдень +26-28 градусів.
Політика Гройсман: Україна збільшить видобуток газу, а Нафтогаз - демонополізує Україна збільшить видобуток власного газу на 600 млн м3, а Нафтогаз - демонополізує. Про це в ході засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Ми зберігаємо один з наших пріоритетів - енергетична незалежність України. Сьогодні ми вже маємо збільшення обсягів видобутку власного українського газу і цього року збільшимо його більше ніж на 600 млн м3. Хоча ще кілька років тому у нас було стрімке падіння, зокрема враховуючи диверсифікацію поставок газу, за що повинні подякувати уряду Арсенія Яценюка. І тому вже 600 днів живемо без краплі російського газу", - заявив він. Прем'єр закликав збільшувати обсяги видобутку власного газу, адже це забезпечить зниження ціни на газ. "Дуже важливо продовжити реформу НАК "Нафтогаз", продовжити поділ транспортування, видобуток, зберігання і продаж газу, щоб демонополізувати цю сферу, усунути монополіста, який може диктувати ціни. Можу запевнити, що реформа "Нафтогазу" буде продовжена, щоб компанія перестала бути монополістом... Ми оновимо Наглядову раду спільно з нашими міжнародними партнерами", - пообіцяв він.
Політика Чому в Росії хочуть заборонити фільм "Смерть Сталіна" Російська влада хоче заборонити в прокаті "чорну" комедію про смерть радянського диктатора Йосипа Сталіна, під назвою «Смерть Сталіна», зняту шотландським режисером Армандо Яннуччі. Фільм може призвести до протестыв, заявив радник міністерства культури Росії. Сатиричний сюжет фільму обертається навколо боротьби за владу в Кремлі, яка почалася в 1953 році після смерті Сталіна від інсульту. Фільм вийде на екрани в Європі і Північній Америці в жовтні 2017 року. Американський актор Стів Бушемі зіграв у ньому Микиту Хрущова, наступника Сталіна, а британський актор Майкл Пейлін - радянського дипломата В'ячеслава Молотова. Фільм знятий за однойменною книгою коміксів - автор сюжету - Фаб'єн Нурі, а автор ілюстрацій до них - Тьєррі Робен. Раніше Комуністична партія Росії назвала фільм «огидним». Олександр Ющенко, прес-секретар партії, сказав, що фільм - не більше, ніж спроба викликати невдоволення в суспільстві. Павло Пожигайло, російський державний діяч, сказав, що «Смерть Сталіна» є «плановою провокацією», спрямованою на те, щоб розлютити російських комуністів. Режисер Армандо Яннуччі - автор декількох успішних політичних сатир, зокрема лауреата багатьох телевізійних премій, серіалу «Віце-президент». Пожигайло припустив, що британсько-французьке виробництво може стати частиною західної змови з дестабілізації Росії шляхом провокації розколу в російському суспільстві. Він упевнений, що Міністерство культури РФ заборонить показ фільму в Росії, якщо офіційні особи визнають, що він може «розпалити ненависть». Дмитро Пєсков, прес-секретар Кремля, сказав, що Міністерство культури відповідально підійде до рішення про надання фільму «Смерть Сталіна» прокатної ліцензії. Популярність Сталіна зросла в Росії в останні роки, особливо на тлі війни Кремля в Україні і Сирії. У червні 2017 року радянський тиран переміг в опитуванні, проведеному російським недержавним аналітичним Левада-Центром, в якому вибирали «найвидатнішу людину» у світовій історії. Після Сталіна друге місце посів президент Путін, розділивши його з російським поетом XIX століття Олександром Пушкіним. За матеріалами The Guardian.
Політика СБУ заблокувала призначення нового голови «Укртрансгазу» СБУ заблокувала призначення главою ПАТ «Укртрансгазу» Павла Юзефа Станчика. Про це повідомляє голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв під час прес-конференції в столиці. «Провівши конкурс разом з наглядовою радою, яка, на жаль, уже майже в повному складі звільнилася, ми вибрали, на наше переконання, вдалу людину для того, щоб очолити «Укртрансгаз» у цей період. Людину, яка працювала в PGNiG, своїми руками виділяла оператора ГТС GAZ-System. Зараз призначення було заблоковано Службою Безпеки України, яка не прибирає секретний гриф з «Укртрансгазу», - повідомив він. Коболєв додав, що в таких умовах призначити Станчика не можна, так як це не дозволить йому повністю управляти компанією. «Ми не готові йти на створення «сірих зон», як це було під час роботи Войцеха Бальчуна в «Укрзалізниці», - резюмував він.
Політика До кінця 2018 року в Україні 100 послуг переведуть на онлайн-режим В Україні з'явилася концепція розвитку електронного урядування до 2020 року. Про це на засіданні Кабміну заявив голова Державного агентства з питань електронного урядування України Олександр Риженко, передає кореспондент АСН. "До кінця 2018 року ми введемо онлайн всього близько 100 найбільш уживаних послуг для громадян і бізнесу. Зараз діє понад 30 таких послуг. Також ключовими завданнями є реалізація єдиного порталу для надання всіх електронних послуг з одного місця, а також впровадження електронних договорів і популяризації електронних сервісів. І до кінця року Держагентство планує ввести мобільну ідентифікацію, що дозволить зробити ідентифікацію для громадян більш масовою і популярною ", - заявив він. Загалом Концепція електронного управління до 2020 року передбачає три основні напрями. "Перший напрям - це модернізація публічних послуг, де всі заходи будуть спрямовані на підвищення якості та відкритості обслуговування громадян і бізнесу", - сказав він. Другий напрям - це модернізація публічного управління, що передбачає підвищення ефективності самого управління, а також напрям з управління розвитку електронного урядування єдиної координації.
Економіка Окупанти в Криму продають «націоналізований» завод шампанських вин «Новий світ» В окупованому Криму виставлять на продаж 100% акцій «націоналізованого» заводу шампанських вин «Новий світ». Про це повідомила так звана «міністр майнових і земельних відносин» півострова Анна Анохіна, передає ТАСС. Завод «влада» оцінила в 1,4 млрд рублів (близько $24 млн). «Рада міністрів» вже включила продаж заводу в план приватизації. Окупанти хочуть змусити покупця модернізувати завод, вкласти в нього не менше 700 млн рублів, щоб збільшити обсяг виробництва до 3 млн пляшок на рік. Зараз потужність виробництва - 1 млн пляшок шампанських і 600 тис. пляшок ігристих вин на рік. У квітні 2017 року голова правління одного з найбільших транспортно-логістичних холдингів країни-агресора - ПАТ «Совфрахт» - Дмитро Пурим заявив про намір купити захоплений окупантами завод шампанських вин «Новий світ». Як відомо, щодо країни-агресора з 2014 року діють європейські і світові санкції за захоплення Криму. Зокрема, ЄС ввів санкції проти 9 кримських компаній, 4 з яких є виробниками вин і алкогольних напоїв, зокрема і проти заводу «Новий світ».
Події Житель Донеччини втратив палець, розбираючи боєприпас У Донецькій області 51-річний житель Краматорська отримав травми, намагаючись розібрати боєприпас. Про це повідомили в місцевому відділі поліції області. За попередньою інформацією, чоловік вдарив по великокаліберному патрону і боєприпас здетонував просто у нього в руках. В результаті інциденту потерпілий отримав вибухову травму руки і ампутацію пальця. Зараз за цим фактом поліція проводить перевірку. Повідомлення про інцидент надійшло в поліцію з лікарні напередодні ввечері. Як було встановлено, пацієнт звернувся до лікарів через два дні після отримання травми. За його словами, він постраждав 17 вересня, розбираючи великокаліберний патрон, який він виявив у 2014 році і зберігав весь цей час вдома. Людина зловживає алкоголем і веде асоціальний спосіб життя.
Економіка В Україну інвестують на найближчі 15 років - Гройсман Україна повернула довіру бізнесу. Про це під час засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Ми бачимо, що коли ми кілька днів тому зробили зовнішні запозичення, то отримали найголовніший сигнал від міжнародного бізнесу. Це повернення довіри до України на довгострокову перспективу. У нас інвестують на найближчі 15 років. Це говорить про те, що бізнес вірить в успішне майбутнє України», - підкреслив голова Кабміну. Гройсман зазначив, що зростання ВВП у 3%, закладене в проекті бюджету на 2018 рік, абсолютно реальне, але недостатнє. «Тому ми робитимемо все, щоб забезпечити ще більше зростання», - додав він. Нагадаємо, раніше Державна служба статистики повідомила, що зростання валового внутрішнього продукту в квітні-червні 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року склало 2,3%. При цьому ще в першому кварталі 2017 року зростання економіки було вище - 2,5%. Таким чином, зростання української економіки сповільнилося.
Політика Кабмін дав добро на перевірку пожежної безпеки садків, таборів і пансіонатів для пенсіонерів Кабмін дозволив перевірки пожежної безпеки садків, закладів охорони здоров'я, дитячих таборів і пансіонатів для літніх людей. Про це на засіданні уряду заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент АСН. "Після трагедії в Одесі, а також загалом з огляду на ситуацію по країні, коли у нас на 31% більше пожеж, ніж минулого року за цей період, а також на 8% - більше смертей і жертв в їх результаті, ми повинні посилити заходи ", - заявив він. Тому Кабмін ухвалив рішення про дозвіл перевірок відповідних об'єктів. "Я пропоную ухвалити постанову, яка дозволить забезпечити належний контроль за станом пожежної та техногенної безпеки в дошкільних навчальних закладах, установ охорони здоров'я, будинках для дітей, літніх людей та осіб з інвалідністю, а також закладах відпочинку та здоров'я", - сказав він. Рішення одноголосно підтримали члени Кабміну.
Події оформление ленты  Журналіст і водій Volkswagen влаштували бійку через порушення ПДР в Києві У Києві на вулиці Дегтярівській увечері 19 вересня відбулась бійка між журналістом інформаційного видання та водієм. Про це повідомили в прес-службі столичної поліції. За даними правоохоронців, конфлікт виник на проїжджій частині вулиці Дегтярівської. Звернувся до патрульних, журналіст повідомив, що побачив на дорозі іномарку, яка рухалася з порушенням правил дорожнього руху і створювала перешкоди для пішоходів. Він зробив зауваження водієві, після чого той вийшов з салону і влаштував штовханину, яка переросла в бійку. 34-річний журналіст постраждав, однак і 33-річний водій автомобіля Volkswagen Touareg також написав заяву про його побиття невідомим, в результаті чого він отримав перелом руки. За фактом події порушено кримінальні провадження у ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) та ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Обставини події встановлюються. Як стало відомо, постраждав журналіст Євген Головатюк. На своїй сторінці в Facebook він опублікував фото водія, з яким сталася бійка.
Суспільство РФ запустила залізницю в обхід України Російські залізниці (РЗ) запустили регулярний рух вантажних поїздів на тестовій ділянці залізничної лінії Журавка - Міллерово в Ростовській та Воронезькій областях в обхід України. Перші поїзди перевезли вагони з зерном, будівельними матеріалами та залізорудною сировиною, передає прес-служба компанії. До її будівництва поїзди, які слідували з Центрального федерального округу в Ростовську область, двічі перетинали кордон з Україною в Луганській області. Однак після початку війни на Донбасі шляхи були закриті. Загальна довжина магістралі становить 137 кілометрів. Завантаження магістралі влітку, за планами РЗ, складе до 190 поїздів за добу. На початку вересня 2017 року президент компанії Олег Бєлозьоров заявив, що вантажний рух в обхід України буде запущено  в жовтні.
Спорт оформление ленты  Скоро весілля: кохана Роналду з'явилася на матчі з обручкою Кохана лідера мадридського «Реала» Кріштіану Роналду Джорджина Родрігес з'явилася на футбольному матчі в Лісабоні з обручкою на безіменному пальці. Про це повідомляє сайт pl.com.ua. Журналісти відразу припустили, що Роналду зробив пропозицію своїй коханій і скоро буде весілля. Як відомо, 22-річна Джорджину Родрігес вагітна. На фотографії видно, що каблучка інкрустована діамантом вражаючих розмірів. Крім того, в соцмережі дівчина «підписалася» на сторінку іспанського бренду весільного вбрання Pronovias. У сукнях цього будинку моди під вінець вирушила велика кількість зірок. Ні від футболіста, ні від його коханої поки не надходило жодних коментарів. Нагадаємо, у Роналду є син Кріштіану-молодший, а також нещодавно завдяки послугам сурогатного материнства народилися близнюки Ева і Маттео.
Політика Прокуратура з допомогою Мосійчука зацікавилася, звідки у Сергія Льовочкіна стільки грошей Національне антикорупційне бюро України почало кримінальне провадження з розслідування можливої ​​корупції в діях екс-голови Адміністрації Президента часів  президента-втікача Віктора Януковича, нині - народного депутата від фракції «Опозиційний блок» Сергія Льовочкіна. Про це повідомив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак. «Врешті-решт вчора завдяки гласності НАБУ відкрило справу з розслідування корупційних діянь Сергія Льовочкіна», - заявив він з трибуни парламенту. Справа щодо збагачення Льовочкіна У червні цього року Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро почали розслідування у справі про незаконне збагачення народного депутата Льовочкіна. Це стало можливим після того, як нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук дав свідчення в прокуратурі. Він зазначив, що за повідомленими ним фактами відкрито кримінальне провадження та розпочато досудове слідство детективами НАБУ. Документи про фінансові операції Льовочкіна Мосійчук, згідно з його власними свідченнями, отримав від австрійської влади та інших джерел. Він стверджує, що Льовочкін причетний до порушень у діяльності компаній «РосУкрЕнерго», НАК «Нафтогаз України», австрійського холдингу AMIC Energy Management GmbH (AMIC). Крім того, Мосійчук вимагав, щоб Льовочкін пояснив, звідки у нього телеканал «Інтер» і гроші на острів на Дніпрі, а також маєток у Франції. «У мене є матеріали з відкритих джерел, і з невідкритих джерел. Я в Австрії був, отримав від австрійських правоохоронців деякі документи, які показують, як виводилися кошти з України, як виводяться зараз, як працюють «газові» схеми», - заявляв нардеп. Мосійчук підкреслив, що представники Радикальної партії хочуть помститися голові президентської адміністрації Януковича. Причетність Льовочкіна до розгону Майдану У листопаді 2016 року екс-президент Янукович, який ховається від українського правосуддя, на допиті в суді допустив, що до силового розгону учасників Майдану в ніч на 30 листопада 2013 року міг бути причетний і Льовочкін. Разом з тим Янукович уточнив, що доказів у нього особисто немає. Янукович також в інтерв'ю уточнював, що підозрює Льовочкіна в організації провокацій, для того щоб перевести в радикальне русло мирні акції протесту на Майдані. «Безумовно, ніякого наказу на розгін демонстрантів не було і не могло бути. На мою думку, це була добре організована провокація, для того, щоб перевести мирні акції протесту в радикальне русло. У мене немає прямих доказів того, що за провокацією 30 листопада стоїть Льовочкін. Однак такі підозри мають під собою досить вагомі підстави», - сказав Янукович. Однак Льовочкін відкинув ці звинувачення. Пізніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що екс-голова АП Льовочкін є автором ідеї розгону Майдану. «Льовочкіну місце в тюрмі, а не в парламенті, бо він автор розгону Майдану», - сказав міністр. У свою чергу Льовочкін назвав брехнею звинувачення Авакова, заявивши, що саме невиправдана жорстокість міліції проти студентів на Майдані 30 листопада 2013 року стала причиною його протесту і відходу з поста голови Адміністрації Президента. «Все це широко відомо і найкраще демонструє, що чергова хамська заява Авакова, як і колишні, побудована на брехні», - сказав депутат. Придбання «Інтера» і підозри прокуратури Генеральна прокуратура України ще в 2015 році розслідувала факт фінансування тероризму компанією, що належить олігархові Дмитру Фірташу і Сергію Льовочкіну. Так, компанія GDF Media Limited перерахувала $100 млн на користь пропагандистського російського «Первого канала» як плату за придбання 29% акцій телеканалу «Інтер». У ГПУ повідомили на звернення члена фракції «Народний фронт» Ігоря Алексєєва та інших народних депутатів, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом фінансування тероризму за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.258-5 Кримінального кодексу. Як повідомив сам «Інтер», компанії GDF Media Limited і Inter Media Group Limited викупили міноритарні пакети акцій ПрАТ «Телеканал «Інтер». Зміни зареєстрували в органах державної реєстрації України. 29% акцій належали «Первому каналу» і були куплені за $100 млн. Були куплені ще 10% акцій, які належали компанії ТОВ «Пегас телебачення» (Україна). Таким чином, 100% акцій телеканалу «Інтер» повністю контролюються і управляються компаніями, власниками яких є Дмитро Фірташ (мажоритарний пакет) і Сергій Льовочкін (міноритарний пакет). Газорозподільні мережі в руках Льовочкіна На початку вересня цього року голова Радикальної партії Олег Ляшко поставив запитання прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману: "Чому Кабмін не відбере у Льовочкіна і Фірташа газорозподільні мережі." «Скільки ви будете дозволяти Льовочкіну і Фірташу грабувати народ? Чому газорозподільні мережі служать не українцям, а гроші йдуть у кишені олігархів? Коли ви прикриє цю корупційну контору?» - заявив Ляшко. У відповідь Гройсман запевнив, що Кабмін зробить усе для повернення газорозподільних мереж. «Ми працюємо над тим, щоб диверсифікувати поставки газу в Україну і газорозподільними мережами. Ми закликаємо місцеві органи влади забирати собі, на муніципалітети, газорозподільні мережі. Ми займаємося цим питанням... І мені все одно, які там стоять прізвища! Ми не дамо нікому грабувати Україну і українців», - сказав він. Прем'єр уточнив, що цим питанням займаються прокурори ГПУ. «Це юридичне питання, яке потрібно розплутати», - додав Гройсман.
Події Кастрування і зняття скальпа: на Донбасі зафіксовано 600 випадків тортур Генпрокуратура України зафіксувала 600 випадків застосування тортур терористами і російськими військовими на Донбасі. Про це під час брифінгу повідомив голова ГПУ Юрій Луценко, передає «Еспресо». «У нас є 600 фактів катувань: зняття скальпа, шкіри, заливання свинцю в горло, кастрування, розчленовування, розп'яття на хресті, посилання на мінне поле, чим займаються терористичні війська РФ», - сказав Луценко. Нагадаємо, в 2016 році СБУ встановила адреси тортур на території захопленого Донбасу. «Служба безпеки збирає дані щодо фактів катувань над українськими полоненими з боку представників НЗФ, а іноді і з боку кадрових військових РФ», - повідомляє очільник відомства Василь Грицак. За інформацією СБУ, в Донецьку розташовано шість катівень, в Луганську - дві.
Економіка ЄБРР: Україні не можна зволікати з трансформацією «Нафтогазу» Україна не може собі дозволити зволікати з реформами і трансформацією «Нафтогазу». Про це заявили в Європейському банку реконструкції та розвитку, передає Інтерфакс-Україна. «Другий етап трансформації «Нафтогазу» мав початися вже давно. Ефективне управління дозволило цій компанії повернутися до прибутковості й усунути значні можливості для корупції. Тепер настав час зібратися і рухатися далі шляхом реформ», - сказано в повідомленні банку. У банку вважають, що у незалежних членів наглядової ради НАК «Нафтогаз» не залишилося іншого вибору, окрім як піти у відставку. «Ми хочемо подякувати їм за сумлінність, професіоналізм і компетентність, з якими вони включилися в процес трансформації «Нафтогазу». І їм вдалося досягти значних результатів», - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, реформа «Нафтогазу» почалася в 2015 році, в травні 2016 року сформовано наглядову раду НАК в особі британців Маркуса Річардса, Чарльза Проктора і Пола Ворвіка. Від Кабміну в раду увійшла перший заступник голови МЕРТ Юлія Ковалів, від Адміністрації Президента - екс-голова Міненерговугілля Володимир Демчишин. «Нафтогаз України» об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.
Політика МОЗ закликало підписувати договори з педіатрами та сімейними лікарями МОЗ закликає українців вже підписувати договори з педіатрами та сімейними лікарями. Про це на брифінгу після засідання Кабміну заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент АСН. "У парламенті очікується ухвалення у другому читанні проект закону 6327 - про зміну системи фінансування охорони здоров'я. А 6404 - проект закону про зміну бюджетного кодексу в частині зміни системи фінансування охорони здоров'я вже підтриманий комітетом. Відповідно до цієї нової системи, пацієнт буде вибирати лікаря, підписуючи декларацію, після чого вони будуть зареєстровані в системі й отримуватимуть безкоштовно медичні послуги на первинній ланці ", - заявила вона. Вона підкреслила, що насамперед це лікарі педіатри, лікарі загальної практики. "Тому дуже важливо, щоб наші пацієнти вже почали шукати своїх лікарів. Незважаючи на те, що система запрацює з 1 січня 2018 року, ми закликаємо вже шукати своїх лікарів", - закликала вона. За її словами, цей же реєстр пацієнтів буде використаний, коли повноцінно запрацює система оплати послуг висококваліфікованих лікарів і послуг вторинної ланки. Вона висловила впевненість, що законопроекти для початку реформи первинної медицини будуть ухвалені в парламенті вже наступного пленарного тижня.
Кримінал оформление ленты  Списання мільйонних боргів і підвищення тарифів на проїзд. З чим боровся вбитий у Миргороді депутат від "Свободи" Жорстоко вбитий у Миргороді голова фракції ВО "Свобода" Олег Супруненко під час свого депутатства брав активну участь в оскарженні підвищення тарифів на проїзд у місцевому громадському транспорті, а також критикував місцеву владу за надто тісну співпрацю і потурання обраним бізнесменам. Попри депутатство Олег Супруненко вів досить скромний, звичайний спосіб життя, працював слюсарем на Миргородському арматурному заводі. Судячи з його декларації, минулого року він заробив там лише близько 45 тисяч гривень. . Ніч 12 липня, коли він пізно повертався з роботи, стала фатальною. Молодого чоловіка підстерегла банда невідомих, його жорстоко побили трубами і арматурою, а також - пограбували. Або імітували пограбування. Ледь живого депутата знайшли випадкові перехожі. Травми були настільки важкі, що через 26 днів він помер, не приходячи до тями. Кого критикував убитий депутат Судячи із записів депутата в соціальних мережах - він завжди займав дуже активну політичну позицію, критикував місцеву владу за рішення, які мають всі ознаки корупції. Наприклад, в одному з постів звинувачував мера Миргорода в незаконному списуванні боргів приватному підприємцю. "Мер Соломаха С.П. від БПП зараз на сесії міськради хоче протягнуті разом з широкою коаліцією депутатів рішення про списання боргу Бутько 2 млн грн, які повинні йти на потреби територіальної громади Миргорода!" - написав Олег 12 травня. Також депутат був затятим противником підвищення цін на проїзд у місцевих маршрутках, вказуючи на загальну бідність населення і низьку якість послуг, що надається перевізниками. Депутат часто постив матеріали на ці теми і писав запити до місцевої влади. "Жителі скаржаться на несумлінне обслуговування пасажирів у маршрутках. Маршрутні автобуси ходять нерегулярно, дуже складно після 18:00 дістатися в різні частини міста. Особливо до залізничного вокзалу та в зворотному напрямі, зокрема у вихідні дні транспорту після 14:00 майже немає. Маршрутні автобуси технічно аварійні, брудні, в більшості кондуктори відсутні. Водії маршрутного транспортного засобу під час руху приймають плату за проїзд, що створює аварійну небезпеку на дорозі ", - написав депутат. За його словами, на скаргу в місцеву владу він отримав відповідь, що після перевірок ніяких недоліків в перевезеннях пасажирів виявлено не було. А перевізників попередили про необхідність дотримання договірних відносин з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування ". В последнее время депутат-свободовец задавался вопросом - сколько на самом деле в Миргороде проживает льготников и законно ли перевозчикам ежегодно выделяют на их перевозку 1,2 миллиона гривен.  Дело в том, что во всем Миргороде проживает лишь 40 тысяч населения. Если даже предположить, что четвертая его часть - льготники, то для того, чтобы заслужить компенсацию на такую сумму все эти люди должны ежедневно совершать по две поездки в транспорте. Во что верится с трудом, учитывая, что в основном - это пожилые люди. По подсчетам специальной комиссии, такого количества льготников в городе просто нет, заявлял депутат.  Он указывал на недостатки системы учета перевозок льготников. Так в одном из Олег Супруненко опубликовал фотографии "билетов", которые после его жалоб появились в марштурках - талонам по виду как минимум несколько лет, а пассажиры маршрутки должны были отрывать сами. Депутат критиковал мэра Миргорода за то, что тот, по его словам, отстаивая необходимость повышения стоимости проезда в городе, показывал общественности фальшивые расчеты рентабельности проезда. Активисты указывали на тот факт, что к перевозкам в Миргороде допущена лишь одна компания, которая полностью монополизировала рынок. Депутат заявлял, что маршрутный бизнес в Миргороде захватили представители бывшей власти - регионалы вместе с компаниями местного мэра.  Провести Олега Супруненко в последний путь пришли тысячи людей. Его родители, друзья и соратники убиты горем. Они заверили, что не остановятся в поиске виновных в страшном убийстве человека. И первые подозреваемые уже есть. В убийстве активиста подозревается коллега Олега по депутатскому корпусу. Правоохранители задержали 3 человек, среди которых и депутат Миргородского городского совета от Радикальной партии Хачатур Хачатрян.
Спорт Сергія Бубку підозрюють у причетності до корупційної схеми Голову Національного олімпійського комітету України, а також віце-президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Сергія Бубку запідозрили у причетності до корупційної угоди. Про це передає французька Le Monde. Сергія Бубку підозрюють у причетності до корупційної угоди за участю сина колишнього глави IAAF Ламіна Діака - Папа Массата Діак і екс-президента Всеросійської федерації легкої атлетики Валентина Балахнічева. За інформацією видання, в червні 2009 року Бубка перевів $45 тис. офшорній компанії New Mills Investments, бенефіціаром якої тоді був Валентин Балахнічев, який обіймав посаду скарбника IAAF. У матеріалі сказано, що незадовго до переказу грошей Сергієм Бубкою New Mills Investments перерахувала таку суму компанії Папа Массата Діак. На арешт Ламіна Діака і Папа Массата Діака прокуратура Франції видала ордер.
Суспільство У ЄС можуть визнати небезпечними для польотів аеропорти "Харків", "Дніпропетровськ" і "Запоріжжя" Харківська міськрада написала лист прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману, в якому попросила не допустити закриття повітряного простору над містом. У листі влада попросила Гройсмана звернутися до Європейського агентства авіаційної безпеки, який здійснює контроль над безпекою руху в авіапростірі Європи, з проханням не вводити цей документ у дію. Замість цього харківська влада просить внести корективи, заборонивши лише польоти літаків над зоною АТО, повідомляє Інтерфакс-Україна. Влада Харкова дізналася про можливості ухвалення такого рішення від "Нью Системс АМ" - компанії, що управляє міжнародним аеропортом "Харків". В її розпорядженні є відповідний проект бюлетеня, в якому небезпечними пропонується визнати польоти в межах Дніпропетровського району - це міжнародні аеропорти "Харків", "Дніпропетровськ" і "Запоріжжя". "У разі ухвалення цього документа авіасполучення між Харковом та іншими країнами буде припинено, таким чином, Харків опиниться в авіаційній ізоляції. Слобожанщина може стати непривабливим регіоном для іноземних інвесторів", - зазначається в листі.
Події Ураган «Марія» йде вглиб Карибських островів Ураган «Марія» підходить до Пуерто-Рико, руйнівний шторм продовжує свій шлях островами Карибського басейну. Про це повідомляє Національний центр з ураганів США. Раніше ураган категорії 5 обрушився на острів Санта-Крус, на якому проживає приблизно половина всіх жителів Американських Віргінських островів, повідомляє The BBC. Буря рухається приблизно тією ж траєкторію, що і ураган «Ірма», який вразив регіон цього місяця. Губернатор Пуерто-Рико, території США, сказав 3,5 млн жителів ховатися у сховищах, бо пік негоди настане протягом найближчих кількох годин. Чиновники Пуерто-Рико побоюються, що уламки зруйнованих будівель і дерев, залишені «Ірмою», тепер можуть бути надзвичайно небезпечними на сильному вітрі. Є також побоювання, що сильний дощ може призвести до зсувів і повеней у деяких районах. Влада обладнала сотні сховищ по всій території острова. У понеділок ураган пройшовся по французькій території острова Мартініка, але не завдав серйозних збитків. На французькій території Гваделупи одну людину було вбито деревом, дві інші зникли безвісти після того, як їхній корабель затонув біля східного острова. Близько 80 тисяч будинків залишилися без світла. Є також повідомлення про повені, зсуви і відключення електроенергії в деяких районах острова Сент-Люсія.
Спорт Ганебний скандал у Великій Британії: паралімпійці у збірній перебільшували свою недієздатність Моральне обличчя британського паралімпійського руху - під питанням. В основі руху лежить система класифікації, призначена для того, щоб люди з однаковими фізіологічними вадами змагалися один з одним за спортивні нагороди. Однак Міжнародний паралімпійський комітет заявив, що деякі спортсмени перебільшують свою інвалідність, повідомляє BBC. Перебільшення, відоме як «навмисне спотворення», застосовується спортсменами, щоб потрапити в більш вигідний клас, при проходженні медкомісії. ЗМІ заявляють про неодноразові випадки порушень, коли атлети проходили операції з укорочення кінцівок для проходу в потрібний їм клас. Спортсмени, які беруть участь у змаганнях в інвалідних візках, часто їх не потребують. Комітет стверджує, що це «серйозна загроза довірі до цього спорту». Спортсмени, батьки і тренери кажуть, що вони теж стурбовані тим, що системою зловживають. Деякі спортсмени вирішили взагалі відмовитися від участі в змаганнях, оскільки вони більше не вірять, що система надає рівні можливості. Вони впевнені, що атлети з більш важкими формами інвалідності витісняються зі змагань.
Політика Лукашенко жартує про Путіна: якщо влучить снаряд, не стане двох Президенти РФ і Білорусі заздалегідь домовилися про роздільну участь у військових навчаннях «Захід-2017». Про це повідомив президент Олександр Лукашенко, повідомляє TUT.BY. «Спочатку ми домовлялися, що будемо разом у Борисові. Однак вирішили потім, що Путін на півночі в Ленінградській області, а я в центрі. Радий, що мені довірили основний майданчик навчань», - сказав президент. «Якщо снаряд влучить в одне місце - двох відразу не стане», - жартує Лукашенко. Президент повідомив, що цілі, які ставилися перед навчаннями, були досягнуті. «Усі завдання ми повністю реалізували. Відпрацьовували дії не тільки збройних сил нашої армії, яка весь час дислокується в Білорусі, але і систему територіальної оборони Союзної держави. У РФ відпрацьовували наші задуми, там працювали наші збройні сили і техніка, озброєння, яке не може застосовуватися у нас», - повідомив він. «Захід-2017» - спільні навчання армій Білорусі та Росії. Вони проходять з 14 по 20 вересня.
Економіка Україна розширить експортний ринок у 40 країнах Україна збирається розширити експортний ринок у 40 країнах. Кабмін передасть до Ради проект закону про приєднання України до регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила визначення походження. Про це на засіданні Кабміну заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент АСН. "Міністерство економічного розвитку і торгівлі являє проект закону "Про приєднання України до регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила визначення походження. Я нагадаю, що ще 22 липня 2017 року ЄС офіційно запросив Україну приєднатися до цієї конвенції, членами-учасниками якої є 22 країни і ЄС. Тому ми сьогодні говоримо про розширення можливостей для нашої держави і ринки більше 40 країн, і це великі можливості експорту українських товарів", - заявив він. Також Кубів наголосив, що дія Угоди про асоціацію з ЄС вже дозволила забезпечити зростання експорту. "Так, за півроку експорт зріс на 20,7$ млрд. А якщо взяти в цифрах, то це на 4 млрд і 7 млн ​​більше, ніж минулого року за аналогічний період. І за 6 місяців 2017 року частка українського експорту в країнах - учасницях регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила визначення походження вже становить понад 50%, з них 40% - в країни ЄС", - підкреслив він.
Політика США таки приймуть групу біженців з Австралії США візьмуть першу групу біженців з Австралії, згідно з підписаною між двома країнами Угодою про переселення. Близько 50 осіб будуть відправлені в США найближчими днями. Австралійський уряд підтвердив інформацію у вівторок, 19 вересня 2017 року, повідомляє The BBC.. В рамках Угоди про переселення, підписаної адміністрацією Обами в листопаді 2016 року, США погодилися прийняти близько 1250 біженців. Президент Дональд Трамп назвав угоду «дурною», але сказав, що буде дотримуватися її. Австралія неодноразово відмовлялася прийняти біженців, більшість з яких є чоловіками з Ірану, Афганістану та Іраку, і замість цього утримує їх під вартою в центрах тимчасового проживання на території тихоокеанських країн Науру і Папуа-Нової Гвінеї. У свою чергу австралійська влада погодилися прийняти біженців з Гватемали, Гондурасу і Сальвадора. Австралійський прем'єр-міністр сказав, що Агентство ООН у справах біженців буде здійснювати нагляд за угодою. Жодна країна не повідомляє про точну кількість осіб, яку збирається пустити на свою територію. Відповідно до статистики уряду Австралії, у двох центрах зараз проживає 1254 людини. Австралія відмовляється прийняти біженців, які прибувають на човнах, в рамках жорсткої політики стримування. Уряд вже уклав одну угоду про переселення з Камбоджею, але тільки невелику кількість біженців було переселено. Міжнародне співтовариство запекло критикує країну за політику затримання в центрах для мігрантів, які перебувають за межами її території. Умови в таборах також піддаються критиці правозахисних груп, які говорять, що подібні заходи є каральними і завдають шкоди біженцям.
Події оформление ленты  У Кропивницькому затримали 27 учасників кримінальної «сходки» зі зброєю В одному з ресторанів Кропивницького правоохоронці виявили та затримали групу озброєних осіб. За інформацією місцевої поліції, це сталося в рамках операції «Зброя та вибухівка» за підтримки спецпідрозділу КОРД. За оперативними даними, 27 чоловіків приїхали в Кропивницький, щоб «обговорити» питання про перерозподіл сфер впливу в «кримінальному світі». «Частина з них - раніше судимі за злочини проти життя і здоров'я людини, а також за майнові злочини. Деякі з них у кримінальному світі мають статус «авторитетів», - повідомляє поліція. Оперативники серед учасників «сходки» також виявили жителів трьох областей: Кіровоградської, Дніпропетровської та Миколаївської. «У кількох чоловіків працівники поліції виявили зброю: чотири пістолети, два автомати, два револьвери, а в авто - гранату Ф-1», - сказано в повідомленні. За цими фактами розпочато кримінальні справи, проводяться слідчі дії.
Здоров`я Нобелівський лауреат: Молоко і яловичина містять "агенти", що провокують рак Вживання надмірної кількості яловичини і молока може викликати онкологічні захворювання у людини. Такого висновку після декількох досліджень дійшов лауреат Нобелівської премії в галузі медицини і фізіології 2008 року, німецький вчений Гаральд цур Гаузен. 19 вересня він виступив перед студентами і викладачами Київського національного університету імені Шевченка з відкритою лекцією на тему: «Вплив м'ясо-молочних продуктів на розвиток ракових клітин». Небезпечні лише деякі види м'яса За словами професора, значну роль у розвитку раку грають саме харчові звички. «Є багато досліджень, які встановили зв'язок вживання червоного м'яса з ризиком виникнення раку товстої кишки. У країнах, де є високий рівень споживання червоного м'яса, серед яких європейські країни, а також Аргентина, Уругвай, Нова Зеландія, США, виявлений високий рівень захворюваності на рак товстої кишки. При цьому серед тих, хто споживає біле м'ясо,  досить низький рівень захворюваності на рак товстої кишки», - зазначив учений. Так за словами Гаузена, найнижча захворюваність на рак товстої кишки відзначається в Індії. Вчений це пов'язує з тим, що індуси практично не їдять яловичину, оскільки корова в цій країні є священною твариною. Але водночас в Індії поширений рак молочної залози, виникнення якого вчені пов'язують з вживанням молока. Попри те, що в Монголії мало не найвищий рівень вживання м'яса великої рогатої худоби, захворюваність на рак товстої кишки там також дуже низька. Гаузен пояснює це тим, що в Монголії їдять м'ясо яків, яке генетично відрізняється від яловичини. Зростання захворюваності на рак товстої кишки в Японії і Південній Кореї після Другої світової війни вчений також пов'язує зі збільшенням споживання червоного м'яса, яке стали активно імпортувати в країну саме в цей період. Що стосується молока, то поштовхом до дослідження стали праці вчених Швеції. Там вивчили показники більш 22 тис. осіб, які не сприймали лактозу, а відповідно - не вживали молоко, і 69 тис. їхніх родичів, які споживають молочні продукти. Виявилося, що серед тих, хто не вживав, молоко ризик захворюваності на рак на 21% менше у порівнянні з їхніми родичами, де ризики захворіти на рак склали майже 45%. Винні м'ясні та молочні «агенти» З огляду на це професор Гаральд цур Гаузен з колегами вирішив провести дослідження і з'ясувати - чи є в організмі тварин, зокрема корів, віруси, які при потраплянні у  шлунок людини можуть провокувати виникнення ракових клітин. «Ми почали вивчати молочні та м'ясні продукти, які закуповували на ринку в Німеччині. Ми ізолювали 4 різних агенти у пацієнтів, які привели до розвитку хронічних захворювань, і ці форми були абсолютно однакові з тими агентами, які ми виділили у корів і коров'ячому молоці», - констатував учений. За словами професора, певні речовини, так звані агенти, що містяться в тваринних продуктах, можуть провокувати в клітинах людини зміни і робити їх більш уразливими до інфекції, а також викликати онкологічні захворювання. Відповідно до сучасних досліджень, приблизно 21% онкологічних захворювань пов'язані саме з так званими інфекційними агентами. При цьому в кишечнику людини ці агенти вступають в контакт з клітинами відразу і можуть провокувати виникнення раку товстої кишки. А ось щоб досягти молочної залози, їм ще потрібно здійснити подорож по організму. При цьому, зі слів вченого, передбачається, що ризики виникнення раку молочної залози пов'язані з вживанням молочних продуктів. «Є певні ДНК, які є в молоці, йогурті, вершках. Ми виділили три з них, які можуть розглядатися як агенти інфекційні. Ми зараз працюємо над тим, щоб з'ясувати, чи є такі агенти, які інтегруються в ДНК людини», - пояснив Гаузен. Запитання без відповідей Водночас до праць відомого вченого є ще багато запитань без відповідей: - Яке саме м'ясо і молоко вивчали під час дослідження? - Чи вивчалися зразки з інших країн, крім Німеччини? - Чи враховувалися умови вирощування тварин, зразки м'яса яких досліджували? - Чому саме в яловичині існують якісь агенти, які можуть провокувати виникнення раку в людини? - Чи є вони в інших видах м'яса? - Чи є ці агенти самі причиною появи ракових клітин або ж вони провокують інші процеси, які цьому сприяють? Більш того, незважаючи на всі дослідження і припущення, поки ще вчені 100% не довели що червоне м'ясо і молоко впливають на розвиток онкологічних захворювань. Але при цьому Гаузен вважає, що потрібно продовжувати дослідження і розробляти вакцини, які дозволять знищити цих шкідливих "агентів". Якщо спробували, то вже їжте і пийте При цьому професор не радить намагатися захистити себе від ризику відмовою від м'яса і молока. Користі від цього буде небагато, так як практично всі люди вже були "інфіковані в дитинстві". «Я нікому не рекомендую припинити споживати молоко або йогурти, бо ви вже інфіковані, у вас вже присутні всі ці агенти. Просто не збільшуйте інших факторів, які можуть впливати на виникнення раку», - сказав він. Послухати лекцію Нобелівського лауреата прийшов головлікар Київського центру здоров'я Отто Стойка. Пояснення німецького вченого він зрозумів так: «Я так зрозумів, що в молоці та м'ясі корів є певні агенти, які несуть у собі потенційну небезпеку і при певних умовах можуть спрацювати таким чином, що можуть пошкодити ДНК людини і з цих клітин вже можуть утворитися ракові клітини». З огляду на це лікар радить все ж з віком обмежити вживання м'яса в їжу, особливо яловичини. Він пояснив, що саме червоне м'ясо найскладніше засвоїти організму. «Я вважаю, що чим менше споживаєте м'яса, тим краще. Після 40-50 років потрібно мінімізувати споживання червоного м'яса, бо воно складно перетравлюється. А з віком немає вже такої необхідності організму у великій кількості концентрованих білків», - сказав Стойка. Також він радить з віком обмежити вживання незбираного жирного молока. Його можна замінити переробленою молочною продукцією - кисло-молочними продуктами, сиром. Замінити м'ясо можна рибою і рослинними білками у вигляді бобових і горіхів, радить лікар. А для повного забезпечення організму всім необхідним половину добового харчування повинні займати фрукти і овочі.
Політика Іспанська поліція заарештувала каталонського міністра і 12 чиновників за підозрою в сепаратизмі Іспанська поліція в середу затримала щонайменше 13 чиновників з Каталонії в рамках боротьби з підготовкою до незаконного, на думку іспанської влади,  референдуму про незалежність регіону, повідомляє Telegraph. Також поліція вилучила 1,3 мільйона бюлетенів і документів, що стосуються референдуму. Масові рейди поліції проходять на тлі сильного політичного напруження в Каталонії, оскільки місцеві політичні лідери розгойдують ситуацію напередодні запланованого на 1 жовтень голосування. Серед заарештованих іспанськими поліцейськими - генеральний секретар економічних справ Хосеп Марія Юве і заступник віце-президента Каталонії Оріол Джункерас, представник регіонального уряду. Офіційна Іспанія перебрала на себе контроль над фінансами Каталонії, щоб не дати цим коштам бути витраченими на проведення референдуму. Тим не менше 6 вересня парламент Каталонії схвалив референдум, під час якого планується поставити таке питання місцевим жителям: "Чи хочете ви, щоб Каталонія стала незалежною державою в формі республіки?". Зараз у Каталонії статус - автономна республіка.
Політика Найближчими днями $200 млн «сім'ї Януковича» будуть перераховані до держбюджету - Луценко За кілька днів 200 млн дол., отримані від спецконфіскації коштів екс-чиновників з оточення колишнього президента Віктора Януковича, надійдуть до держбюджету. Про це повідомляє генеральний прокурор України Юрій Луценко в Дніпропетровську під час засідання парламентського комітету асоціації Україна - ЄС, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, через кілька днів очікуються додаткові надходження від спецконфіскації, однак суму генеральний прокурор не назвав. «Ми постійно працюємо, щоб повернути Україні вкрадені гроші», - сказав Юрій Луценко. Він також нагадав, що прокуратура повернула до держбюджету України 1,5 млрд дол. «грошей Януковича», загальна сума вкрадених коштів становить близько 40 млрд дол. Генпрокурор додав, що очолюване ним відомство важко працює, щоб «понесли відповідальність фінансову і юридичну Янукович і фігуранти його ОЗУ».
Політика Узгодженого проекту закону про скасування е-декларування для громадських організацій немає Узгодженого законопроекту про скасування е-декларування для громадських організацій немає. Про це на засіданні Комітету з питань протидії та боротьби з корупцією заявив голова Єгор Соболєв, передає кореспондент АСН. "Парламент ввів норму про е-декларування громадськими організаціями. Далі це викликало протест і критику, зокрема міжнародних громадських організацій за кордоном. Президент України виступив за скасування цієї норми і підготовки законодавчих змін", - заявив він. Він нагадав, що було створено організаційну раду при Адміністрації Президента, куди увійшли представники громадських організацій. В результаті були підготовлені два проекти закону: 6675 і 6674, які самі представники громадських організацій рекомендували доопрацювати, щоб остаточно виключити ризики тиску на громадськість. При цьому, за інформацією представника однієї з громадських організацій, з незрозумілих причин робота організаційної ради була припинена минулого тижня. Тому громадськість рекомендує не голосувати за подані проекти законів. Водночас представник Адміністрації президента закликав депутатів проголосувати за президентський проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об'єднань та використання міжнародної технічної допомоги (№6674) як невідкладний. Однак, за оцінками Реанімаційного пакету реформ, цей законопроект хоч і скасовує норму про обов'язкове е-декларування громадськими організаціями, але не знімає в цілому ризики і необхідність подання фінансової звітності такими організаціями. Тому експерти Реанімаційного пакету реформ просили депутатів не голосувати за законопроект президента. Представник фонду "Відродження" звернув увагу, що в проекті закону прописані дискримінаційні норми щодо неприбуткових і прибуткових громадських організацій, які податкова служба на свій розсуд може штрафувати, скасовуючи статус неприбуткових. В результаті обговорення голова комітету Соболєв звернеться до всіх зацікавлених сторін з проханням "доопрацювати законопроект, щоб вийти на єдиний і консолідований закон і рішення, яке буде підтримано всіма". Голова комітету висловив надію, що громадські організації у складі робочої групи при Адміністрації Президента спільно з нардепами все-таки підготують узгоджений законопроект, який скасує норму про е-декларування громадськими організаціями, найближчим часом.
Спорт Бубка: Ні про яку корупцію з мого боку йтися не може Президент НОК України Сергій Бубка виступив зі спростуванням інформації про зв'язки з корупцією, яку опублікувала французька газета. Про це пише iSport.ua. «Видання Le Monde помиляється. Цей платіж у 2009 році Валентину Балахнічеву був передбачений за розвиток проведення відомого турніру «Зірки жердини» в інших містах. Можу сміливо стверджувати, що мій голос за вибори олімпійської столиці 2016 року ніхто не купував. Тому ні про яку корупцію з мого боку йтися не може», - сказав Сергій Бубка. Зірки жердини - легкоатлетичний турнір зі стрибків із жердиною, який проходив у Донецьку з 1990 по 2014 рік. Голосування з вибору столиці Олімпіади-2016, якою стало Ріо-де-Жанейро, пройшло 2 жовтня 2009 року. Le Monde опублікувала матеріал із звинуваченнями голови НОК України Сергія Бубки в купівлі голосів на цих виборах.
Політика Антикорупційний комітет Ради заслухає звіти Ситника та Холодницього у жовтні Антикорупційний комітет Ради заслухає звіти керівників САП і НАБУ у жовтні. Про це на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції повідомив Єгор Соболєв, передає кореспондент АСН. "Для заслуховування звіту директора НАБУ та Антикорупційної прокуратури, як ми з вами і домовлялися, необхідне повноцінне засідання у 2-3 години. Таке засідання можливе не під час пленарного тижня", - заявив він.  За його словами, під час пленарних тижнів комітет зазвичай розглядає законопроекти щодо відповідності антикорупційним вимогам. Тому Соболєв пообіцяв, що направить листи із запрошенням на ім'я Артема Ситника та Назара Холодницького на засідання комітету 11 жовтня на 11:00. "Ми заслухаємо звіти НАБУ та Антикорупційної прокуратури", - пообіцяв він.  Нагадаємо, Парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 21 червня уже заслуховував директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника та керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. 
Політика Засідання комісії з відбору члена НР «Нафтогазу» не відбулося через відсутність кворуму Заплановане на сьогодні, 20 вересня, засідання комісії з конкурсного відбору незалежного члена наглядової ради НАК «Нафтогаз України» не пройшло через відсутність кворуму. Про це заявив член органу Андрій Бойцун, передає Інтерфакс-Україна. «Засідання номінаційного комітету, яке заплановане на середу, було перенесено через відсутність кворуму», - повідомив він під час засідання Комітету з питань економічної політики. Комісія з конкурсного відбору незалежного члена наглядової ради НАК «Нафтогаз України» у вересні 2017 року відібрала на зазначену посаду п'ятьох кандидатів: колишнього міністра фінансів, колишнього голову представництва Morgan Stanley в Україні, голову НР «Національний депозитарій України» Ігоря Мітюкова; партнера Ernst&Young Дмитра Литвака; гендиректора «Майкрософт Україна» Надію Васильєву; колишнього директора департаменту консолідованого продажу та управління активами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Юлію Берещенко; колишнього голову правління словацького оператора ГТС Gaz-System S.A. Яна Чадама. «Нафтогаз України» об'єднає великі нафтогазовидобувні підприємства країни.
Суспільство У Києві Московський міст перейменують на Північний Сьогодні, 20 вересня, відбулося засідання Комісії з питань найменувань КМДА, на якому було підтримано низку перейменувань вулиць і об'єктів у місті. Про це інформує прес-служба КМДА. Деякі з перейменувань підтримані Комісією та, відповідно до процедури, спрямовані на громадські обговорення. Щодо інших готуються відповідні проекти рішень, які направлять на розгляд профільних постійних комісій Київради для подальшого голосування депутатами на пленарному засіданні. «До Київради найближчим часом будуть спрямовані проекти рішення про перейменування перейменування Московського моста на Північний, про уточнення назви парку «Оболонь», а саме парк «Урочище Наталка», а також про перейменування вул. Ванди Василевської на вул. Богдана Гаврилишина», - передає прес-служба КМДА. Раніше ми повідомляли, що в адміністрації схвалили перейменування станції метро «Петрівка» на станцію «Почайна».
Економіка оформление ленты  Штучне завищення курсу, невраховані 200 мільярдів і подальша підтримка монополій. Чого очікувати від бюджету-2018 У п'ятницю, 22 вересня, у Верховній Раді України уряд збирається презентувати бюджет на 2018 рік. Законопроект "Про державний бюджет України на 2018 рік" зареєстрували в парламенті 16 вересня. В уряді пишаються, мовляв, у документі вперше закладені рекордні трильйонні доходи і витрати. Прогнозні надходження до бюджету на 2018 рік мають скласти 1,118 трлн грн, а витрати - 1,198 трлн грн. Планується, що дефіцит бюджету знизиться з 2,7% (у 2017 році) до 2,4% або близько 79,2 млрд грн. На 10% наступного року збільшиться сума, яку буде передано до місцевих бюджетів. Для них передбачено 521 млрд грн. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пояснив, що бюджет буде збільшуватися не за рахунок підвищення податків, а за рахунок економічного зростання, який, за його словами, передбачено на рівні 3%. Також прогнозується зниження рівня інфляції до 7%. Середній курс долара в документі підвищено в порівнянні з 2017 роком до 29,3 грн. З більш як 1 трлн грн дохідної частини - 81 млрд в уряді очікують отримати від міжнародних позик. Головними джерелами інших 112 млрд грн будуть податки на додану вартість, доходи фізосіб і акцизи. Крім того, близько 150 млн доларів чиновники очікують отримати в результаті спецконфіскації майна колишніх високопоставлених чиновників. Парадокси: Мінімалка знову виросте, але Пенсійний фонд збідніє Витрати на соціальні послуги повинні вирости з 117 до 122,7 млрд грн. Мінімальна зарплата в 2018 році має зрости на 16,3% до 3723 грн, а середній прожитковий мінімум на 100 грн до 1700 грн. Це при тому, що стільки ж він становитиме вже з грудня 2017 року. Парадокс - фінансування Пенсійного фонду наступного року скорочується на 15 млрд грн до 141 млрд грн в порівнянні з нинішнім роком. Це при тому, що пенсійна реформа передбачає збільшення пенсій більш ніж 9 млн осіб. На покриття комунальних субсидій у бюджеті на наступний рік передбачено 55,1 млрд грн. Нагадаємо, що в 2017 році на субсидії в загальному передбачено 61,2 млрд грн. Але навіть цієї суми, за словами експертів, не вистачить до кінця року. Освіта і медицина збагатшають На освіту бюджет-2018 виділяє 217,5 млрд грн. У цю суму входить зростання заробітної плати для вчителів на 25%. 1 млрд грн планують витратити на модернізацію початкової школи. Реформа охорони здоров'я наступного року стане державі у 112,5 млрд грн. Цього року на медицину було виділено 88,7 млрд грн. 1 млрд грн наступного року піде на програму «Доступні ліки», а на держзакупівлі ліків передбачено 6 млрд грн. Ще 1 млрд грн планують спрямувати на підтримку сільської медицини. Витрати на оборону зростуть Витрати на оборону в 2018 році зростуть до 165 млрд грн, що становить ті ж передбачені 5% ВВП. З них армія отримає 60 млрд грн, на закупівлю озброєння буде виділено 16,4 млрд, МВС, Держприкордонслужба і ДСНС отримають - 63,9 млрд (+10,8 млрд). Основною статтею витрат буде зарплата військовослужбовців, правоохоронців, митників і рятувальників. Для порівняння, на нацбезпеку та оборону в бюджеті-2017 було передбачено 130 млрд гривень. Мільярди продовжать укочувати в асфальт На будівництво і ремонт доріг наступного року планують витратити 44 млрд грн. За ці гроші хочуть побудувати магістраль "Львів - Тернопіль - Хмельницький - Вінниця - Умань - Одеса - Миколаїв - Херсон", а також відремонтувати трасу "Київ - Харків - Довжанський". На мале фермерство дали тільки 1 мільярд з 7 На розвиток аграрного сектора уряд збирається виділити трохи менше, ніж цьогоріч  - 7,3 млрд грн (у 2017 - 7,55 млрд грн). З них тільки 1 млрд грн планують спрямувати на розвиток невеликих фермерських господарств. Тим часом на 2 млрд грн будуть видані дотації аграріям. Нереальна інфляція Закладені в проекті бюджету цифри мало реалістичні, особливо що стосуються показників інфляції, вважає політичний і економічний експерт Всеволод Степанюк. «При плановій девальвації гривні на 10% інфляції на рівні 7% бути не може за визначенням. Оскільки у нас інфляція має імпортний характер і вона випереджає девальвацію валюти, а не навпаки - відстає від неї», - пояснює він. Тому експерт прогнозує вищий рівень інфляції наступного року. Сприяти зростанню вартості товарів і послуг у країні будуть насамперед збільшення заробітних плат у різних галузях, а також зростання мінімалки, вважає член Економічного дискусійного клубу Володимир Власюк. «Якщо і говоримо про зростання зарплати, особливо мінімалки, то все це фактори, що сприяють зростанню інфляції. Можна говорити і про значно більше зростання заробітних плат, але якщо ці процеси не супроводжуються зростанням продуктивності праці і створенням доданої вартості, то це все призведе до зростання цін на базову продукцію і до високих темпів інфляції», - пояснив експерт. Уряд завищує курс, щоб збільшити вартість газу і комуналки З його слів саме завдяки зростанню інфляції, а також девальвації національної валюти, яка планується наступного року на рівні 15%, буде виконуватися доходна частина бюджету. У свою чергу, фінансовий аналітик Ерік Найман вважає, що реально національна валюта буде міцнішою, ніж прогнозують чиновники. Нагадаємо, в бюджеті середній курс закладений на рівні 29,3 грн за долар. «Курс буде не такий страшний як він зараз малюється, тим більше перед виборами влада намагатиметься не дестабілізувати зовнішню ситуацію. Але це не дуже добре, що заклали 29,3 грн за долар, тому що цей курс піде в підвищення цін на газ, зокрема цін на газ для населення, бо у нас тепер пряма труба. І чим вищий курс - тим більше населення має платити за комунально-житлові послуги», - констатував фінансист. 200 млрд грн бюджетних грошей покладуть у кишені Крім того, експерт вважає, що проект бюджету-2018 - це не бюджет розвитку і не соціальний бюджет, а передвиборний бюджет. За його словами, в цьому бюджеті вже закладено додатково близько 200 млрд грн неврахованих доходів, які, швидше за все, будуть витрачені саме на передвиборчу кампанію. «Зростання ВВП закладено 3%, інфляція - 7%. І тому ми бачимо очікуване зростання номінального ВВП на рівні 10%, при цьому доходи держбюджету, як очікується, зростуть на 15%. А що таке різниця в 5% - це близько 160 млрд грн за рік. І левова частина цих грошей буде перерозподілена через корупційні канали. Додатково 50-60 млрд грн дасть інфляція, яка буде вочевидь вище, ніж 7%. Тому можна очікувати, що корупціонери вже зараз ділять близько 200 млрд грн неврахованого доходу, який закладається в держбюджет», - вважає Найман. На думку експерта, вже в першому півріччі неврахований у бюджеті дохід буде консолідований у руках політичних сил, а в другій половині року почнеться передвиборне «розгойдування». Саме під кінець року, вважає Найман, українці зможуть відчути хоч якісь поліпшення і зрушення в реформах. Оскільки в такій спосіб кандидати в президенти будуть активно «підкуповувати» населення.
Події До трагедії у таборі "Вікторія" в Одесі могла призвести корупція - Луценко До трагедії в таборі «Вікторія» в Одесі, де в результаті пожежі загинули діти, могла призвести як службова недбалість, так і корупційна складова. Про це повідомляє генпрокурор України Юрій Луценко. Як передає прес-служба ГПУ, Луценко під час брифінгу в Дніпрі повідомив, що мають бути ретельно вивчені причини, чому з червня цього року в дитячому таборі була відключена протипожежна сигналізація, що «може говорити про пошук тієї охоронної структури з відповідною ліцензією, яка запропонувала б можливим зловмисникам кращі відкати». «Весь цей час не були заповнені резервуари для води. Пожежна інспекція кілька разів надсилала приписи про усунення вочевидь небезпечних для життя дітей речей. У письмовому вигляді приписи спрямовували як у табір, так і в районну адміністрацію за місцем розташування табору, а звідти вже в мерію», - повідомляє Луценко. У ГПУ наголошують, що в цій справі «буде вивчатися роль заступника мера Одеси, який відповідає за питання освіти».
Політика оформление ленты  Активісти кличуть українців на Всеукраїнську акцію за політичну реформу Громадські активісти та депутати Верховної Ради закликали мобілізуватися українців на Всеукраїнську акцію за політичну реформу. Про це вони оголосили сьогодні, 20 вересня, на зустрічі з журналістами під Стелою Незалежності на Майдані. Про суть реформи говорили Віктор Чумак, Олександр Леменов, Юрій Левченко, Віталій Шабунін, Єгор Соболєв, Олег Петренко. Підтримати однодумців прийшли Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Єгор Фірсов, Володимир Парасюк, Давид Сакварелідзе. «Ми будемо вимагати від влади України ухвалити три дуже простих рішення: провести виборчу реформу, запустити антикорупційний суд і обмежити недоторканність народних депутатів», - пояснює Микола Виговський, координатор руху «Чесно». На думку активістів, це реальний початок зміни системи, а не особистостей. «Більшість людей, які сьогодні прийшли в українську політику, це люди, які прийшли просто заробляти гроші, - говорить Віктор Чумак. - Змінити це можна тільки змінивши виборчу систему до Верховної Ради. Вона є першопричиною. Треба зробити так, щоб не було можливості купувати округи за гречку, за пофарбовані під'їзди і лавочки». Кожна нова політична сила обіцяє скасувати депутатську недоторканність, але, потрапляючи в парламент, забуває про це. «Ми за те, щоб можна було притягати до кримінальної відповідальності за кримінальні правопорушення, а не за голосування в парламенті», - говорить Олександр Леменов, експерт Антикорупційної групи РПР. Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін упевнений, що жодну з трьох вимог не буде добровільно виконано політичною елітою, і закликає до цивілізованої боротьби. «Ми зараз не говоримо про новий Майдан, шини. Ми говоримо про нормальний європейський протест. Коли в Польщі чинна коаліція, законно обрана влада, захотіла обмежити суддівську незалежність, десятки тисяч поляків спокійно, без криків, без шин вийшли на вулиці і змусили коаліцію від цього відмовитись. А чим українці гірші? Спокійно вийти і змусити виконати обіцяне». Акція пройде 17 жовтня о 9:30 під стінами Верховної Ради і на площах усіх обласних центрів України.
Політика Корупційний скандал через "азербайджанські гроші" вдарив по партії Меркель Азербайджанський корупційний скандал докотився до Німеччини. В отриманні хабара звинувачується соратниця Ангели Меркель - Карін Стренц. Вона є членом партії Християнсько-демократичний союз Німеччини, лідером якої є Меркель. Скандал, безумовно, підбадьорить сонну німецьку передвиборчу кампанію, яка зазвичай позбавлена ​​компрометуючих витівок, типових для США, Британії чи України, повідомляє The Guardian. За повідомленням газети Süddeutsche Zeitung, Стренц отримала від €7 до €15 тисяч від фірми Едуарда Дж.Лінтнера, колишнього депутата Німеччини і лобіста Азербайджану. Сама Стренц відмовилася коментувати цю інформацію. Лінтнер був одним з кількох відомих європейських політиків, які отримували великі суми грошей за схемою, яку прозвали «азербайджанською пральнею», викритою цього місяця британською газетою The Guardian та іншими ЗМІ. Лінтнер визнає факт отримання грошей, однак стверджує, що він особисто не отримав жодного прибутку, а також не знав про первісне джерело платежів.  Банківські документи, що просочилися в пресу, показують, що Літнер отримав більше €800 тисяч через британські підставні компанії. Деякі з цих грошей були виплачені іншим парламентаріям в Німеччині та Бельгії. Виплати Стренц були зроблені в 2014 і 2015 роках через компанію Line M-Trade, зареєстровану в офісі адвоката Літнер у Нюрнберзі. Невідомо, чи знала Стренц про походження грошей. Тим не менш вона неодноразово відвідувала Азербайджан, зокрема як спостерігач за виборами, і є головою Групи дружби Німеччина - Південний Кавказ. На її веб-сайті опублікована фотографія з авторитарним лідером Азербайджану Ільхамом Алієвим.
Суспільство Бразильський суддя визнав гомосексуалізм хворобою Суддя в Бразилії схвалив використання репаративної терапії, що застосовується для лікування гомосексуалізму. Рішення спричинило шалену реакцію з боку активістів, психологів і знаменитостей, повідомляє The Independent. Федеральний суддя Вальдемар де Карвалью ухвалив, що гомосексуалізм можна вважати захворюванням. Суперечлива репаративна терапія спрямована на зміну сексуальної орієнтації людини з гомосексуальною на гетеросексуальну. У 1999 році Федеральна рада психології Бразилії схвалила резолюцію, яка забороняє психологам розглядати гомосексуальність як хворобу. Рада сказала, що судове рішення «тягне за собою небезпечні наслідки використання методів сексуальної реверсії». Вона також заявила, що буде оскаржувати рішення у вищому суді. Інші провідні бразильці також висловили свою незгоду з рішенням. «Немає жодних ліків від того, що не є хворобою», - сказала бразильська знаменитість Бето Перацца в Twitter. Давид Міранда, відкритий гей і політик з Ріо-де-Жанейро, прокоментував рішення в газеті: «Ухвалене рішення є регресивним. Як і багатьма іншими країнами, останнім часом Бразилією котиться хвиля консерватизму».
Події Переможець "Євробачення-2017" Сальвадор Собрал готується до пересадки серця Переможця пісенного конкурсу «Євробачення-2017», португальського співака Сальвадора Собрала терміново доставили в лікарню Санта-Крус у Лісабоні для пересадки серця. Про це інформує Ukr.Media. Здоров'я 27-річного співака різко погіршилося через фізичне навантаження - після перемоги на «Євробаченні-2017» у Києві артист дав десятки концертів по всьому світу. В кінці серпня він скасував три своїх виступи і оголосив про перерву в кар'єрі. Собрал обіцяв повернутися на сцену в разі успішної пересадки серця донора. У нього вроджена вада серця. Заради співака організатори змінили правила конкурсу та дозволили йому пропустити репетиції, так як серце Собрала могло не витримати такого навантаження. У конкурсній пісні Сальвадор співає про серце, яке «все витримає і зможе любити за двох».
Кримінал оформление ленты  У Полтаві тривають масові обшуки у чиновників. Розслідується справа про багатомільйонні розкрадання У Полтаві працівники Генпрокуратури і Нацполіції здійснюють обшуки в державних установах в рамках розслідування справи про присвоєння і розкрадання бюджетних коштів, передбачених на житлово-комунальне господарство. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури. "Перевіряються обставини використання посадовими особами Полтавської міської ради бюджетних коштів протягом 2016-2017 років, виділених управлінню житлово-комунального господарства виконкому Полтавської міської ради на проведення будівельних робіт. Зокрема можливі факти перерахування зазначених коштів на рахунки підприємств з ознаками фіктивності», - сказано в повідомленні. Уточнюється, що обшуки проводяться в приміщеннях держустанов, комерційних структур і в оселях осіб, які були причетні до розподілу та використання зазначених бюджетних коштів. Досудове розслідування за фактами можливого привласнення посадовими особами Полтавської міськради бюджетних коштів триває.
Суспільство У Франції заборонять свистіти навздогін жінкам Згідно з повідомленнями, французькі політики розглядають можливість заборони публічного свисту на адресу дівчини як частину запропонованих заходів боротьби з сексуальними домаганнями. Чоловік більше не зможе свистіти на адресу дівчини, яка йому сподобалась, йти за нею вулицеюі і неодноразово просити її номер, повідомляє The Independent. Покаранням буде штраф, але адвокати побоюються, що правопорушення буде важко довести. Робоча група з п'яти депутатів працює над законопроектом, який повинен зменшити непристойну поведінку на адресу жінок на вулицях. Група була створена Марлен Шіаппа, державним секретарем з питань рівності між жінками та чоловіками. «Ідея полягає в тому, щоб охарактеризувати вуличне домагання, щоб поліція могла накладати штрафи на чоловіків, які переслідують жінок на вулицях, залякують їх і заважають їм у громадських місцях», - сказала вона в інтерв'ю. Законопроект вже має опозицію. Адвокати заявили, що поки незрозуміло, яким чином повідомляти про такі злочини і як за них карати. Інші вважають, що пропозиція занадто радикальна.
Політика Час спертися на миротворче плече ООН: Порошенко закликав Радбез розгорнути місію Президент України Петро Порошенко повідомив, що наша країна потребує допомоги миротворців ООН через розв'язану в 2014 році збройну агресію Росії. Про це він повідомив під час свого виступу на засіданні РБ ООН у Нью-Йорку, передає Інтерфакс-Україна. «Українські «блакитні каски» брали участь в операціях ООН у всьому світі. У багатьох випадках вони були основним гравцем, який дозволив досягти миру - і на Балканах, і в Африці. Сьогодні нам прийшов час спертися на миротворче плече ООН», - зазначив Президент України. За його словами, миротворча місія ООН, яку закликає ввести на Донбас Україна, має також посприяти відновленню суверенітету країни, а не заморожуванню конфлікту. «Розгортання миротворчої місії дозволить відновити справедливість, а не просто зацементувати окупацію. Я вважаю, що справедливістю буде відновлення суверенітету України над своєю територією. Також справедливістю буде збереження контролю країною над своєю свободою», - додав Порошенко.
Закон і Право Техогляди автомобілів в Україні повертаються з 2018 року Всі автомобілі, які виїжджають з України в країни - члени Європейського Союзу, з 2018 року будуть зобов'язані мати талон проходження технічного огляду. Про це заявив заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час зустрічі з Повноважним Міністром Посольства Литовської Республіки в Україні паном Гвідасом Керушаускасом, сказано на сайті відомства. У повідомленні уточнюється, що ці зміни передбачені положеннями Женевський Угоди 1958 року Директивою ЄС та Угодою про асоціацію України з ЄС. Лавренюк також додав, що обов'язковий технічний огляд транспортних засобів в Україні буде вводитися поетапно. Зараз він передбачений тільки для транспортних засобів, які здійснюють комерційні перевезення, а з наступного року торкнеться і всіх інших автомобілів. Також технічний огляд буде обов'язковим при першій реєстрації і перереєстрації транспортного засобу. «Зараз перед нами стоїть завдання поетапного введення обов'язкового технічного огляду. У нас вже є відповідні нормативно-правові акти, які набирають чинності наступного року, і нам потрібно якісно до цього підготуватися. Залучаються кращі світові практики і експерти», - зазначив заступник міністра. Він уточнив, що в міністерстві мають намір залучити до здійснення технічного огляду приватні компанії, які акредитовані Національним агентством акредитації України. Такі компанії повинні мати лабораторії, достатню матеріально-технічну базу і мають відповідати всім вимогам, встановленим чинним законодавством.

Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
більше матеріалів




/-1,748960018158-/ /-pc-/
Top